Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Μόνο για τα λεφτά, ρε Φαλκάο;

Γιατί ο Φαλκάο επέλεξε τη Μονακό, ενώ η... μισή Ευρώπη ήταν στα πόδια του; Τι θα κάνει στο Λουϊ Ντε και γιατί δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Ιμπραϊμοβιτς; «Ντου στα Αποδυτήρια» για την μεταγραφική βόμβα της Μονακό με τον Φαλκάο.
Το ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό, πολλά μετριούνται πια μόνο με το χρήμα και όλα αυτά είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα. Εγώ, όμως, εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω κάτι κινήσεις σαν κι αυτή του Φαλκάο, που ανακοινώθηκε απόψε από την Μονακό.
Όχι και τζάμπα
Ο Φαλκάο είναι στην καλύτερη φάση της καριέρας του. Στο φόρτε του. Μόλις 27 ετών. Και μπορεί να πάρει πολύ καλά λεφτά από τόσες ομάδες της Ευρώπης αν το θελήσει. Δεν θα πήγαινε να παίξει τζάμπα, δηλαδή, σε άλλη ισπανική ομάδα ή σε κάποια π.χ. αγγλική και ιταλική. Θα έπαιρνε έστω όχι τόσο μεγάλο όσο τώρα, αλλά σίγουρα χοντρό συμβόλαιο κι εκεί.
Ρίβερ, Πόρτο και Ατλέτικο
Είναι δυνατόν, λοιπόν, ενώ μπορεί να επιλέξει ανάμεσα από τόσες ομάδες να πηγαίνει στην… Μονακό; Χίλιες φορές ας καθόταν στην Ατλέτικο Μαδρίτης αν είναι έτσι. Ασυζητητί. Έχουν, δηλαδή, καμία σχέση σαν ποδοσφαιρικά μεγέθη η Ρίβερ Πλέιτ, η Πόρτο ή η Ατλέτικο που έπαιζε πριν, με την Μονακό;
Οι δυο Λουϊ;
Να φεύγεις, δηλαδή, από γήπεδα που σφύζουν από ζωντάνια για να παίζεις κάθε εβδομάδα στο… Λουϊ Ντε; Υπάρχει και σχετικό ανέκδοτο, μάλιστα. Γιατί το έχουν πει το γήπεδο Louis II; Επειδή πάνε στην κερκίδα μόνο ο Λουϊ και ο Λουϊ. Δυο Λουϊ, δηλαδή.
Εξαφανίστηκε μετά
Ή μήπως έγινε κάτι επειδή πήγε και η Μονακό μια φορά σε τελικό τσάμπιονς λιγκ; Και μετά τι έκανε; Εξαφανίστηκε. Ούτε που την ξανακούσαμε. Κατέληξε να παίζει στην Β’ κατηγορία.
Μόνο αυτό;
Όταν, λοιπόν, παίκτες α’ κλάσης με την αξία και την ποιότητα ενός Φαλκάο, όχι στα 33 και 35 τους που πάνε για τα τελευταία ένσημα, ούτε στα 18 και τα 20 τους που αναζητούν ένα σκαλοπάτι, αλλά στα 27 τους που πιάνουν πέτρα και την στύβουν, παίρνουν τέτοιες αποφάσεις, τότε σε κάνουν και αναρωτιέσαι… Πάνε, δηλαδή, σε ένα πρωτάθλημα που δεν είναι καν μέσα στα δυο, τρία κορυφαία της Ευρώπης και σε μια ομάδα που ανεβαίνει από την Β’ Γαλλίας μόνο για τα λεφτά; Μόνο αυτό παίζει ρόλο, ρε Φαλκάο; Τίποτα άλλο;
Ο Ιμπραϊμοβιτς

Εδώ, δηλαδή, δεν είναι ότι η μια ομάδα σου δίνει ένα ευρώ κι έρχεται κάποιος και σε θαμπώνει με εκατό ευρώ. Το κασέ σου είναι υψηλό παντού. Ούτε είσαι στα 32 σου σαν τον Ιμπραϊμοβιτς για να πας στην Παρί, που στο φινάλε πιο βαρύ όνομα από την Μονακό είναι.
Οι αποφάσεις
Τέλος πάντων. Ο κάθε παίκτης είναι επαγγελματίας και δεν μας πέφτει λόγος για τις αποφάσεις του. Και στο φινάλε, ποιος να πει όχι σε τόσα λεφτά; Εύκολο είναι; Πάνω από 60 εκατομμύρια κόστισε απ’ ό,τι λένε η μεταγραφή του.
Εγώ, λοιπόν, τα γράφω αυτά μόνο και μόνο επειδή τον γουστάρω σαν παίκτη και θα ήθελα να τον βλέπω του χρόνου σε μια μεγάλη ομάδα της Ευρώπης και σε ένα πραγματικά ανταγωνιστικό και τοπ πρωτάθλημα.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: