Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Δανεικός στην Εβερτον ο Σεντέρος


Ο Σεντέρος άνοιξε το σκορ για την Αρσεναλ Στην Εβερτον θα ολοκληρώσει τη σεζόν ο Φιλίπ Σεντέρος, καθώς παραχωρήθηκε στους "Τόφις" ως δανεικός από την Αρσεναλ. Ο Ελβετός αμυντικός την τελευταία διετία "πληρώνει" την κόντρα του με τον Αρσεν Βενγκέρ, ο οποίος δεν τον υπολογίζει γι' αυτό και την περίοδο 2008/2009 αγωνίστηκε ως δανεικός στη Μίλαν.

Οσο για τη φετινή σεζόν, ο 24χρονος άσος πήρε μόλις δύο συμμετοχές σε αγώνες του Λιγκ Λαπ, όμως τώρα θα έχει την ευκαιρία να ξαναμπεί σε αγωνιστικούς ρυθμούς με την Εβερτον του Ντέιβιντ Μόγες. Στόχος, άλλωστε, του Σεντέρος είναι να βρεθεί στην επιθυμητή κατάσταση ώστε να διεκδικήσει θέση στην 23άδα της εθνικής Ελβετίας, για το παγκόσμιο κύπελλο της Νότιας Αφρικής.

Οι "Φαραώ" κατασπάραξαν τα "λιοντάρια"


Ο Αχμέντ Χασάν πανηγυρίζει ένα από τα δύο γκολ εις βάρος του  Καμερούν Η Αίγυπτος εκμεταλευόμενη με τον καλύτερο τρόπο τα δωράκια που έκαναν οι Καμενί και Γκέρεμι, νίκησαν στην παράταση 3-1 το Καμερούν (1-1 η κανονική διάρκεια) και έστειλαν τον Σαμουέλ Ετό στο Μιλάνο. Ετσι, κόντρα στην Αλγερία θα ζητήσει εκδίκηση για τον αποκλεισμό από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν τον Αχμέντ Χασάν που έφθασε τις 170 συμμετοχές με το εθνόσημο. Ο αρχηγός των "Φαραώ" άνοιξε το σκορ με αυτογκόλ στο 26ο, όμως εξιλεώθηκε σε απόλυτο βαθμό, καθώς ισοφάρισε στο 37ο και διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στο 95ο, με ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει ποτέ, αφού η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή στο φάουλ που εκτέλεσε.

Λίγο νωρίτερα, στο 92ο, ο Νάγκο Γκέντο είχε πετύχει το δεύτερο γκολ της Αιγύπτου, που στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει την Αλγερία την Πέμπτη, στην Μπενγκουέλα της Ανγκόλας όπου διεξάγεται η διοργάνωση. Το Καμερούν ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Τσέτζου στο 113ο.

Κέρκυρα -Ολυμπιακός Βόλου 0-0

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/6cc4235ff457744776759097de1ce1a0_L.jpg?1264435551?1264435551?1264435551Ισόπαλοι 0-0 αναδείχτηκαν στο νησί των «Φαιάκων» η Κερκυρα και ο Ολυμπιακός Βόλου με τις δύο ομάδες να μένουν αμφότερες ικανοποιημένες από το αποτέλεσμα .Πρώτη εντός έδρας ισοπαλία για την ομάδα του Ιονίου.

Το ματς ήταν σκληρό με λιγοστές καλές φάσεις και οι δύο ομάδες δεν ρίσκαραν προς το τέλος και φάνηκε να ικανοποιούνται στην «λευκή» ισοπαλία.

Κέρκυρα : Αποστολίδης, Κοντοδήμος, Βενέτης, Ιωάννου, Γκουστάβο, Ρεπερνέ (64' Λαμπρόπουλος), Μπερνς, Φλαβίνιο, Λουρένσο (57' Γιαννιτσανάκης), Παρασκευαϊδης, Τσίγκας (82' Σίλβα).

Ολυμπιακός Βόλου : Κηπουρός, Πλιάγκας (77' Λιαπάκης), Ζαραδούκας, Σολάκης (90' Αμπράμοβιτς), Ψυχογιός, Αλβάρεζ, Ροτζέριο, Κόρμπος, Μπουλούτ, Ουμπίντες (88' Καρλόπουλος), Μόνχε.

Ανεβασμένη ψυχολογία στον Εύοσμο

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/d1e2efef6c8cd29b8fdea433f31dde04_L.jpg?1264439156?1264439156?1264439156Μπορεί ο Αγροτικός Αστέρας να μην κατάφερε ούτε αυτή την αγωνιστική να αποδράσει με το πολυπόθητο διπλό , διατηρήθηκε όμως αήττητος για έβδομη συνεχόμενη αγωνιστική.Κάτι που σίγουρα είναι πολύ σημαντικό για τους «σταχυοφόρους» και συμβάλει τόσο στον ψυχολογικό όσο και στον βαθμολογικό τομέα. Η ομάδα του Ευόσμου «τσίμπησε» το βαθμό από τον Εθνικό Αστέρα και συνεχίζει ακάθεκτη την προσπάθειά της , έχοντας ήδη στρέψει την προσοχή της στο ερχόμενο πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον ΟΦΗ.
Σήμερα πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο πρόγραμμα μετά από αγώνα, με τους παίκτες του Μάκη Χάβου να ακολουθούν αποθεραπεία (όσοι έπαιξαν) ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά. Με την υπόλοιπη ομάδα ενσωματώθηκε και το νέο μεταγραφικό τους απόκτημα, ο Ίντι Αλχάγκ , ο οποίος επέστρεψε χθες από τη Δανία και εγκαταστάθηκε και επίσημα πλέον στον Εύοσμο.

Με Γκέκο στο... τιμόνι


Ο Μηνάς Γκέκος Ο Μηνάς Γκέκος θα είναι ο αντικαταστάτης του Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο της ΑΕΚ. Η διοίκηση της ομάδας συμφώνησε με τον Γκέκο και το μόνο που απομένει είναι να επισημοποιηθεί η συμφωνία. Οι άνθρωποι της ομάδας συναντήθηκαν με τον Γκέκο και ο ίδιος έδειξε να θέλει πολύ να αναλάβει την τεχνική ηγεσία.

Ο Μηνάς Γκέκος βρίσκεται στην απογευματινή προπόνηση της ομάδας, η οποία ωστόσο γίνεται χωρίς τους "απεργούς", Τόριν Φράνσις, Τόριν Γκριν, Λαμόντ Μακ και Ρόντρικ Μελς. Αυτό είναι ένα ζήτημα για την Ενωση και οι πληροφορίες αναφέρουν πως μέσα στις επόμενες μέρες οι ξένοι θα λάβουν ένα μέρος από τα δεδουλευμένα τους.

Νέα πρόταση της Γιουβέντους στον Χίντινκ


Γκους Χίντινγκ Επιμένει στον Γκούους Χίντινκ η Γιουβέντους, τον οποίο οι "μπιανκονέρι" επιθυμούν για αντικαταστάτη του Τσίρο Φεράρα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας "Tvoi Den", η διοίκηση της ιταλικής ομάδας επαναπροσέγγισε τον Ολλανδό τεχνικό με νέα, βελτιωμένη πρόταση, προκειμένου να τον δελεάσει και να τον πάρει στο Τορίνο.

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, η Γιουβέντους προσφέρει στον Χίντινκ συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 5 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς τα πριμ που προβλέπονται σε περίπτωση κατάκτησης στόχων (η αρχική πρόταση ήταν 3,5 εκατομμύρια ευρώ).

Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο Χίντινκ περιμένει τώρα να συζητήσει με τον πρόεδρο της ρωσικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, αναφορικά με το μέλλον του στον πάγκο της εθνικής ομάδας της Ρωσίας.

Νοβελίνο: "Έχω πρόταση από τον Ολυμπιακό"!


Ο Βάλτερ Νοβελίνο Θέμα προπονητή δεν υπάρχει στην παρούσα φάση τονίζουν από τον Ολυμπιακό επισημαίνοντας ότι η ομάδα θα πάει μέχρι το τέλος της σεζόν με τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, όμως με δηλώσεις του σε ιταλικά σάιτ ο Βάλτερ Νοβελίνο υποστήριξε πως έχει πρόταση από τους "ερυθρόλευκους".

"Ξέρω για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, υπάρχει πρόταση την οποία και εξετάζω. Δεν έχω αποφασίσει τι θα κάνω, το σκέφτομαι", τόνισε χαρακτηριστικά ο 56χρονος προπονητής που είναι άνεργος αυτό το διάστημα και ως καλύτερο σημείο της έως τώρα καριέρα του έχει την πενταετία (2002-2007) στον πάγκο της Σαμπντόρια.

Ηρακλής Εξετάζει Μπιζέρα, υπέγραψε ο Μπουμπένκο


Στη μετεγγραφική λίστα του Ηρακλή φέρεται να βρίσκεται ο Τζόε Μπιζέρα. Ο Ουρουγουανός κεντρικός αμυντικός αναμένεται να μείνει ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ, καθώς δεν υπολογίζεται από τον Φερνάντο Σάντος και μόνο σε μια τέτοια περίπτωση θα ενδιαφερθεί ο «γηραιός». Οι ιθύνοντες των «κυανόλευκων» αναζητούν έναν κεντρικό αμυντικό, ο οποίος θα είναι σε θέση να δώσει άμεσα λύσεις στην ενδεκάδα της ομάδας.Ο Μπιζέρα είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας και ήδη βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας.

Τα τελευταία δημοσιεύματα ήθελαν τον παίκτη του ΠΑΟΚ να έχει συζητήσει με διάφορες ομάδες της πατρίδας του, όμως δε θα έλεγε «όχι» σε μια ενδεχόμενη συνεργασίας με τον Ηρακλή. Αυτό που απομένει είναι να μείνει ελεύθερος ο παίκτης, προκειμένου να του κατατεθεί πρόταση από την πλευρά του Ηρακλή. Σε διαφορετική περίπτωση ο «γηραιός» θα στρέψει την προσοχή του σε άλλες περιπτώσεις κεντρικών αμυντικών.
Από εκεί και πέρα, ανέλαβε και επίσημα την τεχνική ηγεσία του Ηρακλή, ο Γιόζεφ Μπουμπένκο. Ο έμπειρος τεχνικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας έως το τέλος της σεζόν, με τη διοίκηση του "γηραιού" να έχει δικαίωμα ανανέωσης, εφόσον μείνει ικανοποιημένη με τα αποτελέσματα της ομάδας.
Η ανακοίνωση της "κυανόλευκης" ΠΑΕ αναφέρει:
"Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ανακοινώνει τη συμφωνία συνεργασίας με τον κ. Josef Bubenko, ο οποίος αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Το συμβόλαιο συνεργασίας ισχύει ως το καλοκαίρι του 2010, με προοπτική ανανέωσης από την πλευρά της ομάδας".
Αμέσως μετά την ανακοίνωση, ο νέος τεχνικός του Ηρακλή δήλωσε: "'Είμαι πολύ ικανοποιημένος, που επιστρέφω στον ΗΡΑΚΛΗ, με τον οποίο αισθάνομαι ιδιαίτερα δεμένος από την προηγούμενη παρουσία μου στην ομάδα. Πιστεύω σε αυτήν και στις δυνατότητές της και όλοι μαζί, ποδοσφαιριστές, διοίκηση, κόσμος και τεχνική ηγεσία θα πετύχουμε το καλύτερο για τον ΗΡΑΚΛΗ'".

Ζωντανός ο Πανσερραϊκός, «έθαψε» την Αναγέννηση


Νίκη που τον αφήνει ζωντανό στο παιχνίδι της Παραμονής πέτυχε ο Πανσερραϊκός κόντρα στην Καρδίτσα επί της Αναγέννησης και την έβαλε σε μπελάδες αφού την άφησε μόνη στη 13η θέση, μία πάνω από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Το χρυσό γκολ της επικράτησης ο Σκάγκλια στο 14ο λεπτό με σουτ. Καλύτεροι οι γηπεδούχοι καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν την ουσία και δίκαια πήραν τη νίκη, η οποία ήταν και η πρώτη ήττα της Αναγέννησης Καρδίτσας στη έδρα της.

Ετοιμάζει βαλίτσες για Μάντσεστερ ο Μπουφόν


Πιθανό είναι το ενδεχόμενο η Γιουβέντους, εκτός από προπονητή, αφού όλα δείχνουν ότι ο Τσίρο Φεράρα θα αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο της, να ψάξει και για τερματοφύλακα. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στην Ιταλία, ο Τζιανλουΐτζι Μπουφόν έχει απογοητευτεί από την εικόνα της ομάδας το τελευταίο διάστημα και σκέφτεται να μετακομίσει στη Μάντσεστερ Σίτι που έχει δείξει ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Μάλιστα, όπως έχει γραφτεί, ο διεθνής Ιταλός γκολκίπερ καθώς έφευγε από το γήπεδο μετά την ήττα των «μπιανκονέρι» από τη Ρόμα, ακούστηκε να λέει: «Αυτό ήταν, αρκετά, δεν αντέχω άλλο». Ο 32χρονος τερματοφύλακας παλιότερα είχε δείξει την πίστη του στην ομάδα, ακολουθώντας την στη Serie B, αλλά τώρα είναι έτοιμος να αλλάξει περιβάλλον. Εκτός της Μάντσεστερ Σίτι και η γερμανική Μπάγερν ενδιαφέρεται για την απόκτησή του. Ο μάνατζερ του, Σιλβάνο Μαρτίνα, διέψευσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο πελάτης του θέλει να αφήσει το σύλλογο του Τορίνου.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς ως το 2012


Την εστία του ΠΑΟΚ για δύο ακόμη χρόνια θα υπερασπίζεται ο Κώστας Χαλκιάς. Ο 35χρονος τερματοφύλακας συμφώνησε με τη διοίκηση της ομάδας για την υπογραφή νέου συμβολαίου, διάρκειας ως τον Ιούνιο του 2012.

«Η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. ανακοινώνει ότι ο Κώστας Χαλκιάς υπέγραψε σήμερα την ανανέωση του συμβολαίου του έως τον Ιούνιο του 2012», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Το κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν εξ αρχής θετικό, αλλά φαινόταν πως υπήρχε μία μικρή διαφωνία αναφορικά με τη διάρκεια της συνεργασίας τους, με τον παίκτη να ζητεί διετή και την ομάδα να προσφέρει μονοετή. Τελικώς η επιθυμία του παίκτη ικανοποιήθηκε και θα παραμείνει στην Τούμπα για περίπου δυόμισι χρόνια ακόμη, πιθανώς δηλαδή ως το τέλος της καριέρας του.

Οριστικά στο Ελληνικό ο τελικός «αιωνίων»

Οριστικά στο Ελληνικό ο τελικός «αιωνίων»

Οριστικά στο κλειστό του Ελληνικού θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Το παιχνίδι θα γίνει στις 20 Φεβρουαρίου, ημέρα Σάββατο και με πιθανότερη ώρα έναρξης τις 18:30.

Την προσεχή Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΟΚ σύσκεψη ανάμεσα στους εκπροσώπους των δύο ομάδων και της ομοσπονδίας για τα εισιτήρια. Παρών σε αυτή θα είναι και ο πρόεδρος της FIBA Europa, Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Ακόμη παραμένει άγνωστο ο αριθμός των εισιτηρίων που θα πάρουν οι δυο ομάδες. Θυμίζουμε ότι πέρυσι είχαν εξασφαλίσει από 597 (!) και λογικά κάπου τόσα θα προμηθευτούν και φέτος.

Φωτο Ημέρας

Οπως και να το δεις το γυναικείο βόλεϊ, είναι συναρπαστικό...

Σε σοβαρή κατάσταση ο Καμπάνας από πυροβολισμό!


Σαλβαδόρ Καμπάνιας Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Πόλης του Μεξικού ο Παραγουανός Σαλβαδόρ Καμπάνας, ο οποίος πυροβολήθηκε στο κεφάλι μέσα σε μπαρ την Κυριακή το βράδυ. Ο διεθνής επιθετικός, ο οποίος αγωνίζεται με την Κλαμπ Αμέρικα στο μεξικανικό πρωτάθλημα, πυροβολήθηκε σε μπαρ στα νότια της πρωτεύουσας για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί.

Ο 29χρονος Καμπάνας ήταν κορυφαίος σκόρερ το 2007 και το 2008 στο Κόπα Λιμπερταδόρες της Νοτίου Αμερικής. Το 2007 ανακηρύχθηκε κορυφαίος της χρονιάς στην Παραγουάη, αλλά και στη Νότια Αμερική. Συνολικά ο Καμπάνας έχει σημειώσει 10 τέρματα σε 44 αγώνες με τα «χρώματα» της Παραγουάης, η οποία έχει προκριθεί στην τελική φάση του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής το προσεχές καλοκαίρι, όπου στην πρώτη φάση θα τεθεί αντιμέτωπη με τις Ιταλία, Νέα Ζηλανδία και Σλοβακία.

Μάντζιος: "Αντάλλαγμα στην ΑΕΚ για τον Σκόκο"!


Ο Μάντζιος με τη φανέλα της Ανόρθωσης Σε συνέντευξη του στο "Εθνοσπόρ", ο Βαγγέλης Μάντζιος μίλησε για το παρασκήνιο της μεταγραφής του στην Ανόρθωση, την πικρία του για τον Παναθηναϊκό και την Εθνική ομάδα και αποκάλυψε πως βρισκόταν στα ανταλλάγματα, όταν οι "πράσινοι" συζητούσαν με την ΑΕΚ για τον Νάτσο Σκόκο!

Η μετακίνησή σου στην Ανόρθωση ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγες ώρες. Πώς κι έτσι;
"Φυσικό επόμενο ήταν, αφού εδώ και καιρό γνώριζα πως στον ΠΑΟ δεν με είχαν στα πλάνα τους, οπότε είχα την ευχέρεια του χρόνου για να ψάξω την επόμενη ομάδα μου. Αλλωστε κι εγώ ήθελα να τελειώνουμε γρήγορα για να απαλλαγώ από το άγχος της αναμονής και να αρχίσω άμεσα να παίρνω παιχνίδια στα πόδια μου. Μην ξεχνάτε πως έχω περίπου επτά μήνες να αγωνιστώ".

Η Ανόρθωση ήταν η μοναδική σου επιλογή;
"Οχι. Δέχτηκα προτάσεις από πολλές ομάδες της Σούπερ Λίγκας, μεταξύ αυτών υπήρξαν και βολιδοσκοπήσεις από τους μεγάλους συλλόγους, αλλά μίλησα μόνο με την ΑΕΚ. Δέχτηκα να κουβεντιάσω για την περίπτωση ανταλλαγής του Σκόκο με εμένα, αλλά οι συζητήσεις δεν ευδοκίμησαν. Επιπλέον, διάφοροι μάνατζερ μου πρότειναν ομάδες του εξωτερικού, αλλά δεν έβλεπα κάποια προοπτική σ�αυτές, γι�αυτό και δεν τις δέχτηκα".

Αυτό που είπες για τον Σκόκο το ήξερες ή υποθετικά μιλάς, καθώς πριν από λίγες ημέρες επίσημα ο Παναθηναϊκός διέψευσε τα όσα λέγονται σχετικά.
"Ηταν ό,τι άκουγα από τις συζητήσεις που γινόντουσαν εκείνες τις ημέρες από τους μάνατζερ οι οποίοι χειρίστηκαν τη δουλειά. Δεν ξέρω κάτι άλλο".

Αληθεύει πως στο νέο συμβόλαιο υπάρχει ρήτρα 1 εκ. ευρώ για όποια ομάδα θελήσει το καλοκαίρι να σε αποκτήσει μέσω της Ανόρθωσης, ενώ, αν αυτή είναι ο Ολυμπιακός, θα πρέπει να πληρώσει κάτι παραπάνω;
"Ναι, για τον Ολυμπιακό είναι περίπου 200.000 -300.000 ευρώ παραπάνω"

Αν, υποθετικά μιλάμε τώρα, ο Ολυμπιακός ενδιαφερθεί για σένα το καλοκαίρι, ως πρώην πια παίχτης του Παναθηναϊκού θα το σκεφτείς να ντυθείς στα «ερυθρόλευκα»;
"Εντάξει, όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό για τις δύο ομάδες και πώς το εισπράττει ο κόσμος. Αν το καλοκαίρι η Ανόρθωση αγοράσει τα δικαιώματά μου από τον Παναθηναϊκό και κατόπιν θελήσει να με πουλήσει, θα εξετάσω όλες τις προτάσεις που θα έχω. Σαφώς και θα λάβω σοβαρά υπόψη μου μία πρόταση του Ολυμπιακού. Αυτή τη στιγμή, όμως, ανήκω στην Ανόρθωση. Οι στόχοι της είναι στόχοι μου πλέον".

Αν ο Παναθηναϊκός θελήσει να επιστρέψεις πίσω, με ποιες προϋποθέσεις θα δεχτείς;
"Ακριβώς όπως το είπατε, με προϋποθέσεις. Μα εγώ δεν έφυγα από τον Παναθηναϊκό επειδή έκανα κάτι ή δεν με ενδιέφερε η ομάδα. Ηταν η απόφασή τους να μη με χρησιμοποιούν και τη δέχτηκα. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο".

Νέτο:»Ο κ. Κούπερ αλλαξε πολλά στο παιχνίδι μας»

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός του Αρη, Νέτο, μίλησε για το παιχνίδι του Αρη με τον Παναθηναικό, στην εκπομπή ΤΡΙΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ και μεταξύ των αλλων ειπε: «Παιζαμε με τον πρωτο της βαθμολογιας, κατα ην γνωμη μου η καλύτερη Ελληνική ομάδα αυτη την στιγμη. Το ειδαμε το παιχνιδ πολυ καλά, το διαβάσαμε, και στις προπονησεις κάναμε προσπάθειες, για να κλεισουμε την μεσαια γραμμή του Παναθηναικού. Η ισοπαλία δεν ειναι ενα ασχημο αποτέλεσμα, αλλά εμεις θέλαμε την νικη και τους τρεις βαθμούς της νικης. Ηταν πολυ σημαντικη η δουλειά που κάναμε στο κέντρο. Ο Σισέ παιρνει πολλές πάσες κάθετες απο το κέντρο και εμεις περιορίσαμε αυτες τις πάσες για να τον περιορισουμε. Δώσαμε ενα πολυ δυσκολο παιχνιδι, ανταποκριθήκαμε πολυ καλα, μπήκαμε για τους τρεις βαθμούς, αλλά και ο ενας βαθμός με τον πρωτο της βαθμολογίας ειναι ενα καλό αποτέλεσμα. Η ομάδα μου εχει επανλέθει δυνα,ικα στις θεσεις που οδηγουν στα πλέι οφφ γι να επανέλθουμε στην Ευρώπη. Να παλεύουμε παιχνιδι με παιχνιδι για να διεκδικήσουμε ακομη και την δευτερη θεση. Οσον αφορα το θσμό του κυπέλλου, ειναι ενας σημαντικος θεσμός για την ομάδα. Εχουμεενα δυσκολο μάτς με την Ξάνθη, και πρέπει να παίξουμε καλά για να προκριθούμε. Πρέπει να βλέπουμε κάθε μάτς ξεχωριτα, και ετσι θα μπορεσουμε να φτάσουμε την κατάκτηση του κυπέλλου. Για το πρωτάθλημα πιστεύω πώς ο Παναθηναικός ειναι το φαβορί. Ολα τα παιχνιδι του Ελληνικου πρωταθλήματος θα ειναι δυσκολα. Η Ξάνθη θα κυνηγησει το τρίποντο για να αποφύγει την ζωνη του υποβιβασμού. Και εμείς ομως θέλουμε το μάτς γτια να συνεχίσουμε να ειμαστε ψηλά. Πρεπει να ακούμε τις εντολές του κ. Κούπερ. Πάμε στην Ξάνθη για να κυνηγήσουμε τους τρις βαθμούς της νίκης. Πλέον με τον νέο προπονητή δουλευουμε πολύ στον τομέα της τακτικής, ο κ. Κούπερ αλλαξε πολλα στην τακτική και νομίζω οτι ολοι οι παικτες ειμαστε καλύτερα. Η δουλεια του προπονητη φανεται κα εχουμε ολοι εμπιστοσυνη στον εαυτο μου. Ο κ. Κούπερ αλλαξε πολλά στο παιχνίδι μας. Ειμαι πολύ χαρούμενος που ανανεωσα το συμβόλαιο μου και τα επόμενα χρόνια. Πρέπει να βελτιώνω την αποδοση μου και να γινομαι καλύτερος. Ο κόσμος με εχει αγκαλιάσει με εναν θερμώ τρόπο και τον ευχαριστω πολύ. Ειναι πολυ σημαντική η προσφορά των οπαδων μας στην ομάδα μας. Ηταν τρομροί και πάλι στον αγώνα με τον Παναθηναικό. Δημιούργησαν μια ζεστη ατμοσφαιρα. Ειναι ενα σημαντικο κομμάτι αυτο. Μας δινουν μεγαλη βοήθεια, και οι αντιπαλοι καταλαβαινουν πώς πολυ δυσκολα θα μας κερδισουν στο γηπεδο μας, με αυτό τον κόσμο κοντά μας. Μιλησα με τον Κόκε, νιωθει ακομη κάποιους πόνους, αλλά ειναι φυσιολογικές οι ενοχλήσεις αυτες»

Κοντρέρας: Θέλω τίτλο


Την επιθυμία να κατακτήσει έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ εξέφρασε ο Πάμπλο Κοντρέρας. Ο Χιλιανός κεντρικός αμυντικός δήλωσε πως η νίκη επί του Ολυμπιακού δίνει ψυχολογία στον «Δικέφαλο» του Βορρά και υπογράμμισε πως η ομάδα του απέδειξε πως μπορεί να διεκδικήσει περισσότερα πράγματα στο εφετινό πρωτάθλημα. Ο Κοντρέρας μίλησε στο «Αθλητικό Μετρόπολις»
Αρχικά, ο Χιλιανός κεντρικός αμυντικός δήλωσε: «Ήταν ένα μεγάλο αγκάθι για μας μια τέτοια νίκη. Είδαμε το βράδυ στο αεροδρόμιο πόσο μεγάλη χαρά δώσαμε στον κόσμο, που κερδίσαμε τον Ολυμπιακό στην Αθήνα και πιάσαμε τη 2η θέση. Ωστόσο διατηρούμε την ψυχραιμία μας, γιατί έχουμε κι άλλα παιχνίδια μπροστά μας. Οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ διατηρούν πάντοτε μια ιδιαίτερη ανησυχία σε όλα τα παιχνίδια, πόσο μάλλον κόντρα στον Ολυμπιακό, που έχει μεγάλους ποδοσφαιριστές. Στο κέντρο, οι χαφ είχαν πάρα πολύ καλή κυκλοφορία, στο β’ μέρος ανέβηκε ο Ολυμπιακός για να ισοφαρίσει, φυσικά δεν τα κατάφερε, γιατί κρατήσαμε, και στο τέλος βγήκαμε νικητές. Η ποιότητα του Ολυμπιακού φαίνεται κάθε στιγμή, ειδικά σε ατομικό επίπεδο. Στα 15 λεπτά στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου μας πίεσε, αλλά δε φοβηθήκαμε σε καμία περίπτωση, κρατήσαμε σχετικά εύκολα τη νίκη».
Στην συνέχεια, ο Κοντρέρας δήλωσε: «Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό, είναι δύσκολο για μια ομάδα σε τόσα ματς να μη δεχτεί γκολ, ίσως είναι και σύμπτωση. Δεν είναι μόνο οι αμυντικοί, αλλά όλη η ενδεκάδα που κάνει τεράστια δουλειά και έρχεται αυτό το αποτέλεσμα. Είμαστε ευγνώμονες για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει ο κόσμος. Μας πιστεύει και αυτό μας βοηθάει πολύ, μας ενισχύει ακόμα περισσότερο το ηθικό».
Σχετικά με τις κίτρινες κάρτες που συμπλήρωσε τόνισε: «Είναι πολύ κρίμα που έφτασα στις επτά κίτρινες κάρτες, είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου σε μια σεζόν. Είμαι πολύ λυπημένος που θα χάσω δύο παιχνίδια, αλλά και ευχαριστημένος αφού βλέπω ότι θα αντικατασταθώ επάξια από τους συμπαίκτες μου, που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να τα καταφέρουν περίφημα».
Επίσης, μίλησε για τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ και την υποδοχή στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»: «Ξέραμε ότι θα υπάρχουν φίλαθλοι στο αεροδρόμιο, μας είχαν ενημερώσει, αλλά δεν περιμέναμε τέτοια υποδοχή, νιώσαμε έκπληξη. Θέλουμε να ανταποδώσουμε αυτήν την αγάπη του κόσμου και θα το κάνουμε με δουλειά μέσα στο γήπεδο».Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους εφετινούς στόχους της ομάδας του: «Ο στόχος όλων των ομάδων είναι η κατάκτηση τίτλων. Δε θέλω να πω κάτι για φέτος, ως σεβασμό στις αντίπαλες ομάδες. Πάντως, μεγάλη μου φιλοδοξία είναι να κερδίσω έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ».

Το πρόγραμμα των προημιτελικών του Κυπέλλου


Σε τρεις δόσεις θα διεξαχθούν οι αγώνες της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Hellas On Line. Ο αγώνας ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ θα γίνει στις 2 Φεβρουαρίου, ενώ την επομένη θα αναμετρηθούν Παναθηναϊκός και Καλλιθέα. Στις 10 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες Skoda Ξάνθη-Άρης και Καβάλα-Πανιώνιος. Οι αγώνες θα έχουν κοινή ώρα έναρξης, στις 17:00.

Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν στις 10/2/2010 για τα ζευγάρια ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός-Καλλιθέα και στις 17/2/2010 για τα ζευγάρια Skoda Ξάνθη-Άρης και Καβάλα-Πανιώνιος.

Σωκράτης Κόκκαλης

ΣΤΟΙΧΗΜΑ GOAL ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ


GOAL ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ


Καλησπέρα σε όλους τους φίλους των αθλητικών ψιθύρων.Δευτέρα σήμερα και είναι η μέρα για μια μικρή ανασκόπηση του στοιχηματικόυ σαββατοκύριακου.Ξεκινάμε απο το Σάββατο όπου ήταν μέτρια η μέρα.Βγήκε εύκολα το over του Ηρακλή,ο άσος της Λα Κορούνια και το διπλό της Μπάγερν μέσα στην Βρέμη.Μερικά παιχνίδια που περιμέναμε όπως το under της Γιουβέντους και το under του Εργοτέλη δεν μας δικαίωασαν.
Συνεχίζουμε με την Κυριακή όπου η μέρα ήταν σαφώς καλύτερη.Βγήκε το under του ΠΑΟΚ,του Άρη,το over της Βιγιαρεάλ και το under του Ατρόμητου.
Βεβαίως ξεχωρίζει την Κυριακή το μεγάλο διπλό του Π.Α.Ο.Κ στο Γ.Καραισκάκης.Μεγάλη εμφάνιση και σημαντική νίκη κυρίως για τον ψυχολογικό τομέα.Ας πάμε και στο άλλο παιχνίδι όπου ο Άρης δεν ήταν καλός αλλα κατάφερε να μην χάσει.Αυτά είναι και κάποια σημάδια ότι και ο Άρης αρχίζει να σοβαρεύεται.Αυτά για σήμερα τα λέμε την Πέμπτη στην εκπομπή μας στο πρώτο αθλητικό WEB RADIO της Θεσσαλονίκης το ROCK 'N' GOAL!

«Καταπληκτικό!»

«Καταπληκτικό!»

Ο ΤΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΖΟΡΒΑ. ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗ. ΠΟΥ ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ Ο «ΠΡΑΣΙΝΟΣ».-

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για την αξία του Άλεξ Τζόρβα ο Τάκης Οικονομόπουλος, με αφορμή τη χθεσινή εμφάνιση του 27χρονου τερματοφύλακα στο «Κλ. Βικελίδης», σε συνέντευξη που παραχώρησε στον sportdog.

Ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού και επί χρόνια προπονητής του Τζόρβα στο «τριφύλλι», με αφορμή την εξαιρετική εμφανιση του Τζόρβα και τη εκπληκτική απόκρουσή του (ΒΙΝΤΕΟ) τόνισε ότι «ο Άλεξ εμπνέει σταθερότητα και σιγουριά στην άμυνά του», συμπληρώνοντας ότι στη φάση του 69ου λεπτού ο ενήργησε με διορατικότητα και ευκινησία.

Ο Τ. Οικονομόπολος μίλησε μία ακόμα φορά για τον χαρακτήρα του Τζόρβα, τον σύγκρινε τους Αντώνη Νικοπολίδη, Μιχάλη Σηφάκη και Κώστα Χαλκιά, ενώ τόνισε ότι συνεχίζει την παράδοση του Παναθηναϊκού να έχει πάντα στο ρόστερ του αξιόλογους τερματοφύλακες.

«Εμπνέει σταθερότητα και σιγουριά»

Κύριε Οικονομόπουλε, ποιο είναι το σχόλιο σας για τη χθεσινή παρουσία του Τζόρβα;

«Ο Άλεξ είναι μία ακόμα πολύ καλή παρουσία, εμπνέοντας σταθερότητα και σιγουριά στην άμυνά του. Ειδικά στη φάση του 69ου λεπτού, όταν χρειάστηκε να κάνει μία απόκρουση – κάτι πραγματικά καταπληκτικό – για να “σώσει” την εστία του. Ενήργησε γρήγορα σε αυτή τη φάση και σωστά».

Πόσο δύσκολο είναι να κάνει μία τέτοια απόκρουση, ειδικά όταν η φάση έχει τόση ταχύτητα;

«Είναι πολύ δύσκολο, αλλά χρειάζεται και κάποια στοιχεία που ο Τζόρβας τα έχει με το παραπάνω. Ένα από αυτά είναι η διορατικότητα, αφού θέλει να αποφύγει το γκολ και, φυσικά, το γεγονός ότι είναι ευκίνητος».

Θυμάστε κάποια δική σας απόκρουση, με ανάλογη αντίδραση, όταν ακόμα αγωνιζόσασταν;

«Ήταν μία καταπληκτική φάση εναντίον του Αιγάλεω, όταν απέκρουσα στην μπάλα μετά από εκτέλεση πέναλτι και την έστειλα πάνω στο κεφάλι του αντιπάλου. Η κεφαλιά του πήγε στην απέναντι γωνία και με άμεση αντίδραση κατάφερα και απέτρεψα το γκολ. Χωρίς να θέλω να μειώσω στο ελάχιστο τη χθεσινή κίνηση του Τζόρβα, πιστεύω ότι εκείνη η φάση ήταν πολύ πιο δύσκολη».

«Δουλευταράς και καλός χαρακτήρας»

Ο Τζόρβας, πάντως, δείχνει να αρπάζει από τα μαλλιά την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό.

«Όσα παιδιά διάλεξα εκείνη την εποχή, είχαν καλή συνέχεια. Ο Άλεξ, όμως, έχει ένα πολύ σημαντικό προτέρημα: είναι δουλευταράς. Προπονείται πολύ και είναι πολύ καλός χαρακτήρας. Πολύ σημαντικό και το τελευταίο».

Σύγκριση με Νικοπολίδη

Θα μπορούσε να γίνει μία σύγκριση με τον Νικοπολίδη;


«Μπορώ να πω ότι και οι δύο έχουν τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά. Σχεδόν τα ίδια στοιχεία. Απλά ο Τζόρβας είναι πιο ευκίνητος, λόγω του ότι είναι πιο αδύνατο το κορμί του. Και οι δύο, πάντως, είναι εξαιρετικοί πορτιέρο».

Ο Νικοπολίδης, πάντως, δεν είχε τόσο «δυνατό» ξεκίνημα στην ηλικία του Τζόρβα.

«Αυτό είναι αλήθεια, στην πορεία όμως έδειξε ότι είναι ένας σοβαρός τερματοφύλακας. Η πορεία του τον δικαίωσε 100%».

«Υστερούσε μόνο σε πείρα»

Ποιο στοιχείο πιστεύετε ότι έχει βελτιώσει ο Τζόρβας τα τελευταία χρόνια;


«Ο Άλεξ υστερούσε σε ένα πράγμα, όπως και κάθε τερματοφύλακας της ηλικίας του: στην πείρα. Τώρα που παίρνει συνεχόμενα παιχνίδι και βελτιώνεται σε αυτό τον τομέα, έχει γίνει ένας ολοκληρωμένος πορτιέρο. Όπως είπα και νωρίτερα, δουλεύει πολύ και, τελικά, δικαιώθηκε. Με τις αποδόσεις του θεωρώ ότι είναι πρώτος υποψήφιος για την εθνική ομάδα, το προσεχές καλοκαίρι».

Για τους δύο άλλους υποψήφιους στην Εθνική, τους Χαλκιά και Σηφάκη;

«Κι ο Σηφάκης έχει μεγάλη άνοδο. Ο Χαλκιάς και ο Τζόρβας είναι δικά μου “παιδιά” και γενικότερα δεν θα ήθελα να αναφερθώ στην επιλογή του Ρεχάγκελ για το καλοκαίρι. Είναι και οι τρεις αξιόλογοι. Αυτό που θέλω να τονίσω κλείνοντας, είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν είχε ποτέ πρόβλημα στη θέση του τερματοφύλακα, όσο θυμάμαι από την εποχή που έπαιζα εγώ. Κι ο Τζόρβας συνεχίζει αυτή την παράδοση».

"Ο Ζίκο έπρεπε να είχε απολυθεί νωρίτερα"


Ο Τάκης Περσίας Ο Μελέτης Περσίας, με θητεία στον πάγκο του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ FM 94,6» για τον αγωνιστικό κατήφορο των «ερυθρολεύκων», καταλογίζοντας μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στον Ζίκο.

Για το χθεσινό ματς και τη γενικότερη εικόνα των «ερυθρολεύκων», δήλωσε σχετικά: «Ο Ολυμπιακός είναι κακός το τελευταίο διάστημα, γι' αυτό και έρχονται αυτά τα αποτελέσματα. Βέβαια, ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός στο χθεσινό παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός παίζει κακό ποδόσφαιρο αρκετά μεγάλο διάστημα και θα χρειαστεί να περάσει αρκετός καιρός για να γίνει η ομάδα όπως ήταν».

Για τα λάθη που έχουν γίνει και τον Ζίκο, τόνισε: «Έχουν γίνει πολλά λάθη. Το μεγαλύτερο λάθος και το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχει ο Ζίκο. Έπρεπε να είχε φύγει αρκετό καιρό πριν».

Όσο για το τι μπορεί να αλλάξει ο Μπάντοβιτς στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, σημείωσε: «Η ψυχολογία των παικτών. Αλλά, μόνο οι ίδιοι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα και τον προπονητή».

Για την εξέλιξη του πρωταθλήματος από δω και πέρα, σχολίασε: «Δύσκολα καλύπτεται η διαφορά. Το έχω πει καιρό τώρα ότι έχει χαθεί η πρώτη θέση. Το θέμα είναι να μη χαθεί και η δεύτερη θέση».

Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ και για το αν αυτό είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών, είπε: «Είναι πολύ δύσκολο να χτυπήσεις ομάδες του Κέντρου. Καλό είναι για τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται μέσα στις πρώτες θέσεις. Το φετινό, είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Βλέπουμε ότι έχουν δυναμώσει και ο ΠΑΟΚ και ο Αρης».

Παραιτήθηκε ο Πεδουλάκης!


Ο Αργυρής Πεδουλάκης..... Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται η ΑΕΚ, μετά την απόφαση του Αργύρη Πεδουλάκη να παραιτηθεί από την τεχνική ηγεσία, δύο ημέρες μετά την ήττα από τον Ηλυσιακό για τη 13η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Ο Πεδουλάκης κάθησε στον πάγκο του «Δικεφάλου» σε δύο μόλις αγώνες, απέναντι στον Παναθηναϊκό στο Ελληνικό και στον αγώνα με τον ουραγό Ηλυσιακό, αλλά δεν κατάφερε να οδηγήσει τους «κιτρινόμαυρους» σε θετικό αποτέλεσμα.

Τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ένωση και οι πληροφορίες ότι οι Φράνσις, Γκριν, Μακ και Μελς έχουν ενημερώσει πως, αν δεν πληρωθούν, δεν θα ακολουθήσουν την απογευματινή προπόνηση οδήγησαν τον Πεδουλάκη στην απόφαση να μη συνεχίσει την προσπάθεια που μόλις είχε αρχίσει. Ο Πεδουλάκης δεν εμφανίστηκε στην πρωινή προπόνηση, ενώ η απογευματινή θα πραγματοποιηθεί υπό τις οδηγίες του Βαγγέλη Ζιάγκου.

Δύσκολο του Ιρουρέτα στην Καβάλα


Ο Χαβιέρ Ιρουρέτα Η ήττα της Καβάλας από τον Ατρόμητο, ανάγκασε την διοίκηση της ομάδας να ξανασκεφτεί την περίπτωση απόκτησης νέου τεχνικού. Ο Χαβιέ Ιρουρέτα δέχτηκε την πρόταση του ΑΟΚ, όμως δεν προτίθεται προς το παρών να αφήσει την Αθλετίκ Μπιλμπάο και να έρθει στην Ελλάδα και την Σούπερ Λιγκ.

Πλέον το ενδιαφέρον των διοικούντων τον ΑΟΚ στρέφεται σε άλλες περιπτώσεις προπονητών, τόσο από την αγορά της Γερμανίας, όσο και από αυτή της Γαλλίας και τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι εξελίξεις.

Χαβίτο: "Πιστεύουμε στην ομάδα"


Εναέρια μονομαχία Χαβίτο - Σπυρόπουλου Για την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό, για την επόμενη στάση στη Ξάνθη, για το μέλλον του Αρη και για ορισμένα ακόμη σημαντικά θέματα μίλησε την Δευτέρα ο Φρανσίσκο Χαβίτο. Όσον αφορά τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στις φάσεις που ξεσήκωσαν θύελλα συζητήσεων τόνισε: «Ελπίζω ότι ο αντίπαλος δεν είχε πρόθεση να μου ανοίξει τη μύτη αλλά όπως και να χει ήταν φάση για τιμωρία. Από εκεί και πέρα η ανατροπή μέσα στη μεγάλη περιοχή ήταν καθαρό πέναλτι».

Για το συναίσθημα του να αδικείσαι και πως νιώθουν ως αθλητές σημείωσε: «Ο Αρης είναι μια ομάδα που πρέπει να έχει στόχο. Από κει και πέρα ο εκνευρισμός είναι κάτι ανθρώπινο αλλά οφείλουμε να μένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας και να παίζουμε με καθαρό μυαλό».

Σχετικά με το τι του άρεσε στον χθεσινό αγώνα και τι όχι, υπογράμμισε: «Το σημείο που μου άρεσε πολύ ήταν με την αμυντική μας λειτουργία. Ήμασταν πολύ δυνατοί σε όλες τις γραμμές παίζαμε με τον Παναθηναϊκό μια πολύ δυνατή ομάδα. Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν η ανάπτυξη μέσα στο παιχνίδι γιατί δεν δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες».

Αναφορικά με την ψυχολογία της ομάδας μετά τα θετικά αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών είπε: «Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα μας και πιστεύουμε ότι μπορούμε να κερδίζουμε. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό όμως».
Όσον αφορά τον επόμενο αγώνα με την Ξάνθη τόνισε: «Σίγουρα θα αναλύσουμε αρκετά τον δικό μας αντίπαλο για να πάρουμε τη νίκη. Στο παιχνίδι του κυπέλλου θα χρειάζεται διαφορετική ανάλυση. Εμείς θα πρέπει να δουλέψουμε και υπό τις οδηγίες του προπονητή μας να πορευτούμε».

Για το πόσο του λείπει η επαφή με τα δίχτυα ο ίδιος δήλωσε: «Σίγουρα το ψάχνω το γκολ αλλά αυτή τη στιγμή έχει αλλάξει και το στιλ παιχνιδιού μας. Αναγκάζομαι πολλές φορές και γυρίζω αρκετά πίσω για να βοηθήσω στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Προσπαθώ να αγωνίζομαι καλά και να συνεισφέρω στην ομάδα από εκεί και πέρα θα έρθει και το γκολ. Θα πρέπει να βρω επιθετικό ρυθμό».

Τέλος ο Χαβίτο υπογράμμισε για την απαγόρευση μετακινήσεων των φιλάθλων και το γεγονός ότι δεν θα έχει η ομάδα τους οπαδούς της στο πλευρό της: «Για εμάς θα είναι δύσκολο. Ξέρουμε πόσο θέλουν οι οπαδοί μας να μας υποστηρίζουν. Αυτοί που πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες δεν βρήκαν άλλη λύση και αποφάσισαν αυτό. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι άδικο αλλά εμείς θα παίξουμε και για τον κόσμο μας και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Ραγδαίες οι εξελίξεις στον Ηρακλή...


Ο Ρέμος με τον Πουρσανίδη Μετά την απόλυση του Σάββα Κωφίδη, δεν αποκλείεται να αποχωρήσει κι ο Ηλίας Πουρσανίδης. Αυτό αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες από το στρατόπεδο του Ηρακλή, όπου οι εντυπωσιακές ζυμώσεις αναμένεται να διαμορφώσουν ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό.

Ο Μπουμπένκο είναι στο δρόμο για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία ενώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι υπήρξαν σκέψεις για τον Κωστένογλου και τον Παπακώστα, ως αντικαταστάτες του Κωφίδη.

Ο Ηρακλής είναι θα κινηθεί μεταγραφικά στο ίδιο πλάισιο, όπως επί των ημερών του Κωφίδη και ο νέος προπονητής θα αποφανθεί για τον Καρλίνιος και τον Μοργκανέλα που δοκιμάζονται εδώ και μερικές μέρες στις εγκαταστάσεις της Μίκρας. Την Δευτέρα, το πρωί, η προπόνηση έγινε υπό τις οδηγίες των βοηθών του Κωφίδη και από την Τρίτη αναμένεται να πιάσει δουλειά το νέο αφεντικό του πάγκου.

Μπουμπένκο: "Δεν φοβάμαι"
Ο Σλοβάκος Γιόζεφ Μπουμπένκο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και αναμένεται να συμφωνήσει και τυπικά με τους "κυανόλευκους" για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία στη θέση του Σάββα Κωφίδη.

Στις πρώτες του δηλώσεις είπε: «Πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω. Γι΄ αυτό ήρθα. Την ομάδα την γνωρίζω. Στον Ηρακλή έχω δουλέψει και είναι θέμα αγάπης προς αυτή την ομάδα. Και που σταμάτησα να εργάζομαι σε αυτή την ομάδα, δεν σταμάτησα να ενδιαφέρομαι. Παρακολουθώ την ομάδα»

Και πρόσθεσε: «Ο προπονητής πρέπει να γνωρίζει τι έχει στα χέρια του. Δεν φοβάμαι. Όπως δεν φοβήθηκα όταν είχε μόνο τρεις βαθμούς και τον ανέλαβα. Τους περισσότερους τους γνωρίζω. Δεν ξέρω τι θα κάνουμε με τις μεταγραφές, αλλά, αυτό που θέλουμε είναι να βοηθήσουμε με το υπάρχον υλικό και να δούμε που μπορούμε να φτάσουμε».

Ακόμη, ο Μπουμπένκο είπε: «Θα ήθελα να συζητήσω με τον Κωφίδη, αν θέλει να μου πει κι αυτός, γιατί είναι δεδομένο ότι γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει στην ομάδα».

Ο Μπιζέρα στο προσκήνιο
Ο ατζέντης του Τζο Μπιζέρα κτύπησε την πόρτα του Ηρακλή και οι κυανόλευκοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να αποκτηθεί από τον ΠΑΟΚ. Είναι θέμα που θα συζητήσει ο Μπουμπενκο με τη διοίκηση ενώ δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει αν θα διατηρηθεί στη θέση του ο Ηλίας Πουρσανίδης.

Με πίκρα αποχώρησε ο Κωφίδης
Ο Σάββας Κωφίδης αποχαιρέτησε τους ποδοσφαιριστές του Ηρακλή μετά τη σημερινή προπόνηση. Ακόμη, μίλησε σε συνεργάτες και υπαλλήλους της ΠΑΕ και ευχήθηκε καλύτερη συνέχεια.

Ένοιωσε πικρία, σημείωσε ο Κωφίδης, αποχωρώντας από τις εγκαταστάσεις της Μίκρας. Και πρόσθεσε: «ήθελα να μείνω και να παλέψω για το καλύτερο με την ομάδα. Εξακολουθώ να πιστεύω στην ομάδα. Είναι καθοριστικά τα επόμενα δύο παιχνίδια και ο Ηρακλής πρέπει να νικήσει για να ξεφύγει από τις περιπέτειες».

Τέλος και τυπικά
Ανακοινώθηκε επίσημα η διακοπή της συνεργασίας με τον Σάββα Κωφίδη. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ, η οποία "ανέβηκε" στην επίσημη ιστοσελίδα της, αναφέρει: "Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον κ. Σάββα Κωφίδη, τον οποίο ευχαριστεί θερμά για το γεγονός ότι προσέφερε τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην ομάδα, για μια ακόμη φορά, σε δύσκολες στιγμές και εύχεται, στο εκλεκτό μέλος της 'κυανόλευκης' οικογένειας, το καλύτερο για τη συνέχεια της καριέρας του".

Παρελθόν αποτελεί και ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του Κωφίδη, Γρηγόρης Τσινός.

Ανεβαίνει ο Λέκι
Η εβδομάδα και η προετοιμασία για τον αγώνα με την Καβάλα άρχισαν με πρωινή προπόνηση στην Μίκρα, υπό την επίβλεψη των Μπάμπη Μαυρίδη και Φώτη Γκιζέλη. Ο Λέκι άρχισε ατομικό πρόγραμμα, καθώς είναι πολύ καλύτερα και συγκεντρώνει σημαντικές πιθανότητες να είναι έτοιμος για τον αγώνα του Σαββάτου.

Ατομικό πρόγραμμα άρχισε και ο Σαρακατσάνος και η εξέλιξη της κατάστασής του θα δείξει το πότε θα επιστρέψει στις προπονήσεις, ενώ ο Περπερίδης έχει υποστεί θλάση στον προσαγωγό και υποβάλλεται σε θεραπεία. Ο Ηλιάδης υπέστη ελαφρύ κατάγμα και μετατώπιση ρινικού οστού, του έγινε ανάταξη από τον γιατρό της ομάδας, σήμερα προφυλάχθηκε, αλλά θα επανέλθει και θα είναι ετοιμοπόλεμος για τον αγώνα, που έρχεται. Ο Πιλότο συνέχισε το εντατικό ατομικό πρόγραμμά του και τις επόμενες μέρες θα περάσει σε ρυθμούς ομάδας.

"Θα κυνηγήσουμε πρωτάθλημα και Κύπελλο"!


Ο Ζαϊρί μαρκάρει τον Ιβιτς Από τους πρωταγωνιστές του ΠΑΟΚ στην θριαμβευτική νίκη επί του Ολυμπιακού μέσα στο γήπεδο Καραϊσκάκη, ο Βλάνταν Ιβιτς, μιλώντας στον "Sentra 103.3", τόνισε πως ο "δικέφαλος" του βορρά έχει μεγάλη ομάδα και πως θα κυνηγήσει στη συνέχεια και τους δύο στόχους!

«Σίγουρα όλη η Θεσσαλονίκη και οι φίλοι του ΠΑΟΚ περίμεναν καιρό αυτή τη μεγάλη νίκη, ειδικά μέσα στην έδρα του αντιπάλου. Η επόμενη μέρα είναι φανταστική μετά από τέτοιες νίκες. Πιστεύω πως αξίζαμε τη νίκη, παίζουμε πολύ καλή μπάλα και ίσως την καλύτερη αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Έχουμε βρει αυτό που ψάχναμε στις τελευταίες αγωνιστικές. Όταν κερδίζεις τον Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκη πρέπει να είσαι σοβαρός και στη συνέχεια, να ακούμε τον προπονητή μας και να έχουμε ανάλογη συνέχεια στα υπόλοιπα παιχνίδια φτάνοντας στους στόχους μας. Είχαμε δύο δοκάρια, κάναμε αρκετές φάσεις και δεν μας έδωσαν και ένα πέναλτι καθαρό και έτσι το σκορ έμεινε στο 1-0, αλλά πιστεύω ότι εφόσον νικήσαμε, δεν υπάρχει κανένα θέμα να το συζητάμε, γιατί η νίκη είναι αυτή που μετράει.

Έχουμε μεγάλη ομάδα και είμαστε μέσα και στους δύο στόχους μας. Θα κυνηγήσουμε και το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Πιστεύω ότι η ομάδα έχει εμπιστοσύνη στον προπονητή μας. Εχει υπάρξει προπονητής στις τρεις μεγάλες ομάδες της χώρας του. Είναι μεγάλος προπονητής και τον έχουν αφήσει να δουλέψει για αυτό και αποδίδει τώρα η ομάδα μας. Οι δύο μεγάλες ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έχουν μπάτζετ 70-80 εκατομμύρια ευρώ, ενώ εμείς έχουμε 12-13 εκατομμύρια ευρώ και η διαφορά είναι μεγάλη όπως καταλαβαίνετε και εσείς. Έχουμε μια μεγάλη ομάδα, καλούς παίκτες, καλό προπονητή, πολύ κόσμο και έναν τερματοφύλακα που δεν έχει δεχθεί γκολ σε 8 αγώνες και πραγματικά μας οδηγεί σε κάποια αποτελέσματα και ελπίζουμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο».

Σε ερώτηση σχετική με την ανανέωση του συμβολαίου του στον ΠΑΟΚ, απάντησε: «Δεν ξέρω αν θα ανανεώσω στον ΠΑΟΚ, δεν μπορώ να ξέρω από τώρα κάτι τέτοιο. Όταν τελειώσει η χρονιά θα έχουν όλα ξεκαθαρίσει».

ΑΡΗΣ: «Παίζεται» του Κόκε για Ξάνθη


Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Σέρχιο Κόκε για την κυριακάτικη (14:30, Novasports 1) αναμέτρηση του Άρη στην έδρα της Skoda Ξάνθης. Ο Ισπανός επιθετικός αποχώρησε ως τραυματίας από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και σήμερα θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του.

Η πρώτη διάγνωση του ιατρικού επιτελείου των «κίτρινων» έκανε λόγο για κάκωση, η οποία θα υποχωρήσει. Ο 27χρονος φορ ενδέχεται να τεθεί στη διάθεση του Έκτορ Ραούλ Κούπερ για τον αγώνα με τους Ακρίτες. Μέσα στην εβδομάδα θα φανεί αν ο Φερνάντεζ θα επιστρέψει στο κανονικό πρόγραμμα του Άρη, ενώ ο Αργεντινός τεχνικός υπολογίζει ξανά τον Ναφτί (που εξέτισε στο παιχνίδι με το «τριφύλι») την ποινή της τιμωρίας του.

Δηλώσεις μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό:

Χρήστος Αραβίδης (πραγματοποίησε – έστω και για λίγα λεπτά - το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Άρη): «Είχαμε τουλάχιστον μία ευκαιρία για να προηγηθούμε, άρα θεωρώ ότι δεν πρέπει να μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα. Πιστέψαμε και παλέψαμε για τη νίκη απέναντι σε έναν αξιόλογο αντίπαλο και αποδείξαμε ότι ο Αρης είναι μια φύσει επιθετική ομάδα. Με την έλευση του Εκτορ Κούπερ, ωστόσο, αρχίζουμε να λειτουργούμε εξίσου καλά σε όλες τις γραμμές και ειδικά στην άμυνα. Αυτό το παιχνίδι τελείωσε για μας, κοιτάμε το επόμενο με στόχο να επανέλθουμε στις νίκες».

Κρίστιαν Νασούτι: «Μπήκαμε με στόχο να νικήσουμε. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ σκληρό αντίπαλο, που προπορεύεται στη βαθμολογία και για μας από τη στιγμή που δεν καταφέραμε να κερδίσουμε είναι καλός και ο βαθμός της ισοπαλίας», ανέφερε ο Αργεντινός αμυντικός για την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό και πρόσθεσε: «Ξέραμε και περιμέναμε ότι όσο περνούσε ο χρόνος οι αντίπαλοι θα μας πίεζαν περισσότερο. Βρέθηκαν λίγο πιο ψηλά από εμάς, έκαναν ορισμένα γεμίσματα προς την περιοχή μας, αλλά μέχρις εκεί. Τίποτα περισσότερο». Καταλήγοντας, ο Νασούτι τόνισε ότι «εμείς ήμασταν εκείνοι που είχαμε την καθαρή ευκαιρία για γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, στη φάση με το δοκάρι του Κάμπορα και στη συνέχεια το πλασέ του Τζόνσον που απέκρουσε ενστικτωδώς ο αντίπαλος τερματοφύλακας. Ηταν μια πραγματικά πολύ μεγάλη απόκρουση, για την οποία αξίζει συγχαρητήρια ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού».

Χαβίτο: «Ηρθε μπροστά μου (ο Ζιλμπέρτο Σίλβα) και ενώ εγώ πήρα την μπάλα, με ανέτρεψε», ανέφερα αρχικά ο Ισπανός μεσοεπιθετικός και πρόσθεσε: «Τι να έκανα, να μην έπεφτα, να πετάξω; Τι να κάνω; Να έφευγα δεξιά ή αριστερά μού ήταν αδύνατο, αφού ήρθε και με ανέτρεψε», είπε με παράπονο ο Χαβίτο, που τελικά δεν έλαβε ό,τι διεκδίκησε από την επίμαχη φάση. «Είχα κατεύθυνση προς την εστία. Δεν έκανε κάτι περισσότερο», συμπλήρωσε. Όσον αφορά τις αγκωνιές του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, υπογράμμισε: «Μου είπε ότι προσπαθεί με το σώμα του να καλύψει την μπάλα. Την επόμενη φορά θα κινηθώ και εγώ με τον ίδιο τρόπο και θα δούμε τι θα κάνει ο διαιτητής. Θα δούμε αν θα σφυρίξει κάτι». Καταλήγοντας, ο Χαβίτο μίλησε για το τελικό αποτέλεσμα: «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Αν είχαμε κερδίσει θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Δεν κάναμε πολλές ευκαιρίες και αυτό είναι κάτι που δεν μας βοήθησε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Μην ξεχνάμε, όμως, ότι παίζαμε με έναν πολύ δυνατό αντίπαλο και δεν ήταν εύκολη υπόθεση».

Βιτόλο: «Πιο εφικτός στόχος το Κύπελλο»


Την επιθυμία του να κατακτήσει τίτλους με τη φανέλα του ΠΑΟΚ εξέφρασε με δηλώσεις του στον ΝovaΣΠΟΡ FM 94.6 ο Βίκτορ Βιτόλο. Ο Ισπανός χαφ του «Δικεφάλου του Βορρά» τόνισε πως «όνειρο μου είναι να κατακτήσω τίτλους με τον ΠΑΟΚ» και όταν ρωτήθηκε αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να καλύψει τη διαφορά με τον Παναθηναϊκό απάντησε πως «είναι δύσκολο, αλλά εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε καταφέρει. Πιο εφικτός στόχος μοιάζει πάντως το Κύπελλο Ελλάδος».

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε σπουδαίο «διπλό» χθες στην έδρα του Ολυμπιακού και πλέον ισοβαθμεί με τους «ερυθρολεύκους» στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και απέχει οκτώ από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. «Η χθεσινή νίκη ήταν αποτέλεσμα της δουλειάς που έχουμε κάνει όλο τον χρόνο» τόνισε ο 27χρονος χαφ και στη συνέχεια εξήγησε πως «το τελευταίο διάστημα είμαστε σε καλή φόρμα. Το πιστέψαμε και μπήκαμε στο γήπεδο αποφασισμένοι για τη νίκη και τελικά το καταφέραμε».

Η συνέχεια, σύμφωνα με τον Ισπανό μέσο του ΠΑΟΚ, αναμένεται να «είναι ακόμη καλύτερο». Άραγε έχουν στο μυαλό τους στον «Δικέφαλο του Βορρά» τον τίτλο; «Δεν σκεφτόμαστε κανέναν τίτλο. Κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Βάζουμε κοντινούς στόχους και προσπαθούμε κάθε φορά να τους πετυχαίνουμε. Πηγαίνουμε βήμα, βήμα και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε καταφέρει».

Ο Βιτόλο άφησε τον Άρη για τον ΠΑΟΚ, μια κίνηση που τον κάνει να νιώθει δικαιωμένος. «Νιώθω πολύ όμορφα στον ΠΑΟΚ. Οι άνθρωποι της ομάδας με έχουν αγκαλιάσει και νιώθω την ομάδα σαν να είναι οικογένεια μου. Θέλω να κατακτήσω τίτλους με τον ΠΑΟΚ». Για τον Ισπανό μέσο η κατάκτηση του Κυπέλλου μοιάζει πιο εφικτή αυτή τη στιγμή. «Κάποια στιγμή βρεθήκαμε οκτώ βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό, αλλά καταφέραμε να καλύψουμε τη διαφορά. Τώρα, είμαστε πίσω από τον Παναθηναϊκό οκτώ βαθμούς, αλλά δεν το βλέπουμε έτσι. Εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε καταφέρει. Το Κύπελλο Ελλάδος πάντως μοιάζει να είναι πιο εφικτός στόχος».

Ο 27χρονος χαφ εκθείασε και τον κόσμο της ομάδας. «Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα. Πραγματικά με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ και νιώθω πως είναι ο 12ος παίκτης μας».

Κινείται για Ταυλαρίδη


Οι ιθύνοντες του Άρη στην προσπάθειά τους να ενισχύσουν αμυντικά την ομάδα φαίνεται πως χτύπησαν την πόρτα του Στάθη Ταυλαρίδη. Ο σέντερ μπακ της Σεντ Ετιέν δεν υπολογίζεται από τον προπονητή του και σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα όπως αναφέρουν οι Γάλλοι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Le Parisien» ο Στάθης Ταυλαρίδης βρίσκεται στο μετεγγραφικό στόχαστρο του Άρη. Οι «κίτρινοι» ενδιαφέρονται για την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού και όπως φαίνεται έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στον Έλληνα σέντερ μπακ της Σεντ Ετιέν.

Ο Ταυλαρίδης λοιπόν έχει ενημερωθεί πως δεν βρίσκεται στα πλάνα του προπονητή του με συνέπεια να αναζητά ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Μάλιστα όπως αναφέρουν οι Γάλλοι, οι Θεσσαλονικείς έχουν ήδη προτείνει στον παίκτη συμβόλαιο τριετούς διάρκειας. Όσον αφορά τη στάση της Σεντ Ετιέν, η διοίκηση της ομάδας έχει διαβεβαιώσει τον παίκτη πως δεν πρόκειται να εμποδίσει την μετάβασή του σε άλλη ομάδα.

ΑΕΛ Ανακοίνωσε Σκάτσελ για 1,5 χρόνο


Την απόκτηση του διεθνή Τσέχου μεσοεπιθετικού, Ρούντολφ Σκάτσελ για τον επόμενο 1,5 χρόνο, ανακοίνωσε και επίσημα την Δευτέρα η Λάρισα.

"Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ανακοινώνει την ολοκλήρωση μιας σημαντικής μεταγραφής με την απόκτηση του Ρούντολφ Σκάτσελ. Ο διεθνής Τσέχος μεσοεπιθετικός συμφώνησε με την ομάδα μας και υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 1,5 έτους", ανέφερε αρχικά η ανακοίνωση και συμπλήρωνε:

" Η ΑΕΛ εντάσσει στο ρόστερ της έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας (από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό τη σεζόν 2004-05) και κουβαλά την εμπειρία υψηλού ποδοσφαιρικού επιπέδου, από την παρουσία του σε ανταγωνιστικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπως το γαλλικό, το αγγλικό και το γερμανικό.

Γεννημένος στις 17 Ιουλίου 1979 στο Τρούτνοβ της Τσεχοσλοβακίας, ο Ρούντι Σκάτσελ ξεκίνησε την επαγγελματική του διαδρομή το 1999 από τη Χράντετς Κράλοβε, στα τμήματα υποδομής της οποίας είχε κάνει τα πρώτα του βήματα από το 1992. Το εντυπωσιακό πρώτο μισό της σεζόν 2001-02 (18 αγώνες – 6 γκολ) τον έφερε με μεταγραφή στην Πράγα για λογαριασμό της Σλάβια.

Εκεί έμεινε μέχρι το 2003 κατακτώντας ένα Κύπελλο Τσεχίας (2002) και παίρνοντας το χρίσμα του διεθνή στην Εθνική ομάδα των Ανδρών, αφού προηγουμένως είχε παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατάκτηση του Euro από την Εθνική U-21 (2002). Ήταν το επιστέγασμα της εκπληκτικής 2η σεζόν στη Σλάβια, όταν κατέγραψε 28 συμμετοχές και 8 γκολ.

Οι εμφανίσεις του κέντρισαν το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών συλλόγων και στο ξεκίνημα της περιόδου 2003-04 μετακόμισε στη Γαλλία και τη Μαρσέιγ. Έπαιξε 20 ματς και σκόραρε μια φορά πριν έρθει ως δανεικός στον Παναθηναϊκό (16 ματς – 1γκολ). Η επόμενη ήταν η πλέον παραγωγική σεζόν στην καριέρα του. Στη Σκωτία και με τη φανέλα της Χαρτς (2005-06) πέτυχε 16 γκολ σε 35 αγώνες, βοήθησε την ομάδα του να κατακτήσει το Κύπελλο και μπήκε στο στόχαστρο της Σαουθάμπτον. Στους «Αγίους» παρέμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2009, με εξαίρεση ένα εξάμηνο δανεισμού στη Χέρτα (2007-08). Στο Βερολίνο πήγε μετά από δικό του προσωπικό αίτημα, προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητες επιλογής του στην Εθνική ενόψει του Euro 2008. Όπως και έγινε. Συμπεριλήφθηκε στην 23άδα, χωρίς, όμως, να πάρει χρόνο συμμετοχής. Επέστρεψε στη Σαουθάμπτον, από την οποία αποδεσμεύτηκε το περασμένο καλοκαίρι, με τον υποβιβασμό της ομάδας στην 3η κατηγορία. Κατόπιν επέστρεψε στα πάτρια εδάφη για λογαριασμό της Σλάβια και με ένα χατ-τρικ στο τελευταίο ματς της περσινής χρονιάς κόντρα στη Μπρνο αποχαιρέτισε την Πράγα για να έρθει στη Λάρισα.

Αλλάζει ο χλοοτάπητας, μετά από εισήγηση του Κούπερ

Αλλάζει ο χλοοτάπητας, μετά από εισήγηση του Κούπερ

Εργασίες για την αλλαγή του χλοοτάπητα, από τη σέντρα μέχρι τη μεγάλη περιοχή μπροστά από τη θύρα 1 του «Κλ. Βικελίδης», θα αρχίσουν από σήμερα.

Το χορτάρι στο συγκεκριμένο χώρο είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και επιβαρύνθηκε ακόμα περισσότερο από την παγωνιά των τελευταίων ημερών.

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ ζήτησε από τη διοίκηση των «κίτρινων» την άμεση αντικατάστασή του και ήδη οι άνθρωποι της ΠΑΕ έχουν κάνει τις πρώτες κινήσεις. Εξάλλου, για μία ομάδα που θέλει να δημιουργήσει φάσεις, ο κακός αγωνιστικός χώρος αποτελεί τροχοπέδη.

ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΔΡΟΝΙΑ ΣΤΟΥ ΡΕΝΤΗ!

«Ντροπή, εμείς άμα θα παίζαμε θα είχαμε ψυχή»

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΚΑΤΑ ΠΑΙΚΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΚΚΑΛΗ. ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΔΡΟΝΙΑ ΣΤΟΥ ΡΕΝΤΗ! ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ.-

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού ξέσπασαν χθες στο φαληρικό γήπεδο. Ίσως με τον πιο έντονο τρόπο στο νεόκτιστο «Καραϊσκάκη». Ο κόσμος τα έβαλε με τους παίκτες αλλά και με τον Σωκράτη Κόκκαλη φωνάζοντας αρχικά πολλά υβριστικά συνθήματα. Τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα, όσο και μετά τη λήξη.

«Κοίτα πώς κατάντησες τον Ολυμπιακό»

Ο πρόεδρος του συλλόγου ελάχιστες φορές στο παρελθόν έχει μπει στο «μάτι» των οπαδών με αυτόν τον τρόπο.

«Πού είσαι τώρα Σωκράτη», έλεγαν με ειρωνική διάθεση οι φίλαθλοι, ενώ το σύνθημα «κοίτα πώς κατάντησες τον Ολυμπιακό», ακούστηκε πολλές φορές.

Ένα ακόμη γνωστό σύνθημα με αποδέκτη τη διοίκηση ήταν το «αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό», ενώ δεν έμεινε ασχολίαστη η μακροχρόνια απουσία του προέδρου με το «ένα μήνα έλειπες στην Αμερική».

«Βγάλτε τις φανέλες…»

Η… μπάλα πήρε, φυσικά, και τους παίκτες, καθώς ο μόνος που τη «γλίτωσε» από τη γενική κατακραυγή φαίνεται ότι ήταν ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς αλλά και Όλοφ Μέλμπεργκ που αποθεώθηκε.

Το «βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από εδώ» δόνησε για αρκετή ώρα την ατμόσφαιρα στο «Καραϊσκάκη», ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που αποκαλούσαν τους παίκτες «πουλημένους».

«Παίκτες πουλημένοι, ο Θρύλος δεν πεθαίνει», φώναζαν οι οπαδοί αλλά και «ντροπή, ντρομπή εμείς αμά θα παίζαμε θα είχαμε ψυχή».

Η αποθέωση Βαλβέρδε

Οι φίλαθλοι, μάλιστα, θυμήθηκαν και τον Ερνέστο Βαλβέρδε, του οποίο το όνομα τραγουδήθηκε στο φαληρικό γήπεδο. Ο Ισπανός τεχνικός, άλλωστε, ήταν ιδιαιτέρως συμπαθής στους φίλους της ομάδας και όταν είχε αποχωρήσει πολλοί το είχαν χρεώσει στη διοίκηση.

Πέταξαν καθίσματα!

Το είδαμε κι αυτό στο «Καραϊσκάκη». Ήταν τόση η οργή των οπαδών που μόλις ο διαιτητής Δαλούκας σφύριξε τη λήξη μερικοί απ’ αυτούς έσπασαν και πέταξαν καθίσματα στον αγωνιστικό χώρο! Φαινόμενο το οποίο δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ σε εντός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού από τότε που ανακαινίστηκε το γήπεδο.

«Γιούχα» και στα αποδυτήρια

Η συνέχεια δόθηκε στα αποδυτήρια, με τους οπαδούς να επιχειρούν «ντου», αλλά οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να το αποτρέπουν Ωστόσο, από μακρινή απόσταση το συγκεντρωμένο πλήθος στόλισε με… κάμποσα «γαλλικά» τους ποδοσφαιριστές.

Πήγαν στου Ρέντη

Το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να έρθουν σε επαφή με τους παίκτες οι οπαδοί έξω από το «Καραϊσκάκη» ανάγκασε μια σημαντική μάζα (οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν ότι μαζεύτηκαν συνολικά 800 άτομα!) να πάει στου Ρέντη και να περιμένει εκεί την «ερυθρόλευκη» αποστολή.
Με καδρόνια!

Στο προπονητήριο του Ολυμπιακού οι οπαδοί περίμεναν με πρωτοφανείς άγριες διαθέσεις. Το λέμε αυτό γιατί μερικοί απ’ αυτούς κρατούσαν ακόμη καδρόνια στο χέρι!

Τα 10 ταξί

Μόλις πληροφορήθηκαν το γεγονός οι άνθρωποι του συλλόγου κάλεσαν δέκα ταξί (!) στο γήπεδο «Καραϊσκάκη» για να αποχωρήσουν από εκεί οι παίκτες.

Κάποιοι ερυθρόλευκοι, όπως ο Ντιόγκο, ο Μαρέσκα, ο Λεονάρντο, ο Ραούλ Μπράβο, ο Λεντέσμα και ο Ντάτολο έφυγαν με αυτοκίνητα φίλων τους που είχαν πάει στο γήπεδο, ενώ οι υπόλοιποι μαζί με το τεχνικό τιμ αποχώρησαν με τα ταξί μόλις τα πνεύματα ηρέμησαν.

Καλοοοοοοοοοοοο.................εεεεεεεεεεε?

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/fecb4614e8859a34812ef38b872696d5_L.jpg?1264255672?1264255672?1264255672Σκληρό άθλημα το ράγκμπι, φτιαγμένη για σκληρό… μαρκάρισμα και η άκαρδη Adrienne Curry που ποζάρει για το φακό χωρίς να σκέφτεται τους… φιλάθλους που κάποιοι μπορεί να διανύουν και μια… επικίνδυνη ηλικία και να μην έχουν μαζί τους και τα… καρδιαζόλ.

Χαβίτο: «Τι να έκανα…. να πετάξω;»

Χαβίτο: «Τι να έκανα…. να πετάξω;»

Ο πρωταγωνιστής στη φάση του 59΄ Χαβιέ Χαβίτο, εξήγησε μετά το τέλος του αγώνα την επίμαχη φάση, τονίζοντας κατηγορηματικά ότι του έγινε πέναλτι. Συγκεκριμένα, τόνισε: «Θα σας πω αυτό ακριβώς που είπα και στον διαιτητή. Τσιμπάω την μπάλα, μπαίνω στην περιοχή και μπροστά μου έρχεται και με ανατρέπει ο αντίπαλος ποδοσφαιριστής. Τον ρώτησα τι μπορούσα να κάνω, να πετάξω από πάνω του; Να κάνω οποιοδήποτε άλλο ελιγμό για να φύγω δεξιά-αριστερά;. Ανατράπηκά καθαρά», ενώ για την αγκωνιά του Χριστοδουλόπουλου, είπε: «Ο αντίπαλος ποδοσφαιριστής μου είπε ότι με το σώμα του προστατεύει την μπάλα. Αυτό όμως το είχε κάνει ήδη δύο φορές και του είπα ότι την επόμενη φορά θα κινηθώ και εγώ έτσι, για να δούμε αν σφυρίξει ή δεν σφυρίξει κάποιο φάουλ ο διαιτητής». Τέλος σχετικά και για το αν μένει ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα στο ντέρμπι, τόνισε: «Όχι δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Ικανοποιημένοι θα ήμασταν αν είχαμε κερδίσει τους τρεις βαθμούς. Το παιχνίδι ωστόσο ήταν ισορροπημένο και δεν κάναμε τις ευκαιρίες για να δημιουργήσουμε κάποιο γκολ. Έτσι κρατάμε το έναν βαθμό, έναν βαθμό τον οποίο θα τον χρειαστούμε στη συνέχεια».

Θερμή υποδοχή – 100.000 πριμ νίκης!

Θερμή υποδοχή – 100.000 πριμ νίκης!

Τα νύχτα μέρα έκαναν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», υποδεχόμενοι τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος. Για λίγα λεπτά ο αερολιμένας θύμισε κάτι από…Τούμπα, με τον κόσμο να επευφημεί συνεχώς τους μεγάλους πρωταγωνιστές της νίκη στο «Καραϊσκάκης». Περίπου 2000 και πλέον οπαδοί του Δικεφάλου, δεν μπορούσαν να κρύψουν την χαρά τους για τη μεγάλη χθεσινή επιτυχία. Πολλά τα συνθήματα, με τον Πάμπλο Γκαρσία να πρωταγωνιστεί σε περισσότερα από αυτά. Ο Ουρουγουανός ήταν αυτός που πανηγύρισε έντονα τη νίκη του ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκης», κάτι που φάνηκε και από τις τηλεοπτικές κάμερες, μετά την λήξη του αγώνα. Ιδιαίτερα πανηγυρικό ήταν το κλίμα λίγο μετά τις 22:30 με το αεροδρόμιο να παίρνει σιγά – σιγά ένα ασπρόμαυρο φόντο. Οι φίλοι του ΠΑΟΚ αψηφώντας το τσουχτερό κρύο και παρά το προχωρημένο της ώρας συγκεντρώνονταν για να υποδεχθούν τους θριαμβευτές του Σάντος.
Με το που έγινε αντιληπτή η αποστολή του ΠΑΟΚ, οι σκηνές που ακολούθησαν δεν μπορούν να περιγραφούν. Οι παίκτες πνίγηκαν στις αγκαλιές των φιλάθλων. Η χαρά του κόσμου άλλωστε ήταν πολύ μεγάλη. Οι παίκτες με μεγάλη δυσκολία έφτασαν στο πούλμαν το οποίο τους περίμενε. Αξίζει να σημειωθεί πως ο γνωστός Παππάς Χρήστος κάποια στιγμή χτύπησε το τύμπανο και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ξέσπασαν σε επευφημίες. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως σε διοικητικό επίπεδο, για την επιτυχία επί των Πειραιωτών, γνωστοποιήθηκε πως οι «ασπρόμαυροι» θα εισπράξουν πριμ 100.000 ευρώ.Πηγη Μετροσπορ

Αθλητικός Τύπος 25/1/2010

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Metrosport
Σπορ του Βορρά

Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
Αθλητικά Νέα
The Match

Πατρίς Sport