Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Ορφανός: «Τουρλουμπούκι ο ΠΑΟΚ με Ατρόμητο»

Ιδιαίτερα αυστηρός στους χαρακτηρισμούς του ήταν ο Κώστας Ορφανός για την εικόνα του ΠΑΟΚ στο ματς με τον Ατρόμητο, ενώ επισήμανε ότι ο νέος τεχνικός δεν θα έχει δικαίωμα στην αποτυχία.
Ο παλαίμαχος άσος του «Δικεφάλου του Βορρά» μιλώντας στον Sentra 103,3 αναφέρθηκε στις... παιδικές ασθένειες που παρουσιάζει η ομάδα στο παιχνίδι της, ενώ για τον νέο τεχνικό, θεωρεί ότι πρέπει να είναι από το εξωτερικό.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Ορφανού:
Για την ήττα από τον Ατρόμητο: «Αυτό που έλεγε συχνά και ο Δώνης όταν ήταν στην ομάδα. Η ομάδα είχε καθαρό μυαλό. Δεν ήταν θέμα αν τον ευνοούσε ή τον εξυπηρετούσε και η ισοπαλία, αλλά το ότι αν έχανε θα ήταν καταστροφικό. Ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα πρέπει να παίζει για να κερδίζει. Η ομάδα έχει πολλές παιδικές ασθένειες. Ειδικά από τη στιγμή που ο μεγαλομέτοχος έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη για πρωταθλητισμό στην Ελλάδα και διάκριση ακόμη και στο Champions League. O ΠΑΟΚ στο τελευταίο μισάωρο του αγώνα με τον Ατρόμητο ήταν τουρλουμπούκι... Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω όχι όμως ρυθμό. Η ομάδα ήταν χωρισμένη στα δύο. Οποιος βρισκόταν σε θέσης βολής θα έχανε την ευκαιρία και τελικά ο ΠΑΟΚ έχασε το ματς στο τέλος».
Για την φετινή αγωνιστική πειθαρχία του ΠΑΟΚ: «Φέτος η αγωνιστικής πειθαρχία εμφανίστηκε αρκετές φορές και ο λόγος είναι ότι στην ομάδα συνέβησαν πολλά περίεργα πράγματα, σε μια περίεργη χρονιά... Η ομάδα ξεκίνησε με το χαμηλότερο μπάτζετ των τελευταίων 5-6 ετών, και βρέθηκε από τα μέσα και μετά της σεζόν με έναν μεγαλομέτοχο που δεν είχε πρόβλημα οικονομικό, αλλά και να θέσει στόχους, να δημιουργήσει προσδοκίες στον κόσμο. Και να φαίνεται μια ομάδα φιλόδοξη να χτυπήσει τον Ολυμπιακό. Κακά τα ψέματα το φετινό πρωτάθλημα ήταν το χειρότερο που έχω δει ποτέ εγώ τουλάχιστον».

Για το ρόστερ και τις μεταγραφές του Ιανουαρίου: «Τελικά το ρόστερ ήταν ένα μέτριο ρόστερ, όχι ιδιαίτερα καλό. Ενισχύθηκε μεν τον Ιανουάριο, αλλά για διάφορους λόγους οι περισσότεροι παίκτες δεν βοήθησαν. Μόνο ο Κατσουράνης, αλλά και αυτός αμφισβητήθηκε όχι για την αξία του, αλλά για την θέση που αγωνίστηκε. Πάντως δεν είναι άμοιρος ευθυνών στα δύο γκολ που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο. Και το λέω γιατί ήταν ο πιο σταθερός παίκτης στον Β' γύρο. Μιλάμε για εν ενεργεία βασικό παίκτη της Εθνικής η οποία διεκδικεί την πρόκρισή της στο Μουντιάλ. Ο Σίλντεφελντ ήταν ένας παίκτης με καλά στοιχεία αλλά εμφανίστηκε πρόβλημα αγωνιστικής απειθαρχίας που στοίχισε. Με τραυματίες που δεν ήξερες αν είναι καλά ή όχι. Ο Βούκιτς είναι ποιοτικός παίκτης, αλλά προχθές δεν είχε δυνάμεις ούτε για να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Ήταν ένας πολύ καλός παίκτης αλλά στον ΠΑΟΚ ήρθε πνέοντας τα λοίσθια».
Για την φιλοσοφία του ΠΑΟΚ: «Η φιλοσοφία του ΠΑΟΚ είναι ο οπαδός του να μην κάθεται. Να είναι όρθιος. Και το ποδόσφαιρο που ταιριάζει στην ομάδα είναι το έντονο με εκρήξεις στα συναισθήματα. Τα τελευταία χρόνια πηγαίναμε στην Τούμπα και κοιμόμασταν. Το ποδόσφαιρο που θέλουν να εφαρμόσουν οι τεχνικοί που ήρθαν τα τελευταία χρόνια στην ομάδα και είναι της υπομονής και της κατοχής, στερούν την έκρηξη και τα έντονα συναισθήματα. Ο ΠΑΟΚ θέλει ποδόσφαιρο με πολλές φάσεις και έντονο επιθετικά. Παράδοξος αυτό συνέβη με τον Ατρόμητο, αλλά ο κόσμος ήταν όρθιος για λάθος λόγο. Όπως είπε ο ΠΑΟΚ ήταν τουρλουμπούκι. Δεν είχε ούτε ισορροπία, ούτε οργανωμένες επιθέσεις, ούτε τίποτα από αυτά που ζητάμε. Ώστε να δημιουργήσει στον κόσμο το συναίσθημα ότι καλώς πηγαίνει στο γήπεδο».
Για τον νέο τεχνικό: «Ο νέος προπονητής θα πρέπει να είναι ξένος και με τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν στην ομάδα δεν νομιμοποιείται να αποτύχει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: