Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Ο «κόσμος του Μοριά» και οι νυχτερινές «επισκέψεις» στην ΕΠΟ…!!

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr για τους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου που χάνουν και βρίσκουν τη μιλιά τους ανάλογα με το συμφέρον τους.

Ο «κόσμος του Μοριά» και οι νυχτερινές «επισκέψεις» στην ΕΠΟ…
Η αλήθεια είναι πως ο κόσμος του Μοριά έχει σοβαρότερα πράγματα να κάνει απ’ το να περιμένει να ζητήσει γονατιστός συγγνώμη ο Γιάχος και «οι αλήτες που έκαναν ντου στα αποδυτήρια» των διαιτητών του τελικού κυπέλλου.

Ο κ. Γιάννης Καϋμενάκης έχει κάθε δικαίωμα να αποκρούει την απόφαση της ΕΠΟ που τον τιμωρεί με επίπληξη και του ζητεί να ανακαλέσει. Είναι όμως θεσμικός παράγοντας του ποδοσφαίρου και οφείλει να μην ρίχνει λάδι στη φωτιά αν δεν μπορεί ή δεν θέλει να μιλάει συγκεκριμένα.

Χρόνια στις επιχειρήσεις και στην σκληρή πραγματικότητα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου έχει την υποχρέωση να ζυγίζει τις κουβέντες του και να ολοκληρώνει τις φράσεις του.

Αν κατά τη γνώμη του έκανε «ντου» στα αποδυτήρια των διαιτητών ο Βαγγέλης Μαρινάκης ας βγει να το πει καθαρά και να καταγγείλει γι’ αυτό τον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Αν δεν μπορεί να το πει, είναι καλύτερα για τον ίδιο να περιοριστεί στην άποψη του για την διαιτησία του Γιάχου και να κλείσει κάπου εκεί τη συζήτηση.

Τώρα πυροδοτεί το κλίμα , μένει εκτεθειμένος σε μηνύσεις και δίνει μια εντύπωση που τον αδικεί: Του τζάμπα μάγκα. Αντί για υπαινιγμούς κι ανώνυμες καταγγελίες θα μπορούσε να πάει κατευθείαν είτε στην Πειθαρχική της ΕΠΟ, είτε στον αθλητικό εισαγγελέα και να μιλήσει με ονόματα και διευθύνσεις. Τώρα δυναμιτίζει το κλίμα και χάνει το όποιο δίκιο του για τη διαιτησία του Γιάχου και των συνεργατών του.

Έτσι όπως τα λέει, ο Γιάχος ήταν έτσι κι αλλιώς ένας συμμορίτης και κάποιοι (που ήταν αλήτες) έκαναν ντου στα αποδυτήρια. Απλά ο κ. Καιμενάκης δεν τους ανέφερε γιατί φαίνεται ότι μέχρι τότε δεν ακουμπούσαν τον Αστέρα Τρίπολης. Όπως τότε που έπεφτε ο Ηρακλής κι έμεινε ο Αστέρας χωρίς να ανεβαίνει ομάδα της Β’ Εθνικής όπως προβλεπόταν στο καταστατικό της ΕΠΟ… Αλλά είπαμε, το ελληνικό ποδόσφαιρό ανάμεσα σε όλα τα άλλα είναι και μια αλληλουχία από παράγοντες που χάνουν τη μιλιά τους όταν ευνοούνται και γίνονται λαλίστατοι όταν αδικούνται.

Είναι εύκολο να καταδικάζεις σαν Παναθηναϊκός τα επεισόδια σε βάρος δημοσιογράφων στο Φάληρο, αλλά όταν οι οπαδοί της ομάδας σου μπουκάρουν στην ΕΠΟ και απειλούν, πίνεις το αμίλητο νερό. Μια ανακοίνωση αποκήρυξης ή καταγγελίας των εφορμούντων στα γραφεία της ΕΠΟ θα έσωζε τα προσχήματα. Ένα τιτίβισμα έστω. Είπαμε όμως, στο ελληνικό ποδόσφαιρό βασιλεύει η ρήση «τα καλά και συμφέροντα».

Όλοι όσοι νοιάζονται για το καλό του ποδοσφαίρου και ενδιαφέρονται να περιφρουρήσουν τις επενδύσεις τους οφείλουν να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να τα συζητήσουν όλα σε μηδενική βάση. Διαφορετικά θα είναι σκάνδαλο τα σφυρίγματα του Γιάχου, αλλά η αδειοδότηση στα μαύρα μεσάνυχτα υπό την απειλή των οπαδών περίπου αυτονόητη υποχρέωση…πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: