Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Επιστροφή στον τόπο του… εγκλήματος!!


Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος, στο γήπεδο όπου έγραψε την πρώτη του χρυσή σελίδα στην διοργάνωση του Champions League.

Επιστροφή στον τόπο του… εγκλήματος

inner

Δράκοι από την Πορτογαλία, ο μεγάλος ολλανδός γίγαντας και ένα παγωμένο τοπίο στα βαλκάνια, αν μη τι άλλο μπορούν να φτιάξουν μια καλή ιστορία. Οι πόντοι των πρωταθλητών μέχρι την τελευταία αγωνιστική ήταν 10 αλλά δεν ήταν αρκετοί για να της εξασφαλίσουν την πρώτη θέση του Α’ ομίλου που οδηγούσε στους «8» του Champions League και αυτό γιατί τότε ο δεύτερος πήγαινε «σπίτι» του. Οι ερυθρόλευκοι είχαν ανάγκη από έναν βαθμό καθώς σε περίπτωση ήττας με ήττας με δύο γκολ το εισιτήριο θα έπαιρναν οι Κροάτες.

Το γήπεδο Μάξιμιρ κυριολεκτικά παγωμένο αναγκάζει με τους παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς να επιστρατεύουν γάντια και κολλάν για να αντεπεξέλθουν στο πολικό ψύχος που επικρατεί, ενώ ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος εμφανίζεται με φόρμα.

inner

Η πίεση που ασκούν οι Κροάτες του πρώην «πράσινου» Βέλιμιρ Ζάετς είναι τρομερή, με τον Ελευθερόπουλο να προσπαθεί να διώχνει τη μπάλα μακριά σε κάθε ευκαιρία. Οι ερυθρόλευκοι κάνουν υπερπροσπάθεια για να μπορέσουν όχι να τρέξουν αλλά να σταθούν όρθιοι σε έναν τερέν που μοιάζει παγοδρόμιο. Στο 35’ ο Γέλισιτς μπαίνει από τον άξονα στην περιοχή και ο αρχηγός Κυριάκος Καραταΐδης, θύμα του αγωνιστικού χώρου, γλιστράει και δίνει όλο το χώρο στον Κροάτη για να κάνει το 1-0.

Ο Ολυμπιακός όμως αρχίζει σιγά-σιγά να πατάει καλύτερα και να συνηθίζει τις ακραίες συνθήκες. Στο 61ο λεπτό ο Τζόρτζεβιτς αφήνει τη θέση του στον Λουτσιάνο και εκείνος τέσσερα λεπτά αργότερα εκτελεί το κόρνερ με πάσα στον Νινιάδη που δοκιμάζει το σουτ έξω από την περιοχή. Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος με σλάλομ αέρους – εδάφους, πετάγεται στην πορεία της μπάλας λίγο πριν σκάσει στο τερέν και με το κεφάλι τη βρίσκει όσο χρειάζεται για να την στείλει στα δίχτυα και να κάνει το 1-1 που δίνει την πρόκριση στον Ολυμπιακό. Το πανηγύρι είναι τρελό αλλά μένουν 25 λεπτά μέχρι τη λήξη και οι Κροάτες πιέζουν. Στην τελευταία φάση ο Ελευθερόπουλος βλέπει τη μπάλα ύστερα από την κεφαλιά των Κροατών να περνάει δίπλα από το αριστερό του δοκάρι και το σφύριγμα της λήξης αμέσως μετά από τον διαιτητή Πέντερσεν δίνει το έναυσμα για τα πανηγύρια! Δεν θα μπορούσε να δεχτεί καλύτερο δώρο ο Ντούσαν Μπάγεβιτς για τα γενέθλιά του που ξημερώνουν την επόμενη η μέρα.

Δεκαεπτά χρόνια μετά ο Ολυμπιακός καλείται απόψε να γράψει μια ακόμα σημαντική σελίδα στην ιστορία του καθώς με νίκη απόψε θα βάλει βάσεις για πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις εκείνου του παιχνιδιού:
Κροάσια Ζάγκρεμπ (Ζάετς): Λάντιτς, Τόκιτς, Μάριτς, Τζούριτς, Μούισιν, Ρουκάβινα, Σίμιτς, Μίκιτς ( 82’ Αμπράμοβιτς), Σάριτς, Γιέλισιτς ( 87’ Τζούριτσιτς), Μπίσκαν (69’ Σίμιτς).

Ολυμπιακός (Μπάγεβιτς): Ελευθερόπουλος, Γεωργάτος, Μαυρογενίδης, Αμανατίδης, Ανατολάκης, Καραταΐδης, Πουρσανίδης, Νινιάδης, Τζόρτζεβιτς (62’ Λουτσιάνο), Γιαννακόπουλος (80’ Αλεξανδρής), Γκόγκιτς (85’ Οφορίγκουε).




*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: