Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Αποδεκατισμένος και προβληματισμένος!!

Βαριά ήττα με 76-51 από την… εορτάζουσα Ζαλγκίρις υπέστη ο Παναθηναϊκός στο Κάουνας. Εμφανείς οι απουσίες, αλλά και οι αδυναμίες στο παιχνίδι του «τριφυλλιού».

Αποδεκατισμένος και προβληματισμένος
Μια τόσο βαριά ήττα, έστω κι αν υπάρχουν σοβαρές δικαιολογίες ή πρόκειται για φιλικό παιχνίδι, δεν μπορεί παρά να προβληματίζει. Ο Παναθηναϊκός γνώρισε τη συντριβή με 76-51 στο Κάουνας από τη Ζαλγκίρις, που έστησε… πάρτι για τα εβδομηκοστά γενέθλιά της. Μικρή αντίσταση από το «τριφύλλι», που παρατάχθηκε χωρίς Νέλσον, Φώτση, Μαυροκεφαλίδη, Σλότερ και Γιάνκοβιτς, ελάχιστο χρόνο έπαιξε ο συμπληρωματικός Θριτ. Διασώθηκαν Μπατίστα (20π., 18 ριμπ.) και Γκιστ (15π.)για την ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, που θα παίξει την Κυριακή με τον ηττημένο του Γαλατάσαραϊ-Λοκομοτίβ Κουμπάν στις 16:40.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός άρχισε το ματς με Διαμαντίδη, Παππά, Χαραλαμπόπουλο, Γκιστ, Μπατίστα και… χαλαρότητα. Η Ζαλγκίρις, που ήθελε να ικανοποιήσει και το πολυάριθμο κοινό της, έδειχνε πιο «ζεστή» και με πρωταγωνιστή τον Γιανκούνας προηγήθηκε με 13-2 πριν καν συμπληρωθούν τρία λεπτά αναγκάζοντας τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να καλέσει τάιμ άουτ. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας συνήλθαν κι αρχικά με τον Γκιστ κι εν συνεχεία με τον Μπατίστα πλησίασαν στους τρεις (17-14), αλλά λόγω των απουσιών αναγκάζονταν να χρησιμοποιούν πειραματικά σχήματα, πότε με τρία γκαρντ, πότε με δύο σέντερ και… πάντα με πολύ μικρό μέσο όρο ηλικίας.

Ο Γκουντάιτις και ο Σονγκάιλα φρόντισαν να κρατούν μπροστά την ομάδα τους (23-16) που ξέφυγε ξανά, όταν στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού ήταν εμφανή τα προβλήματα σε άμυνα και ριμπάουντ, σε συνδυασμό με τα λάθη και την αστοχία στην επίθεση. Ο Θριτ στον ελάχιστο χρόνο που χρησιμοποιήθηκε δεν βοήθησε, οι γηπεδούχοι έφτασαν ξανά σε διψήφια διαφορά (29-18) και παρά τις προσπάθειες του άστοχου στις βολές Μπατίστα έκλεισαν το ημίχρονο με τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της, 43-24.

Το «τριφύλλι» ξεκίνησε κάπως καλύτερα το δεύτερο μέρος και βελτιώνοντας την άμυνά του κατάφερε να πλησιάσει στους 15 (43-28). Όμως στο δεύτερο μισό της τρίτης περιόδου εμφάνισε ξανά τα ίδια προβλήματα σε άμυνα, ριμπάουντ κι επίθεση δίνοντας την ευκαιρία στη Ζαλγκίρις να ξεφύγει με 56-36. Τα διαδοχικά τρίποντα στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου έφεραν την ομάδα του Κραπίκας στο 62-36 και η διαφορά παρά τις προσπάθειες των πιο «ζωηρών» Γκιστ (που είχε δύο εντυπωσιακά καρφώματα), Μπατίστα και Παππά δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους είκοσι φέρνοντας το βαρύ 76-51 στο τέλος.

Δεκάλεπτα: 23-16, 43-24, 56-36, 76-51.

Ζαλγκίρις (Κραπίκας): Γιανκούνας 14, Καρινιάουσκας 12, Γκουντάιτις 11, Μιλάκνις 8, Σονγκάιλα 8, Ουλανόβας 7, Γιαβτόκας 6, Βένε 5, Άντερσον 3, Ντίμσα 2, Λεκαβίτσιους, Λιπκεβίτσιους.

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Μπατίστα 20 (9/14 δίποντα, 18 ριμπ.), Γκιστ 15, Χαραλαμπόπουλος 2, Μποχωρίδης 4, Θριτ, Παππάς 4, Διαμαντίδης 2, Κόνιαρης 2, Διαμαντάκος 2 (δεν χρησιμοποιήθηκαν Παπαγιάννης και Σλότερ).

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: