Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ!!

Οι Αθλητικοί Ψίθυροι θα είναι πάλι κοντά σας την Τετάρτη 26 Μαρτίου λόγω της επετείου της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821, καθώς και της εορτής του Ευαγγελισμού. Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες.

Γκάλης: «Χρόνια πολλά Άρη μας»

Τις ευχές του για τα 100 χρόνια του Άρη έστειλε ο Νίκος Γκάλης στις 00.00 ακριβώς, με δημοσίευσή του στο Facebook. «Όσο οι οπαδοί είναι κοντά στην ομάδα ο ΑΡΗΣ δεν θα χαθεί!» αναφέρει.

Γκάλης: «Χρόνια πολλά Άρη μας»
Μήνυμα ελπίδας μαζί με τις ευχές του για τα γενέθλια 100 χρόνων του Άρη έστειλε ο Νίκος Γκάλης με δημοσίευσή του στο Facebook.

Μόλις η μέρα άλλαξε σε 25 Μαρτίου, ημέρα γενεθλίων των «κιτρινόμαυρων», ο «Νικ» έστειλε τις ευχές του στην αγαπημένη του ομάδα, δηλώνοντας πως όσο οι οπαδοί είναι δίπλα στην ομάδα, ο Άρης δεν θα χαθεί.

Αναλυτικά:
«XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΡΗ ΜΑΣ

Γιορτή σήμερα για όλους τους Αρειανούς οπού και αν βρίσκονται εντός και εκτός Ελληνικών συνόρων. Ο ένδοξος σύλλογος μας συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και είναι τιμή για όσους φόρεσαν την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Ένας από τους τυχερούς είμαι και εγώ. Μια δωδεκαετία ήμουν αθλητής του ΑΡΗ και κατέκτησα μια ντουζίνα τίτλους. Όμως για μένα ακόμη και σήμερα το μεγαλύτερο παράσημο είναι η αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπο μου.

Ξέρω ότι ο ΑΡΗΣ περνά τώρα δύσκολες ώρες σε όλα τα αθλήματα όμως πιστεύω ότι θα αναγεννηθεί και θα ξαναβρεί τον δρόμο του γιατί έχει ένα μεγάλο αβαντάζ, τον κόσμο του. Όσο οι οπαδοί είναι κοντά στην ομάδα ο ΑΡΗΣ δεν θα χαθεί!
»



Της «έκοψε» τη φόρα!!

Απότομα σταμάτησε την Εστορίλ στην προσπάθεια της να βγει στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, μετά την ισοπαλία στην έδρα της Σετούμπαλ για τη Superliga.

Της «έκοψε» τη φόρα
Σετούμπαλ και Εστορίλ ήρθαν ισόπαλες 1-1 στην έδρα της πρώτης στην αναμέτρηση που ολοκλήρωσε την 24η αγωνιστική της Superliga και, έτσι, η δεύτερη έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει στο -4 από την τρίτη Πόρτο, αφού τώρα βρίσκεται στο -6 από τους «δράκους», όμως εξακολουθεί να «κρατάει σφιχτά» στην τέταρτη θέση που οδηγεί στο Europa League.

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι παρέμειναν στις μεσαίες θέσεις της βαθμολογίας, μην έχοντας στόχους για τη συνέχεια της περιόδου.

Το ματς ήταν μέτριο, όμως αμφότερες οι ομάδες προσπάθησαν για τη νίκη μέχρι το τελικό σφύριγμα. Ο Χόρτα στο 34΄άνοιξε το σκορ για να ισοφαρίσει ο Γκαλβάο στο 72' , παρά την αποβολή του Εβάντρο στο 41’.



Πρόγραμμα και αποτελέσματα 24ης αγωνιστικής:


Παρασκευή 21/3

Ρίο Άβε-Μπράγκα 1-1
(Μαρσέλο 55’- Ρουσέσκου 66’ πέναλτι)

Σάββατο 22/3

Γκιμαράες-Ζιλ Βιθέντε 0-0

Μαρίτιμο-Σπόρτινγκ Λισ. 1-3
(Γουίκς 6’-Σίλβα 3’ πέναλτι, Καρβάλιο 38’, Τζέφερσον 89’)

Κυριακή 23/3

Ολιανένσε-Νασιονάλ Μαδέιρα 1-1
(42’ Ντιονίσι – 40’ Ρόντον)

Πάσος Φερέιρα-Αρούκα 3-1
(45+1’ Ντελ Βάγιε, 50’, 78’ Μπέμπε)

Μπενφίκα-Ακαντέμικα 3-0
(11’-29’ Λίμα, 59’ Πέρεζ)

Πόρτο-Μπελενένσες 1-0
(79' Κιντέρο)

Δευτέρα 24/3

Σετούμπαλ-Εστορίλ 1-1
(24' Χόρνα-72' Γκαλβάο)


Επόμενη αγωνιστική (25η):

Ακαντέμικα-Ολιανένσε
Αρούκα-Σετούμπαλ
Εστορίλ-Ρίο Άβε
Ζιλ Βιθέντε-Μαρίτιμο
Μπελενένσες-Πάσος Φερέιρα
Μπράγκα-Μπενφίκα
Νασιονάλ Μαδέιρα-Πόρτο
Σπόρτινγκ Λισ.-Γκιμαράες Πηγή: sport-fm.gr

Δικαιώθηκε η Άρσεναλ!

Δικαιώθηκε για την έφεση που είχε καταθέσει η Άρσεναλ για το λάθος του διαιτητή στο ματς με την Τσέλσι να δείξει κάρτα στο Τσάμπερλεϊν και όχι στον Γκιμπς στη φάση με το πέναλτι του Αζάρ.

Δικαιώθηκε η Άρσεναλ
Σχεδόν «κομπλέ» θα αντιμετωπίσει η Άρσεναλ την Σουόνσι σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 29η αγωνιστική της Premier League, την Τρίτη (25/3).

Οι «κανονιέρηδες» ,όπως ήταν λογικό, κατέθεσαν έφεση και δικαιώθηκαν, για το λάθος του διαιτητή να δείξει κάρτα στον Τσάμπερλεϊν και όχι στον Γκιμπς στο παιχνίδι με την Τσέλσι και τη φάση του πέναλτι του Αζάρ, από την αγγλική ομοσπονδία.

Αυτό σημαίνει πως οι δύο παίκτες θα δώσουν κανονικά το «παρών» στο εντός έδρας ματς με τους «κύκνους» , ενώ ταυτόχρονα δίνουν έξτρα λύσεις στον Αρσέν Βενγκέρ σε μια περίοδο που δεν είναι καλή για εκείνον, μετά την… εξάρα από την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο.Πηγή: sport-fm.gr

Φουλ για Μπράουν ο Ολυμπιακός!!

Κοντά στην απόκτηση του Μπόμπι Μπράουν βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Ο Αμερικανός γκαρντ έχει δεχτεί πρόταση και ετοιμάζεται να πει το «ναι».

Φουλ για Μπράουν ο Ολυμπιακός!
Σε μια πολύ σημαντική προσθήκη πλησιάζει ο Ολυμπιακός. Όπως μετέδωσε το Eurohoops, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάνει πρόταση στον Μπόμπι Μπράουν και ο Αμερικανός γκαρντ είναι κοντά στο μεγάλο «ναι».

Ο 29χρονος άσος (1,88μ.) ήταν κορυφαίος σκόρερ της Ευρωλίγκας την περασμένη σεζόν με τη Σιένα (18,8 πόντους και 5,3 ασίστ κατά μέσο όρο) και μέχρι πρότινος έπαιζε στην Κίνα όπου είχε 30,7 πόντους, 5,9 ασίστ, 3,9 ριμπάουντ και 1,6 κλεψίματα κατά μέσο όρο. Μάλιστα σε έναν αγώνα στις 27 Δεκεμβρίου είχε πετύχει 74 πόντους! Σημειώνεται πως το συμβόλαιό του στην Κίνα ξεπερνούσε το 1 εκατ. δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη σελίδα του στο Twitter έχει αναδημοσιεύσει μηνύματα φίλων του Ολυμπιακού που τον καλούν να έρθει στην Ελλάδα, ενώ και ο ίδιος επιβεβαιώνει τις προχωρημένες επαφές.

Εφόσον αποκτηθεί, δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο υπόλοιπο της Ευρωλίγκας (ακόμη κι αν προκριθεί ο Ολυμπιακός), ενώ θα πάρει τη θέση του Μάρντι Κόλινς και ταυτόχρονα ο Γκιόργκι Σερμαντίνι δεν θα μπορεί να δηλωθεί στο ρόστερ της Α1 γιατί θα έχουν εξαντληθεί οι αλλαγές που δικαιούνται οι «ερυθρόλευκοι».

Ο Μπράουν έχει παίξει στο ΝΒΑ σε Κινγκς, Τίμπεργουλβς, Χόρνετς και Κλίπερς (5,1 πόντους και 1,8 ασίστ σε 113 εμφανίσεις), ενώ στην Ευρώπη έχει παίξει στον Άρη (2010/11), όπως επίσης σε Πρόκομ και Όλντενμπουργκ.

Είναι παίκτης που διακρίνεται για τις επιθετικές του αρετές, καθώς είναι εξαιρετικός σκόρερ και καλός οργανωτής, αλλά όχι και για τα αμυντικά του καθήκοντα.Πηγή: sport-fm.gr

Με Σακίρα «χορεύει» το Μουντιάλ!!

Στους ρυθμούς της Σακίρα θα χορέψει το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Και συγκεκριμένα στο ρυθμό του «Λα λα λα», όπως ονομάζεται το επίσημο τραγούδι της διοργάνωσης.

Με Σακίρα «χορεύει» το Μουντιάλ
Για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση η Σακίρα χορεύει το Μουντιάλ στο δικό της ρυθμό.

Μετά το «Waka waka» που κυκλοφόρησε για το προηγούμενο Παγκόσμιο, η Κολομβιανή τραγουδίστρια ανέλαβε και πάλι δράση για το τραγούδι που θα «ντύσει» τη διοργάνωση.

Αυτή τη φορά, τραγούδησε το «Λα λα λα», που όπως δήλωσε: «είναι ένα αισιόδοξο, βραζιλιάνικο τραγούδι. Οι στίχοι είναι προσωπική και έχει δημιουργηθεί μια ειδική εκτέλεση για το Παγκόσμιο Κύπελλο».

Το τραγούδι του Μουντιάλ


Πηγή: sport-fm.gr

Δεκατριάρι με Τζεντίλε!!

Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε με 29 πόντους οδήγησε την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο στη 13η συνεχή νίκη της στην ιταλική λίγκα.

Δεκατριάρι με Τζεντίλε
Απόντος του Κιθ Λάνγκφορντ, ο Αλεσάντρο Τζεντίλε σήκωσε στις πλάτες του την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο και την οδήγησε στο 88-76 επί της Μοντεγκρανάρο, με το οποίο ολοκληρώθηκε η 24η αγωνιστική στην ιταλική λίγκα.

Ο νεαρός φόργουορντ είχε 29 πόντους οδηγώντας την ομάδα του Λούκα Μπάνκι στη 19η νίκη της στο πρωτάθλημα. Ο Ντέιβιντ Μος με 15, ο Σαμάρντο Σάμιουελς με 13 και ο Κέρτις Τζέρελς με 10 πόντους τον ακολούθησαν σε απόδοση.

Αναλυτικά η 24η αγωνιστική:

Σάββατο 22/3
Βίρτους Ρόμα-Πέζαρο 96-85

Κυριακή 23/3
Μπρίντιζι-Βίρτους Μπολόνια 68-77
Βαρέζε-Πιστόια 84-73
Ρέτζιο Εμίλια-Σάσαρι 89-79
Σιένα-Αβελίνο 91-67
Καζέρτα-Καντού 64-60
Βενέτσια-Κρεμόνα 100-78

Δευτέρα 24/3
Μοντεγκρανάρο-Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο 76-88

Δείτε τη βαθμολογία της ιταλικής λίγκας Πηγή: sport-fm.gr

Κίνδυνος τιμωρίας για Σέρχιο Ράμος και Κριστιάνο Ρονάλντο!!

Σε απολογία για τις δηλώσεις που έκαναν μετά το ντέρμπι με την Μπάρτσελόνα κάλεσε τους Σέρχιο Ράμος και Κριστιάνο Ρονάλντο ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας.

Κίνδυνος τιμωρίας για Σέρχιο Ράμος και Κριστιάνο Ρονάλντο
Ακριβά ενδέχεται να πληρώσουν τις δηλώσεις που έκαναν μετά το τέλος του ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα κατά του διαιτητή του, οι Σέρχιο Ράμος και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας του ισπανικού πρωταθλήματος κάλεσε σε απολογία τους δύο παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης.

Όπως αναφέρουν οι ισπανικές ιστοσελίδες ο Σέρχιο Ράμος και ο Κριστιάνο Ρονάλντο κινδυνεύουν από ένα πρόστιμο μέχρι και με τιμωρία αποκλεισμού για τέσσερις αγωνιστικές.Πηγή: sport-fm.gr

Σιμεόνε: «Εξαιρετικά σημαντική νίκη»

Για την νίκη της Ατλέτικο Μαδρίτης μίλησε ο Ντίεγκο Σιμεόνε. Ο Αργεντινός τεχνικός στάθηκε στο τέρμα του Γκάμπι, το οποίο όπως είπε άνοιξε το δρόμο για την επιτυχία επί της Μπέτις.

Σιμεόνε: «Εξαιρετικά σημαντική νίκη»
Εξαιρετικά σημαντική νίκη χαρακτήρισε την επικράτηση της Ατλέτικο Μαδρίτης επί της Μπέτις ο Ντιέγκο Σιμεόνε.

«Είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Στο πρώτο ημίχρονο δυσκολευτήκαμε, αλλά βελτιωθήκαμε στην επανάληψη. Το γκολ του Γκάμπι έφερε ηρεμία και άνοιξε το δρόμο για μία εξαιρετικά σημαντική νίκη», υποστήριξε ο Αργεντινός τεχνικός.

Στην επόμενη αγωνιστική οι «ροχιμπλάνκος» θα αντιμετωπίζουν την Γρανάδα σε εντός έδρας αναμέτρηση στο πλαίσιο της 30ής αγωνιστικής για την Primera Division της Ισπανίας. Πηγή: sport-fm.gr

Μ. Βίτορ: «Να είμαστε προετοιμασμένοι για διαιτητικά λάθη»

Μετάνιωσε για την αντίδραση στο ματς με τον ΠΑΣ o Μ. Βίτορ, ενώ για τις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό σχολίασε πως οι μεγάλες ομάδες πρέπει να είναι προετοιμασμένες για τα διαιτητικά λάθη.

Μ. Βίτορ: «Να είμαστε προετοιμασμένοι για διαιτητικά λάθη»
Λανθασμένη ήταν η αντίδραση του Μιγκέλ Βίτορ στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος με δηλώσεις, αλλά τόνισε ότι δεν έπρεπε να αποβληθεί.

Ο Πορτογάλος αμυντικός ανέφερε πως στην ομάδα δεν είναι ικανοποιημένοι με τη βαθμολογική θέση που έχουν, αλλά και πως στόχος είναι πλέον η πρώτη θέση στα play-off και η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Σε ότι αφορά τα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα κοντραριστεί με τον Ολυμπιακό, σχολίασε: «έχουμε τα προσόντα να περάσουμε» και πρόσθεσε: «ξέρουμε ότι είμαστε δύο μεγάλες ομάδες και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τα λάθη των διαιτητών».

Επιπλέον, μίλησε για τον Ιβάν Σαββίδη και είπε πως θέλει να μεγαλώσει τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

Για την αποβολή του στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ: «Δεν ένιωσα καλά, ήξερα ότι έκανα λάθος και δεν αντέδρασα σωστά αλλά δεν τον έσπρωξα και δεν τον χτύπησα και ήταν υπερβολική η κόκκινη κάρτα. Τώρα είμαι ήρεμος, δέχτηκα την απόφαση και συνεχίζω».

Για τα συναισθήματά του μετά τη νίκη κόντρα στον ΠΑΣ: «Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη αλλά δεν είμαι χαρούμενος για την αποβολή. Στο τέλος το σημαντικότερο είναι η νίκη της ομάδας μου. Εγώ ανάγκασα την ομάδα με την αποβολή μου να τρέξει πιο πολύ η ομάδα αλλά στο τέλος μετράει η νίκη».

Για το τι προκαλεί εκνευρισμό στον ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα: «Είμαστε εκνευρισμένοι γιατί δεν παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Όσον αφορά εμένα προσπαθώ να παίζω καθαρά και είμαι ειλικρινής και αυτό αποδεικνύεται απ' το ότι έχω μόνο τρεις κίτρινες. Έχουμε μια ισχυρή νοοτροπία και ένα πάθος για τη νίκη και μερικές φορές αντιδρούμε υπερβολικά».

Για το Κύπελλο και τις βλέψεις του στα πλέι οφ: «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τη θέση μας στη βαθμολογία αλλά τώρα δεν μπορούμε να πάμε για το πρωτάθλημα. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο Κύπελλο και μπορούμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό εάν παίξουμε καλά. Σαφώς είναι ένας μεγάλος στόχος ο τελικός και δείξαμε ότι έχουμε αρκετές πιθανότητες. Έχουμε τα προσόντα να περάσουμε. Στα πλέι οφ θέλουμε την πρώτη θέση και εάν δεν θεωρηθεί απόλυτα επιτυχημένη η χρονιά επειδή χάσαμε τον τίτλο τουλάχιστον να πάρουμε την πρώτη θέση στα πλέι οφ».

Για το πώς περνάει μακριά απ' τη χώρα του: «Είμαι πολύ καλά εδώ και η πόλη και η ομάδα είναι πολύ καλές. Είναι πολύ καλό το ότι η οικογένειά μου είναι εδώ και με στηρίζει. Περνάω πολύ καλά και θέλω να συνεχίσω εδώ».

Για το ποιο θεωρεί ότι είναι το μεγαλύτερό του προσόν: «Πρέπει να είμαι συνέχεια συγκεντρωμένος γιατί τα λάθη δεν συγχωρούνται αλλά και έξυπνος και να προβλέπεις τις κινήσεις των επιθετικών. Πρέπει να παίζεις με δύναμη στις διεκδικίσιμες φάσεις».

Για το ότι σκοράρει αρκετά: «Είναι πολύ σημαντικό για μένα γιατί δεν είμαι αρκετά σωματώδης και το ξέρω. Ξέρω όμως πότε να πηδάω και να σκοράρω και είμαι χαρούμενος που έχω σκοράρει αρκετά και κάθε φορά που παίζω προσπαθώ να βοηθώ τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά».

Για τη διαιτησία στην Ελλάδα: «Είναι δύσκολη ερώτηση. Οι διαιτητές κάνουν λάθη όπως και οι παίκτες και πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι μόνο στο παιχνίδι. Πρέπει να αποδεχτούμε ότι γίνονται λάθη και οι μεγάλες ομάδες ευνοούνται διότι κάνουν περισσότερες επιθέσεις που μπορούν να σου δώσουν φάουλ και πέναλτι».

Για το αν μπορούν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, μαζί με τους παίκτες του Ολυμπιακού, να κρατήσουν σε υψηλό επίπεδο τους δύο ημιτελικούς του Κυπέλλου: «Ξέρουμε ότι είμαστε δύο μεγάλες ομάδες και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τα λάθη των διαιτητών. Πολλές φορές είναι δύσκολο να συγκρατήσεις τις αντιδράσεις σου και τα συναισθήματα είναι σε υψηλό επίπεδο. Εάν όμως θέλουμε να είμαστε μεγάλες ομάδες θα πρέπει να τα προσπεράσουμε αυτά».

Για τις εντυπώσεις του από τον Κύριο Σαββίδη και ποιο ήταν το πλάνο που του παρουσίασε και τον έπεισε να έρθει στην Ελλάδα: «Έχω ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο και ο κύριος Σαββίδης προσπαθεί να μεγαλώσει την ομάδα και να τη φέρει στην κορυφή της Ελλάδας. Έχουν έρθει καλοί παίκτες. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε δύο καλοκαίρια να με φέρει και στην πρώτη επαφή η Μπενφίκα δεν με άφησε να φύγω. Ο ΠΑΟΚ μου παρουσίασε ένα πολύ καλό πρότζεκτ και με έπεισε να έρθω».

Παναγιωτόπουλος: «Ιδεαλιστής του ποδοσφαίρου»

Παναγιωτόπουλος: «Ιδεαλιστής του ποδοσφαίρου»Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Σταύρου Νταϊφά από τον Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Ο υπουργός Πολιτισμού χαρακτήρισε τον πρώην πρόεδρο του Ολυμπιακού ως έναν ιδεαλιστή της τέχνης του ποδοσφαίρου ενώ επισημαίνει ότι στήριξε την ομάδα του σε δύσκολες στιγμές.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού:

"Σε εποχές αγνότερες για το ποδόσφαιρο, ο Σταύρος Νταϊφάς αφοσιώθηκε στον Ολυμπιακό. Όμως και ο Ολυμπιακός του αφοσιώθηκε, καθώς αναγνώριζε σ’ αυτόν τον πιο άδολο και πιστό του οπαδό. Και συγχρόνως έναν ισχυρό παράγοντα που στήριξε την ομάδα σε δύσκολες στιγμές.

Ο πρόεδρος των πρώτων επαγγελματικών πρωταθλημάτων παρέμεινε έως το τέλος ένας ιδεαλιστής, ένας εραστής της τέχνης του ποδοσφαίρου. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του".

Απάντηση του Τσάβι στον Κριστιάνο!!

Τα σχόλια που έκανε ο Κριστιάνο Ρονάλντο για την διαιτησία στο «κλάσικο» δεν βρήκαν καθόλου σύμφωνο τον Τσάβι , ο οποίος έδωσε την δική του εκδοχή για το θέμα.

Απάντηση του Τσάβι στον Κριστιάνο
Δεν άργησε πολύ να απαντήσει ο Τσάβι στον Κριστιάνο Ρονάλντο, με αφορμή τα σχόλια του τελευταίου για την διαιτησία στο «κλάσικο» της Κυριακής.

«Έχει άδικο ο Ρονάλντο για αυτά που είπε για την διαιτησία. Η Μπαρτσελόνα ήταν πολύ καλύτερη και αυτό φαίνεται και από το τελικό σκορ της αναμέτρησης» είπε αρχικά το «μυαλό» των Καταλανών, ενώ συνέχισε:

«Επιπλέον δεν είμαι καθόλου σίγουρος για το αν ήταν πέναλτι η φάση του Κριστιάνο με τον Ντάνι Άλβες. Διότι ήμουν κοντά και μπορώ να έχω άποψη για το θέμα».

Τέλος, για τη συνέχεια και τη μάχη για τον τίτλο σχολίασε: « Η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα και θα διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει φαβορί. Υπάρχουν όμως τρεις ομάδες που έχουν ίσες πιθανότητες για την κατάκτηση του τροπαίου». Πηγή: sport-fm.gr

Νίκη με άγχος για Εφές!!

Αν και ζορίστηκε στο τέλος, η Αναντολού Εφές πήρε τη νίκη απέναντι στην προτελευταία Μερσίν.

Νίκη με άγχος για Εφές
Τις 17 νίκες στην τουρκική λίγκα έφτασε η Αναντολού Εφές νικώντας με αρκετό άγχος στο τέλος για την 23η αγωνιστική την προτελευταία Μερσίν με 77-71. Έτσι η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου είναι τρίτη, στο -1 από τη δεύτερη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και στο +2 από την τέταρτη θέση.

Ο Ζόραν Πλάνινιτς με 16 και ο Μπιρκάν Μπατούκ με 14 πόντους ξεχώρισαν από τους γηπεδούχους, ενώ ο Κώστας Βασιλειάδης σε 13:01 είχε 7 πόντους (4/4 βολές, 1/3 τρίποντα), 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Η Γαλατάσαραϊ ηττήθηκε με 69-65 από την Γκαζιαντέπ και ισοβαθμεί με την Ουσάκ στην τέταρτη θέση έχοντας 15 νίκες. Πηγή: sport-fm.gr

Οι 18χρονοι νίκησαν τους 17χρονους!!

Σε φιλικό που διεξήχθη στα Μέγαρα η Εθνική U18, με παίκτες γεννηθέντες το 1996 και 1997, επικράτησε της αντίστοιχης Εθνικής U17, η οποία έχει γεννηθέντες το 1997, με σκορ 76-58.

Οι 18χρονοι νίκησαν τους 17χρονους
Σε φιλικό που έγινε στα Μέγαρα η Εθνική Εφήβων κάτω των 18 ετών επικράτησε αυτής των κάτων των 17 ετών με 76-58. Από πλευράς νικητών ξεχώρισαν οι Κόττας, Παπαγιάννης και Χαραλαμπόπουλος που σημείωσαν 14, 10 και 10 πόντους αντίστοιχα, ενώ ο Δίπλαρος από πλευράς U17 είχε 11 πόντους.

Στο περιθώριο του αγώνα τιμήθηκαν ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας, Παναγιώτης Τσαγκρώνης από τον Δήμο Μεγάρων και τον αντιδήμαρχο, Κλεάνθη Βαρελά.

Η ομάδα U17 θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και η U18 στο Ευρωπαϊκό.

U18 (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος Κόνιαρης 3, Οικονομόπουλος 5 (1), Μήτογλου 8, Τσαμπούρης 2, Σκουλίδας 8, Κόττας 14, Μπιλλη΄ς 7 (1), Σταμάτης 9, Παπαγιάννης 10, Χαραλαμπόπουλος 10.

U17 (Παπανικολάου): Ψυχίδης 2, Ντουζίδης 8 (2), Καμαριανός 9 (1), Δίπλαρος 11 (1), Αλεξανδρόπουλος 2, Πεφάνης 7 (1), Καρράς 6, Καράμπελας 2, Φραγκιαδάκης 5, Χονδρογιάννης 3 (1), Καλογεράς 3 Πηγή: sport-fm.gr

Αλβέρτης: «Δεν έχουμε το δικαίωμα της ήττας»

«Ο Παναθηναϊκός δεν έχει το δικαίωμα να χάνει», δηλώνει ο Φραγκίσκος Αλβέρτης σε αφιέρωμα της Ευρωλίγκας, ενώ δηλώνει έτοιμος για την πολύ δύσκολη αποστολή που ανέλαβε.

Αλβέρτης: «Δεν έχουμε το δικαίωμα της ήττας»
Αφιέρωμα στον Φραγκίσκο Αλβέρτη φιλοξενεί η εβδομαδιαία διαδικτυακή εκπομπή της Ευρωλίγκας.

«Αν σκεφτείτε πως ήλθα στον ΠΑΟ, όταν ήμουν 16 και τώρα είμαι σχεδόν 40, καταλαβαίνετε ότι έχω περάσει περισσότερη από τη μισή ζωή μου σε αυτόν τον οργανισμό. Έχω ζήσει πολλές εκπληκτικές στιγμές ως παίκτης και ως team manager. Ελπίζω να συνεχίσω να τις ζω, ως κόουτς. Το ταξίδι ξεκίνησε όταν υπέγραψα πρώτη φορά στον ΠΑΟ (το 1990, για να πάρει η Γλυφάδα ως αντάλλαγμα, τον καλύτερο πολίστα των «πρασίνων»). Είχα την τύχη να κλείσω την καριέρα μου, με έναν ευρωπαϊκό τίτλο», δηλώνει ο νέος προπονητής της ομάδας.

Για την αποστολή που ανέλαβε αναφέρει: «Είναι η τεράστια ευθύνη, που αποτελεί πάντα κίνητρο. Αν κάποιος ξέρει τι είναι πίεση και ικανοποίηση σε αυτήν την ομάδα, πιστεύω πως είμαι εγώ (γελάει). Ο Παναθηναϊκός πρέπει να νικά σε κάθε ματς. Δεν έχουμε το δικαίωμα της ήττας, στο μυαλό του κόσμου, αλλά και το δικό μας. Η ανιδιοτελής αγάπη με τους φιλάθλους είναι ένα από τα καλά της δουλειάς. Δεν είναι πολλοί οι παίκτες που έχουν την ευκαιρία να παίζουν μπροστά σε 20.000 κόσμου. Είναι το καλύτερο συναίσθημα, για κάθε αθλητή, να παίζει σε τόσο ζεστή ατμόσφαιρα. Αυτό είναι ένα μέρος. Το άλλο είναι ότι οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι, σε αυτό που γίνεται στο παρκέ. Να κάνουμε ό,τι έχουμε να κάνουμε, όσο καλύτερα μπορούμε».

Όσο για την καριέρα του ως παίκτης, αλλά και την βοήθεια που έχει από αυτή, είπε: «Με βοηθάει να καταλαβαίνω πώς νιώθουν οι παίκτες, σε κάποιες συγκεκριμένες στιγμές και τι περιμένουν να ακούσουν από τον προπονητή. Όχι μόνο τις τακτικές, αλλά και σε ζητήματα ψυχολογίας».

Φυσικά βοήθησε και η συνύπαρξη με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. «Περάσαμε 13 χρόνια με τον κόουτς. Είναι καλός φίλος, ένας άνθρωπος που σέβομαι, που μου αρέσει και που πάντα θα είναι στην καρδιά μου. Εύχομαι να έχω την υπομονή του και τη θέληση του για να νικά κάθε ματς».

Για τον προπονητή του και άλλοτε συμπαίκτη του μιλά και ο Μάικ Μπατίστ: «Ξέρει μπάσκετ και τι είναι ο Παναθηναϊκός. Ξέρει τους τίτλους που έχει αυτή η ομάδα και τι πρέπει να διεκδικεί κάθε χρόνο, ανεξάρτητα από τους παίκτες ή την ομάδα. Η επιτυχία του παρελθόντος, μας δείχνει το μέλλον. Τα πηγαίνει μια χαρά. Όλοι τον στηρίζουμε. Ανέλαβε σε δύσκολη περίοδο και έως τώρα χειρίζεται μια χαρά την κατάσταση».

Παράσχος: «Για κάποιο διάστημα ήμασταν τυχεροί»

Στο διάστημα που ο Ατρόμητος απειλήθηκε στο ματς με τον Πλατανιά, αλλά και στο ερχόμενο ματς της ομάδας με τον ΟΦΗ αναφέρθηκε ο Γιώργος Παράσχος, σχολιάζοντας και το 4-4-2 που παίζει η ομάδα του.

Παράσχος: «Για κάποιο διάστημα ήμασταν τυχεροί»
Για την παρουσία του Ατρομήτου στο ματς με τον Πλατανιά και στο διάστημα που η ομάδα του στάθηκε τυχερή αναφέρθηκε ο Γιώργος Παράσχος σε δηλώσεις του στη Nova.

Ο τεχνικός του συλλόγου του Περιστερίου αναφέρθηκε στο ματς με τους Χανιώτες, αλλά και στο ερχόμενο παιχνίδι κόντρα στον ΟΦΗ, ενώ σχολίασε και το σύστημα που παίζει η ομάδα του.

Αναλυτικά:

Κύριε Παράσχο, η ομάδα σας προέρχεται από άλλη μια νίκη, εμφατική κι αυτή, παρά το γεγονός ότι οι παίκτες σας την έκαναν να μοιάζει πιο εύκολη από ότι ήταν, έτσι δεν είναι;
«Αν εξαιρέσουμε το διάστημα από το 45' ως το 63' που κάναμε και τις αλλαγές του Μπάλλα και του Καραμάνου, νομίζω ότι το υπόλοιπο διάστημα ήμασταν κυρίαρχοι του παιχνιδιού και αν ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί στις τελικές μας προσπάθειες θα μπορούσαμε να είχαμε και μεγαλύτερο σκορ. Αλλά δε σου κρύβω ότι σε αυτό το διάστημα που ανέφερα, απειληθήκαμε έντονα από τον αντίπαλο και μπορώ να πω ότι ήμασταν τυχεροί που δεν ισοφαριστήκαμε να το κάνουμε ακόμα πιο δύσκολο το παιχνίδι. Πάντως πιστεύω ότι αυτά τα παιδιά έχουν μια σταθερότητα, έχουν έναν επαγγελματισμό που πραγματικά το βλέπεις σε λίγες ομάδες και αυτό με ευχαριστεί ιδιαίτερα».

Σε λίγες ομάδες βλέπουμε και αυτό το 4-4-2, ίσως το πιο απαιτητικό σύστημα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, το οποίο όμως το φέρνουν εις πέρας οι ποδοσφαιριστές σας υπό την καθοδήγησή σας, προσφέροντας ουσία και θέαμα όχι μόνο στους φίλους της ομάδας αλλά και στο ουδέτερο κοινό.
«Το 4-4-2 το καθιερώσαμε λίγο πολύ από την αρχή της σεζόν και μας πηγαίνει. Αντιμετωπίζουμε κάποιες δυσκολίες όταν ο αντίπαλος έχει την υπεροπλία στον χώρο του κέντρου. Εμείς όταν παίζουν μαζί ο Παπαδόπουλος με τον Ναπολεόνι δεν έχουμε την δυνατότητα να αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας και να το γυρίσουμε στο 4-3-3 και να παίξει κάποιος από αυτούς τους δύο στα άκρα. Γι' αυτό κι αναγκαζόμαστε κάποιες φορές, όπως και στο ματς με τον Πλατανιά να κάνουμε αυτή την αναγκαστική αλλαγή. Θα συνεχίσουμε να το παίζουμε το 4-4-2, μας πάει κιόλας, διότι και μπορούμε και σκοράρουμε και παρουσιάζουμε ένα ωραίο θέαμα στον κόσμο».

Πολύ τρέξιμο από τους ποδοσφαιριστές σας και ακολουθούν συνεχόμενα παιχνίδια. Πως περιμένετε τον παιχνίδι με τον ΟΦΗ, μια ομάδα που παραδοσιακά δυσκολεύει τον Ατρόμητο;
«Κοιτάξτε, θα έχουμε και τις απουσίες λόγω καρτών και θα φρεσκάρουμε λίγο την ομάδα μας κι επειδή αυτή η ομάδα όπου κι αν έχει παίξει ανταποκρίθηκε πλήρως, πιστεύω ότι και στο συγκεκριμένο παιχνίδι σε μια δύσκολη έδρα θα ανταποκριθούμε κι εκεί».

Ο ΟΦΗ έχει ανεβασμένη ψυχολογία, είναι στα ημιτελικά του κυπέλλου, έχει κερδίσει τον Παναθηναϊκό και έχει εξασφαλίσει την σωτηρία του. Αυτό τον κάνει πιο δύσκολο αντίπαλο;
«Ο ΟΦΗ θα παίξει πολύ πιο άνετα, δε θα έχει κανένα άγχος, ούτε βαθμολογικό, ούτε τίποτα και πιστεύω ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι για να ικανοποιηθεί κι ο πολύς κόσμος που θα βρεθεί στο γήπεδο αλλά και για όσους θα το δουν τηλεοπτικά».

Ο Σάμαρης έκανε τώρα ό,τι δεν είχε κάνει όταν έπρεπε!

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει κάποια πράγματα στο sport-fm.gr τόσο μεμονωμένα για ορισμένους παίκτες του Ολυμπιακού, όσο και για κάτι που του έκανε εντύπωση.

Ο Σάμαρης έκανε τώρα ό,τι δεν είχε κάνει όταν έπρεπε
***Κάποια πράγματα από τις σημειώσεις μου για το παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Παγκρήτιο…

***Μου έκανε καλή εντύπωση το πώς πανηγύριζαν όλοι μαζί οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού τα γκολ του Βαλντέζ. Σε παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον και με το πρωτάθλημα να έχει κριθεί και τυπικά μόλις την περασμένη αγωνιστική. Μακάρι να έχουν το ίδιο πνεύμα και στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές.

***Ο Σάμαρης, μακράν κορυφαίος παίκτης του γηπέδου στα 60 πρώτα λεπτά, ξεχώρισε όχι μόνο γιατί κατέθεσε ποιότητα, αλλά και γιατί έβαλε τα πόδια στη φωτιά. Π.χ. ένα τάκλιν την ώρα ενός επικίνδυνου σουτ του Μπουχαλάκη. Σε αυτή τη φάση ο Σάμαρης έκανε ό,τι ακριβώς δεν είχε κάνει στο σουτ του Τζαβέλα στην Τούμπα, στο νικητήριο γκολ του ΠΑΟΚ, τότε που μαζί με τον Μανωλά απλά παρακολουθούσαν τη φάση…

***Ο Κάμπελ έχει εκτελέσει τρία πέναλτι κι έχει ευστοχήσει και στα τρία. Είναι ο μοναδικός ερυθρόλευκος που δεν έχει απώλεια πέναλτι, απ΄όσους έχουν από δύο εκτελέσεις μίνιμουμ, αφού ο Τσόρι έχει χάσει ένα κι ο Σαβιόλα δύο-κι οι Μήτρογλου και Βάϊς από ένα. Αντίθετα με τη φάση του πέναλτι, ο Κάμπελ τις άλλες δύο φορές που βρέθηκε σε θέση βολής, μετά μάλιστα από καλές προσωπικές ενέργειεςς, είχε πολύ κακά τελειώματα και τα σουτ που επιχείρησε το κόντραραν οι αμυνόμενοι.

***Στη φάση του μοναδικού γκολ του Εργοτέλη νομίζω ότι θα μπορούσαν να αντιδράσουν καλύτερα τόσο ο Μιγκέλ Τόρες με τον Αβραάμ, να βγουν πάνω στον παίκτη πιο γρήγορα δηλαδή, όσο κι ο Μέγερι, αφού το σουτ δεν ήταν και αυτό που λέμε κεραυνός.

***Η καλύτερη ευκαιρία του Εργοτέλη στο παιχνίδι, αυτή του Χαντί στο 10’, ευκαιρία να μειώσει σε 2-1 και να μπει πάλι στο ματς, ξεκίνησε από ένα πολύ «άσχημο» πούλημα της μπάλας από τον Βαλντέζ στο χώρο του κέντρου. Αν κι έχω την εντύπωση ότι η μπάλα στρώθηκε στο τέλος της φάσης στον Χαντί μετά από κοντρόλ που έκανε με το χέρι, έστω άθελά του.

***Ο Μέγερι δεν έδειξε και μεγάλη σιγουριά σε μία βαθιά σέντρα προς το κεφάλι του όχι και υψηλόσωμου Ιμπραίμ. Θα περίμενε κανείς να μπλοκάρει πιο εύκολα και με μεγαλύτερη ασφάλεια αμέσως την μπάλα κι όχι με τη δεύτερη προσπάθεια και στο πέσιμο.

***Στο ημίχρονο που έπαιξε ο Μασάντο είχε ορισμένες αρκετά καλές πάσες και θα μπορούσε και να σκοράρει, αν είχε καλύτερη τελική σε ένα σουτ από αρκετά καλή θέση.

***Ο Σέποβιτς όντως έχασε ένα εύκολο γκολ σε αυτό το τετ α τετ με τον Στόϊκοβιτς στο β΄ ημίχρονο. Αλλά ας μην σταθούμε μόνο στην τελική προσπάθεια. Ας προσέξουμε και τον εκπληκτικό τρόπο, με τον οποίο έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, στην επίσης εκπληκτική 30άρα μπαλιά του Σάμαρη. Όπως πάρα πολύ ωραία ο Σέρβος έβγαινε έξω από την περιοχή, ακόμη και σε θέση εξτρέμ, για να πάρει την μπάλα και να ξεκινήσει καλές επιθέσεις για την ομάδα του.Πηγή: sport-fm.gr

Τα… μαζεύει η Δούρου για την «Αγια-Σοφιά»

Τις ανακρίβειες σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του γηπέδου της ΑΕΚ, την Ερασιτεχνική και τον Δημήτρη Μελισσανίδη «διόρθωσε» η Υποψήφια Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Τα… μαζεύει η Δούρου για την «Αγια-Σοφιά»
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας μέσω του συνδυασμού της για την Περιφέρεια Αττικής, η Υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, εκτός από τις αιχμές και την πολιτική της διαμάχη με τον Γιάννη Σγουρό προέβη και σε ανακρίβειες σχετικά με την «Αγιά Σοφιά».

Το θέμα αφορούσε κατά κύριο λόγο το ιδιοκτησιακό καθεστώς του γηπέδου της ΑΕΚ καθώς ισχυριζόταν πως η «Αγιά Σοφιά» δεν θα ανήκει στην Ερασιτεχνική αλλά στον Δημήτρη Μελισσανίδη. Κάτι τέτοιο δεν υφίσταται, αφού η σύσταση «Δικέφαλος 1924 Α.Ε» αφορά αποκλειστικά την κατασκευή του έργου. Στη συνέχεια, το γήπεδο θα περιέλθει στην ιδιοκτησία της Ερασιτεχνικής με την κατασκευαστική εταιρία να διαχειρίζεται την εκμετάλλευσή του για τα επόμενα 49 χρόνια.

Οι συνεργάτες της Ρένας Δούρου διόρθωσαν το συγκεκριμένο κομμάτι στην τοποθέτησή της, που πλέον αναφέρει: «Να θυμίσουμε σε όλους πως το οικόπεδο που θα γίνει το γήπεδο ανήκει στην ερασιτεχνική ΑΕΚ, η οποία δεν θα λάβει τίποτα για αυτήν την παραχώρηση. Επίσης να θυμίσουμε πως το νέο γήπεδο δεν θα είναι ιδιοκτησία της ΠΑΕ, αλλά μιας ιδιωτικής εταιρείας ιδιοκτησίας του πολυεκατομμυριούχου κ. Μελισσανίδη και θα παραμείνει στα χέρια του, ακόμα και αν εγκαταλείψει την ομάδα». Πηγή: sport-fm.gr

Χωρίς άμυνα στη Φλωρεντία η Μίλαν!

Θα απουσιάσει στην αναμέτρηση της Μίλαν με την Φιορεντίνα ο Ντι Σίλιο. Ο νεαρός αμυντικός υπέστη διάστρεμμα στο ματς με την Λάτσιο και θα μείνει εκτός για δύο εβδομάδες.

Χωρίς άμυνα στη Φλωρεντία η Μίλαν
Με απόντα τον Ντι Σίλιο θα παραταχθεί η Μίλαν στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Φιορεντίνα για την 30ή αγωνιστική της Serie A.

O νεαρός Ιταλός τραυματίστηκε στο παιχνίδι και την ισοπαλία (1-1) των «ροσονέρι» με την Λάτσιο και δεν θα μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο «Ένιο Ταρντίνι».

Αυτό φέρνει σε πολύ δυσάρεστη θέση τον Κλάρενς Ζέεντορφ. Και αυτό διότι ο Ολλανδός τεχνικός δεν υπολογίζει ήδη τους Ρικάρντο Μοντολίβο και Αμπάτε για το ματς με τους «βιόλα» και όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, η κατάρτιση της ενδεκάδας θα τον προβληματίσει ιδιαίτερα. Πηγή: sport-fm.gr

Λοντίγκιν και δεν… περνάει κουνούπι!! (video)

Το κεφάλι του ήσυχο έχει ο Αντρέ Βίλας Μπόας στη Ζενίτ. Στο ντεμπούτο του Πορτογάλου ο Γιούρι Λοντίγκιν έπιασε δύο πέναλτι, χάρισε τη νίκη στην ομάδα του και έσπασε τα… κοντέρ στο ρωσικό πρωτάθλημα.

Λοντίγκιν και δεν… περνάει κουνούπι! (video)
Ντεμπούτο με το δεξί, χάρη στον εξαιρετικό Γιούρι Λουντίγκιν, έκανε ο Αντρέ Βίλας Μπόας στη Ζενίτ! Ο Πορτογάλος τεχνικός στο πρώτο παιχνίδι του στον πάγκο είδε τον πρώην γκολκίπερ της Ξάνθης να του χαρίζει το πρώτο του «τρίποντο» στο ρωσικό πρωτάθλημα, πιάνοντας δύο πέναλτι.

Τα δύο τέρματα του Χουλκ (5’ και 52’) έμοιαζαν ότι θα δώσουν μια εύκολη εντός έδρας νίκη στη Ζενίτ, όμως ο Τσαλάγκοφ έβαλε και πάλι την Κρίλια Σοβέτοφ στο ματς. Οι φιλοξενούμενοι το πάλεψαν όμως βρήκαν απέναντι τους τον Λοντίγκιν, ο οποίος τους στέρησε την ισοφάριση δύο φορές από την «άσπρη βούλα».

Μάλιστα, ο νεαρός γκολκίπερ ισοφάρισε το ρεκόρ του Ίλια Μπλίζνιουκ, ο οποίος είχε αποκρούσει δύο πέναλτι σε αγώνα της Ντιναμό Μόσχας το 2005.


Πηγή: sport-fm.gr

Έτοιμος για Μπάρτσα ο Γκιστ!!

Στη διάθεση του Φραγκίσκου Αλβέρτη για το εκτός έδρας παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα για το Top 16 της Ευρωλίγκας τέθηκε ο Τζέιμς Γκιστ.

Έτοιμος για Μπάρτσα ο Γκιστ
Με όλα του τα «όπλα» ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί στην Βαρκελώνη απέναντι στην Μπαρτσελόνα για το Top 16 της Ευρωλίγκας.

Στη σημερινή προπόνηση του τριφυλλιού προπονήθηκαν όλοι οι παίκτες με τα βλέμματα κυρίως να πέφτουν στον Τζέιμς Γκιστ.

Ο αμερικανός σέντερ –όπως αναμενόταν- συμμετείχε στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης χωρίς να αισθανθεί κανένα απολύτως πρόβλημα.

Φυσικά, μετά από αυτό τίθεται στη διάθεση του Φραγκίσκου Αλβέρτη για το παιχνίδι στη Βαρκελώνη. Πηγή: sport-fm.gr

«Πληθωρική η παρουσία Νταϊφά στον χώρο του ποδοσφαίρου»

Τη θλίψη του για τον θάνατο του Σταύρου Νταϊφά εξέφρασε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών με ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Πληθωρική η παρουσία Νταϊφά στον χώρο του ποδοσφαίρου»
Πληθωρική χαρακτήρισε την παρουσία του Σταύρου Νταϊφά στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου ο ΠΣΑΠ με ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή τον θάνατο του πρώην προέδρου του Ολυμπιακού, τονίζοντας πως προσέφερε πολλά στους «ερυθρόλευκους».

Αναλυτικά

«Η Διοίκηση και τα μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους για τον θάνατο του Σταύρου Νταϊφά, που προσέφερε πολλά στον Ολυμπιακό ως Πρόεδρος και συνέδεσε την παραμονή του στην ηγεσία της πειραϊκής ομάδας με την αναγέννηση της και την κατάκτηση τίτλων.

Στα 87 του, ο Σταύρος Νταϊφάς δεν είναι πια μαζί μας, αλλά, κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει την πληθωρική παρουσία του στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και την απόλυτα πετυχημένη συμβολή του στον αγαπημένο του Ολυμπιακό, στον οποίο πρόσφερε πολλά
».

Αντέχει να παίξει ο Σπανούλης στην Εθνική;

Αντέχει να παίξει ο Σπανούλης στην Εθνική;Γράφει ο Παντελής Διαμαντόπουλος
 
Είναι πιο πολύ ρεπορτάζ και λιγότερο σχόλιο; Όπως θέλετε πάρτε το… Η ουσία είναι ότι το καλοκαίρι δεν θα αργήσει και το ενδιαφέρον μας, θα αρχίσει σιγά- σιγά να στρέφεται και στην εθνική ομάδα!

Ήδη κάποιοι ξεκίνησαν να αναρωτιούνται «θα έρθει ο ένας; Θα έρθει ο άλλος;» Και οι περισσότερες αναφορές γίνονται στα παιδιά που αγωνίζονται στην άλλη άκρη του Ατλάντικού. Τι αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, είναι λίγο περίεργη φάση. Γιατί πολύ απλά, ο Τρινκιέρι απέτυχε, η ΕΟΚ το παραδέχτηκε, αλλά ο Ιταλός επίσημα ακόμη είναι κόουτς.

Την ίδια ώρα αναζητείται ο αντικαταστάτης του. Το όνομα του Φώτη Κατσικάρη δείχνει να έχει πάρει προβάδισμα, έκπληξη δεν θα πρέπει να αποκλείεται (κάποιος άλλος δηλαδή), αλλά καλό είναι σιγά- σιγά να αρχίζουν στην Ομοσπονδία να σκέφτονται και άλλα πράγματα. Τι εννοώ; Θα υπάρξουν εκπλήξεις και με παίκτες. Η κούραση είναι απίστευτη. Το φορτίο που σηκώνουν δεν αντέχεται. Οι διεθνείς του Ολυμπιακού για παράδειγμα, έτσι όπως είναι και η φετινή ομάδα τους χτισμένη, έχουν «φτύσει αίμα». Και τους πάει σερί…
Ο Σπανούλης είστε σίγουροι ότι θα παίξει το καλοκαίρι στην εθνική; Προσωπικά κρατάω επιφυλάξεις. Και αναφέρομαι στον αρχηγό των «ερυθρόλευκων», έναν άνθρωπο …μανιακό με το μπάσκετ. Έχει ξεκαθαρίσει ότι όσο αντέχει, θα είναι πάντα στις επάλξεις. Αντέχει όμως και για το καλοκαίρι; Το γόνατό του είναι σε κακή κατάσταση. Τον άφησε έναν μήνα έξω στο κρισιμότερο κομμάτι της Ευρωλίγκας. Γύρισε για να βοηθήσει τον Ολυμπιακό, αλλά 100% καλά δεν είναι. Πιστεύω ότι ο Σπανούλης δεν θα πει «αντίο» εννοείται στην εθνική που τόσο θέλει, αλλά για το Μουντομπάσκετ, δεν μου δείχνει ότι θα μπορεί να φορτσάρει. Συν τοις άλλοις, θα τον περιμένει άλλη μια εξοντωτική χρονιά με την ομάδα του.
Θέλετε να μείνω στο λιμάνι; Ο Περπέρογλου; Ο Στράτος πέρασε άσχημο Ευρωμπάσκετ, έδωσε τα πάντα στην πρώτη φάση και ο Τρινκιέρι τον εξαφάνισε στην δεύτερη. Έχει αγαπημένους παίκτες ο Ιταλός, το ξέρουμε άλλωστε, αλλά δεν φταίει σε τίποτα ο Περπέρογλου. Και αυτός είναι πολύ κουρασμένος και ίσως κάνει στην άκρη για να έρθει το «νέο αίμα» να βοηθήσει.
Υπάρχουν και παίκτες που δεν ξέρεις τι θα κάνουν μέχρι το πρώτο ραντεβού της «γαλανόλευκης». Επίσης, αναμένουν να μάθουν και ποιος θα είναι ο προπονητής. Πάντα έτσι συμβαίνει, ειδικά για παίκτες που αν θέλουν, μπορούν και να το αποφύγουν…
Μέσα στον «κακό χαμό» της Ευρωλίγκας λοιπόν, απλά μια παρένθεση άνοιξα και έκλεισα για να σας προετοιμάσω.  Και όχι τόσο εσάς, αλλά την Ομοσπονδία που τα θεωρεί –και τα θέλει- όλα δικά της…

Πηγή: Superbasket.gr

Χωρίς τον Γκόμεζ με την Μίλαν!!

Με απόντα τον Μάριο Γκόμεζ θα υποδεχθεί την Μίλαν η Φιορεντίνα. Ο Γερμανός επιθετικός τραυματίστηκε στο γόνατο στο ματς των «βιόλα» με την Νάπολι στο «Σαν Πάολο» και θα χάσει το ματς.

Χωρίς τον Γκόμεζ με την Μίλαν
Πονοκέφαλος για τον Βίτσέντσο Μοντέλλα ενόψει της αναμέτρησης με την Μίλαν για την 30ή αγωνιστική της Serie A.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μάριο Γκόμεζ τραυματίστηκε σε μία ανύποπτη φάση στο παιχνίδι των «βιόλα» με την Νάπολι, στο γόνατο (σύνδεσμος) και θα χάσει το ματς με την ομάδα του Κλάρενς Ζέεντορφ στο «Ένιο Ταρντίνι».

Συν τοις άλλοις θα μείνει για, τουλάχιστον, 10 μέρες εκτός αγωνιστικών χώρων, καθώς οι γιατροί της ομάδας θα περιμένουν να δουν και τις επόμενες εξετάσεις που θα γίνουν σε μία εβδομάδα, προκειμένου να διαπιστώσουν το μέγεθος της ζημιάς.Πηγή: sport-fm.gr

«Πρέπει να ξεφύγουμε από την εσωστρέφεια»

Κάθετος ήταν ο διευθυντής επικοινωνίας της Σούπερ Λίγκας,Πιέρ Κοσμίδης, για το ποιος θα πρέπει να είναι ο στόχος του ελληνικού ποδοσφαίρου,σε δηλώσεις στον NovaΣΠΟΡFM 94,6, με αφορμή το FootbALLabout

«Πρέπει να ξεφύγουμε από την εσωστρέφεια»
Πρέπει να ξεφύγουν οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου από την εσωστρέφεια, για να μπορέσει να αλλάξει επίπεδο το δημοφιλέστερο άθλημα στη χώρα μας, όπως υποστήριξε σε δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Πιέρ Κοσμίδης.

Συν τοις άλλοις, ο διευθυντής επικοινωνίας της Σούπερ Λίγκας μίλησε για την εμπειρία του στο συνέδριο του FootballALLabout, αλλά και το τι άποψη έχουν οι ξένοι ομιλητές για εμάς.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Βασίλη Σαμπράκο:

Για την εμπειρία του στο συνέδριο:
«Μεγάλος όγκος πληροφοριών για πολλά πράγματα. Σε αυτό βοήθησε και η προβολή που υπήρχε σε αντίθεση με άλλες φορές. Είδα πολύ κόσμο και αυτό με έκανε ιδιαίτερα χαρούμενο. Πολλούς φοιτητές αλλά και ανθρώπους του ποδοσφαίρου που είχαν ενεργό ρόλο».

Για τους ξένους και την εντύπωση που έχουν για εμάς:
«Δεν θεωρούν ότι ήρθαν εδώ για να μας τα μάθουν όλα διότι αυτοί είναι αλάνθαστοι. Αλλά πιστεύουν ότι πρέπει να δοκιμάζεις. Λάθη θα γίνουν, αλλά αν δεν τολμήσεις δεν πρόκειται να κάνεις και να καταφέρεις κάτι».
Ο στόχος του ελληνικού ποδοσφαίρου:
«Πρέπει να ξεφύγουμε από την εσωστρέφεια. Πρέπει να δούμε και άλλα πράγματα χωρίς αυτό να σημαίνει πως κάνουμε μια τυφλή αντιγραφή των όσων βλέπουμε».

Το clasico μεγαλώνει γερά παιδιά!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος ζηλεύει τους σημερινούς Ελληνες πιτσιρικάδες, που μεγαλώνουν με ποδοσφαιρικές παραστάσεις και επιρροές σαν αυτή του χθεσινού Ρεάλ – Μπαρτσελόνα. Ανήκω στις γενιές που μεγάλωσαν με «εκπαιδευτική τηλεόραση», σε μια εποχή που το «κουτί» είχε όλα κι όλα δύο κανάλια, κρατικά, κι ήταν ελάχιστα τα θεάματα που σου άνοιγαν το κεφάλι. Αν είσαι πιτσιρίκος, είμαι βέβαιος ότι αυτό που γράφω σου ανατινάσει τον εγκέφαλο. Κι όμως, υπήρξε τέτοια εποχή, και μάλιστα κράτησε πολύ.
Ως παιδί αυτών των γενιών, μεγάλωσα χωρίς τηλεοπτικό ποδόσφαιρο της προκοπής. Χωρίς σοβαρό ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Οι παραστάσεις της γενιάς μου εξαντλούνταν στο χουλιγκάνικο και άτεχνο ποδόσφαιρο που ερχόταν πού και πού από την Αγγλία, όποτε η κρατική τηλεόραση έβρισκε νόημα και τρόπο να μας δείξει ένα παιχνίδι. Ε, με τέτοιες επιρροές νομίζω ότι εσύ ο μικρότερος, διότι σε εσένα αισθάνομαι ότι απολογούμαι με αυτό το σημείωμα, καταλαβαίνεις και συνειδητοποιείς πώς και γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο που σου παραδίδουμε είναι ένα χουλιγκάνικο και κακότεχνο ποδόσφαιρο.
Τέτοιες σκέψεις έπιασα το κεφάλι μου να κάνει πάλι το βράδυ της Κυριακής, την ώρα που έβλεπα το clasico και πλημμύριζε από ποδόσφαιρο το μυαλό και η ψυχή μου. Σκεφτόμουν πόσο τυχεροί είναι οι σημερινοί παίδες και έφηβοι, που έχουν τέτοια και τέτοιου βάθους πρόσβαση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Που μπορούν να βλέπουν ζωντανά και με τέτοια ποιότητα μετάδοσης ματσάρες σαν το χθεσινό clasico. Που μεγαλώνουν με αυτές τις παραστάσεις. Που γνωρίζουν σε αυτή την ευαίσθητη ηλικία το αυθεντικό ποδόσφαιρο από όσο πιο κοντά τους το επιτρέπει η φυσική απόσταση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ισπανία ή την Αγγλία. Που έχουν την ευλογία να κρίνουν και να συγκρίνουν ανάμεσα σε αυτό το ποδόσφαιρο, του clasico και αυτό που βλέπουν να παίζεται στην Ελλάδα.
Αυτές οι γενιές, αυτές που μεγαλώνουν και ενηλικιώνονται σιγά σιγά στη διάρκεια της τελευταίας 10ετίας αποτελούν την πραγματική ελπίδα της Ελλάδας να δει το ποδόσφαιρό της να αλλάζει και να εξελίσσεται σε αληθινό, πολιτισμένο, υγιές, αυθεντικό, κανονικό ποδόσφαιρο. Διότι όλα αυτά τα παιδιά αφενός ζηλεύουν το ποδόσφαιρο που βλέπουν να παίζεται εκεί έξω και αφετέρου καταλαβαίνουν ότι γίνεται, ότι μπορεί να γίνει αν υπάρχει η θέληση και το όραμα. Και δεν μπορεί, όταν το πάρουν στα χέρια τους το ελληνικό ποδόσφαιρο θα το κάνουν καλύτερο. Θα το κάνουν να μοιάζει με αυτό που βλέπουν και ζηλεύουν όταν βλέπουν ξένο πρωτάθλημα ή Champions League.
Εβαλα σήμερα την «είδες το clasico;» ερώτηση στους φίλους μου στο twitter και το Facebook. Στους 115 που βρήκαν νόημα να μου απαντήσουν, οι 91 είδαν live το χθεσινό clasico. Δύο δεκαετίες πίσω, όταν εγώ μεγάλωνα, δεν θα μπορούσαν ούτε οι 5 στους 100 να το δουν το clasico, όχι μόνο live αλλά γενικώς. Μου δίνει μεγάλη χαρά αυτό που σήμερα συμβαίνει, με την επιρροή που ασκούν η Premier League, η La Liga και η Bunsdesliga, όπως φυσικά και το Champions League στον μέσο Ελληνα πιτσιρικά ποδοσφαιρόφιλο. Διότι στα μάτια μου αυτή είναι η πιο γερή βάση για να στηρίξω πάνω της την ελπίδα μου για την επιστροφή του κανονικού ποδοσφαίρου, αυτού που παιζόταν εδώ στα χρόνια του πατέρα μου, στο ελληνικό έδαφος.Πηγή: gazzetta.gr

Ο Μέσι, ο Μάις και το Clasico...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει από το Λονδίνο για την ξεχωριστή εμπειρία της παρακολούθησης του Ρεάλ - Μπάρτσα σε pub.  
Η εμπειρία ήταν πραγματικά μοναδική. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που αποφάσισα να την μοιραστώ μαζί σας. Το Clasico το παρακολούθησα στο Λονδίνο στο οποίο βρίσκομαι τις τελευταίες ημέρες. Για την ακρίβεια το παρακολούθησα σε μία από τις κλασικές pub που υπάρχουν σχεδόν σε κάθε γωνιά της πόλης και είναι κατάλληλα προετοιμασμένες για μεγάλες ποδοσφαιρικές βραδιές.
Το Σάββατο όταν πέρασα έξω από αυτήν που ήταν πολύ κοντά στο ξενοδοχείο μου είδα στον μαυροπίνακα γραμμένο με κιμωλία το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου. Πουθενά το Clasico. Μέχρι και το Αστον Βίλα - Στόοουκ διαφήμιζαν, αλλά για το Ρεάλ - Μπάρτσα κουβέντα... Η αλήθεια είναι ότι δεν μου έκανε εντύπωση. Οσες φορές βρέθηκα στην Αγγλία ήταν κάτι παραπάνω από φανερό ότι οι Βρετανοί λατρεύουν το ποδόσφαιρο αλλά δεν έχουν ιδέα πέρα από αυτό που παίζεται εντός των συνόρων. Ποδόσφαιρο για αυτούς είναι ότι υπάρχει στο Νησί...
Δεν έδωσα και μεγάλη σημασία όντας βέβαιος ότι στη χειρότερη θα το δω στο λόμπι του ξενοδοχείου όπου είχα τσεκάρει ότι είχε Skysports. Δεν μπήκα καν στον κόπο να ρωτήσω αν η pub θα είναι ανοικτή την ώρα του ματς.
Την Κυριακή το βράδυ σχεδόν μια ώρα πριν από την έναρξη του Clasico κατευθυνόμουν προς το ξενοδοχείο, προκειμένου να είμαι εκεί νωρίς και να βρω θέση μπροστά στην TV, διότι είχα διαπιστώσει ότι στο ξενοδοχείο έμεναν και Ισπανοί. Περνώντας έξω από την pub είδα όχι μόνο ότι ήταν ανοικτή, αλλά ότι είχε και πολύ κόσμο. Μπήκα και ρώτησα αν θα προβάλει το Ρεάλ - Μπάρτσα. Ο μπάρμαν χαμογέλασε. "Φυσικά κύριε γιατί νομίζετε ότι είναι όλοι αυτοί εδώ..." μου είπε και με προέτρεψε να κάτσω σε μία καλή γωνία με εξαιρετική θέα στον προτζέκτορα.
Η pub ήταν από τις μεγάλες με τρία διαφορετικά επίπεδα και τουλάχιστον 10 οθόνες παρακολούθησης των αγώνων. Μέχρι να αρχίσει το ματς είχε γεμίσει από θαμώνες αλλά κι από ανθρώπους σαν και εμένα που ήταν εκεί για πρώτη φορά.
Στο επίπεδο που καθόμουν εγώ ήμασταν περίπου 40 άτομα. Τέσσερις - πέντε Ισπανοί και Ισπανίδες, τρεις Ιάπωνες, δύο Ιταλοί, δύο Ινδοί, και οι υπόλοιποι Βρετανοί. Η εμπειρία της παρακολούθησης του Clasico με αυτό το διαφορετικό μωσαϊκό εθνικοτήτων ήταν μοναδική.
Αν η πόλη του Λονδίνου είναι ξεχωριστή λόγω αυτής της αρμονικής συνύπαρξης τόσο διαφορετικών λαών με τόσο διαφορετικές κουλτούρες, αν το Λονδίνο γενικά είναι η πόλη της παγκοσμιοποίησης, τότε το Clasico είναι το ποδοσφαιρικό ματς που ενώνει διαφορετικούς λαούς, εθνικότητες και κουλτούρες περισσότερο από κάθε άλλο αθλητικό και ίσως όχι μόνο, γεγονός.
Δεν χρειάστηκαν παρά 30 αγωνιστικά λεπτά για να διαπιστώσω ότι όλοι όσοι ήταν στην pub δεν είχαν πάει απλά για να δουν το ματς. Πολύ περισσότερο δεν βρέθηκαν εκεί τυχαία, αλλά όλοι τους, μηδενός εξαιρουμένου, υποστήριζαν την Ρεάλ ή την Μπαρτσελόνα. Ακόμη και οι Βρετανοί! Μάλιστα ένας 70χρονος Σκωτσέζος με τόσο βαριά προφορά (ίσως και λόγω της μπύρας που είχε καταναλώσει) που με δυσκόλευε να καταλάβω όλα όσα έλεγε, προσπαθούσε να με πείσει ότι ως φίλος της Σέλτικ, ήταν αυτονόητο ότι υποστήριζε την Μπάρτσα. Όλα τα φανταζόμουν αλλά ότι ένας 70χρονος Σκωτσέζος θα έβρισκε και ιδεολογικό υπόβαθρο στην προτίμηση του στην Μπαρτσελόνα, ομολογώ πως όχι. Όταν μάλιστα του είπα ότι εγώ δεν είμαι με κάποια από τις δύο, διότι συμπαθώ την Μπιλμπάο με ρώτησε. "Έλληνας μου είπες ότι είσαι ή Ιρλανδός;"
Στο ημίχρονο η μισή pub άδειασε. Έξω για ένα τσιγάρο μέχρι να αρχίσει το δεύτερο μέρος. Τότε είναι που δημιουργήθηκε ένα μεγάλο υπαίθριο πάνελ σχολιασμού του πρώτου ημιχρόνου. Οι απόψεις και ο τρόπος έκφρασής τους δεν απείχε πολύ από αυτά που θα άκουγες σε μία ελληνική καφετέρια στο ημίχρονο ενός Clasico. Πολύ διαιτησία, μεγάλη σιγουριά ότι η καλύτερη ομάδα είναι αυτή που υποστήριζε ο καθένας και μεγάλη κουβέντα για το Μέσι vs Ρονάλντο. Υπήρχε όμως και γνώση του αντικειμένου. Για το πόσο χρήσιμος είναι ο Μόντριτς, για την σημασία του καλού Ινιέστα, για την πολυτέλεια να έχεις Νεϊμάρ μαζί με Μέσι ή Μπέιλ μαζί με Κριστιάνο.
Το δεύτερο τσιγάρο όλοι το κάναμε μισό, αφού το δεύτερο ημίχρονο ξεκινούσε. Οι αντιδράσεις στο πέναλτι της Ρεάλ εντυπωσιακές. Για λίγα δεύτερα όσοι υποστήριζαν Ρεάλ ζητούσαν και κόκκινη κάρτα. Μετά όταν το ριπλέι έδειξε ότι η ανατροπή ήταν εκτός περιοχής ο κακός χαμός από τους υποστηρικτές της Μπάρτσα.
Περιττό νομίζω να σας περιγράψω τι έγινε στα άλλα δύο πέναλτι, σε αυτά που δόθηκαν υπέρ της Μπάρτσα. Η ένταση στα πρόσωπα όλων ήταν τόσο μεγάλη που δεν είχες την παραμικρή απορία για το πώς γίνεται σε μία pub του Λονδίνου άνθρωποι από τόσο διαφορετικές χώρες και κουλτούρες να αγκαλιάζονται και να πανηγυρίζουν σαν μικρά παιδιά το γκολ που έβαλε μία ισπανική ομάδα σε μία άλλη ισπανική.
Δεν είχα σοβαρή αμφιβολία αλλά πλέον το έζησα κιόλας. Το Ρεάλ - Μπάρτσα δεν είναι το μεγαλύτερο ντέρμπι στον πλανήτη, είναι το ντέρμπι του πλανήτη...
Μου το... είπε και ο Μάις στο λόμπι του ξενοδοχείου όπου με είδε να γράφω για πάνω από μία ώρα στο iPad. "Συγγραφέας είστε κύριε;" με ρώτησε. Έβαλα τα γέλια και του απάντησα εξηγώντας του την δουλειά μου και την χώρα προέλευσης μου... "Και τι γράφετε, αν επιτρέπεται, τόση ώρα;" με ρώτησε. "Για το Ρεάλ - Μπαρτσελόνα" του είπα και πήγα να του εξηγήσω, αλλά δεν χρειάστηκε.
Ο Μάις είναι ένα νεαρό παιδί από τον μακρινό Μαυρίκιο στον Ινδικό Ωκεανό, που σπουδάζει στην Αγγλία και το βράδυ δουλεύει σερβίροντας ποτά στο ξενοδοχείο. Όταν λοιπόν του είπα τι γράφω τόση ώρα, μου έφερε ένα κερασμένο ουίσκι από αυτόν με έναν όρο. "Να γράψετε ότι για μία ακόμη φορά ο Μέσι απέδειξε ότι είναι καλύτερος του Κριστιάνο..."
Οκ Μάις, το έγραψα. Άλλωστε καλύτερο φινάλε από αυτό το... κερασμένο ουίσκι δεν πρόκειται να έβρισκα για επίλογο στο κομμάτι μου. Σε ευχαριστώ και για τα δυο λοιπόν...
Πηγή: gazzetta.gr

Πως θα 'ταν πρωταθλητής από play off;

Ο Μιχάλης Τσαμπάς αναρωτιέται πόσο ανταγωνιστικό και ελκυστικό θα μπορούσε να είναι ένα πρωτάθλημα που ακόμη και ο τίτλος θα κρίνονταν από τα play off!  Αν εξαιρέσουμε τις μάχες παραμονής που δίνουν μέχρι τέλους ο Απόλλων, ο Πλατανιάς και η Βέροια, καμία άλλη σημασία δεν έχουν οι 4 αγωνιστικές που απομένουν έως την λήξη της κανονικής περιόδου.
Ο πρωταθλητής Oλυμπιακός είναι γνωστός από τον... περασμένο Σεπτέμβρη, οι ομάδες που θα μπουν στα play off ξεχώρισαν από τα Χριστούγεννα κι άντε να ασχοληθείς λίγο με την διαφορά βαθμών που θα μπουν σε αυτά. Με λίγα λόγια και φέτος το προϊόν μόνο... εμπορικό και ελκυστικό δεν ήταν σε καμία περίπτωση.
Ούτε θέαμα είδαμε, ούτε γεμάτα γήπεδα, ενώ αντίθετα η... καχυποψία ξεχειλίζει όταν ειδικά τώρα στο φινάλε δεν υπάρχει αποτέλεσμα που οι περισσότεροι να μην το... ξέρουν ή να μην το... μαντεύουν πριν καν αρχίσει οποιοδήποτε ματς. Είναι προφανές ότι η διοργανώτρια αρχή δεν ασχολείται και ιδιαίτερα καθώς στις κατά καιρούς δηλώσεις των αξιωματούχων της, θεωρείται πετυχημένο όλο αυτό που βλέπουμε φέτος αλλά και γενικά τα τελευταία χρόνια.
Όμως το συνδρομητικό κανάλι που ρίχνει κάθε σεζόν ένα... τόνο χρήματα για τα δικαιώματα δεν έχει λόγο; Αρέσει όλο αυτό; Είναι ένα εμπορικό προϊόν που θα προσελκύσει νέους συνδρομητές, γιατί τα τελευταία χρόνια συμβαίνει το αντίθετο και έχει ανοίξει για τα καλά η πόρτα... της εξόδου.
Είναι δεδομένο πλέον ότι η παραγοντική αντίληψη που υπάρχει εδώ και δεκαετίες, όσο δεν αλλάζει τόσο υποβαθμίζει όλο αυτό που λέγεται Ελληνικό ποδόσφαιρο. Σαφώς και πάντα θα υπάρχει ένας ισχυρός που θα... σαρώνει τα πάντα, μόνιμα θα υπάρχουν αυτοί που θα διαμαρτύρονται που δεν παίρνουν κομμάτι στην πίτα και μόνιμα όλοι όσοι είναι... απ' έξω θα καταγγέλουν «ύποπτα» ματς και διαιτησίες χωρίς αποδείξεις όμως.
Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι ακόμη κι αν το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα πάει με... σπασμένα φρένα προς τον γκρεμό, δεν υπάρχει πρόθεση ούτε και τώρα για τομές. Για ρηξικέλευθες αποφάσεις που ακόμη κι αν προκαλέσουν στην αρχή, μπορούν να βάλουν τις σωστές βάσεις για την μεγάλη αλλαγή που όλοι επιζητούν. Το ποδόσφαιρο δεν θα γίνει καλύτερο αν πάνε σπίτι τους ο... Βοσκάκης, ο Κάμπαξης, ο Ζαχαριάδης και ο Κάκος.
Και παλιότερα πήγαν σπίτια τους διάφοροι «ονομαστοί» διαιτητές; Τι άλλαξε; Τίποτα... Χρειάζεται κάτι πιο τολμηρό για να δώσει αξία στο... απαξιωμένο πρωτάθλημα. Μια σκέψη υπήρχε παλιότερα και δεν προχώρησε ποτέ. Ίσως ήρθε η ώρα. Ανάδειξη πρωταθλητή μέσα από τα πλέι οφ. Όσο κι αν ξενίζει είναι λύση. Αντιδράσεις υπάρχουν και πολλές. Λογικές...
Θα πει κανείς για παράδειγμα φέτος γιατί ο Ολυμπιακός που είναι 18 βαθμούς μπροστά από τον ΠΑΟΚ και 21 από τον Παναθηναϊκό να διεκδικήσει το πρωτάθλημα μαζί τους; Θα μπορούσαν όμως να μπουν και... δικλείδες. Για παράδειγμα ο πρώτος να παίρνει απευθείας το πρωτάθλημα αν είναι από τον 2ο πάνω από τους 10 ή 15 βαθμούς.
Ειδάλλως να μπαίνει κι αυτός στο... έξτρα πρωτάθλημα με μπόνους πρωτιάς φυσικά. Απλοϊκές σκέψεις. Μπορούν να γίνουν και πολλές άλλες. Το ζητούμενο δεν είναι αν αυτό τώρα είναι κόντρα στον Ολυμπιακό, αύριο κόντρα στον Παναθηναϊκό και στην συνέχεια απέναντι στον ΠΑΟΚ ή την ΑΕΚ. Το ζητούμενο είναι όπως λέει κι ο στίχος «να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται». Να ξαναβρει ενδιαφέρον ο φίλαθλος για να γυρίσει στο γήπεδο.
Τρανό παράδειγμα φέτος το Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός που πάτησε την Μάντσεστερ στο γήπεδο του, που πήρε το πρωτάθλημα με το... καλημέρα είχε χαμηλό μέσο όρο γιατί ο οπαδός του έχασε το ενδιαφέρον του. Μπορεί το παραπάνω να μην είναι καν λύση. Δεκτό. Το θέμα όμως είναι να αναζητηθούν αυτές. Να ανοίξει μια συζήτηση για να γίνουν αλλαγές.
Εκτός αν αυτός ο... κατήφορος βολεύει τους λίγους. Τότε πάσο και... καληνύχτα ποδοσφαιράκι!Πηγή: gazzetta.gr

Εφοπλιστής σαλονάτος και μάγκας λιμανίσιος!!

O αποδυτηριάκιας γράφει για τον "πρόεδρο με τη σιδερένια γροθιά", Σταύρο Νταϊφά Πέθανε ο Νταϊφάς. Πέθανε για την οικογένειά του, για τους δικούς του, συγγενείς και φίλους προσωπικούς. Για τον Ολυμπιακό δεν πέθανε. Είναι κομμάτι ισχυρό, που δεν σβήνει, στην Ιστορία του Ολυμπιακού ο Σταύρος Νταϊφάς. Επειδή ήταν ο πρώτος πρόεδρος από τότε που τα σωματεία έγιναν ανώνυμες εταιρείες. Επειδή επί προεδρίας του ο Ολυμπιακός πήρε τέσσερα σερί πρωταθλήματα, τα πρώτα πρωταθλήματα επί εποχής επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Επειδή, κυρίως, ήταν προσωπικότητα το άτομο. Ο πρόεδρος με τη σιδερένια γροθιά, όπως τον έγραφε ο αποδυτηριάκιας από το 1982.
Προσωπικότητα λέω ότι είχε ο Νταϊφάς επειδή ήταν δυνατός και σκληρός. Μ' όλους το ίδιο. Και με συνεργάτες και με αντιπάλους. Με ποδοσφαιριστές και δημοσιογράφους. Σκληρός. Πεζοδρομιακός. Εφοπλιστής σαλονάτος και μάγκας λιμανίσιος.
Ένας άγνωστος στο ποδόσφαιρο γάβρος από την Καλαμάτα. Ένα όνομα που πρωτακούστηκε στον πολύ κόσμο όταν απέκτησε το πακέτο μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στα 52 του χρόνια.
"Να πάρουμε εμείς τον Ολυμπιακό, να πούμε και στον Βαρδινογιάννη να πάρει τον Παναθηναϊκό, να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο...". Έτσι έγινε δεν μπορείς να το πεις με σιγουριά. Με τη γέννηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, το 1979, έπαιξε και ο μύθος στο πως βρέθηκαν αφεντικά των δύο αιωνίων αντιπάλων οι δύο κουμπάροι.
Λέγεται, λοιπόν, ότι ο Σταύρος Νταϊφάς, στη λέσχη των εφοπλιστών, είπε στον γιο του συνεταίρο του, στον Δημήτρη Κωνσταντινίδη: "Εμείς τον Ολυμπιακό, ο Γιώργης τον Παναθηναϊκό...".
Τελικά, το ποδόσφαιρο, η αντιπαλότητα Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, τσαλάκωσε τη φιλία των δύο προέδρων.

ΣΤΑ ΣΤΕΚΙΑ των Ολυμπιακών πήγαινε ο Νταϊφάς. Να κάνει τι; Μια ιστορία που δεν έχει γραφτεί ποτέ σου αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

Στην πιάτσα έχουν να το λένε. Ο Νταϊφάς ήταν πολύ σκληρός στα νταραβέρια του τα οικονομικά. Παίκτης δύσκολος στα παζάρια που έκανε. Ό, τι, όμως, συμφωνούσε θα το πλέρωνε στην ώρα του. Ο λόγος του ήταν συμβόλαιο. Ο συνεπέστατος.
Σπαθής και στον τζόγο. Του άρεσε το χαρτί, όπως και το τάβλι. Έκανε χοντρό παιχνίδι. Ένα εκατομμύριο, σε δραχμές μιλάμε, στο μονό παιχνίδι και όποιος το πάρει διπλό κερδίζει δύο εκατομμύρια. Πάμε; Πήγαμε.
Να σου πω κάτι άγνωστο, που δεν έχει γραφτεί ποτέ. Γίνεται πρόεδρος στην ΠΑΕ πλέον Ολυμπιακός ο Σταύρος Νταϊφάς (στη φωτό με τον Κυράστα) και τι έκανε τον πρώτο καιρό; Πήγαινε στα στέκια των γάβρων και άκουγε τι λέγανε. Ήθελε να πάρει γεύση από το άρωμα της φανατίλας της γαβρίλας.
Δεν ήταν Ολυμπιακός του καφενείου, ούτε της εξέδρας ο Σταύρος Νταϊφάς. Δεν είχε τέτοια ένσημα. Η οπαδοσύνη του ήταν “αποστασιακή”, ας το πούμε έτσι, από την ομάδα. Επειδή, όμως, ήταν άνθρωπος έξυπνος και της πιάτσας, είχε αντιληφθεί ότι πρόεδρος στον Ολυμπιακό δεν αρκεί μόνον να είναι ο διαχειριστής της ανώνυμης εταιρείας, αλλά και ηγέτης ενός λαού τον οποίον έπρεπε να αφουγκραστεί.
Πήγαινε, λοιπόν, πότε στην πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου, πότε στο Πασαλιμάνι και έπαιρνε μυρουδιά για την κουλτούρα και τη φιλοσοφία του γάβρου, ακούγοντας τι λέγεται στα “πηγαδάκια”.

Πηγή: sportdog.gr

Σε χάλαγε ο Μουρίνιο, "σκοτώστρα"; Καλά να πάθεις!!

Τρελαμένος ο Αλέφαντος στον sportdog, τα βάζει με τον ..."δημόσιο κίνδυνο" της Ρεάλ, αποθεώνει Μέσι, Μουρίνιο, Μπεργκ και απαντάει στους "άσχετους" για τον Ολυμπιακό! Είδα πολλά ματς το Σαββατοκύριακο, εννοείται ότι θα ξεκινήσω από το ένα και μοναδικό το συγκλονιστικό, τη ματσάρα, μιλάμε για φοβερή μπάλα, πολύ θέαμα, ταχύτητα, πολλά γκολ, το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα 3-4. Με πάνθεον παικταράδων και στις δύο ομάδες.

Εγώ είμαι Ρονάλντο, αλλά ο Μέσι ήταν ο νικητής της ημέρας, νίκησε κατά κράτος τον Ρονάλντο. Ο Μέσι τα έκανε όλα, ο Μέσι ήταν ο κυρίαρχος. Έβγαλε ασίστ, έβαλε 3 γκολ, έκανε μπούκες, έβαλε τα 2 πέναλτι, ακόμα και 10 πέναλτι να εκτελούσε στη σειρά, θα τα έβαζε και τα 10 έτσι όπως τα χτυπάει, δεν πιάνονται.

Ο Ρονάλντο δεν ήταν σε μέρα, ο Ντι Μαρία και ο Μπενζεμά έκαναν μεγάλο ματς από τη Ρεάλ. Ο Μέσι με τον Ινιέστα έλαμψαν από την Μπαρτσελόνα. Ο Μπέιλ τόσα εκατομμύρια, έκανε 3-4 κουρσίτσες και τίποτα άλλο. Ο Πικέ με τον Μασεράνο πίσω είχαν προβλήματα. Ο Νεϊμάρ εμένα δεν μου φάνηκε άσχημος σε αυτό το ματς, τον έψαχνε ο Μέσι να τον βγάζει μεταξύ του αντίπαλου μπακ και του αντίπαλου στόπερ.

Είχαν μελετήσει την άμυνα της Ρεάλ που παίζει στην ευθεία και ψηλά, ήθελε να το πάρει το ματς η Ρεάλ και ανέβαινε ψηλά για να πετάξει έξω από το πρωτάθλημα την Μπαρτσελόνα. Και έβρισκε κενά ο Μέσι. Ενώ πήγαινε για την πάσα, μόλις έβρισκε κενά ανέβαζε ξαφνικά ταχύτητα και μπουκάριζε, μεγάλες ντρίμπλες, μεγάλη κλάση, πάσες, σουτ, δαιμόνιος.

Έδειξε ότι κρατάει η Μπαρτσελόνα και θα πέσουνε κορμιά για το πρωτάθλημα με τη Ρεάλ και την εκπληκτική Ατλέτικο Μαδρίτης που κρατάει στην κορυφή. Έχει παικταράδες η Μπαρτσελόνα, ακόμα και οι αλλαγές που μπήκαν ο Πέδρο με τον Σάντσες είναι παίκτουρες.

Ήταν μια τιμωρία για τους αχάριστους φιλάθλους της Ρεάλ και τον αχάριστο ποδοσφαιριστή -δημόσιο κίνδυνο- σκοτώστρα Ράμος, που φέρθηκαν όπως φέρθηκαν στον Μουρίνιο! Ο οποίος Μουρίνιο είναι πρώτος στην Αγγλία με την Τσέλσι και έριξε 6άρα στον Βενγκέρ, τη διέλυσε η Τσέλσι την Άρσεναλ.

Μια καταπληκτική Τσέλσι. Και επειδή έχει κόντρα ο Βενγκέρ με τον Μουρίνιο, πανηγύριζε σαν τρελός τα γκολ, και μόλις έληξε ο αγώνας κοίταξε το ρολόι του και έφυγε στα αποδυτήρια χωρίς να χαιρετήσει τον Βενγκέρ.

Ο προπονηταράς έχει παίκτες που τους έχουμε φάει στη μάπα τόσα χρόνια, παίκτες που είχαμε βαρεθεί να τους βλέπουμε, και τους συνέθεσε με λίγα νέα πρόσωπα και έφτιαξε την καλύτερη ομάδα στην Αγγλία.

Διατηρεί σε άριστη κατάσταση τον Τσεχ, τον Ιβάνοβιτς δεξιά, τον Τέρι, τον Λαμπάρντ τον ξεκούρασε τώρα όπως και τον Ραμίρες και τον Γουίλιαν, μπάκαρο βγάζει αριστερά τον Αθπιλικουέτα από την Εθνική Ελπίδων της Ισπανίας -τον Κόουλ τον καθάρισε -αμυντικό χαφ είχε τον Νταβίντ Λουίζ, τον Μάτιτς, έξω δεξιά τον Γερμανό τον Σίρλεϊ, όλους τους ανασταίνει ο Μουρίνιο, φορ τον Ετό.
Βγαίνει ο Ετό με αναγκαστική αλλαγή στο πρώτο δεκάλεπτο αφού έχει σκοράρει και μπαίνει ο Τόρες, αριστερά ο Αζάρ και πίσω από τον κυνηγό να έρχεται ο Όσκαρ. Με την αργοκαρούτα τον Μερτσεσάκερ πίσω η Άρσεναλ, διαλύθηκε. Μία ομάδα η Τσέλσι με σύνολο που αλληλοκαλύπτεται, αμύνεται και επιτίθεται, σκοράρει, τρέχει, ομάδα Μουρίνιο κανονική.

Πάμε στον Ολυμπιακό τώρα. Δεν χωράει σοβαρή ανάλυση το παιχνίδι. Με το που άνοιγες την τηλεόραση το σκορ ήταν 0-3. Έτσι κι αλλιώς ο Ολυμπιακός με αυτές τις ομάδες στον ελληνικό χώρο είναι ασυναγώνιστος. Δεν υπήρχε Εργοτέλης στο γήπεδο. Ο Σέποβιτς έκανε κάποιες καλές κινήσεις και δημιουργούσε χώρους, άνοιξε χώρους για να βάλει τα 3 γκολάκια ο Βαλντές.

Ο Ολυμπιακός έχασε μια ιστορική πρόκριση, μία τεράστια πρόκριση που θα τη συζητούσανε οι φίλαθλοι μετά από 20 χρόνια. Ένα τεράστιο όνομα η Μάντσεστερ αλλά στη χειρότερη χρονιά της, ήταν τρομερή ευκαιρία. Την είδα και με τη Γουεστ Χαμ, έπαιζε κατενάτσιο στο τέλος για να κρατήσει το σκορ.

Αυτά που ανέλυσα στην προηγούμενη στήλη για το ματς στο Μάντσεστερ και μου έκαναν κριτική πάλι ορισμένοι άσχετοι που δεν έχουν προπονήσει ούτε στον ύπνο τους, τα είπε και ο Αλαρντάις έπειτα από εμένα. Δήλωσε τα εξής: "Ο Ολυμπιακός είχε προβάδισμα με 2-0 και αν είχε καθίσει πίσω παίζοντας αμυντικά με δύο ζώνες των τεσσάρων, τότε νομίζω ότι η Γιουνάιτετ θα είχε δυσκολευτεί πολύ περισσότερο για να διασπάσει την άμυνά του. Έπαιξε ανοιχτά, άφησε τη Γιουνάιτεντ να εκμεταλλευτεί αυτούς τους χώρους και δεν υπάρχει καλύτερος για να το κάνει αυτό από τον Ρούνεϊ και τον Φαν Πέρσι. Δεν χρειαζόταν να πετύχει ένα γκολ ο Ολυμπιακός για να περάσει. Το μόνο που είχε να κάνει ήταν να μην φάει κανένα, αλλά ο προπονητής του (σ.σ. ο Μίτσελ) δεν κατέστρωσε ποτέ την τακτική του με αυτόν τον σκοπό".

Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο καλός με τον Απόλλωνα απ΄ ότι με τον ΟΦΗ, έπαιξε γρήγορο ποδόσφαιρο, και έχει ένα μεγάλο παίκτη τον Μπεργκ για τον οποίο θα ξαναπώ ότι τον θέλω στον Ολυμπιακό. Η ρεβάνς στο Κύπελλο με τον ΟΦΗ, μετά το 1-0 στην Κρήτη είναι δύσκολη, αλλά αν ο Παναθηναϊκός πιάσει απόδοση μπορεί να περάσει. Ο ΟΦΗ έχει έμπειρους παίκτες αλλά είναι βαριά ομάδα, έχει πολλά τρωτά, πολλά κενά στα εκτός έδρας. Να δείτε τι ευκαιρίες έχασε η Καλλονή, φοβερό πράγμα. Θα είναι μεγάλο πισωγύρισμα για τον Παναθηναϊκό αν αποκλειστεί από αυτόν τον ΟΦΗ ο οποίος στα εκτός έδρας ματς είναι τραγικός, έχει πολλά άσχημα αποτελέσματα. 
Πηγή: sportdog.gr

Είσαι πολύ μάγκας, ρε Μέσι, αλλά…!

«Ντου από Παντού» για την μεγάλη εμφάνιση του Μέσι στο κλάσικο. Μάγκας! Υπάρχει, όμως, κι ένα «αλλά»… Είπαμε χθες αμέσως μετά το κλάσικο κάποια πράγματα, όμως σήμερα μπορούμε να επικεντρώσουμε λίγο παραπάνω στον πρωταγωνιστή του ντέρμπι. Τον Μέσι.
Τρομερή!
Και τι δεν έκανε ο άνθρωπος. Γκολ έβαλε. Ασίστ έδωσε. Στα πέναλτι ήταν ψύχραιμος. Την ομάδα σήκωσε στις πλάτες του μέσα στο Μπερναμπέου. Τρομερή εμφάνιση.
Στην έδρα της
Εντάξει, τον Μέσι δεν θα τον μάθουμε τώρα. Είναι παικταράς ο άνθρωπος. Κορυφή. Κι έδειξε, βέβαια, και την μαγκιά του σε ένα ματς κόντρα στην Ρεάλ, στην έδρα της και με το τρίποντο να έχει τεράστια σημασία.
Και οι «εχθροί»
Ο Μέσι, λοιπόν, έχει δείξει πολλές φορές την κλάση του, έχει κατακτήσει τόσες κούπες, ακόμα και οι «εχθροί» του τον αναγνωρίζουν και τον θεωρούν αν όχι τον κορυφαίο, σίγουρα έναν από τους δυο – τρείς καλύτερους στον πλανήτη.
Μια κούπα…
Υπάρχει, όμως, ένα «αλλά» σε όλα αυτά. Τι του λείπει, δηλαδή. Κι αυτό που του λείπει είναι μια κούπα μουντιάλ.
Με ανεβασμένο ηθικό
Η μεγάλη πρόκληση για τον Μέσι είναι σε λίγους μήνες, στο Ρίο. Κι όσο καλύτερα τα πάει με την Μπαρτσελόνα, τόσο πιο φορμαρισμένος και με ανεβασμένο το ηθικό θα είναι στην Βραζιλία. Μην ξεχνάμε ότι φέτος έλειψε ένα σημαντικό διάστημα, λόγω τραυματισμού.
Σε βραζιλιάνικο…
Εκεί, λοιπόν, ο Μέσι θα δείξει αν θα μπορέσει να πάρει την κούπα που του λείπει, την βαρύτερη απ’ όλες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Μέσα, μάλιστα, σε βραζιλιάνικο έδαφος! Που σίγουρα λέει πολλά αυτό για τους Αργεντίνους.Πηγή: sportdog.gr

Δεν γίνεται να παίζουν κάθε βδομάδα;

Όπου κι αν γυρίσεις σήμερα στον δρόμο, στις καφετέριες ή στα φόρουμ στο ίντερνετ ένα θέμα συζήτησης υπάρχει. Το κλάσικο! Είναι τόσο εντυπωσιασμένος όλος ο κόσμος που οι περισσότεροι λένε «να είχα χίλια μάτια να τους βλέπω».
Δεν γίνεται, λοιπόν, να παίζουν κάθε εβδομάδα Ρεάλ – Μπαρτσελόνα; Να χορτάσουμε ποδόσφαιρο.
Δεν υπάρχει άλλο ζευγάρι στον πλανήτη που να μπορεί να κάνει τέτοια πράγματα στο γήπεδο. Κι από την μια πλευρά κι από την άλλη. Είναι και η ατμόσφαιρα στα κλάσικο φοβερή, οπότε το μόνο που ζητάνε όλοι είναι μια καλύτερη διαιτησία απ’ αυτήν που είδαμε χθες.
Μερικές φορές η μπάλα χάνεται στα Ρεάλ – Μπαρτσελόνα. Και είναι αρκετά χρόνια που συμβαίνει αυτό. Δεν είναι απλό θέαμα, αλλά υπερθέαμα.
Αν, πάντως, τα βάλουμε κάτω τα πράγματα, τότε αν προχωρήσουν στο τσάμπιονς λιγκ, ίσως να δούμε τις δυο ομάδες να παλεύουν πια και για την βαρύτερη ευρωπαϊκή κούπα!
Πολύς κόσμος, άλλωστε, περιμένει μια τέτοια μονομαχία. Και πολύ περισσότερο, βέβαια, σε έναν τελικό τσάμπιονς λίγκ.
Πηγή: sportdog.gr

Ανατροπή και... γκολ!!

Η 30η αγωνιστική είχε καλά παιχνίδια, όπως της Τούμπας, της Λεωφόρου, και νίκες των φαβορί όπως του Ατρόμητου, του Λεβαδειακού και της Ξάνθης. Ομάδες όπως η Καλλονή, η Ξάνθη και ο Λεβαδειακός πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα και ατενίζουν πολύ καλύτερα τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός έκανε τη δεύτερη εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα χάνοντας με 0 – 1 από τον Αστέρα Τρίπολης. Οι δύο ομάδες έχουν πετύχει το στόχο τους και θα μπορούσαν να παίξουν πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο και πιο ελεύθερα, παρ’ όλα αυτά δεν έκαναν καλό παιχνίδι και δεν πρόσφεραν καθόλου καλό θέαμα. Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν μια ελαφριά υπεροχή, αλλά δεν μπορούσαν να τη μετουσιώσουν σε ευκαιρίες, ενώ ο Αστέρας επικεντρώθηκε μόνο στα αμυντικά του καθήκοντα χωρίς δημιουργία στο επιθετικό κομμάτι. Ο Παναιτωλικός τα περίμενε όλα από τον Μαρτίνεζ και το Γοδόι, οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές του όπως οι Καμαρά, Μπακάκης, Γκάλο έμειναν μακριά από το καλό τους εαυτό και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά λάθη στην επίθεση. Στο δεύτερο ημίχρονο, το παιχνίδι δε διαφοροποιήθηκε αρκετά και απλά ο Αστέρας πήρε κάποια μέτρα στο γήπεδο, κέρδισε στημένες μπάλες – κόρνερ και φάουλ – και κατάφερε σε μια από αυτές να σκοράρει με το Σανκαρέ. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει και να πετύχει την ισοφάριση, αλλά δεν κατάφερε – με εξαίρεση ένα τετ α τετ του Καμαρά που απέκρουσε ο Μπαντής – να δημιουργήσει κινδύνους μπροστά από την εστία του Αστέρα.
Στην Κομοτηνή ο Πανθρακικός έκανε μια ακόμη νίκη εναντίον του καταδικασμένου Άρη με σκορ 2 – 1. Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι δεν μπήκαν ποτέ στον αγώνα, ήταν αγχωμένοι υπερβολικά, αφού ήταν πολύ μακριά από τον καλό τους εαυτό, έκαναν πολλά λάθη, δεν είχαν καθαρό μυαλό τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση και έδιναν πολύ εύκολα την μπάλα στον αντίπαλο. Ο Άρης από την πλευρά του προσπάθησε να πάρει το χώρο του κέντρου, το κατάφερε, έβγαλε κάποιες επιθετικές ενέργειες και κατάφερε μετά από ένα στημένο να πάρει κεφάλι στο σκορ με τον Κύργια. Στην επανάληψη ο Άκης Μάντζιος έκανε 2 αλλαγές αλλάζοντας τους 2 πλάγιους παίκτες του και έδωσε στην ομάδα του μεγάλη ώθηση κερδίζοντας κατά κράτος τη μάχη των πάγκων, οι αλλαγές αυτές βοήθησαν πολύ ώστε ο Πανθρακικός να αλλάξει ρυθμό στον αγώνα, να πιέσει και να δημιουργήσει αρκετές ευκαιρίες με κύριο εκφραστή τον Ίγκορ. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φθάσουν στην ανατροπή και να ανέβουν κι άλλο στο βαθμολογικό πίνακα. Ο Άρης στο δεύτερο μέρος δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό των γηπεδούχων και μοιραία δέχτηκε τα δύο γκολ, προς το τέλος βέβαια – και μετά την ισοφάριση πήρε ρίσκα στην επίθεση – προσπάθησε να κάνει πράγματα στην επίθεση, αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός καθοδηγούμενος από τον Μάρκους Μπέργκ που διανύει περίοδο μεγάλης φόρμας έφθασε σε μια νίκη επί του Απόλλωνα με σκορ 3 – 1. Οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο, προσπάθησαν για το καλύτερο, αλλά το παιχνίδι κρίθηκε στην ατομική ποιότητα κάποιων ποδοσφαιριστών που έχει ο Παναθηναϊκός και όχι ο Απόλλων. Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά ισορροπημένο μέχρι το εικοστό λεπτό που οι γηπεδούχοι κατάφεραν να επιβάλλουν το ρυθμό τους και να αρχίσουν να βγάζουν τελικές προς την αντίπαλη εστία, ο Απόλλων προσπάθησε κυρίως με το Λουσέρο από τα πλάγια, αλλά και με ψηλές μπαλιές προς τους Πετρόπουλο και Νταλμπεργκ να απειλήσει όμως δεν είχε καλά τελειώματα. Ο Παναθηναϊκός με παιχνίδι από τα πλάγια – περισσότερο από τα αριστερά – δημιουργούσε φάσεις και σε μια από αυτές μπόρεσε να πάρει το προβάδισμα πηγαίνοντας στο ημίχρονο με το υπέρ του 1 – 0. Στην επανάληψη οι πράσινοι είχαν ένα καλό διάστημα από το 50’ – 65’ και μετά πάλι ο Απόλλων βγήκε μπροστά δημιουργώντας τελικές προσπάθειες προσπαθώντας να φθάσει στην ισοφάριση, πράγμα που κατάφερε στο 80 με πολύ ωραίο γκολ του Άμπροουζ. Στο διάστημα που έμενε ο Λόρι Σάντσεζ έβαλε τον Παπαζαχαρία μπροστά από τα στόπερ θέλοντας να κλειδώσει το υπέρ του αποτέλεσμα, αλλά μια στιγμή αδράνειας έδωσε το δικαίωμα στους πράσινους να πάρουν πάλι προβάδισμα με τον Μπέργκ με κοντινή προβολή, από εκεί και μετά ήταν διαδικαστικά τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και ήρθε και το αυτογκόλ του Παντελιάδη για να κλείσει έτσι το σκορ. Ο Απόλλων την Πέμπτη παίζει τελικό εναντίον του Π.Α.Ο.Κ. και με τέτοια εμφάνιση μπορεί να πετύχει μια πολύ μεγάλη νίκη που θα του δώσει το ελπίδες για παραμονή.
Στην Τούμπα ο Π.Α.Ο.Κ. έφθασε σε μια νίκη επί του Π.Α.Σ. με σκορ 2 – 1 κάνοντας μια ακόμα ανατροπή και παίζοντας για μια ώρα με δέκα παίκτες. Στο πρώτο ημίχρονο και οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοικτό ποδόσφαιρο, είχαν αρκετές τελικές προσπάθειες και πολύ καλό ρυθμό, παρά τις αρκετές κάρτες που χρειάστηκε να δείξει ο διαιτητής. Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα με όμορφο γκολ του Λίλα, οι παίκτες του Π.Α.Σ. όμως δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν το προβάδισμα και δέχτηκαν αρκετή πίεση από τους 10 ποδοσφαιριστές του Π.Α.Ο.Κ. που κατάφεραν να πετύχουν δύο τέρματα και να κάνουν την ανατροπή. Ο Π.Α.Ο.Κ. έκανε πολύ εμφάνιση δεδομένων των συνθηκών και οδήγησε τον Π.Α.Σ. σε πολλά λάθη, τα οποία εκμεταλλεύτηκε με καλύτερο παίκτη του το Στοχ που μετά από καιρό έκανε καλή εμφάνιση.
Στη Λιβαδειά η τοπική ομάδα έκανε μια σημαντική νίκη για τη σωτηρία της απέναντι στη Βέροια με σκορ 1 – 0. Το παιχνίδι ήταν πολύ κακό χωρίς πολλές ευκαιρίες και με πολλά λάθη, η Βέροια στο πρώτο ημίχρονο είχε την κατοχή της μπάλας χωρίς όμως να κάνει κάτι κάποια ευκαιρία. Ο Λεβαδειακός είχε μείνει πολύ πίσω στο δικό του μισό γήπεδο και προσπάθησε να παίξει με αντεπιθέσεις, κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει σωστά σε καμία στιγμή της αναμέτρησης. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι άλλαξαν τακτική και πήραν αυτοί την κατοχή της μπάλας προσπαθώντας να παίξουν ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας που τους ταιριάζει περισσότερο στα εντός έδρας παιχνίδια τους, ο Λεβαδειακός κατάφερε να σκοράρει μετά από στημένη φάση και μέχρι το τέλος δεν κινδύνεψε καθόλου – σκοράροντας και δεύτερο τέρμα στις καθυστερήσεις – από τη Βέροια που έχασε και τον πιο καλό της παίκτη με κόκκινη κάρτα.
Στο Περιστέρι ο Ατρόμητος έφθασε σε μια άνετη επικράτηση με 3 – 0 εναντίον του Πλατανιά. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά, πίεσαν στα πρώτα 20 λεπτά, κατάφεραν να προηγηθούν και να χάσουν κάποιες ακόμα ευκαιρίες, αλλά από το 30 και μετά μέχρι το 60 έριξαν πολύ την απόδοσή τους με αποτέλεσμα να πάρει τα ηνία του αγώνα ο Πλατανιάς και να κάνει αρκετές τελικές που όμως ήταν όλες άστοχες, ενώ και σε πολλές περιπτώσεις οι ποδοσφαιριστές του όπως οι Κατάι και Βλαχοδήμος προτίμησαν τις ατομικές ενέργειες από τις πάσες. Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού ο Ατρόμητος ανέβασε πάλι την απόδοσή του και πέτυχε δύο ακόμα τέρματα κλειδώνοντας το τρίποντο, ήταν ένα παιχνίδι που εξαρτιόταν αποκλειστικά από τις διαθέσεις των γηπεδούχων.
Στην Ξάνθη οι γηπεδούχοι επικράτησαν του Πανιωνίου με 2 – 0 παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα. Στο πρώτο μέρος έγινε καλό παιχνίδι με τις 2 ομάδες να προσπαθούν αρκετά στο επιθετικό κομμάτι και να έχουν καλό ρυθμό θέλοντας η κάθε μια να επιβάλλει το ρυθμό της. Η Ξάνθη έφθασε πιο κοντά στο γκολ κυρίως με το Ντε Γκουζμάν που είχε ένα ωραίο σουτ στο δοκάρι, ενώ απείλησε κι άλλες φορές με μακρινά σουτ και με εκτελέσεις στημένων, στο ίδιο διάστημα ο Πανιώνιος απείλησε κυρίως με τους Αραβίδη και Κολοβό. Στο δεύτερο μέρος ο Κεχαγιάς έβαλε στο παιχνίδι το Τριάδη που έδωσε πνοή μεγαλύτερη στην ομάδα του, ενώ οι παίκτες του κέντρου πήραν κατά κράτος τη μάχη των χαφ και κέρδισαν πολλές μονομαχίες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Ξάνθη να κάνει πολλές τελικές και να βρει τα γκολ που έψαχνε. Ο Πανιώνιος σε αυτό το σημείο δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό και φάνηκε να αφήνει το παιχνίδι χωρίς να προβάλλει κάποια αντίσταση.
Στο Ο.Α.Κ.Α. η Καλλονή έδειξε να συνέρχεται μετά από τη συντριβή από τον Πλατανιά και επιβλήθηκε του Ό.Φ.Η. με σκορ 1 – 0. Οι γηπεδούχοι μπήκαν νωθρά στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης και άρχισαν να ανεβάζουν στροφές μετά από το 20ο λεπτό, κερδίζοντας πολλές μονομαχίες και περιορίζοντας αρκετά τα λάθη που έκαναν μέχρι εκείνο το σημείο. Ο Ό.Φ.Η. φάνηκε κουρασμένος από την προσπάθεια της Τετάρτης στο κύπελλο και δεν είχε τόσο καθαρό μυαλό κάνοντας πολλά λάθη, ενώ και στην άμυνα οι παίκτες έχαναν πολλές φορές τα προσωπικά τους μαρκαρίσματα. Στο δεύτερο μέρος η Καλλονή πίεσε ακόμα περισσότερο και με τους Λεοζίνιο – Περόνε – Μανούσο δημιούργησε πολλές τελικές είτε με μακρινά σουτ, είτε με κάθετο παιχνίδι και γεμίσματα από τα πλάγια, σε μια από αυτές τις τελικές κατάφερε με το Λεοζίνιο να ανοίξει το σκορ και να πάρει το πολυπόθητο τρίποντο που της δίνει λογικά την παραμονή στην κατηγορία.
Στο Ηράκλειο ο Ολυμπιακός έκανε περίπατο απέναντι στον Εργοτέλη κερδίζοντάς τον με 1 – 4. Οι ερυθρόλευκοι στα πρώτα 13 λεπτά έκαναν πάρτι και κέρδιζαν ήδη με 3 – 0 παίζοντας πολύ γρήγορο ποδόσφαιρο και πιέζοντας πολύ τους αντιπάλους τους. Ο Εργοτέλης έκανε πολλά λάθη, δεν είχε ηρεμία και συγκέντρωση που του στοίχησε σε πολλές περιπτώσεις, αφού οι ποδοσφαιριστές του έχαναν όλες τις μονομαχίες και στην άμυνα ειδικά ήταν ένα χρόνο πίσω από τους παίκτες του Ολυμπιακού. Ο Μίτσελ έκανε αρκετές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι της Τετάρτης και προτίμησε να παίξει με 2 επιθετικούς βάζοντας το Σέποβιτς με το Βαλντές – που έκανε χατ τρικ – σε σύστημα 4 – 4 – 2. Σε αυτή τη διάταξη ο Σέποβιτς έκανε κίνηση έξω από την περιοχή και άνοιγε διαδρόμους για το Βαλντές, αλλά και για παίκτες όπως οι Κάμπελ και Πέρεζ που πατούσαν πολύ περιοχή. Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε αρκετά και ο Εργοτέλης θέλησε να διασκεδάσει λίγο τις εντυπώσεις πετυχαίνοντας ένα γκολ και κάνοντας κάποιες τελικές χωρίς όμως να καταφέρει να μειώσει περισσότερο.
Αυτή την αγωνιστική μπήκαν πολύ όμορφα τέρματα όπως των Στοχ, Λίλα, Άμπροουζ, Κονέ, Λεοζίνιο, αλλά καλύτερο όλων ήταν αυτό του Δημούτσου – με ατομική προσπάθεια – που έκανε ένα πολύ όμορφο πλασέ έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του τερματοφύλακα του Πλατανιά κάνοντας το 3 – 0 για την ομάδα του. Mvp της αγωνιστικής ήταν ο Βαλντές που έκανε το πιο γρήγορο χατ τρικ στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου σκοράροντας μέσα σε 10 λεπτά τρία γκολ δίνοντας στην ομάδα του ένα εύκολο τρίποντο.
ΠΗΓΗ: overlap.gr

Χριστοφορίδης στο Metropolis: «Ο Άρης πλέον είναι απροστάτευτος»

Στο Αθλητικό Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Τρίτο Ημίχρονο” φιλοξενήθηκε ο δικηγόρος, Σπύρος Χριστοφορίδης και μίλησε για την σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης του Άρη για το άρθρο 99 και τους λόγους που δεν δόθηκε προσωρινή διαταγή, με αποτέλεσμα η “κιτρινόμαυρη” ΠΑΕ να είναι πλέον έκθετη στους πιστωτές.


Τι δεν πήγε καλά:

“Η υπεράσπιση του Άρη σήμερα έλεγε διαρκώς ότι όλα τα λάθη τα έκανα εγώ και οι συνάδελφοί μου. Δυστυχώς, η διοικητική αλλαγή δεν μας έδωσε την δυνατότητα να ολοκληρώσουμε το έργο μας και να καταθέσουμε έφεση. Οι άνθρωποι του Άρη σήμερα ισχυρίστηκαν στο δικαστήριο ότι τα έξοδα θα είναι τα μισά στην Β΄Εθνική και ακόμα ότι θα έκαναν τηλεοπτικό με τη NOVA, τη στιγμή που τα τηλεοπτικά στην Β' Εθνική είναι προκαθορισμένα. Σέρνεται ο σύλλογος με μια προδιαγεγραμμένη πορεία και για όλα φταίνε οι προηγούμενοι δικηγόροι. Ο Άρης ζήτησε εκ των υστέρων προσωρινή διαταγή. Η ομάδα πλέον είναι απροστάτευτη”.

Αν οποιοδήποτε μέτρο ληφθεί εναντίον του Άρη μπορεί να μεταφερθεί στην επόμενη κατηγορία:

“Όχι, δεν ισχύσει η αφαίρεση βαθμών για άλλη κατηγορία. Μόνο για την συγκεκριμένη”.

Για το αύριο των “κιτρινόμαυρων”:

“Αυτή τη στιγμή ο 'Άρης είναι καταδικασμένος. Οποιαδήποτε κουβέντα είναι προχρονολογημένη”.

Αν γίνει δεκτή η αίτηση αντικατάστασης της διοίκησης τι θα συμβούλευε στην επόμενη διοίκηση:

“Αν γίνει θαύμα και η ομάδα μείνει στην κατηγορία σίγουρα θα συμβούλευα να επανέλθουμε με έφεση σε ότι συμφωνίες είχαμε κάνει. Αν η ομάδα πέσει, είναι πολύ δύσκολη η οικονομική εξυγίανση. Αυτοί που θα κληθούν να πάρουν τις τύχες του Άρη θα πρέπει να μπουν σε μια σκληρή συζήτηση, ώστε να καταφέρουν για ένα χρόνιο αναστολή πληρωμών. Στην Γ' Εθνική τα χρέη βαραίνουν πλέον τα φυσικά πρόσωπα. Αυτό ισχύει βέβαια μέχρι σήμερα, δεν ξέρουμε τι θα ισχύει σε λίγο καιρό”.Πηγή: metrosport.gr

Τζελέπης στο Metropolis: «Στόχος η 6η θέση και γιατί όχι και έξοδο στην Ευρώπη»

Στο Αθλητικό Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Τρίτο Ημίχρονο” φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Πανθρακικού, Δημήτρης Τζελέπης και δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την φετινή πορεία της ομάδας του, ενώ τόνισε πως ο σύλλογος της Κομοτηνής δεν θα έχει κανένα πρόβλημα με την αδειοδότηση του.

Για την παραμονή του Πανθρακικού:

“Είναι μια χρονιά ρεκόρ για την ομάδα μας. Είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι”.

Αν πλέον έχουν δημιουργηθεί προσδοκίες για ακόμα καλύτερη πορεία την επόμενη σεζόν:

“Η αλήθεια είναι ότι ο Πανθρακικός είναι μια ομάδα οικογενειακού χαρακτήρα. Θέλουμε η ομάδα να συνεχίσει να έχει καλή πορεία και τα επόμενα χρόνια. Από εκεί και πέρα στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε τις κινήσεις μας για το ρόστερ της επόμενης περιόδου”.

Αν θα πάρουν παίκτες με μεγαλύτερα συμβόλαια σε χρονική διάρκεια:

“Δεν πήραμε το ρίσκο να κάνουμε μεγάλα συμβόλαια σε κάποιους παίκτες και αυτό το πληρώσαμε. Θα κοιτάξουμε η πορεία μας του χρόνου να είναι ακόμα πιο επιτυχημένη και θα πάρουμε το ρίσκο για μεγαλύτερα συμβόλαια”.

Για το ενδεχόμενο να αγωνιστούν στην Ευρώπη:

“Πλέον ο στόχος είναι να καταφέρουμε να διατηρηθούμε στην 6η θέση και αν κάποια ομάδα δεν καταφέρει να πάρει αδειοδότηση να αγωνιστούμε εμείς στην Ευρώπη. Ξέρουμε πια είναι τα όριά μας. Εμείς δεν έχουμε σοβαρά προβλήματα αδειοδότησης και θεωρώ πως δεν θα έχουμε κάποιο πρόβλημα”.Πηγή: metrosport.gr

Παΐτο στο Metropolis: «Ήμασταν ανήσυχοι τις τελευταίες αγωνιστικές»

Στο Αθλητικό Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Τρίτο Ημίχρονο” φιλοξενήθηκε ο ποδοσφαιριστής της Skoda Ξάνθης, Παΐτο. Ο αμυντικός από την Μοζαμβίκη μίλησε για την χθεσινή νίκη της ομάδας του, για την επόμενη αναμέτρηση με την Βέροια, ενώ αναφέρθηκε και στην ανανέωση του συμβολαίου του.

Για την χθεσινή νίκη της Ξάνθης:

“Είμαι χαρούμενος που πετύχαμε μια νίκη που την θέλαμε πολύ. Πλέον θέλουμε μια νίκη για να παραμείνουμε και μαθηματικά στην κατηγορία”.

Αν ανησύχησαν λόγω των συνεχόμενων άσχημων αποτελεσμάτων:

“Φυσικά και ήμασταν ανήσυχοι τις τελευταίες αγωνιστικές. Αλλιώς ξεκίνησε η χρονιά για την ομάδα και αλλιώς τελείωσε. Σώσαμε την παρτίδα στο τέλος”.

Για τον επερχόμενο αγώνα με την Βέροια:

“Η Βέροια χρειάζεται κι εκείνη τους βαθμούς της νίκη. Η έδρα θα παίξει κάποιο ρόλο όπως συμβαίνει στα ελληνικά γήπεδα. Θα γίνει ένα ωραίο παιχνίδι”.

Αν θα παραμείνει στην Ξάνθη και την επόμενη σεζόν:

“Ακόμα δεν ξέρω αν θα μείνω στην ομάδα. Αυτό που προέχει είναι να τελειώσει η σεζόν ομαλά και για την Ξάνθη και για εμένα. Εγώ θα ήθελα από την πλευρά μου να μείνω. Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα. Είμαι συγκεντρωμένος στα παιχνίδια που απομένουν”.Πηγή: metrosport.gr