Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Πατάει στα «κέρδη» για να πάει πιο ψηλά!!


O Νίκος Κατσαρός γράφει στο sport-fm.gr την «περιπέτεια» της ΑΕΚ στα μικρόετερες κατηγορίες και την επιστροφή της στη Σούπερ Λίγκα.

Πατάει στα «κέρδη» για να πάει πιο ψηλά
Όλα έγιναν όπως είχαν σχεδιαστεί και όπως έπρεπε. Ο Μελισσανίδης δικαίωσε τον εαυτό του που, για όσους τον γνωρίζουν καλά, είναι άνθρωπος που βάζει στόχους σχεδιασμένους ως την τελευταία λεπτομέρεια, θέλει να περνάνε όλα από τα χέρια του, αν και στηρίζει απόλυτα τους συνεργάτες που επιλέγει, και είναι αμείλικτος απέναντι σε όσους θελήσουν να βάλουν εμπόδια στα σχέδιά του.

Για δύο χρόνια που διήρκεσε η «περιπέτεια» της ΑΕΚ στα γήπεδα των μικρών κατηγοριών, άκουγα διάφορα. Ότι, για παράδειγμα, είναι ρίσκο η επιλογή του Δέλλα, ή ότι το «αφεντικό» πάει να τη βγάλει χωρίς να ξοδέψει πολλά και άλλα παρόμοια. Δεν έδωσα ποτέ σημασία σε τίποτε από αυτά. Ήμουν βέβαιος ότι τον Μάιο του 2015 η ΑΕΚ θα έχει επιστρέψει εκεί που αξίζει να βρίσκεται και ότι αυτό θα έχει γίνει με τον τρόπο που πρέπει.

Έχοντας αποδείξει την τεράστια απόσταση που την χώριζε από τις ομάδες της τρίτης και της δεύτερης Εθνικής, και έχοντας συσπειρώσει τον κόσμο της, προσφέροντάς τους νίκες και θέαμα όπως όφειλε να κάνει. Μάλιστα στη χρονιά που ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες, έδειξε εμφατικά ότι ήταν ήδη ομάδα Σούπερ Λίγκας όταν απέκλεισε στο Κύπελλο τον Ατρόμητο, την Κέρκυρα και τον Πανθρακικό και στρίμωξε τον Ολυμπιακό όσο καμία άλλη ελληνική ομάδα.

Το μόνο μελανό σημείο ήταν η εισβολή ηλιθίων οπαδών της στο ΟΑΚΑ και η τιμωρία της, γεγονός που πιστεύω ότι ο Μελισσανίδης δεν υπάρχει περίπτωση να ανεχθεί στο μέλλον. Όταν του το επεσήμανα σε κάποια συζήτησή μας μού είπε χαρακτηριστικά: «Στην τελική, ή εγώ ή αυτοί». Και βέβαια κανείς δεν αμφιβάλλει για το ποιος θα επικρατήσει.

Το χτίσιμο της ομάδας, που ανήκει πλέον στη Σούπερ Λίγκα, έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό. Βασίζεται στα «κέρδη» της χρονιάς που πέρασε πάνω στα οποία θα γίνουν οι απαραίτητες προσθήκες. Θεωρώ ότι το μεγαλύτερο από αυτά είναι ο τεχνικός της ομάδας. Ο Δέλλας είναι ακριβώς αυτός που χρειάζεται η ΑΕΚ. Το γιατί έχει γραφτεί και έχει αναλυθεί διεξοδικά.

Το εντόπισε πρώτος ο Μπάγεβιτς και φρόντισε να το περάσει και στο «αφεντικό». Για τους παίκτες που θα έρθουν πρέπει να περιμένουμε. Πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα οι οπαδοί της ΑΕΚ θα πρέπει να γνωρίζουν τον στόχο της ομάδας και θα κληθούν να τη στηρίξουν. Το έκαναν με εντυπωσιακό τρόπο στα δύσκολα. Είναι βέβαιο ότι θα ανταποκριθούν ακόμα πιο εμφατικά στην ερχόμενη ποδοσφαιρική χρονιά. Ιδιαίτερα αν μέσα στο καλοκαίρι έρθουν καλά νέα και από τη Νέα Φιλαδέλφεια. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: