Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

«Έχει αλλάξει η Εθνική»

MAXLASSSSS
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής, Νίκος Μαχλάς και μίλησε για την νέα Εθνική ομάδα με προπονητή τον Κλαούντιο Ρανιέρι και την νοοτροπία του Έλληνα ποδοσφαιριστή που έχει αλλάξει.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Arena FM:
Για το παιχνίδι της Εθνικής με την Β. Ιρλανδία:
«Δε μπορείς να χάνεις έδαφος συνέχεια κάποια πρέπει στιγμή να κερδίσεις. Το παιχνίδι είναι στα μέτρα της Εθνικής και πρέπει να κερδίσει. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι με μια ομάδα που παίζει κλειστά».
Για τις επιλογές του Ρανιέρι:
«Είναι εύκολο να κάνεις κρίσεις. Αυτό που κάνει ο Ρανιέρι είναι πολύ δύσκολο. Ψάχνει να βρει τους κατάλληλους παίκτες στις κατάλληλες θέσεις. Οι παίκτες έχουν πλέον εμπειρία και μπαίνουν στο κλίμα. Ο Μήτρογλου δείχνει να επανέρχεται. Είμαστε σ ματς κομβικής σημασίας και δεν πρέπει οι παίκτες χωρίς εμπειρία να καούν. Το παιχνίδι πρέπει να πάει στους έμπειρους».
Για τους επιθετικούς της Εθνικής:
«Ο Αθανασιάδης είναι σε λίγο καλύτερη κατάσταση. Είναι παίκτης που ανά πάσα στιγμή μπορεί να βάλει γκολ. Ο Μήτρογλου είναι παγκόσμιας εμβέλειας όταν είναι καλά. Το θέμα δεν είναι της επίθεσης. Επίσης έχουμε δύο στόπερ που μαζί με τον Τοροσίδη είναι εξαιρετική και έναν σταθερό τερματοφύλακα. Στο κέντρο πρέπει να βρεθούν οι παίκτες σε καλή κατάσταση ενώ και στον άξονα στα τελευταία παιχνίδια δεν είχαμε πλεονέκτημα. Η αντίπαλη ομάδα παίζει σφιχτά».
Για το πόσο έχει προοδεύσει Ελληνικό ποδόσφαιρο:
«Όταν ένα παιδί πάει στο εξωτερικό που είναι δύσκολα τα πρωταθλήματα αποκτάει αυτοπεποίθηση. Χωρίς αυτό οι παίκτες δεν μπορούν να προχωρήσουν. Παλαιότερα υπήρχε άγνοια αλλά και φόβος. Δεν βλέπαμε στα ίσια τους αντιπάλους μας. Ο κάθε χαρακτήρας βέβαια είναι διαφορετικός. Όλα τα παιδιά που αγωνίζονται σήμερα στο εξωτερικό έχουν χαρακτήρα».
Για το τι διακρίνει στα νέα παιδιά της Εθνικής:
«Μου αρέσουν οι παίκτες που παίζουν στο εξωτερικό όπως ο Ταχτσίδης, ο Χριστοδουλόπουλος, ο Κονέ, τα δύο στόπερ και ο Σαμαράς. Αυτό φάνηκε και στο παγκόσμιο κύπελλο. Η εμπειρία που έχουν ήδη αποκτήσει αυτοί οι παίκτες πιστεύω θα βοηθήσει και στη συνέχεια. Η εικόνα της Εθνικής ομάδας έχει αλλάξει. Τώρα νομίζω γίνονται πολλές αλλαγές. Δεν κρίνω τον προπονητή και τον θεωρώ πολύ καλό αλλά η άγνοια του για τους Έλληνες παίκτες αυτή τη στιγμή είναι μεγάλη. Στη συνέντευξη Τύπου έχει δείξει πως έχει καταλάβει πλέον πράγματα. Είναι μεγάλη ευκαιρία να προκριθεί η Ελλάδα έτσι όπως είναι οι όμιλοι».
Για το αν ενοχλήθηκε με ότι έγινε με την Εθνική των Νέων:
«Δεν τα πιστεύω όλα αυτά. Προσπαθούν να βρουν θύματα στα παιδάκια αυτά. Είναι κρίμα να βρίσκουν εξιλαστήρια θύματα. Κάτι συμβαίνει και αυτό δεν έχει γίνει ξανά σε Εθνικό επίπεδο. Είναι ντροπή να κατηγορείς δύο παιδιά. Αυτοί που είναι στο τιμόνι πρέπει να δουν πρώτα τι κάνουν».
Για το γεγονός πως συμμετείχε ποτέ στην Εθνική:
«Κάποια στιγμή το σκέφτηκα αλλά δεν ξέρω αν στο μέλλον γίνει πραγματικότητα. Ασχολήθηκα πολλά χρόνια με τον ΟΦΗ για να μπορέσει να ανακάμψει και ξέφυγα και από το κομμάτι που κάνω καλά. Τώρα με ηρεμία θα σκεφτώ τι θα κάνω στο μέλλον».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: