Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Τα τατουάζ «πρόδωσαν» τον αρχηγό!

Δεκάδες ληστείες σε σπίτια, σούπερ μάρκετ, κοσμηματοπωλεία και γραφεία είχε διαπράξει τους τελευταίους μήνες η συμμορία με τα Καλάσνικοφ, τα μέλη της οποίας δε δίσταζαν να χτυπήσουν τους στόχους με βίαιο τρόπο, πατώντας κάποιες φορές ακόμη και τη σκανδάλη.

Οι αστυνομικοί είχαν στα χέρια τους όλα τα στοιχεία για να μπορέσουν να περάσουν χειροπέδες στα μέλη της «άγριας» συμμορίας.

Έτσι, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν την Τρίτη στη σύλληψη πέντε ατόμων, μεταξύ των οποίων και τον πρώην δημοτικό αστυνομικό και αρχηγό της συμμορίας (!), ενώ κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 14 γεμιστήρες, δύο περίστροφα, τρία πιστόλια, δέκα γεμιστήρες πιστολιών διαφόρων διαμετρημάτων, περίπου 1.000 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, τρεις επιθετικές και τρεις αμυντικές χειροβομβίδες.

Ο πρώην δημοτικός υπάλληλος είχε κατηγορηθεί αρχικά για ληστεία που είχε διαπράξει στις 15 Οκτωβρίου 2010 στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Κολοτρώνη στην Τρίπολη με λεία 25.000 ευρώ. Για τη ληστεία αυτή, μάλιστα, είχε κατηγορηθεί και η 27χρονη φίλη του που είχε ομολογήσει. Παρέμενε όμως ο «ληστής φάντασμα» χωρίς η Αστυνομία να καταφέρει να τον συλλάβει παρότι διέθετε σειρά στοιχείων ότι διέπραττε σωρεία εγκληματικών ενεργειών.

Ο άφαντος πρώην δημοτικός υπάλληλος της Τρίπολης οργάνωσε μαζί με Αλβανούς ποινικούς μια νέα μεγάλη συμμορία κακοποιών που προχώρησε σε εννιά ληστείες σε κοσμηματοπωλεία, σε 14 ληστείες σε σούπερ μάρκετ, σε μία ληστεία σε εταιρεία καθαρισμού, μία ληστεία σε οδηγό οχήματος και 24 ληστείες και κλοπές σε οικίες, με παράλληλες κλοπές αυτοκινήτων για τη διαφυγή τους.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν ενδείξεις για τον 34χρονο ότι εμπλέκεται στις ένοπλες ληστείες οι οποίες βασίζονταν στο σωματότυπο αλλά και τα τατουάζ του.

Παρόλα αυτά, δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν επί σειρά μηνών παρά το ανθρωποκυνηγητό που είχαν εξαπολύσει.

Ο ίδιος με τους συνεργάτες του είχαν καταφέρει να δρουν ανενόχλητοι και να τρομοκρατούν τα θύματα τους με την αγριότητα που δρούσαν.

Πηγήprotothema gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: