Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Ενδεκάδα... κορυφής!!

Με τα δυνατά του «όπλα» στην ενδεκάδα ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ σε λίγη ώρα (20:30) στην Τούμπα με στόχο ν' ανέβει στην κορυφή. Δείτε ποιους επέλεξε ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Ενδεκάδα... κορυφής
Τη νίκη που θα τον στείλει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ως πρώτο στην βαθμολογία θέλει ο ΠΑΟΚ απέναντι στον ΟΦΗ.

Μετά την αναπάντεχη γκέλα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στο Κύπελλο, ο Άγγελος Αναστασιάδης επαναφέρει όλους τους ενδεκαδάτους παίκτες στο αρχικό σχήμα του «Δικέφαλου του Βορρά».

Η 11άδα: Γλύκος - Ρατς, Βίτορ, Κατσικάς, Σκόνδρας - Τζανδάρης, Κάτσε, Τζιόλης - Μακ, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

H διάταξη τους στον αγωνιστικό χώρο:


View image on Twitter
Η 11άδα της ομάδας μας για τον αγώνα κόντρα στον ΟΦΗ
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα αποτελέσματα στο Κύπελλο Γ' Εθνικής!!

Στο τέλος χτύπησε η Κηφισιά και απέκλεισε από το Κύπελλο τον Ηρόδοτο. Ακόμη… σκοράρει ο Αστέρας Βάρης, ενώ η Νέα Ιωνία πήρε ρεβάνς από τον Κισσαμικό. Δείτε τα αποτελέσματα του Κυπέλλου της Γ’ Εθνικής

Τα αποτελέσματα στο Κύπελλο Γ' Εθνικής
Μια πολύ δύσκολη πρόκριση πήρε η Κηφισιά στην πρώτη φάση του Κυπέλλου της Γ’ Εθνικής, απέναντι στον Ηρόδοτο.

Η ομάδα των βορείων προαστίων αν και δεν ήταν καλύτερη από τους Κρητικούς, χτύπησε… στο 90’ με τον Αμπντέλ Ραχίμ και πέρασε στην επόμενη φάση.

Σε αντίθεση με το φτωχό 1-0 της Νέας Αλικαρνασσού, ο Αστέρας Βάρης ακόμη βάζει γκολ. Επικράτησε πολύ εύκολα του Γιούχτα με το επιβλητικό 5-0.

Από την άλλη η Νέα Ιωνία πήρε... ρεβάνς για την ήττα στο Πρωτάθλημα και έβγαλε «νοκ άουτ» τον Κισσαμικό από το Κύπελλο με σκορ 3-1.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Γ' Εθνικής:

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Αναγέννηση Γιαννιτσών-Βυζάντιο Κοκκινοχώματος

Εθνικός Αγιονερίου-Καμπανιακός 0-3

Καστοριά-Έβρος Σουφλίου 2-1

Καβάλα-Απόλλων Αρναίας 1-0

Θύελλα Φιλώτα-Άρης Θεσσαλονίκης 1-2

Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Άρης Ακροποτάμου 1-0

Δόξα Δράμας-Ηρακλής Αμπελοκήπων 0-1

Ορφέας Ελευθερούπολης-Πανσερραϊκός 0-1


2ος ΟΜΙΛΟΣ

Πύρασος-Δωτιέας Αγιάς

Εθνικός Φιλιππιάδας-Αναγέννηση Άρτας 0-1

Κοζάνη-ΑΕ Καραϊσκάκη 0-1

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας-Οπούντιος Μαρτίνου

Βατανιακός-Λευκάδια 1-2

Θεσπρωτός-Πυρσός Γρεβενών 1-0

Τρίκαλα-Ρήγας Φεραίος 1-0

Μακροχώρι-Οικονόμος Τσαριτσάνης 0-3


3ος ΟΜΙΛΟΣ

ΑΟ Λουτράκι-Μανδραϊκός 1-0

Αχαϊκή-Πανελευσινιακός 0-4

Ερμής Κιβερίου-Ζακυνθιακός 3-1

Δόξα Νέας Μανωλάδας-Βύζας Μεγάρων

Παναρκαδικός-Παναργειακός 0-1

ΠΑΟ Βάρδας-Αστέρας Μαγούλας 3-0

Κύμη-Καλαμάτα 0-1 ΤΕΛΙΚΟ

* Ο Αιολικός προκρίνεται χωρίς αγώνα.

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Γιούχτας-Αστέρας Βάρης 0-5

Ηλυσιακός-Ιωνικός 1-2

Κισσαμικός-Νέα Ιωνία 1-3

Αναγέννηση Ιερ.-Εθνικός 1-3

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος Πειραιά 2-3

Ηρόδοτος-Κηφισιά 0-1

Γλυφάδα-Τριγλία Ραφήνας 1-2 *Πηγή: sport-fm.gr*

Η μία στα ύψη, η άλλη σε κρίση!!

Απλή και μετρημένη η Άουγκσμπουργκ, επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας 1-0 στην «SGL Arena» απέναντι στην Χέρτα και φτιάχνει από νωρίς… κάβα για την παραμονή της. Σε κρίση η ομάδα του Βερολίνου.

Η μία στα ύψη, η άλλη σε κρίση
Επιστροφή στα «τρίποντα» για την Άουγκσμπουργκ, που επικράτησε 1-0 εντός έδρας απέναντι στην Χέρτα, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Bundesliga.

Η ομάδα του Μάρκους Βάιντσιρλ έδειξε από τα πρώτα λεπτά ποιος είναι το αφεντικό στην «SGL Arena» στριμώχνοντας τους Βερολινέζους. Η πίεσε δεν άργησε να φέρει το λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων, που έκαναν πέναλτι, με το οποίο ο Φέρχεγκ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 27ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να έχουν τα ηνία μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου όμως δεν κατάφεραν να πετύχουν δεύτερο γκολ και το 1-0 δεν άλλαξε.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι πίεσαν, στρίμωξαν την Άουγκσμπουργκ όμως ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων κατέβασε ρολά και δεν επέτρεψε στους αντίπαλους επιθετικούς να σκοράρουν, χαρίζοντας στην ομάδα του τη μεγάλη νίκη.


Αναλυτικά, η 6η αγωνιστική:

Παρασκευή, 26/9

Μάιντς-Χόφενχαϊμ 0-0

Σάββατο, 27/9 (16:30)

Σάλκε-Ντόρτμουντ 2-1
(10’ Μάτιπ, 23’ Τσούπο-Μότινγκ – 26’ Ομπαμεγιάνγκ)

Φράιμπουργκ-Λεβερκούζεν 0-0

Στουτγκάρδη-Ανόβερο 1-0
(69’ Σχαμπ)

Κολωνία-Μπάγερν 0-2
(19’ Γκέτσε, 69' Χάφλαρ αυτ.)

Πάντερμπορν-Γκλάντμπαχ 0-2
(70’ Βέμερ - 8’ Χέρμαν, 14’ Ράφαελ)

Βόλφσμπουργκ-Βέρντερ 2-1
(15' Ροντρίγκεζ, 57' Όλιτς - 37' Μπους)

Κυριακή, 28/9

Άουγκσμπουργκ-Χέρτα Βερολίνου 1-0
(27΄Φέρχεγκ πεν.)

Αμβούργο-Άιντραχτ 18:30

Η επόμενη (7η) αγωνιστική:

Παρασκευή, 3/10
Χέρτα Βερολίνου-Στουτγκάρδη 21:30

Σάββατο, 4/10 (16:30)
Χόφενχαϊμ-Σάλκε
Λεβερκούζεν-Πάντερμπορν
Μπάγερν Μονάχου-Ανόβερο
Ντόρτμουντ-Αμβούργο
Βέρντερ Βρέμης-Φράιμπουργκ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Κολωνία 19:30

Κυριακή, 28/9
Βόλφσμπουργκ-Άουγκσμπουργκ 16:30
Γκλάντμπαχ-Μάιντς 18:30 *Πηγή: sport-fm.gr*

Έχει πάρει φόρα!!

Ακόμη μια νίκη πέτυχε η Τβέντε, η οποία επικράτησε 3-1 της Ουτρέχτης εντός έδρας για την έβδομη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Νίκη και για τη Γκρόνινγκεν με 1-0 επί της Βίλεμ.

Έχει πάρει φόρα
Συνέχεια στα καλά αποτελέσματα έδωσε η Τβέντε η οποία νίκησε 3-1 την Ουτρέχτη εντός έδρας στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής του ολλανδικού πρωταθλήματος και φαίνεται να έχει αφήσει πίσω της το κακό ξεκίνημα.

Ο Εμπισίλιο στο 5' άνοιξε τον… χορό των γκολ και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 64' ήρθε και δεύτερο τέρμα με το αυτογκόλ του Κουμ.

Η αντίδραση ήρθε στο 71' με τον Αγιούμπ να δίνει νέο ενδιαφέρον στον αγώνα, όμως ο ίδιος παίκτης στο 89΄αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Λουκ Καστάνιος στο 90'.

Την ίδια ώρα, η Γκρόνινγκεν υποδέχτηκε τη Βίλεμ και πήρε τη νίκη με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντε Λόου στο 31'. Με το αποτέλεσμα αυτό, πήρε... ανάσα στη βαθμολογία, καθώς βρισκόταν κοντά στις επικίνδυνες θέσεις.

Δείτε εδώ τη βαθμολογία

Αναλυτικά, η 7η αγωνιστική:

Σάββατο 27/9

Μπρέντα - Άγιαξ 2-5
(60΄ & 76΄ Περίτσα / 27΄ Βαν Ριν, 29΄, 39 & 89΄ Σίγκθορσον, 65΄ Βέλτμαν)

Ντόρντρεχτ-Φίτεσε 2-6
(65΄ Φόρτες, 79΄ Κούλβιτζκ / 12΄ Ντάουντα, 19΄, 66΄ & 93΄ Καζαισβίλι, 59΄ Γουάλας)

Τσβόλε - Χέρακλες 4-2
(14΄ Σαϊμάκ, 45΄ Νέτσιντ (πεν.), 85΄ Νίλαντ, 91΄ Ντροστ / 36΄ Μπρουνς, 71΄ Τανάνε)

Ντεν Χάαγκ - Άλκμααρ 2-3
(42΄ Κράμερ, 85΄ Άλμεργκ / 45΄ Πόουλσεν, 67΄ Γιόχανσον, 83΄ Γκούντελτζ )

Γκόου Αχέντ Ιγκλς - Φέγενορντ 0-4
(28΄ Βίτζναλντουμ (αυτ.), 41΄ Τούρνστρα, 58’ Καζίμ-Καζίμ 89΄ Τε Βρέντε)

Κυριακή 28/9

Εξέλσιορ - Καμπούρ 1-1
(22΄Φαν Βερτ- 62΄Ογκμπέχ)

Γκρόνινγκεν - Βίλεμ 1-0
(31΄Ντε Λόου (πεν.)

Τβέντε - Ουτρέχτη 3-1
(5΄Εμπισίλιο, 64΄Κουμ (Αυτ.), 90΄Καστάνιος- 71΄Αγιούμπ)

Χέρενφεν - Αϊντχόφεν (17.45)

Η επόμενη (8η) αγωνιστική:

Παρασκευή 3/10

Φίτεσε-Ντεν Χάαγκ (21:00)

Σάββατο 4/10

Χέρακλες-Μπρέντα (19:30)
Καμπούρ-Ντόρντρεχτ (20:45)
Βίλεμ-Χέρενφεν
Ουτρέχτη-Γκόου Αχέντ Ίνγκλις (21:45)

Κυριακή 5/10

Αϊντχόφεν-Εξέλσιορ (13:30)
Άλκμααρ-Τβέντε (15:30)
Φέγενορντ-Γκρόνιγκεν
Άγιαξ-Τσβόλε (17:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Βολο-δέρνει!!

Κάτι παθαίνει όταν βλέπει ομάδες του Βόλου ο Ατζαγκούν! Γιατί όπως στο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, έτσι και σε αυτό απέναντι στη Νίκη με δικό του γκολ οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο δύσκολο 1-0!

Βολο-δέρνει!
Πολύ περισσότερο από όσο θα περίμενε κανείς δυσκολεύτηκε ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Νίκη Βόλου που τελικά «λύγισε» και ηττήθηκε 1-0 χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 42’ ο Ατζαγκούν.

Προβληματικοί για ένα ημίχρονο οι «πράσινοι», βελτιώθηκαν στο δεύτερο μέρος όταν και έχασαν πολλές ευκαιρίες, αλλά όχι τόσο ώστε να σκοράρουν εκ νέου και να χαλαρώσουν εν όψει Εστορίλ. Πολύ καλά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο οι φιλοξενούμενοι πάλεψαν όσο μπορούσαν, με δεν κατάφεραν να αποφύγουν την πέμπτη σερί ήττα και παραμένουν χωρίς βαθμό στην τελευταία θέση του πίνακα.

Το ματς

Σύμφωνοι! Η Νίκη Βόλου μπήκε στη Λεωφόρο αποφασισμένη να παίξει σύστημα… «χελώνα». Οφείλουμε να ομολογήσουμε όμως, πως ήταν μια πολύ καλά διαβασμένη «χελώνα». Δεν έπαιξε ελκυστικό ποδόσφαιρο και προσπάθησε να καταστρέψει εκείνο του Παναθηναϊκού, χωρίς όμως να καταφύγει σε αντιαθλητικά μαρκαρίσματα ή να χρησιμοποιήσει πλάγιες μεθόδους.

Στην αντίπερα όχθη, αποκλείεται να μην ήταν υποψιασμένος ο Παναθηναϊκός πως κάπως έτσι θα έπαιζε μια ομάδα που δεν είχε καν βαθμό πριν από αυτό το ματς… Κι όμως, οι παίκτες του Αναστασίου –με εξαίρεση τον σταθερά ανεβασμένο Ντίνα- δεν κατόρθωσαν να αγωνιστούν με το μοναδικό τρόπο που θα τους βοηθούσε να διασπάσουν μια τέτοια άμυνα: με στοιχειώδη ταχύτητα στην ανάπτυξη. Το αργό πάσινγκ γκέιμ -όταν απέναντί σου έχεις έντεκα παίκτες που αμύνονται σε μισό γήπεδο- αποδείχτηκε θηλιά στις ελπίδες του «τριφυλλιού» αλλά και των φίλων του που σύντομα αντιλήφθηκαν πως εκείνο που φαντάζονταν ως ένα εύκολο απόγευμα, απέκτησε στοιχεία θρίλερ.

inner

Σε ένα παιχνίδι με τέτοια χαρακτηριστικά, η διαφορά θα γινόταν μόνο από κάτι απρόβλεπτο. Όπως έγινε στο 42’ όταν ο Παναθηναϊκός έπαιξε -επιτέλους- σβέλτα, ο Πράνιτς –επιτέλους- πήρε μέτρα σαν κανονικός κεντρικός χαφ (η μόνη φορά που αδράνησε ο Κοτσαρίδης) και ο Ατζαγκούν –επιτέλους- είχε ένα σωστό τελείωμα μετά από δύο απογοητευτικές προσπάθειες νωρίτερα. Το μόνο κακό για τους «πράσινους» είναι πως όλα τα παραπάνω δεν θα ‘πρεπε να θεωρούνται απρόβλεπτα, αλλά συνηθισμένα πράγματα απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους.

inner

Αντίθετα, στο δεύτερο ημίχρονο και με σαφώς λιγότερο άγχος, οι «πράσινοι» πρόσθεσαν νέα στοιχεία αλλά και παίκτες στο παιχνίδι τους, όπως για παράδειγμα ο Νάνο, ο Πράνιτς αλλά και ο Ζέκα του οποίου η εκατοστή παρουσία σε αγώνα πρωταθλήματος με τη φανέλα του Παναθηναϊκού (για ένα ημίχρονο τουλάχιστον) δεν ήταν και η πλέον αξιομνημόνευτη.

Δημιούργησαν καλές ευκαιρίες, χωρίς ωστόσο να φτάσουν σε ένα δεύτερο γκολ που θα τους επέτρεπε να κάνουν πιο καλή διαχείριση δυνάμεων εν όψει Εστορίλ.

Από την πλευρά της, η Νίκη Βόλου, που είχε ως κορυφαίους τους Τζιώρα, Λάουκς, Νικλητσιώτη και Ταΐρη, δεν έβγαλε μεν «καθαρή» ευκαιρία, αλλά είναι προς τιμήν της πως έμεινε στο ματς μέχρι τέλους ή τουλάχιστον μέχρι την ανόητη (δύο κίτρινες σε ένα λεπτό για τον ίδιο λόγο) αποβολή του Αργυρίου. Κάτι που επέτρεψε στο «τριφύλλι» να δημιουργήσει τρεις μεγάλες φάσεις με Κλωναρίδη, Πέτριτς και Ντίνα (του άξιζε ένα γκολ) χωρίς όμως το «πλεχτό» να κουνηθεί!


Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Κουτρουμπής, Λαγός (52’ Δώνης), Ζέκα, Ατζαγκούν (80’ Κλωναρίδης), Καρέλης (67’ Πέτριτς), Νάνο, Σίλντενφελντ, Ντίνας, Μπούρμπος, Πράνιτς.

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπούι.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Ταΐρης, Ίβενς, Τσουκάνης, Λάουκς, Κυζιρίδης (79’ Μάρτινς), Καρασαλίδης, Αργύρης, Κοτσαρίδης (57’ Σταμπολζίεφ), Νικλητσιώτης (79’ Σωτηράκος), Αργυρίου, Τζιώρας.

Στον πάγκο: Ταμπάκης, Σκούρτι, Γιαννιτσάνης, Μέτσε.

Διαιτητές: Αμπάρκιολης, Μερκενίδης, Καραϊσαρίδης *Πηγή: sport-fm.gr*

Χαρακίρι και διασυρμός για Ίντερ!! (video)

Η αποβολή του Ναγκατόμο ήταν σαν… χαρακίρι! Η Ίντερ έμεινε με παίκτη λιγότερο και διασύρθηκε 4-1 στην έδρα της από την Κάλιαρι! Δράμα σε… όλο το Μιλάνο. Δείτε video με τα γκολ.

Χαρακίρι και διασυρμός για Ίντερ! (video)
Αυτό το ματς θα κάνουν να το ξεχάσουν καιρό οι φίλοι της Ίντερ, η οποία έγινε παιχνιδάκι στα χέρια της -μέχρι πρότινος- τελευταίας στην βαθμολογία Κάλιαρι!

Η απερισκεψία του Ναγκατόμο και οι δύο κίτρινες που δέχθηκε ο Ιάπωνας μέσα σε λίγα λεπτά άφησε τους «νερατζούρι» με παίκτη λιγότερο στο 28', κάτι που… έμοιαζε με χαρακίρι.

Η Κάλιαρι έκανε ό,τι ήθελε στο «Μεάτσα», διασύροντάς τους 4-1 με χατ-τρικ του Έκνταλ -όσα τέρματα είχε σημειώσει συνολικά (!) ο Σουηδός μέσος στις προηγούμενες 77 συμμετοχές του με την ομάδα της Σαρδηνίας στο πρωτάθλημα!

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν ακόμα και πέναλτι, με τον Βάλτερ Ματσάρι να κοιτάζει απεγνωσμένος και ανήμπορος να κάνει κάτι από τον πάγκο για να αποτρέψει την συντριβή.



Μαύρα σύννεφα απλώθηκαν πάνω από το Μιλάνο και για την συμπολίτισσα Μίλαν. Οι «ροσονέρι» βρέθηκαν ακόμα και πίσω στο σκορ στην έδρα της Τσεζένα (εν τέλει πήρan τον βαθμό της ισοπαλίας) ενώ απέφυγan τα χειρότερα μετά την αποβολή του Ζαπάτα.





Νέο στραβοπάτημα και για την Φιορεντίνα, με τον Μπαμπακάρ να έρχεται από τον πάγκο για να σώσει τα προσχήματα για την αντίπαλο του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League.

Αναλυτικά, η 5η αγωνιστική:

Σάββατο, 27/9

Ρόμα-Βερόνα 2-0
(75' Φλορέντσι, 86' Ντέστρο)

Αταλάντα-Γιουβέντους 0-3
(35', 59' Τέβες, 83' Μοράτα)

Κυριακή, 28/9

Σασουόλο-Νάπολι 0-1
(28’ Καγιεχόν)

Τσεζένα-Μίλαν 1-1
(10’ Σούτσι-19’ Ραμί)

Κιέβο-Έμπολι 1-1
(50’ Μετζιορίνι-59’ Πουτσιαρέλι)

Ίντερ-Κάλιαρι 1-4
(18’ Οσβάλντο-10’ Σάου, 29’, 34’, 44’ Έκνταλ)

Τορίνο-Φιορεντίνα 1-1
(62’ Κουαλιαρέλα-78' Μπαμπακάρ)

Τζένοα-Σαμπντόρια 21:45

Δευτέρα, 29/9

Ουντινέζε-Πάρμα 20:00
Παλέρμο-Λάτσιο 22:00

Η επόμενη (6η) αγωνιστική:

Σάββατο 4 Οκτωβρίου

Βερόνα-Κάλιαρι
Μίλαν-Κιέβο

Κυριακή 5 Οκτωβρίου

Έμπολι-Παλέρμο
Λάτσιο-Σασουόλο
Πάρμα-Τζένοα
Σαμπντόρια-Αταλάντα
Ουντινέζε-Τσεζένα
Γιουβέντους-Ρόμα
Φιορεντίνα-Ίντερ
Νάπολι-Τορίνο *Πηγή: sport-fm.gr*

Το έκανε ξανά θρίλερ ο Άρης!!

Θρίλερ -με θετική κατάληξη αυτή τη φορά- έζησε ο Άρης, που επικράτησε 2-1 της Θύελλας Φιλώτα για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Γ’ Εθνική. «Λυτρωτής» ο Καπνίδης στο 85’ για τους «κιτρινόμαυρους».

Το έκανε ξανά θρίλερ ο Άρης!
Τη νίκη που έψαχνε για να ξεχαστεί το «κάζο» της προηγούμενης αγωνιστικής απ’ τον Καμπανιακό πήρε ο Άρης, που επικράτησε 2-1 της Θύελλας Φιλώτα στο ματς για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής.

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, όμως η μαχητική Θύελλα προσπάθησε να «κλέψει» την πρόκριση στην επόμενη φάση. Χωρίς να το καταφέρει τελικά, με τον Καπνίδη να λυτρώνει τον Άρη στο 86’.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη δεν άφησε κανένα περιθώριο στη Θύελλα, με τον Σούνα να επιβεβαιώνει την υπεροχή με γκολ από απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 18’.

Στο δεύτερο μισό του ματς, ο Άρης συνέχισε να πιέζει, με κύριο εκφραστή της επιθετικής δραστηριότητας τον Καπνίδη, ενώ οι γηπεδούχοι είχε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο 52’ με σουτ του Μαρόπουλου που απομάκρυνε ενστικτωδώς ο Ψυχογιός.

Η ισοφάριση των γηπεδούχων ήρθε στο 81’ με τον Ζηνόβιο, κάνοντας τους φίλους του Άρη να… καρδιοχτυπήσουν. Αυτή τη φορά όμως, ο Καπνίδης στο 86’ με εξαιρετική κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ επανέφερε την ομάδα του στις νίκες και σφράγισε την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Θύελλα Φιλώτα (Γ. Παπανώτας): Κοντουγουλίδης, Σιμηχανίδης, Κλάζογλου, Μπάμπαρης, Κιοζερίδης, Στασινόπουλος, Κόλα, Μισαηλίδης, Θεοδουλίφδης, Μαρκόπουλος

Άρης (Δ. Καλαϊτζίδης): Mπαϊμάκης, Λιόλιος, Φερνάντες, Γκόλιας, Ψυχογιός (82’ Λιόνης), Γκίνο, Σουνάς, Xιντασέλι, Σταυρόπουλος, Ρένια, Καπνίδης *Πηγή: sport-fm.gr*

Θύμισε… Ιμπραΐμοβιτς!! (video)

Δεν είναι καν επιθετικός. Κατάφερε ωστόσο να θυμίσει έναν απ’ τους καλύτερους. Γιατί ο τελευταίος Σουηδός που 'χε κάνει όργια ανάλογα με αυτά του Άλμπιν Έκνταλ απέναντι στην Ίντερ, ήταν ο Ιμπραΐμοβιτς

Θύμισε… Ιμπραΐμοβιτς! (video)
Το χατ-τρικ ως επίτευγμα δεν το βλέπεις και κάθε Κυριακή. Πόσω μάλλον το χατ-τρικ από Σουηδό. Και πόσω μάλλον το χατ-τρικ από Σουηδό που δεν είναι καν επιθετικός!

Με τα όργια που έκανε λοιπόν στο εν εξελίξει παιχνίδι με την Ίντερ, ο Άλμπιν Έκνταλ δε διέλυσε απλώς την άμυνα των «νερατζούρι». Δεν ανάγκασε απλώς αρκετούς απ’ τους φίλους τους να φύγουν απ’ το ημίχρονο. Ούτε κατάφερε μόνο να βάλει μαζεμένα (!) όσα γκολ είχε πετύχει σε 77 συμμετοχές μέχρι τώρα με την Κάλιαρι.

Αλλά θύμισε και κάτι από Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Διότι εκείνος ήταν ο τελευταίος Σουηδός που σκόραρε τρεις φορές σε παιχνίδι της Serie A, στο 4-0 της Μίλαν επί της Παλέρμο στις 3 Μαρτίου 2012.









*Πηγή: sport-fm.gr*

Έκανε Ρε(ν)λανς η Μπορντό!!

Στις νίκες και παράλληλα στην κορυφή της βαθμολογίας επέστρεψε η Μπορντό, επικρατώντας 2-1 της Ρεν, στο «Σαμπάν Ντελμάς», με γκολ του Τουρέ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων!

Έκανε Ρε(ν)λανς η Μπορντό!
Πάτησε και πάλι κορυφή η Μπορντό! Χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Τουρέ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, οι Γιρονδίνοι νίκησαν 2-1 τη Ρεν στο «Σαμπάν Ντελμάς» για την 8η αγωνιστική της Ligue 1 και επέστρεψαν –έστω και προσωρινά- στην πρώτη της βαθμολογίας.

Η Ρεν ήταν αυτή που απείλησε περισσότερο στο πρώτο ημίχρονο, δημιουργώντας τις καλύτερες στιγμές για να ανοίξει το σκορ, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Καρασό, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε ισόπαλες (0-0) στα αποδυτήρια. Στο δεύτερο μέρος ήταν η σειρά της Μπορντό να γίνει πιο πιεστική και μάλιστα να παίρνει το προβάδισμα στο 73’ με τον Καζρί, όμως επτά λεπτά αργότερα το γκολ του Αμπιμπού έφερε το ματς στα ίσα.

Όλα έδειχναν πως το 1-1 θα έμενε μέχρι το τέλος, αλλά ο Τουρέ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων χάρισε τη νίκη στους Γιρονδίνους, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1!

Αναλυτικά η 8η αγωνιστική:

Σάββατο, 27/9

Μονακό-Νις 0-1
(7' Εντουάρντο)

Τουλούζ-Παρί Σεν Ζερμέν 1-1
(8' Μπεν Γιεντέρ - 33' Μπαεμπέκ)

Λιλ-Μπαστιά 1-0
(39' Oριγκι)

Λοριάν-Εβιάν 0-2
(2' Κονέ, 79' Μπαρμπόσα)

Μετς-Ρεμς 3-0
(50', 91' Φαλκόν, 71΄Κασί)

Μονπελιέ-Γκινγκάμπ 2-1
(48' Καμαρά, 87' Μοντάνιο -83' Μπεουβέ)

Κυριακή, 28/9

Μπορντό-Ρεν 2-1
(73’ Καζρί, 90+3’ Τουρέ-80’ Αμπιμπού)

Λανς-Καέν (18:00)
Ναντ-Λιόν
Μαρσέιγ-Σεντ Ετιέν (22:00)

Η επόμενη (9η) αγωνιστική:

Παρασκευή, 3/10

Ρεμς-Μπορντό (21:30)

Σάββατο, 4/10

Καέν-Μαρσέιγ (18:00)
Μπαστιά-Λοριάν (21:00)
Εβιάν-Μετς
Νις-Μονπελιέ
Ρεν-Λανς

Κυριακή, 5/10

Σεντ Ετιέν-Τουλούζ (15:00)
Γκινγκάμπ-Ναντ (18:00)
Λιόν-Λιλ
Παρί Σεν Ζερμέν-Μονακό (22:00)*Πηγή: sport-fm.gr*

Έμειναν στον… άσο!

Ισόπαλες ήρθαν (1-1) Εξέλσιορ και Καμπούρ για την 7η αγωνιστική του ολλανδικού πρωταθλήματος, με το αποτέλεσμα να μην ευνοεί καμία από τις δυο. Φαν Βερτ και Ογκμπέχ οι σκόρερ.

Έμειναν στον… άσο
Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το παιχνίδι ανάμεσα στην Εξέλσιορ και την Καμπούρ με σκορ 1-1 για την έβδομη αγωνιστική του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Η Εξέλσιορ ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 22΄με το Φαν Βερτ. Στο δεύτερο 45λεπτό η Καμπούρ κατάφερε να ισοφαρίσει στο 62΄με τον Ογκμπέχ και εν τέλει αυτό έμελλε να είναι και το τελικό σκορ του αγώνα.

Το οποίο δεν τους... ευνοεί, καθώς και την προηγούμενη αγωνιστική δεν κατάφεραν το κάτι παραπάνω και έχασαν κι άλλο έδαφος στη βαθμολογία.

Δείτε εδώ τη βαθμολογία

Αναλυτικά, η 7η αγωνιστική:

Σάββατο 27/9

Μπρέντα - Άγιαξ 2-5
(60΄ & 76΄ Περίτσα / 27΄ Βαν Ριν, 29΄, 39 & 89΄ Σίγκθορσον, 65΄ Βέλτμαν)

Ντόρντρεχτ-Φίτεσε 2-6
(65΄ Φόρτες, 79΄ Κούλβιτζκ / 12΄ Ντάουντα, 19΄, 66΄ & 93΄ Καζαισβίλι, 59΄ Γουάλας)

Τσβόλε - Χέρακλες 4-2
(14΄ Σαϊμάκ, 45΄ Νέτσιντ (πεν.), 85΄ Νίλαντ, 91΄ Ντροστ / 36΄ Μπρουνς, 71΄ Τανάνε)

Ντεν Χάαγκ - Άλκμααρ 2-3
(42΄ Κράμερ, 85΄ Άλμεργκ / 45΄ Πόουλσεν, 67΄ Γιόχανσον, 83΄ Γκούντελτζ )

Γκόου Αχέντ Ιγκλς - Φέγενορντ 0-4
(28΄ Βίτζναλντουμ (αυτ.), 41΄ Τούρνστρα, 58’ Καζίμ-Καζίμ 89΄ Τε Βρέντε)

Κυριακή 28/9

Εξέλσιορ - Καμπούρ 1-1
(22΄Φαν Βερτ- 62΄Ογκμπέχ)

Γκρόνινγκεν - Βίλεμ (15.30)
Τβέντε - Ουτρέχτη
Χέρενφεν - Αϊντχόφεν (17.45)

Η επόμενη (8η) αγωνιστική:

Παρασκευή 3/10

Φίτεσε-Ντεν Χάαγκ (21:00)

Σάββατο 4/10

Χέρακλες-Μπρέντα (19:30)
Καμπούρ-Ντόρντρεχτ (20:45)
Βίλεμ-Χέρενφεν
Ουτρέχτη-Γκόου Αχέντ Ίνγκλις (21:45)

Κυριακή 5/10

Αϊντχόφεν-Εξέλσιορ (13:30)
Άλκμααρ-Τβέντε (15:30)
Φέγενορντ-Γκρόνιγκεν
Άγιαξ-Τσβόλε (17:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Λύση… Καγιεχόν!!

Η Νάπολι μπόρεσε να πάρει τη νίκη (1-0) στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Σασουόλο με τον Καγιεχόν να σημειώνει το νικητήριο τέρμα.

Λύση… Καγιεχόν
Η Νάπολι μπόρεσε να πάρει τη νίκη (1-0) στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Σασουόλο με τον Καγιεχόν να σημειώνει το νικητήριο τέρμα.

Οι παίκτες του Μπενίτεθ είχαν την πρωτοβουλία στην αναμέτρηση αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία των γηπεδούχων.

Η νίκη αυτή ήρθε μετά από δύο αγωνιστικές για την Νάπολι, γεγονός που είχε εντείνει την πίεση και την κριτική στον Ισπανό τεχνικό της.

Αναλυτικά η 5η αγωνιστική:

Σάββατο, 27/9

Ρόμα-Βερόνα 2-0 (75΄ Φλορέντσι, 86΄ Ντέστρο)

Αταλάντα-Γιουβέντους 0-3
(35', 59' Τέβες, 83' Μοράτα)

Κυριακή, 28/9

Σασουόλο-Νάπολι 0-1
(28’ Καγιεχόν)

Τσεζένα-Μίλαν 16:00
Κιέβο-Έμπολι 16:00
Ίντερ-Κάλιαρι 16:00
Τορίνο-Φιορεντίνα 16:00
Τζένοα-Σαμπντόρια 21:45

Δευτέρα, 29/9

Ουντινέζε-Πάρμα 20:00
Παλέρμο-Λάτσιο 22:00

Η επόμενη (6η) αγωνιστική:

Σάββατο 4 Οκτωβρίου

Βερόνα-Κάλιαρι
Μίλαν-Κιέβο

Κυριακή 5 Οκτωβρίου

Έμπολι-Παλέρμο
Λάτσιο-Σασουόλο
Πάρμα-Τζένοα
Σαμπντόρια-Αταλάντα
Ουντινέζε-Τσεζένα
Γιουβέντους-Ρόμα
Φιορεντίνα-Ίντερ
Νάπολι-Τορίνο*Πηγή: sport-fm.gr*

Επέστρεψε στις νίκες η Χετάφε!

Η Χετάφε πήρε τη νίκη 1-0 απέναντι στην Μάλαγα στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας για την Πριμέρα Ντιβισιόν χάρη σε ένα τέρμα που σημείωσε ο Μίτσελ Ερέρο στο 25ο λεπτό.

Επέστρεψε στις νίκες η Χετάφε
Η Χετάφε πήρε τη νίκη 1-0 απέναντι στην Μάλαγα στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας για την Πριμέρα Ντιβισιόν χάρη σε ένα τέρμα που σημείωσε ο Μίτσελ Ερέρο στο 25ο λεπτό.

Αυτό ήταν αρκετό για τους γηπεδούχους να πάρουν τους τρεις βαθμούς σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο τερματοφύλακάς τους δεν απειλήθηκε από τις επιθετικές ενέργειες των παικτών της Μάλαγα.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Χετάφε μετά από τρεις αγωνιστικές στις οποίες είχε ισάριθμες ισοπαλίες.

Αναλυτικά, η έκτη αγωνιστική:

Παρασκευή 26/9
Έλτσε-Θέλτα 0-1
(90’ Νολίτο)

Σάββατο 27/9
Βιγιαρεάλ-Ρεάλ Μαδρίτης 0-2
(32' Μόντριτς, 40' Κριστιάνο)

Μπαρτσελόνα-Γρανάδα 6-0
((26’, 45’, 66’ Νεϊμάρ, 62’, 82’ Μέσι, 43’ Ράκιτιτς)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Σεβίλλη 4-0
(19' Κόκε, 42' Σαούλ, 83' πεν. Ραούλ Γκαρθία, 89' Χιμένες)

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Εϊμπάρ 0-0

Λεβάντε-Ράγιο Βαγεκάνο 0-2
(12', 33' Μπαπτιστάο)

Κυριακή 28/9
Χετάφε-Μάλαγα 1-0
(25' Μίτσελ Ερέρο)

Ντεπορτίβο Λα Κορούνια-Αλμερία (18:00)

Σοσιεδάδ-Βαλένθια (20:00)

Κόρδοβα-Εσπανιόλ (22:00)


Η επόμενη (έβδομη) αγωνιστική:

Παρασκευή 3/10
Χετάφε-Κόρδοβα (22:00)

Σάββατο 4/10
Βαλένθια-Ατλέτικο Μαδρίτης (17:00)
Ράγιο Βαγεκάνο-Μπαρτσελόνα (19:00)
Εϊμπάρ-Λεβάντε (21:00)
Αλμερία-Έλτσε (23:00)
Μάλαγα-Γρανάδα (23:00)

Κυριακή 5/10
Σεβίλλη-Λα Κορούνια (13:00)
Θέλτα-Βιγιαρεάλ (18:00)
Εσπανιόλ- Ρεάλ Σοσιεδάδ (20:00)
Ρεάλ Μαδρίτης-Μπιλμπάο (22:00)*Πηγή: sport-fm.gr*

Καϊκούτ: «Έχουμε δύσκολο έργο»

Πολύ δύσκολο έργο είναι το έργο της Κέρκυρας απέναντι στο Λεβαδειακό όπως τόνισε ο Σάσα Καϊκούτ στην κάμερα της Nova.

Καϊκούτ: «Έχουμε δύσκολο έργο»
Πολύ δύσκολο έργο είναι το έργο της Κέρκυρας απέναντι στο Λεβαδειακό όπως τόνισε ο Σάσα Καϊκούτ στην κάμερα της Nova.

«Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Το παιχνίδι κόντρα στα Γιάννενα ήταν αρκετά δύσκολο. Ελπίζω να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα», τόνισε ο άσος της ομάδας των Φαιάκων και πρόσθεσε:

«Ο Λεβαδειακός είναι ένας δύσκολος αντίπαλος και ξέρουμε ότι θα έχουμε ένα δύσκολο έργο».

Ενίσχυση σε όλα τα μέτωπα!!

Ο Αρης Λαούδης γράφει για τον Ράιτ που καταφτάνει στο ΟΑΚΑ για δοκιμή, την σκέψη για την απόκτηση πλέι μέικερ και την εμφάνιση του... μισού Παναθηναϊκού στο Κάουνας απέναντι στον... προπονητή Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.
Με το... θερμόμετρο στην προσωπική κόντρα Αγγελόπουλων - Γιαννακόπουλου να ανεβαίνει και τον πρόωρο τελικό της 8ης Οκτωβρίου να πλησιάζει, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην αγορά για να συμπληρώσει τα κενά που άφησε ακάλυπτα επί δύο μήνες, έχοντας ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει τον πονοκέφαλο των τραυματισμών που δεν λένε να τον αφήσουν από το ξεκίνημα της προετοιμασίας.
ADVERTISEMENT
Οι πρωταθλητές φέρνουν στην Ελλάδα τον Τζούλιαν Ράιτ για να τον δοκιμάσουν, ταυτόχρονα σκέφτονται την προσθήκη ενός ακόμη πλέι μέικερ που θα πάρει τη θέση του τραυματία Νέλσον και βεβαίως αυτό το ντόμινο δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο και τρίτης προσθήκης, αν όχι τώρα, στο άμεσο μέλλον.
Ο Ράιτ λοιπόν αποτελεί μια επιλογή αντίστοιχη μ ' αυτή του Σλότερ και του Νέλσον, επιλογή δηλαδή προσαρμοσμένη στην οικονομική πολιτική της ομάδας, με το ρίσκο σ αυτές τις περιπτώσεις να είναι αντίστοιχο με το ποσό που δαπανάς.
 Πρόκειται για έναν φόργουορντ που στις ΗΠΑ ήταν κλασικό τριάρι, αλλά στην Ευρώπη μετατέθηκε στο τέσσερα και σε πολλές περιπτώσεις στο πέντε. Αθλητικός, γρήγορος, αλτικός, καλός με την μπάλα κάτω, στο ίδιο σουλούπι με τον Γκιστ, αλλά με δύο μεγάλα ερωτήματα να τον ακολουθούν.
Πρώτον, σε ποια αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται, με δεδομένο ότι έχει να αγωνιστεί από τον Δεκέμβριο του 2013 (17/12 το τελευταίο του επίσημο παιχνίδι) και δεύτερον για ποιο λόγο είναι χωρίς ομάδα, αν και ελεύθερος όλο αυτό το διάστημα.
Ο Παναθηναϊκός προτίμησε να τον φέρει για δοκιμή, κάτι που είχε να κάνει από την εποχή του Μάλκοβιτς, όταν θέλησε να τσεκάρει τον Κέβιν Ντάγκουορθ που εμφανίστηκε... διπλάσιος σε κιλά απ' ό,τι περίμεναν οι «πράσινοι», περισσότερο για να διαπιστώσει την αγωνιστική του κατάσταση και λιγότερο για να αξιολογήσει την αξία του.
Αν ο Ράιτ παρουσιαστεί σε καλή κατάσταση, τότε μπορεί θεωρητικά να αποδειχτεί «λαβράκι» και να βοηθήσει σε μια θέση που το κενό «φωνάζει» από την πρώτη μέρα. Δηλαδή, στη θέση «5» κατά βάση, ώστε ο Ιβάνοβιτς να έχει στα χέρια του έναν παίκτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά απ' αυτά του Μπατίστα, έστω κι αν δεν είναι σέντερ, αλλά κλασικός φόργουορντ που μπορεί να κάνει αρκετές δουλειές σε χαμηλά σχήματα.
Από 'κει και πέρα, τα δυσάρεστα μαντάτα στην περίπτωση του Νέλσον, αναγκάζουν τον Παναθηναϊκό να κινηθεί για την απόκτηση πλέι μέικερ, έστω για όσο διάστημα χρειαστεί για να επιστρέψει ο Αμερικάνος. Από τα μέσα της εβδομάδας άνθρωποι του «τριφυλλιού» χτύπησαν την πόρτα των μάνατζερ και πιθανότατα θα υπάρξουν εξελίξεις σύντομα.
Με δεδομένο το πάρε - δώσε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός, το φιλικό με την Ζαλγκίρις δεν προσφέρεται για το οποιοδήποτε σοβαρό συμπέρασμα, πέραν του ότι οι νέοι (π.χ. Διαμαντάκος, Κόνιαρης) μαθαίνουν στο... ξύλο και αντιλαμβάνονται πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα σ' αυτό το επίπεδο.
Με τη μισή ομάδα εκτός (Φώτσης θλάση, Μαυροκεφαλίδης υποτροπή στη θλάση, Νέλσον τραυματίας, Γιάνκοβιτς άρρωστος, Σλότερ ανέτοιμος), ο Ιβάνοβιτς είναι αδύνατον να βγάλει συμπεράσματα και λογικό είναι να ρίχνει στα βαθιά τους «μικρούς» για να κερδίσει ό,τι περισσότερο μπορεί από τέτοιου είδους παιχνίδια.
Υ.Γ1.: Είτε με φανέλα, είτε με κουστούμι ο Γιασικεβίτσιους είναι σταρ. Τον βλέπεις να σηκώνεται από τον πάγκο και να ουρλιάζει, όπως έκανε και σαν παίκτης και σου βγαίνει αυθόρμητα ένα πλατύ χαμόγελο. Ο Σάρας έγινε σταρ πρώτα για την προσωπικότητά του και μετά για το ταλέντο του και την λάμψη αυτή δεν την χάνεις, ακόμη κι όταν αποσύρεσαι από τα γήπεδα.
Υ.Γ2: Το ξεκαθαρίζω από τώρα για να βγάλουμε τη χρονιά. Με την προσωπική κόντρα Αγγελόπουλων - Γιαννακόπουλου ή Γιαννακόπουλου - Αγγελόπουλων (σ.σ. το γράφω και με τις δύο σειρές για να μην αρχίσουμε τα παιδιάστικα «ποιος το άρχισε πρώτος») δεν πρόκειται να ασχοληθώ στα blog μου. Και οι δύο άλλωστε απευθύνονται σ αυτούς που φοράνε παρωπίδες, κάτι που σημαίνει ότι δεν απευθυνόμαστε στο ίδιο κοινό...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ενίσχυση, ηρεμία, εκκαθάριση!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει από εδώ και στο εξής ο ΑΡΗΣ
Ξεκινώντας από το αγωνιστικό θα σημειώσω ότι δεν με ενδιαφέρει καθόλου το κύπελλο της Γ εθνικής γιατί πολύ απλά και αήττητος χωρίς να δεχθεί γκολ να το κατακτήσει ο ΑΡΗΣ δεν θα σημαίνει τίποτα απολύτως. Από την άλλη βέβαια αν χάσει  από οποιονδήποτε είναι αρκετό αυτό να του προκαλέσει πολλά και διάφορα εσωτερικά ζητήματα. Οπότε νίκη με την συμπαθέστατη Θύελλα Φιλώτα που μάλιστα δυο χρόνια έπαιζε με ορίτζιναλ φανέλες του Άρη χάρη στον αείμνηστο Στέφανο Γιώρη και πάμε παρακάτω.
ADVERTISEMENT
Μετά τα όσα έγιναν το βράδυ της Πέμπτης είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι ο AΡΗΣ μόνο αν έχει ηρεμία θα μπορέσει να μπει στον δρόμο της επανόδου εκεί όπου πρέπει να βρίσκεται. Για να υπάρχει ηρεμία, το βράδυ της Πέμπτης κινητοποιήθηκαν διάφοροι άνθρωποι που δεν τους ενδιαφέρει η κονόμα, δεν έχουν κανένα προσωπικό νταλκά να εμπλακούν στον Άρη, δεν τους νοιάζει ποιος θα είναι πρόεδρος στον ΑΣ και αν το αγωνιστικό τμήμα θα το έχει υπό την σκέπη του ο οποιοσδήποτε. Για αυτό η...κρίση που γεννήθηκε κράτησε μόνο λίγες ώρες και η φωτιά έσβησε με την τοποθέτηση του Γιώργου Γαλανού περί διακριτών ρόλων μέσα στην ομάδα.
Για τον Καλαιτζίδη τα έχουμε σημειώσει κι άλλη φορά. Αυτός είναι ο υπεύθυνος για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας. Αυτός για τα καλά, αλλά και για τα άσχημα. Αν θα δικαιωθεί ή όχι μόνο το γήπεδο θα μας το φανερώσει. Η αλήθεια είναι όμως ότι οι εκκαθαρίσεις του καλοκαιριού και το γεγονός ότι έκοψε το χαρτζιλίκι σε πολλούς, τον έχουν κάνει αντιπαθή σε κόσμο και κοσμάκη. Ορισμένοι εκδηλώθηκαν την Πέμπτη, άλλοι είναι πιο έξυπνοι και περιμένουν στην γωνία. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι έχει το αλάνθαστο. Έχει μία δική του λογική που στο σημείο που φτάσαμε για τους εκτός ομάδας ίσως να είναι και εκνευριστική.
Εκνευριστική γιατί “Ο ένας του ξινίζει και ο άλλος του βρωμάει”, όπως λένε οι... εχθροί του σκεπτικού του. Δικές του οι επιλογές, δικές του και οι ευθύνες, αλλά όπως σωστά λέει και ένας φίλος. Αν φύγει ο Καλαιτζίδης (και ο κάθε Καλαιτζίδης) αυτό που μένει είναι οι επιλογές του και ο ΑΡΗΣ.
Θεωρώ ότι ο Σιαλμάς θα είναι παίκτης του ΑΡΗ από την Δευτέρα, όπως και 3-4 ακόμα παίκτες για τους οποίους απομένουν μόνο τα τυπικά. Για τα επόμενα 11 παιχνίδια πρωταθλήματος, λοιπόν, ο ΆΡΗΣ θα πρέπει να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να μην έχει πολλές απώλειες. Από τον Γενάρη και έπειτα (14η αγωνιστική ως το τέλος) με Σανιά, Νλουντούλου, αλλά και περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση ο ΑΡΗΣ δεν θα έχει πρόβλημα. Το ζήτημα είναι πόσους από τους 33 βαθμούς θα πάρει ως τότε και πόσους φυσικά θα πάρουν και οι άλλες ομάδες και κυρίως ο Πανσερραικός.
Αν λοιπόν υπάρχει ενίσχυση και υπάρχουν και τα αποτελέσματα, θα υπάρχει και ηρεμία που μπορεί να διαταραχθεί...εξωαγωνιστικά μόνο αν δεν τρέξει η εκκαθάριση. Είναι από τα πλέον σημαντικά ζητήματα και όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται το πλέον σημαντικό. Ας κοιτάξουν λοιπόν άπαντες (ΑΣ, ΠΑΕ, Γαλανός, ΚΜΑ) να τρέξουν το θέμα της εκκαθάρισης και πρώτιστα να παρουσιάσει ο κ. Γαλανός τους εκκαθαριστές όπως έχει δεσμευτεί για να...πιεστούν και οι φορείς να ξεκινήσει η διαδικασία.
ΥΓ1 Ο κ. Γούμενος καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό για χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ύψους 13 εκ ευρώ. Ο κ. Σαββίδης πλήρωσε 815.000 σύμφωνα με την Arena Press και έσβησε 5,7 εκ ευρώ, αλλά κανείς δεν το είπε όταν αυτό συνέβη, αλλά ανακαλύφθηκε τώρα! Παράλληλα ετοιμάζεται το κράτος να σβήσει προσαυξήσεις 19 εκ ευρώ. Την ίδια στιγμή ο ΑΡΗΣ “ευνοήθηκε σκανδαλωδώς” όταν με δικαστική απόφαση “γλίτωσε” ΣΥΝΟΛΙΚΑ από 7 εκ ευρώ με το άρθρο 44, το οποίο από το 2004 ως και σήμερα πλήρωνε κάθε χρόνο κανονικά στο δημόσιο. Η μία ομάδα ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΠΤΩΣΗ και έπαιρνε κανονικά αδειοδότηση παρά τις καταδίκες των φυσικών προσώπων παγώνοντας τα χρέη της. Η άλλη ομάδα διαλύθηκε και βρίσκεται στην Γ εθνική και τα φυσικά πρόσωπα που ευθύνονται πραγματικά (γιατί υπάρχουν και ορισμένοι θύματα των καταστάσεων) είχαν μέχρι τώρα “παγωμένες” τις εις βάρος τους διώξεις.
ΥΓ2 Κάνουν όλοι χουλιαμά με το χρέος του ΑΡΗ στην ΔΕΗ, αλλά να κάνουν και αυτοί που χρησιμοποιούν το κρατικό γήπεδο και την ΔΕΗ την πλήρωνε η Νομαρχία, δείχνει και το μέγεθος της φαυλότητας και των...αξιών στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Σε κάθε περίπτωση πάντως ο ΑΡΗΣ επέλεξε τον δρόμο με τα αγκάθια όσο δύσκολος και αν είναι αυτός. Ούτε κρατικοδίαιτες... λαμογιές, ούτε εξευτελιστικές αλλαγές... ΑΦΜ. Όσο ανεβαίνεις τον Γολγοθά σου τα χτυπήματα θα είναι πολλά. Στο τέλος της διαδρομής θα ξέρεις όμως για μία ακόμα φορά γιατί είσαι ΑΡΗΣ και όχι ομάδα ΔΕΚΟ ή ομάδα με το...επώνυμο άλλης. ΑΡΗΣ παντού και πάντα!
ΥΓ3 Ντροπή και αίσχος η απομάκρυνση Καραμελίδη από την ΚΕΔ!!!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ηθελέστα και παθέστα!

Ο Δ. Καρμοίρης γράφει για την τρίτη (και φαρμακερή) φορά που πήγε η στάμνα στη βρύση, εξαιρεί τον Μίτσελ από την... άγνοια κινδύνου και αναρωτιέται αν... η πιπίλα με τους δανεικούς και τα παραρτήματα θα φράξει επιτέλους κάποια στόματα... Μόνο ανυποψίαστος δεν πήγε ο Ολυμπιακός στο Περιστέρι, γι' αυτό και δεν χωρούν δικαιολογίες για το κάζο που τους επιφύλαξε ένα “αυριανό παιδί τους”.
Ο Τάσος Καραμάνος αρκετά βιαστικά (μέχρι που θα 'ρθει η μέρα για να ντυθεί στα ερυθρόλευκα) έστειλε μήνυμα υποψηφιότητας 11άδας για του χρόνου, μόνο που αυτό δεν ήταν στην... ώρα του και ουδόλως το “χάρηκαν” στον Πειραιά.
Το παλικαράκι βεβαίως μια χαρά τη δουλειά του έκανε, όχι τίποτ' άλλο, για να μην έχουν να λένε – για να μην πω να το... ράβουν και... τουμπεκί ψιλοκομένο – οι γνωστοί “ενταφιαστές” του ελληνικού ποδοσφαίρου όλα αυτά με τα οποία δηλητηριάζουν το χώρο, ακυρώνουν τα πάντα και τους πάντες, σπέρνουν δαιμόνια και μνησικακία.
Μιλούν, μας έχουν ζαλίσει, έγιναν... κουδούνια τα...μυαλά και τα κεφάλια μας, δύοξινοί χρόνια τώρα, για “συμπαίκτες” του Ολυμπιακού με άλλο χρώμα φανέλας και “φιλικά” σωματεία που κάνουν τα στραβά μάτια και σφυρίζουν αδιάφορα όταν αντιμετωπίζουν τους Ερυθρόλευκους.
Ύστερα από την εμφάνιση του Ατρόμητου και το γκολ ενός μελλοντικού παίκτη του Ολυμπιακού σε βάρος του Ολυμπιακού με το οποίο κρίθηκε το ντέρμπι του Περιστερίου, θα έχουν άραγε ακόμα το θράσος συνέχισης της αισχρής αντί-Ολυμπιακής προπαγάνδας τους;
Προφανέστατα ένα ολόκληρο κάρο από τους ατέλειωτους οχετούς λάσπης εναντίον των πρωταθλητών... γύρισε στα μούτρα τους.
Γκρεμοτσακίστηκαν σε έναν από τους λάκκους που ανοίγουν. Ξεφτιλίστηκαν πανελλαδικά!
Παρακάτω τώρα, να τα πούμε ένα χεράκι (μικρότερο από αυτό που θα φάνε από τον Μίτσελ πριν την αναχώρηση για το Μάλμε) στους παίκτες του Ολυμπιακού. Οι οποίοι προειδοποιήθηκαν από τον Παναιτωλικό με την απώλεια δύο βαθμών κατόπιν της άσχημης εμφάνισης που είχαν πραγματοποιήσει.
Τους υπενθυμίστηκε από τη Βέροια – ασχέτως αν νίκησαν γιατί έπαιζαν και στο Καραϊσκάκη – ότι με ανάλογες ποδοσφαιρικές εικόνες μετριότατου βεληνεκούς και αν δεν παίζεις σαν Ολυμπιακός δεν γίνεται να κερδίζεις συνέχεια.
Παρόλα αυτά όμως παρουσιάστηκαν “ξινοί”, “άνευροι” και απαθείς στο πρώτο γερό ματς του ελληνικού πρωταθλήματος γνωρίζοντας - χωρίς αγωνιστικές δικαιολογίες – την ήττα, αφού... μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και...
Με όλο το συμπάθιο προς τον αξιολογότατο, τον ταλαντούχο Καραμάνο, που δεν... χρειαζόταν να βάλει γκολ, να αποτελέσει μια διαρκή απειλή για τον Ρομπέρτο σε όλο το 1ο ημίχρονο και να “νικήσει”, τελικά, τον Ολυμπιακό, για να αντιληφθούμε την αξία και το μέλλον της μεταγραφής του στους πρωταθλητές, αλλά το θέμα μας δεν είναι εκείνος.
Ούτε ο θαυμάσιος Ατρόμητος, που θύμισε περσινές και προπέρσινες καλές εποχές, πραγματοποιώντας την (μακράν) κορυφαία εμφάνιση του από την εκκίνηση της νέας σεζόν.
Αλλά ούτε και ο Ρικάρντο Σα Πίντο, για το άριστο διάβασμα του Ολυμπιακού και το εξαιρετικό στήσιμο της ομάδας του στο γήπεδο, με πολλές παγίδες στις οποίες έπεφταν εύκολα και επανειλημμένα οι Πειραιώτες, επαληθεύοντας ίσως και έναν άγραφο νόμο Μέρφι, βάση του οποίου οι πλανήτες συνωμοτούν στο πλευρό κάθε νέου προπονητή, στολίζοντας την παρθενική παρουσία στα καινούργια καθήκοντα με νικηφόρες δάφνες.
Το ζητούμενο, το αρνητικό επί του προκειμένου, είναι ο Ολυμπιακός και η αγνώριστη εμφάνιση του.
Ο Μίτσελ προετοίμασε την ομάδα για μια βραδιά ευρωπαϊκών απαιτήσεων. Το έδειξε με την 11άδα θριάμβου της Ατλέτικο που παρέταξε. Που δεν δείλιασε να ρισκάρει ακόμα και τραυματισμό κάποιου παίκτη από τους “11” που τουλάχιστον προαλειφόταν - καθώς πιθανολογείται σοβαρά ότι τώρα πια θα οδηγηθεί σε μία-δύο αλλαγές – να εμπιστευθεί την ερχόμενη Τετάρτη στη Σουηδία.
Το ανέφερε ευθέως πως το ματς το λογάριαζε αυτό που ήταν. Ένα πραγματικό ντέρμπι ελληνικού πρωταθλήματος, εντάσσοντας τον Ατρόμητο εκεί που ανήκει.
Στον ίδιο, δηλαδή, βαθμό δυσκολίας μαζί με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό (και Αστέρα θα συμπληρώσω κατά την ταπεινή άποψη μου όταν ειδικά η αναμέτρηση φιλοξενείται στην Τρίπολη).
Έγραφα από μέρες ότι η δυναμικότητα των Περιστεριωτών, η εκτός έδρας αποστολή των Ερυθρολεύκων, σε ένα γήπεδο όπου ζορίζονται παραδοσιακά και μόλις την προηγούμενη σεζόν κέρδισαν μόνο μία φορά (κι αυτή στο Φάληρο με ανατροπή 2-1 και αλλαγή κλίματος, θυμάστε, για Μίτσελ από την εξέδρα και το περιβάλλον που γκρίνιαζε επίμονα και απειλητικά εναντίον του) και έφεραν τρεις ισοπαλίες (πρωτάθλημα και κύπελλο) με τους ίδιους αντιπάλους, οι οποίοι θα είχαν νέο πρόσωπο στον πάγκο τους, έναν ικανό και φιλόδοξο προπονητή, ήταν λογικό και προβλέψιμο ότι θα αναζητούσαν ανατροπή δεδομένων. Μια νέα καλή αρχή γι' αυτούς. Με κίνητρο κορυφαίο: Νίκη επί των πρωταθλητών.
Διαφάνηκε πως ο Μίτσελ ήταν ο μόνος που είχε πάρει τη δουλειά του στα σοβαρά όλη τη βδομάδα που προηγήθηκε.
Οι παίκτες ήταν... αλλού. Δεν θα δεχτώ εύκολα ότι παρουσιάστηκαν “αλλοπαρμένοι” λόγω Μάλμε. Αλίμονο. Τέτοιοι επαγγελματίες!
Πέρυσι άλλωστε ίδιες υποχρεώσεις είχε ο Ολυμπιακός σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά γνώριζε και την έφερνε εις πέρας μια χαρά την αποστολή του στο πρωτάθλημα, προτού ανοίξει φτερά για τους ευρωπαϊκούς αιθέρες.
Κάπως έτσι είχε “δέσει”, φυσικά, το πρωτάθλημα από τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Κέντρο-”φάντασμα” και 8άλεπτο πανικού
Οι βασικές αιτίες που ο Ατρόμητος νίκησε ήταν:
* Η αδυναμία του Ολυμπιακού να επιβάλλει τη φυσιογνωμία και την ποιοτική του ανωτερότητα στη μεσαία γραμμή, αφού οι κύριοι εκφραστές της επιθετικής φυσιογνωμίας του, το ηγετικό του δίδυμο, ο Τσόρι Ντομίνγκες και ο Παϊτίμ Κασάμι (πολυτιμότερος παίκτης του μέχρι τώρα) ήταν... εκτός ματς. Χειρότερες εμφανίσεις ίσως να μη γινόταν να κάνουν! “Ματιασμένοι” και οι δύο, γι' αυτό και ο Μίτσελ τους άλλαξε, χωρίς ωστόσο να αναπληρωθούν οι καλές τους ποδοσφαιρικές βραδιές.
Όπως επίσης και ο τρίτος της παρέας του κέντρου, ο Γιάννης Μανιάτης, απείχε από τον καλό εαυτό του.
* Ο αδικαιολόγητος πανικός ενός οκτάλεπτου (22'-30') της άμυνας του Ολυμπιακού – ιδίως των Αμπιντάλ και Μποτία – με τεράστια κενά και ανεξήγητη αδυναμία να καθαρίσει τις φάσεις στα καρέ του Ρομπέρτο, ο οποίος προτού μαζέψει τη μπάλα από το βάθος της εστίας του, είχε αποτρέψει την παραβίαση της σε δύο περιπτώσεις (Καραμάνος, Παπάζογλου).
Ο Ολυμπιακός είχε υψηλότατη κατοχή μπάλας, όταν όμως αυτή η υπεροχή είναι τόσο ανούσια στο ποδόσφαιρο, η στατιστική έχει ελάχιστη σημασία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φιλοξενούμενοι δεν προκάλεσαν ούτε έναν κλασικό πανικό στον Τσέναμο και απλά τον ανησύχησαν σε δύο μονάχα περιπτώσεις (Μαζουακού, Μήτρογλου) σε ολόκληρο το 90άλεπτο.
Συμβάν σπανιότατο για Ολυμπιακό και τους παίκτες που διαθέτει!
Η ενοχή της διαιτησίας
Για τη διαιτησία έχει κάθε δίκιο ο επίσημος Ολυμπιακός να έχει βγει εκτός εαυτού. Οι αποφάσεις του Τριτσώνη και των συνεργατών του δεν αρνείται κανείς πως δεν επηρέασαν το αποτέλεσμα.
Όμως έχει μεγάλη σημασία να παρατηρήσει κανείς με τι “δραπανηφόρα” και... παλαιστικές επιδείξεις παίζεται ο Ολυμπιακός από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αδιάλειπτα μέχρι σήμερα, 5η αγωνιστική!
Από τη Νίκη Βόλου, τον Παναιτωλικό, τη Βέροια και το Περιστέρι, το... τσεκούρι πάει σύννεφο.
Η σωματική ακεραιότητα των Ερυθρολεύκων απειλείται διαρκώς και δεν υπάρχει παιχνίδι που... να μη μυρίζει αίμα!
Η αντιαθλητική προβολή του Ταυλαρίδη - επιρρεπή αμυντικού στα νεύρα και τις κάρτες – στον Ιμπραίμ Αφελάι, στο 65ο λεπτό, όχι μόνο δεν τιμωρείται με κάρτα (προφανώς κόκκινου χρώματος), αλλά δεν καταλογίζεται καν φάουλ!
Αυτή είναι η λεπτομέρεια που υποδηλώνει και ενοχή όμως. Γιατί εφόσον σφυριχτεί η παράβαση πρέπει να βγει και η κάρτα από το τσεπάκι.
Και η απόφαση να είναι σκληρή...
*Πηγή: sportdog.gr*

Κοίτα ποιος μιλάει!!

Με αφορμή την οργή του προέδρου της Καβάλας για την παράταση που δόθηκε στην ΚΑΕ Πανιώνιος, ο Γιώργος Κογκαλίδης εξηγεί γιατί η συγκεκριμένη ομάδα δεν πρέπει να φωνάζει.Λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, θεωρούμε ότι πρέπει να δώσουμε όλα εκείνα τα στοιχεία, όχι για να πλήξουμε κάποιον, αλλά για να μπορεί καθένας από τους αναγνώστες μας να κρίνει ποιος δικαιούται να φωνάζει.

Ο Πανιώνιος, από τη στιγμή που θα προσθέσει ο Ηλίας Λιανός την εγγυητική επιστολή τραπέζης, θα έχει ΠΛΗΡΗ φάκελο. Κι είναι ήδη στα θέματα ημερήσιας διάταξης της ΕΕΑ η αναψηλάφηση του φακέλου του. Μπορούσε να γίνει διαφορετικά; Η απάντησή μας είναι ΟΧΙ.

Ο πρόεδρος της Καβάλας, κ. Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου, οργισμένος υποστηρίζει ότι κακώς δίνεται παράταση στον Πανιώνιο και πως πρέπει να τηρηθούν οι νόμοι. Στην πραγματικότητα ζητά "νομιμότητα αλά καρτ", αφού αυτό που ζητά να μην δοθεί στον Πανιώνιο, είχε δοθεί απλόχερα σ΄ αυτόν και την ομάδα του.

Η Καβάλα είχε πάρει το πιστοποιητικό συμμετοχής δεκαοκτώ (18) ημέρες μετά την έναρξη της Α1, μετά τη διεξαγωγή τριών (3) κουτσουρεμένων αγωνιστικών και μετά από δύο (2) απορρίψεις από την ΕΕΑ! Κι εδώ καταρρίπτεται στην πράξη και το επιχείρημα "η ΕΕΑ δεν έχει πάρει πίσω απόφασή της".

Έξι χρόνια πριν, το 2008, το πρωτάθλημα ξεκίνησε στις 11 Οκτωβρίου. Τη δεύτερη θέση στην Α2 είχε κατακτήσει το Πανόραμα, το οποίο είχε ως "ισχυρό άνδρα" τον Παναγιώτη Σαξώνη, ο οποίος έχει ομολογήσει την ενοχή του στο σκάνδαλο υπεξαίρεσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης και εκτίει ποινή φυλάκισης 20 ετών και 6 μηνών.

Το Πανόραμα με πρόεδρο τον κ. Πατρίκιο, είχε συγχωνευτεί με την Καβάλα, ομάδα τότε της Γ΄ εθνικής. Η συγχώνευση των δύο ομάδων εγκρίθηκε στο τέλος Αυγούστου του 2008 από την ΕΟΚ. Η Δάφνη (είχε τερματίσει τρίτη, όπως σήμερα η Καβάλα) προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ, κατά της συγχώνευσης, το οποίο την παραμονή της έναρξης του πρωταθλήματος (10/10) την έκρινε νόμιμη. Η Επιτροπή συνεδρίαζε την ίδια μέρα, αλλά η Καβάλα δεν κατέθεσε φάκελο, ο οποίος έπρεπε (και πρέπει ακόμα και σήμερα, για όλες τις ΚΑΕ) να περιέχει αριθμό μητρώου από το υπουργείο Ανάπτυξης για τη σύσταση ΚΑΕ, εγγυητική επιστολή τραπέζης, δηλώσεις "πόθεν έσχες" των μελών του διοικητικού συμβουλίου, φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Η Δάφνη δεν μπορούσε -σύμφωνα με όσα υποστήριζε ο τότε πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης- να αγωνιστεί στην Α1 επειδή ήταν σε καθεστώς εκκαθάρισης, όπως είναι τώρα η Καβάλα! Και, ω του θαύματος, στις 11/10 έγινε κανονικά η 1η αγωνιστική της Α2, με τη Δάφνη να αγωνίζεται, παρότι υπήρχε εκκρεμότητα με την Καβάλα, ύστερα από απόφαση της ΕΟΚ. Με τη διεξαγωγή της αγωνιστικής της Α2 και τη συμμετοχή της Δάφνης ήταν αδύνατη η μεταπήδησή της στην Α1, ακόμα κι αν η ΕΕΑ "έκοβε" οριστικά την Καβάλα.

Στις 10/10 δεν χορηγήθηκε πιστοποιητικό στην Καβάλα, γιατί απλά δεν κατατέθηκε φάκελος. Η ΕΕΑ την απέρριψε. Αρνητικό, όμως, άναψε και στις 15/10, με αιτιολογικό "η Καβάλα δεν μπορεί να πάρει πιστοποιητικό, γιατί η σύσταση της ΚΑΕ έγινε μετά την έναρξη του πρωταθλήματος".

Στις 16 Οκτωβρίου συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, το οποίο δεν πήρε οριστική απόφαση και αποφάσισε να δοθεί αναβολή στους αγώνες της Καβάλας, μέχρι να τελεσιδικήσει η προσφυγή της στο ΑΣΕΑΔ και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά της απόφασης της ΕΕΑ να μην της χορηγήσει πιστοποιητικό. Παράλληλα οι αγώνες της Καβάλας αναβάλλονταν ο ένας πίσω από τον άλλον (ήδη δεν είχε διεξαχθεί το ματς της πρεμιέρας με τη Λάρισα, η αποστολή της οποίας ειδοποιήθηκε καθ΄ οδόν προς την Καβάλα ότι δεν θα διεξαχθεί ο μεταξύ τους αγώνας), προκειμένου να μην μηδενιστεί.

Στις 27 Οκτωβρίου η Δάφνη εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ενημέρωσε πως κατέθεσε προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ κατά του ΕΣΑΚΕ, κατέθεσε προσφυγή στο κεντρικό Συμβούλιο της FIBA, προκειμένου η τελευταία να επιβάλει πειθαρχικά μέτρα σε βάρος του ΕΣΑΚΕ και του προέδρου του, Βασίλη Οικονομίδη, κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του ΕΣΑΚΕ και του προέδρου του, Βασίλη Οικονομίδη, απέστειλε εξώδικη δήλωση προς τον υπουργό Αθλητισμού, Μιχάλη Λιάπη, τον υφυπουργό, Γιάννη Ιωαννίδη, και την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, με την οποία ζητούσε να διαβιβαστεί ο φάκελος της Καβάλας στον Αθλητικό Εισαγγελέα Αθηνών, προς διερεύνηση, ποινικών ζητημάτων, ενώ έκανε λόγο για πολιτικές πιέσεις.

Στις 29 Οκτωβρίου η Καβάλα πήρε το πιστοποιητικό με καθοριστικό χαρτί ένα έγγραφο από το Υπουργείο Ανάπτυξης, με το οποίο αναλάμβανε την ευθύνη για την καθυστέρηση έκδοσης εγγράφου και πως η ΚΑΕ Καβάλα είχε υποβάλλει αίτηση σύστασης της εταιρείας πριν τις 10 Οκτωβρίου και την τελεσίδικη απόφαση του ΑΣΕΑΔ για τη συγχώνευση της με το Πανόραμα. Η ΕΕΑ ανακάλεσε την (δύο φορές) απόφαση για μη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής της Καβάλας κι έτσι έπαιξε στο πρωτάθλημα, με τους αγώνες της να γίνονται εμβόλιμα.

Αντί επιλόγου: Η ΚΑΕ Πανιώνιος, που θα έχει (άπαξ και συμπεριληφθεί η εγγυητική επιστολή τραπέζης) πλήρη φάκελο, είναι η Ανώνυμη Εταιρία με Μετοχικό Κεφάλαιο, 1.200.000 ευρώ, το δεύτερο μεγαλύτερο μετά τον Ολυμπιακό.

Έχοντας, λοιπόν, όλα τα στοιχεία, τις δηλώσεις των παραγόντων περί νομιμότητας, μπορείτε να κρίνετε …ποιος μιλάει!*Πηγή: sportdog.gr*

Brasileiro: Κερασάκι… Κόνκα για Φλουμινένσε!! (videos)

Με πανέμορφη εκτέλεση φάουλ του Νταρίο Κόνκα στο 90ό λεπτό, η Φλουμινένσε διαμόρφωσε τελικό 3-1 στην έδρα της Σάο Πάολο.
Το ματς ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικό από το πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο σημειώθηκαν και τα τέσσερα γκολ. Πάντως, οι γηπεδούχοι έχασαν ευκαιρία να μειώσουν τη διαφορά τους από την πρωτοπόρου του Brasileiro, Κρουζέιρο, που έμεινε στο 0-0 με τη Σπορτ Ρεσίφε. Ακόμα, η Σαπεκοένσε και η Κρισιούμα αρκέστηκαν σε 1-1 παίζοντας με δέκα παίκτες από το πρώτο ημίχρονο.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Σαπεκοένσε – Κρισιούμα 1-1 (24’ Λεάντρο / 40’ ΚΟΚ. Μπρούνο Σίλβα – 54’ Σόουζα / 43’ ΚΟΚ. Ζε Κάρλος)
Σπορτ Ρεσίφε – Κρουζέιρο 0-0
Σάο Πάολο – Φλουμινένσε 1-3 (57’ Πάτο - 53’ Φρεντ, 73’ Βάγκνερ, 90’ Νταρίο Κόνκα)
Και η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κρουζέιρο
25
52
Ιντερνασιονάλ
24
44
Σάο Πάολο
25
43
Φλουμινένσε
25
40
Ατλέτικο Μινέιρο
24
40
Γκρέμιο
24
40
Κορίνθιανς
24
40
Σπορτ Ρεσίφε
25
36
Σάντος
24
33
Φλαμένγκο
24
31
Γκοΐας
24
30
Φιγκουιρένσε
24
29
Ατλέτικο Παραναένσε
24
28
Σαπεκοένσε
25
28
Μποταφόγκο
24
26
Μπαΐα
24
26
Παλμέιρας
24
25
Βιτόρια
24
24
Κοριτίμπα
25
24
Κρισιούμα
24
23
-Στο Κόπα Λιμπερταδόρες προκρίνονται οι πρώτες τέσσερις ομάδες, ενώ οι τελευταίες τέσσερις υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.







*Πηγή: onsports.gr*

Αργεντινή: Τρέλα από Ιντεπεντιέντε!! (videos)

Αν και αγωνίστηκε για τριάντα λεπτά με δέκα παίκτες, η Ιντεπεντιέντε επικράτησε της Ροζάριο Σεντράλ με 2-0.
Ο Φεντερίκο Μανκουέγιο άνοιξε το σκορ με πανέμορφο γκολ, ενώ στο 63ο λεπτό αντίκρισε δεύτερη κίτρινη ο Χόρχε Φιγκάλ. Σε άλλα σημερινά ματς της Inicial της Αργεντινής, η Σαν Λορένζο γνώρισε εντός έδρας ήττα με 2-0 από τη Χιμνάσια Λα Πλάτα, ενώ η Ατλέτικο Ραφαέλα παραχώρησε 0-0 στην Ολίμπο, που παραλίγο να κλέψει τη νίκη στα τελευταία λεπτά.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Ατλέτικο Ραφαέλα – Ολίμπο 0-0
Ιντεπεντιέντε – Ροζάριο Σεντράλ 2-0 (51’ Φεντερίκο Μανκουέγιο, 86’ Χεσούς Μέντεζ / 63’ ΚΟΚ. Χόρχε Φιγκάλ)
Σαν Λορένζο – Χιμνάσια Λα Πλάτα 0-2 (21’ Άλβαρο Φερνάντεζ, 92’ Πάμπλο Βεγκέτι)
Και η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρίβερ Πλέιτ
8
20
Ιντεπεντιέντε
9
18
Λανούς
8
16
Νιούελς Ολντ Μπόις
8
16
Βελέζ Σάρσφιλντ
9
14
Ατλέτικο Ραφαέλα
9
14
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
9
13
Ροζάριο Σέντραλ
9
13
Ρασίνγκ Κλουμπ
8
13
Σαν Λορένζο
8
10
Χιμνάσια Λα Πλάτα
9
10
Μπόκα Τζούνιορς
8
10
Άρσεναλ Σαραντί
8
10
Μπελγκράνο
8
8
Ολίμπο
8
8
Γοδόι Κρουζ
7
8
Ντεφένσα Ι Χουστίσια
8
8
Τίγκρε
7
7
Μπάνφιλντ
8
7
Κίλμες
8
6
-Ο πρωταθλητής εξασφαλίζει «εισιτήριο» στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015.







*Πηγή: onsports.gr*

MLS: Διπλή ανατροπή για Σάουντερς!! (videos)

Ημέρα με πολλές ανατροπές του εκάστοτε σκορ καταγράφηκε στο MLS, εκ των οποίων ξεχώρισαν οι Σιάτλ Σάουντερς, που κέρδισαν με 4-2 τη Σίβας ΗΠΑ.
Οι πρωτοπόροι της βορειοαμερικανικής λίγκας βρέθηκαν πίσω στο σκορ δύο φορές, αλλά με μπροστάρη τον Ομπαφέμι Μάρτινς, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ, πήραν τη νίκη. Στην κορυφή της Ανατολής έμεινε η Ντι Σι Γιουνάιτεντ με 1-0 σε βάρος της Φιλαδέλφεια Γιούνιον, ενώ το Τορόντο βρέθηκε πίσω με 2-0, αλλά ο Νικ Χάγκλαντ πέτυχε δύο γκολ μετά το 62ο λεπτό εξασφαλίζοντας 3-2 σε βάρος των Πόρτλαντ Τίμπερς. Δύο γκολ «έγραψε» και ο Πέδρο Μοράλες στο 2-1 των Βανκούβερ Ουάιτκαπς επί της Ρέαλ Σολτ Λέικ, που προηγήθηκε στο 57ο λεπτό. Σε άλλα σημερινά ματς, οι Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς απέσπασαν 1-1 στην έδρα των Κολοράντο Ράπιντς με ωραίο γκολ του Ατίμπα Χάρις στο 94ο, ενώ οι Κολόμπους Κρου κέρδισαν με 2-0 τους Μόντρεαλ Ίμπακτ.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Τορόντο – Πόρτλαντ Τίμπερς 3-2 (62’ Νικ Χάγκλαντ, 70’ Νικ Χάγκλαντ 89’ Μάικλ Μπράντλι – 13’ Φανέντο Αντί, 16’ αυτ. Στίβεν Κάλντγουελ)
Ντι Σι Γιουνάιτεντ – Φιλαδέλφεια Γιούνιον 1-0 (10’ Λουίς Σίλβα)
Σιάτλ Σάουντερς – Σίβας ΗΠΑ 4-2 (14’ Ομπαφέμι Μάρτινς, 37’ Λαμάρ Νιγκλ, 45’ Κλιντ Ντέμπσι, 51’ Ομπαφέμι Μάρτινς – 12’ Έρικ Τόρες, 18’ αυτ. Τζαλίλ Ανιμπάμπα)
Βανκούβερ Ουάιτκαπς – Ρέαλ Σολτ Λέικ 2-1 (62’ πεν. Πέδρο Μοράλες, 78’ Πέδρο Μοράλες – 57’ Νατ Μπόρτσερς)
Κολόμπους Κρου – Μόντρεαλ Ίμπακτ 2-0 (2’ Ίθαν Φίνλεϊ, 58’ πεν. Φεντερίκο Ιγουαΐν)
Κολοράντο Ράπιντς – Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς 1-1 (84’ Γκάμπριελ Τόρες, 94’ Ατίμπα Χάρις)
Και οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
30
51
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
30
45
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
30
45
Κολόμπους Κρου
30
43
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
29
41
Τορόντο
29
40
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
30
38
Χιούστον Ντάιναμο
28
33
Σικάγο Φάιρ
28
31
Α-Μόντρεαλ Ίμπακτ
30
24
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Π-Σιάτλ Σάουντερς
30
57
Π-Λος Άντζελες Γκάλαξι
29
54
Ρέαλ Σολτ Λέικ
30
49
Ντάλας
30
48
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
30
40
Πόρτλαντ Τίμπερς
30
39
Κολοράντο Ράπιντς
30
32
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
29
29
A-Σίβας ΗΠΑ
30
24
-Οι πρώτες πέντε ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα playoffs.
Π-Προκρίθηκε στα playoffs
Α-Αποκλείστηκε από τα playoffs









*Πηγή: onsports.gr*

Μόνο ο Περέιρα εκτός!

Με μοναδικό απόντα τον τραυματία Φακούντο Περέιρα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ, με τον Άγγελο Αναστασιάδη να ανακοινώνει την αποστολή για τον αποψινό αγώνα με τον ΟΦΗ.

Μόνο ο Περέιρα εκτός
Χωρίς κάποια έκπληξη ολοκληρώθηκε η πρωινή προπόνηση του ΠΑΟΚ, λίγες ώρες πριν από τη διεξαγωγή της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ για την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας (20:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Οι Θεσσαλονικείς πήγαν στην Τούμπα και επιδόθηκαν σε ασκήσεις φυσικής κατάστασης για… ξεμούδιασμα και στη συνέχεια ο Αγγελος Αναστασιάδης ανακοίνωσε την αποστολή που θα καταλύσει στο «Μακεδονία Παλάς».

Στη διάθεση του τεχνικού του ΠΑΟΚ είναι οι: Γλύκος, Γιακουμής, Αθανασιάδης, Δεληγιαννίδης, Γκολάσα, Κατσικάς, Κίτσιου, Κουλούρης, Κάτσε, Μακ, Μάρτενς, Παπαδόπουλος, Πόζογλου, Ρατς, Σαλπιγγίδης, Σκόνδρας, Σπυρόπουλος, Τζανδάρης, Τζιόλης, Βίτορ.

Σε σχέση με τον αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής εκτός είναι μόνο Περέιρα, ενώ δεν υπολογίζονται οι Μαντούρο, Τζαβέλλας και Κωνσταντινίδης.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Χρόνια Πολλά, Στέλιο»

Τις διαδικτυακές ευχές της στον Στέλιο Κίτσιου, ο οποίος σήμερα έχει γενέθλια, έστειλε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της.

«Χρόνια Πολλά, Στέλιο»
Ο Στέλιος Κίτσιου είναι ένα παιδί του ΠΑΟΚ, καθώς προέρχεται από την ακαδημία του συλλόγου, και θα μπορούσε κανείς να πει ότι η ζωή του είναι σε «ασπρόμαυρο» φόντο.

Για αυτό τον λόγο η ΠΑΕ δεν ξέχασε τα σημερινά γενέθλια του 21χρονου άσου και του ευχήθηκε, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της.

Η ανακοίνωση

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εύχεται Χρόνια Πολλά με υγεία και κάθε επιτυχία σε ένα από τα παιδιά που μεγάλωσαν και ωριμάζουν μέσα από τα Τμήματα Υποδομής του συλλόγου, τον Στέλιο Κίτσιου που σήμερα συμπληρώνει τα 21 χρόνια ζωής.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής που αποτέλεσε μια από τις αποκαλύψεις της περασμένης σεζόν βρίσκεται στον ΠΑΟΚ από το 2007 και υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο το 2012.

Τη σεζόν 2012-13 έκανε κάποιες εμφανίσεις αγωνιζόμενος στη μεσαία γραμμή, ωστόσο, τα δεδομένα για την παρουσία του στον ΠΑΟΚ άλλαξαν την τελευταία αγωνιστική των Play Offs. Οταν στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Γιώργος Γεωργιάδης τον έβαλε στον αγωνιστικό χώρο ως δεξί μπακ στη θέση του Δημήτρη Κωνσταντινίδη. Ο Κίτσιου ανταποκρίθηκε υπέροχα στον νέο αυτό ρόλο και επί των ημερών του Χουμπ Στέφενς καθιερώθηκε στο δεξί άκρο της άμυνας βοηθώντας σημαντικά την ομάδα με την ενέργεια και τις συχνές προωθήσεις του.

Την περασμένη – πρώτη γεμάτη του – σεζόν στον ΠΑΟΚ την έκλεισε με 46 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις όντας τέταρτος στη σχετική λίστα των ποδοσφαιριστών του Δικεφάλου, ενώ κλήθηκε στην Εθνική Ελπίδων.

Διαγράφουν τον Σκόρδα από τον Άρη!!

Την απόφαση να διαγράψει τον Λάμπρο Σκόρδα από τα μητρώα του Άρη πήρε το διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη.

Διαγράφουν τον Σκόρδα από τον Άρη!
Διαδικασίες διαγραφής του Λάμπρου Σκόρδα από τα μητρώα του συλλόγου θα ξεκινήσει το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη του Άρη.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αποφάσισαν την οριστική διαγραφή του πρώην προέδρου της ομάδας από τα μητρώα, καθώς φοβούνται πως θα επιχειρήσει να ασχοληθεί και πάλι με τα διοικητικά πράγματα των «κίτρινων».

Βέβαια, ρόλο στην απόφαση αυτή έπαιξαν και οι τελευταίες ενέργειες τις οποίες έκανε ο Σκόρδας ώστε να παραμείνει στην προεδρία του συλλόγου.*Πηγή: sport-fm.gr*

Εκατό… και συνεχίζει ο Ζέκα!!

Τις εκατό συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Super League θα συμπληρώσει ο Κάρλος Ζέκα στο αποψινό παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου. Σε μια λίστα με σπουδαίους παίκτες του Παναθηναϊκού θα μπει ο Πορτογάλος.

Εκατό… και συνεχίζει ο Ζέκα!
Το «10» θα γίνει… 100! Για τον Κάρλος Ζέκα το αποψινό παιχνίδι με την Νίκη Βόλου (16:00) είναι ιδιαίτερα σημαδιακό, καθώς ο αρχηγός του «τριφυλλιού» θα συμπληρώσει 100 συμμετοχές στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο 100άρης… από σήμερα Πορτογάλος θα μπει σε μια λίστα για όχι και τόσο λίγους, αλλά για πολύ καλούς. Σε αυτή τη λίστα πρώτος και καλύτερος είναι ο Μίμης Δομάζος με 504 συμμετοχές, ενώ ακολουθούν ποδοσφαιριστές όπως οι οι Βαζέχα (390), Αντωνίου (320), Καψής (319), Σούρπης (311), Ελευθεράκης (308), Καμάρας (305), Οικονομόπουλος (303), Κωνσταντίνου (302) και Μαυρίδης (292) που συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Συγκεκριμένα, θα γίνει ο 70ος παίκτης που φορά την πράσινη φανέλα και φτάνει τις 100 συμμετοχές στο ελληνικό πρωτάθλημα ισοφαρζοντας το ρεκόρ των Μάρκου, Θ. Δημόπουλου, Ροκίδη και Παναγιωτίδη.

Βέβαια, ο Ζέκα έχει… εκατοστίσει εδώ και αρκετό καιρό στις συμμετοχές με τον Παναθηναϊκό σε όλες τις διοργανώσεις. Συνολικά έχει φορέσει τα πράσινα σε 128 αγώνες, από τις οποίες οι 99 είναι για το πρωτάθλημα, οι 12 για το Κύπελλο και οι 17 για το πρωτάθλημα, ενώ έχει χριστεί σκόρερ 8 φορές.

Ο 26χρονος μέσος έχει ακόμη τρία χρόνια συμβόλαιο, με το μέλλον να είναι μπροστά του.

Αναλυτικά η λίστα των «100άρηδων:

Δομάζος 504

Βαζέχα 390

Αντωνίου 320

Καψής 319

Σούρπης 311

Ελευθεράκης 308

Καμάρας 305

Οικονομόπουλος 303

Β. Κωνσταντίνου 302

Μαυρίδης 292

Γκούμας 287

Λιβαθηνός 271

Καλιτζάκης 259

Δημητρίου 255

Γονιός 254

Σαραβάκος 254

Καραγκούνης 251

Αποστολάκης 250

Βάντζικ 249

Αντωνιάδης 228

Βύντρα 227

Ρότσα 226

Γραμμός 215

Τ. Φυλακούρης 207

Μπασινάς 199

Μαραγκός 198

Παπαεμανουήλ 196

Νικοπολίδης

Λυμπερόπουλος 186

Αθανασόπουλος 185

Πιτυχούτης 182

Λ. Χριστοδούλου 178

Γεωργιάδης (Χ) 177

Ανδρέου 174

Παπαδημητρίου 159

Γεωργαμλής 156

Καρούλιας 153

Γ. Βλάχος 148

Λουκανίδης 142

Ουζουνίδης 142

Δώνης 137

Χένρικσεν 136

Βουτσαράς 131

Κόβης 131

Κυράστας 131

Παπαδόπουλος 129

Σπυρόπουλος 128

Καλαντζής 125

Φύσσας 125

Καπουράνης 124

Μόρις 122

Σαλπιγγίδης 119

Γ. Σεϊταρίδης 118

Σιμάο 118

Σαριέγκι 118

Γκαλίνοβιτς 117

Αλβαρέζ 114

Γ. Χαραλαμπίδης 112

Χ. Δημόπουλος 112

Λαγωνικάκης 111

Θεοφάνης 110

Κόλα 106

Κολιτσιδάκης 105

Νίνης 104

Λινοξυλάκης 101

Παναγιωτίδης 100

Γ. Ροκίδης 100

Θ. Δημόπουλος 100

Μάρκος 100

Ζέκα 99 *Πηγή: sport-fm.gr*

Γαλανός: «Θα κάνω τα πάντα για να πάει ''τρένο'' ο Άρης»

Αποφασισμένος να κάνει ό,τι περνάει από τον ίδιο για να επιστρέψει «τρένο» ο Άρης στη Σούπερ Λίγκα και να διεκδικήσει ό,τι του αναλογεί παρουσιάστηκε ο Γιώργος Γαλανός.

Γαλανός: «Θα κάνω τα πάντα για να πάει ''τρένο'' ο Άρης»
Την υπόσχεση ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες για τον Άρη έδωσε ο Γιώργος Γαλανός, ο οποίος παρουσιάστηκε αποφασισμένος να βοηθήσει την ομάδα για να επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα και να διεκδικήσει ό,τι της αναλογεί.

Ο διοικητικός ηγέτης των «κίτρινων» αναφέρθηκε σε όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν όλα αυτά τα χρόνια τον σύλλογο και τόνισε ότι πλέον δεν θα υπάρξει ξανά διαχειριστής που θα έχει ως στόχο να «φάει» χρήματα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Γαλανός στη Real News

Για το αν προβληματίζεται για την ήττα από τον Καμπανιακό στη 2η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής:

«Ασφαλώς. Για τον λόγο αυτό πρέπει να καταλογιστούν ευθύνες σε όσους ευθύνονται, καθώς άφησαν την ομάδα γυμνή χωρίς μεταγραφές. Κινήσεις θα γίνουν, αλλά οι περισσότεροι καλοί παίκτες έχουν κλείσει»

Για το αν είναι οπαδός ή απλώς επιχειρηματίας:

«Από μικρό παιδί Αρειανός, από νωρίς παρών στο συνδεσμιακό κίνημα. Και με πικραίνει που με τον κ. Κοντομηνά ο σύλλογος είχε μόνο διαχειριστές και όχι πραγματικό αφεντικό. Από το 2005 και μετά πέρασαν από τα χέρια τους 118 εκατ. ευρώ. Πού πήγαν, αλήθεια; Από τα στοιχεία που έχω στα χέρια μου, μπορώ ανενδοίαστα να πω ότι έγινε πλιάτσικο και ότι αυτοί που ευθύνονται θα λογοδοτήσουν 100% στη δικαιοσύνη. Δικός μου στόχος είναι να φτιάξουμε μία σπουδαία ομάδα, η οποία θα πρωταγωνιστήσει στη Σούπερ Λίγκα».

Για τον λόγο που επέμεινε στη λύση του υποβιβασμού στη Γ’ Εθνική:

«Και γιατί τα χρέη ήταν δυσβάσταχτα και επειδή θέλουμε να δημιουργήσουμε κάτι καλό και οργανωμένο».

Για το αν συγκρίνει την προσπάθεια της ΑΕΚ με εκείνη του Άρη:

«Μεγάλη βεληνεκές ο κ. Μελισσανίδης, αλλά ο καθένας έχει τα δικά του όνειρα».

Για το αν μπορεί να επωμιστεί τα βάρη του συλλόγου:

«Φυσικά, προς Θεού, δεν είμαι Κροίσος, αλλά πιστεύω ότι μπορώ να τα βγάλω πέρα. Άλλωστε, ο Άρης δεν έχει μόνο έξοδα αλλά και πολλά έσοδα, από τα οποία μάλιστα κάποιο ζούσαν το προηγούμενο διάστημα».

Για το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Ισπανού επενδυτή Λουίς Ολιβέρ:

«Διαχειριστής δε θα περάσει ποτέ ξανά από την ομάδα. Εγώ διαχειριστής δεν είμαι, ήδη βάζω τα λεφτά μου και απλήρωτος στο εξής δεν θα υπάρχει. Είναι η ομάδα μου, η ομάδα της καρδιάς μου και θα κάνω τα πάντα για να πάει “τρένο”».

Για το αν ρισκάρει με τη συμμετοχή του στον Άρη:

«Σίγουρα πρόκειται για επιχειρηματικό ρίσκο, ειδικά στην οικονομική συγκυρία που βιώνουμε, ωστόσο ξέρω πως πρέπει να βαδίσω και κυρίως γνωρίζω ότι κάποια στιγμή θα φύγω, αφού πρώτα έχω εξασφαλίσει το μέλλον του συλλόγου».

Για το αν φοβάται την αποδοκιμασία:

«Ο κόσμος του Άρη είναι σκληρός, αλλά και πιο ενωμένος από ποτέ σήμερα».