Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Έμπλεξε και η Ferrari μετά τη Mercedes!!

Μετά τη Mercedes και η Ferrari θα κληθεί να λογοδοτήσει στη FIA για δοκιμές που φέρεται να έκανε με την Pirelli.

Έμπλεξε και η Ferrari μετά τη Mercedes
Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση των «μυστικών» δοκιμών της Pirelli με ομάδες της Formula 1. Μέχρι τώρα η Mercedes φερόταν πως ήταν η μοναδική που συμμετείχε σε τέτοιες δοκιμές, αλλά αποδεικνύεται πως το ίδιο έκανε δύο εβδομάδες πριν και η Ferrari, η οποία μάλιστα είχε προχωρήσει σε καταγγελία κατά της Mercedes. Συγκεκριμένα η «σκουντερία» παρείχε ένα μονοθέσιο του 2011 για δοκιμές.

«Η FIA ζήτησε από τη Mercedes και τη Ferrari, που συμμετείχαν σε δοκιμές ελαστικών στη διάρκεια της σεζόν του 2013, να ανταποκριθούν στην πειθαρχική έρευνα σύμφωνα με τους κανονισμούς. Αυτό αποτελεί συνέχεια της έκθεσης των αγωνοδικών από το Grand Prix του Μονακό και παρουσιάζει επιπρόσθετη πληροφόρηση που ζητεί η FIA μετά τις απαντήσεις που έλαβε από την Pirelli και τις διευκρινήσεις που της ζητήθηκαν στις 28 Μαΐου», αναφέρει η ανακοίνωση.

Μέχρι πρότινος θεωρείτο πως μονοθέσια δύο ετών μπορούσαν να συμμετέχουν σε τέτοιες δοκιμές, αλλά πλέον κι αυτό τίθεται σε αμφιβολία. Πλέον αναμένονται οι εξηγήσεις των δύο ομάδων στη FIA και το αν θα προκύψουν κυρώσεις σε βάρος τους.πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: