Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Κόντρα στις απουσίες για… σεντόνι!!

Με αρκετές απουσίες στη σύνθεσή του ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να κάνει την ανατροπή στα Γιάννενα και να κερδίσει εκείνος το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

Χωρίς νέα προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για τον αυριανό αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Στη σημερινή προπόνηση συμμετείχαν μόνο δεκαεννέα ποδοσφαιριστές, οι οποίοι όλοι υπολογίζονται από τον Γιώργο Γεωργιάδη. Οι Θεσσαλονικείς επιδόθηκαν σε ασκήσεις φυσικής κατάστασης σε χαλαρούς ρυθμούς και ένα διπλό μικρής διάρκειας στο μισό γήπεδο.

H 19μελής αποστολή: Γλύκος, Χακόμπο, Λίνο, Σίλντενφελντ, Κατσουράνης, Κουμάλο, Κατσικάς, Κωνσταντινίδης, Φωτάκης, Κίτσιου, Καμαρά, Κάτσε, Ρομπέρ, Λόρενς, Ολίσε, Πέλκας, Γεωργιάδης, Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης.

Εκτός αποστολής έμειναν ο τραυματίας Βούκιτς, οι τιμωρημένοι Λάζαρ, Σταφυλίδης (ολοκλήρωσε την παρουσία του στην ομάδα) και οι Έτο, Αποστολόπουλος.

Μετά το τέλος της προπόνησης η «ασπρόμαυρη» αποστολή αναχώρησε οδικώς για την πόλη των Ιωαννίνων.

Εν τω μεταξύ, σήμερα ο Λίνο συμπληρώνει 36 χρόνια ζωής και η ΠΑΕ του ευχήθηκε χρόνια πολλά.
Πηγή: sport-fm.gr

«Πρόταση ΠΑΟΚ σε Προσινέτσκι»

Σύμφωνα με κροατικό δημοσίευμα, ο ΠΑΟΚ έκανε πρόταση στον Ρόμπερτ Προσινέτσκι, αλλά εκείνος προτιμά να παραμείνει στην Καϊσερίσπορ.

«Πρόταση ΠΑΟΚ σε Προσινέτσκι»
Για την πρόσληψη του Ρόμπερτ Προσινέτσκι κινήθηκε ο ΠΑΟΚ, σύμφωνα με κροατικό δημοσίευμα.

Όπως αναφέρεται, ωστόσο, ο Κροάτης παλαίμαχος μέσος προτίμησε να παραμείνει στην Καϊσερίσπορ, παρότι η οικονομική πρόταση του «Δικεφάλου του Βορρά» ήταν καλύτερη. Οι Κροάτες αναφέρουν πως άνθρωποι του ΠΑΟΚ ταξίδεψαν μέχρι το Ζάγκρεμπ για τις επαφές, αλλά έφυγαν με άδεια χέρια.

Ο 44χρονος Προσινέτσκι, που είχε δουλέψει ως βοηθός στην εθνική Κροατίας και ως πρώτος προπονητής στον Ερυθρό Αστέρα, φέτος οδήγησε την ομάδα της Καισάρειας στην πέμπτη θέση της τουρκικής λίγκας.
Πηγή: sport-fm.gr

«Όποιος δεν μπορεί, να φύγει»!

Ποιος είδε τον… Ιβάν και δεν φοβήθηκε την περασμένη Τετάρτη!

«Όποιος δεν μπορεί, να φύγει»!
Καλύτερα να μην ήταν κανείς στα επίσημα της Τούμπας μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ατρόμητο την περασμένη Τετάρτη.

Ο Ιβάν Σαββίδης βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση και οι πρώτοι που «τα ’κουσαν» ήταν ο Θοδωρής Ζαγοράκης και ο Ζήσης Βρύζας, οι οποίοι ήταν κοντά στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ.

Όπως αποκαλύπτει η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay, μετά τα συνθήματα των οπαδών του «Δικεφάλου του Βορρά» ο ομογενής επιχειρηματίας εκνευρίστηκε περισσότερο και είπε μεταξύ άλλων στους δύο άνδρες:

«Ανεύθυνοι. Εσείς φταίτε. Εσάς βρίζουν! Ανώριμοι. Όποιος δεν μπορεί, να σηκωθεί να φύγει»! Πηγή: sport-fm.gr

Την επόμενη εβδομάδα τα σπουδαία!!

Επί δύο ώρες ο Σούλης Παπαδόπουλος ανέλυσε στον Δημήτρη Ηλιάδη το πλάνο που έχει σχεδιάσει για τον Άρη της επόμενης σεζόν.

Την επόμενη εβδομάδα τα σπουδαία
Μέχρι τη Δευτέρα θα έχει ξεκαθαρίσει το θέμα του προπονητή στον Άρη.

Αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες για την παραμονή του Σούλη Παπαδόπουλου στον «κίτρινο» πάγκο.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας ο 46χρονος προπονητής συναντήθηκε με τον Δημήτρη Ηλιάδη, στον οποίο ανέλυσε πλήρως (επί δύο ώρες) το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας για την επόμενη σεζόν.

«Στόχος του Αρη την επόμενη σεζόν θα είναι μια θέση μεταξύ 3ης και 7ης και διάκριση στο Κύπελλο», είπε μεταξύ άλλων ο Έλληνας προπονητής στον πρόεδρο της ΠΑΕ, κάτι που δεν ίσχυε στις τελευταίες αγωνιστικές της φετινής σεζόν.

Επίσης, ο Παπαδόπουλος παρουσίασε το αγωνιστικό του πλάνο που αφορά τον εμπλουτισμό του τεχνικού τιμ με νέα άτομα (σκάουτερ, ειδικό γυμναστή), το πρόγραμμα της προετοιμασίας και τα φιλικά) και φυσικά ανάλυση όλου του ρόστερ.

Από την πλευρά του, ο κ. Ηλιάδης δεσμεύθηκε να ενημερώσει τους συνεργάτες του στο Δ.Σ. και να του δώσει την τελική του απάντηση στις αρχές της εβδομάδας. Πηγή: sport-fm.gr

Η… αρπαγή του Φυτανίδη!!

Έτοιμοι να κινηθούν όπως στην υπόθεση του Τόμας Ντε Βινσέντι παρουσιάζονται στον Ολυμπιακό και για τον Σωκράτη Φυτανίδη, προλαβαίνοντας στη... γωνία τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ.

Η… αρπαγή του Φυτανίδη
Έτοιμοι να κινηθούν όπως στην υπόθεση του Τόμας Ντε Βινσέντι παρουσιάζονται στον Ολυμπιακό και για τον Σωκράτη Φυτανίδη, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φως».

Ο διεθνής στόπερ μένει ελεύθερος από τον Ατρόμητο και το προηγούμενο διάστημα είχε επαφές με τον Παναθηναϊκό, όμως και οι Πειραιώτες ενδιαφέρονται για την περίπτωσή του και σκοπεύουν να μπουν «σφήνα» στον αιώνιο (έχει ακουστεί και για την ΑΕΚ, χωρίς να υπάρχει αυτή τη στιγμή η πιθανότητα ο παίκτης να παίξει στη Football League 2).

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει πως ο 29χρονος παίκτης δεν έχει υπογράψει σε καμία ομάδα, αλλά πρώτη του επιλογή είναι οι «ερυθρόλευκοι». Ωστόσο, αυτή τη στιγμή το μυαλό του είναι στις υποχρεώσεις που έχει με τους Περιστεριώτες, οι οποίοι διεκδικούν τη συμμετοχή τους για πρώτη φορά στην ιστορία τους στα προκριματικά του Champions League.

Η περίπτωση του Φυτανίδη είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, αν αναλογιστεί κανείς τα βήματα πρόοδου που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια και τις σταθερά καλές εμφανίσεις που πραγματοποίησε πρώτα με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης και τώρα με εκείνη του Ατρομήτου.

Επίσης, θα ενισχυθεί το ρόστερ με ακόμη έναν Έλληνα, χωρίς να δοθούν χρήματα σε κάποια ομάδα για τη μεταγραφή του, και θα υπάρχει ένα αξιόλογο μπακ απ μετά τους Αβραάμ Παπαδόπουλο και Κώστα Μανωλά.

Άλλωστε, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο το καλοκαίρι να φτάσει μία πρόταση για την παραχώρηση του νεαρού στόπερ ή για τον Δημήτρη Σιόβα (που βρίσκεται στο στόχαστρο της Άντερλεχτ).

Τη φετινή σεζόν ο Φυτανίδης έχει παίξει σε 34 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας μάλιστα πετύχει 3 γκολ και μοιράσει 2 ασίστ στους συμπαίκτες του. Πηγή: sport-fm.gr

Κοιτά… ψηλά η ΑΕΚ!!

Κινήσεις για στελέχωση ρόστερ που θα θυμίζει ομάδα Σούπερ Λίγκας κάνει η ΑΕΚ. Αισιοδοξία για Παπαδόπουλο, πρέσινγκ σε Ρόβα και πρόταση στον Γεωργίου. Ακόμη και Φυτανίδη κοιτά η «Ένωση».

Κοιτά… ψηλά η ΑΕΚ
Κάθε άλλο παρά ομάδα τρίτης κατηγορίας θα θυμίζει το ρόστερ της ΑΕΚ την επόμενη σεζόν. Αυτό δείχνουν οι μέχρι τώρα κινήσεις της ομάδας, με την παραμονή των Ανάκογλου, Τσουμάγκα και Τσουκαλά, αλλά κι αυτές που θα ακολουθήσουν.

Η «Ένωση» προσπαθεί να κάνει την υπέρβαση με την απόκτηση παικτών που πρωταγωνίστησαν στη μεγάλη κατηγορία. Πρώτος στόχος για την κορυφή της επίθεσης είναι ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Πανθρακικό. Έχει ήδη γίνει επαφή μαζί του, ο 31χρονος φορ εμφανίζεται «ζεστός» και δεν αποκλείεται ακόμη και την επόμενη εβδομάδα να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Ως εναλλακτικές λύσεις είναι οι Μιχάλης Μανιάς του Απόλλωνα και Λεωνίδας Κυβελίδης της Κέρκυρας.

Επαφές κάνει η ΑΕΚ και με τον Φώτη Γεωργίου. Ο 28χρονος ακραίος κάνει εξαιρετική σεζόν με τον ΠΑΣ Γιάννινα και αναμένεται να του γίνει επίσημη πρόταση μετά την ολοκλήρωση των play offs.

Οι «κιτρινόμαυροι» πολιορκούν και τον Βασίλη Ρόβα, που φέτος έπαιξε σε Πανιώνιο και Απόλλωνα Σμύρνης. Ο 29χρονος μεσοαμυντικός λόγω των δυσκολιών που υπάρχουν για την παραμονή του Παύλου Μητρόπουλου έχει περάσει στο προσκήνιο και ο ίδιος βλέπει πολύ θετικά το ενδεχόμενο να παίξει στην ΑΕΚ.

Ο μεγάλος στόχος για την άμυνα της ΑΕΚ είναι ο Σωκράτης Φυτανίδης. Πάντως πρόκειται για πολύ δύσκολη περίπτωση, καθώς παρότι μένει ελεύθερος έχει συμβάλει αποφασιστικά στην πορεία του Ατρομήτου και έχει αρκετές πολύ καλές προτάσεις στα χέρια του, ενώ δεν θέλει να μειώσει τις πιθανότητες επιστροφής του στην Εθνική αγωνιζόμενος στην τρίτη κατηγορία.

Τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσουν οι υποθέσεις παικτών από το ρόστερ της φετινής σεζόν. Πρόκειται για τους Κουτρουμπή, Μητρόπουλο, Κορδέρο, Τσούπρο, Γροντή, Κουρέλλα, Φέτση, Νικολόπουλο και Καραλή. Θετικά αναμένεται να κλείσουν οι υποθέσεις των Παυλή, Καλογέρη και Κ. Βλάχου, που ουσιαστικά έχουν συμφωνήσει.
Πηγή: sport-fm.gr

Τώρα και τη Λεωφόρο!!

Ικανοποίηση στις τάξεις του Παναθηναϊκού για την αγορά προπονητικού κέντρου από τη διοίκηση της ΠΑΕ. Μήνυμα προς τους μετόχους για κατασκευή γηπέδου στη Λεωφόρο. Σε δύο εβδομάδες τα διαρκείας.

Τώρα και τη Λεωφόρο
Η κίνηση της αγοράς του προπονητικού κέντρου «Απήλιον» αύξησε τις… μετοχές του Γιάννη Αλαφούζου μεταξύ των φίλων του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» εξασφάλισαν με τον τρόπο αυτό ιδιόκτητη στέγη και έβαλαν τέλος στην αβεβαιότητα που επικρατούσε σχετικά με την Παιανία. Οι φίλοι της ομάδας, πλέον, οραματίζονται λύση και στο θέμα του γηπέδου καλώντας τους μετόχους να βρουν λύση για την κατασκευή ενός νέου ιδιόκτητου γηπέδου στην περιοχή της Λεωφόρου.

Ο «Ενιαίος Φορέας» με ανακοίνωσή του πέρα από τις αιχμές που αφήνει για την οικογένεια Βαρδινογιάννη και το γεγονός ότι δεν κληροδότησε στην ομάδα κανένα περιουσιακό στοιχείο, δίνει το σύνθημα για την επόμενη μέρα. «Αυτό τώρα που βλέπουμε τώρα όλοι μπροστά μας είναι ένα καινούργιο ιδιόκτητο γήπεδο στη Λεωφόρο. Εδώ είναι το μέλλον μας, εδώ είναι το σπίτι μας. Πρέπει όλη μαζί η Παναθηναϊκή οικογένεια να συνεργαστεί και να μπουν οι βάσεις για τα επόμενα εκατό χρόνια του "τριφυλλιού". Τα χρόνια περνάνε, το γήπεδο πρέπει να γίνει πάση θυσία για να προχωρήσουμε μπροστά σαν σύλλογος. Ο κόσμος είναι εδώ, σας στηρίζει, γράψτε ιστορία και φτιάξτε μας το γήπεδο που όλος ο Παναθηναϊκός κόσμος θέλει. Μη χάνετε χρόνο, το όνειρό μας δεν είναι τόσο μακρινό, κάντε το πραγματικότητα…», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σε δύο εβδομάδες τα διαρκείας

Μέχρι τις 10 Αυγούστου θα είναι έτοιμο προς χρήση το γήπεδο της Λεωφόρου, συνεπώς θα είναι διαθέσιμο από την αρχή του επόμενου πρωταθλήματος. Χθες στο χώρο βρέθηκε ο εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη Δημήτρης Βρεττάκος και ο πολιτικός μηχανικός Χαράλαμπος Ταϊγανίδης και είδαν και την πορεία των έργων.

Τα διαρκείας για τη νέα σεζόν αναμένεται να κυκλοφορήσουν σε δύο εβδομάδες, Στη διάθεση του κοινού θα τεθούν περίπου 12.000 κομμάτια και στόχος είναι να πουληθούν όλα, ώστε να μπει ρευστό στα ταμεία της ΠΑΕ (περίπου 4 εκατ. ευρώ). Οι τιμές θα είναι προσιτές για όλες τις θύρες πέραν των 200 που θα εκδοθούν στα επίσημα και θα κοστολογούνται 10.000 ευρώ, με στόχο να αγοραστούν από οικονομικά επιφανείς φίλους της ομάδας. Πηγή: sport-fm.gr

Πάει για κόλπο γκρόσο με Γιοβάνοβιτς;

Επαφή με τον μάνατζερ του Μίλαν Γιοβάνοβιτς είχαν το προηγούμενο διάστημα άνθρωποι του ΠΑΟΚ. Ποια τα δεδομένα για τον Σέρβο μεσοεπιθετικό.

Πάει για κόλπο γκρόσο με Γιοβάνοβιτς;
Στο μεταγραφικό στόχαστρο του ΠΑΟΚ φέρεται να βρίσκεται ο Μίλαν Γιοβάνοβιτς, σύμφωνα με όσα αναφέρουν δημοσιεύματα της Θεσσαλονίκης.

Ο μάνατζερ του Σέρβου παίκτη τον πρότεινε (μετά τον Ολυμπιακό) και στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Σε λίγες μέρες ο 32χρονος μεσοεπιθετικός μένει ελεύθερος από τη ν Άντερλεχτ, με την οποία δεν κατάφερε να συμφωνήσει για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Οι Βέλγοι του προσέφεραν μονοετές συμβόλαιο, όμως εκείνος ζητάει διετές και αυτή ήταν η πρόταση του εκπροσώπου του.

Τη φετινή σεζόν πέτυχε 7 γκολ και μοίρασε 13 ασίστ σε 26 αγώνες με τη φανέλα των «μοβ».

Να σημειωθεί ότι πρώτος σκόρερ της Άντερλεχτ ήταν ο Ντιομερσί Μποκανί με 17 γκολ σε 19 ματς. Πηγή: sport-fm.gr

Φαβορί ο Πασιένσια, δεν τελείωσε ο Στέφενς!!

Σταντ μπάι έχουν τον Ντομίνγκος Πασιένσια στον ΠΑΟΚ, ενώ την ίδια ώρα βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τον Χουμπ Στέφενς. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για τον επόμενο προπονητή της ομάδας.

Φαβορί ο Πασιένσια, δεν τελείωσε ο Στέφενς
Σε πρώτο πλάνο για τον ΠΑΟΚ είναι ο Ντομίνγκος Πασιένσια, όμως ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έχει υπογράψει για να καθίσει και επίσημα στον «ασπρόμαυρο» πάγκο.

Αυτό οφείλεται στις διαπραγματεύσεις που έχουν οι παράγοντες του «Δικεφάλου του Βορρά» (Ζήσης Βρύζας και Γκέρμαν Τσιστιακόφ) με τον Χουμπ Στέφενς επί γερμανικού εδάφους.

Όπως συνέβαινε και όλες τις προηγούμενες μέρες, στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο επικρατεί απόλυτη μυστικότητα γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.

Οι επαφές με τον Πορτογάλο Ντομίνγκος συνεχίζονται κανονικά, όμως την ίδια ώρα υπάρχουν συζητήσεις και με άλλους υποψήφιους προπονητές να αναλάβουν τα ηνία της ομάδας την επόμενη σεζόν.

Ένας από αυτούς είναι ο Ολλανδός Στέφενς. Οι Θεσσαλονικείς αναγνωρίζουν πως η δεύτερη υπόθεση είναι ιδιαιτέρως δύσκολη, όμως ακόμα δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, ο πρώην κόουτς της Σάλκε έπεσε στο 1,2 εκατ. ευρώ ετησίως και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να γίνει άμεσα συνάντηση και με τον ίδιο τον Ιβάν Σαββίδη.

Την ίδια ώρα, οι δύο παράγοντες της διοίκησης έχουν συζητήσεις και για μεταγραφικές υποθέσεις, αφού θα έχουν επαφές με μάνατζερ ποδοσφαιριστών.

Όσον αφορά τον Ντομίνγκος, στον ΠΑΟΚ εκτιμούν πως πρόκειται για προσιτό στόχο, με τις δύο πλευρές να έχουν συμφωνήσει για συμβόλαιο διετούς διάρκειας και τον έχουν… σταντ μπάι για λίγες μέρες.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρουν πως υπήρξε συνάντηση στη Γερμανία και επετεύχθη προφορική συμφωνία, με τις ετήσιες απολαβές του Πορτογάλου να φτάνουν τις 600.000 ευρώ και άλλες 200.000 ευρώ για τους συνεργάτες του. Πηγή: sport-fm.gr

«Χτίζεται» ο νέος Παναθηναϊκός!!

Συμπληρώνεται το παζλ του νέου Παναθηναϊκού. Οριστική συμφωνία για τον Μάρκους Μπεργκ, ακολουθούν Μόρας και Φάλκενμπουργκ. Έρχεται αύριο ο Μπαϊράμι. Στην Ολλανδία η προετοιμασία.

«Χτίζεται» ο νέος Παναθηναϊκός
Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η δημιουργία του νέου Παναθηναϊκού. Μπορεί η προετοιμασία της ομάδας να αρχίζει τον Ιούλιο (4/7), από τη στιγμή που δεν υπάρχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, ωστόσο οι «πράσινοι» συμπληρώνουν με γρήγορες κινήσεις το παζλ για την επόμενη περίοδο.

Χθες ολοκληρώθηκε η συμφωνία με τον Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος θα ηγηθεί της επιθετικής γραμμής της ομάδας. Ο Σουηδός φορ συμφώνησε χθες για τριετές συμβόλαιο έναντι 400.000 ευρώ το χρόνο (+200.000 ευρώ μπόνους επίτευξης στόχων), ενώ υπάρχει ήδη συμφωνία και με το Αμβούργο, όπου και ανήκει. Ο 26χρονος άσος αναμένεται στην Αθήνα στις 10 Ιουνίου για να περάσει από ιατρικά τεστ και να υπογράψει. Όσο για την εναλλακτική λύση στην επιθετική γραμμή, στο «τριφύλλι» θέλουν να απαλλαγούν από το βαρύ συμβόλαιο του Τοτσέ και θα κρατήσουν μόνο με χαμηλές αποδοχές τον Φιγκερόα.

Πέραν του Μπεργκ, αλλά και του Εμίρ Μπαϊράμι, που φτάνει το βράδυ της Κυριακής στην Αθήνα για να περάσει την επομένη από εξετάσεις και να υπογράψει για τέσσερα χρόνια έναντι 250.000 ευρώ, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πολύ κοντά σε άλλες δύο μεταγραφές. Έχει βρεθεί η χρυσή τομή με την Άλκμααρ και τον Έρικ Φάλκενμπουργκ, με τον 25χρονο Ολλανδό μέσο να έρχεται στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα για τα περαιτέρω. Παράλληλα, χθες υπήρξε επαφή του Νίκου Νταμπίζα με τον Βαγγέλη Μόρα κι εφόσον συμφωνήσουν ο 32χρονος αμυντικός θα πάρει την ελευθέρας του από την Ελλάς Βερόνα δίχως η ιταλική ομάδα να αξιώσει χρήματα.

Εκκρεμείς υποθέσεις

Τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει και η υπόθεση του Γιώργου Καραγκούνη. Στον Παναθηναϊκό περιμένουν την απάντησή του προορίζοντάς τον για ηγέτη εντός κι εκτός γηπέδου, αλλά ο διεθνής μέσος παραμένει επιφυλακτικός και φαίνεται πως έχει προτεραιότητα το εξωτερικό. Όσο για τη θέση του αμυντικού χαφ, δεν υπάρχει κάποια οριστική εξέλιξη μεταξύ του Τομάς Μπόρεκ και του Ζονατάν Ντελαπλάς. Όλα τα εκκρεμή μεταγραφικά ζητήματα θα προχωρήσουν άμεσα, καθώς από χθες είναι στην Ελλάδα ο Γιάννης Αναστασίου και βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τους Αλαφούζο, Νταμπίζα και Σαραβάκο. Πηγή: sport-fm.gr

Κοντά σε Λεόν, βλέπει και Μπάμπελ!!

Από βδομάδα θα τρέξουν οι μεταγραφικές εξελίξεις στον Ολυμπιακό. Εκτός απροόπτου ο Πέδρο Λεόν θα ντυθεί στα ερυθρόλευκα, ενώ την ίδια ώρα οι Πειραιώτες εξετάζουν ζεστά την περίπτωση του Ράιαν Μπάμπελ.

Κοντά σε Λεόν, βλέπει και Μπάμπελ
«Από την 1η Ιουνίου θα ασχοληθούμε με τα μεταγραφικά», ήταν η θέση της διοίκησης του Ολυμπιακού για την ενίσχυση της ομάδας εν όψει της ερχόμενης σεζόν.

Ωστόσο, οι όποιες εξελίξεις γύρω από την συγκεκριμένη υπόθεση θα τρέξουν την ερχόμενη εβδομάδα. Αυτή τη στιγμή θεωρείται απίθανο να κλείσει κάποια μεταγραφή μέσα στο Σαββατοκύριακο και η πρώτη κίνηση των Πειραιωτών αναμένεται γίνει τις επόμενες μέρες.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας των «ερυθρολεύκων» βρίσκεται ο Πέδρο Λεόν για τον προκύπτει αισιοδοξία πως θα αποτελέσει την επόμενη μεταγραφή της ομάδας. Όπως γράφει η εφημερίδα «Γαύρος», εκτός απροόπτου ο 26χρονος χαφ θα αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό.

Πιθανότατα αυτό θα συμβεί με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο, με τους νταμπλούχους Ελλάδας να διατηρούν οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι (με ένα ποσό πιο λογικό από τα 4 εκατ. ευρώ που ζητάει τώρα η Ρεάλ Μαδρίτης για την παραχώρησή του).

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, ο Μίτσελ να ταξιδέψει στην Ισπανία για να συνεχίσει τις επαφές μαζί του και με άλλους μεταγραφικούς στόχους από την πατρίδα του (εκτός από τον Ζοάν Βερδού).

Στο μεταξύ, η SportDay αναφέρει πως στον Ολυμπιακό προτάθηκε εκ νέου ο Ράιαν Μπάμπελ. Ο Ολλανδός εξτρέμ είχε απασχολήσει και ήταν μια… ανάσα από τους Πειραιώτες την περσινή σεζόν, όμως την τελευταία στιγμή προτίμησε να αγωνιστεί στον Άγιαξ.

Έμεινε ελεύθερος από τον «Αίαντα», στον οποίο τη φετινή σεζόν παίξει σε 22 συμμετοχές (5 γκολ και 7 ασίστ). Μέχρι στιγμής ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει η Φούλαμ, ενώ η περίπτωσή του εξετάζεται σοβαρά και από την Μπεσίκτας. Το κασέ του δεν κρίνεται απαγορευτικό από τους «ερυθρόλευκους», αφού αξιώνει ένα ποσό της τάξεως του 1,3 με 1,4 εκατ. ευρώ.

Στην ίδια θέση παίζει και ο Μολό της Νανσί, όμως πρόκειται για μία πάρα πολύ δύσκολη περίπτωση. Οι Γάλλοι τον κοστολογούν στα 4 με 6 εκατ. ευρώ, ενώ αρκετοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι έχουν καταθέσει πρόταση για την απόκτησή του (Νιούκαστλ, Φούλαμ, Φενερμπαχτσέ). Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός μπορεί να τον αποκτήσει μόνο με τη μορφή δανεισμού, κάτι που πολύ δύσκολα θα δεχθεί η ομάδα του.

Όσον αφορά τον Ζοάν Βερδού, χθες έδωσε προτεραιότητα να παραμείνει στην Εσπανιόλ και μετά θα εξετάσει τις προτάσεις που έχει στα χέρια του (από Ολυμπιακό, Σουόνσι και Σαουθάμπτον) και μετέφερε τις εξελίξεις για το μέλλον του μετά το τέλος της τελευταίας αγωνιστικής της Primera Division. Πηγή: sport-fm.gr

Πράσινο φως για το «αντίο» σε Αμπιντάλ!!

Κανονικά θα αγωνιστεί στο αποψινό ματς της Μπαρτσελόνα με τη Μάλαγα, που θα είναι το τελευταίο του με τους «μπλαουγκράνα», ο Ερίκ Αμπιντάλ.

Πράσινο φως για το «αντίο» σε Αμπιντάλ
Οι ενοχλήσεις στη γάμπα δεν θα μπορούσαν να στερήσουν στον Ερίκ Αμπιντάλ τη δυνατότητα να αποχαιρετήσει το κοινό της Μπαρτσελόνα.

Το ιατρικό τιμ των Καταλανών άναψε σήμερα το πρωί το πράσινο φως στον Γάλλο αμυντικό για να αγωνιστεί κανονικά στο αποψινό ματς με τη Μάλαγα στο «Καμπ Νου», που θα είναι και το τελευταίο του με τη φανέλα της ομάδας μετά από έξι χρόνια καριέρας.

Αντίθετα, λόγω γαστρεντερίτιδας τέθηκε νοκ άουτ ο Αντριάνο Κορέια.Πηγή: sport-fm.gr

Τραυματίες δημοσιογράφοι από πλαστικές σφαίρες στην πλατεία Ταξίμ!!

Από πλαστικές σφαίρες τραυματίστηκε δημοσιογράφος στην πλατεία Ταξίμ.

Τραυματίες δημοσιογράφοι από πλαστικές σφαίρες στην πλατεία Ταξίμ
Δημοσιογράφος και καμεραμάν τραυματίστηκαν από πλαστικές σφαίρες, την ώρα που κατέγραφαν τα βίαια επεισόδια στην πλατεία Ταξίμ.

Ο Μεσούτ Τσιφτσί και ο χειριστής κάμερας Ισμήλ Βελίογλου του σταθμού "Taksim ATV" φέρουν τραύματα στον ώμο, ωστόσο σύμφωνα με τουρκικές ενημερωτικές ιστοσελίδες είναι καλά στην υγεία τους.

Πηγή: Protothema.gr

Ασταμάτητος o Λάτβαλα…!

Τη διαφορά του από τον δεύτερο Ντάνι Σόρντο διεύρυνε ο Γιάρι Λάτβαλα στην πρώτη ειδική του δεύτερου περάσματος (SS7) του ράλι Ακρόπολις.

Ασταμάτητος o Λάτβαλα…
Μόνο για λίγο ξαπόστασαν οι οδηγοί του Παγκόσμιου πρωταθλήματος ράλι, οι οποίοι ήδη βρίσκονται στις ειδικές της Πελοποννήσου για το δεύτερο πέρασμα των τεσσάρων ειδικών με τις οποίες θα ολοκληρωθεί η δεύτερη ημέρα του αγώνα.

Ο Γιάρι Λάτβαλα έκανε τον ταχύτερο χρόνο στην πέμπτη ειδική της ημέρας και έβδομη στο σύνολο (SS7, Κλένια- Μυκήνες, 17,41 χιλιομέτρων), γράφοντας την 51η νίκη της Volkswagen στο φετινό πρωτάθλημα.

«Όλα πήγαν καλά, δεν είχα κανένα πρόβλημα. Το αυτοκίνητο δουλεύει καλά. Είχαμε καλή αίσθηση του αυτοκινήτου. Πρέπει να προσέχουμε τις πέτρες. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές είμαι χαρούμενος», δήλωσε ο Λάτβαλα.

Με την τέταρτη νίκη ο Λάτβαλα διεύρυνε τη διαφορά του από τον δεύτερο Ντάνι Σόρντο στα 29.9 δεύτερα.

«Ήλπιζα να κερδίσω λίγο χρόνο σε αυτή την ειδική, αλλά πραγματικά ήταν καταστροφική. Παντού υπήρχαν πέτρες και ο Γιάρι πίεζε σαν διάβολος», δήλωσε ο Ισπανός.

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Νουβίλ.

Παρά το δύσκολο έργο του ο Σεμπαστιάν Οζιέ βρίσκει τα… πατήματά του, αφού στο δεύτερο πέρασμα της πρώτης ειδικής πλασαρίστηκε στη δεύτερη θέση.

Σταθερός στην όγδοη θέση βρίσκεται ο Μίκο Χιρβόνεν.

Αναλυτικά ο χρόνοι μετά την SS7:

1. Λάτβαλα, VW + 1:53:29.9
2. Σόρντο, Citroen, + 29.9
3. Νουβίλ, M-Sport Ford, + 1:21.5
4. Αλ Ατίγια, Citroen- Qatar WRC + 3:05.7
5. Μίκελσεν, VW + 3:20.2
6. Πρόκοπ, Czech Ford, +4:34.2
7. Όστμπεργκ, M-Sport Ford, + 4:55.7
8. Χιρβόνεν, Citroen DS3, +6:35.8
9. Αλ Κασίμι, Abu Dhabi Citroen, +7:32.2
10. Κούμπιτσα, Citroen DS3 RRC, +8:13.4
11. Νόβικοφ, M-Sport Ford, +8:15.0

Νικητές ειδικών:

SS1: Ευγκένι Νόβικοφ
SS2: Ευγκένι Νόβικοφ
SS3: Γιάρι Λάτβαλα
SS4: Γιάρι Λάτβαλα
SS5: Γιάρι Λάτβαλα
SS6: Ντάνι Σόρντο
SS7: Γιάρι Λάτβαλα


Δεύτερο λουπ Σάββατου (1/6):

SS8: Γυμνό 2, 17,61χλμ. – Ώρα έναρξης: 16:25
SS9: Κεφαλάρι 2, 18,40χλμ. – Ώρα έναρξης: 17:20
SS10: Ζήρεια 2, 21,36χλμ. – Ώρα έναρξης: 18:46
Πηγή: sport-fm.gr

Τις έκανε πενήντα!!

Η νίκη του Γιάρι Λάτβαλα στην πέμπτη ειδική διαδρομή του ράλι Ακρόπολις ήταν η 50η της Volkswagen στο WRC.

Τις έκανε πενήντα!
Τις πενήντα νίκες πανηγύρισε η Volkswagen στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι μετά την ολοκλήρωση της πέμπτης ειδικής του αγώνα (SS5), η οποία βρήκε τον Γιάρι Λάτβαλα στην πρώτη θέση.

Η VW η οποία ξεκίνησε φέτος την περιπέτεια της στο WRC έχει πάρει τρεις νίκες με τον Σεμπαστιάν Οζιέ στους πέντε γύρους που έχουν πραγματοποιηθεί και 50 πρωτιές στις 95 ειδικές διαδρομές του πρωταθλήματος.

Πιο αναλυτικά:

1. Ράλι Μόντε Κάρλο: 2 νίκες στις ειδικές διαδρομές με τον Σεμπαστιάν Οζιέ
2. Ράλι Σουηδίας: 11 νίκες στις ειδικές διαδρομές (10 νίκες ο Σεμπαστιάν Οζιέ και 1 ο Γιάρι Λατβαλα)
3. Ράλι Μεξικό: 16 νίκες στις ειδικές με τον Σεμπαστιάν Οζιέ
4. Ράλι Πορτογαλίας: 8 νίκες στις ειδικές (6 νίκες Σεμπαστιάν Οζιέ και 2 ο Γιάρι Λάτβαλα)
5. Ράλι Αργεντινής: 10 νίκες στις ειδικές (5 νίκες ο Γιάρι Λάτβαλα και 5 ο Σεμπαστιάν Οζιέ)
Πηγή: sport-fm.gr

Καλό «ζέσταμα» εν όψει… Βραζιλίας!! (vids)

Χωρίς νικητή έληξε το φιλικό προετοιμασίας ανάμεσα στο Μεξικό και τη Νιγηρία, με τον Χαβιέρ Ερνάντες να κλέβει την παράσταση με τα δύο προσωπικά τέρματα που σημείωσε.

Καλό «ζέσταμα» εν όψει… Βραζιλίας (vids)
Την ευκαιρία να… ζεσταθούν εν όψει του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών που θα διεξαχθεί σε λίγες μέρες στην Βραζιλία είχαν το Μεξικό και η Νιγηρία, οι οποίες ήρθαν ισόπαλες (2-2) στο Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου ήταν ο Χαβιέρ Ερνάντες, ο οποίος σήμερα κλείνει τα 25 του χρόνια, και κατάφερε να κρατήσει αήττητη την εθνική του ομάδα μέσα στο 2013.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άνοιξε το σκορ στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης και ισοφάρισε για την «El Tri» στο 71’.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Μεξικό έπαιζε από νωρίς με έναν ποδοσφαιριστή λιγότερο, αφού ο Μπαρέρα αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα στο 32ο λεπτό του αγώνα.

Τα γκολ των τυπικά φιλοξενούμενων πέτυχε ο Ιντέγιε στο 29’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, και ο Ογκοτσούκβου έδωσε το προβάδισμα στους πρωταθλητές Αφρικής έντεκα λεπτά αργότερα.

Πριν από το Confederations Cup στη Βραζιλία οι Μεξικανοί έχουν υποχρεώσεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο, δίνοντας δύο ματς (στις 05/06 εκτός έδρας με την Τζαμάικα και τρεις μέρες αργότερα στην έδρα του Παναμά) πριν μπουν στη μάχη με τους πρωταθλητές των ομοσπονδιών όλου του κόσμου.

Όσον αφορά τον Τσιτσαρίτο, έχει πετύχει 32 γκολ σε 47 επίσημες εμφανίσεις με το εθνόσημο στο στήθος.

Δείτε τα γκολ του ματς



Και την αποβολή του Μπαρέρα


Πηγή: sport-fm.gr

Σε λαϊκή εξέγερση μετατρέπονται οι διαδηλώσεις στην Τουρκία!

Επεισόδια στην Άγκυρα και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Σε λαϊκή εξέγερση μετατρέπονται οι διαδηλώσεις στην Τουρκία
Σε λαϊκή εξέγερση με απρόβλεπτες διαστάσεις τείνουν να μετατραπούν οι διαδηλώσεις χιλιάδων ανθρώπων στην περίφημη πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, που κατεστάλη βίαια και με αιματηρά αποτελέσματα τις βραδινές ώρες της Παρασκευής.

Ήδη από το πρωί του Σαββάτου διαδηλωτές επανακάμπτουν στην πλατεία Ταξίμ. Πληροφορίες ξένων πρακτορείων θέλουν τουλάχιστον 40.000 άτομα να συγκεντρώνονται εκ νέου κοντά στην πλατεία-θέατρο των πρωτοφανών, αιματηρών συγκρούσεων της Παρασκευής.

Με το πρώτο φως, απλοί πολίτες σε πολλές πόλεις της Τουρκίας, από την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, την Άγκυρα, την Αττάλεια και άλλες εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στους διαδηλωτές που έπεσαν θύματα της άγριας αστυνομικής καταστολής, παίρνοντας μέρος σε ειρηνικές πορείες διαμαρτυρίας.

Ολόκληρη η Τουρκία είναι βιώνει πρωτόγνωρες στιγμές, ενώ οι πολίτες ενημερώνονται από ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης καθώς δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση.

Μάλιστα τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στους τόπους κοινωνικής δικτύωσης μήνυμα που καλεί τον κόσμο να βοηθήσει το κίνημα «OccupyGezi». Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το κείμενο που έχει διοχετευθεί στο Διαδίκτυο: «Το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό από το να σώσουμε τα δέντρα. Εδώ έχουμε τη νοοτροπία του “Μπορώ να κάνω οτιδήποτε θέλω”, μια φασιστική νοοτροπία που όχι μόνο καταστέλλει, αλλά και διατάζει επιθέσεις στον κόσμο. Και το χειρότερο είναι ότι τα ΜΜΕ λογοκρίνονται έτσι ώστε να μην διαδίδονται οι ειδήσεις».

Δεν είναι τυχαίο ότι το #direngeziparki είναι το δεύτερο trending topic στο Twitter, παγκοσμίως, καθώς το θέμα της βίαιης αστυνομικής επίθεσης εναντίον των πολιτών που διαδήλωναν ειρηνικά για την προστασία του πάρκου Γκεζί προβληματίζει τη διεθνή κοινότητα.

Την ίδια ώρα, μεγάλη μερίδα του διεθνούς Τύπου κάνει λόγο για «Τουρκική Άνοιξη», μετά την Αραβική, η οποία ξέσπασε στις αρχές του 2011 σε Τυνησία, Αίγυπτο, Συρία και άλλες χώρες της βόρειας Αφρικής.

Τις τελευταίες ώρες τα επεισόδια κλιμακώθηκαν επικίνδυνα στο Πάρκο Γκεζί, στην Κωνσταντινούπολη, αλλά οι ειδήσεις για νεκρούς και τραυματίες πυροδότησαν ένα νέο κύμα αντιδράσεων και βγάζουν κόσμο στους δρόμους στην Άγκυρα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Τουρκίας.

Ειδικότερα στην Άγκυρα επεισόδια ξέσπασαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής και κράτησαν έως αργά το βράδυ μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας μπροστά από τα γραφεία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP)

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας συνθήματα όπως «Αντίσταση παντού» και «Παντού είναι Ταξίμ», σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους διαδηλωτές της Κωνσταντινούπολης. Τις πρώτες πρωινές ώρες μεγάλος όγκος διαδηλωτών κατευθύνθηκε προς το κτίριο της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης αλλά ανακόπηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις. Στα social media αναρτήθηκαν πληροφορίες ακόμα και για πυροβολισμούς και τραυματισμούς, αν και δεν έχει προς το παρόν επιβεβαιωθεί η ύπαρξη τραυματιών στην Άγκυρα.

Νωρίτερα στην Κωνσταντινούπολη σημειώθηκαν έως και συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και στρατιωτικής μονάδας. Συγκεκριμένα διαδηλωτές, κυνηγημένοι από αστυνομικούς, βρήκαν καταφύγιο σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους ακολουθήσουν με Αύρες και περιπολικά αλλά η στρατιωτική φρουρά, υπεύθυνη για την ασφάλεια του νοσοκομείου, τις εμπόδισε και μάλιστα έκανε χρήση όπλων για να απειλήσει τους αστυνομικούς, οι οποίοι με τη σειρά τους έριξαν χημικά στους στρατιώτες!

Λίγο αργότερα γιατροί από το στρατιωτικό νοσοκομείο μοίρασαν σε διαδηλωτές ιατρικές μάσκες για να προστατευθούν από τα διακρυγόνα!

Τη δύναμη των social media προσπαθούν να εκμεταλλευτούν οι Τούρκοι ακτιβιστές οι οποίοι καλούν σε βοήθεια ακτιβιστές ξένων χωρών και παράλληλα προσπαθούν να οργανώσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Στο ενδιάμεσο η αντιπολίτευση έσπευσε να ταχθεί στο πλευρό των διαδηλωτών και ήδη από τα ξημερώματα το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα κατήγγειλε τη βίαιη καταστολή, με τον βουλευτή Ιλχάν Τζιχανέρ να δηλώνει ότι «με τη σημερινή του επίδοση, ο Ερντογάν δικαιούται τον τίτλο ‘χημικός Ταγίπ’» -αναφερόμενος στον στενό συνεργάτη του Σαντάμ Χουσεΐν, Αλί Χασάν Αλ Ματζίντ, που ήταν γνωστός ως «χημικός Αλί».

Μήνυση εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν, για τις δηλώσεις και οδηγίες του σχετικά με το πάρκο κατέθεσε στο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Ουμούτ Οράν.

Παρέμβαση της ΕΕ

Τα αιματηρά επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσαν και την αντίδραση της ΕΕ. Ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου, αρμόδιου για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε, τόνισε ότι η Τουρκία είναι είναι υποψήφια προς ένταξη χώρα, τέτοιες εικόνες δεν συνάδουν με το στάτους αυτό και ζήτησε «να εδραιωθεί στην Τουρκία η ελευθερία σκέψης και έκφρασης, όπως και η ελευθερία του συνέρχεσθαι».

Ο ίδιος προανήγγειλε ότι ο επίτροπος Φούλε θα επισκεφτεί την Κωνσταντινούπολη στις 6 και 7 Ιουνίου, και θα συναντηθεί μεταξύ άλλων και με τον Τούρκο υπουργό Δικαιοσύνης Σαντουλάχ Εργκίν.





Πηγή: Protothema.gr

Φακελώνουν 7,4 εκατομμύρια ασφαλισμένους!!

Επιφυλάξεις από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Φακελώνουν 7,4 εκατομμύρια ασφαλισμένους
Σε πλήρες φακέλωμα 4,2 εκατομμυρίων ενεργών ασφαλισμένων και 3,2 εκατομμυρίων συνταξιούχων προχωρεί η κυβέρνηση κατ’ απαίτησιν της τρόικας, μέσω της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής του υπουργείου Εργασίας, προκειμένου να εκπονήσει άμεσα αναλογιστικές μελέτες σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία σχετικά με τη βιωσιμότητα τα ερχόμενα χρόνια του συνταξιοδοτικού συστήματος στη χώρα μας.

Όπως αναφέρει η «Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία» με δύο άκρως εμπιστευτικά έγγραφα που απέστειλε η Εθνική Αναλογιστική Αρχή στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αιτείται από την Ανεξάρτητη Αρχή την άδεια ώστε να προχωρήσει στη συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων για 7,4 εκατ. ασφαλισμένους και συνταξιούχους.

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές φακέλωμα αφού μεταξύ των στοιχείων που ζητούνται για επεξεργασία είναι το ΑΜΚΑ, το ΑΦΜ, η ημερομηνία πρώτης ασφάλισης, ο συνολικός ετήσιος μισθός, το σύνολο των ετήσιων καταβληθεισών εισφορών, οι πληρωτέοι μήνες έτους και οι πληρωτέοι μήνες καριέρας.

Αντίστοιχα για τους συνταξιούχους ζητούνται μεταξύ άλλων ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, ημερομηνία γέννησης, οικογενειακή κατάσταση, ημερομηνία έναρξης συνταξιοδότησης, είδος σύνταξης, τελευταίος ετήσιος μισθός πριν από τη συνταξιοδότηση και κρατήσεις.

Το αίτημα της Αναλογιστικής Αρχής θα εξετασθεί από την ολομέλεια της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και ήδη εκφράζονται επιφυλάξεις για την παροχή άδειας τέτοιων δεδομένων. Πάντως στην περίπτωση που η Αρχή δώσει την έγκρισή της εξετάζεται η επεξεργασία των δεδομένων από την Αναλογιστική Αρχή να προβλεφθεί και με νομοθετική διάταξη ενώ η αποστολή των στοιχείων από τους φορείς να σταλούν με μέτρα ασφαλείας.

Πηγή: Newsbeast.gr

Στις 27 Οκτωβρίου ή 3 Νοεμβρίου οι εκλογές!!

Οι δύο πιθανές ημερομηνίες που εξετάζουν στο Μαξίμου

Στις 27 Οκτωβρίου ή 3 Νοεμβρίου οι εκλογές
Το ενδεχόμενο προσφυγής σε πρόωρες κάλπες συζητείται τις τελευταίες ημέρες στα ρετιρέ της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δείχνει να μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο, αφού τα ζητούμενα είναι από δω και στο εξής η σταθερότητα και η πιο αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρουν τα Παραπολιτικά τα πλεονεκτήματα του αιφνιδιασμού που έχει κατά νου ο πρωθυπουργός είναι καταρχήν το γεγονός ότι η ΝΔ υπερέχει στις δημοσκοπήσεις, ενώ την ίδια ώρα ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται ως ο πιο ικανός διαχειριστής της σημερινής πραγματικότητας.

Μάλιστα όσοι γνωρίζουν το πολιτικό DNA του πρωθυπουργού, εκτιμούν ότι όσο περνά ο χρόνος αυξάνονται οι πιθανότητες πρόωρων εκλογών. Για πρώτη φορά μάλιστα έχουν αρχίσει στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με την εφημερίδα, να μελετούν και το ημερολόγιο.

Δύο πιθανές ημερομηνίες για τη διεξαγωγή εκλογών είναι η 27η Οκτωβρίου και η 3η Νοεμβρίου.

«Το σκέφτεται σοβαρά» αναφέρει άνθρωπος που συνομιλεί με τον πρωθυπουργό. Μάλιστα ο κ. Σαμαράς θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί το καλοκαίρι για να καταστρώσει με τον καλύτερο τρόπο τη στρατηγική του.

Πηγή: newsbeast.gr

Τρεμπλ των καλύτερων!!

Πώς νιώθει κάποιος που είναι ο καλύτερος στην Ευρώπη και το πανηγυρίζει τρεις φορές στην ίδια σεζόν; Μόνο έξι ομάδες στον ευρωπαϊκό χάρτη μπορούν να απαντήσουν και… ίσως σήμερα το μάθει και η Μπάγερν!

Τρεμπλ των καλύτερων!
Ο Πελέ και η παρέα του ήταν οι πρώτοι που γεύτηκαν την χαρά του σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Άγιαξ του Κρόιφ απέδειξε με αυτόν τον τρόπο το… μεγαλείο του.

Και ο Χάινκες το διεκδικεί απόψε κόντρα στη Στουτγάρδη, για να κλείσει ιδανικά μια χρονιά γεμάτη με επιτυχίες.

Το τέλειο ευρωπαϊκό τρεμπλ –με πρωτάθλημα, κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ- μπορεί να αποτελέσει συνώνυμο του ποδοσφαιρικού θριάμβου και μόλις έξι ομάδες έχουν μείνει στην ιστορία κατακτώντας το.

Η… ντόπια Σέλτικ

Μια Σέλτικ… όνειρο το 1966 έγινε η πρώτη ομάδα στην Ευρώπη που έφτασε την ίδια χρονιά στην κατάκτηση εγχώριου Πρωταθλήματος και Κυπέλλου, αλλά και του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Με τον Τζον Στέιν στο τιμόνι οι «καθολικοί» έφτιαξαν την καλύτερη ομάδα όλων των εποχών στη Σκωτία, η οποία όχι μόνο έφτασε στον θρίαμβο, αλλά για 9 χρόνια έκανε… περίπατο στα εγχώρια πρωταθλήματα, κατακτώντας ισάριθμους τίτλους.

Αυτό που φαίνεται παράδοξο όμως, είναι ότι στον άθλο του τρεμπλ έφτασε έχοντας στην σύνθεση της εννιά ντόπιους ποδοσφαιριστές, γεννημένους στην Γλασκώβη.







Ολοκληρωτικός… Άγιαξ!

Ο Άγιαξ του 1971 έγινε συνώνυμο της επιτυχίας. Ο Γιόχαν Κρόιφ συνέδεσε το όνομα του με την κορυφαία ομάδα της Ολλανδίας. Και οι δύο μαζί φέρνουν στο μυαλό αμέσως το total football.

Η επιτυχία του τρεμπλ εκείνη τη χρονιά είναι η μεγαλύτερη που έφτασε ποτέ σε τίτλους, αλλά αυτό που πανηγύρισε -ίσως και περισσότερο- ο κόσμος ήταν η επικράτηση του ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου απέναντι στο κατενάτσιο.



Ολλανδίας συνέχεια… χωρίς νίκη!

Πήρε εύκολα το εγχώριο πρωτάθλημα, κατέκτησε το Κύπελλο Ολλανδίας, αλλά τα βρήκε… σκούρα στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Η Αϊντχόφεν του 1988 πανηγύρισε το πιο αγχωτικό τρεμπλ.

Οι Ολλανδοί πήραν το Πρωταθλητριών χωρίς νίκη (!) αφού απέκλεισαν την Μπορντό και την Ρεάλ Μαδρίτης λόγω των εκτός έδρας γκολ. Το 0-0 του τελικού κόντρα στην Μπενφίκα τους έστειλε στα πέναλτι, όπου τελικά πανηγύρισαν μετά την απόκρουση του Χανς Φαν Μπρόκελεν στην εκτέλεση του Βελόσο.



Η πιο… αγχωτική Μάντσεστερ!

Τρεμπλ και… καρδιοχτύπια χάρισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους φίλους της, για να φτάσει στην κατάκτηση όλων των τίτλων το 1999. Το πρωτάθλημα κρίθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αφού την τελευταία μέρα της Πρέμιερ Λιγκ νίκησε –και μάλιστα με ανατροπή- την Τότεναμ.



Και αν το πρωτάθλημα ήρθε με αυτόν τον τρόπο, το Κύπελλο Αγγλίας ήρθε με… θαύμα. Στον πρώτο ημιτελικό αναδείχτηκε ισόπαλη χωρίς σκορ με την Άρσεναλ, ενώ στον επαναληπτικό υπήρξε αποβολή για τη Γιουνάιτεντ, 30 λεπτά πριν το τέλος, γκολ που δεν μέτρησε για την Άρσεναλ, παράταση και νικητήριο γκολ του Γκιγκς στο 109’!



Όσον αφορά το Τσάμπιονς Λιγκ, πέρασε από όμιλο «φωτιά» κόντρα στα θηρία Μπαρτσελόνα και Μπάγερν και την δανέζικη Μπρόμπι. Απέκλεισε Ίντερ και Γιουβέντους στη συνέχεια, για να συναντήσει στον τελικό ξανά την Μπάγερν. Τα 90 λεπτά δεν ήταν αρκετά ούτε σ’ αυτό το ματς για να λυγίσει η Μάντσεστερ, αφού επικράτησε με 2-1, με γκολ στο 1ο και 3ο λεπτό των καθυστερήσεων.



Μπάρτσα, η σειρά σου

Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο Λιονέλ Μέσι και ο Σαμουέλ Ετό οδήγησαν την Μπαρτσελόνα στην κατάκτηση ευρωπαϊκού και εγχώριων τίτλων. Ο καθένας τους σκόραρε πάνω από 30 γκολ, ενώ συνολικά έφτασαν τα 75 σε όλες τις διοργανώσεις. Αυτοί ήταν και οι σκόρερ στο 2-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Όσο για τους άλλους δυο τίτλους δεν… βρήκε αντίπαλο και έφτασε με σχετική ευκολία στον θρίαμβο.



Η Ίντερ του Ζοζέ

Ίντερ 2008 ή αλλιώς… Ζοζέ Μουρίνιο! Στη δεύτερη χρονιά του στην Ιταλία πήρε… ό, τι μπορούσε κι έφυγε. Με τους νεοαποκτηθέντες Ντιέγκο Μιλίτο και Σαμουέλ Ετό, ο ιταλικός σύλλογος έφτασε στο τρεμπλ, όμως ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο... Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος λίγο καιρό μετά πήρε το δρόμο για Μαδρίτη.






Ο πρώτος των πρώτων

Η πρώτη ομάδα πάντως που έφτασε στην κατάκτηση των τριών μεγάλων τίτλων που διεκδίκησε ήταν εκτός Ευρώπης. Με τον 22χρονο Πελέ στην σύνθεσή της η Σάντος κατόρθωσε το 1962 την κατάκτηση του εγχώριου πρωταθλήματος, του Κυπέλλου, αλλά και του Κόπα Λιμπερταδόρες.




Πηγή: sport-fm.gr

Ορφανός: «Τουρλουμπούκι ο ΠΑΟΚ με Ατρόμητο»

Ιδιαίτερα αυστηρός στους χαρακτηρισμούς του ήταν ο Κώστας Ορφανός για την εικόνα του ΠΑΟΚ στο ματς με τον Ατρόμητο, ενώ επισήμανε ότι ο νέος τεχνικός δεν θα έχει δικαίωμα στην αποτυχία.
Ο παλαίμαχος άσος του «Δικεφάλου του Βορρά» μιλώντας στον Sentra 103,3 αναφέρθηκε στις... παιδικές ασθένειες που παρουσιάζει η ομάδα στο παιχνίδι της, ενώ για τον νέο τεχνικό, θεωρεί ότι πρέπει να είναι από το εξωτερικό.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Ορφανού:
Για την ήττα από τον Ατρόμητο: «Αυτό που έλεγε συχνά και ο Δώνης όταν ήταν στην ομάδα. Η ομάδα είχε καθαρό μυαλό. Δεν ήταν θέμα αν τον ευνοούσε ή τον εξυπηρετούσε και η ισοπαλία, αλλά το ότι αν έχανε θα ήταν καταστροφικό. Ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα πρέπει να παίζει για να κερδίζει. Η ομάδα έχει πολλές παιδικές ασθένειες. Ειδικά από τη στιγμή που ο μεγαλομέτοχος έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη για πρωταθλητισμό στην Ελλάδα και διάκριση ακόμη και στο Champions League. O ΠΑΟΚ στο τελευταίο μισάωρο του αγώνα με τον Ατρόμητο ήταν τουρλουμπούκι... Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω όχι όμως ρυθμό. Η ομάδα ήταν χωρισμένη στα δύο. Οποιος βρισκόταν σε θέσης βολής θα έχανε την ευκαιρία και τελικά ο ΠΑΟΚ έχασε το ματς στο τέλος».
Για την φετινή αγωνιστική πειθαρχία του ΠΑΟΚ: «Φέτος η αγωνιστικής πειθαρχία εμφανίστηκε αρκετές φορές και ο λόγος είναι ότι στην ομάδα συνέβησαν πολλά περίεργα πράγματα, σε μια περίεργη χρονιά... Η ομάδα ξεκίνησε με το χαμηλότερο μπάτζετ των τελευταίων 5-6 ετών, και βρέθηκε από τα μέσα και μετά της σεζόν με έναν μεγαλομέτοχο που δεν είχε πρόβλημα οικονομικό, αλλά και να θέσει στόχους, να δημιουργήσει προσδοκίες στον κόσμο. Και να φαίνεται μια ομάδα φιλόδοξη να χτυπήσει τον Ολυμπιακό. Κακά τα ψέματα το φετινό πρωτάθλημα ήταν το χειρότερο που έχω δει ποτέ εγώ τουλάχιστον».

Για το ρόστερ και τις μεταγραφές του Ιανουαρίου: «Τελικά το ρόστερ ήταν ένα μέτριο ρόστερ, όχι ιδιαίτερα καλό. Ενισχύθηκε μεν τον Ιανουάριο, αλλά για διάφορους λόγους οι περισσότεροι παίκτες δεν βοήθησαν. Μόνο ο Κατσουράνης, αλλά και αυτός αμφισβητήθηκε όχι για την αξία του, αλλά για την θέση που αγωνίστηκε. Πάντως δεν είναι άμοιρος ευθυνών στα δύο γκολ που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο. Και το λέω γιατί ήταν ο πιο σταθερός παίκτης στον Β' γύρο. Μιλάμε για εν ενεργεία βασικό παίκτη της Εθνικής η οποία διεκδικεί την πρόκρισή της στο Μουντιάλ. Ο Σίλντεφελντ ήταν ένας παίκτης με καλά στοιχεία αλλά εμφανίστηκε πρόβλημα αγωνιστικής απειθαρχίας που στοίχισε. Με τραυματίες που δεν ήξερες αν είναι καλά ή όχι. Ο Βούκιτς είναι ποιοτικός παίκτης, αλλά προχθές δεν είχε δυνάμεις ούτε για να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Ήταν ένας πολύ καλός παίκτης αλλά στον ΠΑΟΚ ήρθε πνέοντας τα λοίσθια».
Για την φιλοσοφία του ΠΑΟΚ: «Η φιλοσοφία του ΠΑΟΚ είναι ο οπαδός του να μην κάθεται. Να είναι όρθιος. Και το ποδόσφαιρο που ταιριάζει στην ομάδα είναι το έντονο με εκρήξεις στα συναισθήματα. Τα τελευταία χρόνια πηγαίναμε στην Τούμπα και κοιμόμασταν. Το ποδόσφαιρο που θέλουν να εφαρμόσουν οι τεχνικοί που ήρθαν τα τελευταία χρόνια στην ομάδα και είναι της υπομονής και της κατοχής, στερούν την έκρηξη και τα έντονα συναισθήματα. Ο ΠΑΟΚ θέλει ποδόσφαιρο με πολλές φάσεις και έντονο επιθετικά. Παράδοξος αυτό συνέβη με τον Ατρόμητο, αλλά ο κόσμος ήταν όρθιος για λάθος λόγο. Όπως είπε ο ΠΑΟΚ ήταν τουρλουμπούκι. Δεν είχε ούτε ισορροπία, ούτε οργανωμένες επιθέσεις, ούτε τίποτα από αυτά που ζητάμε. Ώστε να δημιουργήσει στον κόσμο το συναίσθημα ότι καλώς πηγαίνει στο γήπεδο».
Για τον νέο τεχνικό: «Ο νέος προπονητής θα πρέπει να είναι ξένος και με τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν στην ομάδα δεν νομιμοποιείται να αποτύχει».

Αργεντινή: Βήμα σωτηρίας για Κίλμες!! (video)

Οι φίλοι της Ιντεπεντιέντε ήθελαν ήττα της Κίλμες, αλλά οι «τσεβερτσέρο» επικράτησαν με 1-0 της Ρασίνγκ Κλουμπ στο εναρκτήριο ματς της 16ης αγωνιστικής του αργεντίνικου Final.
O Ουρουγουανός Μαρτίν Καουτερούτσιο πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 8ο λεπτό, καθώς ολοκλήρωσε αντεπίθεση της Κίλμες και κέρδισε τον πρώην γκολκίπερ της ΑΕΚ, Σεμπαστιάν Σάχα, με δυνατό σουτ. Έτσι η Κίλμες ανέβηκε στη 7η θέση του Final, αλλά το σημαντικότερο είναι πως ξέφυγε σε σημαντικό βαθμό από τις «καυτές» θέσεις της τριετής κατάταξης, όπου παραμένει η Ιντεπεντιέντε, πίσω από την Αρχεντίνος Τζούνιορς.
Από την πλευρά της, η Ρασίνγκ Κλουμπ απώλεσε και τις τελευταίες μαθηματικές ελπίδες για κατάκτηση του Final, αλλά παρέμεινε εντός της πεντάδας ομάδων, που προκρίνονται στο επόμενο Κόπα Σουνταμερικάνα. Επειδή ακριβώς δεν είχε ιδιαίτερο βαθμολογικό κίνητρο στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αρκετοί…  κακοπροαίρετοι φίλοι των «κόκκινων» προέβλεψαν ήττα της ομάδας του Σάχα και τελικά δικαιώθηκαν.
Παρακάτω η βαθμολογία του Final:
Ομάδα
Αγώνες
Βαθμοί
Νιούελς Ολντ Μπόις
15
32
Ρίβερ Πλέιτ
15
29
Λανούς
15
28
Σαν Λορένζο
15
26
Άρσεναλ Σαραντί
15
26
Γοδόι Κρουζ Ντε Μεντόζα
15
24
Κίλμες
16
24
Ατλέτικο Ραφαέλα
15
21
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
15
20
Ρασίνγκ Κλουμπ
16
20
Ιντεπεντιέντε
15
20
Κολόν Σάντα Φε
15
18
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
15
17
Τίγκρε
15
17
Ολ Μπόις
15
16
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
15
15
Βελέζ Σάρσφιλντ
15
14
Ουνιόν Σάντα Φε
15
13
Μπόκα Τζούνιορς
15
13
Αρχεντίνος Τζούνιορς
15
8
Σημείωση: Η πρωταθλήτρια της Inicial (Βελέζ Σάρσφιλντ) θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια του Final στις 30 Ιουνίου του 2013 σε μονό αγώνα, ο οποίος θα καθορίσει τον πρωταθλητή της σεζόν.
Η βαθμολογία για το Κόπα Σουνταμερικάνα:
Ομάδα
Αγώνες
Βαθμοί
Λανούς
34
62
Ρίβερ Πλέιτ
34
58
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
34
56
Ρασίνγκ Κλουμπ
35
53
Σαν Λορένζο
34
52
Κολόν Σάντα Φε
34
44
Γοδόι Κρουζ Ντε Μεντόζα
34
44
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
34
43
Κίλμες
35
43
Ατλέτικο Ραφαέλα
34
41
Ιντεπεντιέντε
34
37
Ολ Μπόις
34
37
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
34
34
Αρχεντίνος Τζούνιορς
34
27
Ουνιόν Σάντα Φε
34
20
Σημείωση: Στο επόμενο Κόπα Σουνταμερικάνα θα πάρουν μέρος οι πέντε ή έξι ομάδες (ανάλογα με το νικητή της σεζόν) της παραπάνω βαθμολογίας.
Και η τριετής κατάταξη:
Ομάδα
Μέσος όρος
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.83
Ρίβερ Πλέιτ
1.71
Λανούς
1.64
Άρσεναλ Σαραντί
1.60
Μπόκα Τζούνιορς
1.59
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
1.54
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.47
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.44
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.40
Κολόν Σάντα Φε
1.37
Γοδόι Κρουζ Ντε Μεντόζα
1.32
Σαν Λορένζο
1.30
Τίγκρε
1.30
Ολ Μπόις
1.29
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.26
Κίλμες
1.23
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.18
Ιντεπεντιέντε
1.16
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
1.14
Ουνιόν Σάντα Φε
0.99
Σημείωση: Οι τελευταίοι τρεις υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία, στο τέλος του Final.




Πηγή: onsports.gr


Μόνο για τα λεφτά, ρε Φαλκάο;

Γιατί ο Φαλκάο επέλεξε τη Μονακό, ενώ η... μισή Ευρώπη ήταν στα πόδια του; Τι θα κάνει στο Λουϊ Ντε και γιατί δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Ιμπραϊμοβιτς; «Ντου στα Αποδυτήρια» για την μεταγραφική βόμβα της Μονακό με τον Φαλκάο.
Το ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό, πολλά μετριούνται πια μόνο με το χρήμα και όλα αυτά είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα. Εγώ, όμως, εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω κάτι κινήσεις σαν κι αυτή του Φαλκάο, που ανακοινώθηκε απόψε από την Μονακό.
Όχι και τζάμπα
Ο Φαλκάο είναι στην καλύτερη φάση της καριέρας του. Στο φόρτε του. Μόλις 27 ετών. Και μπορεί να πάρει πολύ καλά λεφτά από τόσες ομάδες της Ευρώπης αν το θελήσει. Δεν θα πήγαινε να παίξει τζάμπα, δηλαδή, σε άλλη ισπανική ομάδα ή σε κάποια π.χ. αγγλική και ιταλική. Θα έπαιρνε έστω όχι τόσο μεγάλο όσο τώρα, αλλά σίγουρα χοντρό συμβόλαιο κι εκεί.
Ρίβερ, Πόρτο και Ατλέτικο
Είναι δυνατόν, λοιπόν, ενώ μπορεί να επιλέξει ανάμεσα από τόσες ομάδες να πηγαίνει στην… Μονακό; Χίλιες φορές ας καθόταν στην Ατλέτικο Μαδρίτης αν είναι έτσι. Ασυζητητί. Έχουν, δηλαδή, καμία σχέση σαν ποδοσφαιρικά μεγέθη η Ρίβερ Πλέιτ, η Πόρτο ή η Ατλέτικο που έπαιζε πριν, με την Μονακό;
Οι δυο Λουϊ;
Να φεύγεις, δηλαδή, από γήπεδα που σφύζουν από ζωντάνια για να παίζεις κάθε εβδομάδα στο… Λουϊ Ντε; Υπάρχει και σχετικό ανέκδοτο, μάλιστα. Γιατί το έχουν πει το γήπεδο Louis II; Επειδή πάνε στην κερκίδα μόνο ο Λουϊ και ο Λουϊ. Δυο Λουϊ, δηλαδή.
Εξαφανίστηκε μετά
Ή μήπως έγινε κάτι επειδή πήγε και η Μονακό μια φορά σε τελικό τσάμπιονς λιγκ; Και μετά τι έκανε; Εξαφανίστηκε. Ούτε που την ξανακούσαμε. Κατέληξε να παίζει στην Β’ κατηγορία.
Μόνο αυτό;
Όταν, λοιπόν, παίκτες α’ κλάσης με την αξία και την ποιότητα ενός Φαλκάο, όχι στα 33 και 35 τους που πάνε για τα τελευταία ένσημα, ούτε στα 18 και τα 20 τους που αναζητούν ένα σκαλοπάτι, αλλά στα 27 τους που πιάνουν πέτρα και την στύβουν, παίρνουν τέτοιες αποφάσεις, τότε σε κάνουν και αναρωτιέσαι… Πάνε, δηλαδή, σε ένα πρωτάθλημα που δεν είναι καν μέσα στα δυο, τρία κορυφαία της Ευρώπης και σε μια ομάδα που ανεβαίνει από την Β’ Γαλλίας μόνο για τα λεφτά; Μόνο αυτό παίζει ρόλο, ρε Φαλκάο; Τίποτα άλλο;
Ο Ιμπραϊμοβιτς

Εδώ, δηλαδή, δεν είναι ότι η μια ομάδα σου δίνει ένα ευρώ κι έρχεται κάποιος και σε θαμπώνει με εκατό ευρώ. Το κασέ σου είναι υψηλό παντού. Ούτε είσαι στα 32 σου σαν τον Ιμπραϊμοβιτς για να πας στην Παρί, που στο φινάλε πιο βαρύ όνομα από την Μονακό είναι.
Οι αποφάσεις
Τέλος πάντων. Ο κάθε παίκτης είναι επαγγελματίας και δεν μας πέφτει λόγος για τις αποφάσεις του. Και στο φινάλε, ποιος να πει όχι σε τόσα λεφτά; Εύκολο είναι; Πάνω από 60 εκατομμύρια κόστισε απ’ ό,τι λένε η μεταγραφή του.
Εγώ, λοιπόν, τα γράφω αυτά μόνο και μόνο επειδή τον γουστάρω σαν παίκτη και θα ήθελα να τον βλέπω του χρόνου σε μια μεγάλη ομάδα της Ευρώπης και σε ένα πραγματικά ανταγωνιστικό και τοπ πρωτάθλημα.
Πηγή: sportdog.gr