Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Αναψε φωτιά... (Premier League)!!

Φωτιά στην κορυφή της Premier League έβαλε η Τσέλσι, που επικράτησε 2-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Σε θέσεις Champions League οι Μπλε με ανύπαρκτο πέναλτι, κόκκινη ο Βίντιτς!
Αν και βρέθηκε να χάνει από το 30', η Τσέλσι κατάφερε να γυρίσει το ματς κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να επικρατήσει με 2-1. Οι Μπλε του Κάρλο Αντσελότι με αυτή τη νίκη προσπέρασαν την Τότεναμ και κάθισαν στην 4η προνομιούχο θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, αφού για πρωτάθλημα ούτε λόγος καθώς μείωσαν από τους Κόκκινους Διαβόλους στο... -12! Από την άλλη, οι πρωτοπόροι της Premier League, που στο ημίχρονο είχαν στα πόδια τους μία μεγάλη νίκη-τίτλου, δεν κατάφεραν να κρατήσουν το αποτέλεσμα και δίνουν τη δυνατότητα στην Αρσεναλ να μπει για τα καλά στη μάχη για την κούπα.

Πολύ καλύτερα μπήκε η Τσέλσι στο ματς και με δύο επιθετικούς και ρόμβο πίεσε την Γιουνάιτεντ, η οποία όμως δεν δέχθηκε τη μαγάλη φάση. Στο 30' ο Ρούνεϊ, που είχε χάσει νωρίτερα μια τρελή ευκαιρία, ελευθερώθηκε τρομερά και με εξαιρετικό σουτ νίκησε τον Τσεχ, σε μία φάση που έφερε τούμπα την μέχρι στιγμής εικόνα του αγώνα. Το κέντρο των Μπλε δεν πατούσε καθόλου καλά, ο Τόρες έδειχνε να είναι χάλια, ενώ ο Βραζιλιάνος στόπερ, Νταβίντ Λουίζ φαινόταν από την αρχή ότι είναι ο κορυφαίος από τους παίκτες του Αντσελότι. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-1.

Οι συνθέσεις


Τσέλσι (Κάρλο Αντσελότι): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Νταβίντ Λουίζ (81' Μποζίνγκουα), Τέρι, Εσιέν, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Μαλουντά (71' Ζιρκόφ), Τόρες, Ανελκά (61' Ντρογκμπά).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αλεξ Φέργκιουσον): Φαν Ντερ Σαρ, Εβρά (82' Φάμπιο), Σμόλινγκ, Βίντιτς, Ο' Σέι, Κάρικ, Νάνι, Σκόουλς (70' Γκιγκς), Φλέτσερ, Ρούνεϊ, Ερνάντες (70' Μπερμπάτοφ).

Διαιτητής: Μάρτιν Ατκινσον

Δεν υπάρχουν σχόλια: