Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

«Περίμενα καλύτερο τον Ολυμπιακό»

«Περίμενα καλύτερο τον Ολυμπιακό»
Καλύτερο πρόσωπο περίμενε από τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα του στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο παλαίμαχος άσος της ομάδας, Θόδωρος Παχατουρίδης, μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο Έλληνας προπονητής τόνισε ότι οι πολλές αλλαγές σε σχέση με πέρυσι αποδιοργάνωσε τους «ερυθρόλευκους», καθώς ο Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν έχει βρει ακόμα την απαραίτητη χημεία, όμως έχει χρόνο μπροστά του να διορθώσει τη κατάταση.

«Δεν έχει παίκτη σαν τον Μιραλάς, να πάρει ένα παιχνίδι μόνος του», τόνισε σχετικά.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Θόδωρος Παχατουρίδης στους 94,6 και την εκπομπή «Insiders»:

Για την εμφάνιση του Ολυμπιακού: «Νομίζω ότι ήταν αγχωμένος για το παιχνίδι και όλη αυτή η εικόνα δεν τον άφησε να προσπαθήσει για το καλύτερο και να κερδίσει. Η εμφάνιση του παρόμοια με τα προηγούμενα ματς αν και πίστευα ότι θα είχε καλύτερη εικόνα, αλλά τελικά εμφανίστηκε όπως και στη Σούπερ Λίγκα. Βέβαια και η ροή του ματς δεν τον βοήθησε καν».

Για τον Λεονάρντο Ζαρντίμ: «Πρέπει να ξέρουμε ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού θέλει το χρόνο του και σε αυτό το χρονικό σημείο θα έπρεπε να είναι πιο έτοιμος. Όφειλε να έχει καλύτερο πρόσωπο από τα φιλικά και την αρχή της προετοιμασίας. Έχει πολλές αλλαγές παικτών και αποδιοργάνωσαν την ομάδα και το νέο σχήμα δεν μπορεί να προσαρμοστεί ακόμα. Σίγουρα, ο προπονητής προσπαθεί να γνωρίσει τον κάθε παίκτη καλύτερα και παίρνει πάνω του τα θετικά και τα αρνητικά. Οι συνεχείς αλλαγές από τα φιλικά στα επίσημα, λειτούργησε αρνητικά ως προς την εικόνα της ομάδας».

Για το θέαμα του Ολυμπιακού: «Η εύκολη κρίση είναι να την κάνεις μετά το ματς. Πρέπει να ξέρουμε ότι ο κάθε προπονητής βλέπει διαφορετικά τα πράγματα, όπως και πρέπει να έγινε με την αλλαγή του τερματοφύλακα. Ο Ζαρντίμ προσπαθεί να καταλάβει ξεχωριστά τον κάθε νέο ποδοσφαιριστή και δυστυχώς λειτούργησε αρνητικά για την ώρα, και κυρίως στο πιο βασικό παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ».

Για τα περιθώρια βελτίωσης: «Έχει τις επιλογές για να δουλέψει καλύτερα. Έχει και τις παραστάσεις από το παρελθόν του προκειμένου να αλλάξει τα δεδομένα. Θα μπορούσε να είχε πάρει χθες καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά και να είχε χάσει πιο εύκολα και νωρίτερα. Έχει χρόνο πλέον η ομάδα να δουλέψει, καθώς ήταν μόλις το πρώτο παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολυμπιακός είναι καταδικασμένος σαν ομάδα να παίζει συνέχεια για το θετικό αποτέλεσμα. Πρέπει να σηκώσει κεφάλι, να βρει την ψυχολογία και να βρει το… δρόμο και για το επόμενο παιχνίδι της διοργάνωσης».

Για τη Σάλκε: «Δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, απλώς έπαιζαν πιο αυτοματοποιημένα, παίζανε καλά με τη μπάλα και χωρίς να εντυπωσιάσουν, πέτυχαν πολύ γρήγορα δεύτερο τέρμα και τέλειωσε το ματς».

Για τις αλλαγές σε σχέση με πέρυσι: «Μην ξεχνάμε ότι πέρυσι ο Ολυμπιακός είχε τον Μιραλάς που θα μπορούσε να πάρει μόνος του ένα παιχνίδι. Φέτος δεν το έχει αυτό και είναι η πιο βασική αλλαγή».

Για το πλάνο του Ολυμπιακού: «Όταν ξεκινάς να φτιάξεις μια ομάδα, ξέχωρα από την αντίσταση του αντίπαλου, καταστρώνεις ένα πλάνο για τη βελτίωση της δικής σου ομάδας. Ο κάθε προπονητής πρέπει να έχει το πλάνο του και τι θα παρουσιάζει μέσα στον αγωνιστικό χώρο ανεξάρτητα από τη δυναμική του αντιπάλου. Γιατί σίγουρα για να παίξεις στο Τσάμπιονς Λιγκ ή το πρωτάθλημα πρέπει να καταβάλλεις διαφορετική προσπάθεια για να πάρεις αποτέλεσμα. Πρέπει να έχεις γενικά μια στρατηγική. Δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι επειδή είναι αδύναμο το ελληνικό πρωτάθλημα, δεν μπορεί να αποδώσει στο υψηλό επίπεδο ο Ολυμπιακός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: