Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Σάκης Αναστασιάδης: «Δεν υπάρχει ακλόνητο φαβορί»

Στον «Arena 89.4 fm» φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Σάκης Αναστασιάδης, τονίζοντας ότι η άνοδος στην Σούπερ Λιγκ για τον «Γηραιό» θα εξαρτηθεί κυρίως από το αν ξεκινήσει τα πλέι οφ με νίκη στην έδρα του.
Αρχικά, τόνισε σχετικά με τη διαδικασία των πλέι οφ και την συχνότητα των αγώνων:  «Είναι πολύ δύσκολο για όλες τις ομάδες αυτό το χρονικό διάστημα των πλέι οφ. Η ευχή μου είναι να πάρει ο Ηρακλής το εισιτήριο, αλλά ακόμη κι αν δεν τα καταφέρει, δεν χρειάζεται απογοήτευση. Αν δεν καταφέρει φέτος να πάρει την άνοδο, με πείσμα και σκληρή δουλειά θα τα καταφέρει την επόμενη χρονιά» και αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο Ηρακλής έχασε πολλούς βαθμούς τη φετινή χρονιά από τα εντός έδρας παιχνίδια του, υπογράμμισε:
«Ο Ηρακλής είχε πολλά άσχημα αποτελέσματα στην έδρα του. Αν χάσει την άνοδο, αυτό θα οφείλεται κυρίως σε αυτό το γεγονός».
Σε ερώτηση για το ποια στοιχεία θα κρίνουν την άνοδο στην πρώτη κατηγορία, είχε να πει: «Θα γίνουν έξι παιχνίδια. Η ομάδα  που θα έχει τις περισσότερες επιλογές, που διαθέτει το μεγαλύτερο βάθος πάγκου και δείξει μεγάλη ψυχή, αυτή θα είναι και η ομάδα που θα πάρει το εισιτήριο για την Σούπερ Λιγκ».
Για την αλλαγή προπονητή και την έλευση του Σίνισα Γκόγκιτς στον πάγκο του Ηρακλή, ο Σάκης Αναστασιάδης υπογράμμισε:  «Ως επί των πλείστων, η αλλαγή προπονητή βοηθάει. Η εμπειρία μάς έχει δείξει ότι βοηθάει πολύ, αλλά δεν είναι μόνο ο ψυχολογικός τομέας. Πρέπει να δουλέψει και να δώσει όσα μπορεί στην ομάδα, για να έχει διάρκεια και να φανεί η αλλαγή του προπονητή».
Για το αν θα άλλαζε ο ίδιος κάτι τον Ηρακλή, τόνισε: «Η ψυχολογία είναι ο σημαντικότερος παράγοντας. Λίγα μπορεί να αλλάξει ο προπονητής, γιατί δεν έχει πολύ χρόνο μπροστά του, αλλά νομίζω ότι σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα μπορεί και αγωνιστικά να κάνει τη διαφορά. Ο ικανός προπονητής θα καταφέρει να αλλάξει το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας».
Τέλος, ο Σάκης Αναστασιάδης αναφέρθηκε στο αν υπάρχει φαβορί ανάμεσα στις ομάδες που θα διεκδικήσουν τη άνοδο στη Σούπερ Λιγκ: «Φαβορί δεν υπάρχει. Έχω παρακολουθήσει τα παιχνίδια και όλες τις ομάδες. Όλες οι ομάδες  διεκδικούν τον ίδιο στόχο σχεδόν επάξια. Θα έλεγα ότι ενδεχομένως ο Ηρακλής, ο Ολυμπιακός Βόλου κα ο Παναιτωλικός είναι λίγο πιο ισχυρές και λιγότερο η Νίκη Βόλου.
Πάντως, με καινούριο προπονητή και μία νίκη στην αρχή των πλέι οφ, ο Ηρακλής θα έχει άλλον αέρα και άλλη ψυχολογία.  Με ένα κακό αποτέλεσμα, όμως, θα συμβεί το αντίθετο. Με μία νίκη, η ομάδα θα ατενίζει με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον».
πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: