Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Ξενίδης: «Ο Μυτιληναίος έδωσε τσουβάλια με λεφτά στον Ηρακλή»

Κατάθεση ψυχής από το Γιώργο Ξενίδη στο «Αθλητικό Metropolis». Ο βετεράνος άσος του Ηρακλή αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στη συνεργασία που είχε ο ίδιος με τον Ευάγγελο Μυτιληναίο, αλλά και άγνωστες πτυχές της θητείας του τελευταίου, στο προεδρικό θώκο του Γηραιού.
Αναφερόμενος αρχικά στο παιχνίδι του Σαββάτου ανάμεσα σε Άρη και Ηρακλή τόνισε:

«Αυτά τα παιχνίδια έχουν πάντα ιδιαιτερότητες. Καμία από τις δύο ομάδες δεν είναι σταθερή. Πραγματικά ήταν καταπλητική η πορεία του Άρη στην Ευρώπη, αλλά στην Ελλάδα η ομάδα δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα. Θα έλεγα πως και στις δύο ομάδες υπάρχει πίεση για να κερδίσουν. Αν εξαιρέσουμε τον πρωτοπόρο, οι διαφορές ανάμεσα στις υπόλοιπες ομάδες είναι μικρές.
Καλές ομάδες δείχνουν Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου, έχουν μια σταθερότητα, ενώ αντίθετα οι ομάδες της Θεσσαλονίκης δεν μπορούν να το κάνουν αυτό. Θα πρέπει λοιπόν να κάνουν ένα σερί νικών για να βγουν στην Ευρώπη. Ο Άρης μπορεί να έχει φέτος 16-17 εκατομμύρια ευρώ έσοδα. Το γήπεδο είναι γεμάτο, η ατμόσφαιρα στο γήπεδο είναι απίστευτη. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για τον Ηρακλή.
Ο Γηραιός κινείται σε μέτρια επίπεδα και δεν μπορεί να κάνει μια εύκολη νίκη. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα για αυτόν. Παλαιότερα ομάδες μικρές που ερχόταν να φάνε λίγα στο Καυτανζόγλειο, τώρα έρχονται να πάρουν αποτέλεσμα. Κάθε μέρα βγαίνουν επιπλέον χρέη στην ομάδα και τα ποσά για να καλυφθούν αυτά τα χρέη είναι δύσκολο να βρεθούν. Η ομάδα δεν έχει μεγάλα έσοδα, για να σκεφτεί κάποιος να επενδύσει».
Για τον Ευάγγελο Μυτηλιναίο, τις μετοχές, τη θητεία του στον Ηρακλή και για τον Αντώνη Ρέμο δήλωσε:

«Έχουμε μιλήσει πολλές φορές με το κύριο Μυτιληναίο για το θέμα των μετοχών. Καταφέραμε και τον διώξαμε και δεν μπορεί να έρθει πλέον στο γήπεδο. Όχι ότι δεν έχει κάνει λάθη, αλλά όλοι κάνουμε λάθη. Βρεθήκαμε, έγινε μια συζήτηση, αλλά είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Στο θέμα των μετοχών, ότι πει ο Μυτιληναίος θα γίνει, γιατί είναι ο μοναδικός που πλήρωσε για να τις πάρει. Οι άλλοι πλήρωσαν μόνο 1 ευρώ.
Η εκτίμηση μου είναι ότι ο Ρέμος θέλει να απεμπλακεί. Έκανε πολλά λάθη και βγήκε χαμένος από τον Ηρακλή. Έβαλε πολλά λεφτά, αλλά δεν ξέρω αν κατέληξαν στον Ηρακλή. Πως γίνεται να φεύγουν από τον ίδιο χρήματα και τα χρέη να αυξάνονται. Έχω μαλώσει με τον Ρέμο για το θέμα του Ηρακλή. Όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Έγινε κακή διαχείριση των χρημάτων στην διοίκηση του Ρέμου. Στην ομάδα έγιναν πολλές μεταγραφές και υπάρχουν προμήθειες μάνατζερ. Κάποιος φταίει για όλα αυτά.
Ο Μυτιληναίος έχασε πολλά από τον Ηρακλή. Όταν ήρθε στην ομάδα «απαίτησε» να μένουμε όλοι στο Πανόραμα, με σπίτια πληρωμένα. Υπήρχε μαγαζί ηλεκτρικών ειδών που πήγαινες κι έπαιρνες ότι ήθελες, λέγοντας το όνομα του και ότι έπαιζες στον Ηρακλή. Τα λεφτά έφευγαν με τα τσουβάλια. Έδωσε 1 δις δραχμές για να αγοράσει τον συγχωρεμένο τον Γκοϊκοβιτς. Δεν χωρούσαν να καθίσουν στα γραφεία της ΠΑΕ τα άτομα που δούλευαν, γιατί ήταν πολλά. Θυμάμαι είχε δώσει 450 εκατομμύρια δραχμές για τη διαφημιστική καμπάνια του Ηρακλή. Μας έδινε πριμ που δεν τα έπαιρναν ούτε στον Ολυμπιακό.
Όταν βγήκαμε στην Ευρώπη ήταν να μοιραστούμε ένα πριμ 40 εκατομμυρίων δραχμών και μου είπε ξαφνικά πως θα μας δώσει τα διπλά και θα τα πάρουμε την άλλη μέρα το πρωί. Μας έδωσε πριμ 1 εκατομμύριο στο καθένα σε παιχνίδι που χάσαμε από τον Ολυμπιακό, μόνο για την καλή μας εμφάνιση. Κι εμείς οι παίκτες τον διώξαμε, έπρεπε να δώσουμε το 100% για να τον κρατήσουμε.
Εγώ προσωπικά έπαιζα 6 χρόνια με μηδενικό συμβόλαιο, είχα μόνο το μισθό μου. Με φώναξε στο γραφείο του και μου είπε πάρε 15 εκατομμύρια για τα χρόνια που έπαιζες τζάμπα. Δεν γίνεται να μην έχεις συμβόλαιο. Η πιο βασική αιτία που έφυγε ήμασταν εμείς οι παίκτες. Μετά έγινε λεηλασία χρημάτων. Με το που ανέλαβαν οι επόμενοι τα χρέη εκτινάχτηκαν.
Αν δεν έβαζε πέρυσι χρήματα ο Μυτιληναίος, ο Ηρακλής δεν θα έπαιζε στη Σούπερ Λίγκα. Βοήθησε γιατί είχε κι ευθύνη να το κάνει βέβαια. Πήγε να αλλάξει τον Ηρακλή επίπεδο, αλλά επειδή δεν ήξερε το αντικείμενο, έχασε πολλά λεφτά και δεν πέτυχε αυτό που ήθελε. Ήξερα παίκτη που έπαιρνε 45 εκατομμύρια και το συμβόλαιο ήταν για 175 εκατομμύρια! Αυτός ήταν ο Ράνκε (σ.σ ο γκολκίπερ).
Επίσης είχε έρθει παίκτης από ομάδα του Βελγίου και του είπαν ότι η ομάδα του ήταν δεύτερη στη βαθμολογία και τελικά ήταν δεύτερη από το τέλος. Του είπαν ότι ο Γκοϊκοβιτς έβαλε 35 γκολ στον Ερυθρό Αστέρα και αυτός είχε μόνο 11 συμμετοχές. Έδωσε 250 εκατομμύρια δραχμές για όργανα γυμναστικής. Όταν του είπα τι έγινε, με έβγαλαν τρελό και με διώξανε από τον Ηρακλή, αλλά μετά με πήρε πίσω γιατί τα κατάλαβε κι αυτός. Ήθελε να πάει στο γήπεδο, αλλά φοβόταν να μην του ορμήσουν και μου έδωσε και πήγα μαζί με τον γιο του. Να ξέρετε ότι ο «μικρός» είναι Ηρακλής και υποστηρίζει τον Ηρακλή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: