Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Κοίτα ποιος μιλάει!!

Με αφορμή την οργή του προέδρου της Καβάλας για την παράταση που δόθηκε στην ΚΑΕ Πανιώνιος, ο Γιώργος Κογκαλίδης εξηγεί γιατί η συγκεκριμένη ομάδα δεν πρέπει να φωνάζει.Λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, θεωρούμε ότι πρέπει να δώσουμε όλα εκείνα τα στοιχεία, όχι για να πλήξουμε κάποιον, αλλά για να μπορεί καθένας από τους αναγνώστες μας να κρίνει ποιος δικαιούται να φωνάζει.

Ο Πανιώνιος, από τη στιγμή που θα προσθέσει ο Ηλίας Λιανός την εγγυητική επιστολή τραπέζης, θα έχει ΠΛΗΡΗ φάκελο. Κι είναι ήδη στα θέματα ημερήσιας διάταξης της ΕΕΑ η αναψηλάφηση του φακέλου του. Μπορούσε να γίνει διαφορετικά; Η απάντησή μας είναι ΟΧΙ.

Ο πρόεδρος της Καβάλας, κ. Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου, οργισμένος υποστηρίζει ότι κακώς δίνεται παράταση στον Πανιώνιο και πως πρέπει να τηρηθούν οι νόμοι. Στην πραγματικότητα ζητά "νομιμότητα αλά καρτ", αφού αυτό που ζητά να μην δοθεί στον Πανιώνιο, είχε δοθεί απλόχερα σ΄ αυτόν και την ομάδα του.

Η Καβάλα είχε πάρει το πιστοποιητικό συμμετοχής δεκαοκτώ (18) ημέρες μετά την έναρξη της Α1, μετά τη διεξαγωγή τριών (3) κουτσουρεμένων αγωνιστικών και μετά από δύο (2) απορρίψεις από την ΕΕΑ! Κι εδώ καταρρίπτεται στην πράξη και το επιχείρημα "η ΕΕΑ δεν έχει πάρει πίσω απόφασή της".

Έξι χρόνια πριν, το 2008, το πρωτάθλημα ξεκίνησε στις 11 Οκτωβρίου. Τη δεύτερη θέση στην Α2 είχε κατακτήσει το Πανόραμα, το οποίο είχε ως "ισχυρό άνδρα" τον Παναγιώτη Σαξώνη, ο οποίος έχει ομολογήσει την ενοχή του στο σκάνδαλο υπεξαίρεσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης και εκτίει ποινή φυλάκισης 20 ετών και 6 μηνών.

Το Πανόραμα με πρόεδρο τον κ. Πατρίκιο, είχε συγχωνευτεί με την Καβάλα, ομάδα τότε της Γ΄ εθνικής. Η συγχώνευση των δύο ομάδων εγκρίθηκε στο τέλος Αυγούστου του 2008 από την ΕΟΚ. Η Δάφνη (είχε τερματίσει τρίτη, όπως σήμερα η Καβάλα) προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ, κατά της συγχώνευσης, το οποίο την παραμονή της έναρξης του πρωταθλήματος (10/10) την έκρινε νόμιμη. Η Επιτροπή συνεδρίαζε την ίδια μέρα, αλλά η Καβάλα δεν κατέθεσε φάκελο, ο οποίος έπρεπε (και πρέπει ακόμα και σήμερα, για όλες τις ΚΑΕ) να περιέχει αριθμό μητρώου από το υπουργείο Ανάπτυξης για τη σύσταση ΚΑΕ, εγγυητική επιστολή τραπέζης, δηλώσεις "πόθεν έσχες" των μελών του διοικητικού συμβουλίου, φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Η Δάφνη δεν μπορούσε -σύμφωνα με όσα υποστήριζε ο τότε πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης- να αγωνιστεί στην Α1 επειδή ήταν σε καθεστώς εκκαθάρισης, όπως είναι τώρα η Καβάλα! Και, ω του θαύματος, στις 11/10 έγινε κανονικά η 1η αγωνιστική της Α2, με τη Δάφνη να αγωνίζεται, παρότι υπήρχε εκκρεμότητα με την Καβάλα, ύστερα από απόφαση της ΕΟΚ. Με τη διεξαγωγή της αγωνιστικής της Α2 και τη συμμετοχή της Δάφνης ήταν αδύνατη η μεταπήδησή της στην Α1, ακόμα κι αν η ΕΕΑ "έκοβε" οριστικά την Καβάλα.

Στις 10/10 δεν χορηγήθηκε πιστοποιητικό στην Καβάλα, γιατί απλά δεν κατατέθηκε φάκελος. Η ΕΕΑ την απέρριψε. Αρνητικό, όμως, άναψε και στις 15/10, με αιτιολογικό "η Καβάλα δεν μπορεί να πάρει πιστοποιητικό, γιατί η σύσταση της ΚΑΕ έγινε μετά την έναρξη του πρωταθλήματος".

Στις 16 Οκτωβρίου συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, το οποίο δεν πήρε οριστική απόφαση και αποφάσισε να δοθεί αναβολή στους αγώνες της Καβάλας, μέχρι να τελεσιδικήσει η προσφυγή της στο ΑΣΕΑΔ και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά της απόφασης της ΕΕΑ να μην της χορηγήσει πιστοποιητικό. Παράλληλα οι αγώνες της Καβάλας αναβάλλονταν ο ένας πίσω από τον άλλον (ήδη δεν είχε διεξαχθεί το ματς της πρεμιέρας με τη Λάρισα, η αποστολή της οποίας ειδοποιήθηκε καθ΄ οδόν προς την Καβάλα ότι δεν θα διεξαχθεί ο μεταξύ τους αγώνας), προκειμένου να μην μηδενιστεί.

Στις 27 Οκτωβρίου η Δάφνη εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ενημέρωσε πως κατέθεσε προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ κατά του ΕΣΑΚΕ, κατέθεσε προσφυγή στο κεντρικό Συμβούλιο της FIBA, προκειμένου η τελευταία να επιβάλει πειθαρχικά μέτρα σε βάρος του ΕΣΑΚΕ και του προέδρου του, Βασίλη Οικονομίδη, κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του ΕΣΑΚΕ και του προέδρου του, Βασίλη Οικονομίδη, απέστειλε εξώδικη δήλωση προς τον υπουργό Αθλητισμού, Μιχάλη Λιάπη, τον υφυπουργό, Γιάννη Ιωαννίδη, και την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, με την οποία ζητούσε να διαβιβαστεί ο φάκελος της Καβάλας στον Αθλητικό Εισαγγελέα Αθηνών, προς διερεύνηση, ποινικών ζητημάτων, ενώ έκανε λόγο για πολιτικές πιέσεις.

Στις 29 Οκτωβρίου η Καβάλα πήρε το πιστοποιητικό με καθοριστικό χαρτί ένα έγγραφο από το Υπουργείο Ανάπτυξης, με το οποίο αναλάμβανε την ευθύνη για την καθυστέρηση έκδοσης εγγράφου και πως η ΚΑΕ Καβάλα είχε υποβάλλει αίτηση σύστασης της εταιρείας πριν τις 10 Οκτωβρίου και την τελεσίδικη απόφαση του ΑΣΕΑΔ για τη συγχώνευση της με το Πανόραμα. Η ΕΕΑ ανακάλεσε την (δύο φορές) απόφαση για μη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής της Καβάλας κι έτσι έπαιξε στο πρωτάθλημα, με τους αγώνες της να γίνονται εμβόλιμα.

Αντί επιλόγου: Η ΚΑΕ Πανιώνιος, που θα έχει (άπαξ και συμπεριληφθεί η εγγυητική επιστολή τραπέζης) πλήρη φάκελο, είναι η Ανώνυμη Εταιρία με Μετοχικό Κεφάλαιο, 1.200.000 ευρώ, το δεύτερο μεγαλύτερο μετά τον Ολυμπιακό.

Έχοντας, λοιπόν, όλα τα στοιχεία, τις δηλώσεις των παραγόντων περί νομιμότητας, μπορείτε να κρίνετε …ποιος μιλάει!*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: