Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Γκώνιας: «Ο Ολυμπιακός είναι κυνικός»!

Ο Ολυμπιακός έχει δείξει μέχρι σήμερα πως «μπαίνει, παίρνει αυτό που θέλει και τελειώνει τον αγώνα», όπως δήλωσε ο Τάκης Γκώνιας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 εν όψει του αποψινού αγώνα με την Ντιναμό.

Γκώνιας: «Ο Ολυμπιακός είναι κυνικός»!
Αισιόδοξος για την έκβαση του σημερινού αγώνα του Ολυμπιακού με την Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League εμφανίστηκε ο Τάκης Γκώνιας, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

«Ο Ολυμπιακός είναι κυνικός μέχρι σήμερα. Μπαίνει, παίρνει αυτό που θέλει και τελειώνει», τόνισε ο πρώην άσος των Πειραιωτών και στη συνέχεια μίλησε για το περιστατικό με τα διαιτητικά λάθη που σημειώθηκαν στον αγώνα της Επισκοπής με τον ΠΑΟ Κρουσώνα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τάκης Γκώνιας στην εκπομπή «Με στυλ αθλητικό» με τους Γιώργο Χελάκη και Σωτήρη Κωσταβάρα

Για τον λόγο που επέλεξε να μιλήσει για τα διαιτητικά λάθη των διαιτητών παρά τη νίκη της Επισκοπής κόντρα στον Κρουσώνα: Γιατί θεωρώ ότι οι πρώτοι που πρέπει να διδάξουν ποδοσφαιρικό πολιτισμό είναι οι προπονητές και πρέπει επιτέλους να το κάνουμε πράξη. Θα μπορούσε να δώσει και στον δικό μας παίκτη με κόκκινη και να μείνουμε δέκα παίκτες. Και το γκολ που πετυχαίνει ο Κρουσώνας είναι οφσάιντ, αλλά εμείς δεν μπορούμε να παίζουμε ποδόσφαιρο και να εξαρτόμαστε από έναν ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή. Δεν είναι ικανός να διαιτητεύσει. Τη σηκώνει τη σημαία ο βοηθός. Δεν μπορούμε να λέμε σε ένα παιχνίδι πως ένας διαιτητής είναι αφηρημένος. Ο πρόεδρός μας, ο κ. Νικολιδάκης, μου έδωσε συγχαρητήρια, επειδή είναι στο ίδιο μήκος κύματος με εμένα και δεν θέλουμε να κερδίζουμε με έναν διαιτητή. Ήμασταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα».

Για τους στόχους που έχουν στην Επισκοπή: «Είναι πολύ δύσκολο να σας πω τους στόχους. Είναι πάρα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα και τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα από τη στιγμή που είναι ο ΟΦΗ στον όμιλό μας. Είμαστε 16 ομάδες και ανεβαίνει μόνο μία. Από τις συζητήσεις που έχουμε κάνει μέχρι τώρα με τον πρόεδρο έχω δει ότι λατρεύει το ποδόσφαιρο και την Επισκοπή. Αυτό που μου είπε ήταν πως όσα χρήματα πάρει θα τα επενδύσει σε εγκαταστάσεις για να προωθήσουμε παίκτες από τον τόπο μας».

Για την κατάσταση στη Γ’ Εθνική: «Είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα από τις μεγαλύτερες κατηγορίες. Γίνονται αγώνες στο γήπεδο που βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης και η γραμμή από το πλάγιο απέχει μόλις 2,5 μέτρα. Τι να πούμε τώρα».

Για τον αποψινό αγώνα του Ολυμπιακού στο Ζάγκρεμπ με την Ντιναμό: «Βλέπω ένα ισορροπημένο παιχνίδι. Έχουν ένα κοινό οι δύο ομάδες: έχουν κερδίσει και οι δύο την Άρσεναλ. Από τη στιγμή που κέρδισαν την Άρσεναλ αυτό σημαίνει πως κάτι έχει και η Ντιναμό. Αυτό που παρατηρώ είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι κυνικός μέχρι σήμερα. Μπαίνει, παίρνει αυτό που θέλει και τελειώνει. Έχει και δικαιολογία ο προπονητής, αφού είναι τρεις μήνες όλοι μαζί».

Για τον Κώστα Φορτούνη: «Μέχρι τώρα είναι πραγματικά εξαιρετικός. Το στιλ που θέλει να παίξει ο προπονητής τον βοηθάει. Χρειάζεται όμως διάρκεια. Στη διάρκεια φαίνεται οι ποδοσφαιριστές».

Για την παραγωγή «δεκαριών» στην Ελλάδα με αφορμή τον Φορτούνη και τον Μάνταλο: «Πιστεύω ότι έχουμε πραγματικά πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Αυτή τη στιγμή στην Εθνική Ελλάδα και την Ελπίδων έχουμε το καλύτερο ρόστερ που είχαμε ποτέ. Καλύτερο και από εκείνο του 2004. Επειδή μπερδεύονται πολλοί, όταν έχω εγώ την μπάλα, είναι επιθετική και ταυτόχρονα αμυντική λειτουργία. Όταν έχω εγώ την μπάλα δεν μπορώ να δεχθώ γκολ. Αυτό είναι δύσκολο να το μάθει ένας προπονητής. Το θέμα είναι ποιος εκπαιδεύει αυτούς τους παίκτες. Για εμένα αυτό είναι το καλύτερο υλικό που είχαμε ποτέ».

Για το αν μπορεί να έχει συνέχεια στην Εθνική το σχήμα με τα τρία «δεκάρια» Πέλκα, Μάνταλο, Φορτούνη και τα δύο αμυντικά χαφ Σάμαρη και Ταχτσίδη: «Είμαι 100% σίγουρος, αλλά το θέμα είναι ποιος θα τους προπονεί. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εθνικές ομάδες είναι η επικοινωνία μεταξύ των παικτών. Στην εθνική Ισπανίας που κατέκτησε δύο Euro και ένα Μουντιάλ έπαιζαν οχτώ παίκτες από την Μπαρτσελόνα και είχε τεράστια ομοιογένεια εξαιτίας του Γκουαρντιόλα. Το 2014 που πήρε το Μουντιάλ η Γερμανία έπαιζαν έξι παίκτες από την Μπάγερν και πάλι προπονητής της ομάδας ήταν Γκουαρντιόλα. Στις εθνικές ομάδες δύσκολα θα δείτε καλό ποδόσφαιρο, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο αν υπάρχουν παίκτες από τον ίδιο σύλλογο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: