Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Χαβίτο: "Πιστεύουμε στην ομάδα"


Εναέρια μονομαχία Χαβίτο - Σπυρόπουλου Για την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό, για την επόμενη στάση στη Ξάνθη, για το μέλλον του Αρη και για ορισμένα ακόμη σημαντικά θέματα μίλησε την Δευτέρα ο Φρανσίσκο Χαβίτο. Όσον αφορά τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στις φάσεις που ξεσήκωσαν θύελλα συζητήσεων τόνισε: «Ελπίζω ότι ο αντίπαλος δεν είχε πρόθεση να μου ανοίξει τη μύτη αλλά όπως και να χει ήταν φάση για τιμωρία. Από εκεί και πέρα η ανατροπή μέσα στη μεγάλη περιοχή ήταν καθαρό πέναλτι».

Για το συναίσθημα του να αδικείσαι και πως νιώθουν ως αθλητές σημείωσε: «Ο Αρης είναι μια ομάδα που πρέπει να έχει στόχο. Από κει και πέρα ο εκνευρισμός είναι κάτι ανθρώπινο αλλά οφείλουμε να μένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας και να παίζουμε με καθαρό μυαλό».

Σχετικά με το τι του άρεσε στον χθεσινό αγώνα και τι όχι, υπογράμμισε: «Το σημείο που μου άρεσε πολύ ήταν με την αμυντική μας λειτουργία. Ήμασταν πολύ δυνατοί σε όλες τις γραμμές παίζαμε με τον Παναθηναϊκό μια πολύ δυνατή ομάδα. Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν η ανάπτυξη μέσα στο παιχνίδι γιατί δεν δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες».

Αναφορικά με την ψυχολογία της ομάδας μετά τα θετικά αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών είπε: «Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα μας και πιστεύουμε ότι μπορούμε να κερδίζουμε. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό όμως».
Όσον αφορά τον επόμενο αγώνα με την Ξάνθη τόνισε: «Σίγουρα θα αναλύσουμε αρκετά τον δικό μας αντίπαλο για να πάρουμε τη νίκη. Στο παιχνίδι του κυπέλλου θα χρειάζεται διαφορετική ανάλυση. Εμείς θα πρέπει να δουλέψουμε και υπό τις οδηγίες του προπονητή μας να πορευτούμε».

Για το πόσο του λείπει η επαφή με τα δίχτυα ο ίδιος δήλωσε: «Σίγουρα το ψάχνω το γκολ αλλά αυτή τη στιγμή έχει αλλάξει και το στιλ παιχνιδιού μας. Αναγκάζομαι πολλές φορές και γυρίζω αρκετά πίσω για να βοηθήσω στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Προσπαθώ να αγωνίζομαι καλά και να συνεισφέρω στην ομάδα από εκεί και πέρα θα έρθει και το γκολ. Θα πρέπει να βρω επιθετικό ρυθμό».

Τέλος ο Χαβίτο υπογράμμισε για την απαγόρευση μετακινήσεων των φιλάθλων και το γεγονός ότι δεν θα έχει η ομάδα τους οπαδούς της στο πλευρό της: «Για εμάς θα είναι δύσκολο. Ξέρουμε πόσο θέλουν οι οπαδοί μας να μας υποστηρίζουν. Αυτοί που πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες δεν βρήκαν άλλη λύση και αποφάσισαν αυτό. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι άδικο αλλά εμείς θα παίξουμε και για τον κόσμο μας και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: