Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

«Συνεργαζόμαστε πλήρως με τις Aρχές»

Η FIFA συνεργάζεται πλήρως με τις ελβετικές αρχές, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση αναβολής των εκλογών της Παρασκευής.

«Συνεργαζόμαστε πλήρως με τις Aρχές»
Κανένα ενδεχόμενο αναβολής του συνεδρίου και των εκλογών της FIFA δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Βάλτερ Ντε Γκρεγκόριο στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε το πρωί της Τρίτης στη Ζυρίχη.

Ο εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας υπογράμμισε πως η σημερινή ημέρα είναι καλή στην προσπάθεια που κάνει η FIFA για την πάταξη της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο.

Παράλληλα, τόνισε πως και η Παγκόσμια Ομοσπονδία είναι ζημιωμένη από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, η οποία δεν είναι ευχάριστη ούτε στον Ζεπ Μπλάτερ που δεν εμπλέκεται σε αυτή την ιστορία.

«Συμμετείχαμε και εμείς σε αυτή τη διαδικασία για τα Μουντιάλ του 2018 και το 2022. Το τάιμινγκ δεν είναι προφανώς το καλύτερο, αλλά η FIFA επικροτεί τη συγκεκριμένη διαδικασία. Συνεργαζόμαστε πλήρως με τις ελβετικές αρχές. Άλλωστε, και η FIFA ζημιώνεται από την όλη ιστορία. Δεν έχουν γίνει έρευνες στα γραφεία μας, αλλά έχουμε απαντήσει μέχρι στιγμής σε ό,τι μας έχουν ρωτήσει», ανέφερε αρχικά ο κ. Γκρεγκόριο και πρόσθεσε:

«Οι κ.κ. Μπλάτερ και Βάλκε δεν εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθεση. Θα πρέπει να ξέρετε ότι ο κ. Μπλάτερ δεν… χορεύει στο γραφείο του αυτή τη στιγμή. Οι κατηγορούμενοι Τζέφρι Γουέμπ και Τζακ Γουόρνερ – νυν και πρώην πρόεδροι της CONCACAF με έδρα τις ΗΠΑ – είναι μεταξύ των μελών που χρεώνονται τα αδικήματα του εκβιασμού και δωροδοκίας. Για άλλη μία φορά η FIFA υποφέρει από τέτοιου είδους καταστάσεις. Δεν υπάρχει περίπτωση να αναβληθεί το συνέδριο της FIFA ή οι εκλογές».

Ερωτηθείς για το αν τίθεται θέμα ανάθεσης σε άλλες χώρες των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2018 και του 2018, απάντησε: «Η FIFA δεν θεωρεί πως πρέπει να υπάρξει εκ νέου ψηφοφορία για τα Μουντιάλ του 2018 και του 2022, αφού θα γίνουν στη Ρωσία και το Κατάρ».

«Αυτή είναι καλή εξέλιξη για τη FIFA», τόνισε ο εκπρόσωπος της FIFA και υπογράμμισε πως σχετίζεται άμεσα με την προσπάθεια που καταβάλλει η Παγκόσμια Ομοσπονδία στην προσπάθεια για μεταρρυθμίσεις που έχουν ως στόχο να πλήξει τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο. Τέλος,

Δείτε το σχετικό βίντεο






*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: