Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Σούπερ πρέσινγκ, βελτίωση και... ελληνικό νερό!!

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το 3-1 του βελτιωμένου Παναθηναϊκού επί του ΠΑΣ και τον Γιάννη Αναστασίου που κατά το ήμισυ έχει αλλάξει από ''Ολλανδός'' σε ''Έλληνας''!  
Το μεγάλο ''όπλο'' του Παναθηναϊκού την πρώτη διετία του Αναστασίου ήταν δίχως αμφιβολία το πρέσινγκ ψηλά που έσκαγε τον αντίπαλο και έδινε μεταξύ άλλων και επικίνδυνες κατοχές κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Κόντρα στον ΠΑΣ, το «τριφύλλι» παρουσίασε το πιο συγχρονισμένο, στοχευμένο και αποτελεσματικό πρεσάρισμα στον αντίπαλο κατά την διάρκεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου.
ADVERTISEMENT
Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι «πράσινοι» πήραν τα δύο γκολ από τα τρία εξαιτίας του πρέσινγκ. Ο φοβερός, απόψε, Ζέκα κλέβει την μπάλα και βγάζει την κάθετη για το γκολ του Καρέλη στο 1-0 ενώ και στο 3-1 οι παίκτες του Αναστασίου αν και στα τελευταία δευτερόλεπτα του ματς, πρεσάρουν στο ύψος της αντίπαλης περιοχής, κλέβουν και ο Μεντί Αμπέντ «σκοτώνει» τον Μάρκο Βελλίδη!
Το Α και το Ω για να μπει στο... on αυτό το τεράστιο πλεονέκτημα είναι φυσικά ο συγχρονισμός και τα «πνευμόνια», όσον αφορά το ομαδικό επίπεδο, και ο Κάρλος Ζέκα, όσον αφορά το ατομικό. Ο Πορτογάλος παρασέρνει και τους υπόλοιπους, είναι εξαιρετικός «κλέφτης» και ήταν με διαφορά από τον δεύτερο ο καλύτερος του γηπέδου.
Εκτός από το «τρίποντο» που τον κρατά σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή και τον Ολυμπιακό, τα... καλά νέα για τον Παναθηναϊκό είναι φυσικά η βελτιωμένη εικόνα της ομάδας. Οι «πράσινοι» βρήκαν ρυθμό, έβγαλαν αυτοματισμούς κυρίως στο πρώτο ημίχρονο(έχει χαθεί η μπάλα δύο φορές από τα άκρα και στο... τσακ δεν έγινε τελική προσπάθεια) και θα είχαν ένα εύκολο απόγευμα αν η μπάλα δεν έβρισκε στο χέρι του Ταυλαρίδη.
Ναι μεν ο Έλληνας στόπερ δεν έχει πρόθεση, αλλά αποκτά πλεονέκτημα στην φάση, καθώς σταματά την πορεία της μπάλας προς το τέρμα. Δύσκολα θα μπορούσε να το αποφύγει. Αυτό, όμως, που θα μπορούσε να αποφύγει εύκολα ήταν το φάουλ στο 86' έξω από την περιοχή, παίζοντας με τα χέρια στην πλάτη του αντιπάλου, σε μια μπαλιά «σκοτωμένη». Ένα φάουλ που εκτέλεσε ο Τσάβες και ''έβγαλε'' εξαιρετικά ο Στιλ.
Η μείωση του σκορ από τον Τσάβες έβαλε... δύσκολα στον Παναθηναϊκό και τον Αναστασίου. Ο ''Ολλανδός'', όμως, έχει πάθει και έχει μάθει. Έχει βάλει ελληνικό... νερό στο κρασί του, έχει περάσει την νοοτροπία του νικητή στους παίκτες του αντί για την... χαρά του παιχνιδιού, και σχετικά εύκολα κράτησε το 2-1 μέχρι το φινάλε. Μέχρι να έρθει και το 3-1 στην τελευταία φάση του ματς. Δεν έψαξε με «τρέλα» ένα τρίτο γκολ. Έχει την αυτοπεποίθηση και την σιγουριά των μετόπισθεν, έβαλε και τον Κουτρουμπή, «έδεσε» περισσότερο το κέντρο και ο ΠΑΣ δεν μπόρεσε να φτιάξει φάσεις.
Μια αμυντική αυτοπεποίθηση πέρα για πέρα δικαιολογημένη. Ο Παναθηναϊκός σε επτά αγωνιστικές έχει μόλις τρία γκολ παθητικό, κανένα σε κανονική ροή παιχνιδιού! Ένα εντυπωσιακό στατιστικό που δείχνει την σημαντική αλλαγή. Τρία γκολ, τα δύο από πέναλτι και το ένα από το... απίθανο φάουλ-δώρο του Στιλ στην Νέα Σμύρνη.
Στα συν η επιστροφή του Μπεργκ που είναι πανέτοιμος για Τούμπα, η καλύτερη φετινή εμφάνιση του Νίκου Μαρινάκη και η ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Πλέον, το μεγαλύτερο crash test μέχρι το επόμενο είναι μπροστά, εκεί που ο Παναθηναϊκός καλείται να δείξει χαρακτήρα, προσωπικότητα και «καρύδια»...
Ατομική αξιολόγηση: Στιλ 6, Νάνο 6, Μαρινάκης 7, Τελάντερ 7, Ταυλαρίδης 6, Λαγός 7, Ζέκα 9, Αμπέντ 7, Ατζαγκούν 6, Καρέλης 7, Πέτριτς 6, Πράνιτς 5, Μπεργκ 5, Κουτρουμπής 6

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: