Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Ο Σάμαρης έκανε τώρα ό,τι δεν είχε κάνει όταν έπρεπε!

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει κάποια πράγματα στο sport-fm.gr τόσο μεμονωμένα για ορισμένους παίκτες του Ολυμπιακού, όσο και για κάτι που του έκανε εντύπωση.

Ο Σάμαρης έκανε τώρα ό,τι δεν είχε κάνει όταν έπρεπε
***Κάποια πράγματα από τις σημειώσεις μου για το παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Παγκρήτιο…

***Μου έκανε καλή εντύπωση το πώς πανηγύριζαν όλοι μαζί οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού τα γκολ του Βαλντέζ. Σε παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον και με το πρωτάθλημα να έχει κριθεί και τυπικά μόλις την περασμένη αγωνιστική. Μακάρι να έχουν το ίδιο πνεύμα και στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές.

***Ο Σάμαρης, μακράν κορυφαίος παίκτης του γηπέδου στα 60 πρώτα λεπτά, ξεχώρισε όχι μόνο γιατί κατέθεσε ποιότητα, αλλά και γιατί έβαλε τα πόδια στη φωτιά. Π.χ. ένα τάκλιν την ώρα ενός επικίνδυνου σουτ του Μπουχαλάκη. Σε αυτή τη φάση ο Σάμαρης έκανε ό,τι ακριβώς δεν είχε κάνει στο σουτ του Τζαβέλα στην Τούμπα, στο νικητήριο γκολ του ΠΑΟΚ, τότε που μαζί με τον Μανωλά απλά παρακολουθούσαν τη φάση…

***Ο Κάμπελ έχει εκτελέσει τρία πέναλτι κι έχει ευστοχήσει και στα τρία. Είναι ο μοναδικός ερυθρόλευκος που δεν έχει απώλεια πέναλτι, απ΄όσους έχουν από δύο εκτελέσεις μίνιμουμ, αφού ο Τσόρι έχει χάσει ένα κι ο Σαβιόλα δύο-κι οι Μήτρογλου και Βάϊς από ένα. Αντίθετα με τη φάση του πέναλτι, ο Κάμπελ τις άλλες δύο φορές που βρέθηκε σε θέση βολής, μετά μάλιστα από καλές προσωπικές ενέργειεςς, είχε πολύ κακά τελειώματα και τα σουτ που επιχείρησε το κόντραραν οι αμυνόμενοι.

***Στη φάση του μοναδικού γκολ του Εργοτέλη νομίζω ότι θα μπορούσαν να αντιδράσουν καλύτερα τόσο ο Μιγκέλ Τόρες με τον Αβραάμ, να βγουν πάνω στον παίκτη πιο γρήγορα δηλαδή, όσο κι ο Μέγερι, αφού το σουτ δεν ήταν και αυτό που λέμε κεραυνός.

***Η καλύτερη ευκαιρία του Εργοτέλη στο παιχνίδι, αυτή του Χαντί στο 10’, ευκαιρία να μειώσει σε 2-1 και να μπει πάλι στο ματς, ξεκίνησε από ένα πολύ «άσχημο» πούλημα της μπάλας από τον Βαλντέζ στο χώρο του κέντρου. Αν κι έχω την εντύπωση ότι η μπάλα στρώθηκε στο τέλος της φάσης στον Χαντί μετά από κοντρόλ που έκανε με το χέρι, έστω άθελά του.

***Ο Μέγερι δεν έδειξε και μεγάλη σιγουριά σε μία βαθιά σέντρα προς το κεφάλι του όχι και υψηλόσωμου Ιμπραίμ. Θα περίμενε κανείς να μπλοκάρει πιο εύκολα και με μεγαλύτερη ασφάλεια αμέσως την μπάλα κι όχι με τη δεύτερη προσπάθεια και στο πέσιμο.

***Στο ημίχρονο που έπαιξε ο Μασάντο είχε ορισμένες αρκετά καλές πάσες και θα μπορούσε και να σκοράρει, αν είχε καλύτερη τελική σε ένα σουτ από αρκετά καλή θέση.

***Ο Σέποβιτς όντως έχασε ένα εύκολο γκολ σε αυτό το τετ α τετ με τον Στόϊκοβιτς στο β΄ ημίχρονο. Αλλά ας μην σταθούμε μόνο στην τελική προσπάθεια. Ας προσέξουμε και τον εκπληκτικό τρόπο, με τον οποίο έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, στην επίσης εκπληκτική 30άρα μπαλιά του Σάμαρη. Όπως πάρα πολύ ωραία ο Σέρβος έβγαινε έξω από την περιοχή, ακόμη και σε θέση εξτρέμ, για να πάρει την μπάλα και να ξεκινήσει καλές επιθέσεις για την ομάδα του.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: