Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Γιαννιώτας: «Μεγάλο μου όνειρο ένας τίτλος»

Συνέντευξη η οποία πραγματοποιήθηκε με ερωτήσεις Ελλήνων φιλάθλων, έδωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της Superleague, ο νεαρός επιθετικός του Άρη, Γιάννης Γιαννιώτας, ο οποίος μίλησε για όλους και για όλα, τονίζοντας ότι μεγάλου του όνειρο είναι η κατάκτηση ενός τίτλου με τον Άρη.

Γιάννη, τι αισθάνεται ένας ποδοσφαιριστής την ώρα που μπαίνει στο Κλ. Βικελίδης για να αγωνιστεί; Πόσο μετράει στην ψυχολογία του η εικόνα και ο ήχος της κερκίδας;

«Προσωπικά αισθάνομαι δέος. Είναι ένα συναίσθημα, το οποίο δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Ανυπομονώ για την στιγμή που θα μπω στο Κλεάνθης Βικελίδης και θα αγωνιστώ για αυτόν τον υπέροχο κόσμο. Όταν δε, πετυχαίνουμε γκολ, λατρεύω τον ήχο της κερκίδας».

Αν ερχόταν μια πρόταση για να αγωνιστείς σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα θα την δεχόσουν;

«Θα την σκεφτόμουν, γιατί όπως έχω πει και στο παρελθόν η οποιαδήποτε σοβαρή πρόταση από ανταγωνιστική ομάδα του εξωτερικού είναι πρόκληση για κάθε ποδοσφαιριστή».

Σε ποιό παιχνίδι πιστεύεις ότι έχεις κάνει την καλύτερή σου εμφάνιση και ποιό «χάρηκες» πιο πολύ;

«Το παιχνίδι που χάρηκα περισσότερο ήταν το περσινό με τον Ο.Φ.Η. στην Κρήτη, γιατί πέτυχα το γκολ που έδωσε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα μου. Σε ό,τι αφορά το άλλο σκέλος της ερώτησης σχετικά με την καλύτερή μου εμφάνιση, δεν θα πω εγώ ποια ήταν αυτή. Απλά, θεωρώ, ότι έκανα πολύ καλά ματς με Ο.Φ.Η. και Πανιώνιο στο Κλεάνθης Βικελίδης την προηγούμενη σεζόν».

Για ποιόν λόγο θα άφηνες τον ΑΡΗ;

«Για να εξασφαλίσω το μέλλον το δικό μου, αλλά και της οικογένειάς μου. Βέβαια όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει και η ανάλογη σοβαρή πρόταση από μεγάλο κλαμπ του εξωτερικού».

Προσωπικές φιλοδοξίες υπάρχουν; Πού θα ήθελες να φτάσεις σε ποδοσφαιρικό επίπεδο; Αν σου δινόταν η ευκαιρία να παίξεις σε μια μεγάλη ομάδα του εξωτερικού ποια θα ήθελες να ήταν;

«Πάντα υπάρχουν προσωπικές φιλοδοξίες, που αυτήν την στιγμή περνούν μέσα από την ομάδα μου τον ΑΡΗ, με την οποία θέλω να κατακτήσω έναν τίτλο. Είναι το μεγάλο μου όνειρο, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος πριν από δύο χρόνια με την ομάδα Κ-20. Σε ποδοσφαιρικό επίπεδο πιστεύω ότι δεν υπάρχει ταβάνι. Από εκεί και μετά, αν μου δίνονταν ποτέ η ευκαιρία να αγωνιστώ στο εξωτερικό θα προτιμούσα το γερμανικό πρωτάθλημα που είναι από τα κορυφαία στην Ευρώπη».

Έχεις δει ποδοσφαιρικό αγώνα ως οπαδός, τραγουδώντας για μια ομάδα;

«Ναι, και, φυσικά για τον ΑΡΗ. Τόσο από την κερκίδα, όπου έχω τραγουδήσει και φωνάξει συνθήματα όσο και ως μπολ μπόι όταν ήμουν στις Ακαδημίες του συλλόγου».

Θεωρείς ότι μια τόσο νεανική ομάδα με μόνο τρεις παίκτες με εμπειρία, μπορούν να διατηρήσουν τον ΑΡΗ με άνεση στη μεγάλη κατηγορία;

«Αυτό δεν το συζητώ καν. Είμαστε μια καλή, νεανική και με μέλλον ομάδα, που ο χρόνος δουλεύει για αυτήν. Η συνέχεια του πρωταθλήματος θα είναι πολύ καλύτερη, θα έρθουν οι νίκες και πιστεύω ότι στον τέλος της σεζόν θα έχουμε φτάσει αρκετά ψηλά. Πιο ψηλά απ? όσο φαντάζονται κάποιοι τώρα».

Ποιόν ποδοσφαιριστή, από τα μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδόσφαιρου, θα ήθελες να έχεις για συμπαίκτη;

«Τον Λιονέλ Μέσι, χωρίς δεύτερη σκέψη. Κατά την άποψή μου είναι ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών και ο καθένας θα ήθελε να τον έχει συμπαίκτη».

Μπορεί ο ΑΡΗΣ να κατακτήσει το Κύπελλο;

«Το Κύπελλο παραδοσιακά είναι στους μεγάλους στόχους της ομάδας. Ο ΑΡΗΣ τα τελευταία χρόνια πήγε αρκετές φορές στο τελικό, αλλά δυστυχώς –για διαφορετικό λόγο την κάθε φορά- δεν κατέκτησε το τρόπαιο. Το Κύπελλο και φέτος είναι στους στόχους μας και ευελπιστώ ότι με μια ευνοϊκή κλήρωση μπορούμε να φτάσουμε ψηλά στον θεσμό. Μακάρι να ξαναπάμε στον τελικό και αυτήν την φορά επιτέλους να κατακτήσουμε το Κύπελλο».

Πως βλέπεις το επίπεδο της φετινής Super League και ποιο πρωτάθλημα στην Ευρώπη θεωρείς ότι είναι το πιο εντυπωσιακό φέτος;

«Σίγουρα είναι πεσμένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Το θετικό είναι ότι στις περισσότερες ομάδες υπάρχουν νέα παιδιά, τα οποία στο μέλλον μπορούν να ανεβάσουν το επίπεδο. Στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης, το πιο εντυπωσιακό πρωτάθλημα και φέτος στην Ευρώπη θεωρώ ότι είναι το αγγλικό».

Πως είναι το κλίμα μεταξύ των ποδοσφαιριστών;

«Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι καλό. Άλλωστε με τα περισσότερα παιδιά γνωριζόμαστε από τις μικρότερες ηλικιακά ομάδες του ΑΡΗ, έχουμε κοινές παραστάσεις, ίδια όνειρα και θέλουμε να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την ομάδα να πάει ψηλά και να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα».

Πώς αισθάνεσαι που αγωνίζεσαι στην ομάδα της καρδιάς σου;

«Είναι ένα όνειρο που είχα από μικρό παιδί και το οποίο έγινε πραγματικότητα. Αισθάνομαι πολύ όμορφα και θεωρώ τιμή μου που φοράω την φανέλλα αυτής της μεγάλης ομάδας».

Αν δεχθείς κάποια πρόταση με μεγάλο συμβόλαιο από άλλη ελληνική ομάδα, θα την αποδεχθείς ή θα προτιμήσεις να μείνεις στον Άρη με μικρό συμβόλαιο;

«Επαναλαμβάνω ότι ο ΑΡΗΣ έχει πάντα τον πρώτο λόγο στην Ελλάδα. Στην περίπτωση, όμως, που έρθει μια πρόταση, η οποία είναι προς το συμφέρον του συλλόγου, αλλά και προς το πρόσωπό μου, θα το σκεφτώ».


Γιατί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά επέλεξες την φανέλα με τον αριθμό 20;

«Είναι ο αριθμός που φόρεσα στην φανέλα όταν εντάχθηκα για πρώτη φορά στις Ακαδημίες του ΑΡΗ ερχόμενος από την Χαλκιδική».


Ποιο είναι το αγαπημένο σου χόμπι;

«Να βλέπω καλές και ποιοτικές ταινίες για να ηρεμώ και να περπατάω για να χαλαρώνω».



πηγή: metrosport.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: