Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Scottish Cup: Στα προημιτελικά μέσω «Old Firm» η Σέλτικ

Την μεγάλη πρόκριση στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Σκωτίας πήρε η Σέλτικ, η οποία επικράτησε με 1-0 της Ρέιντζερς, στον επαναληπτικό του 2-2 του «Άιμπροξ». Οι «καθολικοί» επικράτησαν με 1-0 των «διαμαρτυρόμενων» που ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με εννέα παίκτες.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να διαφυλάξουν τα νώτα τους και να χτυπήσουν στην αντεπίθεση, καθώς το 2-2 του πρώτου αγώνα έθετε ως φαβορί τους Κέλτες. Στο 38ο λεπτό, όμως ο Γούιτακερ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και άφησε με αριθμητικό μειονέκτημα την ομάδα του.

Στην επανάληψη, το γρήγορο γκολ του Γουίλσον στο 48ο λεπτό έδωσε αβαντάζ στους γηπεδούχους, οι οποίοι ακόμα και να δέχονταν γκολ, είχαν το εκτός έδρας γκολ. Η Ρέιντζερς πίεσε αλλά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει, ενώ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 9 παίκτες λόγω της αποβολής του Μπούγκερα στο 94ο λεπτό.

«Θα προτιμούσα να έμενε ο ΠΑΟΚ με έντεκα»

Μπορεί να μοιάζει αγωνιστικά οξύμωρο, όμως η αλήθεια είναι πως όταν η ΑΕΚ βρέθηκε με δυο παίκτες παραπάνω στο γήπεδο, περισσότερο βραχυκύκλωσε αγωνιστικά παρά ευνοήθηκε. Άλλωστε οι παίκτες της παρασύρθηκαν σε ένα ατελείωτο μπαράζ νεύρων με τους αντίστοιχους του ΠΑΟΚ. Γι αυτό και ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έκρυψε, πως θα προτιμούσε να είχε μείνει ο αντίπαλος με έντεκα μέχρι το τέλος. Άλλωστε, όπως τόνισε ο Ισπανός, η ΑΕΚ μέχρι εκείνο το σημείο έλεγχε απόλυτα το ματς. 

«Πιστεύω πως χάσαμε μια ευκαιρία, από την προσπάθεια που κάναμε στο παιχνίδι είμαι ευχαριστημένος από το πρώτο ημίχρονο. Είχαμε ευκαιρίες. Ίσως όχι τόσο αποτελεσματικοί, αλλά τουλάχιστον καλή συμπεριφορά απ’ όλους. Είχαμε έναν δύσκολο αντίπαλο. Δεν είμαι ευχαριστημένος όταν είχαμε αριθμητική υπεροχή γιατί δεν παίξαμε ποδόσφαιρο. Θα προτιμούσα να είχε μείνει ο αντίπαλος με έντεκα. Γιατί είχαμε την υπεροχή και παίζαμε ποδόσφαιρο. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ. Είναι κρίμα που τα τελευταία 12 λεπτά, παίξαμε μόνο τρια λεπτά ποδόσφαιρο. Θα προτιμούσα να τελειώναμε έντεκα εναντίον έντεκα. Τα δοκάρια έχουν 12 εκατοστά. Και σε δυο στημένα με τον Ντιόπ, τα δοκάρια βρήκαμε. Μερικές φορές το να πετύχεις ένα γκολ ή όχι, είναι θέμα εκατοστών. Ξέραμε πως είναι σημαντικό να κρατήσουμε το μηδέν πίσω και μετά να πετύχουμε γκολ. Ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα, ήρθε για το 0-0.

Θεωρώ πως ελέγξαμε το παιχνίδι. Κάποιοι ήταν πιο αποτελεσματικοί από κάποιους άλλους. Αλλά από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό πήγαμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Δεν κατανοήσαμε πως έπρεπε να κινηθούμε όταν μείναμε με λιγότερους παίκτες».

Όσο για την ρεβάνς στην Τούμπα, ο Χιμένεθ ζήτησε ένα γκολ.
«Το δεύτερο παιχνίδι θα είναι δύσκολο ματς. Ξέραμε πως η πρόκριση θα ήταν μοιρασμένη 50-50. Πρέπει να κυνηγήσουμε το γκολ εκεί και να μην αφήσουμε να μας επηρεάσει η ατμόσφαιρα». Μάλιστα ο τεχνικός της ΑΕΚ δεν δίστασε να παραδεχθεί πως ζηλεύει την ατμόσφαιρα που δημιουργείται σε γήπεδα όπως είναι η Τούμπα.

«Σήμερα χάρηκα πολύ που είδα κόσμο στο γήπεδο. Έχουμε παίξει σημαντικά παιχνίδια, χωρίς πολύ κόσμο στις κερκίδες. Όπως έγινε και με την Ζενίτ και απέναντι στον Παναθηναϊκό στην προηγούμενη πρόκριση. Τώρα ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι και ήρθε κόσμος. Μου έχει λείψει να μην μπορούμε να αγωνιστούμε σ’ ένα γήπεδο πιο μικρό, όπως αυτό της Τούμπας. Όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες που κλείνονται πίσω, δυσκολευόμαστε».

Τέλος, ο Χιμένεθ έσπευσε να… εξηγήσει τους λόγους που κράτησε τον Μπλάνκο εκτός ενδεκάδας. Παρόλο που ήταν ηλίου φαεινότερο πως με τον Μπάχα η επίθεση της ΑΕΚ λειτούργησε καλύτερα. « Ο Μπλάνκο έκανε ένα καταπληκτικό ματς στην Κρήτη σ’ έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο. Και πρέπει να χειρίζομαι με τον καλύτερο τρόπο το ρόστερ. Και πρέπει να δω και σε τι φυσική κατάσταση βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές μου. Οι παίκτες θέλουν πάντα να παίζουν. Πολύ σημαντικός παίκτης για μένα ο Μπλάνκο. Ήξερα πως θα μπορούσε να παίξει 30 λεπτά και πίστευα πως θα μπορούσε να μας δώσει την νίκη».

«Ο Βύντρα θα μείνει», λένε στον Παναθηναϊκό!!

Παρά το αρχικό... κρύο ντους στην προσέγγιση του Γόντικα στον Λουκά Βύντρα, εκφράζεται αισιοδοξία από την πλευρά της ΠΑΕ πως ο 30χρονος αμυντικός θα ανανεώσει το συμβόλαιο του.

«Ο Βύντρα θα μείνει», λένε άνθρωποι της ομάδας που γνωρίζουν τις προθέσεις και των δύο πλευρών, αν και ειδικά η πλευρά του παίκτη είναι δύσκολα προσεγγίσιμη και προβλέψιμη. Ο παίκτης ενοχλήθηκε που διέρρευσε το αποτέλεσμα της πρώτης επικοινωνίας, όχι τόσο γιατί υπάρχει οικονομικό χάσμα, όσο γιατί φέρεται να μη θέλει να υπογράψει για μικρό ποσό.

Η αλήθεια είναι πως τις δύο πλευρές χωρίζουν πάνω από 150 χιλιάδες ευρώ καθαρά, νούμερο αναστρέψιμο, όχι όμως και αμελητέο στις μέρες μας. Το βέβαια είναι πως ο Βύντρα κάτω από τα 700 καθαρά δεν θα πέσει και λογικά οι πράσινοι θα ανεβάσουν την προσφορά τους για να τα βρουν και να κλείσει το ζήτημα. Το μόνο που φοβούνται στην ΠΑΕ είναι μήπως ο ποδοσφαιριστής έχει πρόταση (έστω και ανεπίσημη) από ομάδα του εξωτερικού και πατήσει πάνω σε αυτό για να μην υποχωρήσει ούτε ευρώ.

Την Τετάρτη πάντως δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη και από μέρα σε μέρα αναμένεται να γίνει το ραντεβού που θα καθορίσει πολλά στο θέμα της ανανέωσης ή όχι του συμβολαίου του Λουκά Βύντρα. Κάτι που λέγεται ότι θέλει και ο ίδιος ο παίκτης, αλλά περιμένει μία οικονομική επιβράβευση της προσήλωσης και της προσφοράς του για να υπογράψει.

FA Cup: Ξέσπασε η Άρσεναλ!

Ο χαμένος τελικός του Carling Cup κόντρα στην Μπέρμιγχαμ πείσμωσε την Άρσεναλ, η οποία ξέσπασε πάνω στην… άμοιρη Λέιτον Όριεντ με το ευρύ 5-0 στον 5ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας. Νίκη-πρόκριση και για τη Μάντσεστερ Σίτι, 3-0 την Άστον Βίλα.

Οι «κανονιέρηδες» δεν ήθελαν να ρισκάρουν στην επί 13 αγώνες αήττητη Λέιτον Όριεντ και παίζοντας καλό ποδόσφαιρο πέτυχαν πέντε τέρματα, με τον Νίκλας Μπέντνερ να είναι ο πρωταγωνιστής, καθώς πέτυχε χατ-τρικ. Το σκορ άνοιξε ο Σαμάκ στο 7’, ακολούθησαν τα τρία γκολ του Δανού (30’, 43’ 62’ πεν.), ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Κλισί στο 75ο λεπτό.

Πλέον, ο Βενγκέρ και οι παίκτες του καλούνται να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη φάση των «8», με το μεγάλο αυτό ντέρμπι, αναμφισβήτητα να κλέβει την παράσταση.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Μάντσεστερ Σίτι ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Άστον Βίλα επικρατώντας με 3-0. Τα γκολ των «πολιτών» πέτυχαν οι Γιάγια Τουρέ στο 5’, μάριο Μπαλοτέλι στο 25’, ενώ το τελικό 3-0 πέτυχε ο Νταβίντ Σίλβα στο 70ο λεπτό.

Μισός στο ΟΑΚΑ την Κυριακή!

Τέσσερις παίκτες, που είναι τιμωρημένοι, δεν υπολογίζει ο Μάκης Χάβος για το ματς πρωταθλήματος την Κυριακή με την ΑΕΚ!
Μισός στο ΟΑΚΑ την Κυριακή!
Συγκεκριμένα λόγω των κόκκινων του δέχτηκαν οι Λίνο και Ιβιτς τέθηκαν νοκ άουτ εν όψει του αγώνα με την Ενωση κάτι που θα συμβεί και στις περιπτώσεις των Γκαρσία και Τσιρίλο που εκτίουν τις ποινές στο συγκεκριμένο ματς.

«Δεν ντρέπεσαι;»

Αμέσως μετά την αποβολή του Ίβιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης εξέφρασε τα παράπονά του στον διαιτητή της αναμέτρησης ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, καθώς πλέον οι Θεσσαλονικείς παίζουν με εννέα παίκτες.

«Δεν ντρέπεσαι;»
Ο «Σάλπι» χωρίς να καταλαβαίνει για ποιο λόγο ο συμπαίκτης του πήρε κόκκινη, λίγο μετά την αποβολή του Λίνο, είπε μεταξύ άλλων στον διαιτητή Σιδηρόπουλο, «Καλά δεν ντρέπεσαι; Τι είναι αυτά που κάνεις;»

«Νοκ άουτ» ο Ντ’ Αγκοστίνο!!

Χωρίς τον Γκαετάνο Ντ` Αγκοστίνο θα αναγκαστεί να αγωνίζεται για τις επόμενες τρεις εβδομάδες η Φιορεντίνα, αφού ο Ιταλός μέσος υπέστη κάταγμα στο χέρι στην προπόνηση της Τετάρτης. Αρχικά, οι άνθρωποι των «βιόλα» θεώρησαν πως ήταν ένα απλό πρόβλημα, όμως ο πόνος δεν υποχωρούσε και υποβλήθηκε σε εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν πως έχει κάταγμα στο τρίτο μετακάρπιο και θα υποβληθεί σε επέμβαση στην Πέμπτη στο συγκεκριμένο σημείο.

Ντιόπ: «Μας έλειψε η τύχη»

Στην κακοδαιμονία απέδωσε το ισόπαλο 0-0 της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου ΟΠΑΠ ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, ωστόσο παρουσιάστηκε αισιόδοξος και αποφασισμένος για τη νίκη στη ρεβάνς.

«Μας έλειψε η τύχη. Ήμουν άτυχος, γιατί είχα δύο δοκάρια. Κάποιες φορές έτσι συμβαίνει. Δυστυχώς δεν τα κατάφερα, όπως δεν καταφέραμε και συνολικά σαν ομάδα να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες μας. Αν είχαμε καταφέρει να σκοράρουμε θα είχαμε περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης. Πλέον θα πάμε στην Τούμπα για να δώσουμε τη μάχη μας σε ένα ματς που είναι πολύ μεγάλης σημασίας για μας», δήλωσε ο Σενεγαλέζος μέσος και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν θα έχουμε την τύχη με το μέρος μας στη ρεβάνς. Αν το θέλεις πολύ και παίξεις δυνατά και με πάθος, μπορείς να πάρεις την πρόκριση. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλός σήμερα και θα εμφανιστεί ακόμη καλύτερος στη ρεβάνς. Θα πρέπει να πάμε εκεί σαν στρατός για να νικήσουμε. Όλα τα παιδιά ανυπομονούν για τον αγώνα αυτό. Γιατί να μην τα καταφέρουμε; Είναι η τελευταία μας ευκαιρία. Σε προσωπικό επίπεδο με εξιτάρει ότι θα παίξουμε σε ένα γήπεδο όπως η Τούμπα», δήλωσε ο μέσος της Ένωσης.

Θρίαμβος της Σάλκε στο Μόναχο! (video)

Η Σάλκε έκανε τη μεγάλη έκπληξη και νικώντας την Μπάγερν με 1-0 στο Μόναχο προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας, όπου στις 21 Μαΐου θα αναμετρηθεί στο Βερολίνο με τη Ντούισμπουργκ.

Η ομάδα του Φέλιξ Μάγκατ υπερασπίστηκε με ηρωισμό το γκολ που πέτυχε ο Ραούλ στο 15’ και έφτασε για δωδέκατη φορά στην ιστορία της στο ματς τίτλου, όπου θα διεκδικήσει το πέμπτο της τρόπαιο.

Στον αντίποδα, οι Βαυαροί μετά την απώλεια του πρωταθλήματος το Σάββατο μετά την ήττα από τη Ντόρτμουντ, έχασε και το δεύτερο κεκτημένο, γνωρίζοντας μία ακόμη ήττα στην έδρα της μέσα σε τέσσερις ημέρες.

Το γκολ της νίκης για τους «βασιλικούς μπλε» ήρθε στο 15’. Μετά από κόρνερ του Φαρφάν, ο Χέβεντες πήρε την κεφαλιά και ο Ραούλ, που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας σκόραρε από κοντά με το κεφάλι. Η ομάδα του Λουίς Φαν Γκάαλ πίεσε, έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν καλά «οχυρωμένοι» στα μετόπισθεν και πήραν την πρόκριση, με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να περνά ως αλλαγή στο 89’.

Μπάγερν (Φαν Γκάαλ): Λαμ, Τίμοστσουκ (59’ Κρόος), Μπρένο, Λουίς Γκουστάβο (82’ Βαν Μπούιτεν), Σβαϊνστάιγκερ, Πράνιτς, Ρόμπεν, Μίλερ (77’ Κλόζε), Ριμπερί, Γκόμεζ.

Σάλκε (Μάγκατ): Νόιερ, Ουτσίντα, Μέτσελντερ, Χέβεντες, Σαρπέι (82’ Σμιτς), Κλούγκε, Μάτιπ, Ανάν (89’ Παπαδόπουλος), Φαρφάν, Ραούλ, Χουράδο (61’ Ντράξλερ).



Έτοιμος ο Φάμπρεγας!

Στη διάθεση του Αρσέν Βενγκέρ για τον αγώνα της Άρσεναλ με την Μπαρτσελόνα την ερχόμενη Τρίτη για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ θα τεθεί ο Σεσκ Φάμπρεγας σύμφωνα τουλάχιστον με τις δηλώσεις του Ισπανού αστέρα.

Ο ηγέτης των «κανονιέρηδων» τραυματίστηκε στις 23 Φεβρουαρίου στον αγώνα με τη Στόουκ για το πρωτάθλημα. Από τότε δίνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τη ρεβάνς με τους «μπλαουγκράνα» ώστε να υπερασπιστεί στο Κάμπ Νόου τη νίκη με σκορ 2-1 του πρώτου αγώνα.

«Ξεκίνησα τρέξιμο. Είμαι πολύ καλύτερα και δε νιώθω καθόλου πόνους. Ίσως παίξω ακόμη και το Σάββατο (με την Σάντερλαντ)», τόνισε αισιόδοξος ο Φάμπρεγας.

Σταθερά στην 4αδα η Βιγιαρεάλ!!

Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, η Βιγιαρεάλ επικράτησε με 1-0 της Έρκουλες και παρέμεινε στην 4η θέση της Πριμέρα Ντιβιζιόν, περιμένοντας στραβοπάτημα της Βαλένθια που αναμετράται με τη Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τετάρτης.

Η Βιογιαρεάλ, πιο εύκολα απ’ ότι προδίδει το τελικό σκορ, επικράτησε με 1-0 της Έρκουλες, χάρη σε τέρμα του Τζουζέπε Ρόσι στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης. Από κει και πέρα, η Αθλέτικ Μπιλμπάο δεν κατάφερε να πάρει σημαντική νίκη στην έδρα της Ρεάλ Σαραγόσα και να «πιάσει» την Εσπανιόλ στην 5αδα. Οι Βάσκοι προηγήθηκαν με γκολ του Γιορέντε στο 18’, όμως οι γηπεδούχοι με αντεπίθεση διαρκείας ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση χάρη σε γκολ των Γιάροσικ και Ούτσε στην επανάληψη.

Σε άλλα παιχνίδια της ημέρας, η Ατλέτικο συνέχισε να… αγνοεί τη νίκη καιν αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στην έδρα της Χετάφε, ενώ Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και Λεβάντε απέσπασαν σημαντικούς βαθμούς στην έδρα των Οσασούνα και Ρεάλ Σοσιεδάδ αντίστοιχα.

Αντσελότι: «Δεν μπορώ να το πιστέψω»

Κοιτάει τη βαθμολογία και δεν μπορεί να πιστέψει στη μεγάλη διάφορα από την κορυφή ο Κάρλο Αντσελότι. Η Τσέλσι επικράτησε της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο μεγάλο ντέρμπι της Πρέμιερ Λιγκ όμως η διαφορά που χωρίζει τις δύο ομάδες παραμένει διψήφια και ο Ιταλός τεχνικός τονίζει τη δυσκολία να προλάβουν το τρένο του τίτλου.

«Είμαστε πολύ μακριά από τη Γιουνάιτεντ. Δύσκολα θα χάσουν τόσους βαθμούς. Πρέπει να συγκεντρωθούμε μόνο στα δικά μας παιχνίδια. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι απέχουμε τόσο από την κορυφή. Πρέπει να κοιτάξουμε τον πίνακα και να είμαστε ειλικρινείς. Να παραδεχτούμε ότι η Γιουνάιτεντ έδειξε περισσότερη συνέπεια στη διάρκεια της σεζόν», τόνισε ο Αντσελότι μετά τη νίκη της Τσέλσι που μείωσε έτσι τη διαφορά στους 12 βαθμούς και έχει και έναν αγώνα λιγότερο.

Μπάμπης Μιχαηλίδης-«Θα πρέπει να σε αφήσουν να παίξεις ποδόσφαιρο!»

Αιχμές για τη διαιτησία του πρώτου ημιτελικού Κυπέλλου ΟΠΑΠ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ άφησε ο Μπάμπης Μιχαηλίδης. Ο συνεργάτης του Μάκη Χάβου, που κάθισε στον πάγκο καθώς ήταν τιμωρημένος ο πρώτος προπονητής των Θεσσαλονικέων παρουσιάστηκε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του.

«Τι να πω; Για το ποδόσφαιρο ή για τα τεκταινόμενα στον αγωνιστικό χώρο; Θα πρέπει να σε αφήσουν να παίξεις ποδόσφαιρο. Αφήνουμε τα τεκταινόμενα στην κρίση των ΜΜΕ και του κόσμου. Τα παιδιά έδωσαν την ψυχή τους για να πάρουμε ένα αποτέλεσμα. Είναι ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά όλα θα κριθούν στον επαναληπτικό της Τούμπας», δήλωσε ο Μπάμπης Μιχαηλίδης.

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-0

Aνοικτούς λογαριασμούς άφησαν για τον επαναληπτικό της Τούμπας, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μετά το 0-0 στο Ολυμπιακό στάδιο.

Οι γηπεδούχοι που είχαν δύο δοκάρια (οριζόντια) με ισάριθμες κεφαλιές του Ντιόπ (34', 81') δεν εκμεταλλεύθηκαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα μετά τις αποβολές του Λίνο (74') και Ιβιτς (77'), γεγονός που προκάλεσε τον θυμό των φιλοξενούμενων προς τον κ. Σιδηρόπουλο.
Με απουσίες τα πλάνα των προπονητών


Με σημαντικά προβλήματα απουσιών παρουσιάστηκαν οι δύο ομάδες στο πρώτο μεγάλο τους "ραντεβού". Ο Μανόλο Χιμένεθ για τους γηπεδούχους δεν μπορούσε να υπολογίζει στον τιμωρημένο Μανωλά και τους τραυματίες Γιάχιτς και Γκέντσογλου. Ο Ισπανός τεχνικός προτίμησε να παρατάξει τον συμπατριώτη του Μπαχά στην επίθεση μαζί με τον Λυμπερόπουλο και τον Μπερνς στα δεξιά και τον Σκόκο αριστερά να πιέζουν την αντίπαλη άμυνα.


Από την πλευρά του ο Μάκης Χάβος που ήταν στην σουίτα λόγω τιμωρίας με τον βοηθό του Μπάμπη Μιχαηλίδη να παίρνει τις εντολές μέσω κινητού δεν είχε στην διάθεσή του, τους Βιεϊρίνια, Βιτόλο, Χαλκιά, Μαλεζά, Φωτάκη και Ετό. Ετσι θέση στην βασική ενδεκάδα που είχε σύστημα 4-4-1-1 πήρε ο Κουτσιανικούλης που ήταν αριστερά, ο Σαλπιγγίδης δεξιά και ο Μουσλίμοβιτς στο κέντρο της επίθεσης.

Δυνατές μονομαχίες και προσοχή σε άμυνες

Το πρώτο 10λεπτο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να έχουν την εδαφική πρωτοβουλία και με την παρότρυνση των χιλιάδων οπαδών τους, πίεζαν κυρίως από τα δεξιά με αποδέκτη τον Μπερνς για να φτάσουν μέσα στην περιοχή των αντιπάλων τους.

Η αποτελεσματική αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ. ήταν το πρώτο χαρακτηριστικό του "Δικέφαλου του Βορρά" που σε παθητικό ρόλο αρχικά, κατάφερε και ισορρόπησε τον ρυθμό από το 15' και μετά. Μάλιστα, στο 16' ο Κουτσιανικούλης "έστρωσε" στον Μουσλίμοβιτς, ο οποίος απέφυγε έναν αντίπαλο και με δυνατό σουτ απείλησε τον Σάχα.

Οι δυνατές μονομαχίες ξεκίνησαν στο ματς κυρίως και στην ολισθηρότητα του αγωνιστικού χώρου, με τους δύο προπονητές να είναι συνεχώς όρθιοι και να δίνουν οδηγίες στους παίκτες τους.

Απειλές με σουτ, δοκάρι με κεφαλιά


Η "Ενωση" ισοφάρισε τις ευκαιρίες στο ματς με τον ίδιο τρόπο των φιλοξενούμενων, όταν μετά από λάθος της άμυνας του ΠΑΟΚ, ο Λυμπερόπουλος βρέθηκε σε θέση βολής στο 25' αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Εξι λεπτά αργότερα και ενώ ο ΠΑΟΚ είχε "ανοίξει" το παιχνίδι του ο Πάμπλο Γκαρσία έχασε την μπάλα στην μεσαία γραμμή και ο Μπαχά σούταρε βιαστικά μακριά από την περιοχή με την μπάλα να περνάει άουτ και την εξέδρα δευτερόλεπτα μετά να φωνάζει ως αντίδραση για την βιαστική απόφαση του Ισπανού να σουτάρει, το όνομα του Μπλάνκο.

Η καλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων που "άγγιξαν" το γκολ, ήρθε από στημένη φάση. Ο Σκόκο εκτέλεσε ένα κόρνερ στο 34' και ο Ντιόπ νίκησε στον αέρα τον Ιβιτς αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι με τον Λίνο να απομακρύνει στην συνέχεια.

Ο Χάβος ανήσυχος στο μπουθ, ζητούσε μέσω του κινητού καλύτερη κυκλοφορία στο ματς και περισσότερη συγκέντρωση κάτι που μετέφερε στους παίκτες ο βοηθός του. Οι παίκτες του πριν πάνε στα αποδυτήρια έκαναν κατά το ήμισυ πράξη τις εντολές του και έχασαν μια ευκαιρία στο 42'.

Ο Ιβιτς με διαγώνια πάσα βρήκε τον Σαλπιγγίδη και ο διεθνής μεσοεπιθετικός από πλάγια σούταρε δυνατά για να απομακρύνει σωτήρια ο Σάχα σε κόρνερ, στην τελευταία καλή φάση του ματς για το πρώτο 45λεπτο.

"Σωτήρας" ο Σάχα, μέσα "Ζορό", Λαγός και Ελ Ζαρ

Το παιχνίδι ξεκίνησε σχεδόν όπως τελείωσε το πρώτο μέρος, με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν για μια ακόμα φορά πολύ κοντά στην επίτευξη ενός γκολ. Στο 51' ο Τσουκαλάς τροφοδότησε πλάγια τον Μουσλίμοβιτς, ο Βόσνιος αφού κοντρόλαρε με το αριστερό εξαπέλυσε με το δεξί ένα δυνατό σουτ αλλά ο Σάχα που παρακολουθούσε την φάση έκανε μια εντυπωσιακή και συνάμα σωτήρια απόκρουση για την ομάδα του.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης, οι δύο προπονητές άρχισαν τις πρώτες κινήσεις τους στην σκακιέρα του ματς. Πρώτος ο Χιμένεθ έριξε στο ματς τον Μπλάνκο αντί του Μπαχά, με τον Αργεντίνο να αποθεώνεται ενώ λίγα λεπτά μετά ο Χάβος με εντολή από τα μπουθ απέσυρε τον Κουτσιανικούλη και έβαλε στο ματς τον Ελ Ζαρ. Ο τεχνικός της ΑΕΚ στο 64' έβαλε στο ματς και τον Λαγό αντί του "θετικού" Μπερνς.

Στο 65' μετά από λάθος απομάκρυνση του Μουσλίμοβιτς μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Ντιόπ έγινε κάτοχος της μπάλας σούταρε αλλά ο Κρέσιτς σωστά τοποθετημένος μπλόκαρε.

Αποβολή Λίνο-Ιβιτς και "Σβούρα"

Οι παίκτες του Χιμένεθ όσο κυλούσε ο χρόνος αναζητούσαν ένα γκολ και πίεζαν σε όλες τις γραμμές με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να έχουν καλή αμυντική λειτουργία. Στο 73' οι "κιτρινόμαυροι" έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν μετά από σέντρα του Λαγού, ο Λυμπερόπουλος έπιασε την κεφαλιά και ο Μπλάνκο στην πορεία της δεν πρόλαβε να την στείλει στα δίχτυα.

Στο 74' οι γηπεδούχοι απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα στον αγωνιστικό χώρο, όταν ο Σκόκο απέφυγε τον Λίνο που του έκανε φάουλ στην μεσαία γραμμή και  αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Τρία λεπτά αργότερα, ήρθε το δεύτερο πλήγμα από τον ρέφερι από τα Δωδεκάνησα.

Μετά από ένα φάουλ του Μάκου στον Ιβιτς (που δεν δόθηκε), ο Σέρβος μέσος διαμαρτυρήθηκε και ο διαιτητής του έδωσε δεύτερη κίτρινη προκαλώντας την οργή στον πάγκου του "Δικέφαλου του Βορρά" (που είχε συνέπεια να αποβληθεί και ο Παντελής Κωσνταντινίδης).


Δοκάρι πάλι ο Ντιοπ


Για μια ακόμα φορά οι γηπεδούχοι από στημένη φάση άγγιξαν το γκολ στο 81', όταν μετά το κόρνερ του Λαγού, ο Ντιόπ έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε και πάλι στο οριζόντιο δοκάρι του Κρέσιτς, προκαλώντας την αντίδραση απογοήτευσης από τον πάγκο της "Ενωσης".

Στο τελευταίο πεντάλεπτο και παρά την πίεση που είχαν οι γηπεδούχοι που είχαν ταυτόχρονα και το αριθμητικό πλεονέκτημα, δεν έφτασαν σε κάτι αξιόλογο, λόγω της σπουδαίας και μαζικής αμυντικής λειτουργίας των φιλοξενούμενων αλλά και των βεβιασμένων επιλογών τους προς την εστία του Κρέσιτς.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Γεωργέας, Καράμπελας (84' Μίτσελ), Δέλλας, Ματέος, Μάκος, Ντιόπ, Μπερνς (65' Λαγός), Σκόκο, Λυμπερόπουλος, Μπαχά (57' Μπλάνκο).

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Γκαρσία, Τσουκαλάς, Σαλπιγγίδης (89' Αθανασιάδης), Κουτσιανικούλης (60' Ελ Ζαρ), Ιβιτς, Μουσλίμοβιτς (80' Σαβινί).

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί:  Τάτσης (Ηπείρου), Καρσιώτης (Κορινθίας)

Γκολ: - / -

Κίτρινες κάρτες: Καράμπελας, Μίτσελ / Λίνο (2), Ιβιτς (2), Τσιρίλο

Κόκκινες:  Λίνο, Ιβιτς

Παρέμεινε η ποινή του Ριέρα

Ο Σίτο Ριέρα, θα πρέπει να εκτίσει κανονικά τις υπόλοιπες δύο αγωνιστικές της ποινής του, καθώς η έφεση του δεν έγινε δεκτή. Ο παίκτης του Πανιωνίου, τιμωρήθηκε πρωτόδικα με τρεις αγωνιστικές, για την ενέργειά του να χτυπήσει εκτός φάσης τον Καφέ στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Την Τετάρτη συζητήθηκε η έφεση που είχε καταθέσει, όμως αυτή δεν έγινε δεκτή, με αποτέλεσμα να παραμείνει η ποινή του. Με δεδομένο ότι την πρώτη αγωνιστική την εξέτισε στο ματς με τον Ολυμπιακό (όπου αποβλήθηκε ο αδελφός του Αλμπερτ για χτύπημα εκτός φάσης στον Κοντοέ), ο Ισπανός παίκτης θα λείψει από τα παιχνίδια του Πανιωνίου με Ατρόμητο και Κέρκυρα.

Πάντως για την αναμέτρηση με την ομάδα του Περιστερίου, ο Τάκης Λεμονής θα έχει στην διάθεσή του τους Μήτρογλου, Γκαλίτσιο και Ομο που για διάφορους λόγους δεν αγωνίστηκαν κόντρα στον Ολυμπιακό. Ετσι θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως η ενδεκάδα θα παρουσιάζει αλλαγές.

«Δια πυρός και σιδήρου» η Παρί

Το τρίτο από τα τέσσερα εισιτήρια των ημιτελικών πήρε η Παρί Σεν Ζερμέν, που κατάφερε και λύγισε την Λε Μαν στο 108ο λεπτό με γκολ του Μπαεμπέκ.

Το τελικό 2-0 έγινε με γκολ του Κεμπανό στο 117΄.

Σε ένα παιχνίδι με δύο αποβολές και πολλά νεύρα, οι πρωτευουσιάνοι πέρασαν στην επόμενη φάση, διώχνοντας το άγχος έστω και στο τέλος.

Μετά τις Νις και Ανζέ, η Παρί είναι η επόμενη ομάδα και η τετράδα ολοκληρώνεται με τον νικητή του Λιλ-Λοριάν αργά το βράδυ.

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών:

Ρεμς – Νις 2-3

Σαμπέρι – Ανζέ 0-3

Παρί Σεν Ζερμέν – Λε Μαν 2-0

Μπέος: «Τέσσερα θα φάτε στον Βόλο»

Φραστικό επεισόδιο με μερίδα παικτών του Ατρομήτου είχε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου. «Ελάτε στον Βόλο και θα σας βάλω τέσσερα», τους είπε ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρόλευκων» και στη συνέχεια θέλοντας να ρίξει τους τόνους, πρόσθεσε: «Και ο Ατρόμητος να περάσει, εγώ θα χαρώ».

Στις δηλώσεις του ο Μπέος αρχικά αναφέρθηκε σε όλα όσα υποστηρίζει ο Σωτήρης Βοριάς, τονίζοντας ότι: «Είναι ένας πικραμένος που τον έχει αποβάλει το ποδόσφαιρο και σύντομα θα κληθεί να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη για όλα τα άθλια που έχει πει εις βάρος μου».

Αναφορικά με το σημερινό παιχνίδι στο Περιστέρι, υπογράμμισε: «Αν και κάναμε μια κακή εμφάνιση, ίσως τη χειρότερή μας ως τώρα, νομίζω ότι το γκολ μας δίνει αρκετές πιθανότητες. Πιστεύω ότι εμείς θα είμαστε η ομάδα που θα περάσει στον τελικό . Έχουμε τη δυνατότητα να γράψουμε ιστορία και θα τα καταφέρουμε. Επίσης, πιστεύω ότι θα μπούμε και στην 1η πεντάδα του πρωταθλήματος και θα διεκδικήσουμε την έξοδό μας στην Ευρώπη μέσω τον πλέι οφ».

Ανοιχτό το «Γ. Καραϊσκάκης» με ΑΕΚ!

Με γεμάτες τις κερκίδες θα υποδεχθεί ο Ολυμπιακός την ΑΕΚ στο ντέρμπι της 20ης Μαρτίου. Μετά την αναβολή που δόθηκε στην συνεκδίκαση της έφεσης του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Εμμανουήλ Αντωνάκη και της αντέφεσης των «ερυθρολεύκων» αν επιβληθεί επιπλέον ποινή θα εκτείσουν στο παιχνίδι με την Καβάλα. Ο λόγος είναι ότι ο Πειθαρχικός Κώδικας προβλέπει ότι πρέπει να περάσει ένα πενθήμερο για να εκτίσει μια ομάδα επιπλέον τιμωρία.

Ανώμαλη προσγείωση διαιτητή! (vid)

Ο Τόνι Άλεν των Μέμφις έτρεξε στον αιφνιδιασμό για να προλάβει μία μακρινή λόμπα… αλλά εκτός από το καλάθι που πέτυχε κατάφερε να πάρει παραμάζωμα και τον διαιτητή!
O Τόνι Άλεν των Μέμφις έτρεξε στον αιφνιδιασμό για να προλάβει μία μακρινή πάσα από τον συμπαίκτη του... αλλά δεν κατάλαβε πόσο κοντά ήρθε με τον διαιτητή! Το αποτέλεσμα ήταν να συγκρουστούν κι ο ρέφερι να πέσει φαρδύς πλατύς στο παρκέ! Ο Νούνιεθ (σ.σ. ο διαιτητής) έμεινε για λίγο στο έδαφος και μετά αποχώρησε έχοντας κερδίσει έναν τραυματισμό στο πόδι…

Δείτε τη φάση στο βίντεο που ακολουθεί:



Συλλαλητήριο στην Καμάρα!!

Ο μεγαλύτερος και ο πιο δυναμικός σύνδεσμος φίλων ΠΑΟΚ «Θύρα 4» αποφάσισε να διοργανώσει συλλαλητήριο συμπαράστασης  την Παρασκευή στην Καμάρα για τους οπαδούς του Δικεφάλου που είναι προφυλακισμένοι εδω και έξι μήνες.
Μετά την διαμαρτυρία που υπήρξε την Κυριακή στην Τούμπα από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ για την απελευθέρωση των 5 οπαδών που εδώ και  έξι μήνες είναι προφυλακισμένοι η Θύρα 4 αποφάσισε να διοργανώσει συλλαλητήριο συμπαράστασης  την Παρασκευή στην Καμάρα. 
Η ανακοίνωση της Θύρας 4
«Οι οπαδοί μας συμπληρώνουν 6 μήνες άδικα προφυλακιστέοι. Σε όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρχε δίκαιη μεταχείριση από τις αρχές οι οποίες παράνομα συνεχίζουν την κράτηση τους. Με αφορμή τη συνέχιση της παράνομης κράτησης των οπαδών του ΠΑΟΚ, οι ΣΦ ΠΑΟΚ καλούν τον κόσμο μας να παρευρεθεί μαζικά στην ειρηνική συγκέντρωση που θα γίνει την Παρασκευή 4/3/2011 και ώρα 18:30 στην Καμάρα. Η συγκέντρωση αυτή είναι το ξεκίνημα από μια σειρά ενεργειών που θα συνεχιστούν μέχρι να απελευθερωθούν οι οπαδοί μας».

Κριστιάνο: 6,5 ώρες χωρίς γκολ...

Περίοδο ντερφορμαρίσματος περνάει ο Κριστιάνο Ρονάλντο και η Ρεάλ το πληρώνει καθώς είναι στο -7 από την Μπάρτσα. Ο Πορτογάλος συμπλήρωσε 6,5 χωρίς να βρει τον δρόμο για αντίπαλα δίχτυα.
Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει αποδειχθεί ότι έχει μεγάλη εξάρτηση από τον Κριστιάνο και το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει σύμπτωση, αφού η κακή φόρμα των Μερένχες είναι την ίδια ακριβώς περίδοδο με την χειρότερη του Πορτογάλου από τότε που φόρεσε τη λευκή φανέλα. Το τελευταίο γκολ του 26χρονου ήρθε στις 6 Φεβρουαρίου κόντρα στην Ρεάλ Σοσιεδάδ και από τότε έχουν περάσει 409 λεπτά χωρίς να στείλει τη μπάλα στο πλεχτό στην Primera Division. Η Ρεάλ έχει κερδίσει μόλις τα δύο από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της (με Εσπανιόλ και Λεβέντε) και έχει πετύχει συνολικά τέσσερα γκολ. Ο Ρονάλντο έχει σταθεί άτυχος στο να μεγαλώσει τον λογαριασμό του καθώς με την Λιόν στο Champions League και την Ντεπορτίβο είχε δοκάρι.

Ο Φεβρουάριος είναι ο χειρότερος φετινός μήνας του, με δύο γκολ, επίδοση που είναι σε πολύ μεγάλη απόσταση από αυτή του Οκτωβρίου, όταν και έβαλε 11 τεμάχια. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός αν και ξεκίνησε πολύ δυναμικά, πλέον βρίσκεται με 24 γκολ, δύο πίσω από τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, Λέο Μέσι. Παρά το ότι διανύει περίοδο... ξηρασίας ο Κριστιάνο έχει βάλει 34 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις (24 στην Primera, 6 στο Copa del Rey και 4 στο Champions League) ξεπερνώντας ήδη τα 33 περσινά. Εχει ακόμα 13 αγώνες στο πρωτάθλημα, τον τελικό του κυπέλλου και τουλάχιστον ένα ματς στο Champions League για να σπάσει το προσωπικό του ρεκόρ, που είναι 42 γκολ, όταν έπαιζε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και είχε κερδίσει το Χρυσό Παπούτσι και την Χρυσή Μπάλα τη σεζόν 2007-08.

Τόρες: «Θέλω χρόνο προσαρμογής»

Ο νεοφερμένος στην Τσέλσι, Φερνάντο Τόρες, υποστήριξε πως θα χρειαστεί κάποιο διάστημα μέχρι να προσαρμοστεί στο στυλ παιχνιδιού της νέας του ομάδας, αλλά εκτελεί ότι του λέει ο προπονητής του.
Μεγάλο ρόλο παίζει, σύμφωνα με τον Φερνάντο Τόρες, η κατανόηση του τρόπου παιχνιδιού και της νοοτροπίας της Τσέλσι, αν θέλει να αγωνίζεται στο κορυφαίο επίπεδο. Όπως δήλωσε και ο ίδιος στο επίσημο περιοδικό των «μπλε», θα χρειαστεί κάποιο χρόνο προσαρμογής: «Πάντα κάποιος καινούριος παίκτης θέλει χρόνο προσαρμογής στη νέα του ομάδα. Είναι σημαντικό να καταλάβει το στυλ παιχνιδιού, έτσι ώστε να μπει πιο εύκολα στο κλίμα. Αν θες να είσαι κορυφαίος παίκτης, πρέπει να αγωνιστείς με επιτυχία σε πολλές θέσεις και εγώ πάντα κάνω ότι μου πει ο προπονητής μου. Ξέρω πως βρίσκομαι σε ένα πολύ σπουδαίο σύλλογο και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος».
Ο Τόρες συνέχισε, μιλώντας για το κλίμα στην ομάδα και την εγκατάστασή του στο Λονδίνο: «Είναι λογικό να είσαι λίγο ντροπαλός στην αρχή. Το κλίμα είναι εξαιρετικό, όμως και αυτό είναι που μετράει. Αυτό που θέλω τώρα, είναι να βρω ένα σπίτι για να έρθει στο Λονδίνο και η οικογένειά μου».

Θέλει Σισέ η Λίβερπουλ!

Για την απόκτηση του Παπίς Ντεμπά Σισέ είναι έτοιμη να κινηθεί η Λίβερπουλ, όπως αναφέρουν αγγλικά Μέσα. Οι «ρεντς» θέλουν να εκμεταλλευτούν τις τάσεις φυγής του Σενεγαλέζου, ο οποίος τα πάει εξαιρετικά για ακόμα μία σεζόν.

Το «SkySports.com» αναφέρει πως οι διοικούντες τον σύλλογο του Μέρσισαϊντ επιθυμούν να κάνουν δικό τους τον άσο της Φράιμπουργκ, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει σκοράρει 16 γκολ στο γερμανικό πρωτάθλημα, ενώ μετράει και 6 ασίστ.

Η τιμή του κυμαίνεται κοντά στα 12 εκατομμύρια ευρώ, αλλά η νέα διοίκηση δεν θέλει να μπει στη διαδικασία διαπραγματεύσεων, έτσι προτίθεται να προσφέρει 15 «χαρτιά» ακατέβατα για να αποκομίσει το πολυπόθητο «ναι».

Δώνης: «Φάουλ το γκολ του Βόλου»

Άκυρο χαρακτήρισε το γκολ του Ολυμπιακού Βόλου ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος τόνισε ότι ο Σανκαρέ κάνει φάουλ στον Αναστασάκο, λίγο πριν στείλει  την μπάλα στα δίχτυα.

«Με το 0-0 θα ήμουν ευχαριστημένος, με το 2-1 είμαι διπλά ευχαριστημένος. Έχουμε πλέον 1% περισσότερες πιθανότητες από τον αντίπαλο για πρόκριση. Το γκολ του Βόλου είναι καθαρά επιθετικό φάουλ του Σανκαρέ στον Αναστασάκο.  

Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό Βόλου. Τέτοιες ομάδες δεν υπάρχουν στο πρωτάθλημα μας. Είμαι σίγουρος ότι όποια από τις δύο ομάδες περάσει, θα έχει και πιθανότητες και για την κατάκτηση του Κυπέλλου», δήλωσε ο έλληνας τεχνικός.

Ανοικτή αύξηση, όχι Άραβες…

Στο άκουσμα της είδησης για την έκτακτη γενική συνέλευση της ΠΑΕ για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να το συνδυάσουν με το ενδιαφέρον των Αράβων που είχε προκύψει(;) πριν δύο μήνες…
Ωστόσο η συγκεκριμένη απόφαση ήταν καθαρά τυπική για να ανοίξει η νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η οποία είναι υποχρεωτική για να συνεχίσει να υφίσταται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και δεν πρέπει να συνδυάζεται με οτιδήποτε άλλο.

Επίσης, δεν αποκλείεται η συγκεκριμένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου να είναι ανοικτή για όλο τον κόσμο που θα θέλει να αγοράσει μετοχές, αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει πρώτα να παρθεί η σχετική έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Δεν αποκλείεται μία αγωνιστική επιτυχία της ομάδας (όπως η κατάκτηση του Κυπέλλου) να συνδυαστεί με την αγορά μετοχών από τους φιλάθλους, αλλά αν θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κάτι τέτοιο θα φανεί τις επόμενες ημέρες.

ΠΗΓΗ: paok24.com

Σχέση πάθους με πορνοστάρ ο Ιάκομπ!

Ο επιθετικός του Ηρακλή, Βίκτορας Ιάκομπ πέρασε ένα καυτό καλοκαίρι, καθώς είχε συντροφιά του την πληθωρική πορνοστάρ, Οάνα Οπρέα ή όπως είναι ευρύτερη γνωστή, Έβα Κεντ…
Σχέση πάθους με πορνοστάρ ο Ιάκομπ! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
Την είδηση δημοσίευσε η ρουμανική ιστοσελίδα «cancan.ro» και αναφέρει πως γνωρίστηκαν στο Βουκουρέστι και πέρασαν τρεις ημέρες μαζί στην Θεσσαλονίκη.
Οι δυο τους έδειχναν να τα πηγαίνουν πολύ καλά, όμως από την στιγμή που ξεκίνησαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ιάκομπ με τον Ηρακλή, δεν έχουν ξανασυναντηθεί, πράγμα που δείχνει πως ήταν απλώς μία εφήμερη σχέση.
Η Οάνα Οπρέα, η οποία έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές ιταλικές αισθησιακές παραγωγές, έχει «στενή» σχέση με το ποδόσφαιρο, αφού στο παρελθόν είχαν περάσει από την αγκαλιά της οι Ζαν Προυνέσκου και Αλεξάντρου Πιτούρκα.

Το… κύκνειο άσμα του Ρονάλντο!!

Την τελευταία του εμφάνιση με τη φανέλα της εθνικής Βραζιλίας θα πραγματοποιήσει στις 7 Ιουλίου, στο φιλικό αγώνα με τη Ρουμανία, ο Ρονάλντο.

«Ο Ρονάλντο αξίζει ένα αγώνα αποχαιρετισμού και οι Βραζιλιάνοι φίλαθλοι αξίζει να τον δουν για ακόμη μια φορά με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας», ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Ρικάρντο Τεϊξέιρα, ο οποίος στη συνέχεια εξέφρασε με βεβαιότητα πως θα είναι «ένα εξαιρετικό πάρτι, που ταιριάζει στην καριέρα ενός τεράστιου στάρ, ενός από τους καλύτερους που έχω δει».

Ο 34χρονος σούπερ σταρ στις 14 Φεβρουαρίου είχε ανακοινώσει την απόφασή του να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, ωστόσο μόλις μετά από μερικές ημέρες σε νέες του δηλώσεις είχε εκφράσει την επιθυμία του να φορέσει για ακόμη μια φορά τη φανέλα της «σελεσάο»…

Γελάει ο Ανρί, «βράζουν» οι Ιρλανδοί! (ΒΙΝΤΕΟ)


Για απίστευτο… θράσος κατηγορούν οι Ιρλανδοί τον Τιερί Ανρί, καθώς όντας προσκεκλημένος σε τηλεοπτική εκπομπή, αστειεύτηκε για το γκολ που πέτυχε με το χέρι κόντρα στην εθνική τους.

Γελάει ο Ανρί, «βράζουν» οι Ιρλανδοί! (ΒΙΝΤΕΟ)
Όταν ρωτήθηκε για την επίμαχη φάση και το αντικανονικό γκολ, το οποίο έστειλε την Γαλλία στο Παγκόσμιο Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής, ο Αρνί τόνισε:

«Ήταν το χέρι του Θεού με την Ιρλανδία. Αυτό το έμαθα από τον Μαραντόνα».




















Ο Μαθία στον Ολυμπιακό!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εντουάρντο Μαθία θα είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού! Ο 37χρονος Ισπανός ήταν σκάουτερ στη Λίβερπουλ μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου του 2010.
Ο Μαθία στον Ολυμπιακό!
Ο Εντουάρντο Μαθία θα αποτελέσει κατά πάσα πιθανότητα τον νέο τεχνικό διευθυντή του Ολυμπιακού και συγκεκριμένα θα είναι ο υπεύθυνος για τις μεταγραφές στον Πειραιά, αφού ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς έχει πλέον δεύτερο ρόλο στους «ερυθρόλευκους» και ασχολείται περισσότερο με τις ακαδημίες. Ο παλαίμαχος Σέρβος επιθετικός έχει γίνει και «κυνηγός ταλέντων», σε αντίθεση με τον Μαθία που θα είναι ο υπεύθυνος για όλα τα μεταγραφικά ζητήματα.

Αποχή οι Έλληνες του ΠΑΟΚ!

Οι αποχές στον ΠΑΟΚ λόγω οφειλών φαίνεται πως είναι στη μόδα… Μετά τους παίκτες του ποδοσφαιρικού τμήματος, οι Έλληνες καλαθοσφαιριστές του Δικεφάλου αποφάσισαν να απέχουν από την απογευματινή προπόνηση.
Η διοίκηση του ΠΑΟΚ δεν είναι συνεπής στις οικονομικές υποχρεώσεις της προς τους Έλληνες παίκτες, με αποτέλεσμα να έρθει η αντίδραση από τους καλαθοσφαιριστές. Το μεσημέρι υπήρξε συνάντηση με τον πρόεδρο της ομάδας Μιλτιάδη Κανωτά, ενώ οι παίκτες συζήτησαν με τους Νίκο Σταυρόπουλο και Τέλη Ζουρνατσίδη. Η χρυσή τομή δεν βρέθηκε κι έτσι μετά τους παίκτες του ποδοσφαιρικού τμήματος του συλλόγου, ήρθε η απόφαση των Ελλήνων της ΚΑΕ να μην κατέβουν στις προπονήσεις. Πλέον θα υπάρξει ακόμα μία συνάντηση με τον αντιπρόεδρο Παρίση Στογιάννη, ώστε να βρεθεί λύση.

Περικοπές σε «Εξέδρα» και «Νέα»

Περικοπές ανακοινώθηκαν από τη διοίκηση του ΔΟΛ στην εφημερίδα ΕΞΕΔΡΑ και στα ΝΕΑ. Κόβεται το κυριακάτικο μεροκάματο και δίνεται ένα επιπλέον ρεπό.
Κόβονται τα κυριακάτικα στην ΕΞΕΔΡΑ
Η διοίκηση του ΔΟΛ ανακοίνωσε περικοπές στην ΕΞΕΔΡΑ και στα ΝΕΑ. Η εταιρία αποφάσισε να μειώσει το κόστος ξεκινώντας από το «κόψιμο» των κυριακάτικων. Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι πλέον δεν θα καταβάλλεται η προσαύξηση στο μεροκάματο και ότι θα δίνεται ένα επιπλέον ρεπό.
Στον «αέρα» ο αθλητικός οδηγός του ΠΣΑΤ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ ανακοινώνει ότι ο «Αθλητικός Οδηγός ΠΣΑΤ 2011», το χρηστικό εργαλείο δουλειάς για όλους τους εμπλεκόμενους στον αθλητισμό, με τις διευθύνσεις και τα τηλέφωνα όλων των αθλητικών και ενημερωτικών φορέων και το αναλυτικότατο ημερολογιακό πρόγραμμα της χρονιάς, βρίσκεται ήδη στην ιστοσελίδα του ΠΣΑΤ (www.psat.gr).
Το Δ.Σ. ακολουθώντας τις σύγχρονες επιταγές, αποφάσισε φέτος να συνδυάσει με τη νέα εποχή την έντυπη έκδοση και να προσχωρήσει στη λογική του «ηλεκτρονικού βιβλίου» (e-book), φέρνοντας τον «Αθλητικό Οδηγό» στις οθόνες των υπολογιστών όλων των ανθρώπων του Αθλητισμού και των ΜΜΕ, οι οποίοι μπορούν πλέον να χρησιμοποιήσουν ή να «κατεβάσουν» το καλεντάρι τις χρονιάς, κάνοντας «κλικ» στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.psat.gr/ebook/ebook2/index.html

Στόχος η Μπάρτσα για Ιγκουαΐν!

Ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν άρχισε ασκήσεις με μπάλα και κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας με την Μπαρτσελόνα στις 20 Απριλίου.
Έχει περάσει σχεδόν ενάμισης μήνας από τότε που ο Ιγκουαΐν υποβλήθηκε σε επέμβαση στην πλάτη και ο άσος της Ρεάλ ξεκίνησε πλέον ατομικό πρόγραμμα προπόνησης με μπάλα. Στόχος του Αργεντινού είναι να βρίσκεται σε θέση να αγωνιστεί στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας με την Μπαρτσελόνα, στις 20 Απριλίου.

«Αφού ολοκλήρωσε επιτυχώς το πρώτο στάδιο της αποκατάστασης του τραυματισμού του, ο Ιγκουαΐν άρχισε σήμερα το πρωί να κάνει ασκήσεις με μπάλα για πρώτη φορά μετά την επέμβασή του. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις, πριν μπει στο τελικό στάδιο ενσωμάτωσής του στην ομάδα», ανέφερε σχετική ανακοίνωση της Ρεάλ.

Οι γιατροί της ομάδας τονίζουν ότι η επιστροφή στην ενεργό δράση κυμαίνεται στους τρεις με τέσσερις μήνες, κάτι που σημαίνει πως ίσως να προλάβει το φινάλε της σεζόν, καθώς η εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε, έγινε στις 11 Ιανουαρίου. Ωστόσο, η πλήρης αποκατάσταση της ζημιάς μπορεί να κρατήσει ακόμα και ένα χρόνο, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι ο παίκτης της Ρεάλ δεν θα μπορεί να αγωνίζεται σε αυτό το διάστημα. «Είναι άλλο πράγμα η κλινική αποκατάσταση και άλλο η λειτουργική, η οποία του επιτρέπει πάντως να συμμετέχει σε δραστηριότητες της ομάδας», τονίζεται σχετικά.

Κατσαβάκης: «Υπάρχουν πιθανότητες πρόκρισης»

Ο Μάκης Κατσαβάκης τόνισε στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα στο Περιστέρι ότι με το γκολ που πέτυχε ο Ολυμπιακός Βόλου υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να προκριθούν οι Θεσσαλοί.

Ο Ολυμπιακός Βόλου μπορεί να ηττήθηκε στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο, όμως με το 2-1 έχει αρκετές πιθανότητες να προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Αυτό τόνισε και ο Μάκης Κατσαβάκης στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα. «Δεν ήμασταν καθόλου καλοί σε κανένα τομέα στο πρώτο ημίχρονο. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε την μπάλα.

Βέβαια, υπήρχε και μια κόπωση στους ποδοσφαιριστές από τον αγώνα του Σαββάτου. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε και προχωρήσαμε σε αλλαγές. Μετά το γκολ που πετύχαμε υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να περάσουμε κι εμείς. Πιέσαμε, συντονιστήκαμε καλύτερα, σε κάποια φάση το χάσαμε αυτό. Η παρουσία του Ακόστα και του Σολάκη ήταν καθοριστική», ήταν τα λόγια του τεχνικού των Θεσσαλών.

Ο Σανκαρέ άλλαξε τα δεδομένα της πρόκρισης

Προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου πήρε ο Ατρόμητος, ο οποίος επικράτησε με 2-1 του Ολυμπιακού Βόλου στο Περιστέρι. Μέχρι το 79ο λεπτό της αναμέτρησης όλα έδειχναν ότι οι γηπεδούχοι θα έπαιρναν σκορ πρόκρισης (2-0), αλλά ο Σανκαρέ δεν είχε  πει την τελευταία του κουβέντα και έδωσε άλλη διάσταση στον επαναληπτικό, καθώς ακόμη και με νίκη με 1-0, οι Θεσσαλοί παίρνουν το «εισιτήριο» για τον τελικό. 

Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε μόνο μια ομάδα και αυτή ήταν ο Ατρόμητος. Ο Ολυμπιακός Βόλου από την άλλη μεριά στο Α΄ μέρος δεν υπήρχε, πραγματοποιώντας μια από τις χειρότερες εμφανίσεις του.  Οι γηπεδούχοι πίεζαν από την αρχή για το 1-0 και το πέτυχαν μόλις στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης. 

Μετά από έναν πολύ καλό συνδυασμό του Καμαρά με τον Σαγκανόφσκι μέσα στην μεγάλη δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του Γιώργου Δώνη. Οι Περιστερίωτες συνέχισαν να είναι καλύτεροι και έφτασαν μια ανάσα από το 2-0 στην τελευταία  φάση του πρώτου ημιχρόνου, με τον Σφακιανάκη να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με τους γηπεδούχους να έχουν προβάδισμα στο σκορ, αλλά και ψυχολογικό.

Το Β΄ μέρος ξεκίνησε με τους «ερυθρόλευκους» να βρίσκονται πολύ κοντά στο 1-1 και την μπάλα μετά την κεφαλιά του Μάρτιν να καταλήγει στο δοκάρι και τους Θεσσαλούς να χάνουν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν. Από την άλλη  μεριά ο Ατρόμητος συνέχισε να πιέζει και στο 61΄ να διπλασιάζει τα τέρματα του. 
Ο Καμαρά πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, πάσαρε παράλληλα προς την μικρή περιοχή στον επερχόμενο Νεμπεγλέρα, ο οποίος εύκολα με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα για τους γηπεδούχους. Και εκεί που όλα έδειχναν να γίνονται πολύ δύσκολα για τον Ολυμπιακό Βόλου, αυτός μείωσε σε 2-1 στο 79΄, χάρη σε κεφαλιά του Σανκαρέ. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τη νίκη, αλλά τους φιλοξενούμενους να διατηρούν ελπίδες πρόκρισης.  ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μιχαηλίδης, Νάστος, Σαρμιέντο, Μπαζίνσκι, Νεμπεγλέρας, Ολιβέιρα, Αναστασάκος (88' Μπρίτο), Σφακιανάκης, Σκόνδρας, Καμαρά (90' Μελισσάς), Σαγκανόφσκι
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακούποβιτς, Ζαραδούκας, Σανκαρέ, Ντολεζάι, Αλβαρεζ, Καπετάνος (72' Ακόστα), Ούμπιντες, Ρόκας, Μάρτιν (82' Σολάκης), Μπρέσκα (46' Νέμεθ), Σζέλεσι
Διαιτητής: Κωνσταντινέας
Βοηθοι: Πάνου, Γούκος

ΒΟΜΒΑ ΜΠΙΤΣΑΞΗ: «Ούτε play off…»

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ…Ο ΓΓΑ , Παναγιώτης Μπιτσαξής, μιλώντας στον Sentra FM προκάλεσε πανικό αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην διεξαχθούν ούτε τα play off ενώ άφησε και αιχμές προς τις διοργανώτριες αρχές… «Πάρθηκε οριστικά η απόφαση αναβολής του τελικού για πολύ σοβαρούς λόγους όπως είναι η διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας των θεατών. Ο τελικός αναβάλλεται μέχρι να καθοριστεί αργότερα μια ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα. Θέλω σε αυτό το σημείο να συγχαρώ δημόσια την αντίστοιχη Ομοσπονδία του βόλεϊ, η οποία χωρίς πολλά λόγια μάς κατέθεσε ένα αρτιότατο σχέδιο για τον σημερινό ημιτελικό Κυπέλλου μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Επίσης, συγχαίρω και τις δύο ομάδες που κάθισαν από κοινού στο τραπέζι, συζήτησαν μαζί μας και έδωσαν απαντήσεις προς πάσα κατεύθυνση. Θα δείτε ότι απόψε στο βόλεϊ όλα θα κυλήσουν ομαλά. Το ίδιο θα γίνει και στο ματς των Γυναικών σε λίγες. Το βόλεϊ έδειξε το δρόμο».

Βέβαια και στο μπάσκετ υπήρξε συμφωνία μεταξύ ΕΟΚ και ομάδων, αλλά έκανε πίσω το Υπουργείο Παιδείας, η Αστυνομία και η ΓΓΑ: «Όσον αφορά το μπάσκετ τα πράγματα δεν ήταν τα ίδια. Η ένταση που έχει δημιουργηθεί στο ποδόσφαιρο από το ποδόσφαιρο είναι ακόμη ενεργή. Συνεπώς δεν υπήρχαν εκείνες οι συνθήκες, ώστε να διαφυλάξουμε την ομαλή διεξαγωγή του τελικού. Υπάρχει σαφής κίνδυνος επεισοδίων. Δεν είχαμε εμπιστοσύνη ότι το παιχνίδι θα διεξαγόταν ομαλά. Και δεν είναι μόνο δική μου γνώμη, αλλά και της ΔΕΑΒ. Υπήρχε φόβος να έχουμε αντίστοιχα φαινόμενα όπως στο περσινό τέταρτο τελικό Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, ή στο φετινό Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ στην Πυλαία».

Επίσης ο γγΑ επέρριψε ευθύνες για την αναβολή του τελικού τόσο στις ομάδες και ειδικότερα στον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο: «Πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να γίνει το ματς. Υπεύθυνη γι' αυτό δεν είναι η Πολιτεία, αλλά πρωτίστως η ΕΟΚ και οι δύο ομάδες. Απέναντί μας ως συνομιλητές έχουμε τις διοργανώτριες αρχές, όχι τις ομάδες. Δεν τσακώνομαι με κανέναν. Δεν υπάρχουν προσωπικά ζητήματα με κανέναν. Ούτε μπαίνουν ούτε μπορούν να μπουν προσωπικά ζητήματα όταν πρόκειται για αποφάσεις που είναι επιβεβλημένο να παρθούν και που θα τις έπαιρνε ο καθένας στη θέση μου. Αυτό που σας λέω είναι ότι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός και η Ομοσπονδία τώρα που πρόκειται για το κύπελλο, αλλά και η ΕΣΑΚΕ στη συνέχεια, λόγω των πλέι οφ, πρέπει να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να πείσουν ότι μπορούν να διοργανώσουν ασφαλείς αγώνες. Αν δεν υπάρξουν αυτές οι συνθήκες, οι αγώνες δεν θα γίνουν. Έχει απηυδήσει ο πολίτης. Δεν μπορεί να βλέπει τον φασισμό των λίγων κάθε τρεις και λίγο, αυτό το μένος που δεν έχει πια καμία ανοχή από τον Ελληνα πολίτη. Ο καθένας να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί».

«Υπάρχουν προτάσεις για Σάντσες»

«Μάχη» αναμένεται να δώσουν πολλές ομάδες για την απόκτηση του Αλέξις Σάντσες, αλλά όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ουντινέζε, έχουν ήδη κάνει κρούση δύο ενδιαφερόμενοι.
Όπως ανέφερε στο Sky Sport Italia ο πρόεδρος των «ζεβρών», Φράνκο Σολντάτι, μία αγγλική και μία ιταλική ομάδα έχουν πλησιάσει τον νεαρό Χιλιανό: «Έχουμε ήδη δύο προτάσεις για τον Σάντσες. Δεν μπορώ να σας πω ποιες ακριβώς, αλλά σας λέω πως η μία είναι από την Αγγλία και η άλλη ιταλική».
Για τον 22χρονο επιθετικό, ενδιαφέρον έχει εκφράσει και η Μπαρτσελόνα, η οποία είχε στείλει απεσταλμένους να τον παρακολουθήσουν με την Παλέρμο και φυσικά εντυπωσιάστηκαν.

Φιλόδοξος ο Ντεμικέλις

Τη σιγουριά του ότι η Μάλαγα είναι σε θέση να κάνει την έκπληξη και να νικήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης και μάλιστα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» εξέφρασε ο Μάρτιν Ντεμικέλις, εν όψει του ταξιδιού της ομάδας του στην ισπανική πρωτεύουσα. 

«Σίγουρα έχουμε τη δυνατότητα να νικήσουμε τη Ρεάλ», δήλωσε στη «Marca» ο Αργεντινός αμυντικός που εντάχθηκε στο δυναμικό της ανδαλουσιανής ομάδας τον Ιανουάριο. Η Μάλαγα πάντως δεν έχει φύγει ποτέ νικήτρια από το «Μπερναμπέου». «Το σημαντικότερο είναι να αποφύγουμε τα σοβαρά λάθη και να διατηρήσουμε την αυτοπεποίθηση και την πίστη στις δυνατότητές μας», πρόσθεσε ο Ντεμικέλις.

Εισβολή ολόγυμνων φιλάθλων σε γήπεδο στην Ισπανία! (video)

Τη δόξα του διάσημου Άγγλου streaker Mark Roberts ζήλεψαν δύο θεατές, που εισέβαλλαν ολόγυμνοι σ’ έναν ερασιτεχνικό ποδοσφαιρικό αγώνα στην Ισπανία και περιφέρονταν ανενόχλητοι μέσα στο γήπεδο για αρκετή ώρα!
Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στην αναμέτρηση της Castro με την O Paramo, για τη Α’ κατηγορία του περιφερειακού πρωταθλήματος της Γαλικίας, την προπερασμένη Κυριακή, μπροστά σε περίπου 200 θεατές. Το ρολόι έδειχνε το 82′ του αγώνα στο στάδιο Nuevo Municipal de Castro, όταν δύο τολμηροί τύποι μπήκαν μέσα στο γήπεδο, ο ένας μετά τον άλλον, φορώντας μόνο τις κάλτσες και τα παπούτσια τους!

Η έκπληξη που ένιωσαν οι παίκτες αλλά και οι αστυνομικοί ήταν τέτοια, που κανείς δεν τόλμησε να τους πιάσει και να τους πετάξει έξω. Αντίθετα, οι εισβολείς επέδειξαν τα… κάλλη τους για περίπου ένα λεπτό, μέχρι τελικά να βγουν έξω. Δεν γλίτωσαν πάντως την σύλληψη από τις τοπικές αρχές, για προσβολή της δημοσίας αιδούς…

Το περιστατικό απαθανάτισαν δύο αγγλόφωνοι θεατές, πιθανώς «συνεργοί» των streakers, που φρόντισαν να το κάνουν γνωστό σ’ όλο τον πλανήτη! Δείτε σε βίντεο τον «περίπατο» των ολόγυμνων ανδρών μέσα στον αγωνιστικό χώρο:







Μουρίνιο: «Υπομονή για τον Κακά»

Υπομονή στο θέμα του Κακά ζήτησε από τους ανθρώπους της Ρεάλ Μαδρίτης ο προπονητής της ομάδας, Ζοσέ Μουρίνιο.
Στον 1,5 χρόνο που βρίσκεται στην Ισπανία, ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ δεν έχει καταφέρει να φτάσει στα υψηλά επίπεδα απόδοσης που είχε στη Μίλαν, ωστόσο ο 51χρονος τεχνικός δεν πιέζει τον 28χρονο μέσο, προκειμένου να επανέλθει στην προηγούμενη αγωνιστική κατάστασή του: «Ο Κακά δεν έχει αγωνιστεί εδώ και έξι μήνες, αλλά ο πραγματικός χρόνος είναι μεγαλύτερος, γιατί δεν βρίσκεται στη γνωστή φόρμα του εδώ και 1,5 χρόνο» τόνισε μεταξύ άλλων ο Μουρίνιο.
Ο Κακά δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί αμέσως στις απαιτήσεις του ισπανικού πρωταθλήματος, ενώ στη συνέχεια ήρθε και ο τραυματισμός του το περασμένο καλοκαίρι από το Παγκόσμιο Κύπελλο να τον κρατήσει εκτός αγωνιστικών χώρων για διάστημα έξι μηνών. Έτσι, δεν ήταν λίγοι οι ενδιαφερόμενοι που εικάζουν ότι η «βασίλισσα» θα τον παραχωρήσει το ερχόμενο καλοκαίρι. Μάλιστα, η Ρούμπιν Καζάν φέρεται διατεθειμένη να καταθέσει πρόταση ύψους τουλάχιστον 45 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά δεν δείχνει ικανή να καλύψει το ποσό, με το οποίο η Ρεάλ θα πουλούσε τον 28χρονο Βραζιλιάνο.

Παρέμβαση Σιμιτζόγλου

Το δρόμο της δικαιοσύνης πήραν οι καταγγελίες του πρώην διεθνή διαιτητή Σωτήρη Βοργιά.Οπως έγραψε και χθες το “ThePlayer” ο αθλητικός εισαγγελέας διέταξε έρευνα αναφορικά με τις δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή για το ματς Μακάμπι-Ολυμπιακός. Ο Βοργιάς αναμένεται να κληθεί, προκειμένου να υποστηρίξει ενώπιον της δικαιοσύνης όσα υποστήριξε και για τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτό. Αναλόγως των όσων θα πει, αναμένεται να κληθούν κι άλλοι για καταθέσεις.

Μιλάει με Μεξές η Μίλαν

Η διοίκηση της Μίλαν κάνει από τώρα τις κινήσεις της εν όψει της νέας σεζόν. Οι πρωτοπόροι του ιταλικού πρωταθλήματος, βρίσκονται σε συζητήσεις με τον Φελίπ Μεξές, κάτι που επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος των "ροσονερι", Αντριάνο Γκαλίάνι, "Αν δεν ανανεώσει με τη Ρόμα θα προσπαθήσουμε να τον αποκτήσουμε. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που μας ενδιαφέρει".

Το συμβόλαιο του Μεξές με τους πρωτευουσιάνους ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και σύμφωνα με τη νομοθεσία της FIFA μπορεί να διαπραγματευτεί με οποιαδήποτε ομάδα θέλει τη μεταγγραφή του.

Ξενίδης: «Ο Μυτιληναίος έδωσε τσουβάλια με λεφτά στον Ηρακλή»

Κατάθεση ψυχής από το Γιώργο Ξενίδη στο «Αθλητικό Metropolis». Ο βετεράνος άσος του Ηρακλή αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στη συνεργασία που είχε ο ίδιος με τον Ευάγγελο Μυτιληναίο, αλλά και άγνωστες πτυχές της θητείας του τελευταίου, στο προεδρικό θώκο του Γηραιού.
Αναφερόμενος αρχικά στο παιχνίδι του Σαββάτου ανάμεσα σε Άρη και Ηρακλή τόνισε:

«Αυτά τα παιχνίδια έχουν πάντα ιδιαιτερότητες. Καμία από τις δύο ομάδες δεν είναι σταθερή. Πραγματικά ήταν καταπλητική η πορεία του Άρη στην Ευρώπη, αλλά στην Ελλάδα η ομάδα δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα. Θα έλεγα πως και στις δύο ομάδες υπάρχει πίεση για να κερδίσουν. Αν εξαιρέσουμε τον πρωτοπόρο, οι διαφορές ανάμεσα στις υπόλοιπες ομάδες είναι μικρές.
Καλές ομάδες δείχνουν Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου, έχουν μια σταθερότητα, ενώ αντίθετα οι ομάδες της Θεσσαλονίκης δεν μπορούν να το κάνουν αυτό. Θα πρέπει λοιπόν να κάνουν ένα σερί νικών για να βγουν στην Ευρώπη. Ο Άρης μπορεί να έχει φέτος 16-17 εκατομμύρια ευρώ έσοδα. Το γήπεδο είναι γεμάτο, η ατμόσφαιρα στο γήπεδο είναι απίστευτη. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για τον Ηρακλή.
Ο Γηραιός κινείται σε μέτρια επίπεδα και δεν μπορεί να κάνει μια εύκολη νίκη. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα για αυτόν. Παλαιότερα ομάδες μικρές που ερχόταν να φάνε λίγα στο Καυτανζόγλειο, τώρα έρχονται να πάρουν αποτέλεσμα. Κάθε μέρα βγαίνουν επιπλέον χρέη στην ομάδα και τα ποσά για να καλυφθούν αυτά τα χρέη είναι δύσκολο να βρεθούν. Η ομάδα δεν έχει μεγάλα έσοδα, για να σκεφτεί κάποιος να επενδύσει».
Για τον Ευάγγελο Μυτηλιναίο, τις μετοχές, τη θητεία του στον Ηρακλή και για τον Αντώνη Ρέμο δήλωσε:

«Έχουμε μιλήσει πολλές φορές με το κύριο Μυτιληναίο για το θέμα των μετοχών. Καταφέραμε και τον διώξαμε και δεν μπορεί να έρθει πλέον στο γήπεδο. Όχι ότι δεν έχει κάνει λάθη, αλλά όλοι κάνουμε λάθη. Βρεθήκαμε, έγινε μια συζήτηση, αλλά είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Στο θέμα των μετοχών, ότι πει ο Μυτιληναίος θα γίνει, γιατί είναι ο μοναδικός που πλήρωσε για να τις πάρει. Οι άλλοι πλήρωσαν μόνο 1 ευρώ.
Η εκτίμηση μου είναι ότι ο Ρέμος θέλει να απεμπλακεί. Έκανε πολλά λάθη και βγήκε χαμένος από τον Ηρακλή. Έβαλε πολλά λεφτά, αλλά δεν ξέρω αν κατέληξαν στον Ηρακλή. Πως γίνεται να φεύγουν από τον ίδιο χρήματα και τα χρέη να αυξάνονται. Έχω μαλώσει με τον Ρέμο για το θέμα του Ηρακλή. Όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Έγινε κακή διαχείριση των χρημάτων στην διοίκηση του Ρέμου. Στην ομάδα έγιναν πολλές μεταγραφές και υπάρχουν προμήθειες μάνατζερ. Κάποιος φταίει για όλα αυτά.
Ο Μυτιληναίος έχασε πολλά από τον Ηρακλή. Όταν ήρθε στην ομάδα «απαίτησε» να μένουμε όλοι στο Πανόραμα, με σπίτια πληρωμένα. Υπήρχε μαγαζί ηλεκτρικών ειδών που πήγαινες κι έπαιρνες ότι ήθελες, λέγοντας το όνομα του και ότι έπαιζες στον Ηρακλή. Τα λεφτά έφευγαν με τα τσουβάλια. Έδωσε 1 δις δραχμές για να αγοράσει τον συγχωρεμένο τον Γκοϊκοβιτς. Δεν χωρούσαν να καθίσουν στα γραφεία της ΠΑΕ τα άτομα που δούλευαν, γιατί ήταν πολλά. Θυμάμαι είχε δώσει 450 εκατομμύρια δραχμές για τη διαφημιστική καμπάνια του Ηρακλή. Μας έδινε πριμ που δεν τα έπαιρναν ούτε στον Ολυμπιακό.
Όταν βγήκαμε στην Ευρώπη ήταν να μοιραστούμε ένα πριμ 40 εκατομμυρίων δραχμών και μου είπε ξαφνικά πως θα μας δώσει τα διπλά και θα τα πάρουμε την άλλη μέρα το πρωί. Μας έδωσε πριμ 1 εκατομμύριο στο καθένα σε παιχνίδι που χάσαμε από τον Ολυμπιακό, μόνο για την καλή μας εμφάνιση. Κι εμείς οι παίκτες τον διώξαμε, έπρεπε να δώσουμε το 100% για να τον κρατήσουμε.
Εγώ προσωπικά έπαιζα 6 χρόνια με μηδενικό συμβόλαιο, είχα μόνο το μισθό μου. Με φώναξε στο γραφείο του και μου είπε πάρε 15 εκατομμύρια για τα χρόνια που έπαιζες τζάμπα. Δεν γίνεται να μην έχεις συμβόλαιο. Η πιο βασική αιτία που έφυγε ήμασταν εμείς οι παίκτες. Μετά έγινε λεηλασία χρημάτων. Με το που ανέλαβαν οι επόμενοι τα χρέη εκτινάχτηκαν.
Αν δεν έβαζε πέρυσι χρήματα ο Μυτιληναίος, ο Ηρακλής δεν θα έπαιζε στη Σούπερ Λίγκα. Βοήθησε γιατί είχε κι ευθύνη να το κάνει βέβαια. Πήγε να αλλάξει τον Ηρακλή επίπεδο, αλλά επειδή δεν ήξερε το αντικείμενο, έχασε πολλά λεφτά και δεν πέτυχε αυτό που ήθελε. Ήξερα παίκτη που έπαιρνε 45 εκατομμύρια και το συμβόλαιο ήταν για 175 εκατομμύρια! Αυτός ήταν ο Ράνκε (σ.σ ο γκολκίπερ).
Επίσης είχε έρθει παίκτης από ομάδα του Βελγίου και του είπαν ότι η ομάδα του ήταν δεύτερη στη βαθμολογία και τελικά ήταν δεύτερη από το τέλος. Του είπαν ότι ο Γκοϊκοβιτς έβαλε 35 γκολ στον Ερυθρό Αστέρα και αυτός είχε μόνο 11 συμμετοχές. Έδωσε 250 εκατομμύρια δραχμές για όργανα γυμναστικής. Όταν του είπα τι έγινε, με έβγαλαν τρελό και με διώξανε από τον Ηρακλή, αλλά μετά με πήρε πίσω γιατί τα κατάλαβε κι αυτός. Ήθελε να πάει στο γήπεδο, αλλά φοβόταν να μην του ορμήσουν και μου έδωσε και πήγα μαζί με τον γιο του. Να ξέρετε ότι ο «μικρός» είναι Ηρακλής και υποστηρίζει τον Ηρακλή».

Πλάνα με Κόκε

Η πολύ καλή εμφάνιση του Ραούλ Μπομπαντίγια ως δεύτερος επιθετικός πίσω από τον Τσέζαρεκ στο «AEL FC ARENA», φαίνεται πως ανοίγει το δρόμο στον Σέρχιο Κόκε για την αρχική ενδεκάδα του Αρη ενόψει του ντέρμπι με τον Ηρακλή στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Το ότι ο Κροάτης φορ αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα για άλλη μια ημέρα, μάλλον οδηγεί τον Ισπανό στην κορυφή της επίθεσης. Ο Μπομπαντίγια θα αγωνιστεί από πίσω του και αυτό αν μη τι άλλο πιστώνεται στον Μιχαλήτσο ο οποίος κατάφερε να πείσει τον Αργεντίνο πως μπορεί να σκοράρει ακόμη κι αν δεν παίζει φουνταριστός. Το γκολ που πέτυχε στη Λάρισα βοηθά αφάνταστα προς αυτή την κατεύθυνση και λύνει τα χέρια του 54χρονου τεχνικού, ειδικά στη συγκεκριμένη συγκυρία με τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα που υπάρχουν.
Ο Μιχαλήτσος ευελπιστεί να δει τον Μιχάλη Σηφάκη να προπονείται το πρωί της Πέμπτης, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα κάτω από τα δοκάρια, με δεδομένη την ασθένεια και την απουσία του Μάρκου Βελλίδη. Στο απευκταίο και απίθανο σενάριο (να μην τα καταφέρει ο Σηφάκης), μοναδικός διαθέσιμος γκολκίπερ του Αρη θα είναι ο Χουάνμα.
Κατά τ΄ άλλα τα αγωνιστικά πλάνα των κιτρίνων οργανώνονται χωρίς τον Ρικάρντο Φατί (εκτίει τη δεύτερη και τελευταία αγωνιστική της ποινής του), ενώ παρ΄ ότι προπονήθηκε, ίσως προφυλαχθεί ο Ντανίλο Περέϊρα. Αξίζει να σημειωθεί πως η προπόνηση διεξήχθη υπό συνεχή βροχή και προς το τέλος της συμπεριελάμβανε οικογενειακό δίτερμα. 
Το ματς με τον Ηρακλή είναι οριακό για τον Αρη, καθώς οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, πέραν της νίκης, θα απομακρύνει απελπιστικά την ομάδα από τη  μάχη της Ευρώπης. Είναι χαρακτηριστικό πως η διοίκηση της ΠΑΕ αποφάσισε τη δραστική μείωση στις τιμές των εισιτηρίων, προκειμένου όσο γίνεται περισσότερος κόσμος να βρεθεί στις κερκίδες του «Κλεάνθης Βικελίδης» και να ενισχύσει τις προσπάθειες των κίτρινων ποδοσφαιριστών. Υπενθυμίζεται πως φίλοι του Ηρακλή δεν θα βρίσκονται στο γήπεδο, εξαιτίας της άρνησης της ΠΑΕ Ηρακλής να δώσει εισιτήρια στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου. Πηγη Novasports.gr

«Μπαμ» με Ρικέλμε θέλει η Ρασίνγκ Κλουμπ!

Το «colpo grosso» με την απόκτηση του Χουάν Ρομάν Ρικέλμε επιχειρεί να κάνει η Ρασίνγκ Κλουμπ.

Η ομάδα του Μπουένος Άιρες θέλει να αποσπάσει τον 32χρονο επιθετικό μέσο από το δυναμικό της «μισητής» συμπολίτισσας, Μπόκα Τζούνιορς, ποντάροντας στην κόντρα του ποδοσφαιριστή με τον προπονητή του, Χουάν Σεζάν Φαλσιόνι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αργεντίνικης εφημερίδας «Ole», μία ομάδα επενδυτών βρίσκονται σε συζητήσεις με την Ρασίνγκ Κλουμπ κι εξετάζουν όλες τις παραμέτρους της πιθανής μεταγραφής του Ρικέλμε.

Άλλωστε, ο τεχνικός διευθυντής της Ρασίνγκ, Μιγκέλ Ανχέλ Ρούσο, θαυμάζει τον Αργεντινό ποδοσφαιριστή από το 2007 που ο πρώτος βρισκόταν στην τεχνική ηγεσία των «σενέισες».

Μητσόπουλος: «Πρέπει να το πιστέψουν οι παίκτες»

Στο Αθλητικό Metropolis μίλησε ο Μανώλης Μητσόπουλος για την πορεία του Άρη την φετινή περίοδο και την προσπάθεια της ομάδας να μπει στα πλέι-οφ.
Συγκεκριμένα τόνισε ο Μανώλης Μητσόπουλος: «Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τα πλέι-οφ. Μπορεί ο Άρης να έχει παίξει όλα τα ντέρμπι, όμως πλέον έχει να αντιμετωπίσει ομάδες που έχουν όλες στόχους για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Πάντως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και μπορεί να τα καταφέρει, δεν είναι ακατόρθωτο πρέπει όμως να το πιστέψει»
«Όπως το είδα και την Λάρισα υπήρχε μία απογοήτευση με την ψυχολογία να είναι περισσότερο πεσμένη από ότι θα έπρεπε. Σίγουρα υπάρχει μία κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια όμως περισσότερο είναι ψυχολογικό. Οι Έλληνες παίκτες δεν είναι συνηθισμένοι να δίνουν πολλούς αγώνες σε Ευρώπη και Ελλάδα. Από ότι κατάλαβα όμως στον Άρη έδειξαν μεγαλύτερη προσοχή στην Ευρώπη με αποτέλεσμα να μείνει πίσω στο πρωτάθλημα».
Όσον αφορά την επίσκεψη των οπαδών στην προπόνηση ο Μανώλης Μητσόπουλος τόνισε: «Δεν κάνουν καλό στον ποδοσφαιριστή οι επισκέψεις. Όλοι γνωρίζουμε την αγάπη που έχει ο κόσμος για την ομάδα όμως δεν είναι σωστά πράγματα αυτά. Όταν οι ίδιοι παίκτες έχουν αποκλείσει φέτος μεγάλες ομάδες δεν μπορούν να γίνονται απευθείας άχρηστοι. Ο Άρης έχει πολλούς καλούς παίκτες και το μόνο που πρέπει είναι να το πιστέψουν και θα μπουν στα πλέι-οφ».

Τέλος οι Άμο, Μαβένε

Παρελθόν από τον Πανσερραϊκό αποτελούν οι Πάμπλο Άμο και Γιούλ Μαβένε, καθώς όπως ανακοινώθηκε έλυσαν το συμβόλαιό τους κοινή συναινέσει. Παράλληλα δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να ανακοινωθεί και το «διαζύγιο» με τον Μόμτσιλο Βούκοτιτς.

Ο Άμο αγωνίστηκε 19 φορές με την φανέλα των «λιονταριών», ενώ ο Μαβένε 20 φορές. Αμφότεροι δεν πέτυχαν κάποιο τέρμα.

Η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τους ποδοσφαιριστές Pablo Amo και Youl Maweve και τους εύχεται ό,τι καλύτερο τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο».

Αναβολή για τις 16/3

Αναβολή για τις 16 Μαρτίου πήρε ο Ολυμπιακός για την έφεση που κατέθεσε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Αντωνακάκης. Ταυτόχρονα κατέθεσε αντέφεση αιτούμενος εξαφάνιση της ποινής μιας αγωνιστικής.
Ως δικαιολογητικό επικαλέστηκε ότι πήρε την κλήση μόλις το πρωί. 

Ο συνήγορος του Θόδωρος Γιαννίκος απάντησε ότι το γίνεται για ηθικούς λόγους και για τον χαρακτήρα της ποινής διότι διαφορετικά θα είμαστε υπότροποι για ευρείας έκτασης επεισόδια. 

Υπενθυμίζουμε πως ο αγώνας με τον Εργοτέλη θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών και αν γίνει δεκτή η έφεση του Αντωνακάκη και αυξηθεί σε 2 αγωνιστικές η ποινή, το επόμενο ματς στο οποίο ο Ολυμπιακός θα παίξει χωρίς τους οπαδούς του θα είναι με την ΑΕΚ. 

Ο γνωστός Μουρίνιο...

«Η διαφορά μου με τον Πελγκρίνι είναι πως αν φύγω από τη Ρεάλ δεν θα πάω στη Μάλαγα». 

Με αυτή την ατάκα «κάρφωσε»  τον προκάτοχό του στον πάγκο των Μαρδιλένων ο Πορτογάλος τεχνικός ενόψει της αναμέτρησης των δύο ομάδων την Πέμπτη το βράδυ. Συνεχίζοντας τις... φιλοφρονήσεις για τον Ουρουγουανό τεχνικό, ο Μουρίνιο είπε ότι η δική του Ρεάλ έχει περισσότερους βαθμούς από ότι η Ρεάλ του Πελεγκρίνι, την  ίδια εποχή πέρυσι. Προφανώς για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις  κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο συνάδελφός του έκανε μια καλή σεζόν πέρυσι, ευχήθηκε το γήπεδο να τον υποδεχτεί κόσμια.



Στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης, ο προπονητής της Ρεάλ διαμαρτυρήθηκε για άλλη μια φορά για το πρόγραμμα που αναγκάζει την ομάδα του να δίνει συνεχή παιχνίδια ενώ στη διάρκειά της, αποκάλεσε  «υποκριτή» έναν ισπανό δημοσιογράφο για να ζητήσει στη συνέχεια «συγνώμη».  

   

Πάντως για την «λευκή» ισοπαλία της Ρεάλ  στο ματς που προηγήθηκε με τη Λα Κορούνια, ο Μουρίνιο δεν αναζήτησε δικαιολογίες και όπως χαρακτηριστικά είπε «προτιμώ να γίνω εγώ ο σάκος του μποξ. Μεγάλωσα και έτσι θα πεθάνω, έχοντας μάθει να κοιτώ τον καθένα στα μάτια και να λέω την αλήθεια. Ζούμε σε ένα κόσμο υποκριτών...»  

«Δημιουργεί επεισόδια το ποδόσφαιρο και τιμωρείται το μπάσκετ»

Ευθύνες στην Πολιτεία έριξε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος τόσο για την αναβολή του τελικού του Κυπέλλου όσο και άλλα... δεινά του ελληνικού αθλητισμού. «Η αναποφασιστικότητα πυροδοτεί τη βία. Η Πολιτεία πρέπει να παίρνει αποφάσεις και να συγκρούεται» είπε χαρακτηριστικά ο κος Βασιλακόπουλος ζητώτας παράλληλα να σταματήσει να τιμωρείται το  μπάσκετ για τα επεισόδια  που δημιουργούνται στο ποδόσφαιρο.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της καλαθοσφαίρισης στην συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης: 


Στις 10 Φλεβάρη στείλαμε έγγραφο και ζητήσαμε τις ενέργειες της Πολιτείας. Η ανταπόκριση ήρθε με σύσκεψη στις 25 Φεβρουαρίου. Από την πρώτη στιγμή η ομοσπονδία είπε δημόσια πως ο τελικός θα γίνει στις 6 Μαρτίου. Είμαι της άποψης ότι η συντεταγμένη Πολιτεία δεν πρέπει να υποχωρεί μπροστά στην οργανωμένη βία και την αλητεία.

Πρέπει να συνταχθούμε. Είχαμε προτείνει πέρυσι να γίνει ο αγώνας σε ένα από τα δύο μεγάλα γήπεδα παρουσία κόσμου. Αυτή είναι και τώρα η άποψη της ομοσπονδίας. Για να γίνει αυτό, όμως, χρειάζεται η άδεια της αστυνομίας.

Δεν μπορεί να δημιουργεί επεισόδια το ποδόσφαιρο και να τιμωρείται το μπάσκετ. Δεν μπορούμε να ταυτίζουμε το μπάσκετ με οποιοδήποτε άλλο άθλημα, ειδικά μετά τα γεγονότα που έγιναν στο ποδόσφαιρο. Δεν είναι θέση του δημοσιογράφου να λύσει το θέμα. Είναι δικό μας θέμα και της Πολιτείας.»



«Επιμένουμε να γίνει ο αγώνας στις 6 Μαρτίου»  

Στη σύσκεψη της 25ης Φεβρουαρίου όποιος περνούσε έμπαινε και μέσα. Μέχρι και οι «Πελαργοί», που δεν καταλαβαίνω τι θέση είχαν. Θέση της ΓΓΑ ήταν να γίνει ο αγώνας παρουσία μαθητών ή να μη διεξαχθεί καθόλου.

Αυτό αναφέρεται και στα πρακτικά. Ποτέ δεν είχε τεθεί τέτοιο θέμα αναβολής. Εμείς ακόμη και τώρα θα επιμέναμε ο αγώνας να γίνει στις 6 Μαρτίου.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας συμφώνησε με τις θέσεις της ΓΓΑ κι ανέλαβε όλες τις διαδικασίες ενημέρωσης και διάθεσης εισιτηρίων που θα παραλάμβαναν από την ΕΟΚ. Το πρακτικό της σύσκεψης υπογράφηκε από όλους.»




Αναφερόμενος στο ιστορικό της απόφασης αναβολής είπε:

 «Τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου παραδώσαμε στην αστυνομία 3.000 εισιτήρια για να πάμε στο Υπουργείο Παιδείας και να μοιραστούν στους μαθητές. Στη συνέχεια συνεδρίασε το ΔΣ της ΕΟΚ και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, όπου είχα προτείνει να παρακολουθήσω μαζί με τους προέδρους τον τελικό, μας ήρθε νέο χαρτί.
Μας κάλεσαν σε νέα σύσκεψη με έγγραφο που είχε την υπογραφή του γενικού γραμματέα αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξή. Εμείς απαντήσαμε ότι μας προκαλεί έκπληξη αυτό το έγγραφο και ζητήσαμε να μας ενημερώσουν για τα νέα δεδομένα που επιβάλουν τροποποίηση των ωρών διεξαγωγής. Δεν πήραμε απάντηση ποτέ.

Στη σύσκεψη της Τρίτης, το Υπουργείο Παιδείας έκανε λόγο για πρόθεση. Πιστεύω πως στο Υπουργείο πρέπει να ξέρουν γράμματα. Δεν ήταν πρόθεση, ήταν ξεκάθαρη θέση. Μας είπαν πως δεν είχαν χρόνο.

Δεν κατάλαβα, την Παρασκευή υπήρχε χρόνος και δεν υπήρχε τρεις μέρες μετά; Μας έκαναν λόγο για τις Απόκριες. Δεν ήξεραν εδώ κι ένα χρόνο πότε είναι οι Απόκριες. Μάλλον θεωρούν τους άλλους καραγκιόζηδες.

Ο εκπρόσωπος της ΓΓΑ επανέλαβε την ίδια θέση. Αντί οργανωμένων οπαδών να δουν τον αγώνα μαθητές ή αθλητές ακαδημιών έως 12 ετών. Στα πρακτικά αναφέρεται πως θέση του ΓΓΑ είναι να αναβληθεί ο αγώνας ή να γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Πιστεύω πως είναι μια πρόταση ακραία. Ευχόμαστε να μην ξαναγίνει αγώνας κεκλεισμένων των θυρών. Δηλαδή τι, να κάνουμε έναν αγώνα απλά και μόνο για να τον κάνουμε; Στο δίλημμα να γίνει ο αγώνας χωρίς φιλάθλων ή να αναβληθεί, η αστυνομία πρότεινε την αναβολή του.

Μίλησα με τον κύριο Νικητιάδη, που με την ιδιότητα του Υπουργού Τουρισμού ήταν στη Στοκχόλμη συμφωνήσαμε να επιμείνουμε σε όσα είχαν συμφωνηθεί στη σύσκεψη της Παρασκευής. Δεν υπάρχει όμως χρόνος για να αλλάξει ό,τι είναι δρομολογημένο να αλλάξει».



«Ολα αυτά προσβάλλουν την ηθική της κοινωνίας» 

Εξέφρασε μια ακόμη φορά την απογοήτευσή του: «Έπρεπε να εμμείνουμε σε αυτά που αποφασίστηκαν στην Παρασκευή. Τώρα έχουμε φτάσει Τετάρτη μεσημέρι. Τι να κάνουμε, σύσκεψη το Σάββατο για το πώς θα γίνει ο αγώνας την Κυριακή;

Όποιος είναι μια σύσκεψη πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη αυτών που λέει. Δεν ξέρω τι άλλα παιχνίδια μπορεί να υπεισέρχονται σε αυτή την ιστορία.

Εγώ εκφράζω την απογοήτευσή μου. Επειδή όλα αυτά είναι απόρροια γεγονότων που προσβάλλουν την ηθική της κοινωνίας. Δεν ακούω προτάσεις. Με το να κάνουμε το πλημμέλημα κακούργημα δεν αλλάζει κάτι. Έχουν γίνει και στο παρελθόν αυτά.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο αθλητισμός δεν παράγει βία. Είναι κοινωνικό φαινόμενο. Έχουμε έναν κοινωνικό χουλιγκανισμό. Όλοι διαμαρτύρονται για να διαμαρτυρηθούν. Εμείς λέμε ότι δεν αντιδικούμε, αλλά διεκδικούμε. Διεκδικούμε να παρθούν τα σωστά μέτρα και οι σωστές αποφάσεις την ώρα που πρέπει. Αν δεν γίνονται αυτά, δίνουν δικαίωμα σε αυτούς που απεργάζονται την κοινωνική ειρήνη να οργανωθούν καλύτερα. Πρέπει να γίνει μετωπική σύγκρουση, να τελειώνει αυτή η ιστορία».



Για τον οικονομικό έλεγχο των ΠΑΟ και ΚΑΕ: 

«Πρέπει να πάνε όλες οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ στο Υπουργείο Εμπορίου ως προς τον οικονομικό έλεγχο. Το 90% δεν θα πάρουν άδεια λειτουργίας. Κι όμως τα ανεχόμαστε όλα αυτά. Να καταργηθεί η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού που κάθε καλοκαίρι ξεφτιλίζει τους πάντες και τα πάντα. Υπάρχει συνολική έλλειψη ευθύνης και ικανότητας να αντιμετωπιστεί αυτή η κοινωνική απορρύθμιση. Δεν κάνουμε τίποτα με ευχολόγια. Σε έναν μήνα έχουν ξεχαστεί όλα.

Πρέπει επίσης να καταργηθεί η Επιτροπή Αποτίμησης Αθλητών, που είναι για να ισοσκελίζουν τους ισολογισμούς. Όταν π.χ. τελειώσει το συμβόλαιο του Σισέ, ο Παναθηναϊκός δεν παίρνει δεκάρα. Δεν είναι πλέον περιουσιακό στοιχείο.

Να γίνει Επιτροπή Αθλητικού Σχεδιασμού. Να είναι ανεξάρτητη, θα μετέχει το Υπουργείο και ανεξάρτητοι φορείς. Έχω κάνει ένα σχετικό υπόμνημα στην Πολιτεία. Αυτοί θα κάνουν το μοίρασμα των χρημάτων και θα ασχολούνται γενικότερα με τον αθλητικό σχεδιασμό. Δεν υπάρχει σχεδιασμός.

Να ανασταλεί άμεσα η λειτουργία των συνδέσμων οργανωμένων οπαδών. Θα πρέπει να έχουν την έγκριση των ΠΑΕ ή των ΚΑΕ. Να τους αφαιρεθεί η δυνατότητα χρήσης των εμβλημάτων, των συμβόλων, των χρωμάτων, όλων αυτών των πραγμάτων. Θα πρέπει να υπάρχει άμεση παρέμβαση σε αυτό το χώρο. Να κοπεί ο ομφάλιος λώρος και να τελειώνουμε με αυτούς τους κυρίους.

Όλα τα έσοδα του ΟΠΑΠ να πηγαίνουν στο γενικό λογιστήριο του κράτους. Να σταματήσει αυτό το παραμύθι. Μία ομάδα της Σούπερ Λίγκας, η τελευταία, παίρνει περισσότερα χρήματα από όσα το ελληνικό μπάσκετ. Αντί να πάμε εμπρός, πάμε πίσω. Μας λένε από την Πολιτεία ότι έχουμε χορηγούς. Πρέπει δηλαδή να τιμωρηθεί η δυνατότητα μίας ομοσπονδίας να βρει χορηγούς;

Πρέπει να περάσουμε μεγαλύτερες αρμοδιότητες στους αθλητικούς εισαγγελείς. Να έχουμε μεγαλύτερες δυνατότητες παρέμβασης, ακόμη και σε διάφορα δημοσιεύματα οπαδικού Τύπου. Και αυτό είναι κάτι που εξάπτει και πυροδοτεί τα φαινόμενα αυτά της κοινωνίας.

Πρέπει να κάνουμε πρόταση αλλαγής αυτής της πραγματικότητας. Να συστρατευτούμε και να συγκρουστούμε.

Ήμουν ο πρώτος που σε διεθνές αθλητικό φόρουμ είχα πει πως δύο είναι οι κίνδυνοι για τον αθλητισμό: το doping και το betting. Τότε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, μού είχε πει μήπως υπερβάλλω. Μετά μου είπε πως μάλλον έχω δίκιο και πλέον το αποδέχεται. Τζόγος και αθλητισμός δεν πάνε μαζί. Υπάρχει πλήρης εμπορευματοποίηση των πάντων. Κύρια πηγή χρηματοδότησης του ευρωπαϊκού αθλητισμού είναι πλέον ο τζόγος. Ακόμη και σε φανέλες ομάδων-θρύλων διαφημίζεται ο τζόγος».