Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Το επόμενο βήμα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για τον Ολυμπιακό της Ευρώπης, το ματς στην Κροατία, τον Ιταλό διαιτητή και λίγο για την ΑΕΚ!
Όποιος νομίζει ότι απόψε ο Ολυμπιακός θα έχει εύκολο έργο στο Ζάγκρεμπ, είναι προφανές ότι δεν έχει δει την Ντινάμο...Μία πολύ επικίνδυνη ομάδα με τρεις-τέσσερις 20άρηδες, που σε δύο-τρία χρόνια θα έχουν κάνει μεταγραφή στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
ADVERTISEMENT
Ωστόσο, ο Ολυμπιακός πρέπει να αποδείξει ότι είναι έτοιμος για το πιο πάνω βήμα στο Τσάμπιονς Λιγκ και γενικά στην Ευρώπη. Ήδη, εδώ και μία ολόκληρη πενταετία έχει σταθερά καθιερωθεί μέσα στις 25 πρώτες ομάδες των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, επιτυχία τεράστια. Ακριβώς, όμως, γι΄ αυτό το λόγο ο μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδας είναι υποχρεωμένος να ζητάει παραπάνω πράγματα από τον εαυτό του!
Να μην του φτάνουν οι φοβερές νίκες επί της Γιουβέντους και της Ατλέτικο, αλλά να περνάει στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.
Να μην του φτάνει το ιστορικό 2-0 επί της Γιουνάϊτεντ, αλλά να προχωράει στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ.
Να μην του φτάνουν η νίκη επί της Ντόρτμουντ και το διπλό στη Μαρσέϊγ, αλλά να προκρίνεται στους 16. Κλπ, κλπ...
Κατ΄ αρχάς να ξεκαθαρίσω ότι θεωρώ ότι ήδη ο Ολυμπιακός κάνει υπέρβαση κάθε χρόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ, παίζοντας με τέτοια θηρία και μεγαθήρια! Να υπενθυμίσω ότι μόλις πέρσι υποχρέωσε τις Γιουβέντους κι Ατλέτικο να κάτσουν να φέρουν 0-0 στο μεταξύ τους τελευταίο παιχνίδι, για να μη μείνει έξω η μία…
Όμως, από την στιγμή που ο Ολυμπιακός μπορεί και φέρνει τέτοια φοβερά αποτελέσματα, είναι κρίμα να μην πηγαίνει λίγο παρακάτω. Είναι κρίμα να έχεις κάνει διπλό (1-0) στη Μέταλιστ και μετά να μένεις έξω με ήττα στο Καραϊσκάκη, όπου κέρδιζες 1-0 ως το 80’…
Το επόμενο στοίχημα του Ολυμπιακού πρέπει να είναι ένα: να μην του μείνει από τη φετινή του ευρωπαϊκή παρουσία μόνο ότι έκανε το διπλό στην Άρσεναλ, ένα πράγματι εκπληκτικό αποτέλεσμα-για όποιον δεν το έχει προσέξει η Άρσεναλ είναι 2η στην Πρέμιερ Λιγκ... Να πάει ο Ολυμπιακός ένα βήμα παραπάνω και χτίζοντας πάνω σε αυτό το τρίποντο, να κυνηγήσει πάση θυσία να περάσει. Κι από εκεί και πέρα, αν η Άρσεναλ τον ξεπεράσει, μαγκιά της.
Δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να κάνει τίποτα αν η Άρσεναλ πάρει βαθμούς από την Μπάγερν και καλύψει το χαμένο έδαφος από τις ήττες της στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Αυτό, όμως, που μπορεί να κάνει ο Ολυμπιακός είναι αν μη τι άλλο να «σκοτωθεί» για το μάξιμουμ των βαθμών στα δύο δικά του παιχνίδια με την Ντινάμο. Ας κάνει αυτός τη δουλειά του, ας διασφαλίσει την τρίτη θέση που δεν είναι καθόλου άσχημη και βλέπει μετά τι θα κάνει με την Άρσεναλ.
Παρεμπιπτόντως, μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά πιστεύω ότι ο Βενγκέρ ένα τρίποντο θα το πάρει στα δύο ματς με τον Γκουαρντιόλα. Και το λέω καθαρά αγωνιστικά. Απλά αναρωτιέμαι, η Μπάγερν θα ήθελε στους 16 την Άρσεναλ η, τον Ολυμπιακό; Τι την συμφέρει; Τι θεωρεί; Η Άρσεναλ στα νοκ άουτ θα είναι πιο πιθανό να πετάξει έξω κάποιον διεκδικητή του Τσάμπιονς Λιγκ η, ο Ολυμπιακός;
Διαιτητής θα είναι Ιταλός. Και για να είμαι ειλικρινής, τα τελευταία χρόνια τους θεωρώ γουρλήδες τους Ιταλούς για τον Ολυμπιακό! Αλλά γι΄ αυτό τον Ταλιαβέντο, άποψη δεν μπορώ να έχω-δεν έχει ξαναπαίξει τον Ολυμπιακό. Αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι τον έχουν βάλει τα τελευταία χρόνια σε άλλα τέσσερα παιχνίδια της Ντινάμο! Και γενικά την πρωταθλήτρια Κροατίας την παίζουν πολύ πιο τακτικά απ΄ ότι τον Ολυμπιακό, Ιταλοί. Εσχάτως στη νίκη της στα πλέϊ οφς του Τσάμπιονς Λιγκ.
Και κάτι άσχετο για τους φίλους του Ολυμπιακού, αλλά και της ΑΕΚ. Ας συγκρίνουμε…
Ξάνθη-ΑΕΚ 0-0, Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-3
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1 από 0-1, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-2 στο 36'
ΑΕΚ-ΠΑΣ 3-1 (στο 88’ και με 9 ο ΠΑΣ), Ολυμπιακός-ΠΑΣ 5-1 (4-0 στο 50’)
Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-0…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: