Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

«Ο Καρυπίδης δίνει τον καλύτερο του εαυτό»

Ο νέος πρόεδρος του Ερασιτέχνη Άρη, Γιάννης Ψηφίδης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Θοδωρή Καρυπίδη και τόνισε ότι δίνει τον καλύτερο του εαυτό στην ομάδα.
Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Ψηφίδης στον ArenaFM 89.4:
«Αυτό το Σαββατοκύριακο τα αποτελέσματα των περισσοτέρων ομάδων στα τμήματα του Άρη ήταν ευχάριστα, οι Αρειανοί πρέπει να καταλάβουν ότι τέλειωσε το προς τα κάτω και τώρα πάμε προς τα πάνω».
Αναφορικά με τα τμήματα του Άρη: «Στο σύνολο έχουμε 27 τμήματα πλην του ποδοσφαιρικού το οποίο καλύπτει ο κ.Καρυπίδης, πλην της ΚΑΕ που την καλύπτει ο Λάσκαρης ,έχουμε 25 τμήματα. O A.Σ. Άρης είναι ένας τεράστιος αθλητικός σύλλογος που βρίσκεται στην πεντάδα όλης της χώρας».
Για τον κ.Καρυπίδη: Γνωριστήκαμε την προηγούμενη βδομάδα και στο Χαριλάου με τον κ.Καρυπίδη και τοποθετήθηκαν δυο βασικά θέματα. Η θέση του Α.Σ. και η συμφωνία που λένε όλοι μνημόνιο. Στις επόμενες 15 μέρες αναμένεται να κλείσει το θέμα. Η συνεργασία μας με τον κ.Καρυπίδη πάει πολύ καλά, είμαστε όλοι πολύ ευχαριστημένοι και ήθελα να πω ότι ο κ.Καρυπίδης δίνει τον καλύτερο του εαυτό. Βοηθάει παντού, έχει ανακαινίσει όλες τις σουίτες, έχει φτιάξει όλα τα VIP γενικότερα ασχολείται με όλα και αυτό είναι πολύ θετικό».
Για την εκκαθάριση: «Προχωράει, πριν τελειώσει αυτή η ποδοσφαιρική σεζόν θα έχει τελειώσει η εκκαθάριση. Δεν ανησυχώ καθόλου, ούτε εγώ ούτε οι νομικοί μας».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Πρέπει να έχει και τα όπλα ο Τούντορ»

Ο Κοσμίν Μπαρκαουάν μίλησε στον Arena fm και μεταξύ άλλων τόνισε:»Το ματς με τον Ηρακλή πέρασε. Δεν έχουμε άλλο χρόνο, να δούμε τι κάναμε χτες. Πρέπει να δούμε κάτι από εδώ και μπρος. Σίγουρα είναι νέος προπονητής ο Τούντορ, έχει το πάθος, αλλά πρέπει να έχει και τα όπλα. Μπορεί το άλλο σύστημα με δυο σέντερ φορ να ταιριάζει περισσότερο.
Για το πέναλτι του Μπερμπάτοφ, θυμίζω εκείνο το πέναλτι του Μπέκαμ που ακόμα να κατέβει η μπάλα. Είναι μια στιγμή το πέναλτι. Ακόμα και μεγάλοι παίκτες το χάσανε.
Ναι θα ήμασταν χαρούμενοι για τη νίκη με τον Ηρακλή, αλλά τα λάθη θα τα λέγαμε έτσι κι αλλιώς. Πες ότι κερδίζαμε 2-4. Πρέπει να μην δούμε τα ίδια λάθη. Δε φτάνει μόνο η νίκη. Θέλουμε κάτι καλύτερο από αγώνα σε αγώνα.
Σίγουρα ο Μαλεζάς είναι θέμα προπονητή, αλλά όταν ένας παίκτης κάνει λάθη δώσε την ευκαιρία σε κάθε παίκτη στην ομάδα να αποδείξει ότι μπορεί να αγωνιστεί.»
*Πηγή: arenafm.gr*

«Κάποιος πρέπει να μιλήσει στον Όλσεν»

Ο Γιάννης Γκιτσιούδης μίλησε στον Arena fm και μεταξύ άλλων τόνισε: «Είδα τη φάση με τον Όλσεν. Εγώ πιστεύω ότι μπορεί να το δώσει ο διαιτητής. Επειδή μπήκε από τον τρίτο που ήταν πιο μπροστά γι’ αυτό δεν το σφύριξε. Είναι θέμα διαιτησίας. Το θέμα είναι ότι ο Όλσεν πρέπει να αντιδράσει διαφορετικά. Η μπάλα πήρε ύψος, έπρεπε τα χέρια του να τα έχει ψηλά να σπρώξει τους αντιπάλους.. Το λάθος του Όλσεν, που έχει προσόντα, είναι το στήσιμό του, η θέση που πρέπει να πάρει. Δεν μπορεί να εστιάσει καλά. Πρέπει να είναι πάντα δυο μέτρα έξω από την εστία του. Πρέπει να πηγαίνει πάνω στην μπάλα ο Όλσεν.
Κάποιος πρέπει να τον πιάσει να του μιλήσει για το που θα κάθεται. Απαγορεύεται το πίσω βήμα. Κάνει πίσω βήματα. Πρέπει να μάθει να στήνει και την άμυνα του καλά. Νομίζω ότι πρέπει να μιλήσει στον Όλσεν. Αξίζει πάντως και μια ευκαιρία ο Γλύκος.*Πηγή: arenafm.gr*

Προβληματισμός, το... καλό -4 και μία φωτογραφία!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει τη νίκη του Παναθηναϊκού, τον προβληματίζει η δομή του «ερυθρόλευκου» ρόστερ και όχι η ποιότητα του και παραθέτει μία φωτογραφία που εξηγεί πολλά.
Μετά το χθεσινό αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός είναι αναγκασμένος να ζει υπό καθεστώς αμφισβήτησης και πίεσης για περίπου 3 μήνες ακόμη. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε ηρεμία. Το πιο σημαντικό πράγμα αυτή την εποχή.
ADVERTISEMENT
Στο ντέρμπι είδα τους παίκτες του Παναθηναϊκού να κάνουν όσα και ό,τι ακριβώς θα ήθελα να βλέπω από τους παίκτες της δικής μου ομάδας.
Τι είναι αυτά;
Να μη χάνουν το μυαλό τους όταν βρίσκονται με διαφορά πίσω στο σκορ και με συγκέντρωση, άμυνα και υπομονή να «γυρίζουν» το ματς. Το έκανε ο Παναθηναϊκός, με τον Ολυμπιακό να προτιμά να βγαίνει εκτός λογικής. Πνευματικά ανέτοιμος για δεύτερη φορά σε ένα δεκαήμερο. Τα γκολ φάουλ στο τέλος του ημιχρόνου, το κάρφωμα που δέχτηκε από τον Κούζμιτς μετά από επαναφορά στην πλάγια γραμμή και οι επιθετικές επιλογές είναι κάτι που συναντάς σε παιδικό πρωτάθλημα.
Θα ήθελα από τον Ολυμπιακό να μείνει πιστός στο πλάνο του, αλλά το έκανε ο Παναθηναϊκός και αυτό. Στην άμυνα παρά τα προβλήματα της πρώτης περιόδου, οι «πράσινοι» επέμειναν. Τα τρίποντα σταμάτησαν να μπαίνουν. Ξεκίνησαν με 6/8 και κάποια στιγμή είχαν 6/21!
Θα ήθελα από τους παίκτες του Ολυμπιακού να βουτάνε στο παρκέ για τη διεκδικούμενη μπάλα. Μόνο ο Σπανούλης το έκανε μία φορά και άλλη μία ο Πρίντεζης.
Θα ήθελα ο ηγέτης του Ολυμπιακού από τη στιγμή που επιθετικά δεν ήταν καλά, να προσάρμοζε το παιχνίδι του με τέτοιο τρόπο ώστε να βοηθούσε περισσότερο. Μπορείς να βοηθήσεις και χωρίς να σουτάρεις. Ο Σπανούλης είχε 3/11 σουτ και 0/2 βολές, 10 ασίστ και 7 λάθη. Αντιθέτως είδα τον Νικ Καλάθη να έχει 1/10 σουτ (επίσης τραγικό), αλλά να έχει μεγαλύτερη επίδραση στο παιχνίδι της ομάδας του.
Θα ήθελα ο Ολυμπιακός να βρίσκει ρυθμό από την άμυνα, αλλά και αυτό ο αντίπαλος το έκανε. Εκτός από το πρώτο δεκάλεπτο.
Θα ήθελα οι καινούριοι ξένοι παίκτες να διαθέτουν κάποια μικρή έστω προσωπικότητα, αλλά μάταια. Ο Γιανγκ χωρίς λειτουργικό pick ‘n’ roll είναι σέντερ της σειράς. Ο Μιλουτίνοφ αντί να καρφώσει χάνει το καλάθι από κάτω και μετά από λίγο παίρνει το επιθετικό ριμπάουντ και αντί να τελειώσει, βγάζει τη μπάλα έξω. Λες και έπαιζε με το 24άρι. Ο Χάκετ δεν κοιτάζει καν το καλάθι. Του έδιναν κεντρικό διάδρομο και δεν τον έπαιρνε καν. Ο Στρόμπερι δεν έκανε το παραμικρό.
Μην πάμε στους καινούριους ξένους του Παναθηναϊκού. Από 10 πόντους οι Φελντίν και Πάβλοβιτς, αθόρυβος MVP ο Κούζμιτς και ο Ραντούλιτσα κομβικός στην τελευταία περίοδο με 6 πόντους.
Κάτι λείπει από τον Ολυμπιακό. Ας το βρουν οι προπονητές και ας το διορθώσουν. Αν δε μπορούν να το διορθώσουν, ας το αλλάξουν.
Πρώτος εγώ φωνάζω πως ακόμη είναι νωρίς και επιμένω σε αυτό. Οκτώβριο έχουμε, αλλά προβληματίζομαι για τη δομή του ρόστερ και όχι για τις ικανότητές του. Πιστεύω π.χ ότι ο Στρόμπερι είναι καλός παίκτης, αλλά ταιριάζει σε αυτόν τον Ολυμπιακό; Τέτοια ερωτήματα.
Ο Ολυμπιακός θέλει έναν σουτέρ και οπωσδήποτε ένα «τεσσάρι». Ο Σφαιρόπουλος και οι Αγγελόπουλοι στηρίζουν τον Αγραβάνη και καλά κάνουν. Στα κρίσιμα ματς όμως τον θέλω να βοηθάει. Στο ΟΑΚΑ έβγαλε φόβο, έκανε σκαστή πάσα στήθους σκαστή μέσα στη ρακέτα ή πήγε να δώσει στον Γιανγκ από την κορυφή και η μπάλα δεν έφτασε καν. (Να μου πεις εδώ έβγαλαν φόβο άλλοι, πιο έμπειροι το παλικαράκι δε θα έβγαζε).
ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ
Ο Ολυμπιακός έχασε μόλις 4 πόντους, ικανοποιητική διαφορά για την ουσία του θέματος που δεν είναι άλλο από το πλεονέκτημα της έδρας.
Μάλιστα αυτό ήταν μαγκιά του διότι οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να έχουν επικρατήσει με περισσότερους από 8-10 πόντους, αλλά είπαν να κάνουν μία προσπάθεια αυτοκτονίας στο τελευταίο δίλεπτο την οποία και φυσικά εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός.
ΘΕΜΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Ο μοναδικός τρόπος να «χρυσώσεις» το χάπι των οπαδών είναι να κάνεις κίνηση για τον Κώστα Παπανικολάου. Ο Ολυμπιακός δεν είχε καν ασχοληθεί μέχρι χθες τα μεσάνυχτα. Μήπως θα έπρεπε να το κάνει έστω και για επικοινωνιακούς λόγους. Ας τον πλησιάσει και  ας ακούσει το «όχι δε θέλω».
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Κριτική και προβληματισμοί κάνουν πάντα καλό. Δε μηδενίζω τίποτα και ειλικρινά πιστεύω πως σε 2 μήνες ο Ολυμπιακός θα είναι πολύ καλύτερος, όπως και όλες οι υπόλοιπες ομάδες όμως.
Το θέμα δεν είναι αν το ρόστερ είναι ποιοτικό. Δεν επιδέχεται συζήτησης αυτό. Είναι και παραείναι.
Το θέμα είναι αν αυτοί οι παίκτες ταιριάζουν μεταξύ τους. Αν το παζλ συμπληρώνεται αρμονικά και ωραία.
ΥΓ: Ο Πρίντεζης θα κλατάρει. Οπωσδήποτε συντήρηση στα ματς της Α1 για το επόμενο διάστημα.
ΥΓ 2: Ο Ολυμπιακός στο 10λεπτο είχε 11 ασίστ και 2 λάθη. Τελείωσε το ματς με 17 ασίστ και 18 λάθη. Κάντε την αφαίρεση και θα καταλάβετε την εικόνα του στο παρκέ.
ΥΓ 3: Θέλει 22’’ για τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, ο Στρόμπερι παίρνει το αμυντικό ριμπάουντ και κάνει 1-2 βήματα έτοιμος να πετάξει τη μπάλα από τη μία ρακέτα στην άλλη. Ούτε τον χρόνο που απέμενε δεν ήξερε. Τελικά έδωσε πάσα στον αέρα. Βρείτε τη φάση σας παρακαλώ και δείτε πόσο αστείο ήταν.
ΥΓ 4: Επαναφορά από την πλάγια γραμμή και ο Κούζμιτς κάρφωσε με τον τελευταίο αμυντικό 3 μέτρα πίσω. Πως διάολο έγινε αυτό δε μπορώ να καταλάβω ακόμη. Μου θύμισε αρχές 90’s που ο διαιτητής δεν έδινε τη μπάλα στην επαναφορά και ο παίκτης έτρεχε, την άρπαζα και έκανε μακρινή πάσα.
ΥΓ 5: Εφτά επιθετικά ριμπάουντ, μηδέν πόντοι από δεύτερη επίθεση. Μάλιστα…
ΥΓ 6: Μπράβο στους Παπάπετρου και Μάντζαρη οι οποίοι έπαιξαν πάρα πολύ καλά. Πρίντεζης και Λοτζέσκι επίσης είναι πάντα εκεί όπως πρέπει.
ΥΓ 7: Οι λόγοι της νίκης του Παναθηναϊκού σε μία φωτογραφία. Απλά είναι τα πράγματα. Πέρυσι έβλεπες 4 ερυθρόλευκες φανέλες και μία πράσινη. Χθες είδες το αντίθετο.
Πρέπει να ξαναγίνουν 4 ερυθρόλευκες και μία πράσινη.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Το επόμενο βήμα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για τον Ολυμπιακό της Ευρώπης, το ματς στην Κροατία, τον Ιταλό διαιτητή και λίγο για την ΑΕΚ!
Όποιος νομίζει ότι απόψε ο Ολυμπιακός θα έχει εύκολο έργο στο Ζάγκρεμπ, είναι προφανές ότι δεν έχει δει την Ντινάμο...Μία πολύ επικίνδυνη ομάδα με τρεις-τέσσερις 20άρηδες, που σε δύο-τρία χρόνια θα έχουν κάνει μεταγραφή στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
ADVERTISEMENT
Ωστόσο, ο Ολυμπιακός πρέπει να αποδείξει ότι είναι έτοιμος για το πιο πάνω βήμα στο Τσάμπιονς Λιγκ και γενικά στην Ευρώπη. Ήδη, εδώ και μία ολόκληρη πενταετία έχει σταθερά καθιερωθεί μέσα στις 25 πρώτες ομάδες των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, επιτυχία τεράστια. Ακριβώς, όμως, γι΄ αυτό το λόγο ο μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδας είναι υποχρεωμένος να ζητάει παραπάνω πράγματα από τον εαυτό του!
Να μην του φτάνουν οι φοβερές νίκες επί της Γιουβέντους και της Ατλέτικο, αλλά να περνάει στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.
Να μην του φτάνει το ιστορικό 2-0 επί της Γιουνάϊτεντ, αλλά να προχωράει στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ.
Να μην του φτάνουν η νίκη επί της Ντόρτμουντ και το διπλό στη Μαρσέϊγ, αλλά να προκρίνεται στους 16. Κλπ, κλπ...
Κατ΄ αρχάς να ξεκαθαρίσω ότι θεωρώ ότι ήδη ο Ολυμπιακός κάνει υπέρβαση κάθε χρόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ, παίζοντας με τέτοια θηρία και μεγαθήρια! Να υπενθυμίσω ότι μόλις πέρσι υποχρέωσε τις Γιουβέντους κι Ατλέτικο να κάτσουν να φέρουν 0-0 στο μεταξύ τους τελευταίο παιχνίδι, για να μη μείνει έξω η μία…
Όμως, από την στιγμή που ο Ολυμπιακός μπορεί και φέρνει τέτοια φοβερά αποτελέσματα, είναι κρίμα να μην πηγαίνει λίγο παρακάτω. Είναι κρίμα να έχεις κάνει διπλό (1-0) στη Μέταλιστ και μετά να μένεις έξω με ήττα στο Καραϊσκάκη, όπου κέρδιζες 1-0 ως το 80’…
Το επόμενο στοίχημα του Ολυμπιακού πρέπει να είναι ένα: να μην του μείνει από τη φετινή του ευρωπαϊκή παρουσία μόνο ότι έκανε το διπλό στην Άρσεναλ, ένα πράγματι εκπληκτικό αποτέλεσμα-για όποιον δεν το έχει προσέξει η Άρσεναλ είναι 2η στην Πρέμιερ Λιγκ... Να πάει ο Ολυμπιακός ένα βήμα παραπάνω και χτίζοντας πάνω σε αυτό το τρίποντο, να κυνηγήσει πάση θυσία να περάσει. Κι από εκεί και πέρα, αν η Άρσεναλ τον ξεπεράσει, μαγκιά της.
Δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να κάνει τίποτα αν η Άρσεναλ πάρει βαθμούς από την Μπάγερν και καλύψει το χαμένο έδαφος από τις ήττες της στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Αυτό, όμως, που μπορεί να κάνει ο Ολυμπιακός είναι αν μη τι άλλο να «σκοτωθεί» για το μάξιμουμ των βαθμών στα δύο δικά του παιχνίδια με την Ντινάμο. Ας κάνει αυτός τη δουλειά του, ας διασφαλίσει την τρίτη θέση που δεν είναι καθόλου άσχημη και βλέπει μετά τι θα κάνει με την Άρσεναλ.
Παρεμπιπτόντως, μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά πιστεύω ότι ο Βενγκέρ ένα τρίποντο θα το πάρει στα δύο ματς με τον Γκουαρντιόλα. Και το λέω καθαρά αγωνιστικά. Απλά αναρωτιέμαι, η Μπάγερν θα ήθελε στους 16 την Άρσεναλ η, τον Ολυμπιακό; Τι την συμφέρει; Τι θεωρεί; Η Άρσεναλ στα νοκ άουτ θα είναι πιο πιθανό να πετάξει έξω κάποιον διεκδικητή του Τσάμπιονς Λιγκ η, ο Ολυμπιακός;
Διαιτητής θα είναι Ιταλός. Και για να είμαι ειλικρινής, τα τελευταία χρόνια τους θεωρώ γουρλήδες τους Ιταλούς για τον Ολυμπιακό! Αλλά γι΄ αυτό τον Ταλιαβέντο, άποψη δεν μπορώ να έχω-δεν έχει ξαναπαίξει τον Ολυμπιακό. Αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι τον έχουν βάλει τα τελευταία χρόνια σε άλλα τέσσερα παιχνίδια της Ντινάμο! Και γενικά την πρωταθλήτρια Κροατίας την παίζουν πολύ πιο τακτικά απ΄ ότι τον Ολυμπιακό, Ιταλοί. Εσχάτως στη νίκη της στα πλέϊ οφς του Τσάμπιονς Λιγκ.
Και κάτι άσχετο για τους φίλους του Ολυμπιακού, αλλά και της ΑΕΚ. Ας συγκρίνουμε…
Ξάνθη-ΑΕΚ 0-0, Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-3
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1 από 0-1, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-2 στο 36'
ΑΕΚ-ΠΑΣ 3-1 (στο 88’ και με 9 ο ΠΑΣ), Ολυμπιακός-ΠΑΣ 5-1 (4-0 στο 50’)
Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-0…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Φυλακή ο νταής μεγαλομέτοχος της Δυναμό Ζάγκρεμπ!!

Ο πρόεδρος της Δυναμό Ζάγκρεμπ είναι «έξω» με εγγύηση 1,5 ευρώ. Συμβαίνουν και στην Κροατία, όχι μόνον στην Ελλάδα. Με μια μικρή διαφορά. Άλλο στη μπουζού αφεντικό της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου κι άλλο της μεγαλύτερης ομάδας της χώρας.Η Δυναμό είναι ό, τι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός στην Ελλάδα. Και ο Ζντράβκο Μάμιτς, το φρούτο, επιχειρηματίας αμφισβητούμενος στην Κροατία είναι το κόκκινο πανί των οργανωμένων κι όχι οπαδών της αντιπάλου του Ολυμπιακού στο τσάμπιονς ληγκ.

Φοβερά πράγματα. Αδειάζει η εξέδρα στο γήπεδο της Ζάγκρεμπ αν εμφανιστεί ο μεγαλομέτοχος Μάμιτς. «Δεν θέλουμε να σε βλέπουμε! Η θέση σου είναι στη φυλακή» γράφουν τα πανό.

Πράγματι, έκανε φυλακή κι έχει χοντρά μπλεξίματα με το νόμο ο βουλγαρικής καταγωγής βαρύμαγκας Ζντράβκο και για να πηγαίνει στο γήπεδο έπαιρνε ειδική άδεια προσωρινής αποφυλάκισης.

Μικρότερο πρόβλημα με τη φανατίλα της Δυναμό αντιμετωπίζει ο κατά 13 χρόνια μικρότερος αδελφός του μεγαλομέτοχου, ο Ζόραν Μάμιτς, πρώην ποδοσφαιριστής και σε αρκετές ομάδες της Γερμανίας, που τα πάει μια χαρά σαν προπονητής της ομάδας. Δεν παύει, όμως, να είναι δίδυμο με τον αδελφό του, γι' αυτό κι εκείνος είχε κάνει πίσω από τα σίδερα, για δωροδοκία και φοροδιαφυγή.

Ιστορική ομάδα «οι μπλε» της Δυναμό, προϊόν συγχώνευσης τριών συλλόγων μετά τον παγκόσμιο πόλεμο, με 4 πρωταθλήματα της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας και 15 της Κροατίας. Σήμερα κυκλοφορεί σα μια «τυχοδιωκτική» ΠΑΕ με βαλκανικά σύνδρομα, υποτίθεται φιλοδοξεί να εκσυγχρονιστεί σε μια δυτικού τύπου ποδοσφαιρική εταιρεία, με οργάνωση και στελέχη, αλλά και δημόσιες σχέσεις με την παρέα του Μισέλ Πλατινί.

Μειονέκτημα της Δυναμό ότι ο μεγαλομέτοχος Ζντράβκο Μάμιτς είναι άτομο με διασυνδέσεις στη νύχτα και επιθετική συμπεριφορά απέναντι στα ΜΜΕ που τον «περιποιούνται». Και οι οργανωμένοι, με πρώτους τους «Β.Β.Β>» τον κράζουν στο Μαξιμίρ, στο χωρητικότητας 35.000 γήπεδο της Δυναμό «Zratko, είσαι κλέφτης!». Κινδυνεύει, λοιπόν, να εκτεθεί όποιος μεγαλόσχημος νταραβεριστεί έτσι κι αλλοιώς με τον Μάμιτς.

Οι «Β.Β.Β.» είναι οι Bad Blue Boys, ο μεγαλύτερος σύνδεσμος οπαδών της Δυναμό.

Κλίμα αντιολυμπιακό «δουλεύει» στα αποδυτήρια της Δυναμό ο πρώην πράσινος Σίλντενφελντ, διάβασε apodytiriakias.gr
Ασφαλώς και ο Ολυμπιακός θα κτυπήσει το «2» με την Δυναμό απόψε στο Μαξιμίρ, στο γήπεδο της τρίτης, κατά σειρά αναμέτρησής του στο τσάμπιονς ληγκ 2016. Το «Χ» θα είναι επιτυχία για τον πρωταθλητή Ελλάδος, όμως αποτέλεσμα μικρό. Εκτός κι αν δεν έχει στόχο την πρόκριση στους «16».
Το ερώτημα είναι με ποια τακτική θα κυνηγήσει το τρίποντο ο Ολυμπιακός, ο νικητής της Άρσεναλ, εκτός έδρας. Στα μουλωχτά και με αξιοπρέπεια, ο ένας δρόμος. Ο άλλος στα ίσα και με υπερηφάνεια. Η επιλογή δεν μπορεί να έχει άλλα κίνητρα παρά το πρακτικό του έργου.
Πώς, δηλαδή, θα πετύχει με περισσότερο αποτελεσματικό, με λιγώτερο ανασφαλές τρόπο την επιδιώξή του. Τη νίκη.
Οι δύο μεγάλες νίκες με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, οι πολύ καλές εμφανίσεις του Ολυμπιακού στα δύο ντέρμπυ του πρωταθλήματος είναι ο πιλότος στην τακτική με την Δυναμό. Η οποία δεν είναι Άρσεναλ. Ήταν επόμενο στο Λονδίνο ο Ολυμπιακός να φύλαγε τα νώτα του και σε δεύτερο πλάνο να έψαχνε την ευκαιρία να κτυπήσει. Στο Ζάγκρεμπ ο Ολυμπιακός γιατί να μη γίνει από το πρώτο λεπτό ο πρωταγωνιστής της συνάντησης;
Σε τίποτα δεν μειονεκτεί αγωνιστικά ο Ολυμπιακός από την Δυναμό. Τον συμφέρει, λοιπόν, να την πιέσει από το ξεκίνημα του παιχνιδιού.
Ασφαλώς και ξέρουν πολύ καλά τον Ολυμπιακό ο Κροάτης Γκόρντον Σίλντενφελντ, ο πρώην του Παναθηναϊκού, όπως και ο πρώην ερυθρόλευκος Πορτογάλος Πάουλο Μασάντο. Ο πρώτος, μάλιστα, με «αλαφουζίτιδα» όταν αναφέρεται στην Ελλάδα περισσότερο ασχολείται με την εγκληματική οργάνωση και τον Ολυμπιακό, παρά με τον Παναθηναϊκό.


*Πηγή: sportdog.gr*

Αποκλεισμός-σοκ στο 94’ για τον Δώνη!! (video)

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, η Αλ Χιλάλ του Γιώργου Δώνη κατάφερε να ισοφαρίσει εκτός έδρας την Αλ Αχλί, αλλά με γκολ στο 94’ αποκλείστηκε από τον τελικό του ασιατικού Champions League.

Αποκλεισμός-σοκ στο 94’ για τον Δώνη! (video)
Τον αποκλεισμό από τον τελικό του Champions League με τον χειρότερο δυνατό τρόπο γνώρισε η Αλ Χιλάλ του Γιώργου Δώνη από την Αλ Αχλί.

Συγκεκριμένα, μέσα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ενώ το πρώτο ματς είχε λήξει 1-1 στην έδρα της ομάδας του Έλληνα τεχνικού, η Αλ Χιλάλ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 με γκολ των Λίμα (17’) και Ριμπέιρο (45’) με την υπόθεση-πρόκριση να γίνεται πολύ δύσκολο.

Ωστόσο, οι παίκτες του Γιώργου Δώνη κόντρα στα προγνωστικά έφτασαν πολύ γρήγορα σε σκορ πρόκρισης, με τον πρώην παίκτη του ΑΠΟΕΛ, Αΐλτον στο 51’ και τον Εντουάρντο στο 64’ ισοφάρισαν σε 2-2.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο Γιώργος Δώνης θα φτάσει σε μεγάλη πρόκριση στον τελικό του ασιατικού Champions League, μετά από τραγική έξοδο του τερματοφύλακα της ομάδας του, ο Κουόν με σουτ στο 94’ χάρισε τη νίκη στην Αλ Αχλί.






*Πηγή: sport-fm.gr*

Νέο πρόβλημα με Όλσεν στον ΠΑΟΚ!!

Τραυματίας αποχώρησε απ' την σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ ο Ρόμπιν Όλσεν. Την Τετάρτη (21/10) θα εκτιμηθεί η κατάστασή του. Δοκιμές από τον Ίγκορ Τούντορ ενόψει του ματς με την Κράσνονταρ.

Νέο πρόβλημα με Όλσεν στον ΠΑΟΚ
Σύντομη, αλλά με ένταση ήταν η προπόνηση της Τρίτης για τον ΠΑΟΚ, με τον Ίγκορ Τούντορ να κάνει τις τελευταίες δοκιμές ενόψει του ματς της Πέμπτης κόντρα στην Κράσνονταρ.

Τραυματίας αποχώρησε απ’ το γήπεδο ο Ρόμπιν Όλσεν, ο οποίος χτύπησε στον αντίχειρα του δεξιού χεριού και θα υποβληθεί αύριο (Τετάρτη 21/10) σε εξετάσεις, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάστασή του. Έτσι κι αλλιώς, πάντως, τα δημοσιεύματα θεωρούν την συμμετοχή του στο ματς να είναι αμφίβολη, θέλοντας τον Ίγκορ Τούντορ να ετοιμάζεται να δώσει φανέλα βασικού στον Παναγιώτη Γλύκο.

Πρόγραμμα αποκατάσταση ακολούθησαν οι Κίτσιου, Κωνσταντινίδης και Τσίμιροτ, ενώ ο Μυστακίδης ακολούθησε θεραπεία. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τέλος ο Δέλλας από την ΑΕΚ, μιλάει με Χιμένεθ!

Παρελθόν από την ΑΕΚ είναι πλέον ο Τραϊανός Δέλλας. Όπως μετέδωσε ο ΣΠΟΡ FM 94,6 κι ανακοίνωσε η ΠΑΕ, ο «Κολοσσός» παραιτήθηκε, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι επαφές της «Ένωσης» με τον Μανόλο Χιμένεθ.

Τέλος ο Δέλλας από την ΑΕΚ, μιλάει με Χιμένεθ
Το χρονικό ενός αναπόφευκτου -όπως είχε εξελιχθεί- διαζυγίου παίχθηκε το απόγευμα της Τρίτης.

Όπως είχε διαφανεί μετά τη συνάντησή του με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και μετέδωσε ο ΣΠΟΡ FM 94,6, ο Τραϊανός Δέλλας δεν θα συνεχίσει στον πάγκο της ΑΕΚ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ, ο «Κολοσσός» παραιτήθηκε, με την απόφασή του να γίνεται δεκτή και την «Ένωση» να ψάχνει ήδη για τον αντικαταστάτη του.

Αυτός δεν αποκλείεται να είναι ακόμα και απ’ την εγχώρια αγορά, μιας και είχε κυκλοφορήσει απ’ τις προηγούμενες κιόλας ώρες το όνομα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Είναι πιθανότερο ωστόσο η ΑΕΚ να στραφεί σε μια πιο δοκιμασμένη λύση -και με προϋπηρεσία στον πάγκο της- καθώς έχει τεθεί επί τάπητος και «παίζει» πιο δυνατά από κάθε άλλη, η περίπτωση του Μανόλο Χιμένεθ.

Η ΠΑΕ έχει κάνει ήδη επαφές με τον Ισπανό (επί των ημερών του οποίου κατακτήθηκε ο τελευταίος τίτλος της ομάδας) και παρόλο που έχουν τεθεί υπόψη της κι άλλα ονόματα ξένων προπονητών, τον έχει τη δεδομένη στιγμή ως προτεραιότητα.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει ότι ο προπονητής της ομάδας, Τραϊανός Δέλλας, υπέβαλλε την παραίτησή του, η οποία και έγινε αποδεκτή. Ο κ. Δέλλας θα προπονήσει αύριο για τελευταία φορά τους ποδοσφαιριστές.

Η διοίκηση της ΑΕΚ τον ευχαριστεί για την προσφορά του στην ομάδα επί δυόμιση χρόνια και για τη συμβολή του στην επιστροφή της στη Super League. Χρέη υπηρεσιακού προπονητή θα αναλάβει ο τεχνικός της Κ20, Στέλιος Μανωλάς».

Χακόμπο: «Αν δεν μιλούσα, θα ήμουν τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ για τα επόμενα δέκα χρόνια»

Την άποψη ότι δεν συνέχισε στον ΠΑΟΚ επειδή δεν είχε… κλειστό το στόμα του εξέφρασε ο Χακόμπο. «Καλός ο Όλσεν, αλλά…», ανέφερε και μίλησε για τα χρήματα που δίνει ο Ι. Σαββίδης και δεν πιάνουν τόπο.

Χακόμπο: «Αν δεν μιλούσα, θα ήμουν τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ για τα επόμενα δέκα χρόνια»
Βέβαιος ότι δεν θα είχε αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ και πως ήταν ο τερματοφύλακας του για δέκα χρόνια ακόμη (λύθηκε η συνεργασία το καλοκαίρι, ενώ έληγε τον Ιούνιο του 2016) εμφανίστηκε ο Σανθ Χακόμπο σε δηλώσεις που έκανε, τονίζοντας ότι ενημερώνεται για την πορεία της πρώην ομάδας του και πως όταν μπορεί παρακολουθεί μέσω ίντερνετ τα ματς της.

«Αν κρυβόμουν, είχα κλειστό το στόμα μου και δεν μιλούσα θα ήμουν τερματοφύλακας στον ΠΑΟΚ για τα δέκα επόμενα χρόνια. Είχα την άποψη μου και την εξέφραζα με σεβασμό σε συμπαίκτες, προπονητές, γενικούς αρχηγούς και προέδρους», δήλωσε στο «Metropolis» και πρόσθεσε: «Θα είμαι πάντα οπαδός του ΠΑΟΚ».

Παράλληλα, χαρακτήρισε καλό τον τερματοφύλακα τον Ρόμπιν Όλσεν, σχολιάζοντας ωστόσο ότι η κατάσταση που βρίσκεται στην παρούσα φάση, επηρεάζει όλη τη λειτουργία της ομάδας.

«Τα χρήματα δεν εξασφαλίζουν τις επιτυχίες. Για παράδειγμα τις καλύτερες σεζόν ο ΠΑΟΚ τις έκανε με τον Μπόλονι και τον Δώνη που δεν έπαιρναν τα περισσότερα χρήματα», σχολίασε για την πορεία του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

«Αρχικά θα κάνω προπονήσεις με την ομάδα του Σιάτλ μέχρι και τον Νοέμβριο και αν όλα πάνε καλά να υπογράψω το συμβόλαιο. Ήθελα να φύγω από το ισπανικό ποδόσφαιρο, να φύγω σε μια άλλη ήπειρο, να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό στην καριέρα μου. Να κάνω μια νέα αρχή και θέλω όλα να πάνε καλά. Είναι ένα πρωτάθλημα που κάνει βήματα προόδου. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά αστέρια του ποδοσφαίρου από την Ευρώπη επέλεξαν να αγωνιστούν εδώ. Είναι μια μεγάλη χώρα με τεράστιες πόλεις και το πρωτάθλημα εξελίσσεται και παρέχει τα πάντα σε έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή», είπε αρχικά και στη συνέχεια και μίλησε για:

-τον αν παρακολουθεί τον ΠΑΟΚ και αν ήθελε να μείνει: «Φυσικά και φροντίζω να τον παρακολουθώ. Βλέπω τα περισσότερα παιχνίδια ζωντανά από το διαδίκτυο και αν χάσω κανένα, κοιτώ τα στιγμιότυπα. Ενημερώνομαι από τις ελληνικές ιστοσελίδες ενώ μιλώ και με παλιούς συμπαίκτες μου. Είμαι οπαδός του ΠΑΟΚ και δε σου κρύβω ότι και εδώ στο Σιάτλ, στο σπίτι μου υπάρχει μια φανέλα της ομάδας κρεμασμένη στο σαλόνι. Μου άρεσε η ζωή στη Θεσσαλονίκη, ήθελα να συνεχίσω να αγωνίζομαι στον ΠΑΟΚ να ζω εκεί αλλά πλέον είμαι έτοιμος να γνωρίσω κάτι διαφορετικό».

-την απόδοση του Όλσεν: «Ο Όλσεν είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας και αυτό το δείχνει και το βιογραφικό και η πορεία του. Είναι ένας αθλητής και αυτό σημαίνει ότι θα έχει σκαμπανεβάσματα. Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι δεν βρίσκεται σε καλή φόρμα και αυτό επηρεάζει όλη τη λειτουργία της ομάδας».

-το αν πρέπει να παίζει ο Γλύκος: «Είναι σημαντικό ο Όλσεν αυτή τη στιγμή να μείνει εκτός για να ξεκουραστεί. Να μπορέσει να δουλέψει μέσα από τις προπονήσεις για να επανέλθει μετά από κάποιες εβδομάδες. Επαναλαμβάνω ότι ο Όλσεν είναι καλός τερματοφύλακας αλλά και ο Γλύκος αξίζει την ευκαιρία του. Αν δεν πάρει τώρα ο Γλύκος τα γάντια βασικού, τότε είναι σαν να του λένε «εσύ είσαι για να συμπληρώνεις την ομάδα στις προπονήσεις». Πρέπει να πάρει τις ανάσες του ο Όλσεν και να παίξει ο Γλύκος. Αυτά όλα δεν τα λέω ως Χακόμπο αλλά ως οπαδός του ΠΑΟΚ».

- το αν έφυγε από την Τούμπα, επειδή... μιλούσε: «Αν κρυβόμουν, είχα κλειστό το στόμα μου και δεν μιλούσα θα ήμουν τερματοφύλακας στον ΠΑΟΚ για τα δέκα επόμενα χρόνια. Είχα την άποψη μου και την εξέφραζα με σεβασμό σε συμπαίκτες, προπονητές, γενικούς αρχηγούς και προέδρους. Σαν χαρακτήρας θέλω να λέω την άποψη μου όπως θέλω όταν κάτι δεν κάνω καλά να έρχεται ο άλλος κατάμουτρα και να μου το λέει. Αλλά όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ και επειδή νωρίτερα έπαιζα στον Αστέρα, ήρθα ψιλιασμένος και όμως δεν ήθελα να αλλάξω. Δεν μετάνιωσα που έλεγα την άποψη μου αλλά όταν λες την αλήθεια δεν γίνεσαι αρεστός.

Έχω κάνει ισχυρές φιλίες και ειδικά με άτομα που με στάθηκαν στον σοβαρό τραυματισμό μου. Θέλω με την ευκαιρία να ζητήσω συγνώμη δημόσια αν κάποιους στεναχώρησα αλλά δεν το έκανα με κακή πρόθεση. Έχω κάνει λάθη και τα αναγνωρίζω αλλά όλοι κάνουμε λάθη. Δεν έκανα όμως κάποιο έγκλημα. Ίσως αδίκησα κάποιους που δεν τους κατάλαβα. Αλλά ο ΠΑΟΚ είναι η σημαντικότερη ομάδα που αγωνίστηκα. Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που με αγκάλιασε και θα είμαι πάντα οπαδός του ΠΑΟΚ!»

- το γεγονός ότι δεν έχουν έρθει οι επιτυχίες, αν και υπάρχει ο Σαββίδης: «Τα χρήματα δεν εξασφαλίζουν τις επιτυχίες. Για παράδειγμα τις καλύτερες σεζόν ο ΠΑΟΚ τις έκανε με τον Μπόλονι και τον Δώνη που δεν έπαιρναν τα περισσότερα χρήματα. Ο Πέλκας είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος παίκτης της ομάδας αλλά δεν είναι αυτός που έχει το υψηλότερο συμβόλαιο. Επομένως αλλού είναι το λάθος. Ξοδεύτηκαν χρήματα αλλά κάποιοι αστόχησαν οργανωτικά. Φυσικά θα μου ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα. Όταν έφυγα από τον ΠΑΟΚ είχα πρόταση από τον Ηρακλή, αλλά οι συζητήσεις δεν καρποφόρησαν».

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού!!

Ώρα Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τον Ολυμπιακό! Ο Μάρκο Σίλβα δεν επιφύλασσε εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής. Δείτε τους «11» που κατεβάζει ο Πορτογάλος.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού
Με αναμενόμενα πρόσωπα και δίχως εκπλήξεις της τελευταίας στιγμή κατεβαίνει ο Ολυμπιακός στην Κροατία, προκειμένου να πάρει θετικό αποτέλεσμα απ' την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και να θέσει τις βάσεις πρόκρισης.

Κάτω απ' την εστία θα 'ναι ο Ρομπέρτο, δεξί μπακ ο Ομάρ, αριστερό ο Μαζουακού και δίδυμο στο κέντρο της άμυνας οι Μποτία-Σιόβας.

Στον άξονα θα παίξουν οι Μιλιβόγεβιτς (ντεμπούτο για φέτος, καθώς ήταν τιμωρημένος στα δύο προηγούμενα) και Κασάμι, με τον Πάρντο στο δεξί «φτερό» της επίθεσης, τον Σεμπά στο αριστερό και τον Φορτούνη σε ρόλο δεκαριού, πίσω απ' τον μοναδικό προωθημένο Ιντέγε.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Απειλείται με τιμωρία γιατί έδειξε ριπλέι στις γιγαντοοθόνες του γηπέδου!!

Χρόνια μπροστά η Πρέμιερ Λιγκ... Η Σουόνσι κινδυνεύει με βαριά τιμωρία γιατί στις γιγαντοοθόνες του “Liberty” στο χθεσινό της παιχνίδι με την Στόουκ προβλήθηκε ριπλέι μιας αμφισβητούμενης φάσης!

Απειλείται με τιμωρία γιατί έδειξε ριπλέι στις γιγαντοοθόνες του γηπέδου!
Ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Πρέμιερ Λιγκ θα τεθεί η Σουόνσι κινδυνεύοντας με βαριά τιμωρία. Γιατί; Διότι στις γιγαντοοθόνες του γηπέδου της πρόβαλε το ριπλεϊ μιας αμφισβητούμενης φάσης του χθεσινού της αγώνα με την Στόουκ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν σκληρό τάκλιν του τερματοφύλακα της φιλοξενούμενης ομάδας, Μπατλαντ στο Αντρέ Αγιού στο 17ο λεπτό της αναμέτρησης εκτός μεγάλης περιοχής. Οι υπεύθυνοι πρόβαλαν τη φάση αυτή σε επανάληψη στις οθόνες του “Liberty” όχι μια αλλά τρεις φορές από διαφορετική λήψη, προκαλώντας τις έντονες αποδοκιμασίες των οπαδών της ομάδας προς τον διαιτητή, ο οποίος δεν έδειξε ούτε μια κίτρινη.

Ο κανονισμός όμως της Πρέμιερ Λιγκ είναι ξεκάθαρος... Ορίζει ότι οι οθόνες των γηπέδων δεν πρέπει να προβάλουν ριπλέι σε φάσεις που θα θέτει σε αμφισβήτηση την αποφάσεις του διαιτητή.

Μάλιστα, εκπρόσωπος της Σουόνσι, προσπαθώντας να μετριάσει την ποινή για την ομάδα του, σε δηλώσεις του επικαλέσθηκε ανθρώπινο λάθος του υπαλλήλου της εταιρείας που έχει αναλάβει τη διοίκηση του γηπέδου, σε απολογία του προς την Στόουκ!

«Σίγουρα δεν υπήρχε καμία πρόθεση να θίξουμε κάτι» ανέφερε και τόνισε ότι ήδη έχουν αρχίσει οι ενέργειες έτσι ώστε να μην συμβεί ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τράκαρε το πούλμαν της Μπάγερν!! (pic)

Μικρο-αναστάτωση δημιουργήθηκε στην Μπάγερν λίγο πριν το παιχνίδι με την Άρσεναλ. Το πούλμαν της ομάδας ενεπλάκη σε τρακάρισμα σε δρόμο του Λονδίνου -χωρίς να κινδυνεύσει κανένα μέλος της αποστολής.

Τράκαρε το πούλμαν της Μπάγερν! (pic)
Απρόοπτο που από κάποιον προληπτικό θ’ αντιμετωπιζόταν ως κακός… οιωνός για το παιχνίδι με την Άρσεναλ έτυχε στην Μπάγερν.

Κυκλοφορώντας στους δρόμους του Λονδίνου λίγες ώρες πριν το ματς με τους «κανονιέρηδες» για το Champions League, το πούλμαν των Βαυαρών ενεπλάκη σε τρακάρισμα.

Ευτυχώς το ατύχημα δεν ήταν σοβαρού μεγέθους, με τον Πεπ Γκουαρντιόλα πάντως να κατεβαίνει απ’ το λεωφορείο για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τι συμβαίνει.

Αφού ακολουθήθηκαν λοιπόν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τον οδηγό (κι ενώ σημειώνεται ότι δεν κινδύνευσε ποτέ κάποιο μέλος της αποστολής) το πούλμαν αποχώρησε χωρίς άλλα προβλήματα.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ματς ζωής και θανάτου για την Άρσεναλ»

Ο δεξιός μπακ της Μπάγερν Μονάχου, Ραφίνια, μιλά για την αποψινή αναμέτρηση των Βαυαρών με την Άρσεναλ, το ματς που πέρασε με τον Ολυμπιακό, αλλά και την κατάσταση του ομίλου.

«Ματς ζωής και θανάτου για την Άρσεναλ»
Η Άρσεναλ είναι... πληγωμένη μετά τις δύο ήττες της στο Champions League κι αυτό από μόνο του αρκεί για να την κάνουν άκρως επικίνδυνη για την Μπάγερν Μονάχου, ενόψει του αποψινού αγώνα των δύο ομάδων.

Αυτό δηλώνει ο δεξιός μπακ των Γερμανών, Ραφίνια, που μιλάει για τον Ολυμπιακό, αλλά και το πώς έχει διαμορφωθεί ο όμιλός τους.

Αναλυτικά η συνέντευξη Ραφίνια στο sportsking.gr

-Έχοντας παίξει σε δύο ματς έως τώρα, απέναντι στον Ολυμπιακό και τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, πως σου φάνηκαν αυτές οι δύο ομάδες;

«Είναι δύο καλές ομάδες που ξεχωρίζουν στις χώρες τους. Καταφέραμε να επιβάλουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε καλά αποτελέσματα απέναντί τους, εντός και εκτός έδρας», δήλωσε ο Ραφίνια, με τη Μπάγερν και στις δύο περιπτώσεις να σπάει εντυπωσιακά δύο πολύ δυνατά σερί. Στην περίπτωση των Πειραιωτών έσπασε το εντός έδρας σερί νικών που είχαν επί έξι αγώνες στο Τσάμπιονς Λιγκ με το εμφατικό 0-3. Όσον αφορά τους Κροάτες, ήταν η πρώτη ομάδα που τους κέρδισε μετά από 45 αγώνες και με σκορ 5-0!Tώρα, όμως, η Μπάγερν έχει μπροστά της το θεωρητικά δυσκολότερο ματς του ομίλου.Ο Ραφίνια δεν διαφωνεί, και εξηγεί γιατί…

-Τώρα, έχετε την Άρσεναλ μπροστά σας. Είναι ο κυριότερος αντίπαλος του ομίλου, σε έναν αγώνα εκτός έδρας. Θα είναι το δυσκολότερο μας έως τώρα;

«Η Άρσεναλ έρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες σε αυτή τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα είναι ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου γι’ αυτούς, γι’ αυτό και είμαι σίγουρος ότι θα είναι μια εξαιρετικά δύσκολα αναμέτρηση»,τόνισε ο 30χρονος μπακ που κρατάει χαμηλούς τόνους, παρά το γεγονός ότι η Μπάγερν σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο τα τελευταία χρόνια.

«Η πίεση που νιώθει η Άρσεναλ θα την κάνει επιθετική»

Η Μπάγερν Μονάχου, σε δύο αγώνες στον όμιλο πέτυχε οκτώ γκολ και δεν δέχθηκε κανένα. Οι έξι νίκες στα έξι παιχνίδια αυτής της φάσης είναι ένας στόχος για τον σύλλογο;

«Κάθε ματς είναι διαφορετικό. Ξεκινήσαμε καλά, αλλά αντιμετωπίζουμε καλές ομάδες και δεν θα είναι εύκολο. Θα πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι και να είμαστε στην καλύτερη μας κατάσταση για να προσπαθήσουμε να πάρουμε καλά αποτελέσματα. Στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια».

-Θεωρείς την ομάδα σου φαβορί για την αναμέτρηση απέναντι στην Άρσεναλ;

«Η Μπάγερν όταν κατεβαίνει για να παίξει πάντα θεωρείται φαβορί, είτε από τον φίλαθλο κόσμο, είτε από τον Τύπο. Αλλά όχι, δεν σκεφτόμαστε έτσι. Έχουμε έναν αγώνα πολύ δύσκολο μπροστά μας απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα, και θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να προσπαθήσουμε να φτάσουμε στη νίκη».

-Όσον αφορά το άλλο ματς του ομίλου, Ντιναμό ή Ολυμπιακός;

«Είναι δύσκολο να το προβλέψει κανείς. Θα είναι ένα ισορροπημένο παιχνίδι», επισήμανε για έναν αγώνα που θεωρεί πως οι πιθανότητες είναι 50-50. Όσον αφορά την αναμέτρηση της δικής του ομάδας, περιμένει μια Άρσεναλ που θα ρισκάρει, καθώς είναι κάτι που επιβάλλεται μετά από δύο ήττες στους δύο πρώτους αγώνες.

-Μετά από αυτές τις δύο πρώτες αγωνιστικές και με την Άρσεναλ χωρίς πόντο, πιστεύεις ότι υπάρχει πιθανότητα οι «gunners» να αποκλειστούν στη φάση των ομίλων;

«Φυσικά και υπάρχει αυτή η πιθανότητα. Και βρισκόμενοι υπό αυτήν τη πίεση, θα τα δώσουν όλα απέναντί μας, θα έρθουν κατά πάνω μας, θα τα παίξουν όλα για όλα. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι θα είναι μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση για την ομάδα μας».

«Ισορροπία, σταθερότητα και προσήλωση θα μας οδηγήσουν στην επιτυχία»

-Ποιες είναι οι δύο ομάδες στον όμιλο με τις περισσότερες πιθανότητες να προκριθούν στην επόμενη φάση;

«Στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Κάθε ματς είναι δύσκολο και δεν υπάρχουν φαβορί. Και οι τέσσερις ομάδες μπορούν να προκριθούν».

-Έχετε δώσει 12 παιχνίδια μες στη σεζόν για τη Μπουντεσλίγκα, το Κύπελλο και το Τσάμπιονς Λιγκ και έχετε 12 νίκες. Μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα;

«Έχουμε ξεκινήσει εξαιρετικά τη σεζόν. Θα πρέπει να διατηρήσουμε την ισορροπία, τη σταθερότητα και την προσήλωσή μας σε αυτό που κάνουμε. Έτσι, θα έχουμε πιθανότητες στο τέλος της σεζόν για να κατακτήσουμε τους τίτλους που διεκδικούμε», *Πηγή: sport-fm.gr*

Οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά υποψηφίου για την προεδρία της FIFA!!

Με σχετική επιστολή μια οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζητά να αποκλειστεί η υποψηφιότητα του νυν προέδρου της Ασιατικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για τον προεδρικό θώκο της FIFA.

Οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά υποψηφίου για την προεδρία της FIFA

Σήμερα με την οριστικοποίηση της ημερομηνίας των αρχαιρεσιών για την προεδρία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου όμως έγινε γνωστό ότι στάλθηκε σχετική επιστολή στη FIFA από οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων με την οποία ζητά από το αρμόδιο όργανο να μην του επιτρέψει να θέσει υποψηφιότητα.

Το ερώτημα που γεννάται είναι ποιος ο λόγος της αντίδρασης αυτής; Ο σεϊχης κατηγορείται γιατί φέρεται να ήταν επικεφαλής μιας οργάνωσης η οποία φυλάκισε και βασάνιζε αθλητές το 2011 όταν εκείνοι διαδήλωναν υπέρ της δημοκρατίας στο Μπαχρέιν.

Ο σεϊχης είχε αρνηθεί τις κατηγορίες αυτές.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Υπερκόπωση ο τραυματιοφορέας»!

Στην… υπερκόπωση λόγω των συνεχών μεταφορών «ηθοποιών», όπως αναφέρει, αποδίδει σε ανακοίνωσή της η ΑΕΛ τις κωμικοτραγικές σκηνές στο ματς με τον Εργοτέλη.

«Υπερκόπωση ο τραυματιοφορέας»!
Όχημα που θα μεταφέρει τους τραυματίες ποδοσφαιριστές εκτός αγωνιστικού χώρου ανακοίνωσε πως θα αποκτήσει η ΑΕΛ.

Στην ίδια ανακοίνωση δίνεται εξήγηση για τα όσα κωμικοτραγικά συνέβησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Εργοτέλη, παίκτες του οποίου χαρακτηρίζονται «ηθοποιοί», ενώ για όσα έγιναν θεωρεί πως φταίει η… υπερκόπωση των τραυματιοφορέων!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ με αφορμή το video που προβάλλεται με ιδιαίτερη σφοδρότητα και με πρωταγωνιστές τους εθελοντές τραυματιοφορείς ανακοινώνει τα εξής:

1. Είναι φανερό ότι στο πρώτο σκέλος του προβαλλόμενου video ο ένας εκ των τραυματιοφορέων, λόγω της υπερκοπώσεως από τις συνεχείς, περίπου δέκα, μεταφορές «ηθοποιών» δήθεν τραυματιών ποδοσφαιριστών γλιστρά και πέφτει.

2. Την συμπεριφορά του στην αμέσως επόμενη σκηνή που εγκαταλείπει το φορείο στο έδαφος, από την εξήγηση που μας έδωσε, λόγω της υπερκοπώσεως, την κακίζουμε, αλλά θεωρούμε ότι η συνεχής προβολή του συγκεκριμένου video από συγκεκριμένα ΜΜΕ έχει σκοπιμότητα.

Ανεξαρτήτως των ως άνω ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ήρθε σε επαφή με εισαγωγέα ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων μεταφοράς τραυματιών, με σκοπό στο αμέσως επόμενο παιχνίδι με την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου στο υπερσύγχρονο AEL FC ARENA να είναι διαθέσιμο ένα τέτοιο ειδικό όχημα
».

Μητσιάς: «Να ζητήσει ευθύνες ο Σαββίδης»

Τη φίλαθλη πλευρά του εαυτού του έδειξε στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 94,6 ο γνωστός τραγουδιστής Μανώλης Μητσιάς και τόνισε πως ο Σαββίδης πρέπει να ζητήσει ευθύνες για τον κακό σχεδιασμό της ομάδας.

Μητσιάς: «Να ζητήσει ευθύνες ο Σαββίδης»
Αθλητισμός και πολιτισμός είναι δυο χώροι όμοροι και συγγενικοί, αφού δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι των τεχνών και του πολιτισμού που παρακολουθούν και όσα συμβαίνουν στο χώρο των σπορ.

Ένας από αυτούς, ο Μανώλης Μητσιάς, μίλησε στο ΣΠΟΡ FM 94,6 και αναφέρθηκε τόσο στην κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα, όσο και στην αγαπημένη του ομάδα, τον ΠΑΟΚ.

Διαβάστε αποσπάσματα από όσα είπε στον Κυριάκο Θωμαΐδη και την εκπομπή «Έφεση της Τρίτης»:

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο:
"Σε βάλτο βρίσκεται. Το ποδόσφαιρο την επαρχία είναι μια γιορτή. Απορώ πώς οι κυβερνήσεις τοπ αφήνουν στο έλεος κάποιων. Είναι τραγικό. Όσοι είναι σε δημόσιος θέσεις θα πρέπει να μην τους ακουμπάει τίποτα από τη δεύτερη γενεά, όχι απλά να έχουν λευκό ποινικό μητρώο".

Για την υπόθεση του Noor 1:
"Γελάω πιο πολύ με το καράβι, μου θυμίζει το τραγούδι του Τσιτσάνη «Το βαπόρι από την Περσία». Είμαστε ανίκανοι".

Για την άμυνα του ΠΑΟΚ:
"Παρακολουθώ τον Όλσεν από το καλοκαίρι και είπα πού το βρήκαμε αυτό το πράγμα και το φέραμε. Με τρομάζει γιατί ο Τούντορ είναι καλός προπονητής, αλλά φοβάμαι πως παίρνει εντολές. Οι δύο σέντερ μπακ οι Πορτογάλοι είναι ο ένας χειρότερος από τον άλλον. Είδαμε πέρυσι στο ματς με τον Παναθηναϊκό ή φέτος με τον Ολυμπιακό που ήταν σαν χαλβάς. Τώρα με τον Ηρακλή στο γκολ του Βέλλιου δεν μπόρεσε ούτε με φάουλ να τον κόψει. Ίσως βάζει παίκτες για να ξεπληρώσει κάποια συμβόλαια. Κάτι μυστικό υπάρχει εκεί για να παίρνουν λεφτά από τη συμμετοχή. Και στο χωριό μου βρίσκεις καλύτερους αμυντικούς. Τα γεγονότα μιλούν μόνα τους. Δυο μέτρα δεν μπορεί να πάρει την μπάλα ο τερματοφύλακας; Αν έπαιζε ο Κελεσίδης ή ακόμη και ο Χακόμπο, θα τους έπαιρναν τα κεφάλια"!

Για τον Σαββίδη και τον σχεδιασμό της ομάδας:
"Ο λόγος σου με χόρτασε και το φαΐ σου φάτο. Δεν θα ξεχάσω πριν μερικά χρόνια τι υποσχέθηκε όταν ανέλαβε. Δεν μπορώ να περιμένω από τον κάθε Άρνεσεν να κάνει σχεδιασμό. Δεν μπορεί να τον κάνει ένας Έλληνας. Θέλει μεγάλο προπονητή και καλούς παίκτες. Δεν χρειάστηκε να τρέξει ο Μπερμπάτοφ. Ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ ήταν και την Κυριακή. Δεν έχει καλή άμυνα ο ΠΑΟΚ. Ο Παναθηναϊκός πήρε πρωταθλήματα με τον Βάντσικ και τον Βαζέχα. Στο ποδόσφαιρο χρειάζεται το 1, το 5, το 10 και το 9. Πήρε 27 μπακ και ούτε ένα σέντερ μπακ. Να ζητήσει ευθύνες ο Σαββίδης".

Αλλαγή διαιτητή στο ματς του ΠΑΟΚ!!

Ο Αντρέας Έκμπεργκ (αστυνομικός στο επάγγελμα) θα διευθύνει τελικά την αναμέτρηση (22/10, 22:05) του ΠΑΟΚ με την Κράσνονταρ για την τρίτη αγωνιστική του Europa League.

Αλλαγή διαιτητή στο ματς του ΠΑΟΚ
Δεν θα είναι τελικά ο Στέφαν Γιοχάνεσον, ο διαιτητής του ματς, ΠΑΟΚ-Κράσνονταρ, την Πέμπτη (22/10, 22:05) για την τρίτη αγωνιστική του Europa League. Ο Σουηδός αντικαταστάθηκε, λόγω προβλήματος υγείας, από τον συμπατριώτη του, Αντρέας Έκμπεργκ, ο οποίος αρχικά είχε οριστεί ως πέμπτος.

Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ

Ο Στέφαν Γιοχάνεσον που αρχικά είχε οριστεί ως άρχων του ΠΑΟΚ-Κράσνονταρ δεν θα μπορέσει να δώσει το παρόν στην Τούμπα για λόγους υγείας και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία όρισε τον συμπατριώτη του, Αντρέας Έκμπεργκ, που αρχικά ήταν πέμπτος διαιτητής του αγώνα, να διευθύνει το παιχνίδι για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Ο Αντρέας Έκμπεργκ, αστυνομικός στο επάγγελμα, είναι 30 ετών (02.01.1985) και σφυρίζει παιχνίδια για την κορυφαία κατηγορία του πρωταθλήματος της χώρας του από το 2009.

O νεαρός ρέφερι πραγματοποίησε φέτος το ντεμπούτο του σε ομίλους του Europa League, στην αναμέτρηση της Σιόν κόντρα στην Ρουμπίν Καζάν, με τους Ελβετούς να επικρατούν με 2-1, σε μία αναμέτρηση που τα πήγε περίφημα και άφησε ικανοποιημένες και τις δύο ομάδες.

Βρίσκεται στις λίστες της FIFA από το 2013, σφυρίζοντας αρχικά σε παιχνίδια μικρών εθνικών ομάδων, όντας μάλιστα ο άρχοντας του τελικού του Euro U17 το 2014 μεταξύ Αγγλίας και Ολλανδίας, ενώ έχει εμπειρία και από προκριματικά Champions League.

Την θέση του ως πέμπτος διαιτητής αναλαμβάνει ο συμπατριώτης του Μίχαελ Λερτζέους, με την εξάδα να διαμορφώνεται αναλυτικά ως εξής:
Διαιτητής: Αντρέας Έκμπεργκ
Βοηθοί: Φρέντρικ Νίλσον / Μάγκνους Σιόλμπλομ
Επιπρόσθετοι βοηθοί: Μοχάμεντ Αλ-Ακίμ / Μίχαελ Λερτζέους
Τέταρτος: Στέφαν Χάλμπεργκ
Υπενθυμίζουμε ότι παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Σέρβος, Ζόραν Πέτροβιτς και παρατηρητής της UEFA ο Λετονός Τζάνις Μεζέσκις. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Ο παίκτης δεν είναι… σακί»

Την προχειρότητα που υπάρχει στην Ελλάδα στο θέμα της μεταφοράς τραυματία παίκτη έθιξε ο Νίκος Γκούρτσας. Μιλώντας στον ΣΠΟΡ 94,6, ο εκπαιδευτής διασώστης σχολίασε δηκτικά το περιστατικό της Λάρισας.

«Ο παίκτης δεν είναι… σακί»

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή του Κυριάκου Θωμαΐδη «Έφεση της Τρίτης», ο διασώστης και εκπαιδευτής του ΕΚΑΒ έκανε λόγο για απίστευτη προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το θέμα στην Ελλάδα.

Αφού σημείωσε λοιπόν χαρακτηριστικά ότι ένας τραυματίας ποδοσφαιριστής «δεν είναι σακί», εξήγησε το γενικότερο πρόβλημα εκπαίδευσης και ελλείψεων που υπάρχει.


Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Γκούρτσας

Για τους τραυματιοφορείς της Λάρισας: «Δεν ξέρω ποιες είναι οι ιδιότητές τους, αλλά ξέρω σίγουρα ότι δεν είναι επαγγελματίες. Η μεταφορά ενός τραυματία ποδοσφαιριστή υπόκειται σε κανόνες κι ένα πρωτόκολλο. Ο παίκτης δεν είναι… σακί».

Για το πώς πρέπει να γίνεται η μεταφορά ενός τραυματία παίκτη: «Πρέπει εκείνοι που αναλαμβάνουν τη φροντίδα του να έχουν μια στοιχειώδη εκπαίδευση. Αν δεν είναι επαγγελματίες διασώστες, πρέπει τουλάχιστον να διαθέτουν κάποιες βασικές γνώσεις για τη μεταφορά του τραυματία».

Για τις ελλείψεις που υπάρχουν στη χώρα μας: «Έχουμε μεγάλες ελλείψεις και σε θέματα εξοπλισμού και σε θέματα εκπαίδευσης. Υπάρχουν γήπεδα Σούπερ Λίγκας που δεν διαθέτουν απινιδωτή καρδιάς. Οπότε δεν χρειάζεται να πούμε τι συμβαίνει στις χαμηλότερες κατηγορίες. Σε έναν χώρο όπου συγκεντρώνονται χιλιάδες κόσμου, ποδοσφαιριστές, προπονητές λείπει το βασικό όργανο που μπορεί να επαναφέρει σε λειτουργία την καρδιά σε περίπτωση κάποιου επεισοδίου».

MVP o Λαρεντζάκης!!


Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης αναδείχτηκε MVP της 2ης αγωνιστικής της Basket League για την εμφάνισή του στο ματς του Κολοσσού κόντρα στο Ρέθυμνο Cretan King. «Η εμπιστοσύνη της ομάδας με βοηθάει», ανέφερε

MVP o Λαρεντζάκης
Τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της δεύτερης αγωνιστικής της Basket League κέρδισε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, για όσα πέτυχε στο ματς του Κολοσσού Ρόδου κόντρα στο Ρέθυμνο Cretan Kings.

Ο 22χρονος γκαρντ συγκέντρωσε 38 βαθμούς στο ranking στην εντός έδρας νίκη των «θαλασσί», πετυχαίνοντας 25 πόντους με 3/4 βολές, 5/5 δίποντα και 4/7 τρίποντα, ενώ πήρε 9 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ, έκανε δύο κλεψίματα, κέρδισε εννέα φάουλ και έκανε δύο λάθη σε σχεδόν 28’ συμμετοχής.

Ο Λαρεντζάκης μίλησε στην επίσημη σελίδα του ΕΣΑΚΕ, τονίζοντας τα εξής:

- Τι σημαίνει για σένα η ανάδειξη σου σε MVP της 2ης αγωνιστικής;

«Δεν σημαίνει πολλά εάν δεν συνδυάζεται με τη νίκη, αλλά σίγουρα μου δίνει ψυχολογία και ένα έξτρα κίνητρο για τη συνέχεια».

- Τι θεωρείς ότι μπορεί να καταφέρει ο Κολοσσός H Hotels στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ της φετινής σεζόν;
«Η φετινή σεζόν είναι ιδιαίτερη για τον Κολοσσό. Η ομάδα είναι εννιά χρονιές συνεχόμενες στην Α1 και είναι σημαντικό για ένα νησί αυτό. Οι στόχοι είναι όπως έχουμε πει πολλές φορές να σωθεί η ομάδα γρήγορα και ύστερα να κοιτάξει για πιο πολλά».

- Πόσο σε έχει βοηθήσει ο Κολοσσός H Hotels στην εξέλιξη σου;
«Ο Κολοσσός με έχει βοηθήσει πάρα πολύ και μου δείχνει εμπιστοσύνη. Αυτό ειδικά με κάνει να νιώθω πολύ καλά και να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό σε κάθε παιχνίδι».

- Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου για το μέλλον;
«Οι φιλοδοξίες μου δεν έχουν αλλάξει από το Σάββατο. Θέλω να βελτιώνομαι συνεχώς να είμαι υγιής και να βοηθάω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ραντούλιτσα: «Στείλαμε… μήνυμα!»

Ο Παναθηναϊκός… επέστρεψε και οι νίκες με τον Ολυμπιακό αποτελούν ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, όπως τόνισε στο sport-fm.gr ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα. Τι απαντά στους «επικριτές» του για την άμυνα.

Ραντούλιτσα: «Στείλαμε… μήνυμα!»
Το ότι ο Παναθηναϊκός ανέβηκε (αρκετά) επίπεδα σε σχέση με πέρσι είναι κοινώς αποδεκτό.

Οι back to back νίκες του κόντρα στον Ολυμπιακό, επιβεβαιώνουν όμως πως... επέστρεψε για τα καλά, όπως δηλώνει στο sport-fm.gr ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα!

Ο Σέρβος «γίγαντας» του τριφυλλιού υποκλίνεται στο μεγαλείο του πράσινου κόσμου, καθώς έζησε για πρώτη φορά -ουσιαστικά- το... καμίνι του ΟΑΚΑ και στέλνει... μήνυμα στους «επικριτές» του σχετικά με το πόσο καλή άμυνα μπορεί να παίξει (με τους ερυθρολεύκους πάντως απέδωσε κι εκεί, πέραν της επίθεσης).

Συνέντευξη στον Αποστόλη Σπυρόπουλο

«Είναι δύσκολο να γυρίσεις έναν αγώνα απ' το -15. Σε οποιοδήποτε παιχνίδι, πόσω μάλλον σε ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ξέραμε πόσο σημαντικό ήταν το ματς, ξέραμε πως έπρεπε να πάρουμε τη νίκη, αλλά δεν παίζαμε καλά. Και αυτό απογοήτευε εμάς τους ίδιους πρώτα απ' όλα. Ευτυχώς... αλλάξαμε γρήγορα από τη δεύτερη περίοδο, παίξαμε άμυνα, από εκεί κερδίσαμε αυτοπεποίθηση, βγάλαμε ενέργεια στην επίθεση και τα καταφέραμε. Είναι κάτι ιδιαίτερο το back to back που κάναμε κόντρα σε έναν τέτοιο αντίπαλο. Στείλαμε το μήνυμα τόσο στον Ολυμπιακό, όσο και στις ομάδες της Ευρωλίγκας για το πόσο δυνατοί θα είμαστε φέτος», αναφέρει αρχικά ο Ραντούλιτσα και γρήγορα-γρήγορα πάει... παρακάτω:

«Πρέπει να… ξεκουραστούμε λίγο και να ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας για τη συνέχεια. Δεν θα πανηγυρίζουμε για πάντα για τη νέα νίκη μας με τον Ολυμπιακό, πρέπει να το ξεχάσουμε διότι μπροστά μας έχουμε την Καρσίγιακα και μετά την ήττα της πρεμιέρας οφείλουμε να κερδίσουμε. Εκεί θα είναι διαφορετικά τα πράγματα σε σχέση με χθες και πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι, μαζί με τον κόσμο μας»!

Όσον για τον κόσμο και την μοναδική ατμόσφαιρα που έζησε; «Είχα πάρει μια… γεύση απ’ τον κόσμο στο Honouring our legacy, αλλά το σημερινό (σ.σ χθες) ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό. Ήταν εκπληκτικά και απόλαυσα κάθε στιγμή. Είτε όσο βρισκόμουν στο παρκέ, είτε από τον πάγκο! Ξέρω πως έτσι θα ‘ναι κάθε φορά, ξέρω πως ο κόσμος στηρίζει τον Παναθηναϊκό σαν… τρελός και ανυπομονώ για τα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια».

Και κατέληξε για τις... κατηγορίες και το αν μπορεί να παίξει άμυνα: «Δεν ξέρω ποιος λέει αν παίζω καλή άμυνα ή όχι. Ούτε ακούω τι λέει ο καθένας. Θα... το δούμε (σ.σ λέει με νόημα)! Εγώ, πάντως δουλεύω και βελτιώνομαι συνεχώς προκειμένου να προσφέρω σε όλους τους τομείς και να νικά η ομάδα μου».*Πηγή: sport-fm.gr*

Μίλερ: «Προσοχή στον Οζίλ»

Το εγκώμιο του Μεσούτ Οζίλ έπλεξε ο καλός του φίλος, Τόμας Μίλερ, εν όψει της αποψινής αναμέτρησης της Άρσεναλ με την Μπάγερν Μονάχου.

Μίλερ: «Προσοχή στον Οζίλ»

Για το συγκεκριμένο θέμα ρωτήθηκε ο εκ των ηγετών της Μπάγερν Μονάχου και κολλητός φίλος του Οζίλ, Τόμας Μίλερ, τονίζοντας ότι ο πρώην παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης ταιριάζει απίστευτα στην Άρσεναλ.

«Ο Μεσούτ είναι πολύ δραστήριος. Το αριστερό του πόδι είναι εξωπραγματικό και πάντα μπορεί να δει μια πιθανή πάσα για τον συμπαίκτη του. Το αγωνιστικό του στυλ ταιριάζει τέλεια στο παιχνίδι της Άρσεναλ.

Μπορεί να πληγώσει κάθε ομάδα, ειδικά μέσα στο Λονδίνο που η Άρσεναλ είναι πιο δυνατή. Πρέπει να τον εμποδίσουμε να βγάλει τις επικίνδυνες πάσες, ειδικά στη δική μας περιοχή», τόνισε ο Γερμανός επιθετικός στο «Arsenal Player». *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα χάλασαν στο τέλος οι νέοι του Ολυμπιακού!!

Ένα γκολ στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το 2-2 και στέρησε την ευκαιρία από τους νέους του Ολυμπιακού να πανηγυρίσουν τη νίκη στο παιχνίδι με την Ντιναμό Ζαγκρεμπ για το UEFA Youth League.

Τα χάλασαν στο τέλος οι νέοι του Ολυμπιακού
Την ευκαιρία να πάρουν μια μεγάλη νίκη στο Ζάγκρεμπ απέναντι στη Ντιναμό έχασαν οι νέοι του Ολυμπιακού για την τρίτη αγωνιστική του UEFA Youth League.

Οι ερυθρόλευκοι δέχθηκαν δύο γκολ στα τελευταία λεπτά, ένα στο 84ο λεπτό και ένα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων και έτσι δεν μπόρεσαν να φύγουν από την κροατική πρωτεύουσα με το «διπλό». Ωστόσο, ο βαθμός δυσκολίας αυτού είχε ανέβει αρκετά από το 71ο λεπτό όταν ο Ανδρούτσος είχε αποβληθεί από τον αγώνα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Σε αυτό το χρονικό σημείο ο Ολυμπιακός είχε το προβάδισμα στο σκορ από το 25ο λεπτό όταν και ο Σάλιακας είχε σκοράρει με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα οι ερυθρόλευκοι είχαν διπλασιάσει τα τέρματά τους δύο λεπτά μετά την αποβολή του παίκτη τους. Στο 73ο λεπτό με τον Χατζάρα.

Οι Κροάτες μείωσαν σε 2-1 στο 84ο λεπτό με τον Καμπράχα και διαμόρφωσαν το τελικό 2-2 με τον Όλμο στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Αυτή ήταν η πρώτη ισοπαλία των ερυθρολεύκων στον όμιλο. Βρίσκονται στη δεύτερη θέση με τέσσερις βαθμούς όσους και οι Κροάτες. Στην πρώτη θέση είναι η Άρσεναλ με 9. Στην τελευταία θέση η Μπάγερν Μονάχου χωρίς βαθμούς. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Δεν άλλαξε κάτι, το ρόστερ έχει κλείσει»


Η φημολογία για ενδεχόμενη επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου στον Ολυμπιακό έχει φουντώσει από χθες βράδυ, όμως σύμφωνα με πληροφορίες στη παρούσα φάση δεν υφίσταται τέτοιο θέμα.

«Δεν άλλαξε κάτι, το ρόστερ έχει κλείσει»

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και πηγές κοντά στην ΚΑΕ, στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για τον διεθνή φόργουορντ. «Ισχύει αυτό που είχαν πει ο προπονητής και οι πρόεδροι στη Media Day ότι το ρόστερ έχει κλείσει», είναι το σχόλιο στα δημοσιεύματα. Είναι δεδομένο πως στον Ολυμπιακό εμπιστεύονται πολύ τις επιλογές του καλοκαιριού, έχουν διαγνώσει το πρόβλημα, αλλά δε βιάζονται να πάρουν αποφάσεις εν θερμώ.

Αυτό δε σημαίνει πως αποκλείεται -αν το πρόβλημα δεν διορθωθεί- να εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα. Υπάρχει άλλωστε άπλετος χρόνος μέχρι τα κρίσιμα παιχνίδια της σεζόν, όπως είναι δεδομένο πως χρειάζεται πίστωση χρόνου στους παίκτες που δεν έχουν δείξει τα στοιχεία για τα οποία αποκτήθηκαν. Για την ώρα οι «ερυθρόλευκοι» προετοιμάζονται για την αναμέτρηση με τη Λαμποράλ Κούτσα στη Βιτόρια την Παρασκευή για την 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το Σάββατο τελικά το ματς του Άρη!!

Μια ημέρα νωρίτερα, το Σάββατο (24/10, 17:30) θα διεξαχθεί τελικά η αναμέτρηση του Άρη με την Α.Π.Ε. Λαγκαδά στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Το Σάββατο τελικά το ματς του Άρη
Το Σάββατο (24/10) στις 17:30 και όχι την Κυριακή (25/10) στις 15:00 όπως είχε αρχικά οριστεί θα γίνει το Άρης-Λαγκαδάς για την 6η αγωνιστική του πρώτου ομίλου της Γ’ Εθνικής, όπως ενημέρωσαν οι «κίτρινοι».

Η ανακοίνωση του Άρη

«Η Ε.Π.Ο. ενημέρωσε πριν από λίγη ώρα το Ποδοσφαιρικό Τμήμα του ΑΡΗ ότι η αναμέτρηση της ομάδας μας κόντρα στην Α.Π.Ε. Λαγκαδά, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής (1ος όμιλος), θα διεξαχθεί το Σάββατο (24/10, 17:30) στο Κλεάνθης Βικελίδης αντί της Κυριακής (25/10, 15:00), όπως είχε οριστεί αρχικά».

Το Ηρακλής-ΠΑΟΚ… από μέσα!! (video)

Ήταν η ματσάρα της χρονιάς ως τώρα. Ένα ντέρμπι απ’ αυτά που ζηλεύουμε όταν τα βλέπουμε σε ξένα πρωταθλήματα. Η παρακάμερα του Ηρακλή προσφέρει από μέσα τις τεράστιες συγκινήσεις του αγώνα με τον ΠΑΟΚ

Το Ηρακλής-ΠΑΟΚ… από μέσα! (video)
Έξι γκολ, χαμένο πέναλτι, ισοφάριση στο επόμενο λεπτό των καθυστερήσεων…

Το Ηρακλής-ΠΑΟΚ είναι απ’ τα παιχνίδια που (ακόμα κι αν υποστηρίζεις τον «δικέφαλο» και πικράθηκες) νιώθεις ευλογημένος που τα παρακολούθησες.

Και τυχερός που υπάρχει τρόπος -όπως η παρακάμερα της ΠΑΕ Ηρακλής- για να δεις από μέσα τις τεράστιες συγκινήσεις που προσέφερε…




*Πηγή: sport-fm.gr*

Καταγγελίες από τον ΠΣΑΤ για την επίθεση στους δημοσιογράφους στην Κροατία!!

Άμεσες ενέργειες από τον ΠΣΑΤ για την επίθεση που δέχθηκαν χθες το βράδυ στο Ζάγκρεμπ δύο Έλληνες δημοσιογράφοι.

Καταγγελίες από τον ΠΣΑΤ για την επίθεση στους δημοσιογράφους στην Κροατία

Όπως κάνει γνωστό έχει καταγγείλει το γεγονός προς κάθε αρμόδιο όργανο. Από την UEFA μέχρι και τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Αθλητικών Συντακτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ:

Σε άμεσες ενέργειες και καταγγελίες, προς πάσα κατεύθυνση, προχώρησε ο ΠΣΑΤ αμέσως μόλις έγινε γνωστή η επίθεση, που δέχθηκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας (19/10) στο Ζάγκρεμπ οι συνάδελφοι Διονύσης Βερβελές και Γιώργος Στασινόπουλος, οι οποίοι βρίσκονται σε δημοσιογραφική αποστολή, προκειμένου να καλύψουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Ολυμπιακού με τη Dynamo Ζάγκρεμπ, για το Champions League.

Ήδη ο ΠΣΑΤ έχει καταγγείλει την επίθεση εναντίον των συναδέλφων μας στην UEFA, την AIPS και την AIPS Europe, ενώ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Σωτήρης Τριανταφύλλου και ο αντίστοιχος της AIPS Europe, Γιάννης Δάρας είχαν επαφή με τον Σύνδεσμο των Αθλητικών Συντακτών της Κροατίας, καθώς και με τους Έλληνες συναδέλφους που βρίσκονται στο Ζάγκρεμπ και οι οποίοι τους διαβεβαίωσαν ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης, ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Πρέσβη της Ελλάδας στην Κροατία, κα Ελένη Γεροκωστοπούλου, η οποία έχει επιληφθεί από την πρώτη στιγμή του συμβάντος και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Ο Σύνδεσμος των Αθλητικών Συντακτών της Κροατίας απέστειλε επιστολή στον ΠΣΑΤ, με την οποία γνωστοποιεί ότι καταδικάζει το γεγονός, με ανακοίνωση που ήδη εξέδωσε. Ο Αντιπρόεδρός του, Νίκολα Λίποβιτς, μάλιστα, θα βρίσκεται μαζί με τους Έλληνες δημοσιογράφους στο γήπεδο, ενώ αυξημένη θα είναι η αστυνομική προστασία στους Έλληνες απεσταλμένους.

Επιπρόσθετα σας γνωρίζουμε ότι και η ΠΟΕΣΥ, από την πλευρά της, ήδη προέβη σε καταγγελία στη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.

Απο τον ΠΣΑΤ

Σάκοτα: «Δεν έχει βγει στο γήπεδο η δουλειά μας»

Έτοιμη για να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω θα είναι η ΑΕΚ στο ματς με την Γαλατασαράι για την δεύτερη αγωνιστική του Eurocup, όπως τόνισε ο Ντράγκαν Σάκοτα στην επίσημη σελίδα της ομάδας.

Σάκοτα: «Δεν έχει βγει στο γήπεδο η δουλειά μας»
Τις δυσκολίες του ματς με την Γαλατασαράι και τον τρόπο που θα την αντιμετωπίσει η ΑΕΚ σχολίασε στην επίσημη σελίδα των κιτρινόμαυρων ο Ντράγκαν Σάκοτα, τονίζοντας πως η ομάδα του θα είναι έτοιμη για το ματς.

Αναλυτικά:

«Αντιμετωπίζουμε αύριο (Τετάρτη) την ομάδα, που από την πρώτη στιγμή είπαμε, ότι είναι το φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο. Εμείς πιστεύουμε, πάντως, ότι σιγά-σιγά θα βελτιωνόμαστε και στον αγώνα με τη Γαλατασαράι θα είμαστε σε θέση να προσπαθήσουμε για το κάτι παραπάνω».

Οι προπονήσεις μας είναι εξαιρετικές. Δουλεύουμε πολύ σκληρά. Είναι αλήθεια, ότι δεν έχουμε δείξει στους αγώνες το πραγματικό μας πρόσωπο. Δεν έχει βγει στο γήπεδο η δουλειά μας, αλλά αυτό θα γίνει κάποια στιγμή.

Με την επικείμενη επιστροφή του Δημήτρη Κατσίβελη η κατάσταση θα βελτιωθεί. Στην φάση αυτή περιμένουμε από αρκετούς παίκτες, που θα πάρουν ευκαιρίες να προσφέρουν ακόμα περισσότερα
».

Κάλεσμα στον κόσμο από Κόκε και Ραούλ Μπράβο!!

Στον κόσμο του Άρη απευθύνθηκαν οι Σέρχιο Κόκε και Ραούλ Μπράβο και τον κάλεσαν να προμηθευτεί εισιτήρια διαρκείας της ομάδας.

Κάλεσμα στον κόσμο από Κόκε και Ραούλ Μπράβο
Τον κόσμο του Άρη περιμένουν στο γήπεδο οι παίκτες της ομάδας, με τους Σέρχιο Κόκε και Ραούλ Μπράβο να φωτογραφίζονται για τις ανάγκες της καμπάνιας και να καλούν τους οπαδούς να προμηθευτούν τα δικά τους εισιτήρια διαρκείας.

«Όλοι πακέτα εισιτηρίων. Όλοι στο γήπεδο. Σας περιμένουμε», ανέφεραν χαρακτηριστικά στο μήνυμά τους.

Από την ΠΑΕ εκδόθηκε και σχετική ανακοίνωση:

«Στο παιχνίδι που ακολουθεί με την Α.Π.Ε. Λαγκαδά στο Κλεάνθης Βικελίδης (6η αγωνιστική), οι κάτοχοι του πακέτου εισιτηρίων, που δεν έχουν παραλάβει ακόμη το καρτελάκι τους, θα εισέλθουν στο γήπεδο με την προσκόμιση της απόδειξης αγοράς του. Επίσης, συνεχίζεται κανονικά η διάθεση του πακέτου εισιτηρίων της αγωνιστικής περιόδου 2015-2016 για το σύνολο των εντός έδρας επίσημων αγώνων από τα γραφεία του Ποδοσφαιρικού Τμήματος του ΑΡΗ (πρώην ΠΑΕ ΑΡΗΣ), επί της οδού Αλκμήνης 69, καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) από τις 10:00 έως τις 18:00».

Πλήγμα στην Τότεναμ!!

Ο Νασέρ Τσαντλί της Τότεναμ τραυματίστηκε και όπως έγινε γνωστό θα επιστρέψει στη δράση από Δεκέμβριο.

Πλήγμα στην Τότεναμ

Ο 26χρονος Βέλγος μέσος είχε ξεκινήσει φουριόζος τη νέα σεζόν, μετρώντας ήδη 9 συμμετοχές (8 ως βασικός) κι 1 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο πλέον ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο θα χρειαστεί να αλλάξει τα πλάνα του και να βρει τον αντικαταστάτη του μέχρι τον Δεκέμβριο που θα επανέλθει στη δράση. *Πηγή: sport-fm.gr*

Γκόγκιτς: «Να μην υποτιμήσουνε την Ντιναμό»

«Ο Ολυμπιακός έχει χτίσει ένα πολύ καλό σύνολο και πλέον έχει εμπειρία από τέτοια παιχνίδια» δήλωσε ο Σίνισα Γκόγκιτς στον ΣΠΟΡ FM 94,6 εν όψει του αποψινού αγώνα με την Ντιναμό.

Γκόγκιτς: «Να μην υποτιμήσουνε την Ντιναμό»
Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού και προπονητής πλέον του Αχαρναϊκού μίλησε στην εκπομπή του ΣΠΟΡ- FM 94,6 «Μπαμ και κάτω» και τους Μπάμπη Χριστόγλου, Μιχάλη Λεάνη, για το αποψινό παιχνίδι των «ερυθρολεύκων» απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Στάθηκε στο ότι δεν πρέπει οι παίκτες του Σίλβα να υποτιμήσουν τον αντίπαλο τους αλλά και στην φετινή πορεία του Αχαρναϊκού στο πρωτάθλημα της Football League.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Σίνισα Γκόγκιτς στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή "Μπαμ και Κάτω"

Για το αποψινό ματς:

Πιστεύω οτι ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη στην Αγγλία αλλά και στα ντέρμπι έχει ανεβασμένη ψυχολογία. Φυσικά δεν πρέπει να υποτιμήσουνε την Ντινάμο . Έχει μεγάλες διαφορές το παιχνίδι του τότε και του τώρα. Τότε ήμασταν μια αμιγώς ελληνική ομάδα με ελάχιστους ξένους. Ο Ολυμπιακός έχει πλέον μεγάλη εμπειρία στο Champions League και πρέπει να το εκμεταλλευτεί αυτό. Φέτος ο Ολυμπιακός έχει φτιάξει μια δυνατή ομάδα χωρίς τρανταχτά ονόματα αλλά σίγουρα έχει ελπίδες για νίκη.

Για το αν θα ήθελε και εκείνος να αγωνίζεται απόψε

(γέλια)Σίγουρα είναι ότι καλύτερο να παίζεις σε αυτή τη διοργάνωση και εγώ το απήλαυσα. Κάθε παιδί με αυτό το όνειρό ξεκινάει.

Για το χθεσινό παιχνίδι του Αχαρναϊκού:

Αν δεν πάει η μπάλα μέσα στο δίχτυα δεν κερδίζεις το ματς. Είναι δύσκολη κατηγορία, με μικρά οικονομικά μεγέθη, σκληρές άμυνες , πάθος δύναμη. Δεχτήκαμε γκολ από κόντρα επίθεση μετά από στημένη φάση. Αν χάνεις ευκαιρίες κάποια στιγμή θα το πληρώσεις.
Για την ποιότητα στο πρωτάθλημα

Είναι λίγοι οι παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να πάρουν παιχνίδια. Αυτό βέβαια δεν συμβαίνει μόνο στην Football League αλλά και στην Σούπερ Λιγκ με τα νέα οικονομικά δεδομένα. Εμείς με αυτούς που έχομε προσπαθούμε να δουλεύουμε καθημερινά για να κάνουμε ότι καλύτερο.

Για το αν η ομάδα έχει στόχο την άνοδο

Είμαστε μια καινούρια ομάδα , ο πρόεδρος έχει επενδύσει κάποια χρήματα πιστεύω ότι θα καταφέρουμε εύκολα να μείνουμε στην κατηγορία. Εμείς κοιτάμε να παλέψουμε σε κάθε παιχνίδι για να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε, από 6η θέση και πάνω θα είμαι ευχαριστημένος.

Για τα όσα έζησε στην Κρήτη

Πιστεύω στον Εργοτέλη κάναμε καλή δουλειά και παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζαμε καταφέραμε να ανεβάσουμε την ομάδα αλλά δυστυχώς δεν έμεινα στον πάγκο της ομάδας στη συνέχεια. Στον Εργοτέλη έχουνε μια καλή ακαδημία και παίκτες με ταλέντο. Αλλά χρειάζονται στήριξη αυτά τα παιδιά. Αν είχανε στηριχτεί ίσως η ομάδα να ήταν ακόμα στη Σούπερ Λιγκ *Πηγή: sport-fm.gr*

Η ΑΕΚ στο Πατριαρχείο!! (pics)


Αυτό που μοιάζει αυτονόητο σε κάθε επιστροφή της στην Πόλη έκανε η ΑΕΚ. Τιμώντας τις ρίζες του συλλόγου αντιπροσωπεία του μπασκετικού τμήματος επισκέφθηκε το Φανάρι και δώρισε φανέλα για τον Πατριάρχη

Η ΑΕΚ στο Πατριαρχείο (pics)
Γινόταν να βρεθεί η ΑΕΚ στην Κωνσταντινούπολη και να μην πάει στο Πατριαρχείο; Δεν γινόταν…

Επιστρέφοντας στα χώματα όπου γεννήθηκε ως σύλλογος, η «Ένωση» πέρασε από ‘κει όπου χτυπά ιστορικά η καρδιά του ελληνισμού της Πόλης. Κάνοντας λοιπόν ένα διάλειμμα στην προετοιμασία για το παιχνίδι με τη Γαλατασαράι, αντιπροσωπεία του μπασκετικού τμήματος επισκέφθηκε το Φανάρι.

Εκεί όπου οι Ντράγκαν Σάκοτα, Άγγελος Κορωνιός, Ζήσης Σαρικόπουλος, Νώντας Παπαντωνίου, συνοδευόμενοι απ’ τον υπεύθυνο επικοινωνίας, Γιώργο Νικολάου και άλλα μέλη του συλλόγου, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Πατριαρχείου κι έπειτα παρέδωσαν μια φανέλα της ομάδας με τον αριθμό «1» που προορίζεται για τον Πατριάρχη.

Μιλώντας, δε, εκ μέρους του, ο Πρωτοσύγκελος, κ. Στέφανος, Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου, μεταβίβασε τις ευχές του και μίλησε με θερμά λόγια για τον σύλλογο, λέγοντας:

«Η φανέλα της ΑΕΚ συγκινεί τους πάντες ανεξάρτητα από οπαδική ταυτότητα, αφού από το 1924 έως και σήμερα οι ιδρυτές της μεταλαμπαδεύουν το φως του Κυρίου κι ό,τι πρεσβεύει η Πόλη ανά τους αιώνες. Η ΑΕΚ είναι το φως του πολιτισμού».

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κλήση σε απολογία για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Ηρακλή!!

Η πειθαρχική επιτροπή της Super League κάλεσε σε απολογία Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Ηρακλή για τη συμπεριφορά των οπαδών τους στην 7η αγωνιστική.

Κλήση σε απολογία για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Ηρακλή
Σε απολογία κλήθηκαν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Ηρακλής λόγω της συμπεριφοράς των οπαδών τους στα ματς της 7ης αγωνιστικής της Super League. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχθηκαν την ΑΕΚ, οι «πράσινοι» τον ΠΑΣ Γιάννινα και ο «Γηραιός» τον ΠΑΟΚ.

Η ανακοίνωση της Super League

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία (για την Παρασκευή 23/10/2015 και ώρα 11:00) τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 7η αγωνιστική.

Αναλυτικά:
Α) ΠΑΕ ΑΕΠ Ηρακλής: «Βάσει των αναφερομένων στο από 18/10/2015 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ΄ αριθμ. 3592/15/1899997 Έκθεση της Αστυνομίας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΠ Ηρακλής - ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ., 14 παρ. 2 και 3, 15 παρ. 2 περ. δ΄ και ε΄, 3 περ. Β΄ στοιχ. α΄και ζ΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 17/10/2015 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ΄ αριθμ. 1003/2/31/1/4-λστ΄Έκθεση της Αστυνομίας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός – ΠΑΕ ΑΕΚ.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ., 14 παρ. 2 και 3, 15 παρ. 1, 2 περ. γ΄ και ε΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός - ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ., 14 παρ. 2 και 3, 15 παρ. 1, του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Η κάτωθι κλήση αφορά το πρωτάθλημα Novasports Super League Κ17, 5η αγωνιστική
Α) Λεβαδειακός (Κ17), Αθ. Σωτηρόπουλο (εκπρόσωπο): Για τη συμπεριφορά του κ. Αθ. Σωτηρόπουλου στον αγώνα των ομάδων ΑΕΛ Καλλονής-Λεβαδειακός.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ. 10 παρ. 1 περ. δ΄στοιχ. Ι, 11 παρ. 1, 2, και 3, 14 παρ. 2 και 3 του Π.Κ. της ΕΠΟ.