Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Μ. Βίτορ: «Να είμαστε προετοιμασμένοι για διαιτητικά λάθη»

Μετάνιωσε για την αντίδραση στο ματς με τον ΠΑΣ o Μ. Βίτορ, ενώ για τις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό σχολίασε πως οι μεγάλες ομάδες πρέπει να είναι προετοιμασμένες για τα διαιτητικά λάθη.

Μ. Βίτορ: «Να είμαστε προετοιμασμένοι για διαιτητικά λάθη»
Λανθασμένη ήταν η αντίδραση του Μιγκέλ Βίτορ στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος με δηλώσεις, αλλά τόνισε ότι δεν έπρεπε να αποβληθεί.

Ο Πορτογάλος αμυντικός ανέφερε πως στην ομάδα δεν είναι ικανοποιημένοι με τη βαθμολογική θέση που έχουν, αλλά και πως στόχος είναι πλέον η πρώτη θέση στα play-off και η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Σε ότι αφορά τα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα κοντραριστεί με τον Ολυμπιακό, σχολίασε: «έχουμε τα προσόντα να περάσουμε» και πρόσθεσε: «ξέρουμε ότι είμαστε δύο μεγάλες ομάδες και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τα λάθη των διαιτητών».

Επιπλέον, μίλησε για τον Ιβάν Σαββίδη και είπε πως θέλει να μεγαλώσει τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

Για την αποβολή του στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ: «Δεν ένιωσα καλά, ήξερα ότι έκανα λάθος και δεν αντέδρασα σωστά αλλά δεν τον έσπρωξα και δεν τον χτύπησα και ήταν υπερβολική η κόκκινη κάρτα. Τώρα είμαι ήρεμος, δέχτηκα την απόφαση και συνεχίζω».

Για τα συναισθήματά του μετά τη νίκη κόντρα στον ΠΑΣ: «Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη αλλά δεν είμαι χαρούμενος για την αποβολή. Στο τέλος το σημαντικότερο είναι η νίκη της ομάδας μου. Εγώ ανάγκασα την ομάδα με την αποβολή μου να τρέξει πιο πολύ η ομάδα αλλά στο τέλος μετράει η νίκη».

Για το τι προκαλεί εκνευρισμό στον ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα: «Είμαστε εκνευρισμένοι γιατί δεν παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Όσον αφορά εμένα προσπαθώ να παίζω καθαρά και είμαι ειλικρινής και αυτό αποδεικνύεται απ' το ότι έχω μόνο τρεις κίτρινες. Έχουμε μια ισχυρή νοοτροπία και ένα πάθος για τη νίκη και μερικές φορές αντιδρούμε υπερβολικά».

Για το Κύπελλο και τις βλέψεις του στα πλέι οφ: «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τη θέση μας στη βαθμολογία αλλά τώρα δεν μπορούμε να πάμε για το πρωτάθλημα. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο Κύπελλο και μπορούμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό εάν παίξουμε καλά. Σαφώς είναι ένας μεγάλος στόχος ο τελικός και δείξαμε ότι έχουμε αρκετές πιθανότητες. Έχουμε τα προσόντα να περάσουμε. Στα πλέι οφ θέλουμε την πρώτη θέση και εάν δεν θεωρηθεί απόλυτα επιτυχημένη η χρονιά επειδή χάσαμε τον τίτλο τουλάχιστον να πάρουμε την πρώτη θέση στα πλέι οφ».

Για το πώς περνάει μακριά απ' τη χώρα του: «Είμαι πολύ καλά εδώ και η πόλη και η ομάδα είναι πολύ καλές. Είναι πολύ καλό το ότι η οικογένειά μου είναι εδώ και με στηρίζει. Περνάω πολύ καλά και θέλω να συνεχίσω εδώ».

Για το ποιο θεωρεί ότι είναι το μεγαλύτερό του προσόν: «Πρέπει να είμαι συνέχεια συγκεντρωμένος γιατί τα λάθη δεν συγχωρούνται αλλά και έξυπνος και να προβλέπεις τις κινήσεις των επιθετικών. Πρέπει να παίζεις με δύναμη στις διεκδικίσιμες φάσεις».

Για το ότι σκοράρει αρκετά: «Είναι πολύ σημαντικό για μένα γιατί δεν είμαι αρκετά σωματώδης και το ξέρω. Ξέρω όμως πότε να πηδάω και να σκοράρω και είμαι χαρούμενος που έχω σκοράρει αρκετά και κάθε φορά που παίζω προσπαθώ να βοηθώ τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά».

Για τη διαιτησία στην Ελλάδα: «Είναι δύσκολη ερώτηση. Οι διαιτητές κάνουν λάθη όπως και οι παίκτες και πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι μόνο στο παιχνίδι. Πρέπει να αποδεχτούμε ότι γίνονται λάθη και οι μεγάλες ομάδες ευνοούνται διότι κάνουν περισσότερες επιθέσεις που μπορούν να σου δώσουν φάουλ και πέναλτι».

Για το αν μπορούν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, μαζί με τους παίκτες του Ολυμπιακού, να κρατήσουν σε υψηλό επίπεδο τους δύο ημιτελικούς του Κυπέλλου: «Ξέρουμε ότι είμαστε δύο μεγάλες ομάδες και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τα λάθη των διαιτητών. Πολλές φορές είναι δύσκολο να συγκρατήσεις τις αντιδράσεις σου και τα συναισθήματα είναι σε υψηλό επίπεδο. Εάν όμως θέλουμε να είμαστε μεγάλες ομάδες θα πρέπει να τα προσπεράσουμε αυτά».

Για τις εντυπώσεις του από τον Κύριο Σαββίδη και ποιο ήταν το πλάνο που του παρουσίασε και τον έπεισε να έρθει στην Ελλάδα: «Έχω ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο και ο κύριος Σαββίδης προσπαθεί να μεγαλώσει την ομάδα και να τη φέρει στην κορυφή της Ελλάδας. Έχουν έρθει καλοί παίκτες. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε δύο καλοκαίρια να με φέρει και στην πρώτη επαφή η Μπενφίκα δεν με άφησε να φύγω. Ο ΠΑΟΚ μου παρουσίασε ένα πολύ καλό πρότζεκτ και με έπεισε να έρθω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: