Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Στον αστερισμό του… 99


Κατατίθεται την Πέμπτη στο Πρωτοδικείο η αίτηση για έκδοση προσωρινής διαταγής.Τα πάντα στον ΑΡΗ κινούνται σε ρυθμούς άρθρου 99 από το οποίο εξαρτώνται οι οικονομικές και διοικητικές εξελίξεις.
Σε άμεση συνάρτηση με την προσπάθεια υπαγωγής στο άρθρο 99 κινούνται τα πάντα στον Αρη και η απόφαση του πολυμελούς πρωτοδικείου θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τόσο τις διοικητικές όσο και οικονομικές εξελίξεις. Η αίτηση για έκδοση προσωρινής διαταγής το πιθανότερο είναι ότι θα κατατεθεί την Πέμπτη, μολις ολοκληρωθούν όλα τα διαδικαστικά, αφού το κείμενο του δικογράφου έχει ετοιμαστεί από τους τρεις δικηγόρους που έχουν αναλάβει την υπόθεση (Χριστοφορίδης, Τσομίδης, Αργυριάδης) ενώ χθες υπέγραψαν οι Ζαμπέτας και Αθανασιάδης που ήταν η μια εκκρεμότητα που απέμενε.

Η έκδοση της απόφασης αναμένεται την Παρασκευή και αν είναι θετική, οι κίτρινοι θα πάρουν… βαθιά ανάσα παγώνοντας για ένα δίμηνο τις απαιτήσεις που υπάρχουν από πάσης φύσεως πιστωτές. Παράλληλα το άρθρο 99 θα δρομολογήσει και εξελίξεις σε διοικητικό επίπεδο. Αρχικά θα αποσαφηνίσει τις προθέσεις των μελών της διοικούσας (Στεφανίδης, Λαμπριάκος, Κατσιαούνης) που αυτή τη στιγμή είναι αρνητικοί να συμμετάσχουν και σε μια διοίκηση Πρωτοδικείου, παίρνοντας και όλες τις ευθύνες που ισοδυναμούν λόγω χρεών. Αν όμως η ΠΑΕ υπαχθεί στο 99 και διακανονιστούν τα χρέη, τότε δεν έχουν αντίρρηση, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι θα εκδηλώσουν την προθυμία τους και άλλοι παράγοντες.

Η υπαγωγή στο άρθρο 99 θεωρείται κλειδί και για την ύπαρξη επενδυτικού ενδιαφέροντος για την ΠΑΕ, κάτι που με χρέη 22 τουλάχιστον εκατομμυρίων και μη διακανονισμένα σε βάθος χρόνου, θεωρείται απλησίαστο όνειρο, αφού κανείς δεν θέλει να εμπλακεί σε ένα βαρέλι που αυτή τη στιγμή δεν έχει πάτο. Κύκλοι που πρόσκεινται στον Αρη όμως, εκτιμούν, ότι αν προχωρήσει η υπόθεση του άρθρου 99, θα εμφανιστούν άνθρωποι πρόθυμοι να συνδράμουν οικονομικά.allampoutaris com

Δεν υπάρχουν σχόλια: