Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

«Θα προτιμούσα να έμενε ο ΠΑΟΚ με έντεκα»

Μπορεί να μοιάζει αγωνιστικά οξύμωρο, όμως η αλήθεια είναι πως όταν η ΑΕΚ βρέθηκε με δυο παίκτες παραπάνω στο γήπεδο, περισσότερο βραχυκύκλωσε αγωνιστικά παρά ευνοήθηκε. Άλλωστε οι παίκτες της παρασύρθηκαν σε ένα ατελείωτο μπαράζ νεύρων με τους αντίστοιχους του ΠΑΟΚ. Γι αυτό και ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έκρυψε, πως θα προτιμούσε να είχε μείνει ο αντίπαλος με έντεκα μέχρι το τέλος. Άλλωστε, όπως τόνισε ο Ισπανός, η ΑΕΚ μέχρι εκείνο το σημείο έλεγχε απόλυτα το ματς. 

«Πιστεύω πως χάσαμε μια ευκαιρία, από την προσπάθεια που κάναμε στο παιχνίδι είμαι ευχαριστημένος από το πρώτο ημίχρονο. Είχαμε ευκαιρίες. Ίσως όχι τόσο αποτελεσματικοί, αλλά τουλάχιστον καλή συμπεριφορά απ’ όλους. Είχαμε έναν δύσκολο αντίπαλο. Δεν είμαι ευχαριστημένος όταν είχαμε αριθμητική υπεροχή γιατί δεν παίξαμε ποδόσφαιρο. Θα προτιμούσα να είχε μείνει ο αντίπαλος με έντεκα. Γιατί είχαμε την υπεροχή και παίζαμε ποδόσφαιρο. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ. Είναι κρίμα που τα τελευταία 12 λεπτά, παίξαμε μόνο τρια λεπτά ποδόσφαιρο. Θα προτιμούσα να τελειώναμε έντεκα εναντίον έντεκα. Τα δοκάρια έχουν 12 εκατοστά. Και σε δυο στημένα με τον Ντιόπ, τα δοκάρια βρήκαμε. Μερικές φορές το να πετύχεις ένα γκολ ή όχι, είναι θέμα εκατοστών. Ξέραμε πως είναι σημαντικό να κρατήσουμε το μηδέν πίσω και μετά να πετύχουμε γκολ. Ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα, ήρθε για το 0-0.

Θεωρώ πως ελέγξαμε το παιχνίδι. Κάποιοι ήταν πιο αποτελεσματικοί από κάποιους άλλους. Αλλά από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό πήγαμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Δεν κατανοήσαμε πως έπρεπε να κινηθούμε όταν μείναμε με λιγότερους παίκτες».

Όσο για την ρεβάνς στην Τούμπα, ο Χιμένεθ ζήτησε ένα γκολ.
«Το δεύτερο παιχνίδι θα είναι δύσκολο ματς. Ξέραμε πως η πρόκριση θα ήταν μοιρασμένη 50-50. Πρέπει να κυνηγήσουμε το γκολ εκεί και να μην αφήσουμε να μας επηρεάσει η ατμόσφαιρα». Μάλιστα ο τεχνικός της ΑΕΚ δεν δίστασε να παραδεχθεί πως ζηλεύει την ατμόσφαιρα που δημιουργείται σε γήπεδα όπως είναι η Τούμπα.

«Σήμερα χάρηκα πολύ που είδα κόσμο στο γήπεδο. Έχουμε παίξει σημαντικά παιχνίδια, χωρίς πολύ κόσμο στις κερκίδες. Όπως έγινε και με την Ζενίτ και απέναντι στον Παναθηναϊκό στην προηγούμενη πρόκριση. Τώρα ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι και ήρθε κόσμος. Μου έχει λείψει να μην μπορούμε να αγωνιστούμε σ’ ένα γήπεδο πιο μικρό, όπως αυτό της Τούμπας. Όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες που κλείνονται πίσω, δυσκολευόμαστε».

Τέλος, ο Χιμένεθ έσπευσε να… εξηγήσει τους λόγους που κράτησε τον Μπλάνκο εκτός ενδεκάδας. Παρόλο που ήταν ηλίου φαεινότερο πως με τον Μπάχα η επίθεση της ΑΕΚ λειτούργησε καλύτερα. « Ο Μπλάνκο έκανε ένα καταπληκτικό ματς στην Κρήτη σ’ έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο. Και πρέπει να χειρίζομαι με τον καλύτερο τρόπο το ρόστερ. Και πρέπει να δω και σε τι φυσική κατάσταση βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές μου. Οι παίκτες θέλουν πάντα να παίζουν. Πολύ σημαντικός παίκτης για μένα ο Μπλάνκο. Ήξερα πως θα μπορούσε να παίξει 30 λεπτά και πίστευα πως θα μπορούσε να μας δώσει την νίκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: