Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

ΑΕΛ Ανακοίνωσε Σκάτσελ για 1,5 χρόνο


Την απόκτηση του διεθνή Τσέχου μεσοεπιθετικού, Ρούντολφ Σκάτσελ για τον επόμενο 1,5 χρόνο, ανακοίνωσε και επίσημα την Δευτέρα η Λάρισα.

"Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ανακοινώνει την ολοκλήρωση μιας σημαντικής μεταγραφής με την απόκτηση του Ρούντολφ Σκάτσελ. Ο διεθνής Τσέχος μεσοεπιθετικός συμφώνησε με την ομάδα μας και υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 1,5 έτους", ανέφερε αρχικά η ανακοίνωση και συμπλήρωνε:

" Η ΑΕΛ εντάσσει στο ρόστερ της έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας (από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό τη σεζόν 2004-05) και κουβαλά την εμπειρία υψηλού ποδοσφαιρικού επιπέδου, από την παρουσία του σε ανταγωνιστικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπως το γαλλικό, το αγγλικό και το γερμανικό.

Γεννημένος στις 17 Ιουλίου 1979 στο Τρούτνοβ της Τσεχοσλοβακίας, ο Ρούντι Σκάτσελ ξεκίνησε την επαγγελματική του διαδρομή το 1999 από τη Χράντετς Κράλοβε, στα τμήματα υποδομής της οποίας είχε κάνει τα πρώτα του βήματα από το 1992. Το εντυπωσιακό πρώτο μισό της σεζόν 2001-02 (18 αγώνες – 6 γκολ) τον έφερε με μεταγραφή στην Πράγα για λογαριασμό της Σλάβια.

Εκεί έμεινε μέχρι το 2003 κατακτώντας ένα Κύπελλο Τσεχίας (2002) και παίρνοντας το χρίσμα του διεθνή στην Εθνική ομάδα των Ανδρών, αφού προηγουμένως είχε παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατάκτηση του Euro από την Εθνική U-21 (2002). Ήταν το επιστέγασμα της εκπληκτικής 2η σεζόν στη Σλάβια, όταν κατέγραψε 28 συμμετοχές και 8 γκολ.

Οι εμφανίσεις του κέντρισαν το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών συλλόγων και στο ξεκίνημα της περιόδου 2003-04 μετακόμισε στη Γαλλία και τη Μαρσέιγ. Έπαιξε 20 ματς και σκόραρε μια φορά πριν έρθει ως δανεικός στον Παναθηναϊκό (16 ματς – 1γκολ). Η επόμενη ήταν η πλέον παραγωγική σεζόν στην καριέρα του. Στη Σκωτία και με τη φανέλα της Χαρτς (2005-06) πέτυχε 16 γκολ σε 35 αγώνες, βοήθησε την ομάδα του να κατακτήσει το Κύπελλο και μπήκε στο στόχαστρο της Σαουθάμπτον. Στους «Αγίους» παρέμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2009, με εξαίρεση ένα εξάμηνο δανεισμού στη Χέρτα (2007-08). Στο Βερολίνο πήγε μετά από δικό του προσωπικό αίτημα, προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητες επιλογής του στην Εθνική ενόψει του Euro 2008. Όπως και έγινε. Συμπεριλήφθηκε στην 23άδα, χωρίς, όμως, να πάρει χρόνο συμμετοχής. Επέστρεψε στη Σαουθάμπτον, από την οποία αποδεσμεύτηκε το περασμένο καλοκαίρι, με τον υποβιβασμό της ομάδας στην 3η κατηγορία. Κατόπιν επέστρεψε στα πάτρια εδάφη για λογαριασμό της Σλάβια και με ένα χατ-τρικ στο τελευταίο ματς της περσινής χρονιάς κόντρα στη Μπρνο αποχαιρέτισε την Πράγα για να έρθει στη Λάρισα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: