Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Γρίφος για (πολύ) δυνατούς λύτες!

Κλειστά χαρτιά κρατάει ο Κλαούντιο Ρανιέρι αναφορικά με την ενδεκάδα που θα επιλέξει για το ματς με τη Β. Ιρλανδία στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ποιοι διεθνείς είναι σίγουροι και ποιοι διεκδικούν μία θέση.

Γρίφος για (πολύ) δυνατούς λύτες

Ακόμα και τους ποδοσφαιριστές να ρωτήσεις σχετικά με την ενδεκάδα, απάντηση δεν θα πάρεις διότι πολύ απλά κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει τι σχεδιάζει ο Ιταλός τεχνικός.

Καλό ή κακό για την Εθνική, θα φανεί το βράδυ της Τρίτης την ώρα του αγώνα. Ίσως, ο Κλαούντιο Ρανιέρι περιμένει απ' όλους τους διεθνείς να είναι σε ετοιμότητα και κανείς να μην αισθάνεται σίγουρος για το αρχικό σχήμα.

Όσον αφορά τη διάταξη δεν θα έχει ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις με τον ομοσπονδιακό προπονητή να διατηρεί το 4-3-3. Χωρίς αμφιβολία, τερματοφύλακας θα είναι ο Ορέστης Καρνέζης. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελείται από τους Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Κώστα Μανωλά. Στη θέση του δεξιού μπακ θα επανέλθει ο Βασίλης Τοροσίδης και αριστερά -κατά πάσα πιθανότητα- θα αγωνιστεί ο Κώστας Σταφυλίδης. Στον πάγκο θα μείνει ο Λουκάς Βύντρα.

Στη μεσαία γραμμή η κατάσταση περιπλέκεται καθώς μόνο ο Γιάννης Μανιάτης θα διατηρήσει σίγουρα τη θέση του στην ενδεκάδα της «γαλανόλευκης». Θεωρητικά «παίζουν» τέσσερις ποδοσφαιριστές για δύο θέσεις. Παναγιώτης Ταχτσίδης, Ανδρέας Σάμαρης, Πέτρος Μάνταλος και Αλέξανδρος Τζιόλης διεκδικούν θέση στον άξονα. Ένα σενάριο θέλει τους Γιάννη Μανιάτη και Παναγιώτη Ταχτσίδη ή τον Αλέξανδρο Τζιόλη να είναι τα δύο αμυντικά χαφ και ο Πέτρος Μάνταλος να αγωνίζεται σε ρόλο επιτελικού μέσου. Με αυτό τον τρόπο η διάταξη μπορεί να θεωρηθεί και 4-2-3-1.

Στην κορυφή της επίθεσης θα βρεθεί ξανά ο Κλάους Αθανάσιαδης, ενώ στη δεξιά πλευρά θα επιστρέψει -εκτός απρόπτου- ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, που έμεινε στον πάγκο κόντρα στη Φινλανδία. Αναφορικά με τον αριστερό εξτρέμ, ο Νίκος Καρέλης και ο Χάρης Μαυρίας διεκδικούν τη θέση στο αρχικό σχήμα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: