Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Φερέιρα: «Θα είμαστε καλύτεροι»

Βέβαιος πως ο Παναθηναϊκός θα αφήσει στην Κομοτηνή το κακό του πρόσωπο και θα ξεκινήσει με το… δεξί τις υποχρεώσεις του στους ομίλους του Europa League κόντρα στη Μάριμπορ, εμφανίστηκε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αυριανής (20/09) αναμέτρησης.
Παράλληλα, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα στοιχεία που περιμένει να δει από τους παίκτες του και είναι αυτά που θα τους οδηγήσουν στη νίκη, αλλά και στην επιθετική δυστοκία της ομάδας του.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ζεσουάλδο Φερέιρα:
-Ποια στοιχεία περιμένετε να δείτε απ’ τους παίκτες σας για να έρθει το καλό αποτέλεσμα;
«Τα ευρωπαϊκά ματς είναι πάντα διαφορετικά με αυτά του πρωταθλήματος. Όπου κι αν διεξάγονται. Ο τελευταίος αγώνας που κάναμε ήταν κακός. Και μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να επιτρέπει στον εαυτό της τέτοιου είδους εμφανίσεις. Όταν έχουμε έναν αγώνα που δεν είναι καλός οφείλουμε να τον αναλύουμε για να βρούμε τι πρέπει να διορθωθεί. Είδαμε κατά τη διάρκεια του ματς αυτού πράγματα που είχαν συμβεί και παλιότερα. Θα συμφωνήσετε μαζί μου όταν πω ότι είχαμε δυστοκία, χάσαμε πολλά γκολ. Γνωρίζουμε όλοι πως οι αναλύσεις αντικατοπτρίζουν τα αποτελέσματα που έρχονται. Αυτό συνέβαινε πριν 20 χρόνια και θα συνεχίσει να συμβαίνει. Πάντα επηρεαζόμαστε απ’ τα αποτελέσματα. Πάντα στην ιστορία των αγώνων στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, αν και ήμασταν καλύτεροι απ’ τον αντίπαλο τιμωρούμασταν επειδή δεν πετυχαίναμε γκολ. Αυτό που κρίνει τα πάντα είναι τα γκολ. Πρέπει να ξέρετε πως είναι σημαντικό το ματς με την Μάριμπορ. Έχουμε τη δυνατότητα να νικήσουμε. Περιμένω η ομάδα να σταθεί σοβαρή και σταθερή με σκοπό τη νίκη».
 
-Ο Παναθηναϊκός δεν σκοράρει εύκολα. Τι φταίει γι’ αυτό; Η ψυχολογία, η αυτοπεποίθηση;
«Πάντοτε υπάρχουν στιγμές που μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Πέρσι κερδίζαμε παίζοντας καλά και σκοράροντας. Επίσης, υπήρχαν ματς που νικήσαμε σκοράροντας δύσκολα. Αυτά γίνονται στο ποδόσφαιρο. Το πιο δύσκολο είναι να τελειώνουμε τις φάσεις. Αυτό είναι το βασικό για να πάμε ένα βήμα πιο ψηλά. Για να μπορούμε να πετύχουμε γκολ είναι θέμα στιγμής. Όχι να έχεις την τέλεια τεχνική, αλλά να κάνεις το σωστό τη σωστή στιγμή. Είναι σημαντικό επίσης να αμύνεσαι και καλά.
Στην επίθεση είναι σημαντικό να υπάρχουν καλές ιδέες. Χρειάζεται αυτοπεποίθηση και συγκέντρωση. Και σαφή ιδέα για να ξεπεράσεις τον αντίπαλο. Αυτό ισχύει στο ποδόσφαιρο. Όλο αυτό θέλει χρόνο. Είχαμε προβλήματα με τραυματισμούς, ή περιπτώσεις παικτών που ξεκίνησαν αργά όπως ο Κουίνσι. Θαύματα δεν γίνονται. Χρειάζεται υπομονή, αυτοπεποίθηση, σιγουριά και πίστη. Περιμένουμε ένα ματς με ιδιαίτερη ένταση λόγω της δυσκολίας που θα μας φέρει η Μάριμπορ. Θα αποτελέσει τεστ για τις επιθετικές μας δυνατότητες. Θα είμαστε καλύτεροι από προηγούμενους αγώνες».
-Τον τελευταίο καιρό ο Παναθηναϊκός δεν έχει επιτυχίες. Τι περιμένετε εσείς και πόσο γνωρίζετε την Μάριμπορ;
«Η Μάριμπορ είναι μια ομάδα συνηθισμένη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ίσως κάποιοι παίκτες της να είναι πιο έμπειροι από κάποιους δικούς μας. Συνήθως κερδίζει τον τίτλο στη χώρα της. Θα παίξει στην έδρα της και θα διεκδικήσει τη νίκη. Την γνωρίζω καλά και θεωρώ πως θα είναι δύσκολο ματς. Όμως ξέρω και τη δική μου ομάδα. Θα της δυσκολέψουμε το στόχο».
-Αισθάνεστε ότι είστε φαβορί;
«Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε, Το ποιος είναι φαβορί πριν το ματς δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία».
Στο τέλος ο Φερέιρα ρώτησε για τον Ζάχοβιτς απευθυνόμενος στους Σλοβένους δημοσιογράφους. Τον είχε παίκτη στην Μπενφίκα και είπε: «Ελπίζω να τον δω αύριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: