Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Σερβία vs Αλβανία: Κάτι παραπάνω από ένα ματς!!

Ο Σάσα Ιμπρούλι εξηγεί την βασανισμένη από τον πόλεμο ιστορία των δύο βαλκανικών κρατών, με αφορμή την μεταξύ τους αναμέτρηση. Μια γνώριμη εικόνα. Οι αστυνομικοί στο Βελιγράδι είναι πολύ έμπειροι. Τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο αυτές οι δυνάμεις, στην πλήρη παράταξή τους, είναι στο ίδιο σημείο της πόλης, όπου βρίσκεται επίσης το άλλο γήπεδο της πόλης, το Μαρακανά. Προστατεύουν την ειρήνη. Ή τουλάχιστον προσπαθούν. Το ντέρμπι του Βελιγραδίου ανάμεσα στα δύο μεγαλύτερα κλαμπ της Σερβίας, την Παρτιζάν και τον Ερυθρό Αστέρα, είναι ένα από τα πιο άγρια του κόσμου. Η αντιπαλότητα συνοδεύεται με βία και αιματηρές συγκρούσεις ανάμεσα στους Delije και τους Grobari.
ADVERTISEMENT
Ωστόσο, το ντέρμπι είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή. Τώρα είναι τα διεθνή ματς. Η αστυνομία βρίσκεται εδώ για διαφορετικό λόγο. Οι Αλβανοί βρίσκονται στην πόλη. Η Σερβία τους φιλοξενεί στα προκριματικά του Euro 2016.

«Η επιχείρηση είναι μεγαλύτερη από το αιώνιο ντέρμπι», εξηγεί ο Νίκολ Πόποβατς, εκ των επικεφαλής της αστυνομίας. «Περισσότεροι από 3500 αστυνομικοί παίρνουν μέρος στην επιχείρηση. Διπλός έλεγχος με ανιχνευτές μετάλλου και αντίδραση σε ό,τι γίνει στις κερκίδες. Επίσης, ο εισαγγελέας και ο δικαστής θα είναι παρόντες στο γήπεδο και όποιος συλλαμβάνεται θα διώκεται αμέσως. Είμαστε πανέτοιμοι». Για την Εθνική της Αλβανίας είναι η πρώτη επίσκεψη στο Βελιγράδι από το 1967, όταν η Γιουγκοσλαβία την νίκησε εύκολα 4-0. Από τότε, πολλά άλλαξαν. Η Γιουγκοσλαβία διαλύθηκε στον αιματηρό πόλεμο των 90s, με 100άδες ή χιλιάδες ζωές να θυσιάζονται. Χωρίστηκε σε έξι διαφορετικές χώρες. Και το Κόσοβο.

Ακόμα ψάχνουν την αναγνώριση

Σχεδόν 4.212 τετραγωνικά μίλια στα νότια της Σερβίας και Βορειοανατολικά της Αλβανίας αποτελούν το μήλον τις έριδος για αιώνες. Πήρε τη σημερινή του μορφή ως αυτόνομο κομμάτι υπό  τον έλεγχο της Σερβίας στην Γιουγκοσλαβία μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, με τους Αλβανούς να αποτελούν πλειοψηφία στο Κόσοβο από τον 19ο αιώνα.
Στη δεκαετία του '80, ο θάνατος του Τίτο, ο οποίος ηγούταν της χώρας από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ξύπνησε τς εθνικές εντάσεις. Ενώ η Σλοβενία, η Κροατία, η Βοσνία και η ΦΥΡΟΜ όδευαν προς την ανεξαρτησία, αλλά και εν μέσω πολέμου, η αλβανική κοινότητα στο Κόσοβο ξεκίνησε την ίδια μάχη.
Η επιθυμία τους για μεγαλύτερη αυτονομία από τη Σερβία οδήγησε στον πόλεμο για την ανεξαρτησία, η οποία ολοκληρώθηκε το 1999 μετά από δύο χρόνια αβάσταχτης σύγκρουσης και τον βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ στη Σερβία. Τα Ηνωμένα Έθνη πήραν τον έλεγχο του Κοσόβου για τα επόμενα εννιά χρόνια, πριν η τοπική κυβέρνηση, σχηματισμένη από τους Αλβανούς, αποφασίσει να κηρύξει την ανεξαρτησία.
Τον Φεβρουάριο του 2008, παρά τις διαμαρτυρίες από τη Σερβία, τη Ρωσία και τους άλλους στον ΟΗΕ, το Κόσοβο αναγνωρίστηκε από της ΗΠΑ. Μέχρι τις 13 Αυγούστου του 2014, 108 κράτη των Ηνωμένων Εθνών τις ακολούθησαν. Ωστόσο, η χώρα με έναν πληθυσμό περίπου 1.8 εκατομμυρίων, η πλειονότητα των οποίων Αλβανοί, είναι κολλημένη στο χάος. Ακόμα δεν έχει αναγνωριστεί από τα Ηνωμένα Έθνη και είναι το κράτος-φάντασμα.
Αυτό σημαίνει ότι η Εθνική Κοσόβου, η οποία σχηματίστηκε αμέσως μετά τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας δεν μπορεί να παίξει επίσημα ματς. Οι Αλβανοί του Κοσόβου στράφηκαν στους «Αετούς», όπως ονομάζουν την Εθνική Αλβανίας. Μετά την κλήρωση για τα προκριματικά του Euro 2016 και τη συνάντηση με τη Σερβία, η ένταση αυξήθηκε.

Οι Κοσοβάροι, μαζί με τους Αλβανούς της διασποράς αλλά και τους κατοίκους της χώρας αυτής καθεαυτής, ξεκίνησαν να σχεδιάζουν την εκδρομή στο Βελιγράδι. Η Ομοσπονδία τους ζήτησε 2000 εισιτήρια. Ωστόσο, οι Σέρβοι απάντησαν με ένα αίτημα, θέλοντας οι κάτοχοι να δώσουν το όνομά τους και να αποδείξουν την αλβανική υπηκοότητά τους.
Αυτή η διαφορά ανάμεσα στις δύο Ομοσπονδίες ολοκληρώθηκε με την προτροπή της FIFA να μην υπάρξουν φιλοξενούμενοι οπαδοί στο γήπεδο, όπως και στο ματς της Αλβανίας. Ωστόσο, με τη μέρα του αγώνα να πλησίαζει, οι Αλβανοί οπαδοί ξεκαθάρισαν ότι θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να φτάσουν στο Βελιγράδι. Μια φωτογραφία με τρία λεωφορεία που έφυγαν για Σερβία δημοσιεύτηκαν στα ΜΜΕ. Την Τρίτη το πρωί, φωτογραφίες Αλβανών με τα χρώματα της ομάδας τους να βολτάρουν στο Βελιγράδι εμφανίστηκαν στα Social Media.
«Οι οπαδοί της Αλβανίας δεν επιτρέπεται να επισκεφτούν το γήπεδο», εξηγεί ο Μιλιβόι Μάρκοβ, υπεύθυνος ασφαλείας της Ομοσπονδίας. «Κάθε Αλβανός φίλαθλος που θα προσπαθήσει να παρακολουθήσει το ματς θα συλληφθεί και θα διωχθεί».

Λάδι στη φωτιά

Από την άλλη, οι σερβικές εφημερίδες δεν δίστασαν να ρίξουν λάδι στη φωτιά. Επτά παίκτες από την ομάδα της Αλβανίας γεννήθηκαν στο Κόσοβο, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού Λορίκ Τσάνα και προφανώς είναι ένα μεγάλο ματς και για αυτούς.
«Αν οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτός από τους γείτονές μας μας επισκεπτόταν σήμερα, το γήπεδο θα ήταν μισοάδειο. Αλλά ένα ματς σαν αυτό ελκύει κόσμο που θέλει να ξεσπάσει στην κερκίδα. Είναι ένα είδος βαλκανικής νοοτροπίας», τονίζει ένας Σέρβος οπαδός.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα σχόλιο του μπακ της Μάντσεστερ Σίτι, Αλεξάνταρ Κολάροδφ, μετά την ισοπαλία της Σερβίας με την Αρμενία και την κριτική του κόσμου. «Φαίνεται ότι κάποιοι οπαδοί περιμένουν μια ήττα για να μας επιτεθούν. Ποτέ δεν είχαμε πραγματική στήριξη από το λαό μας. Δεν ξέρω γιατί».
Ένα ακόμα ματς στα Βαλκάνια που είναι κάτι παραπάνω από ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι...*Πηγή: gazzetta.gr*

Φουλ επίθεση η Εθνική!!


Φουλ επίθεση η Εθνική! Όλα για όλα στην προσπάθεια για την πρώτη νίκη της Εθνικής τα παίζει ο Κλαούντιο Ρανιέρι. Ο Ιταλός παρατάσσει ενδεκάδα με νέα πρόσωπα κι ένα (φουλ επιθετικό) 4-4-2 απέναντι στη Βόρεια Ιρλανδία.

Με μια φουλ επιθετικογενή σύνθεση θα επιδιώξει η Εθνική μας την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του Euro.

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι αποφάσισε ν’ αλλάξει και πρόσωπα και σύστημα -σε σχέση με το παιχνίδι στη Φινλανδία- επαναφέροντας στο αρχικό σχήμα τους Σαμαρά και Μήτρογλου και παρατάσσοντας την ομάδα με 4-4-2 απέναντι στη Βόρεια Ιρλανδία.

Μια διάταξη που θα έχει ίδια άμυνα, δεν θα περιέχει τους Μαυρία και Σάμαρη και θα διαμορφωθεί ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια ο Καρνέζης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς και Βύντρα. Στα χαφ θα είναι οι Μανιάτης-Ταχτσίδης, στα πλάγια θα βρίσκονται οι Καρέλης (αριστερά), Σαμαράς (δεξιά) και δίδυμο στην επίθεση οι Αθανασιάδης-Μήτρογλου.

Αναλυτικά η ενδεκάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Βύντρα, Ταχτσίδης, Μανιάτης, Καρέλης, Σαμαράς, Αθανασιάδης, Μήτρογλου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σαλπιγγίδης: «Έχουμε ταλέντο και εμπειρία»

Μπορεί το ξεκίνημα της Εθνικής στα προκριματικά του EURO να μην ήταν το καλύτερο δυνατό, όμως ο Σαλπιγγίδης τονίζει πως η ομάδα διαθέτει ταλέντο και εμπειρία για να ανατρέψει την κατάσταση.

Σαλπιγγίδης: «Έχουμε ταλέντο και εμπειρία»
Το σύνθημα για μια νέα αρχή κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία έδωσε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μέσω του blog που φιλοξενεί η ιστοσελίδα της Vodafone, χορηγός της Εθνικής. Ο Έλληνας επιθετικός τόνισε πως ο ένας βαθμός στα πρώτα δύο ματς δεν είναι αντιπροσωπευτικός και πρόσθεσε ότι απέναντι στον αποψινό αντίπαλο οι διεθνείς καλούνται να δείξουν το καλό αγωνιστικό τους πρόσωπο και να πάρουν τη νίκη που θα ανεβάσει βαθμολογικά την ομάδα.

Αναλυτικά:

Γεια σας,

Ίσως ακούγεται μονότονο, αλλά έχουμε μπροστά μας ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι με ένα πολύ σκληροτράχηλο αντίπαλο. Πλέον ο καθένας συνειδητοποιεί ότι δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια μιας και η ψαλίδα μεταξύ των θεωρητικά ασθενέστερων αντιπάλων, έχει προ πολλού κλείσει. Δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη από τα αποτελέσματα των πρώτων αγωνιστικών στα προκριματικά.

Δυστυχώς, δεν ξεκινήσαμε καλά κι εμείς. Η συγκομιδή ενός μόνο βαθμού δεν ήταν μέσα στα πλάνα μας όταν ξεκινούσαμε την προετοιμασία μας για τα προκριματικά του Euro 2016. Είχαμε δυσκολίες, είχαμε την ανάγκη προσαρμογής με τον νέο προπονητή, είχαμε απουσίες, είχαμε έναν αγώνα χωρίς την βοήθεια του κόσμου και λίγα παιχνίδια στα πόδια μας.

Παραμένουμε όμως μια ομάδα με ταλέντο και με εμπειρία σε κρίσιμους αγώνες. Ο προπονητής μας πλέον μας γνωρίζει καλύτερα και όλοι μας έχουμε ήδη αγωνιστικές στα πόδια μας. Σήμερα απέναντι στην Βόρειο Ιρλανδία καλούμαστε να δείξουμε το καλό μας αγωνιστικό πρόσωπο και θα το κάνουμε με την συμπαράσταση του κόσμου μας.

Έχουμε μάθει να σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους αλλά να μην τους φοβόμαστε. Έχουμε διαβάσει καλά το παιχνίδι της Βορείου Ιρλανδίας και γνωρίζουμε την καλή τους ψυχολογία από τα νικηφόρα αποτελέσματα. Είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι, έχουμε την πίστη, την δυνατότητα και το αγωνιστικό πλάνο για να πάρουμε τους 3 βαθμούς της νίκης και να προχωρήσουμε με καλύτερους οιωνούς στην συνέχεια των προκριματικών.

Δεν θα ήθελα να λησμονήσω να αναφέρω την σημαντική παρουσία του Γιώργου (Καραγκούνη) στο νέο του ρόλο που λειτουργεί ως ο καλύτερος συνδετικός κρίκος μεταξύ προπονητών, παιχτών και παραγόντων.

Καλή μας επιτυχία απόψε!

Δημήτρης Σαλπιγγίδης

Ρατς: «Σας ευχαριστώ όλους»

Ο Ραζβάν Ρατς σε λίγες ώρες θα συμπληρώσει 100 συμμετοχές με την Εθνική Ομάδα της χώρας του. Μέσα από το facebook θέλησε να ευχαριστήσει όλους εκείνους που τον βοήθησαν να φτάσει σε αυτό το ρεκόρ

"Είναι μεγάλγη τιμή για μένα το ότι φτάνω τις 100 συμμετοχές με την Εθνική Ομάδα. Είναι ένα υπέροχο ταξίδι και μια μεγάλη εμπειρία για μένα" και συνέχισε: "Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που με έχουν βοηθήσει στην καριέρα μου αλλά και τους οπαδούς που τρέφουν μεγάλη εκτίμηση προς το πρόσωπο μου από την πρώτη στιγμή"

«Με διαφορά πιο καυτή έδρα η Τούμπα»!

doum_2006_10_3_13_16_1_b
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος Ρουμάνος ποδοσφαιριστής και προπονητής, Ίλιε Ντουμιτρέσκου και μίλησε μεταξύ άλλων για τον όμιλο της Εθνικής Ελλάδας και της Ρουμανίας ενώ αναφέρθηκε και στον ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Arena FM:
Για το τι κάνει αυτή τη στιγμή:
«Αυτή τη στιγμή είμαι σχολιαστής στο μεγάλο συνδρομητικό κανάλι της Ρουμανίας και μεταδίδω τους αγώνες όλων των μεγάλων διοργανώσεων όπως το Τσάμπιονς Λιγκ και όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα».
Για τον όμιλο της Ελλάδας και της Ρουμανίας:
«Πρέπει να κερδίσει σήμερα (14/10) η Ελλάδα γιατί ήδη έχει χάσει πέντε βαθμούς. Έχασε από εμάς και έφερε ισοπαλία με την Φινλανδία σε ένα δύσκολο παιχνίδι. Είμαι σίγουρος πως η Ελλάδα θα κάνει το καλύτερο δυνατό πλέον και νομίζω πως μαζί με την Ρουμανία είναι οι καλύτερες ομάδες στον όμιλο».
Για την γκέλα της Ρουμανίας με την Ουγγαρία:
«Κάναμε ένα πολύ καλό ημίχρονο με την Ουγγαρία αλλά στο δεύτερο ημίχρονο υποχωρήσαμε λόγω έλλειψης φυσικής κατάστασης. Οι Ούγγροι δεν έκαναν κάτι ιδιαίτερο άλλα σκόραραν με ένα απευθείας φάουλ. Είχαμε πολλούς κουρασμένους παίκτες και δεν πιστεύω πως η Ουγγαρία έχει πιθανότητες α προκριθεί».
Για τα επεισόδια με την Ουγγαρία:
«Παραδοσιακά έχουμε επεισόδια με την Ουγγαρία. Κάποιοι οπαδοί έρχονται στο γήπεδο για να δημιουργήσουν προβλήματα και όχι για να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια».
Για το αν θα ξεκαθαρίσει ο όμιλος μετά από την τρίτη αγωνιστική:
«Η Ελλάδα είναι υπό πίεση καθώς έχει μόνο έναν βαθμό. Η Ρουμανία πρέπει να κερδίσει σήμερα στην Φινλανδία αλλά ακόμα και αν δεν χάσει θα είναι ένακαλό αποτέλεσμα. Η μάχη της πρώτης θέσης θα γίνει μεταξύ Ελλάδας και Ρουμανίας. Ούτε η Β. Ιρλανδία ούτε η Ουγγαρία έχουν τις ομάδες για να βγουν πρώτες και αυτό θα φανεί και σήμερα».
Για τον Ράζβαν Ρατς:
«Ήταν ο καλύτερος του γηπέδου με την Ουγγαρία. Είχα πει και παλαιότερα πως έχε παίξει πολλά χρόνια σε υψηλό επίπεδο στη Σαχτάρ ενώ είναι και πολλά χρόνια αρχηγός στην εθνική Ρουμανίας. Είναι ένας πολύ σπουδαίος ποδοσφαιριστής».
Για το αν του έχει λείψει το κλίμα στη Τούμπα:
«Ο ΠΑΟΚ είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Η Τούμπα είναι η πιο καυτή έδρα στην Ελλάδα με διαφορά από η δεύτερη. Τώρα ακολουθώ εγώ μία άλλη καριέρα. Όταν είχα έρθει η ομάδα είχε πολλά προβλήματα αλλά είχαμε καταφέρει να κάνουμε κάτι. Τελικά προκριθήκαμε στην Ευρώπη αλλά δεν μπόρεσε η ομάδα να παίξει. Έχω έρθει στην Θεσσαλονίκη άλλες δύο φορές αλλά δεν έχω κρατήσει καμία επαφή από τον ΠΑΟΚ και ούτε πήγα στο γήπεδο».
Για το Ελληνικό πρωτάθλημα:
«Το πρωτάθλημα δεν είναι τόσο δυνατό όπως ήταν παλαιότερα με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό σε καλύτερη κατάσταση. Τώρα είναι μόνο ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός όμως η οικονομική διαφορά του Ολυμπιακού είναι τεράστια από τις άλλες ομάδες».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί»

Κάλεσμα στους Έλληνες να βρεθούν στο Καραϊσκάκη και να βοηθήσουν για την κατάκτηση της νίκη στο παιχνίδι με τη Β. Ιρλανδία απηύθυνε η Εθνική ομάδα μέσω του προφίλ της στο twitter.

«Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί»
Κάλεσμα στους Έλληνες να βρεθούν στο Καραϊσκάκη και να βοηθήσουν για την κατάκτηση της νίκη στο παιχνίδι με τη Β. Ιρλανδία απηύθυνε η Εθνική ομάδα μέσω του προφίλ της στο twitter.

«Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δείτε το σχετικό… τιτίβισμα.

Ethniki Omada         @EthnikiOmada
Σας περιμένουμε απόψε, για τη νίκη με την Β. Ιρλανδία στα @EuroQualifiers του @EURO2016. Γιατί όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί!
 
 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Γαλανός: «Σχολείο ο Άρης, είδα πολλούς να λειτουργούν εις βάρος της ομάδας»

Μια πρώτη ''εικόνα'' από το έργο, το σκεπτικό και τα μελλοντικά του σχέδια έδωσε στο φως της δημοσιότητας ο Γιώργος Γαλανός! Διαβάστε τι είπε για την σχέση του με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη, για το μείζον θέμα της εκκαθάρισης, αλλά και την εμπορική πολιτική του συλλόγου.


Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:

Ολοκληρώθηκαν οι ερωτήσεις των εκπροσώπων του τύπου και ταυτόχρονα η συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος, Γιώργος Γαλανός.

Για τον αν κινδυνεύει να χάσει τα χρήματα του: «Εις γνώσιν μου πάω να χάσω λεφτά. Αλλά θα τα χάσω εκεί που γουστάρω να τα χάσω. “Αλλοι τα τρώνε αλλού εγώ θέλω να τα τρώω στον Άρη. Δεν μπορώ να ζητήσω τα λεφτά που θα χάσω πίσω. Έβαλα μια διαφήμιση στην φανέλα. Έστω κι αυτό. Κανείς δεν πήρε πίσω τα λεφτά του και δεν θα τα πάρω κι εγώ. Όταν δω ότι δεν αντέχω θα σταματήσω. Θέλω τον κόσμο μαζί μας. Όταν είδα τον κόσμο στην πρεμιέρα γούσταρα».

Για την ανακοίνωση των συνδέσμων για τα εισιτήρια: «Στο γήπεδο μας είμαστε Άρης, αγαπάμε την ομάδα και πρέπει να την πληρώνουμε. Θα ήθελα να ενημερώσω ότι στο Φιλώτα πλήρωσαν 10 και στο Καυταντζόγλειο με την παρέμβαση μου 5 ευρώ. Φυσικά και θα το κάνω 5 ευρώ από τον επόμενο αγώνα. Είμαι επενδυτής, δεν είμαι διαχειριστής. Δεν κάνει καλό στην ομάδα να γράφονται πράγματα τέτοιου είδους».

Για τα τηλεοπτικά: «Ακόμα δεν υπάρχουν υπογραφές. Τα λεφτά θα πάνε στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Κι επειδή ο ΑΣ θα μας βοηθήσει σε αυτό το κομμάτι θα πάρει ένα μικρό ποσοστό, παρότι δεν ήθελε»

«“Όσο αντέχω οικονομικά θα είμαι εδώ. 60.000 το μήνα είναι μόνο οι μισθοδοσίες σε παίκτες και προσωπικό. Πιστεύω ότι γύρω στο 1.000.000 θα ξοδευτούν μέχρι το τέλος της χρονιάς γιατί  θα υπάρξουν και άλλες μεταγραφές.

Σε ποιο σημείο βρίσκεται η εκκαθάριση: «Για αρχή δεν υπάρχει εμπόδιο και προχωράμε. Είμαστε σε αρχικό στάδιο, αλλά δεν έχουμε θέμα μέχρι τώρα».

Για το αν υπήρχε συνάντηση με τον Πάνο Στεφανίδη για την εκκαθάριση: «Kάναμε ένα ραντεβού. Μου έδωσε ένα ανεπίσημο χαρτί για το που πήγαν οι 250.000 του Διούδη. Δεν είμαι αρμόδιος, καλό είναι να έρθει να το αναλύσει και ο ίδιος. Στο αγωνιστικό έχω πληρώσει μέχρι και τους δικούς του μήνες.

Για τις εντυπώσεις του από την παρουσία του στον Άρη: «Είναι μεγάλο σχολείο. Δυστυχώς είδα πολλούς που λειτουργούν εις βάρος του Άρη.Δεν υπάρχει άνθρωπος στον Άρη που δεν είναι απλήρωτος»

Για την εμπορική πολιτική: «Είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Προσπαθούμε να το κάνουμε αλλά δεν ήταν η πρωταρχική μας επιλογή. Σιγά σιγά θα το καταφέρουμε. Καταλαβαινετε ότι με 8000 ευρώ που είχαμε έσοδα την προηγούμενη αγωνιστική δεν υπάρχει προοπτική. Γι αυτό και δουλέψουμε πάνω σε αυτό πλέον», για να συμπληρώσει ο Περικλής Τράιος: «Ο Άρης τώρα μετράει τους φίλους του»

Για το φημολογούμενο ενδιαφέρον του αδερφού του Δημήτρη Καλαϊτζίδη: «Όλοι κρινόμαστε. Μακάρι ο αδερφός του κ. Καλαϊτζίδη να είναι οικονομικά πιο δυνατός και να αναλάβει τον Άρη. Το είχαμε πει αυτό από την αρχή. Θα είμαι δίπλα του αν μπορεί και το κάνει».

Για την περίπτωση του Σιαλμά: «Ο κ. Καλαϊτζίδης έκλεισε την κουβέντα με τον ποδοσφαιριστή με όσα είχαμε συμφωνήσει οι δυο μας. Είχα κάποιες υποχρεώσεις απλά και έπρεπε να φύγω. Μόνο αυτό έκανε ο κ. Καλαϊτζίδης. Στον παίκτη προτείναμε τα πάντα αλλά δεν θέλησε».

Για την θέση του γενικού αρχηγού: «Ψάχνουμε για γενικό αρχηγό. Ο κ. Καλαϊτζίδης έχει αποδεχτεί τον ρόλο ότι πλέον θα είναι μόνο προπονητής κι εγώ φυσικά πρόεδρος».

Για την τότε παραίτηση του Δημήτρη Καλαϊτζίδη κι εάν αποδέχεται τον διπλό του ρόλο: «Τον υποστηρίζουμε, μας υποστηρίζει. Ήταν νωρίς τότε για τον κ.Καλαϊτζίδη για να έχουμε μία άριστη σχέση. Δεν αποδέχομαι τον όρο προπονητή μάναντζερ. Όπως κι εγώ δεν είμαι προπονητής».

Για τις σχέσεις του με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη και το μνημόνιο: «Οι σχέσεις μας με τον νέο πρόεδρο είναι καλές, μας καταλαβαίνει, δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι και πλέον μιλάμε με έναν άνθρωπο που συνεννοούμαστε.  Οσον αφορά το μνημόνιο, κανονικά εγώ πρέπει να το δώσω για να είμαι καλυμμένος. Πλέον έχουμε καλές σχέσεις, μας ελέγχει ο Α.Σ και πιστεύω ότι θα τα πάμε καλά».

Ξεκίνησαν οι ερωτήσεις από τους εκπροσώπους του τύπου…

14.30: Ο λόγος πλέον στον υπεύθυνο του ποδοσφαιρικού τμήματος: «Προσπαθούμε να γυρίσουμε σελίδα και να κάνουμε την ομάδα αξιόπιστη. Θέλουμε οι μισθοδοσίες να γίνονται στο τέλος του μήνα. Στο δεύτερο σκέλος. Μέσα σε 48 ώρες, με μόλις 16 παίκτες, χωρίς δελτία, χωρίς φανέλες δώσαμε τον πρώτο μας αγώνα. Είδατε το ατυχές αποτέλεσμα σε αγώνα που δώσαμε. Μέχρι τώρα τα έχουμε καταφέρει. Εχουμε έσοδα 166.800 ευρώ και έξοδα 284.070 ευρώ. Στο τελευταίο αγώνα είχαμε 8000 καθαρά έσοδα. Θέλουμε να πληρώνουμε τη μισθοδοσία πριν να λήγει ο μηνάς, μια κατάσταση πολύ διαφορετική σε σχέση με το παρελθόν.Κάναμε 8 μεταγραφές, μπορούσαμε κι άλλες. Πήραμε ευτυχώς καλά παιδιά και καλούς παίκτες. Δεν μπορούσαν να κάνω μεταγραφές όταν ξεκίνησα. Στη συνέχεια είναι οι εγκαταστάσεις του γηπέδου. Κάναμε μία πειραματική προεδρική σουίτα και ευελπιστούμε να είναι όλες έτσι του χρόνου. Έχουμε βάλει ότι καλύτερο υπάρχει και αφορά τον αγωνιστικό χώρο. Σκεφτόμαστε να κάνουμε μία μπουτίκ στο κέντρο με όφελος πάντα του ΑΣ. Εγώ σήμερα είμαι, ενώ ο ΑΣ θα είναι για πάντα. Αργήσαμε πάρά πολύ για την εκκαθάριση. Πέρασαν 6 μήνες αλλά είμαστε σε πολύ καλό δρόμο»,

«Αυτό που δεν περιμέναμε ήταν να αναλάβουμε τον σύλλογο στις 10 Σεπτεμβρίου και μετά από λίγες μέρες να Μιλήσαμε από την αρχή για τρεις πυλώνες σχεδίου, ώστε να επιτευχθεί η αναγέννηση. Ενότητα, επάνοδος το 2016 στη Σούπερ Λιγκ και θέλουμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε αν βρεθεί κάποιος που θέλει να αναλάβει τον Άρη να μπορεί. Υπάρχουν τέσσερις άξονες στους οποίους κινούμαστε. Το πρώτο είναι η αποκατάσταση της αξιοπιστίας του συλλόγου και συγκεκριμένα της οικονομικής. Το δεύτερο κομμάτι ήταν η οργάνωση της ομάδας σε όλα τα επίπεδα. Το τρίτο είναι με τις εγκαταστάσεις και το τέταρτο και σημαντικότερο η εκκαθάριση», τόνισε ο Περικλής Τράιος.

14.20: Ξεκίνησε η συνέντευξη τύπου με τον στενό συνεργάτη του Γιώργου Γαλανού, Περικλή Τράϊο να έχει τον λόγο…
*Πηγή: metrosport.gr*

«Καλώς ήρθες στο κλαμπ των ρεκόρ»

Ο Ράζβαν Ρατς γράφει ιστορία απόψε στο ματς της Ρουμανίας με την Φινλανδία, αφού συμπληρώνει 100 «εθνικές» συμμετοχές.

Μία επίδοση τρομερή αν σκεφτεί κανείς ότι από το βράδυ θα είναι ένας από τους πέντε Ρουμάνους παίκτες που έχουν πετύχει κάτι ανάλογο. Αμέσως προηγούμενος στη λίστα είναι ο Λάσλο Μπόλονι (έχει 104 συμμετοχές), με τον οποίο τους συνδέει και η ενασχόλησή τους με τον ΠΑΟΚ. Η «Μetrosport» συνομίλησε χθες με τον πρώην τεχνικό του Δικεφάλου που έσταζε μέλι για τον 33χρονο μπακ. «Χαίρομαι γι’ αυτό που θα πετύχει απόψε. Καλώς ήρθες στο κλαμπ των ρεκόρ» τόνισε αρχικά και πρόσθεσε: «Ο Ράζβαν είναι πολύ δυνατός χαρακτήρας, σκληρός και συνεπής επαγγελματίας και θέλω να του δώσω συγχαρητήρια».

Όταν τον ρωτήσαμε για το αν ο Ρατς θα προσφέρει στον ΠΑΟΚ, η απάντησή του ήταν αφοπλιστική: «Μα, ήδη έχει αρχίσει να βοηθά τον ΠΑΟΚ. Μοιράζει ασίστ, σκοράρει, έχει σημαντική παρουσία με τον ΠΑΟΚ και ελπίζω να τον βοηθήσει να πετύχει τους στόχους του».

Ο Μπόλονι πάντα φροντίζει να ενημερώνεται για όσα συμβαίνουν στον ΠΑΟΚ, αποδεικνύοντας ότι δεν έχει ξεχάσει το πέρασμά του από τον σύλλογο και το δέσιμο που απέκτησε με τον κόσμο του, αλλά και τη Θεσσαλονίκη. Ο Μπόλονι συνεχίσει την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο μέσω της Αλ Κορ στο Κατάρ.


«Ρωτήστε τον Κλάους»

Δεν θα μπορούσαμε να μην ρωτήσουμε τον Λασλο Μπόλονι για την παρουσία του Στέφανου Αθανασιάδη στην Εθνική ομάδα. Ο Ρουμάνος τεχνικός την χαρακτήρισε φυσιολογική. «Ο Κλάους ήταν ο βασικός μας στράικερ την εποχή που ήμουν στον ΠΑΟΚ. Θεωρώ λογικό να είναι στην Εθνική σας ομάδα και πιστεύω μπορεί να προσφέρει πολλά» τόνισε. Όταν, μάλιστα, του ζητήσαμε να μας πει αν αισθάνεται ότι έβαλε και ο ίδιος ένα λιθαράκι γι' αυτό, είπε: «Ρωτήστε τον ίδιο τον Κλάους».
*Πηγή: metrosport.gr*

Η επετειακή φανέλα του ΑΡΗ!!

Fanela Aris
Λίγο πριν τη συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Γαλανού, παρουσιάστηκε η επετειακή φανέλα του ΑΡΗ για τα 100 χρόνια ιστορίας του.
Τη δημιουργία της επιμελήθηκε η εταιρία Stabomania.
*Πηγή: arenafm.gr*

«Έχει αλλάξει η Εθνική»

MAXLASSSSS
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής, Νίκος Μαχλάς και μίλησε για την νέα Εθνική ομάδα με προπονητή τον Κλαούντιο Ρανιέρι και την νοοτροπία του Έλληνα ποδοσφαιριστή που έχει αλλάξει.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Arena FM:
Για το παιχνίδι της Εθνικής με την Β. Ιρλανδία:
«Δε μπορείς να χάνεις έδαφος συνέχεια κάποια πρέπει στιγμή να κερδίσεις. Το παιχνίδι είναι στα μέτρα της Εθνικής και πρέπει να κερδίσει. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι με μια ομάδα που παίζει κλειστά».
Για τις επιλογές του Ρανιέρι:
«Είναι εύκολο να κάνεις κρίσεις. Αυτό που κάνει ο Ρανιέρι είναι πολύ δύσκολο. Ψάχνει να βρει τους κατάλληλους παίκτες στις κατάλληλες θέσεις. Οι παίκτες έχουν πλέον εμπειρία και μπαίνουν στο κλίμα. Ο Μήτρογλου δείχνει να επανέρχεται. Είμαστε σ ματς κομβικής σημασίας και δεν πρέπει οι παίκτες χωρίς εμπειρία να καούν. Το παιχνίδι πρέπει να πάει στους έμπειρους».
Για τους επιθετικούς της Εθνικής:
«Ο Αθανασιάδης είναι σε λίγο καλύτερη κατάσταση. Είναι παίκτης που ανά πάσα στιγμή μπορεί να βάλει γκολ. Ο Μήτρογλου είναι παγκόσμιας εμβέλειας όταν είναι καλά. Το θέμα δεν είναι της επίθεσης. Επίσης έχουμε δύο στόπερ που μαζί με τον Τοροσίδη είναι εξαιρετική και έναν σταθερό τερματοφύλακα. Στο κέντρο πρέπει να βρεθούν οι παίκτες σε καλή κατάσταση ενώ και στον άξονα στα τελευταία παιχνίδια δεν είχαμε πλεονέκτημα. Η αντίπαλη ομάδα παίζει σφιχτά».
Για το πόσο έχει προοδεύσει Ελληνικό ποδόσφαιρο:
«Όταν ένα παιδί πάει στο εξωτερικό που είναι δύσκολα τα πρωταθλήματα αποκτάει αυτοπεποίθηση. Χωρίς αυτό οι παίκτες δεν μπορούν να προχωρήσουν. Παλαιότερα υπήρχε άγνοια αλλά και φόβος. Δεν βλέπαμε στα ίσια τους αντιπάλους μας. Ο κάθε χαρακτήρας βέβαια είναι διαφορετικός. Όλα τα παιδιά που αγωνίζονται σήμερα στο εξωτερικό έχουν χαρακτήρα».
Για το τι διακρίνει στα νέα παιδιά της Εθνικής:
«Μου αρέσουν οι παίκτες που παίζουν στο εξωτερικό όπως ο Ταχτσίδης, ο Χριστοδουλόπουλος, ο Κονέ, τα δύο στόπερ και ο Σαμαράς. Αυτό φάνηκε και στο παγκόσμιο κύπελλο. Η εμπειρία που έχουν ήδη αποκτήσει αυτοί οι παίκτες πιστεύω θα βοηθήσει και στη συνέχεια. Η εικόνα της Εθνικής ομάδας έχει αλλάξει. Τώρα νομίζω γίνονται πολλές αλλαγές. Δεν κρίνω τον προπονητή και τον θεωρώ πολύ καλό αλλά η άγνοια του για τους Έλληνες παίκτες αυτή τη στιγμή είναι μεγάλη. Στη συνέντευξη Τύπου έχει δείξει πως έχει καταλάβει πλέον πράγματα. Είναι μεγάλη ευκαιρία να προκριθεί η Ελλάδα έτσι όπως είναι οι όμιλοι».
Για το αν ενοχλήθηκε με ότι έγινε με την Εθνική των Νέων:
«Δεν τα πιστεύω όλα αυτά. Προσπαθούν να βρουν θύματα στα παιδάκια αυτά. Είναι κρίμα να βρίσκουν εξιλαστήρια θύματα. Κάτι συμβαίνει και αυτό δεν έχει γίνει ξανά σε Εθνικό επίπεδο. Είναι ντροπή να κατηγορείς δύο παιδιά. Αυτοί που είναι στο τιμόνι πρέπει να δουν πρώτα τι κάνουν».
Για το γεγονός πως συμμετείχε ποτέ στην Εθνική:
«Κάποια στιγμή το σκέφτηκα αλλά δεν ξέρω αν στο μέλλον γίνει πραγματικότητα. Ασχολήθηκα πολλά χρόνια με τον ΟΦΗ για να μπορέσει να ανακάμψει και ξέφυγα και από το κομμάτι που κάνω καλά. Τώρα με ηρεμία θα σκεφτώ τι θα κάνω στο μέλλον».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Ξηλώνουν» το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής νέων!!

Σαρωτικές αλλαγές στη Νέων μετά την ντροπιαστική ήττα 10-0. Η ΕΠΟ θα διαφοροποιήσει όλο το τεχνικό επιτελείο της ομάδας και τοποθετεί προσωρινά τον Κώστα Τσάνα!

«Ξηλώνουν» το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής νέων
Σε πλήρη διαφοροποίηση του τεχνικού επιτελείου της Εθνικής ομάδας νέων θα προχωρήσει η ΕΠΟ με αφορμή την ντροπιαστική ήττα 10-0!

Αυτό γίνεται γνωστό μετά από σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής ομοσπονδίας.

Σε αυτή επισημαίνεται ότι το ΔΣ της ομοσπονδίας θα ζητήσει την παραίτηση των στελεχών της προπονητικής ομάδας στη Νέων, ενώ προσωρινά χρέη τεχνικού θα αναλάβει ο Κώστας Τσάνας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβαν τις παρακάτω αποφάσεις.

- Έκαναν δεκτή την πρόταση του κ. Σαρρή να ζητηθούν οι παραιτήσεις του προπονητή της Εθνικής Νέων, Βασίλη Τζαλακώστα, του συνεργάτη του, Αθανάσιου Κιούπκιολη και του προπονητή τερματοφυλάκων, Δημήτρη Μούσιαρη. Επίσης, αποφασίστηκε να αναλάβει προσωρινά χρέη προπονητή στην Εθνική Νέων ο κ. Κώστας Τσάνας, ο οποίος θα ερευνήσει από κοινού με τον πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής της ΕΠΟ τα γεγονότα σχετικά με το φιλικό αγώνα της Εθνικής με αντίπαλο την Ελβετία.

Φιλέτα και κατιμάδες!!

Ο Δημ. Καρμοίρης γράφει για τον Ρανιέρι που θα πετύχει, τις ευθύνες της ΕΠΟ στο "μπάτε σκύλοι αλέστε" της Νέων και τα δικαστήρια που δεν γουστάρει ο κόσμος του Ολυμπιακού. Αντιπαρέρχομαι την έκπληξή μου για την έλλειψη στοιχειώδους ευθιξίας από πλευράς Βασίλη Τζαλακώστα, που δεν ...κλείστηκε σπίτι του και δεν έχει βγάλει ακόμα από τα χείλια του τη λέξη "παραίτηση", ύστερα από το ιστορικά ντροπιαστικό 0-10 των Νέων από την Ελβετία και προχωρώ στους πραγματικούς υπαίτιους της γελοίας κατάστασης. Η οποία ήρθε στη δημοσιότητα για να φανερώσει τις τραγελαφικές συνθήκες κάτω από τις οποίες ανδρώνονται, ποδοσφαιρικά, τα κατώτερα κλιμάκια Εθνικών Ομάδων.

Παίκτες που φαντάζονται "πρώτης γραμμής" κάποτε τους εαυτούς τους, με λαμπρές καριέρες σε μεγάλους συλλόγους, πιθανά και στο εξωτερικό και συμπεριφέρονται, προκαλώντας το λαϊκό αίσθημα σαν "αλητάκια του δρόμου". Μακριά και "ξέ-ταιρα" για αρκετούς από δαύτους, που έχουν ήδη συνάψει επαγγελματικά συμβόλαια και αποδεικνύεται πως ...δεν το έχουν καν αντιληφθεί. Ή καλύτερα βρίσκουν και τα κάνουν (στη Γιουβέντους ή τον ΠΑΟΚ είναι ...Παναγίες).

Σ΄ αυτό τώρα ο Τζαλακώστας, ως ομοσπονδιακός τεχνικός – και δεν έχω τίποτα με τον άνθρωπο, ούτε που τον ξέρω, ει μη μόνο ως έναν παίκτη με μακρά διαδρομή και προσφορά στον Αθηναϊκό του ...Old Trafford – έχει την ελάχιστη ευθύνη.

Φταίνε εκείνοι που τον επέλεξαν για τη θέση, μόλις προ 47 ημερών. Ποια ήταν η προϋπηρεσία, η πείρα, η σχέση του με αυτές τις "ειδικών δεδομένων" ηλικιακές κατηγορίες ποδοσφαιριστών (και δη διεθνών);

Επειδή ο όποιος μάνατζερ -αυτός τη δουλειά του κάνει, το κέρδος του κοιτάζει- θέλει να πουλήσει και τον ...κατιμά μαζί με το φιλέτο (που λένε οι κρεοπώλες) η ΕΠΟ πρέπει να σκεφθεί: "Κομμάτια να γίνει"; Αλίμονο! Για Εθνική Ομάδα και το μέλλον των Ανδρών μιλάμε.

Αυτό οικοδομείται στις μικρότερες ηλικίες κι αυτό πρέπει να ανδρωθεί ποδοσφαιρικά. Αν για την Εθνική Ανδρών είναι υποχρεωτική η "καταλληλότητα" στην πρόσληψη, για τους νεαρούς γίνεται αναγκαία και επιτακτική.

Αυτά τα παιδιά, στην εφηβεία όπως ξέρουμε και ως γονείς, χρειάζονται διαφορετική φροντίδα. Ειδική προσέγγιση, κατεύθυνση, κουμάντο και νουθεσίες. Από "γονείς"-προπονητές. Μέντορες του είδους. Όχι ό,τι να ΄ναι!

Αυτό αν μη τι άλλο υποδηλώνει ασυνειδησία στις κρίσεις και τις επιλογές. Και για τις αποφάσεις βαρύνεται η Ομοσπονδία και κανείς άλλος.
Σώνει και καλά να ...αποτύχει

Βεβαίως, όλος αυτός ο "εθνικός σαματάς" των τελευταίων εβδομάδων, με τον Ρανιέρι στο μάτι του κυκλώνα – τον οποίο ακόμα δεν τον είδαμε ...αποτυχημένο Κλαούντιο τον βαφτίσαμε! – και το παρά-σηκωμένο (είναι αλήθεια) από τον αθλητικό Τύπο "μείζον ζήτημα" της Νέων και του Τζαλακώστα, δεν μου το βγάζει κανείς από το μυαλό ότι είναι ενορχηστρωμένο.

Μου "μυρίζουν" ...οπαδικά και συλλογικά πυρά στην πλάτη των Εθνικών Ομάδων, με καίριο, βασικό στόχο να πληγεί η ΕΠΟ και οι "καρέκλες" της. Αντί να λένε, π.χ. και να "βομβαρδίζουν" τον Σαρρή που ...δεν παίζει μπάλα, κυνηγιέται ο Ρανιέρι, ο Τζαλακώστας (ο οποίος έδωσε χονδρά δικαιώματα), ολόκληρος ο οργανισμός και το "σώμα" της ποδοσφαιρικής εκπροσώπησης της Ελλάδας σε εθνικό επίπεδο.

Επειδή όμως ο Ιταλός δεν είναι κανένας τυχαίος προπονητής, την ξέρει τη δουλειά του και οι περγαμηνές της σταδιοδρομίας που έχει διανύσει αποτελούν τους αδιάψευστους μάρτυρες, η Ελλάδα θα τον βρει το δρόμο της υπό την καθοδήγηση του.

Τα αποτελέσματα θα έρθουν, το νέο αίμα "παράγεται" με υπομονή. Η εικόνα της Εθνικής είναι ήδη πολύ πιο φρέσκια και το ποδόσφαιρο της πρωτοβουλίας και της επιθετικότερης διάθεσης από τη μονότονη στατικότητα του παρελθόντος που ευαγγελίζεται να εμπνεύσει ο Ιταλός ομοσπονδιακός έχει κιόλας απτά σημάδια στο γήπεδο. Όπως τουλάχιστον αποτυπώθηκαν στο Ελσίνκι.
- Περικοπή μισθού Οκτωβρίου; Όλης της σεζόν θα έπρεπε κανονικά και ...με επιπλέον πρόστιμο. Έμφανίζει πάντως μια χρονοκαθυστέρηση η ΚΑΕ στη λήψη δραστικών αποφάσεων. Όσο για την παράτυπη παρουσία του τιμωρημένου Δημήτρη Γιαννακόπουλου στις κερκίδες του ΟΑΚΑ καθώς και για τις αναγραφόμενες στο φ. α. απειλές του προς τους διαιτητές, ο Ολυμπιακός έχει τα δίκια του, αλλά και το δικαίωμά του να κινείται νομικά και να ζητάει την κατακύρωση του αγώνα υπέρ του. Αμφιβάλλουν πολλοί όμως κατά πόσο κάτι τέτοιο αρέσει και το θέλει η πλατιά μάζα των Ερυθρόλευκων οπαδών…
- Τον Ντουρμάζ της Εθνικής Σουηδίας, αυτόν τον σταθερά δραστήριο και αποτελεσματικό μέσο-επιθετικό περιμένει ο Μίτσελ και στον Ολυμπιακό. Στο λίγο διάστημα που τον βλέπουμε στην Ελλάδα ο Τζίμι δεν έχει βρει ακόμα τα πατήματα του.
- Όπως και στον Αφελάι που η επανέκαμψη με κάθε επιτυχία στην Εθνική Ολλανδίας φαίνεται να του "πηγαίνει" ο απολύτως ελεύθερος ρόλος στην κίνηση πίσω από το σέντερ φορ στον επιθετικό άξονα, καθώς και να ανοίγεται και πιο πλάγια, όχι όμως να γίνεται ακραίος κυνηγός. Τον παρακολούθησα με τους "Οράνιε" στην πλάτη του Φαν Πέρσι και ήταν εξαιρετικός!
- Αν και ο Ομάρ είναι βασικότατος στην Εθνική Νορβηγίας κάτι μου λέει ότι ο Μίτσελ κάνει ευχούλες να έχει υγιή για τη Γιουβέντους και τη συνέχεια του Champions League τον Σαλίνο. Ανασταλτικά δεν έχουν σχέση. Και ειδικά αυτή την εποχή που η Μεγάλη Κυρία είναι (ξανά) μεγάλο μέγεθος και δεν χάνει εύκολα (ίδρωσε στο ντέρμπι του ομίλου να την καταβάλει η Ατλέτικο στο "Καλδερόν"), ο Βραζιλιάνος μπακ θα χρειαστεί στο Καραϊσκάκη στις 22 του μήνα. 
*Πηγή: sportdog.gr*

Τσιάρτας: «Έχει δίκιο ο Ρανιέρι»

Η επιλογή του Κλαούντιο Ρανιέρι να χρησιμοποιεί τους πιο φορμαρισμένους διεθνείς είναι σωστή, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Βασίλης Τσιάρτας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Τι είπε για την Νέων;

Τσιάρτας: «Έχει δίκιο ο Ρανιέρι»
Τους πιο έτοιμους και φορμαρισμένους παίκτες θα είναι καλό να συνεχίσει να χρησιμοποιεί ο Κλαούντιο Ρανιέρ, όπως έκανε και στο παιχνίδι με την Φινλανδία, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Βασίλης Τσιάρτας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο παλαίμαχος χαφ τόνισε ότι κάτι τέτοιο είναι υπέρ της Εθνικής Ελλάδας και ο ομοσπονδιακός τεχνικός «οφείλει» να συνεχίσει την κληρονομιά που παρέλαβε από τον Φερνάντο Σάντος και να μην απουσιάσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα από τις μεγάλες διοργανώσεις.

Παράλληλα, ο Τσιάρτας αναφέρθηκε και στο περιστατιικό με την Εθνική Νέων, λέγοντας ότι οι νεαροί διεθνείς θα πρέπει να τιμωρηθούν, χωρίς να τους εξοντώσουν με κάποια βαριά τιμωρία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βασίλης Τσιάρτας στους Σωτήρη Κωσταβάρα και Μιχάλη Τσόχο

Για το περιστατικό με την Εθνική Νέων και το ενδεχόμενο τιμωρίας τους από την ΕΠΟ

«Είναι κατακριτέο, αν όλα αυτά είναι στην πραγματικότητα. Δεν πρέπει να περάσει έτσι. Είναι παιδιά που έχουν επαγγελματικά συμβόλαια. Πρέπει να σέβονται την όποια περιουσία, το εθνόσημο, τις ομάδες που εκπροσωπούν και τις οικογένειές τους και ό,τι άλλο πρέπει να έχει ένας σωστά σκεπτόμενος άνθρωπος που βρίσκεται σε μία τέτοια αποστολή και όταν έχει αποκτήσει μία σχετική δημοσιότητα. Από την άλλη, όμως, όλη η αυτή η ιστορία έχει γίνει μείζον θέμα. Δεν λέω οι υπεύθυνοι να μην τιμωρηθούν. Το θέμα είναι αν πρόκειται για εξόντωση ή για συνέτιση.

Σίγουρα ο κάθε προπονητής με την προσωπικότητά του, με τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται στα παιδιά και τους κανόνες που περνάει. Επίσης, είναι θέμα έμπνευσης και επιβλητικότητας στα παιδιά και είναι ανάλογη αντίδρασή τους. Αυτά τα παιδιά θα πρέπει να ξέρουν ότι πριν πάνε στην εθνική ομάδα, όπως είναι στις ομάδες τους. Αν υπήρχε χαλαρότητα, αν κάποιοι ξεπέρασαν τα όρια. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να περάσει έτσι. Όταν πρόκειται για Εθνική ομάδα, οι ευθύνες ανεβαίνουν αρκετά και ο καθένας πρέπει να τις αντιλαμβάνεται από νωρίς. Η κίνηση του καθενός έχει συνέπειες
».

Για τις εμφανίσεις της Εθνικής Ανδρών στα προκριματικά του Euro 2016 και τις πολυσυζητημένες επιλογές του Κλαούντιο Ρανιέρι:

«Μετά το Μουντιάλ υπήρξε αλλαγή στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας. Ανέλαβε ο κ. Ρανιέρι να διαχειριστεί μία κατάσταση και μία πορεία, μία κληρονομία που κουβαλάει η Εθνική. Οφείλει να συνεχίσει τα καλά αποτελέσματα, τις καλές πορείες και την παρουσία της ομάδας στις τελικές φάσεις Euro και Μουντιάλ. Κάποιες συγκυρίες δεν τον βοήθησαν να κάνει καλό ξεκίνημα. Οι παίκτες που επιλέχτηκαν δεν ήταν έτοιμοι από αγωνιστικής άποψης. Δεν είχε άμεση εικόνα και στο τέλος Αυγούστου γίνονται κάποια φιλικά και επίσημα ματς. Όσο είναι ανοιχτή η μεταγραφική αγορά είναι δύσκολο κάποιοι να είναι έτοιμοι. Ο Σαμαράς και ο Μήτρογλου ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Παρά το κακό ξεκίνημα που έχει κάνει η εθνική, εκείνο που έχει ανάγκη είναι ένα καλό αποτέλεσμα σήμερα για να ηρεμίσει και με την αγωνιστική συμμετοχή των διεθνών να μπορέσουν να έρθουν στα επίπεδα που μας έχουν συνηθίσει. Τότε θα είναι πιο εύκολο για τον απροπόνητη να επιλέγει στους πιο φορμαρισμένος και να δουλέψει με αυτούς που θα έχει στη διάθεσή του. Η λογική οι πιο φορμαρισμένοι και έτοιμοι αγωνιστικά πρέπει να παίζουν. Αν υπάρχουν κάποιοι που δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια τους, αυτό θα το αποφασίσει ο προπονητής. Κατά την προσωπική μου άποψη, επειδή μιλάμε για Εθνική ομάδα και πρέπει να επιλέξεις σε 20 – 25 παιδιά και είναι σε καλή κατάσταση, από αυτούς περιμένεις το καλό αποτέλεσμα. Αν οι εξαιρέσεις μπορούν να βοηθήσουν και με το ρίσκο που θα πάρει ο προπονητής, μπορεί να του βγει
».

Για τη νίκη με την Βόρειο Ιρλανδία πριν από 11 χρόνια, όταν είχε εκτελέσει εκείνος εύστοχα το πέναλτι που μας έστειλε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2004 με τα… γνωστά αποτελέσματα:

«Σίγουρα ήταν ένα καθοριστικό πέναλτι, με τις συνέπειες που όλοι ξέρουμε. Δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε αυτό. Καταφέραμε και απομονώσαμε σε μεγάλο ποσοστό τη σημασία του αγώνα και προσπαθήσαμε να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι για να φτάσουμε στη νίκη».

Ματς για γερά νεύρα!

Εκτός από το παιχνίδι της Εθνικής με την Β. Ιρλανδία υπάρχουν άλλοι 3 ενδιαφέροντες αγώνες. Πρόκειται για το άλλο ματς του 6ου ομίλου Φινλανδία–Ρουμανία, το Γερμανία-Ιρλανδία και το Δανία–Πορτογαλία.

Ματς για γερά νεύρα
Τα μάτια των Ελλήνων φιλάθλων απόψε είναι στο κρίσιμο παιχνίδι της Εθνικής με τη Βόρειο Ιρλανδία στο Καραϊσκάκη, όπου η ομάδα του Ρανιέρι καλείται να πάρει το πρώτο της «τρίποντο» στα προκριματικά του Euro 2016.

Ωστόσο, υπάρχουν άλλοι τρεις αγώνες που έχουν το δικό τους ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα, το άλλο ματς του έκτου ομίλου ανάμεσα στη Φινλανδία και τη Ρουμανία, η οποία προέρχεται από την εντός έδρας ισοπαλία με την Ουγγαρία και θεωρείται ένα από τα φαβορί να βρεθεί στη Γαλλία το 2016.

Επίσης, η Γερμανία – που ηττήθηκε από την Πολωνία – υποδέχεται την πρωτοπόρο του 4ου ομίλου, Ιρλανδία, που έχει καταφέρει να βάλει τις βάσεις για να προκριθεί στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Τέλος, είναι το Δανία – Πορτογαλία, με την παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο να επιθυμεί να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα από την Αλβανία και τη Γαλλία (για φιλικό).

Αναλυτικά

4ος όμιλος

Γερμανία – Ιρλανδία (21:45)
Πολωνία – Σκωτία (21:45)
Γιβραλτάρ – Γεωργία (21:45)

Η βαθμολογία

Πολωνία 6 (9-0)
Ιρλανδία 6 (9-1)
Γερμανία 3 (2-3)
Σκωτία 3 (2-2)
Γεωργία 0 (1-3)
Γιβραλτάρ 0 (0-14)

Η επόμενη αγωνιστική (14/11)

Γεωργία - Πολωνία
Γερμανία - Γιβραλτάρ
Σκωτία - Ιρλανδία

5ος όμιλος

Σαν Μαρίνο – Ελβετία (21:45)

Η βαθμολογία

Αγγλία 9 (8-0)
Σλοβενία 6 (3-1)
Λιθουανία 6 (3-2)
Εσθονία 3 (1-2)
Ελβετία 0 (0-3)
Σαν Μαρίνο 0 (0-7)

Η επόμενη αγωνιστική (15/11)

Αγγλία - Σλοβενία
Σαν Μαρίνο - Εσθονία
Ελβετία – Λιθουανία

6ος όμιλος

Ελλάδα - Βόρεια Ιρλανδία (21:45)
Νησιά Φερόε - Ουγγαρία (21:45)
Φινλανδία – Ρουμανία (21:45)

Η βαθμολογία

Β. Ιρλανδία 6 (4-1)
Φινλανδία 4 (4-2)
Ρουμανία 4 (2-1)
Ουγγαρία 1 (2-3)
Ελλάς 1 (1-2)
Νησιά Φερόε 0 (1-5)

Η επόμενη αγωνιστική (14/11)

Ελλάδα - Νησιά Φερόε
Ουγγαρία - Φινλανδία
Ρουμανία - Βόρεια Ιρλανδία

9ος όμιλος

Δανία – Πορτογαλία (21:45)
Σερβία – Αλβανία (21:45)

Η βαθμολογία

Δανία 4 (3-2)
Αλβανία 4 (2-1)
Σερβία 1 (1-1)
Αρμενία 1 (2-3)
Πορτογαλία 0 (0-1)

Η επόμενη αγωνιστική (14/11)

Πορτογαλία - Αρμενία
Σερβία – Δανία
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ποιοι δικαιούνται το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα»

Παρουσιάζεται την Τρίτη από την κυβέρνηση η εφαρμογή του «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος». Σε πρώτη φάση θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 13 νομούς και θα επεκταθεί και στους υπόλοιπους έως το 2016.

Ποιοι δικαιούνται το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα»
Τα κριτήρια χορήγησης του «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» θα ανακοινώσει την Τρίτη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας. Παρόντες στην εκδήλωση θα είναι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» θα ξεκινά από τα 200 ευρώ για τον άγαμο χωρίς παιδιά και ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση θα αυξάνεται κατά 100 ευρώ για κάθε ενήλικο μέλος της οικογένειας και κατά 50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος.

Αυτό σημαίνει ότι ζευγάρι με δύο ανήλικα παιδιά θα πρέπει να έχει ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα 400 ευρώ.

Σε πρώτη φάση, η εφαρμογή του «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» θα γίνει πιλοτικά σε 13 Δήμους της χώρας.

Πρόκειται για τις πόλεις : Δράμα, Έδεσσα, Γρεβενά, Ιωάννινα, Λευκάδα, Καρδίτσα, Χαλκίδα, Καλλιθέα Αττικής, Μεσολόγγι, Τρίπολη, Σύρος, Σάμος και τον Δήμο Μαλεβιζίου Ηρακλείου Κρήτης.

Ποιοι είναι οι τυχεροί

Δικαιούχοι του «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» θα είναι άτομα και οικογένειες που διαμένουν στους παραπάνω Δήμους τουλάχιστον από το 2012.

Οι … τυχεροί μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά μέσω του διαδικτυακού τόπου της ΗΔΙΚΑ.

Όσοι πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια (σ.σ. δείτε παρακάτω) θα δουν τα χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Τα κριτήρια είναι τα εξής:

* Μεμονωμένα άτομα ή οικογένειες χωρίς άλλα εισοδήματα θα λαμβάνουν το σύνολο του ποσού.

* Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις λαμβάνεται υπόψη η διαφορά του πραγματικού εισοδήματος από το όριο που έχει τεθεί με την απόφαση (πραγματικό εισόδημα θεωρείται το συνολικό καθαρό εισόδημα των τελευταίων 12 μηνών – μετά την αφαίρεση φόρων, εισφορών ή άλλων επιδομάτων, καθώς και το εισόδημα που απαλλάσσεται από φόρο ή φορολογείται με ειδικό τρόπο».
* Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας να μην υπερβαίνει τα 90.000 ευρώ, ποσό που προσαυξάνεται κατά 15.000 ευρώ για κάθε επιπλέον προστατευόμενο ενήλικο και κατά 10.000 για κάθε προστατευόμενο ανήλικο, με ανώτατο πλαφόν τα 200.000 ευρώ.
* Η κινητή περιουσία (αυτοκίνητα, δίκυκλα) να μην υπερβαίνει σε αντικειμενική δαπάνη τα 6.000 ευρώ.
* Δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις από άτομα που έχουν στην ιδιοκτησία τους σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη, ελικόπτερα, ανεμόπτερα και πισίνες.
* Το συνολικό ύψος καταθέσεων στα πιστωτικά ιδρύματα και η τρέχουσα αξία μετοχών και ομολόγων να μην υπερβαίνουν το διπλάσιο του εισοδήματος που αναλογεί με βάση τη ρύθμιση. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ούτε σε πενθήμερη!!

Προηγούμενο δεν έχει ό,τι συνέβη πριν και μετά τον αγώνα με την Ελβετία για την Εθνική Νέων. Απείθαρχοι παίκτες, ζημιές και καπνιστές είναι μόνο κάποια τα περιστατικά.

Ούτε σε πενθήμερη!
Απίστευτα περιστατικά σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της διαμονής της Εθνικής Νέων στην Ελβετία, με αρνητικούς πρωταγωνιστές του νεαρούς και συνάμα… επαγγελματίες διεθνείς!

Το ταξίδι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στη Ζυρίχη για κάποιους παίκτες έμοιαζε περισσότερο με ταξίδι σχολείου παρά για παιχνίδι, στο οποίο φορούσαν τη φανέλα με το εθνόσημο.

Την επομένη της βαριάς ήττας ήρθαν στο προσκήνιο επεισοδιακές συμπεριφορές από παίκτες που προκλήθηκαν μέχρι και υλικές ζημιές (!), σε τζάμια, τουαλέτες κ.α.

Μάλιστα, είναι αρκετά πιθανό κάποιοι από τους διεθνείς να τιμωρηθούν με βαριές τιμωρίες από την ΕΠΟ, εκτός από τον Βασίλη Τζαλακώστα και το επιτελείο του που ήδη αποτελούν παρελθόν και στη θέση του πάει ο Κώστας Τσάνας.

Όπως γράφει και η SportDay, ένα από τα περιστατικά που συνέβησαν (συγκεκριμένα την περασμένη Πέμπτη) είχε πρωταγωνιστές τους Δώνη (Γιουβέντους), Πόζογλου (ΠΑΟΚ) που έπαιζαν μπάλα και έσπασαν ένα έπιπλο την ώρα που μιλούσε ο Τζαλακώστας.

Οι δύο παίκτες αποκλείστηκαν από την αποστολή του φιλικού της Παρασκευής που προηγήθηκε του κυριακάτικου με την Ελβετία και δεν τους επετράπη καν να δουν το ματς ως θεατές (έμειναν στο ξενοδοχείο).

Ένας άλλος ποδοσφαιριστής που κατηγορείται πως έκανε παράπτωμα είναι ο Ρούσσος, αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Επίσης, κάποιοι άλλοι φαίνεται πως είχαν… ντέρτια και είπαν καπνίσουν κανένα τσιγαράκι για να τους φύγει ο καημός που εκπροσωπούσαν την «γαλανόλευκη», έστω και σε φιλική αναμέτρηση.

Το θέμα είναι ότι δεν λείπει το ταλέντο στους νεαρούς Έλληνες διεθνείς, αλλά το μυαλό και από ό,τι φαίνεται η Ομοσπονδία πρέπει να τους κάνει μαθήματα ηθικής για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται όταν εκπροσωπούν στο εξωτερικό ένα ολόκληρο έθνος. *Πηγή: sport-fm.gr*

Χορηγίες 2,7 εκατ. ευρώ με πλαστές ενημερότητες!!

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τις πλαστές ενημερότητες, μέσω των οποίων ομάδες απέσπασαν χορηγίες ύψους 2,7 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΑΠ. Πλαστογραφήσεις Μεγάλη Παρασκευή και από... καφενείο!
Σύμφωνα με την έκθεση της Οικονομικής Αστυνομίας που βρίσκεται ήδη στον εισαγγελέα Χάρη Λακαφώση, ομάδες απέσπασαν χορηγίες ύψους 2,7 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΑΠ προσκομίζοντας πλαστά φορολογικά ή ασφαλιστικά στοιχεία, όπως αναφέρθηκε στη "Δίκη" του ΣΚΑϊ.
ADVERTISEMENT
Παράλληλα στην εκπομπή παρουσιάστηκε και η ένορκη μαρτυρική κατάθεση του αντιπροέδρου της ΕΠΟ, Αριστείδη Σταθόπουλου ομολογεί ότι η ΕΠΟ δέχονταν φωτοτυπίες ενημεροτήτων και όχι πρωτότυπες, όπως προβλέπει ο νόμος. Στην κατάθεση της 23ης Νοεμβρίου 2011, ο κ.Σταθόπουλος, που σήμερα εκπροσωπεί την ΕΠΟ στη Superleague, αναφέρει μεταξύ άλλων: '' Στις 15-4-2011 με το υπ'αριθμ. 33 πρακτικό του ΔΣ. της ΕΠΟ ορίσθηκα μέλος της Τριμελούς Επιτροπής που σκοπό είχε να βοηθήσει την Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών κάνοντας έλεγχο σε όλους τους φακέλους των ΠΑΕ Α,Β,Γ Εθνικής κατηγορίας σχετικά με τις φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες που χρησιμοποιήθηκαν την μεταγραφική περίοδο απο 1 έως 31 Ιανουαρίου 2011. Κατά την διάρκεια του ελέγχου βρέθηκαν φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες δεν ήταν πρωτότυπες όπως έπρεπε να είναι αλλά ήταν φωτοτυπίες που δεν μπορούσαν να είμαστε βέβαιοι για την γνησιότητα ή μη αυτών. Τότε η επιτροπή μας κατ'εντολή του ΔΣ της ΕΠΟ αποφάσισε και έστειλε έγγραφα σε όλες τις ΔΟΥ και ΙΚΑ που υπήρχαν φωτοτυπίες η ενδείξεις μη ορθότητας του εγγράφου, προκειμένου να σταλούν πρωτότυπα για να γίνει ο έλεγχος της ορθότητας ή μη των αντίστοιχων φωτοτυπιών. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε ορισμένες ΠΑΕ δεν ανταοκρίνονταν στην πραγματικότητα οι φωτοτυπίες που υπήρχαν στους φακέλους με τα πρωτότυπα που εστάλησαν απο ΔΟΥ και ΙΚΑ. Αναλόγως με την παραλαβή των εγγράφων από τις αρμόδιες ΔΟΥ και ΙΚΑ και τον σχετικό έλεγχο των αντίστοιχων φωτοτυπιών των φακέλων παραδίδονταν στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ την ΕΙΜ ( Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών ) η οποία σε τακτικές συνεδριάσεις αποφάσιζε περί της πλαστότητας ή μη των εγγράφων που της παραδίδαμε".
Πλαστογράφηση τη Μεγάλη Παρασκευή!
Αξίζει από εκεί και πέρα να σημειωθεί πως οι εμπλεκόμενοι δεν δίστασαν να πλαστογραφήσουν ενημερότητα ακόμα και με ημερομηνία Μεγάλης Παρασκευής! Παράλληλα υπήρξε και φορολογική ενημερότητα ομάδας που δέχτηκε η Ομοσπονδία και παρουσιάζεται να εστάλη από... καφενείο!
Παρόλα αυτά η ΕΠΟ τιμώρησε μόνον 11 από τις 27 ομάδες που βαρύνονται με πλαστές ενημερότητες. Οι ομάδες που τιμωρήθηκαν από την ΕΠΟ για πλαστογραφία και υποβιβάστηκαν στη Δ’ Εθνική ήταν:
1) Αναγέννηση Καρδίτσας
2) Ρόδος
3) Ιωνικός
4) Εθνικός
5) Τρίκαλα
6) Παναιγιάλειος
7) Εορδαϊκός
8) Αίαντας Σαλαμίνας
9)Ασπρόπυργος
10) Κόρινθος
11)Χερσόνησος.
Με τις υπόλοιπες ομάδες που περιλαμβάνονται στο πόρισμα της Οικονομικής Αστυνομίας η ΕΠΟ δεν ασχολήθηκε, πλην των Βέροια και Παναχαϊκή τις οποίες αθώωσε. Επίσης τιμωρήθηκαν και πρόσωπα που είχαν σχέση με τις εμπλεκόμενες ομάδες και συγκεκριμένα οι Αντωνίου (Αναγέννηση Κ.-δύο χρόνια), Γαλανακόπουλος (Τρίκαλα-ένα χρόνο), Γωγάκος-Τάκης (Ηρακλής-έξι μήνες), Μαναράκης (Χερσόνησος-δύο χρόνια), Μαυρονάσιος (Κόρινθος-δύο χρόνια), Παπαπέτρου (Παναιγιάλειος-δύο χρόνια), Πηρούνιας (Εθνικός-δύο χρόνια), Πλεξίδας (Τρίκαλα-έξι μήνες), Χαραλαμπίδης (Ιωνικός-δύο χρόνια) και Χριστοφιλόπουλος (Ασπρόπυργος-δύο χρόνια).
Η κατάθεση Κουρίδη
Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει και η κατάθεση του Θεόδωρου Κουρίδη, νομικού συμβούλου της ΕΠΟ, στις στις 31/07/13 : '' Κατόπιν σχετικής έρευνας που διενεργήθηκε για την υπόθεση που αφορά φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες που χρησιμοποιήθηκαν τη μεταγραφική περίοδο 01 έως 31 Ιανουαρίου το 2011, ελέγχθησαν όλες οι ομάδες της Β' και Γ' Εθνικής κατηγορίας, καθώς και τέσσερις ομάδες της Σούπερ Λιγκ, για τις οποίες υπήρχαν υπόνοιες ότι μπορεί να υπήρχε κάποιο πρόβλημα στην ασφαλιστική ή στην φορολογική ενημερότητά τους.
Ελέγχθηκαν συνολικά 52 ομάδες και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τις φορολογικές και τις ασφαλιστικές ενημερότητες των 30 ομάδων. Παραπέμφθηκαν στην Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών της οποίας εγώ ήμουν πρόεδρος και δικάστηκαν 22. Από αυτές οι 9 ομάδες για απλή ανάκληση δελτίων αθλητικής ιδιότητας επειδή δεν κατέθεσαν νοθευμένο έγγραφο μεν, όμως κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου η ισχύς των προσκομισθέντων εγγράφων ( ασφαλιστικές η φορολογικές ενημερότητες ) είχαν λήξει. Οι ομάδες αυτές είναι οι εξής : 1)ΤΑΠ ΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΠΑΝΟΜΗΣ, 2)ΠΑΕ ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, 3)ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ, 4)ΠΑΕ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ, 5)ΤΑΠ ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, 6)ΤΑΠ ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ, 7)ΠΑΕ ΠΑΟ ΡΟΥΦ, 8)ΠΑΕ ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ, 9)ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ ΑΟ ΠΥΡΓΟΥ. Για 9 ομάδες ανακρίθηκαν τα δελτία λόγο δόλιας έκδοσής τους (νοθευμένα-πλαστά δικαιολογητικά). Οι ομάδες αυτές είναι: 1)ΠΑΕ ΤΑΠ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ, ΠΑΕ ΕΝΩΣΗ ΑΟ ΠΑΝΑΣΠΡΟΠΥΡΓΙΑΚΟΣ, 3)ΠΑΕ ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, 4)ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, 5)ΠΑΕ ΟΣΦ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ, 6)ΠΑΕ ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ, 7)ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 8)ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΟ ΜΑΝΗΣ και 9)ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΟ. Δύο ομάδες, η ΠΑΕ ΓΑΣ ΒΕΡΟΙΑ και η ΠΑΕ
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005, ενώ κατέθεσαν νοθευμένα δικαιολογητικά, κρίθηκε ότι δεν είχαν δόλο ως ομάδες, αλλά ήταν παθούσες από συμπεριφορά τρίτων. Για τις ομάδες αυτές υπήρξε απλή ανάκληση των δελτίων. Δύο ομάδες, η ΠΑΕ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ και η ΤΑΠ ΑΣ ΦΩΚΙΚΟΣ, απαλλάχθηκαν διότι τα δικαιολογητικά τους ήταν καθ' όλα νόμιμα".
Επιπλέον, αποκαλύφθηκε και βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιώς, στο οποίο στέλεχος μεγάλης ΠΑΕ με τα αρχικά Α.Κ. εμφανίζεται ως συνδετικός κρίκος προφυλακισμένων και κατηγορουμένων στην υπόθεση του φορτίου ηρωίνης του δεξαμενοπλοίου ΝΟΟR ONE.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Οι δύο όψεις του νομίσματος Ρανιέρι...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για την μεγάλη κουβέντα η οποία έχει σηκωθεί γύρω από τον Ιταλό προπονητή και στέκεται στα όσα είδε στο ματς με την Φινλανδία από τον ομοσπονδιακό τεχνικό.  
Δεν είναι καμία σοφία, δεν είναι κάτι που δεν ξέρετε, αλλά μερικές φορές τα αυτονόητα είναι απαραίτητο να τονίζονται. Τον κάθε προπονητή παγκοσμίως τον στηρίζει μόνο ένα πράγμα, τα αποτελέσματα. Τίποτα άλλο. Ούτε οι διοικήσεις, ούτε οι ιδιοκτήτες, ούτε οι παίκτες, ούτε οι οπαδοί, ούτε κανείς άλλος.
ADVERTISEMENT
Συνεπώς και τον Ρανιέρι δεν πρόκειται να τον στηρίξει καμία διοίκηση, κανένας ποδοσφαιριστής, κανένας Καραγκούνης που θα κάτσει δίπλα του, κανένας ποδοσφαιριστής που θα πει στην διοίκηση ή στον κόσμο ότι είναι καλός και κάνει εξαιρετική δουλειά, κανένας δημοσιογράφος που θα γράψει ή θα πει δύο καλές κουβέντες.
Ανεξάρτητα λοιπόν αν η ΕΠΟ έχει πρόθεση να του ανανεώσει το συμβόλαιο μέχρι το 2018 και το Μουντιάλ ή μέχρι το 2048, το μόνο που μπορεί να κρατάει στον πάγκο της Εθνικής τον Ρανιέρι είναι τα αποτελέσματα. Ούτε καν το παίζει δεν παίζει καλά, αλλά το αποτέλεσμα. Τον Σάντος για παράδειγμα ο κόσμος ήθελε να τον δει να φεύγει πολύ νωρίτερα, αλλά με πρόκριση στα τελικά του Euro και εκεί με πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και μετά με πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ και στην Βραζιλία με πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου και αποκλεισμός από τις 8 στην διαδικασία των πέναλτι ποιός να τον κουνήσει. Εφυγε μόνο επειδή ο ίδιος ήθελε να φύγει και βρήκε δουλειά στην Εθνική Πορτογαλίας! Ασε τον Τύπο και τον κόσμο να λέει γιατί έβαζε τον Κατσουράνη και τον Καραγκούνη...
Πάμε τώρα και στον Ρανιέρι. Αν τα αποτελέσματα έρχονται και ο ίδιος θέλει θα μείνει όχι μόνο μέχρι το 2018, αλλά μέχρι το 2028 θα μείνει! Αν όμως τα αποτελέσματα δεν έρχονται, για κάθε μία ήττα θα επιταχύνεται και η αντίστροφη μέτρηση της αποχώρησής του, είτε με παραίτηση, είτε με απόλυση. Μέχρι και οι Ιρλανδοί δημοσιογράφοι τον ρώτησαν για αυτό. Κερδίζει την Βόρεια Ιρλανδία, όλα καλά και συνεχίζουμε. Χάνει από την Βόρεια Ιρλανδία τότε υπάρχει πρόβλημα. Δεν λέω ότι απολύεται την επομένη το πρωί, αλλά λέω ότι πλέον από εκεί και πέρα σε κάθε ματς θα παίζει το κεφάλι του.
Πώς να το κάνουμε τώρα, δεν θα αλλάξουμε τους νόμους του ποδοσφαίρου. Και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε τον Μόγιες με 6ετές συμβόλαιο και σκέφτονταν όταν τον προσέλαβε, αν ηλικιακά προλάβαινε να ξεπεράσει το ρεκόρ του Σερ Αλεξ και να μείνει περισσότερα χρόνια στον πάγκο της από αυτόν. Και μάλιστα τον προσέλαβε με υπόδειξη του Σερ Αλεξ και την απόλυτη στήριξή του. Μετά από μερικούς μήνες τον έστειλε στο ταμείο ανεργίας γιατί απλά τα αποτελέσματα ήταν για κλάματα.
Εντυπωσιασμοί του τύπου “ότι και να λένε κάποιοι ο Ρανιέρι θα μείνει για χρόνια” είναι για μικρά παιδιά. Κερδίζει ο Ρανιέρι θα μείνει για χρόνια, χάνει ο Ρανιέρι, ετοιμάζει βαλίτσες για Ιταλία. Αφαιρέστε το όνομα Ρανιέρι και βάλτε στη θέση του το όνομα Μουρίνιο ή όποιο άλλο θέλετε. Δεν αλλάζει τίποτα.
Πάμε τώρα και στην ουσία. Τα όσα είδαμε από τον Ρανιέρι στην Φινλανδία και γενικά τα όσα έχουμε δει ως τώρα δεν είναι ούτε για να έχουμε ανοίξει κουβέντα για το αν πρέπει να φύγει (προς Θεού), ούτε για να ανοίξει η κουβέντα αν τον θέλουμε μαζί μας και στο Μουντιάλ του 2018 (προς Θεού Νο2). Ο Ρανιέρι είναι ένα μεγάλο όνομα της προπονητικής με βαρύ βιογραφικό που έχει έρθει στην Ελλάδα για να κοουτσάρει Εθνική ομάδα (κάτι που δεν το έχει ξανακάνει) και προσπαθεί να προσαρμοστεί. Και στη νέα πραγματικότητα της καριέρας του (ομοσπονδιακός τεχνικός και όχι μάνατζερ συλλόγου), αλλά και στην ποδοσφαιρική πραγματικότητα της Ελλάδας την οποία αγνοεί. Από το πιο απλό της, τους παίκτες της ομάδας και τις δυνατότητές του, μέχρι το πιο σύνθετο, τι σημαίνει ΕΠΟ, Τύπος, κ.τ.λ.π.
Θέλει το χρόνο του για να μπορέσουμε να τον κρίνουμε, αλλά το πρόβλημα για αυτόν είναι ότι δεν τον έχει. Είναι τέτοια η φύση των προκριματικών του Euro (πρωτάθλημα 10 αγωνιστικών) που κάθε ματς μετράει για τρία ή τέσσερα σε αντιστοιχία συλλογικών πρωταθλημάτων. Αρα και η κάθε ήττα μετράει για 3! Μία ήττα την διορθώνεις στις εννιά υπόλοιπες αγωνιστικές, μία ήττα και μία ισοπαλία επίσης την διορθώνεις στις υπόλοιπες οκτώ αγωνιστικές, δύο ήττες και μία ισοπαλία όμως αρχίζει και γίνεται εξαιρετικά αμφίβολο αν μπορείς να τις διορθώσεις στις επόμενες επτά αγωνιστικές.
Ο Ρανιέρι λοιπόν στην Φινλανδία άρχισε να λειτουργεί σαν νέος προπονητής που πλέον ξέρει, έχει δει καταλαβαίνει και σκοπεύει να εφαρμόσει τις δικές του ιδέες. Για παράδειγμα ένα ματς που είδε των Ελπίδων κόντρα στην Πολωνία ήταν αρκετό για να τον πείσει ότι ο Μαυρίας πρέπει να παίζει βασικός στην Ανδρών. Οι ιδέες του στη Φινλανδία ήταν και καλές και κακές. Η επιλογή να βάλει τους Καρέλη, Μαυρία στα άκρα, είχε λογική. Ηθελε γρήγορους παίκτες οι οποίοι θα δείξουν και μεγάλη διάθεση στο μαρκάρισμα των αντίπαλων μπακ. Συνέβη ως ένα βαθμό, παρά ταύτα δεχτήκαμε γκολ από ακραίο μπακ σε φάση που αρκετοί παίκτες της Εθνικής δεν λειτούργησαν σωστά ανασταλτικά, ανάμεσά τους και ο Καρέλης με την κακή επιστροφή. Παρά ταύτα η επιλογή του Ρανιέρι είχε ποδοσφαιρική λογική, ήταν σωστή και παρά τα όποια προβλήματα εν μέρει δικαιώθηκε με το γκολ του Καρέλη.
Ποδοσφαιρική λογική είχε και η επιλογή να παίξει κάποια στιγμή με 3 στόπερ, εδώ όμως φάνηκε ότι ο Κλαούντιο Ρανιέρι δεν ξέρει καλά τους παίκτες του. Δεν ξέρει με λίγα λόγια ότι ο Βύντρα είναι πολύ καλύτερος να παίξει ως τρίτος στόπερ σε άμυνα με 3, παρά να παίξει ως δεξί μπακ εξτρέμ από την στιγμή που δημιουργικά έχει μεγάλα μειονεκτήματα. Ο Ρανιέρι έπαιξε με 3 στόπερ για να ανεβάσει τα ακραία μπακ του πάνω από την σέντρα, αλλά δημιουργικά δεν πήρε τίποτα από αυτή την αλλαγή.
Ο Τοροσίδης πάλευε να λειτουργήσει ως εξτρέμ με ανάποδο πόδι και ο Βύντρα πάλευε να παίξει κάτι που 10 χρόνια που παίζει ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο δεν το έχει καταφέρει. Αν ο Ρανιέρι ήξερε καλά το ρόστερ του θα έκανε το εξής. Θα έβγαζε τον Μαυρία και δεν θα πέρναγε στο ματς τρίτο στόπερ, αλλά αριστερό μπακ. Είτε τον Σταφυλλίδη, είτε τον Γιαννούλη. Τρίτος στόπερ θα έπαιζε ο Βύντρα, δεξί χαφ θα έπαιζε ο Τόρο και αριστερό ο Σταφυλλίδης ή ο Γιαννούλης. Στην χειρότερη θα έβγαζε τον Μαυρία και θα έβαζε ένα κανονικό δεξί μπακ που ξέρει να ανεβαίνει και να δημιουργεί (δηλαδή τον Σκόνδρα) καιπάλι θα πέρναγε τον Βύντρα στόπερ.
Παρά ταύτα η σκέψη ήταν σωστή και δεν μπορεί να γίνει κριτική για αυτήν την επιλογή. Οταν θα περάσει λίγος καιρός και θα έχει πλέον ολοκληρωμένη γνώμη για το τι μπορεί να κάνει ο Βύντρα και ο κάθε Βύντρα, τότε θα μπορεί να κριθεί με μεγαλύτερη ασφάλεια. Το πρόβλημα όμως παραμένει ότι δεν έχει το χρόνο, να μαθαίνει χωρίς να κερδίζει. Πρέπει και τα δύο να συμβαίνουν ταυτόχρονα.
Διότι καλή είναι η ανανέωση, αλλά δεν θα μας στείλει από μόνη της στα τελικά του Euro. Χρειάζεται να γίνει, αλλά χρειάζεται και τρόπος για να γίνει. Η μαζική χρησιμοποίηση παιδιών που έχουμε μονοψήφιο αριθμό παιχνιδιών στην Εθνική Ανδρών (πέντε στην αρχική ενδεκάδα στο ματς με την Φινλανδία) όταν γίνεται σε ματς που... καίνε και μπορούν να μας στοιχίσουν ακόμη και την πρόκριση...
Στο δια ταύτα ο Ρανιέρι θέλει το χρόνο του, αλλά ο μόνος που μπορεί να του τον προσφέρει είναι ο ίδιος και τα αποτελέσματα της ομάδας. Κανείς άλλος!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Νίκες...!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τα παιχνίδια του Άρη και την συνέχεια που αποτελεί μονόδρομο, ενώ στέλνει...υστερόγραφα αγάπης!
Ο ΑΡΗΣ έκανε αυτό που έπρεπε την Κυριακή. Πήρε έστω και...δύσκολα τους 3 βαθμούς της νίκης με το 3-1 να είναι το τελικό αποτέλεσμα, αλλά να διαμορφώνεται στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα. 
ADVERTISEMENT
Δεν ξέρω πόσοι έχουν την αίσθηση ότι ο ΑΡΗΣ θα μπαίνει μέσα και θα μοιράζει πεντάρες, αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει τουλάχιστον μέχρι τον Γενάρη. Από κει και έπειτα και με τους Σανιά, Νλουντούλου, Κογκνού συν τις άλλες προσθήκες είναι πολύ πιθανόν να συμβαίνει και αυτό. Ως τότε στα 9-10 παιχνίδια που θα έχει η ομάδα αυτό το οποίο πρέπει να κάνει είναι να κερδίζει.
Ήδη η παρουσία του Πόι με δύο ασίστ και ένα γκολ φαίνεται ότι μπορεί να κάνει την διαφορά. Θεωρώ ότι σημαντική βοήθεια θα δώσει και ο Παναγιώτης Ατματσίδης, όπως ήδη έδωσε πχ ο Μάριος Παπαδόπουλος. Ο ΑΡΗΣ και 3-4 βαθμούς πίσω να είναι τον Γενάρη από τον πρώτο Πανσερραικό, δεν θα έχει πρόβλημα στο τέλος. Ως τον Γενάρη όμως χρειάζεται νίκες και μόνο νίκες έστω και δύσκολα.
Σίγουρα κάθε αντίπαλος παίζει με τον ΑΡΗ σαν να παίζει τον τελικό των τελικών. Κατανοητό και φυσικά θεμιτό. Κάποια παιχνίδια μπορεί και να στραβώσουν όπως έγινε με τον Καμπανιακό ή να μπουν γκολ σαν αυτό του Μίτσικα που ντύθηκε Πελέ στην απόδραση των 11, αλλά ο ΑΡΗΣ οφείλει να μείνει προσηλωμένος στον στόχο του, αρχικά ως τον Γενάρη και από εκεί και πέρα τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα.
ΥΓ1 Ευχαριστώ πολύ το gazzetta και ειδικά τον Μιχάλη για την “προώθηση” της εκπομπής ( http://www.gazzetta.gr/stili/media-cafe/article/659286/o-kalos-o-kakos-k... ) που ήδη από την πρώτη μέρα στην Θεσσαλονίκη έχει αναγκάσει πολλούς να...γυρίσουν την βελόνα ή μάλλον για να είμαστε ακριβείς να βάλουν στο 1 της ψηφιακής μνήμης το Libero! Υποσχόμαστε να ανταποδώσουμε αν και είναι δύσκολο. Τι να κάνουμε δηλαδή για το gazzetta.gr που είναι πρώτο και με διαφορά από τον δεύτερο;
ΥΓ2 Μπράβο στο μπασκετικό ΑΡΗ για το παλικαρίσιο διπλό στην Ελευσίνα. Χωρίς να ξεχνάμε ότι φέτος το...πρωτάθλημα για τον ΑΡΗ είναι η εξυγίανση, ήδη η ομάδα του Πρίφτη έχει μία μεγάλη απώλεια χάρη στους...φωστήρες που όρισαν τρια ματς του ΑΡΗ σε διάστημα έξι ημερών. Το πλήρωσε ο Τόμας με την θλάση παραμονές του τοπικού ντέρμπι που όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει για το γόητρο σε όποια κατάσταση και αν είναι οι δυο ομάδες. Θα τα πούμε όμως για τον Αυτοκράτορα και τον συμπολίτη που χάρη σε εμάς έμαθε αριθμητική (1,2,3,... 10 χρόνια κτλ), προπαίδεια (7 τίτλους που έχει επί 3 για να φτάσουν στα τρόπαια ΑΡΗ) και λοιπές μαθηματικές πράξεις μέσα στην εβδομάδα!
ΥΓ3 Παρακαλείται ο κύριος βοηθός που ήταν την Κυριακή στην 2, να παραδώσει την σημαία και να ασχοληθεί με κάτι άλλο. Δυο οφσάιτ, ένα μέτρο πίσω ο Ρένια. Πλάκα, πλάκα μήπως πρέπει να ασχοληθεί λίγο ο επίσημος ΑΡΗΣ με όλους αυτούς;
ΥΓ4 Το Σάββατο θα...παραγγείλω από Room Service Δημήτρη μου; Να είσαι έτοιμος γιατί θα νιώσεις όπως παλιά κοιτώντας το ταβάνι!
ΥΓ5 Για το δίευρο τα είχαμε σημειώσει φυσικά πριν να βγει η ανακοίνωση από τους συνδέσμους. Σήμερα πιστεύω ότι ο Γαλανός θα σημειώσει πως...καταργείται. Φυσικά περιμένουμε με ενδιαφέρον και όλα τα υπόλοιπα, αλλά μην περιμένετε αμέσως μετά οι...δημοσιογράφοι να γίνουν ορκωτοί λογιστές και να ελέγξουν πόσα χρήματα έχει βάλει από την τσέπη του ο επικεφαλής του τμήματος. Αυτή είναι δουλειά του ΑΣ. Απλά και ήρεμα.
ΥΓ6 Νομίζω ότι πλέον άπαντες κατάλαβαν. Η ανταποδοτικότητα είναι βέβαια μέρος του παιχνιδιού. Απλά σύντομα κάποιοι θα αντιληφθούν ότι το σπορ είναι πολύ δύσκολο! Θα επανέλθω!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ξύστε, σκουπίστε, αρχίσατε!!

Η αυλαία της Basket League ΣΚΡΑΤΣ άνοιξε και ο Βασίλης Σκουντής  τις εντυπώσεις του από το πρώτο...ξύσιμο της νέας σεζόν!
Δεν μας έκανε κατά τι σοφότερους η πρεμιέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ, αλλά (για να μην είμαι κιόλας άδικος) δεν μας βύθισε κιόλας στο σκοτάδι...
ADVERTISEMENT
Κοινώς, η αυλαία της νέας σεζόν άνοιξε με φυσιολογικά αποτελέσματα, έστω κι αν η εξέλιξη κάποιων αγώνων δεν ήταν ακριβώς η αναμενόμενη...
Για τον υπερασπιζόμενο τα σκήπτρα του, λαβωμένο από τους τραυματισμούς και προερχόμενο από τον θρίαμβο επί του αιωνίου αντιπάλου του, Παναθηναϊκό ο αγώνας με την αξιόμαχη Νέα Κηφισιά ήταν μια υποχρέωση που έπρεπε να διεκπεραιωθεί με τον πιο... αναίμακτο τρόπο, ελέω και της έναρξης της Ευρωλίγκας. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ακόμη και με... μισή ομάδα, που μάλιστα είναι αναδομημένη, νεανική και καινούργια, οι «πράσινοι» διαχειρίζονται με επιτυχία τις καταστάσεις και αυτό το πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό και ο νεόκοπος στην Ελλάδα, αλλά παρεξηγημένος (από τους ξερόλες της φάρας μας) , Ντούσκο Ιβάνοβιτς.
Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός είχε να... κουλαντρίσει ένα πολύ πιο σοβαρό και πολλαπλό διακύβευμα και υπ' αυτήν την έννοια η (εντέλει άνετη) επικράτηση του επί του Απόλλωνα Πατρών εγκυμονούσε περισσότερους κινδύνους. Οι «ερυθρόλευκοι»  όφειλαν να ξεπεράσουν το σοκ του αποκλεισμού από τον Παναθηναϊκό, να καλύψουν τα κενά των πέντε απόντων και της παντελούς έλλειψης ενός σμολ φόργουορντ και να εισέλθουν ανώδυνα στην μετά τον Μπαρτζώκα εποχή, χωρίς αυτή τη στιγμή να είναι σαφές εάν πρόκειται κιόλας για μια νέα εποχή Τόμιτς. Α, και κάτι ακόμη: έστω κι αν ο αγώνας διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών έπρεπε κυρίως να ξεπεράσουν την λόγω και έργω εκδηλωμένη αγανάκτηση των οπαδών τους το βράδυ της Πέμπτης όταν επέστρεψαν από το ΟΑΚΑ στο ΣΕΦ.
Για να είμαι ειλικρινής μου προξένησε έκπληξη η δυσκολία με την οποία επιβλήθηκε-και μάλιστα στην παράταση, όπως είχε συμβεί και πέρυσι- ο ΠΑΟΚ του Ρεθύμνου, που ενσωμάτωσε σε χρόνο dt τον Ολλανδό Σάφτενααρ και αποδείχθηκε σκληρό καρύδι. Εντέλει ο «Δικέφαλος του Βορρά» απέφυγε τη νίλα, χάρη στην ολύμπια ψυχραιμία και στο φονικό ένστικτο του Κώστα Χαραλαμπίδη ο οποίος περπατάει στα 39 (!) και καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να αποτελέσει από μόνος του μια κατηγορία στο παγιωμένο και συστηνόμενο ως «πρωτάθλημα δυο ταχυτήτων».
Η επανακάμψασα στη Basket League, μετά από απουσία τριών ετών, ΑΕΚ έχει βρει τον εξ Ηλείας μάστορα της! Ο νεοφώτιστος Κόροιβος Αμαλιάδας την έχει νικήσει τέσσερις φορές σε ισάριθμες αναμετρήσεις (δυο στην Α2, μία στο Κύπελλο και μια σαφώς ιστορική στη χθεσινή πρεμιέρα με κρεσέντο στο τελευταίο τετράλεπτο) και σε αντίθεση με την ποδοσφαιρική ομάδα, η οποία στη δική της πρεμιέρα στη Football League άλωσε το Αίγιο, την υποχρεώνει να επιδιώξει την πολυπόθητη «καινούργια αρχή» στο ματς με τον Πανιώνιο.
Ο Πανιώνιος πάλι είναι μια ομάδα... Βeta όπως επισημαίνουν και οι υπό κατασκευήν και υπό διαμόρφωση ιστοσελίδες! Κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου, όπως και στο ματς Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Πατρών αγωνίστηκε με μια χούφτα εφήβων, που ρίχτηκαν καταμεσής του ωκεανού και χωρίς σωσίβιο! Σιγά σιγά οι «κυανέρυθροι» θα αποκτήσουν εικόνα κανονικής ομάδας και μόνο τότε θα κριθούν ως τέτοια. Οσο για τους Ροδίτες φαίνεται ότι ψάρεψαν κανονικό λαβράκι στο πρόσωπο του Αμερικανού γκαρντ Μάικ Τζέιμς, ο οποίος κόντεψε να πετύχει ένα από πολλών ετών στοιχειωμένο (στη Βasket League) «triple double figure» με 24 πόντους, 8 ριμπάουντ, 9 ασίστ και αναδείχθηκε με το σπαθί του MVP της πρεμιέρας.
Για τον Αρη που προερχόταν από τον αποκλεισμό του στο Κύπελλο (από τη Νέα Κηφισιά) το ματς στην Ελευσίνα αποτελούσε μια σοβαρή δοκιμασία αντοχών, ανακλαστικών και χαρακτήρα. Οι «κίτρινοι», παρά τον τραυματισμό του Τόρεϊ Τόμας (στο τρίτο δεκάλεπτο), στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και  την έβγαλαν καθαρή. Δεν ξέρω μέχρι πού θα φτάσει ο Αρης, μπορεί ωστόσο να καυχιέται διότι διαθέτει τον πολυτάλαντο Αλέξανδρο Βεζένκοφ,  ο οποίος στην... τρυφερή ηλικία των 19 ετών είναι ήδη ο ηγέτης της ομάδας και ένας εν τη γενέσει του σούπερ σταρ του πρωταθλήματος.
Για τον ΚΑΟΔ μόνο καλά λόγια μπορώ να (ξανα)γράψω! Δεν ξέρω εάν θα (ξανα)ρίξει στο καναβάτσο τον Ολυμπιακό ή εάν θα (ξανα)κοντέψει να κάνει τη ζημιά στον Παναθηναϊκό, σίγουρα πάντως (ξανα)νίκησε για τρίτη φορά σε ισάριθμα ματς τα Τρίκαλα και επιφυλάσσεται δια τα περαιτέρω. Οι διαρκώς υποτιμώμενοι Δραμινοί έχουν δυναμική και τώρα (στην τέταρτη σερί και πέμπτη στο σύνολο, παρουσία τους) που αρχίζουν να ενηλικιώνονται και να αποκτούν αυτοπεποίθηση, μπορούν να επενδύσουν περισσότερο πάνω της.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Το κορυφαίο μυαλό του ποδοσφαίρου!!

Ο Γιώργος Καραμάνος καταγράφει τα επιτεύγματα του Μόντσι που σε 12 χρόνια έφερε στη Σεβίλλη επτά τίτλους και μεταγραφικά κέρδη περίπου 300 εκατ. ευρώ.
Σε κάθε μεταγραφική περίπτωση ελληνικού ενδιαφέροντος που είχε να κάνει με τη Σεβίλλη, ήξερα και ξέρω ότι θα ήταν αδύνατο να μάθω κάτι από εκείνον. Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλους ομόλογους του, ο Ραμόν Ροδρίγκεθ Βερδέχο αν και σε ταλαιπωρούσε, μετά από τις τρεις ή τέσσερις κλήσεις ανέκαθεν απαντούσε στο τηλέφωνο. Πάντα όμως ήταν απότομος και δεν του έπαιρνες κουβέντα. Το γνώριζα εξ αρχής. Οπότε το τηλεφώνημα πιο πολύ το έκανα για να δει ο εκάστοτε αρχισυντάκτης ή διευθυντής που το ζητούσε, ότι το πάλεψα και μαζί του. Εγώ βέβαια θα προσπαθούσα να κάνω τις διασταυρώσεις αργότερα από άλλες πηγές. Εκείνοι όμως δεν γνώριζαν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να βγάλεις είδηση από τον πλέον διαβόητο των τεχνικών διευθυντών, αυτόν που στην πιάτσα άπαντες έμαθαν να αποκαλούν σκέτο Μόντσι.
Αυτός ο τύπος που επί μία δεκαετία (1990-2000) υπήρξε μία χρυσή ... δευτεράτζα σαν μόνιμος αναπληρωματικός τερματοφύλακας στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» και ενίοτε γινόταν αντικείμενο χλευασμού, θα έπαιρνε ως παράγοντας την «εκδίκηση» του. Μόνο που αυτή θα ήταν για το καλό όχι μόνο το δικό, μα του αγαπημένου του συλλόγου. Τα χρόνια που ακολούθησαν την απόσυρση του από την ενεργό δράση (ή από τους πάγκους καλύτερα) και στα οποία εκείνος ηγήθηκε έως και τις μέρες μας της μεταγραφικής πολιτικής των Ανδαλουσιανών, θα αναδεικνύονταν ως τα κορυφαία στην ιστορία τους.

Αυτό το καλύτερα μάλιστα έχει διττή σημασία που το απογειώνει ακόμα περισσότερο ως νόημα. Πρόκειται για τον εκπληκτικό συνδυασμό της κατάκτησης τίτλων και της εισροής εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία. Ας ξεκινήσουμε όμως από το δεύτερο σκέλος, για να δούμε με ποιο τρόπο 46χρονος πλέον «διαχειριστής» της Σεβίλλης την οδήγησε στο απόγειο των δυνατοτήτων της και σε σχέση πάντα με τους γίγαντες εγχώριους ανταγωνιστές της...
Από το 2001 όταν ανέλαβε το πόστο στο πλευρό του τότε προέδρου, Ρομπέρτο Αλές Γκαρθία, το μπάτζετ που είχε να διαχειριστεί ήταν πάρα πολύ μικρό. Ηταν η πρώτη σεζόν μετά την επιστροφή στην Primera Division και χρήμα ακόμα δεν υπήρχε. Κατά συνέπεια ο Μόντσι όφειλε να κινηθεί έξυπνα στο παζάρι. Το πρώτο πράγμα που έκανε, ήταν να οργανώσει το δίκτυο του. Αρχικά ήταν δύο οι βοηθοί του και το 2006, χρονιά που ήρθε η πρώτη τεράστια επιτυχία, ο αριθμός είχε αυξηθεί στα 10 άτομα.
Πλέον το νούμερο είναι διπλάσιο και εκτενώς διασκορπισμένο σε κάθε περιοχή του πλανήτη. Ακόμα και από την Ασία έρχονται αναφορές και όλες συγκεντρώνονται στο γραφείο του. Για τις περιπτώσεις που έχουν ενδιαφέρον στέλνει συνήθως κάποιον εκ των Πάμπλο Μπλάνκο, Βίκτορ Ορτα, Ραμόν Βάθκεθ. Για τους παίκτες όμως που για κάποιο λόγο του κάνουν κλικ και κοστίζουν περισσότερο, μπαίνει ο ίδιος στο αεροπλάνο. Γενικότερα πάντως το σύστημα-δίκτυο που έχει υπό την εποπτεία του έχει εγκωμιαστεί ακόμα και από τον Νο1 ατζέντη στον κόσμο: «Ο τρόπος που ψάχνεται ο Μόντσι είναι μοναδικός!» Καλύτερο παράσημο δεν μπορεί να υπάρξει από εκείνο που έδωσε κοτζάμ Ζόρζε Μέντες.

Σε εκείνη την παρθενική σεζόν του λοιπόν (2002-'03, τότε πήρε δανεικό από τον Αγιαξ και τον Νίκο Μαχλά) έκανε και την κορυφαία αγορά του. Αφού εντόπισε τον Ντάνι Αλβες σε ένα φιλικό τουρνουά της Μπαΐα στην Ισπανία, πλήρωσε για χάρη του 500.000 ευρώ. Εξι χρόνια αργότερα θα τον πουλούσε για 35 εκατ. ευρώ. Κάπως έτσι λοιπόν κατάφερε να δημιουργήσει μία περιουσία στο σύλλογο. Αγοράζοντας κατά βάση φθηνά και πουλώντας πάντοτε από ακριβά έως πανάκριβα. Σε αυτά τα χρόνια μέχρι και τώρα, υπολογίζεται ότι μέσες άκρες πλήρωσε για μεταγραφές 150 εκατ. και από τις πωλήσεις έβγαλε κέρδος 200 εκατ. Σε αυτό το νούμερο προσθέστε και τα περίπου 100 εκατ. που έφερε στα ταμεία από την επένδυση στις ακαδημίες (Σέρχιο Ράμος, Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες, Χεσούς Νάβας, Αλμπέρτο Μορένο κ.α.).

Εκείνος ήταν που επέλεξε τον Φρεντερίκ Κανουτέ και τον Λουίς Φαμπιάνο από τις ρεζέρβες Τότεναμ και Πόρτο αντίστοιχα. Που πλήρωσε δύο χαρτιά για τον Ζούλιο Μπαπτίστα και τον έδωσε στη Ρεάλ για 25 ή ακόμα και τον Κρίστιαν Πόουλσεν ως ελεύθερο, για να τον πουλήσει με 10 εκατ. στη Γιουβέντους. Τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν πολλές. Οπως οι Αντριάνο, Κοντογκμπιά, Μεδέλ, Σκιλασί. Κορυφαίο πρόσφατο deal του ήταν ο Ιβάν Ράκιτιτς που πήγε ελεύθερος και έφυγε για τη Μπαρτσελόνα αφήνοντας στα ταμεία κοντά στα 20 εκατ. κέρδος. Ακόμα και το μεγαλύτερο ρίσκο που πήρε ποτέ ο Μόντσι, αυτό με τα 14 εκατ. για τον Αλβαρο Νεγρέδο, του βγήκε, καθώς τον έδωσε στη Μάντσεστερ Σίτι με 10 εκατ. παραπάνω.
Σε όλους αυτούς και άλλους πολλούς, θα πρέπει να προστεθούν και όσοι δεν πωλήθηκαν, αλλά αγοράστηκαν... τσάμπα και έπαιξαν μπαλάρα, αφήνοντας εποχή, γιατί κι αυτό επιτυχία είναι. Οι κορυφαίοι σε αυτή την κατηγορία είναι οι μεγάλοι αρχηγοί. Ο Αντρές Παλόπ που σκούπιζε για χρόνια τον πάγκο της Βαλένθια και ο Φερνάντο Ναβάρο που έπαιζε στη Segunda με την Ελτσε ή ο παικταράς Ρενάτο, ακόμα και ο Μαρέσκα.
Φυσικά υπήρξαν και αποτυχημένες επενδύσεις. Δεν γίνεται σε όλα αυτά τα χρόνια να είναι τα πάντα τέλεια. Δεν του βγήκαν όλα τα ρίσκα και γι αυτό πολλοί εξακολουθούν να τον κατηγορούν στη Σεβίλλη. Τα 12 εκατ. στον Κονέ, τα εννέα στον Τσεβαντόν, τον Ακόστα, τον Ζοκορά και τον Κονκό, τα οκτώ για τον Μοσκέρα, τα έξι για τον Γκουαρέντε, τον Αλέξις και τον Μανού ντελ Μοράλ. Οπως όμως είπαμε και οι λάθος επιλογές μέσα στο παιχνίδι είναι. Ωστόσο, ακόμα και με τα λάθη που έκανε, δεν έπεσε ποτέ στην εκτίμηση του προέδρου Χοσέ Μαρία ντελ Νίδο (2003-'13). Χάρη σε όλα τα παραπάνω οι δυο τους οδήγησαν τους Σεβιγιάνους στην κατάκτηση επτά τίτλων, ενώ έφτασε το 2006 ακόμα και στην 1η θέση της βαθμολογίας συλλόγων της IFFHS. Τότε που κέρδισε το σεβασμό όλων με τη μπαλάρα που έπαιξε...
Τα δύο διαδοχικά Κύπελλα UEFA (2006, 2007) και το περσινό Europa League, μαζί με το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ του 2006, τα εγχώρια Κόπα ντελ Ρέι (2007, 2010) και το ισπανικό Σούπερ Καπ (2007). Πρόκειται για τεράστιες επιτυχίες και μάλιστα μαζεμένες, όταν σε όλη την προηγούμενη ιστορία του συλλόγου, οι τίτλοι ήταν ένα τρία Κύπελλα και ένα πρωτάθλημα και αυτά πριν το 1950!

Ολα τα παραπάνω λοιπόν καταδεικνύουν το ρόλο του εκπληκτικού αυτού τεχνικού διευθυντή αν και ο εν λόγω παράγοντας δεν μπορεί να μπει σε αυτό το στενό πλαίσιο, μιας και κάνει πολλά παραπάνω. Ο λόγος όμως που γράφτηκε όλο αυτό το αφιέρωμα για τον Μόντσι έχει να κάνει με το συμβόλαιο του. Τούτο ολοκληρώνεται το 2017 και κυκλοφόρησε έντονα στην Ισπανία η φήμη ότι θα φύγει το καλοκαίρι από τη Σεβίλλη. Ο προορισμός δεν είναι γνωστός, αλλά τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Ηδη έχει γίνει μία συνάντηση στο Μόναχο με τον αδερφό και μάνατζερ του Πεπ Γκουαρδιόλα, Πέρε. Ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε μιλήσει μαζί του όταν ήταν στη Ρεάλ και του είχε πει ότι θα ήθελε κάποτε να συνεργαστούν (σ.σ.: κάτι τέτοιο δεν γίνεται να συμβεί εφόσον υπάρχει στη μέση ο Ζόρζε Μέντες). Επίσης η Τότεναμ έχει εκφράσει ενδιαφέρον, ενώ πιο πολύ απ' όλους έχει προχωρήσει η Ζενίτ που του έχει δώσει συμβόλαιο με λευκή επιταγή για να βάλει το ποσό που θέλει.
Εκείνος όμως είναι κοινό μυστικό πως κοιτάζει προς το «Καμπ Νόου», απ' όπου πιστεύεται ότι τον έχουν προσεγγίσει. Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά για τον Αντονι Θουμπιθαρέτα, τον οποίο αποδοκιμάζουν οπαδοί και μέρος του Τύπου. Θα είναι πολύ δύσκολο να μακροημερεύσει στο πόστο του στη Μπαρτσελόνα. Ισως λοιπόν να έχει βάση η αναμονή του Μόντσι για τη Μπάρτσα. Εκεί όμως, όπως και σε όποιο μεγάλο σύλλογο και να πάει, θα πρέπει να κάνει διαφορετική δουλειά και να συμβιβαστεί με δύσκολα δεδομένα, ενώ θα δίνει λόγο σε αρκετούς που θα μπλέκονται στα πόδια του. Θα έχει επίσης να διαχειριστεί τεράστια μπάτζετ και η κριτική θα είναι τεράστια και ασήκωτη, όπως και όσα θα διακυβεύονται. Μέχρι τότε όμως ό,τι και να συμβεί, για τη δωδεκαετία που πέρασε και πάντα τηρουμένων των οικονομικών δεδομένων και μεγεθών, ο 46χρονος παράγοντας από το Κάδιθ υπήρξε ίσως ο κορυφαίος παγκοσμίως σε αυτή τη δουλειά.


*Πηγή: gazzetta.gr*

Με βασικό τον Παπανικολάου οι Ρόκετς!! (vids)

Ο Κώστας Παπανικολάου βρέθηκε στο βασικό σχήμα των Ρόκετς στο φιλικό με τους Σανς, όπου το Χιούστον επικράτησε με 95-92. 
Ο πρώην φόργουορντ του Ολυμπιακού πήρε ξανά αρκετό χρόνο συμμετοχής για τις "ρουκέτες", χωρίς πάντως να κάνει κι ανάλογα καλή εμφάνιση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Για 22:37 έμεινε στο παρκέ ο "Παπ" και είχε 4 πόντους με 2/5 δίποντα, 0/5 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο και 2 λάθη. 
ADVERTISEMENT
Βασικός πάντως για τους Ρόκετς ήταν κι ο άλλοτε συμπαίκτης του Παπανικολάου στους "ερυθρόλευκους", Τζόι Ντόρσεϊ, ο οποίος ωστόσο ολοκλήρωσε χωρίς να πάρει καν σουτ σε σχεδόν 12 λεπτά!
Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Τζόουνς (7 ριμπ., 2 ασ.) και Κάνααν, με 18 και 16 πόντους αντίστοιχα. Πρώτος σκόρερ για τους Σανς ο Μπλέντσοϊ με 13 πόντους, ενώ 12 πρόσθεσε ο Ντράγκιτς κι από 10 πόντους οι Τόλιβερ, Τόμας, Μπαρόν (13 ριμπ.).
Τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Μπόμπκατς - Μάτζικ 99-97
Νικς - Ράπτορς 76-81
Μπουλς - Νάγκετς 110-90
Ρόκετς - Σανς 95-92
Τζαζ - Κλίπερς 102-89







*Πηγή: gazzetta.gr*

Πέθανε ο αρχηγός της Μπρομαποϊκάρνα!!

Στο πένθος βυθίστηκε το ποδόσφαιρο της Σουηδίας, με τη Μπρομαποϊκάρνα να θρηνεί για τον χαμό του αρχηγού της, Πόντους Σέγκερστρομ, που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 33 ετών. 
Τα ξημερώματα της Δευτέρας άφησε την τελευταία του πνοή ο αρχηγός της Μπρομαποϊκάρνα. Ο 33χρονος άσος διεγνώσθη με όγκο στον εγκέφαλο στις 11 Αυγούστου, έπειτα από έντονους πονοκεφάλους που ένιωσε κι ενώ είχε ήδη προλάβει να παίξει σε 14 ματς τη φετινή σεζόν στην 1η κατηγορία της Σουηδίας.
ADVERTISEMENT
 «Είναι απίστευτα τραγική η είδηση. Ήταν ένας άνθρωπος που απολάμβανε του απεριόριστου σεβασμού όλων μας», ήταν τα λόγια του πρόεδρο της Μπρομαποϊκάρνα, Όλα Ντάνχαρντ για τον τραγικό χαμό του Σουηδού, ο οποίος αγωνίστηκε και στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ φέτος απέναντι στην Τορίνο στις 31 Ιουλίου και μάλιστα είχε αποβληθεί από το πρώτο ημίχρονο, με τη "γκρανάτα" να παίρνει εύκολα το διπλό (0-3).
*Πηγή: gazzetta.gr*

Αργεντινή: Οικογένεια… πουλιών στο 0-0 της Άρσεναλ με τη Σαν Λορένζο!! (video)

Χωρίς γκολ ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους οι Άρσεναλ Σαραντί και Σαν Λορένζο στο τελευταίο ματς της 11ης αγωνιστικής του Inicial της Αργεντινής.
Οι θεατές δεν πανηγύρισαν γκολ, αλλά αποθέωσαν οικογένεια πουλιών, που εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο και καθυστέρησε την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Όσον αφορά το ματς, η Άρσεναλ ήταν ανώτερη και έχασε περισσότερες ευκαιρίες, ενώ ο Μάριο Γέπες έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα των φιλοξενουμένων.
Παρακάτω η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρίβερ Πλέιτ
11
25
Λανούς
11
21
Ιντεπεντιέντε
11
20
Ρασίνγκ Κλουμπ
11
19
Ατλέτικο Ραφαέλα
11
18
Βελέζ Σάρσφιλντ
11
17
Νιούελς Ολντ Μπόις
11
17
Μπόκα Τζούνιορς
11
17
Τίγκρε
10
16
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
11
16
Σαν Λορένζο
11
14
Άρσεναλ Σαραντί
11
14
Χιμνάσια Λα Πλάτα
11
13
Ροζάριο Σεντράλ
11
13
Μπάνφιλντ
11
12
Ντεφένσα Ι Χουστίσια
11
12
Μπελγκράνο
11
10
Γοδόι Κρουζ
10
10
Κίλμες
11
8
Ολίμπο
11
8
-Ο πρωταθλητής εξασφαλίζει «εισιτήριο» στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015.



*Πηγή: onsports.gr*