Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Τα… 7 κακά της μοίρας του!!

Ο Κάρλο Αντσελότι αποτελεί παρελθόν από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Κάτι αναμενόμενο θα πει κάποιος μετά τη φετινή πορεία της «βασίλισσας».

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ και το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας έπρεπε να ζυγίσει τη φανταστική πορεία του 2014 με την φετινή που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες. Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά τη λύση της συνεργασίας, ο πρόεδρος του συλλόγου δεν θέλησε να αποκαλύψει λεπτομέρειες του «διαζυγίου», μιλώντας απλά για την ανάγκη να βρει η Ρεάλ νέες προκλήσεις στο μέλλον. Μπορεί ο Πέρεθ να ένιωθε κάπως άβολα και αμήχανα όταν ευχαριστούσε τον Αντσελότι για την προσφορά του, αλλά όπως σε κάθε «διαζύγιο» έτσι και σε αυτό, ισχύει ο νόμος της επιτυχίας και της αποτυχίας. Είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει ο Αντσελότι φέτος απέτυχε να εκπληρώσει τους στόχους της ομάδας, αφού δεν κατάκτησε κάποιον τίτλο (δεν συμπεριλαμβάνω το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων αφού με αυτό εξαργύρωσε την πολύ καλή περυσινή πορεία).

Ας δούμε όμως τις αιτίες της άσχημης πορείας και πως αυτές χρονικά αποτυπώθηκαν στην φετινή σεζόν:

1.Το άσχημο ξεκίνημα

Η Ρεάλ είχε χάσει πέρυσι το πρωτάθλημα από τη Μπαρτσελόνα και ο Κάρλο Αντσελότι ήθελε η ομάδα του να ξεκινήσει δυνατά στο νέο πρωτάθλημα. Κι όμως μετά τη δύσκολη νίκη επί της Κόρδοβα στην πρεμιέρα, ακολούθησαν δύο απανωτές ήττες από τις Σοσιεδάδ και Ατλέτικο Μαδρίτης, αναγκάζοντας τη να κυνηγάει από νωρίς τους αντιπάλους της.

2. Η…ρημάδα η διακοπή

Η Ρεάλ αμέσως μετά τις απανωτές ήττες τρέχει ένα σερί 21 συνεχόμενων νικών, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο το 2014. Μάλιστα έχοντας κερδίσει στο ντέρμπι την Μπαρτσελόνα, αναδεικνύεται και πρωταθλήτρια χειμώνα. Κι όμως, η διακοπή του πρωταθλήματος την επηρεάζει, αφού αρχές του Γενάρη ξεκινά με ήττα στο «Μεστάγια» από τη Βαλένθια. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι χάνει και η Μπαρτσελόνα από την Σοσιεδάδ και χάνεται η ευκαιρία στη «βασίλισσα» να ξεφύγει με +4 στην κορυφή.

3. Ατλέτικο… ο κακός της δαίμονας

Λίγες ημέρες αργότερα, έρχονται τα διπλά παιχνίδια του Κυπέλλου με την συμπολίτισσα Ατλέτικο, με τους «ροχιμπλάνκος» να κερδίζουν 2-0 στο πρώτο παιχνίδι και να παίρνουν ισοπαλία με σκορ 2-2 στο δεύτερο. Το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου, η Ρεάλ έβγαινε νοκ άουτ από τον πρώτο της στόχο. Σαν να μην έφτανε αυτό, η «βασίλισσα» 3 εβδομάδες μετά, χάνει και μάλιστα εύκολα από τον…κακό της δαίμονα την Ατλέτικο και στο πρωτάθλημα με 4-0.

4. Ο καταραμένος Μάρτης

Τα πράγματα μπαίνουν στην τελική τους ευθεία στο πρωτάθλημα, αλλά ο Μάρτιος σίγουρα μπορεί να χαρακτηριστεί καταραμένος για τον Ιταλό τεχνικό. Η Ρεάλ δίνει 4 παιχνίδια πρωταθλήματος και κερδίζει μόνο τη Λεβάντε με 2-0. Αφήνει βαθμούς στο εντός με τη Βιγιαρεάλ και χάνει εκτός έδρας από Αθλέτικ Μπιλμπάο και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα. Αναγκάζεται λοιπόν να κυνηγάει και πάλι τους «μπλαουγκράνα» στη βαθμολογία.

5. Οι «νυχτερίδες» της ήπιαν το αίμα

Η «βασίλισσα» μετά την ήττα στο «clasico» από τη Μπαρτσελόνα μετρά ένα σερί 9 συνεχόμενων νικών στο πρωτάθλημα και μένει ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου. Σε ένα όμως από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της σεζόν, αφήνει δύο βαθμούς, μένοντας στο 2-2 με τη Βαλένθια. Ο τίτλος παραμένει για 3η συνεχόμενη χρονιά στη Βαρκελώνη…

6. Την αποτελείωσε ένα δικό της παιδί

Τέσσερα βράδια μετά, η Ρεάλ παίζει τα…ρέστα της στο μοναδικό στόχο που της έχει απομείνει, υποδεχόμενη τη Γιουβέντους στο Champions League. Η μοίρα παίζει άσχημα παιχνίδια στον Αντσελότι, αφού ένα παιδί της ομάδας ο Αλβάρο Μοράτα (ο οποίος χαρακτηρίστηκε περιττός για την ομάδα το καλοκαίρι και μετακόμισε στο Τορίνο) της δίνει τη χαριστική βολή και ισοφαρίζοντας για τη Γιουβέντους, την αφήνει κι εκτός της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

7. Το πλήγμα του Μόντριτς και οι τραυματισμοί

Μέσα σε όλα τα παραπάνω, ο Κάρλο Αντσελότι είχε την ατυχία να αντιμετωπίσει και πολλούς τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της χρονιάς, με πιο σημαντικό αυτό του Μόντριτς. Η απουσία του Κροάτη δύσκολα καλύπτονταν εκ των έσω, αφού αποτελούσε ένα βασικό κι αναντικατάστατο κομμάτι της μηχανής της ομάδας. Ίσως λιγότερο στοίχισε και η απουσία του Καρίμ Μπενζεμά από κάποια κρίσιμα παιχνίδια. Αν αυτά τα προβλήματα δεν υπήρχαν, ίσως θα μπορούσαμε να μιλάμε διαφορετικά. Αλλά με τα «αν» δεν γράφεται η ιστορία του ποδοσφαίρου κι έτσι ο Κάρλο αναζητά ήδη τον επόμενο σταθμό της καριέρας του…
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: