Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

«Έγραψε» ιστορία ο Ιμπραΐμοβιτς!!

«Έγραψε» ιστορία ο Ιμπραΐμοβιτς! Με τη συμμετοχή του στη σημερινή πρώτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν, ο Σουηδός φορ γίνεται ο μοναδικός παίκτης που έχει αγωνιστεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με έξι(!) διαφορετικές ομάδες. Μάλιστα, έχει πλέον σκοράρει με όλες εξ' αυτών!

Το ντεμπούτο του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε με τη φανέλα του Άγιαξ το 2002-2003, όπου σε 13 συμμετοχές είχε 5 γκολ. Το 04-05 ξεκίνησε την καριέρα του στη Γιουβέντους και φυσικά στη πρώτη του μόλις σεζόν είχε 10 συμμετοχές, αν και δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο τέρμα.

Το 2006-2007 συνέχισε στο ιταλικό ποδόσφαιρο, όμως αυτή τη φορά πήρε μεταγραφή για την Ίντερ, όπου μόλις στην πρώτη του περίοδο είχε 7 συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τα γκολ με τους «νερατζούρι» ήρθαν την αμέσως επόμενη περίοδο, έχοντας σε 7 ματς, 5 τέρματα.

Η τέταρτη κατά σειρά ομάδα, με την οποία αγωνίστηκε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ήταν το 2009-2010, όπου για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα είχε 10 συμμετοχές, πετυχαίνοντας και 4 τέρματα.

Το διάστημα που βρέθηκε στη Βαρκελώνη ήταν σχετικά μικρό, όμως έδωσε συνέχεια στις συμμετοχές του στο Τσάμπιονς Λιγκ με νέα ομάδα και πιο συγκεκριμένα τη Μίλαν. Το 2010-2011 όπου ήταν η πρώτη του σεζόν με την ομάδα, είχε 8 συμμετοχές με 4 γκολ.

Πλέον, την Τρίτη με την εμφάνιση του στο αρχικό σχήμα της Παρί Σεν Ζερμέν, έγινε ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει συμμετάσχει με 6 διαφορετικές ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ και με το πέναλτι στο οποίο ευστόχησε, έχει βρει... δίχτυα με όλους τους συλλόγους του.

Παράλληλα, μαζί με το συμπαίκτη του Μάξουελ, που επίσης ξεκίνησε βασικός, είναι το πρώτο ντουέτο παικτών που έχουν αγωνιστεί μαζί σε τέσσερις διαφορετικές ομάδες και συγκεκριμένα σε Άγιαξ, Ίντερ, Μπαρτσελόνα και πλέον στην Παρί.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: