Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΒΟΜΒΑ ΜΠΙΤΣΑΞΗ: «Ούτε play off…»

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ…Ο ΓΓΑ , Παναγιώτης Μπιτσαξής, μιλώντας στον Sentra FM προκάλεσε πανικό αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην διεξαχθούν ούτε τα play off ενώ άφησε και αιχμές προς τις διοργανώτριες αρχές… «Πάρθηκε οριστικά η απόφαση αναβολής του τελικού για πολύ σοβαρούς λόγους όπως είναι η διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας των θεατών. Ο τελικός αναβάλλεται μέχρι να καθοριστεί αργότερα μια ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα. Θέλω σε αυτό το σημείο να συγχαρώ δημόσια την αντίστοιχη Ομοσπονδία του βόλεϊ, η οποία χωρίς πολλά λόγια μάς κατέθεσε ένα αρτιότατο σχέδιο για τον σημερινό ημιτελικό Κυπέλλου μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Επίσης, συγχαίρω και τις δύο ομάδες που κάθισαν από κοινού στο τραπέζι, συζήτησαν μαζί μας και έδωσαν απαντήσεις προς πάσα κατεύθυνση. Θα δείτε ότι απόψε στο βόλεϊ όλα θα κυλήσουν ομαλά. Το ίδιο θα γίνει και στο ματς των Γυναικών σε λίγες. Το βόλεϊ έδειξε το δρόμο».

Βέβαια και στο μπάσκετ υπήρξε συμφωνία μεταξύ ΕΟΚ και ομάδων, αλλά έκανε πίσω το Υπουργείο Παιδείας, η Αστυνομία και η ΓΓΑ: «Όσον αφορά το μπάσκετ τα πράγματα δεν ήταν τα ίδια. Η ένταση που έχει δημιουργηθεί στο ποδόσφαιρο από το ποδόσφαιρο είναι ακόμη ενεργή. Συνεπώς δεν υπήρχαν εκείνες οι συνθήκες, ώστε να διαφυλάξουμε την ομαλή διεξαγωγή του τελικού. Υπάρχει σαφής κίνδυνος επεισοδίων. Δεν είχαμε εμπιστοσύνη ότι το παιχνίδι θα διεξαγόταν ομαλά. Και δεν είναι μόνο δική μου γνώμη, αλλά και της ΔΕΑΒ. Υπήρχε φόβος να έχουμε αντίστοιχα φαινόμενα όπως στο περσινό τέταρτο τελικό Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, ή στο φετινό Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ στην Πυλαία».

Επίσης ο γγΑ επέρριψε ευθύνες για την αναβολή του τελικού τόσο στις ομάδες και ειδικότερα στον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο: «Πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να γίνει το ματς. Υπεύθυνη γι' αυτό δεν είναι η Πολιτεία, αλλά πρωτίστως η ΕΟΚ και οι δύο ομάδες. Απέναντί μας ως συνομιλητές έχουμε τις διοργανώτριες αρχές, όχι τις ομάδες. Δεν τσακώνομαι με κανέναν. Δεν υπάρχουν προσωπικά ζητήματα με κανέναν. Ούτε μπαίνουν ούτε μπορούν να μπουν προσωπικά ζητήματα όταν πρόκειται για αποφάσεις που είναι επιβεβλημένο να παρθούν και που θα τις έπαιρνε ο καθένας στη θέση μου. Αυτό που σας λέω είναι ότι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός και η Ομοσπονδία τώρα που πρόκειται για το κύπελλο, αλλά και η ΕΣΑΚΕ στη συνέχεια, λόγω των πλέι οφ, πρέπει να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να πείσουν ότι μπορούν να διοργανώσουν ασφαλείς αγώνες. Αν δεν υπάρξουν αυτές οι συνθήκες, οι αγώνες δεν θα γίνουν. Έχει απηυδήσει ο πολίτης. Δεν μπορεί να βλέπει τον φασισμό των λίγων κάθε τρεις και λίγο, αυτό το μένος που δεν έχει πια καμία ανοχή από τον Ελληνα πολίτη. Ο καθένας να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: