Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

This is Fight League, εμπεδώστε το!!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τα καλά και κακά μαντάτα της ΑΕΚ στο Αίγιο και δυσανασχετεί με την γκρίνια για το ξύλο… 
Με καθαρό κεφάλι έπειτα από ώρες που έχει ολοκληρωθεί η αναμέτρηση και αφού έχεις δει ξανά το ματς είναι δεδομένο ότι μπορείς να βγάλεις πολύ πιο εύκολα, ασφαλή συμπεράσματα για όσα είδες. Αυτό ισχύει και στη δική μας περίπτωση και για το ματς της ΑΕΚ με αντίπαλο τον Παναιγιάλειο…
ADVERTISEMENT
Προσωπικά δεν θα σταθώ από την αρχή στα γελοία έως παιδικά και «άμπαλα» βεβιασμένα κείμενα του στυλ κέρδισε και την ΕΠΟ η Ένωση, ή επιβλήθηκε και στα… κοράκια! Δεν διαφωνώ ότι ο διαιτητής της αναμέτρησης ήταν τραγικός σε ότι αφορά τον πειθαρχικό έλεγχο, αλλά επειδή έχουμε ζήσει σφαγές στο πετσί μας και… αποκεφαλισμούς στο γόνατο, δεν θα γίνω και γελοίος όπως η πλειονότητα του κιτρινόμαυρου (έντυπου κυρίως, αλλά και ηλεκτρονικού) Τύπου!
Το πρώτο μήνυμα που λαμβάνει κανείς από την εικόνα των Κιτρινόμαυρων στο Αίγιο είναι πως όντως όπως έγραψε και ο Βασίλης Σαμπράκος η ομάδα έφτασε απροετοίμαστη σε επίπεδο νοοτροπίας για τη συγκεκριμένη κατηγορία. «Κοίτα ρε πώς βαράνε;», έλεγαν όλοι στην εξέδρα της ΑΕΚ και εγώ μαζί μέχρι να ξεπεράσω το σοκ και να θυμηθώ σε ποια κατηγορία αγωνίζεται η Ένωση.
Το παράταιρο της υπόθεσης για να μη ξεχνιόμαστε είναι η κατηγορία στην οποία αγωνίζεται η ΑΕΚ και όχι οι κλωτσιές που ρίχνουν στην Football League κάτι που συμβαίνει από την ίδρυση του ελληνικού ποδοσφαίρου! Έτσι για να μη ξεχνάμε κι αυτά που ξέρουμε.
Ο Τραϊανός Δέλλας το γνωρίζω ότι το επικοινωνούσε και το δούλευε σε καθημερινή βάση προκειμένου να καταλάβουν οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης τι θα αντιμετωπίσουν. Κι αυτό γιατί ο ίδιος ξέρει καλά ότι διαθέτει ένα ρόστερ ομάδας Σούπερ Λίγκας και όχι για Β΄ κατηγορία. Κάτι που έλεγαν και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας στις δηλώσεις τους: «Είμαστε ομάδα για πολύ παραπάνω απ’ την κατηγορία που θα αγωνιστούμε».
Ναι, έτσι είναι και συμφωνώ απόλυτα, μόνο που μάγκες θα χρειαστεί να παίξουμε σ’ αυτήν την κατηγορία για (περίπου) οκτώ μήνες και γι’ αυτό εμπεδώστε το και ξεπεράστε το!
Πρέπει, λοιπόν, οι Κιτρινόμαυροι να αποδεχτούν πως η κατηγορία στην οποία θα αγωνιστούν έχει (ανέκαθεν είχε) ως κύριο χαρακτηριστικό (ειδικά στις πόλεις και στα χωριά που θα χρειαστεί να ταξιδέψουν για να παίξουν εκτός έδρας) είναι το ξύλο, έτσι ήταν, έτσι είναι και έτσι πάντα θα είναι. Ας το καταλάβουν και τα άτομα που ασχολούνται στο χώρο μου και γράφουν για να μη διαβάζουμε κάθε φορά τις ίδιες βλακείες.
«Και επειδή ρε Τσακίρη οι άλλοι παίζουν κατς θα πρέπει να τελειώνουν τα ματς με 11 αυτοί και με 10 εμείς; Δεν υπάρχουν κανονισμοί;», ναι σαφέστατα και στο ερώτημα αυτό έχετε δίκιο. Ο διαιτητής έπρεπε έως το 60΄ βαριά 70΄ να αφήσει με εννιά παίκτες (το λιγότερο) τον Παναιγιάλειο, απλά στην κατηγορία επειδή είναι πολύ το ξύλο δεν συνηθίζεται να αποβάλλονται σε κάθε ματς πέντε με έξι ποδοσφαιριστές, αν δεν το γνωρίζατε σημαίνει πως δεν παρακολουθήσατε ποτέ ματς Β΄ κατηγορίας στο παρελθόν, κάτι που είναι λογικό και δικαιολογημένο…
Ο διαιτητής ήταν για τα πανηγύρια. Όχι στο ότι έδινε εγκληματικά σφυρίγματα κατά της ΑΕΚ, αυτό όποιος κι αν το πει είναι αστείος. Έκανε ηλίθια έως γελοία λάθη σε κάποιες αποφάσεις και ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ (επαναλαμβάνω) σε ότι αφορά στο πειθαρχικό κομμάτι στον αντίπαλο με αποτέλεσμα να τον αφήσει να παίξει σκληρά.
Αυτό θα αντιμετωπίζει (όχι επειδή κάποιοι την πολεμάνε) σε κάθε ματς και κυρίως έξω από το ΟΑΚΑ. Γι’ αυτό πάμε να εστιάσουμε στην ΑΕΚ και σε όσα είδαμε από την ομάδα που δεν ήταν πολλά και δεν ήταν τα περισσότερα καλά. Στο Αίγιο λίγο έλειψε να δούμε και κεφαλοκλείδωμα (σε μία φάση με πρωταγωνιστή τον Μπαρμπόσα), οπότε φανταστείτε τι άλλο θα δούμε. Διότι στην κατηγορία αυτή ΠΑΝΤΑ τον ποιοτικό τον κλωτσάνε, γιατί ξέρουν αυτοί που το κάνουν αφενός ότι δεν θα γίνουν ποτέ σαν κι αυτόν και αφετέρου είναι της λογικής «πάρε τα πόδια στο
χέρι που θα με ξεφτιλίσεις ρε μεγάλε»…
Για να είμαστε σωστοί πρέπει να αναγνωρίσουμε το βασικό: η ομάδα στο Αίγιο έπαιξε ποδόσφαιρο για κανά 25λεπτο βαριά μισή ώρα. Μετά από τη μέση και μπροστά δυστυχώς δεν κατάφεραν να αλλάξουν περισσότερο από δυο φορές πάνω από τρεις με τέσσερις πάσες! Απαράδεκτο και αποτέλεσμα του εκνευρισμού (εδώ κολλάει το ήταν απροετοίμαστη σε επίπεδο νοοτροπίας).
Στο πρώτο 25λεπτο η ΑΕΚ είχε δοκάρι, δυο ακόμη ευκαιρίες για γκολ και ένα τέρμα το οποίο σημείωσε ο Αραβίδης που ήταν εκ των κορυφαίων στο ματς αλλά ταυτόχρονα και εκείνος που με την ενέργειά του να αργεί να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο ο πιο λάθος από τους 11 της Ένωσης (δεν θα γράψω κάτι άλλο γι’ αυτό, καταλαβαίνω τον εκνευρισμό του αλλά είναι στην ΑΕΚ πλέον και αυτό ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να το ξανασκεφτεί να το κάνει, ήταν γελοιότητα και δεν ταιριάζει ούτε στον ίδιο που είναι σούπερ παιδί και εξαιρετικός χαρακτήρας).
Έπειτα σε όλο το υπόλοιπο του αγώνα υπήρξε η ευκαιρία του Ντούνη και τίποτα άλλο από την ΑΕΚ. Επιπόλαιες επιλογές, λανθασμένες πάσες, απομακρύνσεις επιπέδου Β΄ κατηγορίας και εκνευρισμός, πολύς εκνευρισμός! Με τέτοιες ανάλογες εμφανίσεις η Ένωση θα γκελάρει με μαθηματική ακρίβεια γι’ αυτό ας ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ η γκρίνια και ας εμπεδώσουν ΟΛΟΙ πως αυτή είναι η Football League και αυτά τα δεδομένα της…
Τι καλό είχε η ΑΕΚ; Τσαμπουκά, πάθος, γυαλάδα στα μάτια των παικτών της και η όχι δεν ήρθα εδώ να δεχτώ τουμπεκιασμένα τις κλωτσιές σας φιλοσοφία σε όλη τη διάρκεια του ματς. Κι αυτό είναι αποτέλεσμα της ελληνικής ομάδας που έχει η ΑΕΚ. Επίσης πολύ θετικό μαντάτο είναι το γεγονός ότι στο διάστημα του πρώτου ημιώρου που η Ένωση έπαιξε καλά, ήλεγχε πανεύκολα το ματς κι έκανε φάσεις για γκολ απέδειξε πως μπορεί με καθαρό μυαλό να ανταπεξέλθει και να παραθέσει ποδόσφαιρο κανονικό στο σκληρό και αντιαθλητικό παιχνίδι του εκάστοτε αντιπάλου. 
Και σ’ αυτό το κομμάτι θαρρώ πως πρέπει να εστιάσει ο Δέλλας που δικαιολογημένα εκνευρίστηκε και εκείνος αλλά πλέον είναι προπονητής και αν ο ίδιος εκνευρίζεται μεταδίδει και σε όλη την ομάδα εκνευρισμό! Κάτι που φανέρωσε και στις αρχικές δηλώσεις του περί ξύλου και όχι ματς. Ναι, αυτό ήταν το δεδομένο κόουτς, στην Β΄ κατηγορία είσαι, πρεμιέρα εκτός ΟΑΚΑ και στο Αίγιο, αν δεν το περίμενες είναι λάθος σου, όμως ξέρω (γιατί το έλεγε ο ίδιος στους παίκτες ότι το γνώριζε!
Λίγα λεπτά αργότερα στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου χρησιμοποίησε τα σωστά λόγια (τουλάχιστον για μένα) ο Έλληνας κόουτς: «Αν δεν είχαν καταλάβει οι παίκτες μου τι θα γίνεται στην κατηγορία, σίγουρα μετά το συγκεκριμένο ματς το κατάλαβαν». Να προσθέσω και όποιος δεν το κατάλαβε έχει πρόβλημα στο κεφάλι, this is Fight League, εμπεδώστε το. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους παίκτες και στην ομάδα γενικά, αλλά και στα αγόρια του χώρου μου!
Στα πρόσωπα δεν θέλω να σταθώ αρκετά. Επαναλαμβάνω πολύ καλός (εκ των κορυφαίων) ήταν ο Αραβίδης. Στην άμυνα δεν θυμάμαι κάποιον να έκανε λάθος, κανέναν όμως, ο Ανέστης ήταν ένα παιχνίδι που με έκανε να νιώθω ασφαλής (αλλά κάποιος να του πει να σταματήσει αυτό το γελοίο πράγμα με τις καθυστερήσεις στις εκτελέσεις ελεύθερου στην ΑΕΚ είναι) και εκτός ματς κυρίως ήταν περισσότερο οι μεσοεπιθετικοί και δη οι ακραίοι της ΑΕΚ… Ωραίο πάντως το δίδυμο Κολοβέτσιος – Λαμπρόπουλος, πολύ ωραίο και με προοπτική.
Υγ: Κανείς δεν βρίσκεται στην εξέδρα αλλά είδα να γράφουν για επεισόδια. Αφενός υπήρξε μικρή ένταση διότι ΟΛΟΙ γνωρίζουν πως συμπεριφέρονται στα χωριά οι περισσότεροι από τους σερίφηδες και ταυτόχρονα πρέπει να ΕΜΠΕΔΩΣΟΥΝ άπαντες πως όπου και να παίζει η ΑΕΚ και ειδικά σ’ αυτά τα γήπεδα δεν χωράει ο λαός της με αποτέλεσμα να υπάρχουν εντάσεις. Εδώ αυτά γίνονται με Πλατανιά και Τρίπολη και ανάλογα χωριά – πόλεις στη Σούπερ Λίγκα, στην Β΄ κατηγορία δεν θα γίνουν…;;; Το γεγονός ότι με τόσο ξύλο στον αγωνιστικό χώρο δεν έγινε το
παραμικρό από την εξέδρα των φίλων της ΑΕΚ το παρατήρησε – σημείωσε κανείς; Τι ζητάω κι εγώ τώρα…
Υγ2: Αυτό που έγινε στο μπάσκετ στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν χαρακτηρίζεται μπλακ άουτ για την ΑΕΚ στην Αμαλιάδα, Τιτανικός είναι, άκου μπλακ άουτ… Μιλάμε για τραγική ευθύνη προπονητή και αθλητών, πολύ κακό μαντάτο αυτό και πολύ κακό αποτέλεσμα! Διαρκείας πήρατε όμως (κι εκεί στα γραφεία της Ερασιτεχνικής λίγο περισσότερη οργάνωση ρε παιδιά, λέτε το στέλνετε στο mail το διαρκείας, πληρώνει ο κόσμος και ευτυχώς που κάποιοι ζητούν να τυπώσετε το χαρτί ότι έδωσαν τα 50 ευρώ γιατί Παρασκευή πλήρωσαν και Δευτέρα πρωί mail δεν έχουν λάβει!
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: