Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

«Φοβερή ατμόσφαιρα, αλλά τους σιγήσαμε…»

«Φοβερή ατμόσφαιρα, αλλά τους σιγήσαμε…»
Εντυπωσιασμένος από την ατμόσφαιρα των φίλων του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης» δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής της Σάλκε, Χορστ Χελντ, αλλά πρόσθεσε πως η ομάδα του ήταν τόσο ανώτερη που κατάφερε να σιγήσει την κερκίδα.

«Ήταν εντυπωσιακή η ατμόσφαιρα και ο κόσμος του Ολυμπιακού έδωσε ώθηση στην ομάδα του. Όμως με τον τρόπο που παίξαμε καταφέραμε να σιγήσουμε την εξέδρα», ανέφερε.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος για τη νίκη. Ήταν δύσκολη η αποστολή μας. Αρχικά αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα, αλλά από τα μέσα του πρώτου μέρους και κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε το παιχνίδι μας και έπρεπε να είχαμε πετύχει περισσότερα γκολ. Στο τέλος φοβηθήκαμε λίγο, αλλά ήταν μία δίκαια νίκη και ένα τέλειο ξεκίνημα», πρόσθεσε, ενώ σχολίασε και τη φάση του ακυρωθέντος γκολ του Κυριάκου Παπαδόπουλου, είπε: «Πιστεύω πως ο διαιτητής δεν συμφωνούσε με την υπόδειξη του βοηθού του. Τώρα μπορούμε να γελάμε με αυτό γιατί τα πράγματα πήγαν όπως θέλαμε, όμως σε κάθε περίπτωση ήταν ένα κανονικό γκολ που έπρεπε να μετρήσει».



πηγή: sport-fm.gr
 

«Να νικήσουμε και τη Σίτι»

«Να νικήσουμε και τη Σίτι»
Απόλυτα ικανοποιημένος που η Μπορούσια Ντόρτμουντ ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της στο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στον Άγιαξ εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Αυτό το αποτέλεσμα φαίνεται πως… άνοιξε την όρεξη του Πολωνού στράικερ, ο οποίος τόνισε πως αυτός και οι συμπαίκτες του μπορούν να κάμψουν την αντίσταση και της Μάντσεστερ Σίτι που είναι η επόμενη αντίπαλος των Γερμανών.

«Νομίζω πως φέτος θα έχουμε καλύτερη πορεία από την περσινή. Θα παρουσιαστούμε καλύτεροι στην συνέχεια. Ωστόσο, τώρα η προσοχή μας στρέφεται στη Σίτι, η οποία είναι μια καλή ομάδα με πολλούς αστέρες, αλλά πιστεύω πως μπορούμε να πάρουμε τη νίκη και σε αυτό το ματς», ήταν τα λόγια του Λεβαντόφσκι.

Εκτός του ματς με τους Άγγλους ο Πολωνός φορ μίλησε και για τον αγώνα με τον Άγιαξ και πόσο σημαντική ήταν η νίκη κόντρα στους Ολλανδούς: «Ήταν μια σημαντική νίκη για εμάς και είμαι χαρούμενος που σημείωσα το γκολ. Το πρώτο ματς στον όμιλο είναι πάντα σημαντικό για κάθε ομάδα και είναι θετικό το ότι ξεκινήσαμε με τρεις βαθμούς».



πηγή: sport-fm.gr
 

«Κατάθεση ψυχής» ο Λούτσο Γκονζάλες!!

«Κατάθεση ψυχής» ο Λούτσο Γκονζάλες
Μέσα από το ποδόσφαιρο, πολλές φορές βγαίνουν οι καλύτερες ανθρώπινες ιστορίες.

Λίγες μόνο ώρες πριν το εναρκτήριο παιχνίδι της Πόρτο στο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ο Λούτσο Γκονζάλες έμαθε ότι ο πατέρας του απεβίωσε, όμως δεν το έβαλε κάτω.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός αποφάσισε να αγωνιστεί με μοναδικό στόχο να αφιερώσει το γκολ που θα πετύχαινε στον εκλιπόντα πατέρα του. Και τελικά τα κατάφερε. Και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη και αφιέρωσε το γκολ στη μνήμη του συγγενικού προσώπου του.

«Υποσχέθηκα να βρω δίχτυα μόνο και μόνο για να αφιερώσω το γκολ στον πατέρα μου και το κατάφερα. Μόλις έμαθα τα άσχημα νέα, ενημέρωσα τους ανθρώπους της ομάδας και όλοι με βοήθησαν ψυχολογικά να συνέλθω όσο το δυνατόν και να ξεπεράσω το σοκ από το θάνατο του πατέρα μου», ανέφερε ο Λούτσο μετά το τέλος του αγώνα, δείχνοντας πόση δύναμη ψυχής κρύβει μέσα του ο άνθρωπος.



πηγή: sport-fm.gr
 

Τουρέ: «Δεν είχαμε την απαραίτητη συγκέντρωση»

Τουρέ: «Δεν είχαμε την απαραίτητη συγκέντρωση»
Η έλλειψη συγκέντρωσης έλειψε στην Μάντσεστερ Σίτι και δεν κατάφερε να φύγει με το «τρίποντο» από τη Ρεάλ Μαδρίτης, στο πλαίσιο της πρεμιέρας της φάσης των ομίλων του Champions League, όπως δήλωσε ο Γιάγια Τουρέ μετά τη λήξη της αναμέτρησης. Οι «πολίτες» προηγούνταν μέχρι το 85’, όταν και ισοφάρισε ο Καρίμ Μπενζεμά και μετά ακολούθησε το νικητήριο τέρμα του Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο να κερδίσει την Ρεάλ Μαδρίτης και δεν είχαμε την απαραίτητη συγκέντρωση στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα. Γνωρίζουμε, επίσης ότι η Μάντσεστερ Σίτι βελτιώνεται και έχει μάθει από αυτό το παιχνίδι», ανέφερε αρχικά ο Ιβοριανός χαφ της βρετανικής ομάδας και πρόσθεσε:

«Πρέπει αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Είναι πάντα καλύτερο να κερδίζεις και ήταν κρίμα ό,τι έγινε, αλλά έχουμε το επόμενο παιχνίδι και χρειάζεται να το κερδίσουμε, αφού στόχος μας είναι να προκριθούμε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης».



πηγή: sport-fm.gr
 

Μαντσίνι: «Ο κριτής είμαι εγώ»

Μαντσίνι: «Ο κριτής είμαι εγώ»
Ενοχλημένος φάνηκε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι με τον Τζο Χαρτ, έπειτα από την κριτική που άσκησε ο τελευταίος για την ήττα της Μάντσεστερ Σίτι με σκορ 3-2 από τη Ρεάλ Μαδρίτης και τον τρόπο με τον οποίο αυτή ήρθε.

Ο Άγγλος τερματοφύλακας θεώρησε ανεπίτρεπτη την, εις βάρος της ομάδας του, ανατροπή του σκορ στη λήξη του αγώνα: «Δεν μπορείς να προηγείσαι με 2-1 πέντε λεπτά πριν τελειώσει το παιχνίδι και τελικά να το χάνεις. Δεν μπορούμε παρά να κατηγορούμε τους εαυτούς μας για αυτό».

Η αντίδραση του προπονητή των «πολιτών» ήταν άμεση: «Ο Τζο πρέπει να κοιτάξει τη δουλειά του. Την ομάδα την κρίνω εγώ και όχι εκείνος. Ας παραμείνει στη θέση του ως τερματοφύλακας, ο κριτής είμαι εγώ, όχι ο Τζο Χαρτ» τόνισε ο Ιταλός τεχνικός.

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν κατάφερε να φύγει με κάτι θετικό από το «Μπερναμπέου», παρότι κατάφερε να προηγηθεί δύο φορές εις βάρος των «μερένχες» και να πετύχει δύο γκολ σε μια έδρα όπως αυτή της Ρεάλ.



πηγή: sport-fm.gr
 

Παρελθόν ο τελικός του Μαΐου για τον Χάινκες!!

Παρελθόν ο τελικός του Μαΐου για τον Χάινκες
Να βγάλουν από το μυαλό τους τον χαμένο τελικό του Μαΐου και να παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους, ζήτησε από τους παίκτες του ο Γιουπ Χάινκες. Ο προπονητής της Μπάγερν Μονάχου, μιλώντας την παραμονή της πρεμιέρας του Τσάμπιονς Λιγκ, που βρίσκει την ομάδα του αντιμέτωπη της Βαλένθια, επανέλαβε πως οι Βαυαροί μπορούν να επαναλάβουν την πορεία της προηγούμενης χρονιάς.

Ο τελικός του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ, είχε ένα μεγάλο φαβορί. Η Μπάγερν Μονάχου, έχοντας αποκλείσει τη Ρεάλ Μαδρίτης, έπαιζε μέσα στην έδρα της με αντίπαλο την Τσέλσι και όλα τα προγνωστικά την ήθελαν νικήτρια. Τελικά, αν και προηγήθηκε στο 83ο λεπτό, υποχρεώθηκε σε ισοπαλία με το γκολ του Ντρογκμπά στο 87ο και έχασε το Κύπελλο στη διαδικασία των πέναλτι.

Η απώλεια του τίτλου επηρέασε ψυχολογικά όλη την ομάδα. Παίκτες, προπονητές, παράγοντες και φίλοι της Μπάγερν δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως χάθηκε μια τόσο μεγάλη ευκαιρία. Η απώλεια του τίτλου στη Γερμανία, μεγάλωσε την απογοήτευση στο περιβάλλον των Βαυαρών.

Η νέα χρονιά στο Τσάμπιονς Λιγκ για τη Μπάγερν ξεκινάει το βράδυ της Τετάρτης. Ο προπονητής της ομάδας, Γιουπ Χάινκες, ζήτησε από τους παίκτες του να αφήσουν πίσω τις δυσάρεστες αναμνήσεις του τελικού και να προσπαθήσουν να επαναλάβουν την περσινή πορεία. «Πρέπει να ξεχάσουμε τον τελικό και να πάψει να επηρεάζει τις εμφανίσεις μας η ανάμνησή του. Οι παίκτες μου έχουν «χωνέψει» πια αυτή την ήττα και είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν μια νέα προσπάθεια, που θα μας οδηγήσει μακριά και στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ», τόνισε ο Χάινκες.

Η Μπάγερν ξεκίνησε πολύ καλά τη Μπουντεσλίγκα. Αυτό είναι ένα δείγμα και για την Ευρώπη; «Είναι αλήθεια πως ξεκινήσαμε καλά, αλλά η Ευρώπη είναι διαφορετική. Πρέπει από το ματς με τη Βαλένθια να ξεκινήσουμε καλά και να δείξουμε σε όλους πως είμαστε και εμείς υποψήφιοι για τον τίτλο. Μπορούμε να παίξουμε καλά στο Τσάμπιονς, το ίδιο καλά με τη Μπουντεσλίγκα», σημείωσε ο Χάινκες.






πηγή: sport-fm.gr