Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

«Δυσκολότερο το Τσάμπιονς Λιγκ φέτος»

«Δυσκολότερο το Τσάμπιονς Λιγκ φέτος»
Πολύ ήρεμος παρουσιάστηκε στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου της παραμονής του αγώνα ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο. Ο προπονητής της Τσέλσι έδειξε να υπολογίζει πολύ την αντίπαλό του, Γιουβέντους και τόνισε πως η φετινή διοργάνωση είναι δυσκολότερη από την περσινή.

Ανέλαβε τα ηνία της ομάδας στη μέση της περιόδου, με μοναδική αποστολή να σώσει μια χρονιά που έμοιαζε χαμένη. Ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο, όμως, κατάφερε να κάνει την έκπληξη και να αναδειχτεί πρωταθλητής Ευρώπης με την Τσέλσι, στον αξέχαστο τελικό του Μονάχου. Ανανέωσε, όπως ήταν λογικό, το συμβόλαιό του με τους «μπλε» και έτσι ο Ιταλός κόουτς καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε.

Η φετινή περιπέτεια της Τσέλσι ξεκινάει από το Στάνφορντ Μπριτζ με αντίπαλο τη Γιουβέντους. Ο Ντι Ματέο μίλησε πριν το ματς και έπλεξε το εγκώμιο της αντιπάλου του. «Μετά από ένα εκπληκτικό πρωτάθλημα, η Γιουβέντους επιστρέφει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είμαι σίγουρος πως θέλει να το κάνει ως πρωταγωνίστρια. Έχει το υλικό για να το καταφέρει, αφού είναι ένα μείγμα έμπειρων και νέων παικτών, που παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, δίνοντας προσοχή στην κατοχή της μπάλας. Περιμένω ένα δύσκολο ματς, με τους Ιταλούς να προσπαθήσουν να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Τους έχω παρακολουθήσει από κοντά και πιστεύω πως θα μπορέσουμε να βρούμε τις λύσεις στα προβλήματα που θα μας θέσουν.»

Η Τσέλσι θα ακολουθήσει την αμυντική τακτική που της χάρισε το Κύπελλο πέρσι; «Είστε γελασμένοι αν σας αποκαλύψω τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσουμε τη Γιουβέντους. Οι παίκτες μου τον ξέρουν, εσείς θα τον ανακαλύψετε το βράδυ της Τετάρτης» απάντησε γελώντας ο Ιταλός.

Πόσο δύσκολο είναι να επαναλάβει η Τσέλσι τον περσινό θρίαμβο; «Όλοι ξέρουν πως καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ για δύο συνεχόμενες χρονιές. Φέτος η διοργάνωση είναι ακόμα πιο δύσκολη, με την παρουσία της Γιουβέντους και της Παρί Σεν Ζερμέν. Εμείς θα παίξουμε όπως μπορούμε και ο χρόνος θα δώσει την απάντηση αν τα καταφέραμε.»

Κλείνοντας, ο Ντι Ματέο έριξε το «καρφί» του σε όσους τον χαρακτήρισαν τυχερό. «Πολλοί είπαν πως ο περσινός θρίαμβος στηρίχτηκε στην τύχη. Εγώ ξέρω πως η τύχη βοηθάει, αλλά δεν αρκεί. Πόσοι άλλοι προπονητές υπήρξαν τυχεροί, αλλά δεν κατάφεραν κάτι;» αναρωτήθηκε ο Ντι Ματέο.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: