Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Ελεγκτές του ΙΚΑ στα γραφεία του ΑΣ Άρης!!

Έλεγχος στα γραφεία του ΑΣ Άρης πραγματοποιείται αυτήν την ώρα από εντεταλμένους υπαλλήλους του ΙΚΑ.

Όπως αναφέρθηκε πριν λίγο στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του Αθλητικού Metropolis, ελεγκτές του ΙΚΑ πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική επίσκεψη στα γραφεία των «κιτρίνων» και ξεσκονίζουν τα έγγραφα του Ερασιτέχνη αναζητώντας τυχόν παραλείψεις και παρατυπίες.

Στις τάξεις των «κιτρίνων» υπάρχει η πεποίθηση πως υπήρξε εξωτερικός δάκτυλος που οδήγησε στην εν λόγω ενέργεια, η οποία, ασφαλώς, ανοίγει το δρόμο για αντίστοιχες κινήσεις και από άλλους φορείς.
*Πηγή: metrosport.gr*

Η κοινωνική δράση των βετεράνων του ΠΑΟΚ! (video)

Οι Βετεράνοι ΠΑΟΚ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΣΦ ΠΑΟΚ Νίγρίτας “Βισάλτες’ και παραβρέθηκαν στην κωμόπολη των Σερρών, για να συμμετάσχουν σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα κόντρα σε Βετεράνους της περιοχής.

Όπως αναφέρει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε για χάρη της μικρής Πασχαλίας, η οποία είχε πριν λίγο καιρό ένα πολύ σοβαρό ατύχημα. Ένας ασυνείδητος οδηγός την παρέσυρε με το αυτοκίνητό του και την εγκατέλειψε. Η μικρή υποβλήθηκε σε μία πρώτη χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι, η οποία ήταν επιτυχημένη και σε λίγες μέρες μπαίνει στο νοσοκομείο για τη δεύτερη.

Τα μέλη του συνδέσμου θέλησαν να κάνουν ένα μεγάλο δώρο στην Πασχαλία, η οποία είναι φανατική φίλαθλος της ομάδας μας, έτσι απευθύνθηκαν στους Βετεράνους της ομάδας μας για τη διοργάνωση του αγώνα που ανταποκρίθηκαν αμέσως στο κάλεσμα. Το ραντεβού δόθηκε για την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου.

Στο γήπεδο συγκεντρώθηκαν περίπου 1000 φίλαθλοι για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση, που είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν στην οικογένεια για να καλύψει τα ιατρικά έξοδα των επεμβάσεων. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Βισαλτίας και πριν την σέντρα η δήμαρχος της περιοχής καλωσόρισε τις ομάδες και τους φιλάθλους. Οι Βετεράνοι τιμήθηκαν από τους “Βισάλτες” με μία αναμνηστική πλακέτα και φωτογραφήθηκαν με την Πασχαλία, στην οποία τα μέλη του συνδέσμου είχαν να κάνουν μία έκπληξη ακόμα. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης δώρισε μία φανέλα του με υπογραφή και αφιέρωση στη μικρή φίλαθλο και έστειλε τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση.  

Η αναμέτρηση αποζημίωσε τους φιλάθλους καθώς είχε γκολ και θέαμα με το τελικό σκορ να μην αφήνει κανέναν παραπονεμένο, καθώς η αναμέτρηση έληξε ισόπαλη με σκορ 3-3.




*Πηγή: metrosport.gr*

«Αποτέλεσμα κακής τύχης το ατύχημα του Μπιανκί»

Στην… κακιά στιγμή απέδωσε ο εκπρόσωπος της πίστας της Σουζούκα το ατύχημα του Ζιλ Μπιανκί.

«Αποτέλεσμα κακής τύχης το ατύχημα του Μπιανκί»
Ο Ζιλ Μπιανκί νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση στην Ιαπωνία μετά το ατύχημα που είχε στο κυριακάτικο Grand Prix, αλλά την ίδια ώρα έχει αρχίσει μεγάλη συζήτηση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη αυτό, λόγω της ολισθηρότητας της πίστας και της χαμηλής ορατότητας επειδή είχε αρχίσει να χάνεται το φως της ημέρας.

Πολλοί κατηγορούν τους διοργανωτές κάνοντας λόγο για ελλιπή μέτρα ασφαλείας, αλλά και την άρνησή τους να αρχίσει ο αγώνας δύο ώρες νωρίτερα, όταν υπήρξε ενημέρωση από τη μετεωρολογική υπηρεσία πως οι καιρικές συνθήκες θα ήταν πολύ πιο ευνοϊκές.

Πάντως ο εκπρόσωπος της πίστας, Μασαμίτσι Μιγιαζάκι, απέδωσε το ατύχημα στην κακιά στιγμή. «Είχε υψωθεί διπλή κίτρινη σημαία μετά το ατύχημα του Σούτιλ, κάτι που σημαίνει πως οι πιλότοι πρέπει να χαμηλώσουν την ταχύτητά τους σε επίπεδο που να μπορούν να σταματήσουν αμέσως τα μονοθέσιά τους. Δυστυχώς το μονοθέσιο του Μπιανκί υδρολίσθησε εκείνη την ώρα και έπεσε πάνω στον γερανό στο σημείο του ατυχήματος του Σούτιλ. Αυτό ήταν κακή τύχη. Υπήρχε βροχόπτωση, αλλά όχι τόσο δυνατή ώστε να σταματήσει ο αγώνας και πιστεύω πως έτσι έκριναν και οι αγωνοδίκες», δήλωσε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χρόνια Πολλά με… αφιέρωμα για Γκολάσα!!

Τις διαδικτυακές ευχές της στον Εγιάλ Γκολάσα, ο οποίος συμπληρώνει σήμερα τα 23 χρόνια ζωής, έστειλε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της.

Χρόνια Πολλά με… αφιέρωμα για Γκολάσα
Τα γενέθλιά του έχει σήμερα ο Εγιάλ Γκολάσα, ο οποίος συμπληρώνει σήμερα τα 23 χρόνια ζωής, και στον ΠΑΟΚ ευχήθηκε – μέσω του διαδικτύου – στον Ισραηλινό μεσοεπιθετικό.

Η ανακοίνωση των Θεσσαλονικέων

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εύχεται χρόνια πολλά με υγεία και πολλές επιτυχίες, σε ένα από τα καινούργια μέλη της οικογένειάς της, τον Εγιάλ Γκολάσα, ο οποίος συμπληρώνει σήμερα τα 23 χρόνια ζωής.

Το Ισραήλ έμοιαζε πολύ μικρό για να χωρέσει τις φιλοδοξίες και το ταλέντο του, αλλά και αρκετά ισχυρό για να τον κρατήσει εντός συνόρων παρόλη τη ζήτηση του ονόματός του. Σε ηλικία 14 ετών ο Εγιάλ Γκολάσα είχε ήδη τραβήξει την προσοχή της Παρί Σεν Ζερμέν και της Τότεναμ. Οι Γάλλοι ήθελαν να τον αποκτήσουν, μα όντας ανήλικος δεν κατάφερε να αποκτήσει κοινοτικό διαβατήριο και η μεταγραφή ναυάγησε.

Ετσι, το ταλέντο της Μπεϊτάρ Νες Τουμπρούκ κατέληξε το 2006 στη Μακάμπι Χάιφα δίχως το όνομα του να σβηστεί από τα μπλοκάκια των ανά την Ευρώπη κυνηγών ταλέντων. Ειδικά από τη στιγμή που σε ηλικία 18 ετών ήταν ένας από τους βασικούς συντελεστές της πρόκρισης της Μακάμπι στους ομίλους του Champions League.

Είναι η εποχή που τον παρακολουθούν η Πόρτσμουθ, η Μπάγερν Μονάχου, η Μπάγερ Λεβερκούζεν, η Άρσεναλ και οι περισσότερες ιστοσελίδες ποδοσφαιρικού σκάουτινγκ του ετοιμάζουν αφιερώματα κατατάσσοντάς τον ως το νέο μεγάλο αστέρι του ισραηλινού ποδοσφαίρου κι έναν από τους πλέον ελπιδοφόρους μέσους στην Ευρώπη..

«Πολλοί των συγκρίνουν με τις προηγούμενες ποδοσφαιρικές εξαγωγές του Ισραήλ, τον Γιόσι Μπεναγιούν και τον Εγιάλ Μπέρκοβιτς και για να είμαστε δίκαιοι, η σύγκριση με τον τελευταίο μοιάζει πιο σωστή», αναφέρεται στο scouting report του Sky Sports που προσθέτει: «Ο Γκολάσα είναι δυνατός, έχει εξαιρετικά πόδια πράγμα που κάνει δύσκολο το να του πάρεις τη μπάλα και του επιτρέπει να έχει ευκαιρίες για γκολ. Οι μεταβιβάσεις του είναι πολύ καλές κι έχει την ικανότητα να κυριαρχεί μέσα στο γήπεδο».

Αυτά τα χαρακτηριστικά ανάγκασαν την Λάτσιο να σπεύσει να τον αποκτήσει το 2010. Ο Γκολάσα πήγε στη Ρώμη, υπέγραψε στους Λατσιάλι, φωτογραφήθηκε με τη φανέλα, ωστόσο η μεταγραφή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Εγινε πραγματικό σίριαλ με δικαστική διαμάχη. Από την μία ήταν η Λάτσιο που έκλεισε τον παίκτη δίχως να έρθει σε συμφωνία με την ομάδα του κι από την άλλη η Μακάμπι με την ομοσπονδία του Ισραήλ.

Η ομάδα της Χάιφα προχώρησε σε άμεση καταγγελία στη FIFA κι ετοιμαζόταν να φτάσει μέχρι το CAS για να μη χάσει τον Γκολάσα. Η υπερασπιστική της γραμμή κινούνταν σε τρεις άξονες. Τη ζημιά στο προφίλ του συλλόγου, τα διαφυγόντα κέρδη και η απώλεια εσόδων από πιθανή πώληση του Γκολάσα και η δημιουργία δεδικασμένου για τους υπόλοιπους νεαρούς παίκτες της.

Η Μακάμπι βασίστηκε στη νομοθεσία του Ισραήλ που απαγορεύει σε ανήλικους να υπογράψουν συμβόλαιο αν δεν υπογράφουν και οι γονείς τους. Ο Γκολάσα είχε μόλις κλείσει τα 18, αλλά ήδη ισχύον συμβόλαιό του τον έδενε με τη Μακάμπι μέχρι το 2011. Επίσης, ο νεαρός παίκτης δεν μπορούσε να φύγει από την πατρίδα του επειδή δεν είχε εκπληρώσει και τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

Για το θέμα είχε κάνει δηλώσεις μέχρι και ο πρόεδρος της Λάτσιο, Κλαούντιο Λοτίτο που έπλεξε το εγκώμιο του Ισραηλινού ποδοσφαιριστή: «Τον παρακολουθούσαμε μήνες, τον είδαμε στο Champions League κι αποφασίσαμε να τον αποκτήσουμε. Ο Εγιάλ σύντομα θα γίνει σταρ διεθνούς επιπέδου. Για εμάς αντιπροσωπεύει το μοντέλο του μέσου που αναζητούμε. Καλός με τη μπάλα στα πόδια, με αντίληψη του παιχνιδιού και φυσική δύναμη»..

Τόσο ο Λοτίτο, όσο και ο Γκολάσα, όμως, έμειναν με την… όρεξη, αφού συμβιβαστική λύση με τη Μακάμπι δε βρέθηκε κι ο ποδοσφαιριστής αναγκάστηκε να μείνει στο Ισραήλ. Τώρα, όμως, που έχει αφήσει πίσω του και το συμβόλαιο με την ομάδα της Χάιφα, αλλά και το στρατό, αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του που τον βρίσκει στην Τούμπα ως το 2017.

Δεν επιβεβαιώνουν για Ράιτ στον Παναθηναϊκό!

Από τον Παναθηναϊκό δεν επιβεβαιώνεται πως ο Κρις Ράιτ «πετάει» για Ελλάδα, προκειμένου να υπογράψει στον Παναθηναϊκό και να καλύψει το κενό στη front line.

Δεν επιβεβαιώνουν για Ράιτ στον Παναθηναϊκό

Ο Ράιτ χθες αποχώρησε από τις προπονήσεις των Μπακς, με τον Τζέισον Κιντ να δηλώνει πως δέχτηκε μια πολύ καλή πρόταση από ομάδα του εξωτερικού και δεν μπορούσε να την απορρίψει. Τα αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν μετά βεβαιότητας πως πρόκειται για τον Παναθηναϊκό, αλλά από την πλευρά του «τριφυλλιού» δεν επιβεβαιώνεται αυτό.

Ίδωμεν…*Πηγή: sport-fm.gr*

Εκτός και ο Κονέ!!

Ο Παναγιώτης Κονέ είναι το τελευταίο θύμα της κακοδαιμονίας που έχει πέσει στην Εθνική Ελλάδας, αφού αποκλείστηκε και εκείνος από τα προσεχή παιχνίδια με Φινλανδία και Βόρειο Ιρλανδία.

Εκτός και ο Κονέ!
Μετά τους Χολέμπας, Χριστοδουλόυπουλο, Αβραάμ Παπαδόπουλος και Τζαβέλλας, ο Παναγιώτης Κονέ είναι ο τελευταίος ποδοσφαιριστής της Εθνικής Ελλάδας που δεν μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του ιατρικού επιτελείου της «γαλανόλευκης», ο διεθνής μεσοεπιθετικός της Ουντινέζε έχει υποστεί θλάση στον δικέφαλο και ως εκ τούτου αποκλείστηκε από την αποστολή της «γαλανόλευκης».

Πλέον δυσκολεύει ακόμη περισσότερο η δουλειά του Κλαούντιο Ρανιέρι, αφού ο Κονέ ήταν ιδιαίτερα φορμαρισμένος και πλέον καλείται να βρει λύσεις για μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας.

Όσον αφορά τον Χολέμπας, υπήρξε επικοινωνία ανάμεσα στους γιατρούς της Ρόμα και της Ελλάδας, με τους Ιταλούς να ενημερώνουν τους συναδέλφους τους πως ο διεθνής μπακ έχει οστικό οίδημα στον προσαγωγό και για αυτό δεν ήρθε στην Ελλάδα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πήρε Αλμέιδα η Τσεζένα!

Την απόκτηση του ελεύθερου Ούγκο Αλμέιδα ανακοίνωσε η Τσεζένα.

Πήρε Αλμέιδα η Τσεζένα
Βρήκε ομάδα ο Ούγκο Αλμέιδα. Μετά τη μέτρια θητεία του στην Μπεσίκτας, όπου είχε συμβόλαιο ύψους 2,5 εκατ. ευρώ (!), ο Πορτογάλος επιθετικός είχε μείνει στα… αζήτητα.

Ο 30χρονος άσος, που θα παρουσιαστεί σήμερα, υπέγραψε για ένα χρόνο με οψιόν ανανέωσης. Ο 56 φορές διεθνής και με 19 γκολ ποδοσφαιριστής είχε 13 γκολ σε 31 εμφανίσεις την περασμένη σεζόν στην Τουρκία. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ε, ρε ΠΑΟΚ, που μας χρειάζεται!!

Ο ΠΑΟΚ προσφέρει ένα διαφορετικό και πολύ ελκυστικό μοντέλο στο ελληνικό μπάσκετ και ο Βασίλης Σκουντής του βγάζει το καπέλο...
Όπως η Ιθάκη δεν γέλασε τον περιπλανώμενο ήρωα του Καβάφη, παρομοίως και το Ρέθυμνο δεν γέλασε τον ΠΑΟΚ, που –για να μείνω κιόλας στο πνεύμα του ποιήματος- μόνο πτωχική δεν βρήκε την πατρίδα μου!
ADVERTISEMENT
Είχα γράψει και πέρυσι τέτοια εποχή ένα κολακευτικό άρθρο για τους λεγάμενους που όχι μονάχα δεν με διέψευσαν, αλλά μου παρέχουν κιόλας την ευκαιρία να (ξεφύγω από την ανυπόφορη πόλωση των αιωνίων αντιπάλων και να) τους επιδαψιλεύσω ολοκαίνουργια κομπλιμέντα. Περνώ αμέσως στο... παρασύνθημα απαριθμώντας τα πλούσια ελέη με τα οποία ο ΠΑΟΚ φόρτωσε τις αποσκευές του και επέστρεψε στη βάση του:
Πρώτα απ’ όλα πέτυχε δυο νίκες στους τρεις αγώνες που έπαιξε στο 4ο Τουρνουά στη μνήμη του Πέτρου Οικονομάκη κι επειδή αφενός αυτοί έμειναν ενθουσιασμένοι, αλλά το ίδιο ισχύει και για τους οικοδεσπότες, καλά να’ μαστε, νομίζω ότι θα βαρεθούν οι μεν να βλέπουν τα μούτρα των δε και τούμπαλιν!
Δεύτερον, δοκίμασαν τις αντοχές τους, διότι άντεξαν να παίξουν τρεις παρατάσεις μέσα σε 24 ώρες!
Τρίτον, δοκίμασαν τις... μπουγάτσες (όχι της Θεσσαλονίκης, αλλά του) Ρεθύμνου τις οποίες πασπαλισμένες με άχνη ζάχαρη και κανέλα τους πέταξαν κατά την είσοδο τους στο γήπεδο για τον σαββατιάτικο αγώνα με την Αλ Ριάντι, οι Κρητικοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού! Αυτή ήταν μια μορφή αντιποίνων για τους γαύρους τους οποίους είχαν πετάξει στον πάγκο των ερυθρολεύκων οι ΠΑΟΚτσήδες στον από πάσης απόψεως σουρεαλιστικό ημιτελικό του ποδοσφαιρικού Κυπέλλου, στις 16 του περασμένου Απριλίου στην Τούμπα. Τούτου δοθέντος, τηρήθηκε με ευλάβεια και η γαστριμαργική εθιμοτυπία διότι μετά το ψάρι, πάει ένα γλυκό μαζί με ένα ποτό!
Για το ποτό ούτε κουβέντα: καλή τσικουδιά που την πρόσφερε σε περιποιημένα μπουκάλια με την ετικέτα «Γαλερός 2008» ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Ωρίων», ο οποίος μάλιστα κάλεσε τον ΠΑΟΚ και στα καζανέματα του ερχόμενου Σαββατοκύριακου. Κι επειδή εάν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, τότε πηγαίνει το βουνό στον Μωάμεθ, δεν θα ξανακατέβει ο ΠΑΟΚ στο Ρέθυμνο, αλλά θα ανέβει το Ρέθυμνο στην Πυλαία για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος!
Πέμπτον και όντως εκπληκτικό: όσο υπερβολικό και βαρύ κι αν ακούγεται, τολμώ να γράψω ότι χθες ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε μια ομάδα της οποίας αποτελεί κανονικό υβρίδιο! Ε, διάβολε, ακόμη και στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και των συχνών μετακινήσεων (με αποτέλεσμα να χάνεται η τράπουλα) δεν είναι και πολύ συνηθισμένο να συστεγάζονται στην ίδια ομάδα πέντε παίκτες που έχουν φορέσει την φανέλα της ίδιας ομάδας στο παρελθόν. Για την ακρίβεια, είναι τέσσερις συν ένας: ο Γιώργος Δέδας, ο Απόλλων Τσόχλας, ο Μαρκ Κάρτερ και ο Κώστας Κακαρούδης που όλοι τους έχουν περάσει από το Ρέθυμνο, ενώ ο Χρήστος Σαλούστρος (που όσο τον βλέπω, τόσο μου μοιάζει σε στιλ με τον Ντούσαν Βούκτσεβιτς) είναι Ανωγειανός και εδώ και δυο χρόνια, μια με τον Πανιώνιο και μια με τον ΠΑΟΚ, όλο κάτι συμβαίνει και χαλάει το νόστιμον ήμαρ του στην Κρήτη. Παρεμπιπτόντως το Τουρνουά στη μνήμη του κοσμαγάπητου αγαθού γίγαντα Πέτρου Οικονονμάκη ήταν γεμάτο από συναισθήματα, νοσταλγία και επιστροφές, ιδιαιτέρως για τους οικοδεσπότες, που εκτός από τους τέσσερις πρώην παίκτες τους και τον Ρεθεμνιώτη Σαλούστρο υποδέχτηκαν κι άλλους πέντε ανθρώπους που τους θεωρούν δικούς τους: τον Αργύρη Πεδουλάκη, τον Γιώργο Βόβορα και τον Κώστα Καϊμακόγλου από την Ούνικς Καζάν (των επτά Ελλήνων παρακαλώ!) τον Μπρεντ Πετγουέι και τον γιατρό Μανώλη Μυριοκεφαλιτάκη από τον Ολυμπιακό. Από που κι ως που θεωρούμε εμείς οι Ρεθεμνιώτες δικό μας άνθρωπο και τον Καϊμακόγλου; Μα η αδερφή του διεθνούς φόργουορντ, μένει εδώ και χρόνια στην πόλη μας και επίσης ο Κώστας έρχεται κάθε χρόνιο για διακοπές! Πλάκα πλάκα μόνο στην Αλ Ριάντι δεν υπήρχε κάποιος που να σχετίζεται με το Ρέθυμνο, αλλά δεν παίρνω κιόλας όρκο γι αυτό, δεδομένου ότι κάποια ρίζα πρέπει να ‘χει από τα μέρη μας ο κοσμοπολίτης Σούμποτιτς για τον οποίο ισχύει απολύτως το όπου γης (Χερτσεγκνόβι στο Μαυροβούνιο, Σπλιτ στην Κροατία, Λιουμπλιάνα στη Σλοβενία, Σμύρνη στην παλιά Μικρά Ασία, Κοκκινιά) και πατρίς!
Έκτον και ίσως το σημαντικότερο: οι ΠΑΟΚτσήδες έκαναν ευτυχισμένο έναν άνθρωπο που δεν τον ήξεραν και πιθανότατα δεν θα τον ξανασυναντήσουν ποτέ στη ζωή τους. Στο ίδιο ξενοδοχείο έκανε τις διακοπές του ένας Ουαλός, ονόματι Ντέηβιντ Μπερντ, που πάσχει από το σύνδρομο Down και η χαρά που ένιωσε, όντας τέσσερις μέρες μέσα στην αγκαλιά μιας άγνωστης σε αυτόν ομάδας μπάσκετ δεν περιγράφεται ούτε με λόγια, ούτε με εικόνες. Έτυχε να βρίσκομαι εκεί χθες το πρωί που ο Τέλης Ζουρνατσίδης του πρόσφερε κάποια αναμνηστικά της ομάδας και έβγαλαν όλοι μαζί μια φωτογραφία και ομολογώ πως ελάχιστες φορές στη ζωή μου είδα έναν άνθρωπο τόσο συγκινημένο και τόσο ευτυχισμένο!
Για τον ΠΑΟΚ ωστόσο υπήρχαν (από πέρυσι), υπάρχουν (τώρα) και θαρρώ πως θα υπάρξουν (και στη νέα σεζόν) και άλλα, πολλά μάλιστα, καλά νέα. Ευτυχώς (για να μην αισθάνομαι μόνος μου) ή δυστυχώς (διότι με πρόλαβε στην επιχειρηματολογία) κατέθεσε νωρίτερα την άποψη του ο Νίκος Παπαδογιάννης και όχι μονάχα συμφωνώ και επαυξάνω, αλλά και υπερθεματίζω. Απλώς επειδή έτυχε να βρεθώ κοντά στην αποστολή του ΠΑΟΚ αυτές τις μέρες στο Ρέθυμνο, συνδυάζω τις προσωπικές μαρτυρίες με τα προφανή, τα οποία δεν είναι ούτε λίγα, ούτε ευκαταφρόνητα και γι αυτό αναρωτιέμαι από πού ν’ αρχίσω και που να καταλήξω...
Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε τρίτος στο περυσινό πρωτάθλημα και συμμετέχει και πάλι στο Εurocup.
Αναβάθμισε και εκτόξευσε τις καριέρες των παικτών του, είτε με την πρόσκληση τους στην Εθνική ομάδα, είτε με τις μεταγραφές τους στο εξωτερικό, είτε και με τα δυο μαζί. Ο Μπόγρης και ο Τσαϊρέλης προσκλήθηκαν δικαιωματικά στην Εθνική ομάδα και πήραν προαγωγή στο ισπανικό πρωτάθλημα, ενώ ο Κούπερ είδε την χρηματιστηριακή αξία του να εξαπλασιάζεται και από τα πενήντα ψωροχιλιάρικα να φτάνει στις 300.000 δολάρια! Ο Πέιν που έπαιρνε 45.000 δολάρια (συν άλλο ένα σαραντάρι από τον Πανιώνιο) ανέβηκε στις 180.000, ο Κόνιαρης μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό, ο Κασελάκης εκπαιδεύθηκε καλά για να γίνει πρωταγωνιστής με την ΑΕΚ και πάει λέγοντας...
Ο ΠΑΟΚ δεν διανοείται να απλώσει τα ποδάρια του πέρα από εκεί που φτάνει το κρεβάτι του Προκρούστη, έχει καταφέρει να διακανονίσει τα χρέη του και εκχωρεί εκ προοιμίου τα τηλεοπτικά και χορηγικά έσοδα του στους παίκτες, ώστε να αισθάνονται και να είναι όντως ασφαλείς ότι δεν θα χάσουν τα λεφτά τους.
Έχοντας βάλει από πέρυσι το νερό στο αυλάκι, εφέτος στελέχωσε γρήγορα, αλλά όχι βιαστικά, πρόχειρα και άκριτα το ρόστερ του και πέρασε ένα καλοκαίρι χωρίς άγχος, μολονότι έχασε πέντε βασικούς παίκτες (Κούπερ, Κασελάκης, Πέιν, Μπόγρης, Τσαϊρέλης)
Εκανε λελογισμένες, αλλά πολύ ψαγμένες κινήσεις, αποκτώντας αποδεδειγμένα ικανούς και δοκιμασμένους στο ελληνικό πρωτάθλημα Αμερικανούς παίκτες (Κάρτερ, Λάνγκφορντ, Βον), αλλά και πολλά υποσχόμενους νεαρούς Ελληνες (Σαλούστρος) ή ξένους (Οντουμ) που συμβάλλουν στην καλή χημεία και στο οικογενειακό κλίμα της ομάδας. Ο Οντουμ έχει σοβαρές πιθανότητες να αποδειχθεί πολύ πιο ουσιαστικός (και πάντως λιγότερο «νουμεράκιας») από τον υπέροχο Κούπερ, τον Κάρτερ τον θεωρώ (υποτιμημένο) παίκτη που θα άξιζε να παίξει σε καλή ομάδα της Ευρωλίγκας, ο Λάνγκφορντ είναι εργαλείο, ενώ ο Βον, με βάση την εικόνα του στον ΚΑΟΔ, παρασημοφορείται από πολλούς, λόγω του τρόπου με τον οποίο βάζει τα πόδια του και το σώμα του, ως ο καλύτερος ψηλός του πρωταθλήματος στην άμυνα pick n’ roll. Ο κοσμογυρισμένος Κακαρούδης και ο Τσόχλας δίνουν την εμπειρία και τα απαραίτητα μικρά πράγματα, ο 18χρονος και πολλά υποσχόμενος στο ελληνικό μπάσκετ Κώττας θα πάρει ευκαιρίες, ο Λιάπης είναι σκυλί του πολέμου, ο Δέδας δεν επιτρέπει σε κανέναν αντίπαλο να παίξει ζώνη και ο Σαλούστρος ανεβάζει τον ρυθμό και την ταχύτητα. Άφησα επίτηδες (προ)τελευταίο τον Βαγγέλη Μαργαρίτη, για τον οποίο οι ΠΑΟΚτσήδες πιστεύουν ότι θα πάρει τη σκυτάλη από τον Τσαϊρέλη και θα εξελιχθεί στο μεγάλο εφετινό crack. Επίτηδες και μάλιστα επιδεικτικώς αγνοώ σε αυτή την παράθεση των ονομάτων τον Χαραλαμπίδη; Γιατί; Μα απλούστατα, ο «αιώνιος έφηβος» Κώστας που περπατάει στα 39 αποτελεί πλέον έναν... θεσμό και κυρίως ένα παράδειγμα προς μίμηση, οπότε κάθε άλλο σχόλιο είναι περιττό!
Ο ΠΑΟΚ παρακολουθεί τους παίκτες που κινούν το ενδιαφέρον του πολύ προτού τους βολιδοσκοπήσει και μάλιστα, όπως μου μαρτύρησε ένα... πουλάκι, ήδη έχει τσεκάρει ένα λαβράκι από κολέγιο που θα επιδιώξουν να το αλιεύσουν το καλοκαίρι του 2015!
Εμπιστεύεται τον Σούλη από το 2009 και ανανέωσε τη συνεργασία τους για άλλα πέντε χρόνια σε μια πρωτοφανή (για τα ελληνικά δεδομένα) συμφωνία μακράς πνοής που αποκαλύπτει κιόλας ένα μακροπρόθεσμο και όχι ευκαιριακό πλάνο.
Αποπνέει αυθεντική και έντονη μπασκετοσύνη την οποία εγγυώνται εγγυητές, σε διοικητικό επίπεδο, ο πρόεδρος Μπάνε Πρέλεβιτς, ο τεχνικός σύμβουλος Νίκος Σταυρόπουλος και ο μάνατζερ Τέλης Ζουρνατσίδης, που έχουν αξιοζήλευτή χημεία και μιλούν με τα μάτια!
Αποκατέστησε μετά κόπων και βασάνων το όνομα, την υπόληψη και την αξιοπιστία του στην αγορά και γενικότερα στην διεθνή πιάτσα. Στον αντίποδα δεν έχει καταφέρει να αποκαταστήσει τη σχέση του με τον (κατά κύριο λόγο ποδοσφαιρικό) κόσμο του ΠΑΟΚ, αλλά αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι. Οι ΠΑΟΚτσήδες δεν έχουν την μπασκετική κουλτούρα και τις αντίστοιχες προσλαμβάνουσες των Αρειανών και συν τοις άλλοις αδικούν κατάφωρα τη σπουδαία προσπάθεια της ομάδας, είτε με την απουσία τους από την εξέδρα, είτε με την ανεπιθύμητη... παρουσία τους, όπως συνέβη στον περυσινό αγώνα με τον Αρη!
Δεν βρίσκω καταλληλότερο επίλογο από μια αποστροφή του λόγου του Χαραλαμπίδη σε μια συνέντευξη που μου έκανε την τιμή να μου δώσει χθες το πρωϊ και θα προβληθεί προσεχώς στην εκπομπή «Pick N’ Roll» του ΟΤΕ ΤV. Tην παραθέτω αυτούσια και –στο λόγο της ανδρικής τιμής μου- χωρίς να της πειράξω μια κεραία ή ένα ιώτα. Το γιατί το επισημαίνω αυτό θα διαπιστωθεί από την εκφορά του λόγου του αρχηγού του ΠΑΟΚ, που συν τοις άλλοις είναι ο γηραιότερος παίκτης του πρωταθλήματος και με το βιολί που βαράει απειλεί τα ρεκόρ μακροβιότητας του Κόντου και του Γκούμα!
Τάδε έφη Χαραλαμπίδης λοιπόν: «Στον ΠΑΟΚ δεν προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε οικογενειακό κλίμα, διότι αυτό υπάρχει εξ ορισμού και δεν αποτελεί μια επιτηδευμένη κατάσταση, αλλά μια αυτονόητη πραγματικότητα. Όταν μπαίνει ένας παίκτης στο γήπεδο και ο πρώτος που τον χαιρετάει και του χαμογελάει είναι ο Πρέλεβιτς, εκεί ακριβώς τελειώνει κάθε συζήτηση. Στην καριέρα μου ευτύχησα να παίξω σε ομάδες που πράγματι ήταν οικογένειες, αλλά ο τρόπος με τον οποίο ο ΠΑΟΚ αφουγκράζεται τον σφυγμό των παικτών είναι μοναδικός κι ανεπανάληπτος»!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Πήρε τον Κογκνού... σπίτι του ο Καλαϊτζίδης!!

Ο Ντένις Γκογκνού του Άρη δεν έχει κανένα δικό του άνθρωπο στη Θεσσαλονίκη και μετά την εγχείριση σκωληκοειδίτιδας στην οποία υπεβλήθη, ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης τον πήρε σπίτι του για να τον φροντίσει.
Μία ιδιαίτερα αξιέπαινε κίνηση του τεχνικού του Άρη αποκαλύπτει η εφημερίδα "Arena Press", αναφορικά με τον 19χρονο Γκανέζο. Ο νεαρός άσος υπεβλήθη πρόσφατα σε εγχείριση σκωληκοειδίτιδας και μετά το εξιτήριο που πήρε από το νοσοκομείο, ο τεχνικός του Άρη ήταν εκείνος που τον πήρε σπίτι του προκειμένου να τύχει ανάλογης φροντίδας!
ADVERTISEMENT
Ο Γκογκνού άλλωστε δεν έχει ούτε ένα δικό του άνθρωπο στη Θεσσαλονίκη κι από τη στιγμή που κανείς  από τη διοίκηση δεν έδειξε ανάλογο ενδιαφέρον για τον παίκτη, ο Καλαϊτζίδης κάλυψε και μερικά από τα έξοδα που χρειάστηκαν, ενώ μεριμνεί φυσικά και για την καθημερινή του σίτιση.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Γιουβέντους-Ρόμα: Τι μας έμαθε το ντέρμπι!!

Η Γιουβέντους νίκησε ξανά την Ρόμα στο Τορίνο και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τα πράγματα που μας έμαθε το ντέρμπι στο «Juventus Stadium».
Αν και δυσκολεύτηκαν περισσότερο από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια, οι Μπιανκονέρι βρήκαν τον τρόπο να επικρατήσουν των Τζαλορόσι και να τους πουν ουσιαστικά ότι χρειάζονται ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση στο άμεσο μέλλον για να μπορούν να κάνουν τη ζημιά στα μεγάλα ματς. Μετά από ένα τρελό παιχνίδι στο «Juventus Stadium» η Μεγάλη Κυρία έδειξε ότι το πέρασμα στην μετά-Κόντε εποχή γίνεται χωρίς να υπάρξουν κραδασμοί και παίρνοντας και το δεύτερο μεγάλο εντός συνόρων ντέρμπι, έκανε σαφές ότι παραμένει το αφεντικό στην Ιταλία. Παρά την ήττα στο τέλος, το ποιοτικό σύνολο του Γκαρσία είχε επίσης να παρουσιάσει καλά στοιχεία, όπως το εντυπωσιακό passing game και το κλείσιμο της ψαλίδας από την πρωταθλήτρια. Πάμε να δούμε τα πράγματα που μάθαμε μετά τη σύγκρουση των δύο καλύτερων -αυτή τη στιγμή- ομάδων στην Ιταλία...
Η διαφορά μειώθηκε
Από την αρχή του αγώνα και πολύ πριν πάρει τον τρελό ρυθμό με τα διαδοχικά γκολ, είχε γίνει σαφές ότι η Ρόμα είναι η ομάδα που έχει κάνει βήματα προς το καλύτερο. Το σύνολο του Ρούντι Γκαρσία βγήκε στο τερέν χωρίς φόβο, προσπάθησε να κρατήσει μπάλα και να παγώσει τον ρυθμό, εικόνα που δεν είχε καμία σχέση με αυτή των Τζαλορόσι των τελευταίων επισκέψεων στο Τορίνο. Στα προηγούμενα τρία ματς πρωταθλήματος οι Ρωμαίοι είχαν φύγει από την έδρα της Vecchia Signora με συνολικά 11 γκολ στην πλάτη (4-1, 4-0, 3-0) ενώ αν συμπεριλάβουμε και ένα για το Coppa Italia που έγινε στο Τορίνο, ο λογαριασμός εκτοξεύεται στα 14 τέρματα σε 4 αγώνες. Η Ρόμα το βράδυ της Κυριακής (05/10) δεν είχε καμία σχέση με το πρόσφατο παρελθόν της.
Συνηθισμένη πλέον να παίζει 4-3-3 εντός και εκτός έδρας και ανεξάρτητα με τον αντίπαλο, η Magica έδειξε ότι γίνεται όλο και πιο σταθερή. Παρότι δεν είχε στην 11άδα την ποιότητα των Ντε Ρόσι-Στρούτμαν, έβγαλε μία σούπερ ανταγωνιστική εικόνα στο «Juventus Stadium» αν και στο τέλος είδαμε ότι υπάρχουν κομμάτια στο παιχνίδι και τον 'χαρακτήρα' της που χρειάζονται 'αναβάθμιση'. Δεν επιτρέπεται σε αγώνα τέτοια σημασίας ομάδα που διεκδικεί το Scudetto να κάνει ανατροπή στο 44' και μερικά δευτερόλεπτα μετά να παραχωρεί πέναλτι. Ελειψη σημαντικής εμπειρίας είναι επίσης το ότι τρία λεπτά πριν τα 90, υπήρξε κακή αμυντική συμπεριφορά επιτρέποντας έστω σε έναν κεντρικό αμυντικό να κάνει ανενόχλητος σουτ από το D.
Αυστηρό αφεντικό η Γιουβέντους
Τα ντέρμπι δεν ήταν ποτέ το δυνατό σημείο του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι όσο ήταν τεχνικός στην Μίλαν, όμως μέχρι στιγμής έχει δείξει διαφορετικά πράγματα στην Γιουβέντους, η οποία περνά ανώδυνα τον χωρισμό με τον Αντόνιο Κόντε. Την τριετία της απόλυτης κυριαρχίας τους, οι Μπιανκονέρι έχτισαν ένα απίστευτο ρεκόρ αφού σε 36 παιχνίδια κόντρα στις υπόλοιπες έξι μεγάλες ομάδες της Serie A (Μίλαν, Ιντερ, Λάτσιο, Ρόμα, Νάπολι, Φιορεντίνα) γνώρισαν μόλις 5 ήττες ανεξαρτήτου έδρας (1-0 Μίλαν, 2-0 Νάπολι, 1-0 Ρόμα, 4-2 Φιορεντίνα), ενώ στο Τορίνο η ήττα ήταν μία σε 18 αγώνες (1-3 Ιντερ).
Στις πρώτες έξι αγωνιστικές ο Αλέγκρι έχει προλάβει να παίξει εκτός με Μίλαν (0-1) και εντός με Ρόμα (3-2) και έχοντας περάσει και τα δύο τεστ με επιτυχία δείχνει ότι μπορεί να δώσει συνέχεια στην υπέροχή της Γιούβε κόντρα στις πιο δυνατές ομάδες της χώρας. Μετά και τη νίκη επί της Ρόμα η Vecchia Signora δείχνει ότι θα συνεχίζει να μονοπωλεί τα μεγάλα ματς και κάνει σαφές στους αντιπάλους ότι θα πρέπει να παρουσιάσουν κάτι το εξαιρετικό για να την βάλουν από κάτω, κάτι που έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία δεδομένης της αλλαγής προπονητή.

Το passing game της Ρόμα
Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η Γιουβέντους δεν θα βρει απέναντί της άλλη ομάδα στην Serie A που να έχει τέτοια κυκλοφορία μπάλας. Από την αρχή ενός σκληρού εκτός έδρας αγώνα οι Τζαλορόσι έβγαλαν τεράστια αυτοπεποίθηση στον συγκεκριμένο τομέα, σε όποιο σημείο του γηπέδου και αν ήταν η μπάλα δεν υψώνονταν ποτέ από δικά τους πόδια και οι επιθέσεις ξεκινούσαν από την άμυνα.
Μαϊκόν και Μανωλάς ήταν οι αμυντικοί με το υψηλότερο ποσοστό επιτυχημένων μεταβιβάσεων (αμφότεροι 92%), ενώ πέραν του σταθερού στην κατηγορία, Πιάνιτς (85%) άριστα τα πήγε ο Σεϊντού Κεϊτά (94%), που αν ήταν έτοιμος ο Ντε Ρόσι δεν θα έμπαινε ποτέ στην 11άδα. Οπως και με την Σίτι στο Μάντσεστερ, έτσι και κόντρα σε μία ομάδα με πολυπρόσωπο και δυνατό κέντρο όπως είναι η Γιουβέντους, η Ρόμα έδειξε ότι το passing game της έχει ανέβει σε πολύ υψηλό επίπεδο και πλέον μπορεί να το παίξει και με πολύ ποιοτικούς αντιπάλους.
Πρόβλημα στα στόπερ για Γιούβε
Η χθεσινή μέρα είχε καλά νέα για την Γιουβέντους μόνο όσον αφορά το αποτέλεσμα κόντρα στην Ρόμα. Το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι ο Αντρέα Μπαρτσάλι θα χρειαστεί να λείψει ακόμα έναν μήνα μετά την επέμβαση στον αστράγαλο και το βράδυ στο ματς, ο Μάρτιν Κάσερες αποχώρησε πριν το ημίχρονο με μυικό τραυματισμό. Ο Ουρουγουανός στη χειρότερη περίπτωση θα λείψει για έναν μήνα και αν αυτό συμβεί, ο Αλέγκρι θα μείνει με τρεις διαθέσιμους κεντρικούς αμυντικούς για σύστημα 3-5-2 και ενώ μέσα στον Οκτώβριο θα δώσει τέσσερις αγώνες στην Serie A και δύο στο Champions League.
Κιελίνι, Μπονούτσι, Ογκμπόνα είναι αυτοί που παίζουν natural τη θέση και καλούνται να τα βγάλουν πέρα για τα παιχνίδια με Σασουόλο (εκτός), Ολυμπιακό (εκτός), Παλέρμο (εντός), Τζένοα (εκτός), Εμπολι (εκτός), Ολυμπιακό (εντός). Σε περίπτωση που ο αλενατόρε της Γιούβε θελήσει ή αναγκαστεί να μην χρησιμοποιήσει κάποιον εκ των τριών, οι λύσεις είναι η μία ο Αρτούρο Βιδάλ που έχει παίξει στόπερ επί Κόντε και η άλλη ο Λούκα Μαρόνε, ο οποίος υπολογίζεται για την άμυνα περισσότερο και όχι για χαφ.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Να κάνει αυτό που γινόταν παλιά με τον Χολέμπας!!

Ο Νίκος Αλέφαντος παρακολούθησε το Γιουβέντους – Ρόμα και αναλύει την αντίπαλο του Ολυμπιακού. Πώς (δεν) πρέπει να παίξει ο Μίτσελ και τι οδηγία δίνει για τη δεξιά πτέρυγα.Είδα το Γιουβέντους-Ρόμα, σκληρό καρύδι η Γιουβέντους, νίκησε μία Ρόμα που είναι πολύ καλή ομάδα. Η επιτυχία του Αλέγκρι είναι ότι δεν άλλαξε την τακτική του Κόντε, δεν την πείραξε, κράτησε το 3-5-2 καθαρά.

Πολύ δύσκολη θα είναι για τον Ολυμπιακό η Γιουβέντους, πολύ σκληροτράχυλη ομάδα. Ο Τέβες είναι σε φοβερή κατάσταση και βγαίνουν τρεις να πατάνε περιοχή, όχι όπως ο Ολυμπιακός που πατάει περιοχή μόνο ο Μήτρογλου -δραματική κατάσταση, ποτέ δεν θυμάμαι τον Ολυμπιακό να πατάει περιοχή μόνο με έναν παίκτη.

Με καλά μπακ η Γιουβέντους που βγαίνουν πάνω, ο Ασαμόα και ο Ελβετός, ο Πίρλο κατευθύνει όλη την ομάδα, ο Πογκμπά πολύ καλός, της έλειπε και ο Βιντάλ. Και ο Μοράτα πολύ καλός, έκανε δύσκολη τη ζωή του Μανωλά, εκνευρίστηκε ο Έλληνας μετά από ένα σκληρό μαρκάρισμα του Μοράτα, τον έσπρωξε, αποβλήθηκαν και οι δύο. Τέλειος ο διαιτητής, ήταν σωστές και οι αποβολές και τα πολλά πέναλτι που έδωσε.

Σε χτυπάει στην κόντρα με φαρμάκι η Γιουβέντους, είναι γρήγοροι και πολύ αθλητικοί, δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να πει "θα σε παίξω με ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας", θα είναι αυτοκτονία. Εδώ πήγε να κάνει αυτό το πράγμα με την ανούσια κατοχή στο Περιστέρι και έχασε, πήγε να το κάνει και στο Μάλμε και πάλι έχασε. Αμάν πια με το ποδόσφαιρο κατοχής του Μίτσελ το οποίο είναι ανεύθυνο όταν έχεις τέτοια σέντερ μπακ!

Δεν μπορείς κύριε Μίτσελ έχοντας αυτά τα αργά σέντερ μπακ να αφήνεις τους πλάγιους μπακ να ξαμολιούνται, πού φεύγουν και πάνε; Όλη η ομάδα πρέπει να παίξει καλύτερη άμυνα, και κυρίως τα χαφ. Κοίτα τι άμυνα παίζει η Τσέλσι του μεγαλύτερου προπονητή στον πλανήτη, του Μουρίνιο. Άσε τις κατοχές, πεθάνανε αυτά. Αν είχες πάρει την ισοπαλία στο Μάλμε, τώρα θα ήταν πρώτος ο Ολυμπιακός στον όμιλο.

Πρέπει να παίξει ο Σαλίνο δεξί μπακ και ίσως είναι μια καλή ιδέα να βάλει τον Ομάρ μπροστά του για να δέσει πιο πολύ, να έχει πιο πολλές βοήθειες. Είναι πολύ γρήγορος ο Ομάρ αλλά μπάζει πίσω. Να γίνει αυτό που γινόταν παλαιότερα με τον Χολέμπας μπροστά από τον αριστερό μπακ.

Αν δεν προσέξει η άμυνα, θα σε διαλύσει ο Τέβες. Μπορείς να παίξεις και την κάθετη πάσα διότι δεν είναι πολύ γρήγοροι οι στόπερ της Γιουβέντους πίσω. Αλλά πρέπει να βάλεις κρυφό να βγαίνει από τον άξονα ίσως τον Αφελάι, κάποιον γρήγορο.

Πάμε στην Αγγλία τώρα. Ο Μουρίνιο, ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο, έδωσε πάλι ρεσιτάλ. Όχι γιατί πλακώθηκε με τον Βενγκέρ, με αυτά ασχολούνται άλλοι, εγώ ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο. Τους έχει ξεκωλιάσει η Τσέλσι! Έφυγε πολλούς βαθμούς μπροστά. Το είχα πει από την αρχή πέρσι ότι δεν θα το έπαιρνε το πρωτάθλημα διότι της έλειπε σεντερφοράρα, όμως το είπα φέτος από την αρχή ότι βρήκε τη λύση στο πρόβλημά της με τον Ντιέγκο Κόστα. Τους έχει διαλύσει.

Θαύμασα την τακτική του προπονητή σε αυτό το ματς. Μια ζωή τα ίδια και τα ίδια ο Βενγκέρ, πάσα-πάσα-πάσα-πάσα, ενώ ο Μουρίνιο δένει την ομάδα του, δίνει τη σημασία που πρέπει στην άμυνα, παίζει όλη η Τσέλσι άμυνα του θανάτου. Έβαλε δύο αμυντικά χαφ, τον Μάτιτς και τον Φάμπρεγκας κύριοι! Ποιον, τον Φάμπρεγκας. Πίσω από τον Κόστα έβαλε τον Όσκαρ, έξω αριστερά τον Αζάρ που ήταν καταπληκτικός και δεξιά τον Σίρλε.

Αλλάζανε θέσεις, σαν φισέκια έρχονταν πίσω και μπρος, δίνανε βοήθειες, τέτοιο τρέξιμο που έκανε ο Φάμπρεγκας δεν τον έχω ξαναδεί έτσι. Πώς τρέχανε όλοι κι έδιναν βοήθειες αμυντικά, όχι μόνο τα δύο αμυντικά χαφ, αλλά και η τριάδα στη γραμμή πίσω από τον Κόστα, μόνο αυτός έμενε πιο μπροστά, είχε 9 παίκτες να κυνηγάνε με λύσσα την μπάλα. Πού να περάσει ο Βενγκέρ από εκεί, έλα μωρέ με τον Οζίλ, τα έχω πει τόσες φορές στο παρελθόν γι΄ αυτόν. Ο δε Γουέλμπεκ ούτε που ακούμπησε την μπάλα!

Έκανε και ωραίες αλλαγές, βγάζει τον Σίρλε από δεξιά, περνάει μέσα στο παιχνίδι τον Μίκελ και με εσωτερική αλλαγή φέρνει δεξιά τον Όσκαρ, και πιο μετά βγάζει τον Όσκαρ και βάζει τον γρήγορο Γουίλιαν. 2-0 κύριοι και άντε γεια Βενγκέρ με την ανούσια κατοχή της μπάλας.*Πηγή: sportdog.gr*

Αργεντινή: Χαμένη ευκαιρία για Ιντεπεντιέντε!! (videos)

Δεν εκμεταλλεύτηκε αριθμητικό πλεονέκτημα η Ιντεπεντιέντε μένοντας στο 2-2 με τη Ροζάριο Σεντράλ σε ματς της Inicial της Αργεντινής.
Βρέθηκε με παίκτη παραπάνω από το 53ο λεπτό, καθώς ο Νέστορ Μπρείτενμπρούχ αντίκρισε απευθείας κόκκινη κατόπιν εγκληματικού μαρκαρίσματος, ενώ στο συγκεκριμένο σημείο ήταν μπροστά και με 2-1, αλλά ο Αλέξις Ζάρατε ισοφάρισε στο 82ο, λίγα λεπτά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή. Νωρίτερα, η Λανούς απέδρασε με 2-1 από την έδρα της μαχητικής Ροζάριο Σεντράλ και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της κατάταξης, δύο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο, Ρίβερ Πλέιτ.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα:
Ροζάριο Σεντράλ – Λανούς 1-2 (64’ Ουόλτερ Ακούνια – 34’ Σίλβιο Ρομέρο, 53’ Ματίας Μαρτίνεζ)
Γοδόι Κρουζ – Ιντεπεντιέντε 2-2 (7’ Φερνάντο Ζουκούι, 36’ Ρουμπέν Ραμίρεζ – 18’ Φεντερικό Μανκουέγιο, 82’ Αλέξις Ζάρατε / 53’ ΚΟΚ. Νέστορ Μπρεϊτενμπρούχ)
Και η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρίβερ Πλέιτ
10
22
Λανούς
10
20
Ιντεπεντιέντε
10
19
Ατλέτικο Ραφαέλα
10
17
Νιούελς Ολντ Μπόις
10
17
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
10
16
Ρασίνγκ Κλουμπ
10
16
Βελέζ Σάρσφιλντ
10
14
Μπόκα Τζούνιορς
10
14
Τίγκρε
9
13
Χιμνάσια Λα Πλάτα
10
13
Ροζάριο Σεντράλ
10
13
Σαν Λορένζο
10
13
Άρσεναλ Σαραντί
10
13
Μπάνφιλντ
10
11
Ντεφένσα Ι Χουστίσια
10
11
Μπελγκράνο
10
9
Γοδόι Κρουζ
9
9
Ολίμπο
10
8
Κίλμες
10
7
-Ο πρωταθλητής εξασφαλίζει «εισιτήριο» στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015.





*Πηγή: onsports.gr*

Αγωνία για Μπιανκί!

Σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται ο Ζιλ Μπιανκί σε νοσοκομείο της Ιαπωνίας, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση. Δεν παρεμβαίνουν οι αρχές μετά την έρευνα της αστυνομίας.

Αγωνία για Μπιανκί
Συνεχίζει να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ο Ζιλ Μπιανκί. Ο Γάλλος πιλότος νοσηλεύεται σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση σε νοσοκομείο της Ιαπωνίας μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε στην πίστα της Σουζούκα και του προκάλεσε βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ο Μπιανκί είχε υποβληθεί σε τρίωρης διάρκειας επέμβαση την Κυριακή και αναπνέει με μηχανική υποστήριξη.

Η τελευταία επίσημη ενημέρωση έγινε προς τα ΜΜΕ μετά από τη συγκατάθεση της οικογένειάς του, η οποία έχει παρακαλέσει να υπάρξει σεβασμός για τις δύσκολες ώρες που περνά. Οι γονείς του Γάλλου πιλότου ταξίδεψαν από την πατρίδα τους στην Ιαπωνία για να βρίσκονται στο πλευρό τους, ενώ εκεί βρίσκεται και ο διάσημος γιατρός Ζεράρ Σαϊγιάντ, που επιβλέπει την κατάσταση με την πλούσια εμπειρία του σε ανάλογους τραυματισμούς (είχε φροντίσει και τον Μίχαελ Σουμάχερ μετά τον τραυματισμό του το Δεκέμβριο).

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αστυνομικές αρχές μετά την εξέταση του μονοθεσίου και του τόπου του ατυχήματος δεν σκοπεύουν να κινήσουν διαδικασίες για απόδοση ευθυνών, ωστόσο η FIA και η Marussia θα κάνουν τις δικές τους έρευνες για τις συνθήκες που οδήγησαν σε αυτό.

Το αφεντικό της Formula 1, Μπέρνι Έκλεστοουν, ζήτησε να γίνει έρευνα. «Έχουμε κάνει τόσα πολλά για την ασφάλεια και πρέπει να δούμε τι ακριβώς συνέβη και για ποιο λόγο. Έγινε αυτό το κακό σε έναν νέο άνθρωπο που ήταν κοντά μας και μας έχει σοκάρει. Οι σκέψεις μας είναι μαζί του», ανέφερε.*Πηγή: sport-fm.gr*

Σαρικόπουλος: «Πέρασα ωραία στον Άρη, αλλά…»

Ο Ζήσης Σαρικόπουλος επιστρέφει σαν αντίπαλος του Άρη με τη φανέλα της ΑΕΚ στο Αλεξάνδρειο και μιλά για τη δύσκολη αποστολή της ομάδας του.

Σαρικόπουλος: «Πέρασα ωραία στον Άρη, αλλά…»
Ιδιαίτερος είναι ο αποψινός αγώνας της ΑΕΚ με τον Άρη στο Nick Galis Hall για τον Ζήση Σαρικόπουλο. Ο 25χρονος σέντερ για την τρίτη αγωνιστική της Β’ Φάσης του Κυπέλλου θα τεθεί αντιμέτωπος της παλιάς του ομάδας.

«Προσωπικά, πέρασα πολύ ωραία στην Θεσσαλονίκη αλλά τώρα βρίσκομαι στην ΑΕΚ και αυτό που θέλω είναι να κερδίσει η ομάδα μου. Αυτό είναι που μετράει. Το σημαντικό για μας είναι να δούμε πως θα αντιδράσουμε σε επίσημο εκτός έδρας παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα σαράντα λεπτά του αγώνα», τόνισε.

«Αντιμετωπίζουμε μία πολύ καλή ομάδα η οποία θα έχει και τη συμπαράσταση του κόσμου της. Σίγουρα δεν θα είναι και τόσο ευχάριστο το περιβάλλον για μας, αλλά δεν θα πρέπει να μας επηρεάσει κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο κόουτς Πρίφτης έχει δημιουργήσει ένα αξιόμαχο σύνολο και αναμένεται να διεξαχθεί ένας πολύ δυνατός αγώνας», πρόσθεσε.

Για τον βαθμό ετοιμότητας της ΑΕΚ, δήλωσε: «Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό το ματς. Προπονηθήκαμε πολύ καλά αυτή την εβδομάδα. Το ταξίδι στην Πάτρα μπορεί να ήταν μία ταλαιπωρία, αλλά είχαμε τη δυνατότητα να παίξουμε ακόμα ένα δυνατό φιλικό. Προσπαθούμε να βρούμε τη «χημεία» μας ως ομάδα. Αγωνιστικά, μαθαίνουμε ακόμα ο ένας τον άλλο, όμως όσο περνάει ο καιρός γνωριζόμαστε όλο και περισσότερο. Θεωρώ ότι είμαστε καλά προετοιμασμένοι, ήρθαμε στην Θεσσαλονίκη για τη νίκη».

Ένας χρόνος χωρίς τον Αμερικάνο…!!

Ήταν 7 Οκτωβρίου του 2013, όταν ο χρόνος σταμάτησε για τον μεγάλο Γιώργο Αμερικάνο. Το www.sport-fm.gr τιμά τη μνήμη του.

Ένας χρόνος χωρίς τον Αμερικάνο…

Τρία χρόνια έδινε τη δική του μάχη αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα υγείας, πάντα με σθένος και αξιοπρέπεια. Όμως και οι «γίγαντες» κάποια στιγμή λυγίζουν…

Ο θρύλος της ΑΕΚ και του ελληνικού μπάσκετ «έφυγε» στα 71 του βυθίζοντας στη θλίψη στους δικούς του ανθρώπους, όσους τον γνώρισαν, αλλά κι όσους είχαν την τύχη να τον θαυμάσουν έστω και μία φορά τον καιρό που αγωνιζόταν ή έστω είχαν ακούσει από διηγήσεις μεγαλύτερων ή διαβάσει για τα κατορθώματά του.

Η τεχνολογία άργησε λίγα χρόνια για να τα καταγράψει και να τα μεταφέρει σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια στους νεότερους αδικώντας τον εκλιπόντα, όπως και τόσους άλλους της γενιάς του ή προγενέστερους, σαν τον Γιώργο Κολοκυθά που τον περίμενε στον (μπασκετικό) παράδεισο. Και οι μαρτυρίες όσων τον απόλαυσαν από κοντά ίσως να μην είναι αρκετές.

Έστω κι αν το δείγμα των 80.000 θεατών που τον παρακολούθησαν στην κορυφαία στιγμή της καριέρας του είναι τεράστιο. Τότε, στις 4 Απριλίου του 1968, όταν οδήγησε την ΑΕΚ στην κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων απέναντι στη Σλάβια Πράγας με 29 πόντους…

Και φυσικά δεν επρόκειτο για μία «αναλαμπή», αλλά μάλλον για τον «κανόνα» μιας μεγάλης καριέρας. Κατέκτησε 6 πρωταθλήματα Ελλάδος με την ΑΕΚ (1963, 1964, 1965, 1966, 1968, 1970), ενώ αναδείχθηκε 2 φορές πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος (1965, 1968). Ήταν ο ηγέτης της ομάδας όταν αγωνίστηκε στο Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1965-1966 στην Ιταλία, ενώ με τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, αγωνίστηκε σε 68 αναμετρήσεις, σημειώνοντας 1076 πόντους. Ήταν πρώτος σκόρερ της Εθνικής μας ομάδας, στο Ευρωμπάσκετ του 1961 και του 1965, ενώ αγωνίστηκε ακόμα στους Μεσογειακούς Αγώνες το 1967, στα Προολυμπιακά Τουρνουά του 1960 και του 1964 και στα Βαλκανικά Πρωταθλήματα των 1962, 1964, 1967 και 1969.

«Έφυγε» με την πικρία πως είδε τη μεγάλη του αγάπη, την ΑΕΚ, στο ναδίρ της ιστορίας της, να υποβιβάζεται στην Α2 κι εν συνεχεία στη Β’ Εθνική. Σίγουρα όμως θα χαμογέλασε από εκεί ψηλά βλέποντας την υπόσχεση για επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία να γίνεται πράξη και πλέον θα περιμένει να την καμαρώσει ξανά «βασίλισσα», όπως ο ίδιος την έστεψε…




*Πηγή: sport-fm.gr*

Κόμπι και… ξύλο!!

Η επιστροφή του Κόμπι Μπράιαντ και ο καβγάς μεταξύ Νοά και Πιρς ξεχώρισαν από τα φιλικά που έγιναν τα ξημερώματα στο ΝΒΑ.

Κόμπι και… ξύλο
Ο Κόμπι Μπράιαντ επέστρεψε δυνατός. Στη φιλική νίκη των Λέικερς επί των Νάγκετς με 98-95, ο σταρ της ομάδας του LA που πέρσι έπαιξε σε μόλις έξι παιχνίδια λόγω τραυματισμού, είχε 13 πόντους (5/12 σουτ) και 5 ασίστ σε 21 λεπτά δείχνοντας σε καλή κατάσταση. Ο Στιβ Νας, που επίσης ταλαιπωρήθηκε πολύ πέρσι, είχε 11 πόντους και 5 ασίστ, ενώ Τάι Λόσον με 14 και Τιμοφέι Μοζγκόφ με 13 πόντους ξεχώρισαν από το Ντένβερ.

Οι Ουίζαρντς επικράτησαν 85-81 των Μπουλς στο Σικάγο, αλλά την παράσταση έκλεψαν τα σπρωξίματα μεταξύ του Γιοακίμ Νοά και του Πολ Πιρς. Ο Νίκολα Μίροτιτς έκανε εξαιρετικό ντεμπούτο με 17 πόντους σε 22 λεπτά, ενώ ο Ντέρικ Ρόουζ είχε 11 και ο Πάου Γκασόλ 8 πόντους για τους «ταύρους». Ο ρούκι Γκλεν Ράις, γιος του ομώνυμου μεγάλου σκόρερ του παρελθόντος, είχε 18 πόντους.

Οι Χοκς νίκησαν 93-87 τους Πέλικανς με 13 πόντους του Τζον Τζένκινς για τους νικητές και 14 πόντους του Ράιαν Άντερσον για τους ηττημένους.

Τέλος, οι Σέλτικς χωρίς τον τραυματία Ραζόν Ρόντο συνέτριψαν με 98-78 τους Σίξερς με τους Έβαν Τέρνερ και Μπράντον Μπας να έχουν από 15 πόντους, ενώ ο Τόνι Ρότεν ξεχώρισε με 19 για την ομάδα της Φιλαδέλφεια. *Πηγή: sport-fm.gr*

Check in στους «8»

Συμπληρώνεται σήμερα το παζλ των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος. Άρης-ΑΕΚ και Απόλλων Πατρών-Κόροιβος Αμαλιάδας τα ζευγάρια.

Check in στους «8»
Ημέρα μπασκετικού Κυπέλλου η σημερινή, με τους αγώνες της τρίτης αγωνιστικής της Β’ Φάσης να κρίνουν τα δύο τελευταία εισιτήρια για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Στις 17:00 ο Άρης υποδέχεται την ΑΕΚ στο Nick Galis Hall. Οι «κίτρινοι» αγωνιούν για τη συμμετοχή του ΛαΜάρκους Ριντ, που ταλαιπωρείται από διάστρεμμα, αλλά η «Ένωση» έχει μεγαλύτερα προβλήματα, καθώς έχουν τεθεί νοκ άουτ οι Κασμίρ Ράιτ και Μίροσλαβ Νίκολιτς με θλάσεις. Έτσι το βάρος της οργάνωσης του παιχνιδιού θα πέσει στις πλάτες του Νώντα Παπαντωνίου. Ο νικητής του αγώνα αυτού θα αναμετρηθεί την Πέμπτη ως φιλοξενούμενος με τη Νέα Κηφισιά στα προημιτελικά. Οι «κιτρινόμαυροι» εξακολουθούν να αναζητούν έναν φόργουορντ και λόγω των δυσκολιών στην απόκτηση του Ζόραν Βρκιτς εξετάζουν και τον 29χρονο Βόσνιο Μίλαν Μιλόσεβιτς (2,02μ.), που είχε συμφωνήσει με τον Πανιώνιο αλλά είναι στον… αέρα.

Στις 20:30 ο Απόλλων Πατρών φιλοξενεί τον Κόροιβο Αμαλιάδας σε ένα πελοποννησιακό ντέρμπι με το νικητή να αναμετράται με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη την Πέμπτη. Οι δύο ομάδες, που δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα, έχουν δώσει ήδη δύο φιλικά, στα οποία κέρδισαν οι Αχαιοί, 78-56 και 81-64.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη θα διεξαχθούν οι αγώνες Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ-ΚΑΟΔ για τα προημιτελικά, όπως και οι αγώνες από τα ζευγάρια που θα προκύψουν σήμερα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Χαμόγελα Σα Πίντο για Ούμπιντες!!

Την ικανοποίηση του Ρικάρντο Σα Πίντο προκαλεί η αγωνιστική άνοδος του Χαβιέρ Ούμπιντες, ο οποίος δείχνει πως σταδιακά αρχίζει να πιάνει τα περσινά στάνταρ απόδοσης.

Χαμόγελα Σα Πίντο για Ούμπιντες
Τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε για αρκετά μεγάλο διάστημα φαίνεται πως δείχνει να έχει ξεπεράσει ο Χαβιέρ Ούμπιντες, ο οποίος ήταν εκ των πρωταγωνιστών στη νίκη του Ατρομήτου επί του Ολυμπιακού.

Στις προπονήσεις ο Αργεντινός παρουσιάζεται σε εξωτερική κατάσταση, κάνοντας… μαγικά και με τις σκέψεις του μέσα στο γήπεδο.

Όλα αυτά ικανοποιούν απόλυτα τον Ρικάρντο Σα Πίντο, ο οποίος ήξερα από πέρσι τον παίκτη και θεωρεί ότι θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του.

Παράλληλα, στροφές ανεβάζει και ο Αγκουαζί που ήταν η τελευταία μεταγραφή του καλοκαιριού, όντας σε απραξία και όλα δείχνουν ότι θα είναι ετοιμοπόλεμος πριν ή μετά τα Χριστούγεννα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Κρίσιμη μέρα για Απόνιο – Μερεμπασβίλι!

Εντός της ημέρας θα αποφασίσει το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ για τις δύο τελευταίες μεταγραφές του ΟΦΗ.

Κρίσιμη μέρα για Απόνιο – Μερεμπασβίλι
Την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ περιμένουν σήμερα στον ΟΦΗ για την έκδοση των δελτίων του Απόνιο και του Μερεμπασβίλι, οι οποίοι αποκτήθηκαν την τελευταία στιγμή της πρόσφατης μεταγραφικής περιόδου.

Σχεδόν είκοσι μέρες μετά την απόκτησή τους, και ενώ είχε προηγηθεί η ανάκληση της άδειας της συμμετοχής του συλλόγου, οι Κρητικοί και οι δύο παίκτες περιμένουν με αγωνία την παραπάνω απόφαση.

Οι Ηρακλειώτες έχουν ασκήσει έφεση και ο Τζενάρο Γκατούζο περιμένει να μάθει αν μπορεί να υπολογίζει άμεσα ή για τον Γενάρη στις υπηρεσίες του Ισπανού και του Γεωργιανού άσου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ενωμένοι κι αποφασισμένοι!!

Με τον Τζέιμς Γκιστ διαθέσιμο και αποφασισμένοι για μάχη περιμένουν τον προημι-τελικό με τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό. «Όσοι είμαστε, θα παλέψουμε», δηλώνει ο Παππάς. Δείπνο από Γιαννακόπουλο απόψε.

Ενωμένοι κι αποφασισμένοι
Στην κορύφωσή της φτάνει η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό την Πέμπτη στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Μαυροκεφαλίδη και Σλότερ, αλλά υπολογίζει κανονικά σε Γκιστ (η μαγνητική έδειξε μυϊκό σπασμό στον ώμο), Φώτση και Μποχωρίδη. Μάλιστα απόψε μετά την προπόνηση ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα παραθέσει δείπνο σε όλη την ομάδα σε μία κίνηση συσπείρωσης πριν τη μεγάλη μάχη.

«Η ομάδα είναι αδύνατο να παρουσιαστεί έτοιμη στο βαθμό που θα θέλαμε λόγω των πολλών τραυματισμών. Ο Ολυμπιακός δείχνει πιο έτοιμος έχοντας λιγότερες αλλαγές στο ρόστερ του, αλλά αυτά τα παιχνίδια είναι ιδιαίτερα. Δεν μετράει τόσο η τακτική, αλλά ποιος το θέλει περισσότερο, το πάθος και η διάθεση. Εμείς θέλουμε τίτλους και όσοι είμαστε υγιείς θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να πάρουμε τη νίκη και την πρόκριση», δήλωσε στην «Πράσινη» ο Νίκος Παππάς.

Όσο για την «επένδυση» σε νέα παιδιά, είπε: «Ο Παναθηναϊκός είχε ανάγκη να το κάνει αυτό, γιατί του έλειπε κάπως το ελληνικό στοιχείο. Πιστεύω πως η επένδυση αυτή θα δικαιωθεί απόλυτα και πιο νωρίς από το αναμενόμενο». *Πηγή: sport-fm.gr*

Έρχεται ο Ράιτ για Παναθηναϊκό!!

Ο Κρις Ράιτ έρχεται για τον Παναθηναϊκό. Το αποκάλυψε η πρώην ομάδα του στο NBDL, λίγες ώρες αφότου ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ/σέντερ έμεινε ελεύθερος από τους Μπακς.

Έρχεται ο Ράιτ για Παναθηναϊκό

Στο τέλος την περσινής σεζόν, ο 26χρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ (2,03μ.) είχε υπογράψει μη εγγυημένο συμβόλαιο με τους Μπακς, προκειμένου να μπορεί να συμμετέχει στις προπονήσεις της ομάδας του Γιάννη Αντετοκούνμπο αυτό το καλοκαίρι. Σε οκτώ παιχνίδια που αγωνίστηκε στο NBA με Ουόριορς και Μπακς, ο Ράιτ είχε κατά μέσο όρο 6 πόντους και 2,5 ριμπάουντ.

Ο Ράιτ, που δεν έγινε ντραφτ μετά την αποφοίτησή του από το Ντέιτον το 2011, έπαιξε πέρσι 41 ματς στο NBDL έχοντας 19,8 πόντους και 8,1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο έχοντας 14 νταμπλ-νταμπλ. Με την ίδια ομάδα είχε 18,1 πόντους και 8,9 ριμπάουντ τη σεζόν 2012/13, ενώ και στις δύο του θητείες στο πρωτάθλημα έπαιξε στο All Star Game.

Με την προσθήκη του Ράιτ ο Παναθηναϊκός βρίσκει τον αθλητικό ψηλό που έψαχνε. Πρόκειται για παίκτη με έφεση στα ριμπάουντ και γενικά το παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη, με αξιοπρεπές ποσοστό στις βολές, αλλά μάλλον μέτριο μακρινό σουτ.

Maine Red Claws @maineredclaws
Best of luck to Chris Wright @flyght33wright who has left the to accept a contract with Panathinaikos in Greece!
 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Όλοι μαζί και ο Ρανιέρι χώρια!!

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε σε αρκετό κόσμο ότι ο Κλαούντιο Ρανιέρι πήγε μόνος του στη χθεσινή προπόνηση της Εθνικής Ελλάδας, ενώ οι διεθνείς πήγαν όλοι μαζί με πούλμαν.

Όλοι μαζί και ο Ρανιέρι χώρια
Κάποιες λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά σε μία ομάδα, πόσω μάλλον όταν μιλάμε για μία εθνική.

Εν όψει των σημαντικότατων αγώνων με τη Φινλανδία και τη Βόρειο Ιρλανδία για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος προκάλεσε αρνητική εντύπωση η χθεσινή εικόνα που αντίκρισαν οι δημοσιογράφοι – και όχι μόνο – στον Άγιο Κοσμά.

Συγκεκριμένα, ο Κλαούντιο Ρανιέρι αφίχθη στο προπονητικό κέντρο με ένα πολυτελές αυτοκίνητο, το οποίο μάλιστα το έχει παραχωρήσει η ΕΠΟ μαζί με έναν σοφέρ!

Από την πλευρά τους, οι ποδοσφαιριστές έφτασαν για την προπόνηση όλοι μαζί, όπως συνηθίζεται, από το ξενοδοχείο με το πούλμαν της ομάδας. Μάλιστα, τέτοιο περιστατικό είχε χρόνια να συμβεί και σχολιάστηκε αρκετά.

Στην ΕΠΟ υποστηρίζουν ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός ήταν στα γραφεία της Ομοσπονδίας, όπου είχε ενημέρωση και συζητήσεις από τους ιθύνοντες και με τον νέο του συνεργάτη, Γιώργο Καραγκούνη.

Όπως λέει και ο σοφός λαός, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και αυτή η αρχή δεν έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο, και ο Ιταλός καλείται να διορθώσει άμεσα τα κακώς κείμενα για να μην υπάρξουν και άλλου τέτοιου είδους «παρεξηγήσεις». *Πηγή: sport-fm.gr*

«Ψήνει» Αμπέντ!!

Επαφή με τον Μεντί Αμπέντ είχε προ ημερών ο Γιάννης Αναστασίου που κρατά τον Αλγερινό ζεστό εν όψει Γενάρη. Μεταγραφική σύσκεψη την επόμενη εβδομάδα στον Παναθηναϊκό. Ποιοι παίκτες δίνουν εξετάσεις.

«Ψήνει» Αμπέντ
Ότι ο Παναθηναϊκός… αναπολεί τον Μεντί Αμπέντ είναι δεδομένο, αφού παίκτης με τα χαρακτηριστικά και την προσφορά του δεν υπάρχει στο τωρινό ρόστερ. Όπως δεδομένο είναι ότι και ο Αλγερινός μέσος αναπολεί τις μέρες του στο «τριφύλλι» βλέποντας να μην παίρνει ευκαιρίες στην παραπαίουσα Νιούκαστλ. Ο «σπόρος» για να συνεργαστούν οι δύο πλευρές ξανά από τον Ιανουάριο υπάρχει, αλλά ο τελευταίος λόγος θα ανήκει στην αγγλική ομάδα και τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή, εφόσον ο Άλαν Πάρντιου που δεν χρησιμοποιεί τον Αμπέντ αποτελέσει παρελθόν.

Ο Γιάννης Αναστασίου φέρεται να είχε προ ημερών τηλεφωνική επαφή με τον παίκτη, σε μια κίνηση που δεν δείχνει απλώς ενδιαφέρον για την πορεία του στην Αγγλία, αλλά και τον κρατά «ζεστό» εν όψει του χειμώνα. Πάντως ο Παναθηναϊκός δεν θα περιμένει και τον Ιανουάριο μέχρι τελευταίας ώρας τον Αμπέντ κι αν βρεθεί παίκτης με ανάλογα χαρακτηριστικά θα προτιμηθεί από το ρίσκο της αναμονής.

Στο μεταξύ, ο Νίκος Νταμπίζας επέστρεψε από το εξωτερικό που είχε βρεθεί για να παρακολουθήσει παίκτη, αλλά θα αναχωρήσει σύντομα και πάλι για τον ίδιο σκοπό. Πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα θα γίνει μεταγραφική σύσκεψη στην ομάδα, ενώ παράλληλα είναι δεδομένο πως στο χρονικό διάστημα μέχρι τον Ιανουάριο θα αποτελέσει κριτήριο για κάποιους παίκτες που δεν έχουν ικανοποιήσει. Στη λίστα αυτή είναι οι Μλάντεν Πέτριτς και Ουασίμ Μπούι.

Τα δύο πλάνα του Αναστασίου

Διήμερο ρεπό απολαμβάνουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, αλλά ο Γιάννης Αναστασίου δεν… ησυχάζει. Ο προπονητής της ομάδας ψάχνει να βρει μια φόρμουλα που θα βοηθήσει αγωνιστικά τους παίκτες του και σύμφωνα με τη SportDay προσανατολίζεται στο να καθιερώσει το 4-3-1-2 στο ελληνικό πρωτάθλημα και το πιο συντηρητικό 4-2-3-1 στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Έξαλλοι με δημοσίευμα

Δημοσίευμα ανέφερε πως η ΕΠΟ μεσολάβησε για να πληρωθεί ταξιδιωτικό πρακτορείο που «μετέφερε» την αποστολή του Παναθηναϊκού στο Εστορίλ για τον αγώνα του Europa League την περασμένη εβδομάδα. Αυτό προκάλεσε οργή στις τάξεις των «πράσινων» που έκαναν λόγο για ψεύδη και ανέφεραν πως με την ομοσπονδία έχει γίνει εδώ και μέρες μια συμφωνία για προείσπραξη ενός μέρους του μπόνους 1 εκατ. ευρώ από την UEFA.*Πηγή: sport-fm.gr*

Μόνος του για το γήπεδο!!

Χωρίς τη συνδρομή της Περιφέρειας, που νίπτει τας χείρας της, θα καταθέσει η πλευρά του Παναθηναϊκού την αίτηση ανάκλησης της απόφασης για το μπλοκάρισμα των 7 εκατ. ευρώ για Λεωφόρο.

Μόνος του για το γήπεδο
Αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις θα στηριχτεί ο Παναθηναϊκός στην προσπάθεια ανατροπής της απόφασης που μπλοκάρει το κονδύλι των 7 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση του «Απόστολος Νικολαΐδης».

Η πλευρά της Περιφέρειας δεν θα συνδράμει τελικά στην αίτηση ανάκλησης κατά της απόφασης του ελεγκτικού συνεδρίου, που πιθανότατα θα κατατεθεί την Τετάρτη-τελευταία μέρα της σχετικής προθεσμίας-από ΠΑΕ και Ερασιτέχνη.

Πάντως η πληροφόρηση που έχουν οι «πράσινοι» είναι πως η νέα περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, δεν είναι αρνητική στην αναμόρφωση της Λεωφόρου και δεν αποκλείεται να υπάρχει εκπροσώπηση της πλευράς της όταν θα εκδικαστεί το θέμα από την ολομέλεια του ελεγκτικού συνεδρίου.

Για κάθε ενδεχόμενο πάντως, στον Παναθηναϊκό είναι έτοιμοι κι αισιοδοξούν για την έκβαση της υπόθεσης. Ακόμη κι αν δεν ανατραπεί η απόφαση για το μπλοκάρισμα των 7 εκατ. ευρώ, θα γίνουν συζητήσεις σε νέα βάση με την Περιφέρεια, αλλά-ασφαλώς-στην περίπτωση αυτή θα υπάρξουν καθυστερήσεις στην υλοποίηση του σχεδίου.

Η απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου αναμένεται το Νοέμβριο, μήνα στον οποίο θα βγει και η απόφαση του συμβουλίου της Επικρατείας για το προεδρικό διάταγμα για το γήπεδο, το οποίο έχει «προσβάλει» ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός.*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα λένε Γαλανός-Καλαϊτζιδης!!

Με βασικό θέμα συζήτησης τις αρμοδιότητες του Δημήτρη Καλαϊτζίδη αναμένεται να υπάρξει σύντομα συνάντηση του προπονητή με τον Γιώργο Γαλανό.

Τα λένε Γαλανός-Καλαϊτζιδης
Η πρόθεση του Γιώργου Γαλανού να τοποθετήσει έναν άνθρωπο που θα είναι ανάμεσα στην ομάδα και τη διοίκηση φαίνεται πως δημιουργεί νέα προβλήματα στον Άρη.

Συγκεκριμένα, ο διοικητικός ηγέτης του συλλόγου δεν θεωρεί ότι με την έλευση ενός γενικού αρχηγού «ψαλιδίζονται» ή αμφισβητούνται οι αρμοδιότητες του Δημήτρη Καλαϊτζίδη.

Ο 58χρονος προπονητής προτού αναλάβει την είχε θέσει ως όρο να έχει εκείνος τον απόλυτο έλεγχο και να αποφασίζει εκείνος για ό,τι αφορά την ομάδα του.

Δηλαδή, να διαπραγματεύεται εκείνος με τους ποδοσφαιριστές (όπως συνέβη και στην περίπτωση του Σιαλμά) και να αποφασίζει εκείνος για κάθε αγωνιστικό θέμα στους Θεσσαλονικείς.

Ωστόσο, η πρόθεση του κ. Γαλανού να ορίσει γενικό αρχηγό στο τμήμα φούντωσε τις φήμες για πρόβλημα στις σχέσεις της διοίκησης με τον έμπειρο τεχνικό.

Για αυτό τον λόγο, μάλιστα, αναμένεται να υπάρξει νέα συνάντηση του Βορειοελλαδίτη επιχειρηματία με τον κ. Καλαϊτζίδη, ώστε να ζητήσουν όλα τα θέματα που αφορούν τον Άρη και φυσικά το προαναφερθέν.*Πηγή: sport-fm.gr*

ΑΕΚ… και στην Αμερική!!

Μετά τη Σερβία, ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς θα τσεκάρει παίκτες για λογαριασμό της ΑΕΚ σε Ισπανία, Βραζιλία και Αργεντινή. Οι περιπτώσεις Σκούλετιτς και Ζόνιτς. Τεστ πρεμιέρας σήμερα με Πιερικό.

ΑΕΚ… και στην Αμερική
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν και στην ΑΕΚ φροντίζουν να έχουν μια σαφή εικόνα της μεταγραφικής αγοράς από τώρα για το μέλλον. Ο επιφορτισμένος με το κομμάτι αυτό, Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, μετά το ταξίδι του στη Σερβία θα έχει επόμενους σταθμούς την Ισπανία, την Αργεντινή και τη Βραζιλία.

Μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν πως δεν έχουν συγκεκριμενοποιηθεί στόχοι, ωστόσο είναι δεδομένο πως η «Ένωση» ψάχνεται για συγκεκριμένες θέσεις: αριστερό μπακ, αριστεροπόδαρο στόπερ, αμυντικό χαφ, δεξιό εξτρέμ και επιθετικούς.

Κάποιες περιπτώσεις παικτών έχουν ξεχωρίσει, όπως αυτή του Ντανίλο Πάντιτς, που όμως κρίνεται πολύ δύσκολο να αποκτηθεί γιατί οι προοπτικές του έχουν προσελκύσει ομάδες όπως η Γιουβέντους και η Μονακό. Δύσκολη περίπτωση είναι κι ο συμπαίκτης του 18χρονου μέσου στην Παρτιζάν, Πέταρ Σκούλετιτς. Ο 24χρονος φορ έχει επτά γκολ σε ισάριθμα ματς, αλλά δεσμεύεται μέχρι το 2017. Πιο προσιτός είναι ο 23χρονος Ιγκόρ Ζόνιτς, που παίζει δανεικός από την Παρτιζάν στη Μλάντοστ κι αγωνίζεται σαν κεντρικός αμυντικός και δεξιός μπακ.

Πρόβα πρεμιέρας

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει σήμερα στην Κατερίνη τον Πιερικό (16:00, OTE-Sport 1) σε φιλικό που θα αποτελέσει τελική πρόβα για την πρεμιέρα της Football League κόντρα στον Παναιγιάλειο. Ο Τραϊανός Δέλλας αναμένεται να δοκιμάσει για τουλάχιστον ένα ημίχρονο το σχήμα που θα παρατάξει την Κυριακή. Όλα δείχνουν πως τη θέση του Μάνταλου, που κλήθηκε στην Εθνική, θα πάρει ο Ανάκογλου και τον τελευταίο θα αντικαταστήσει στα αμυντικά χαφ ο Ρόβας. Έτσι η πιθανότερη σύνθεση είναι: Ανέστης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Πεταυράκης, Μπακάκης, Ρόβας, Κορδέρο, Ανάκογλου, Μπαρμπόσα, Πλατέλλας και Αραβίδης. Στο πλευρό της ΑΕΚ θα βρίσκονται περίπου 1.000 φίλοι της. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Ασπρόμαυρο» το μέλλον!!

Τον κορμό τους για τα επόμενα χρόνια χτίζουν από τώρα στον ΠΑΟΚ, με τη διοίκηση να είναι σε επαφή με τους νεαρούς παίκτες που τα επόμενα χρόνια μπορούν να πρωταγωνιστήσουν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

«Ασπρόμαυρο» το μέλλον
Πράξη κάνουν στον ΠΑΟΚ τις δηλώσεις που είχε κάνει στην πρώτη συνέντευξη Τύπου ο Ιάκωβος Αγγελίδης ως πρόεδρος της ΠΑΕ.

Στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο δείχνουν εμπράκτως ότι πιστεύουν στους παίκτες που έχουν αναδειχθεί από τις ακαδημίες του συλλόγου, με τις κινήσεις τους να «δέσουν» τους νεαρούς ποδοσφαιριστές με ορίζοντα τετραετίας.

Εδώ και καιρό έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις με τον Γιώργο Κατσικά για την ανανέωση του συμβολαίου του, το οποίο λήγει το επόμενο καλοκαίρι και όλα δείχνουν ότι η υπόθεση είναι σε πολύ καλό δρόμο.

Επόμενος στη σχετική λίστα είναι ο Φάνης Τζανδάρης, ο οποίος αποτελεί την αποκάλυψη της φετινής ομάδας και είναι θέμα ημερών οι δύο πλευρές να προχωρήσουν σε επέκταση του τρέχοντος συμβολαίου με παράλληλη αναπροσαρμογή στο οικονομικό.

Στην ίδια κατηγορία, με τον νεαρό χαφ ανήκει και ο Στέλιος Πόζογλου. Ο 18χρονος ακραίος, παρότι αρκετές ομάδες της Σούπερ Λίγκας είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον δανεισμό, έμεινε τελικά στον ΠΑΟΚ και εκείνος με τη σειρά αναμένεται να περάσει τα γραφεία της ΠΑΕ για να επεκτείνει το συμβόλαιό του (το συμβόλαιό του λήγει 2016, αλλά θα γίνει κουβέντα για το 2018).

Παράλληλα, υπάρχουν και οι ξένοι Γκολάσα και Μακ που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι και είναι 23 ετών. Μικρότεροι, αλλά με πολλά περιθώρια βελτίωση, είναι οι 21 ετών Κάτσε, Κίτσιου, οι 20χρονοι Κωνσταντινίδης, Ποζατζίδης, οι 18χρονοι Κουλούρης, Δεληγιαννίδης.

Με όλους αυτούς ο ΠΑΟΚ συμπληρώνει μία 11αδα παικτών, στους οποίους μπορεί να στηριχθεί και να έχει καλά αποτελέσματα στο προσεχές μέλλον. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αποκλεισμός στον Φελπς!!

Με αποκλεισμό έξι μηνών από κάθε αθλητική δραστηριότητα στη χώρα τιμώρησε η Αμερικανική ομοσπονδία κολύμβησης τον Μάικλ Φελπς.

Αποκλεισμός στον Φελπς

Πρόκειται για μια τιμωρία η οποία επιβάλλεται στον αμερικανό ολυμπιονίκη γιατί συνελήφθη από τις Αρχές να οδηγά μεθυσμένος.

Ο Μάικλ Φελπς πριν από λίγες ώρες ενημέρωσε μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Twitter πως βρίσκεται σε μια κλινική αποτοξίνωσης.

«Οι τελευταίες μέρες ήταν εξαιρετικά δύσκολες. Γνωρίζω πως δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι ενώπιον της δικαιοσύνης και είμαι πολύ απογοητευμένος με τον εαυτό μου. Πρόκειται να λάβω μέρος σε ένα πρόγραμμα που θα μου παράσχει τη βοήθεια που χρειάζομαι, με σκοπό να κατανοήσω περισσότερο τον εαυτό μου», ανέφερε ο Φελπς και συνέχισε:

«Καταλαβαίνω τη σοβαρότητα των πράξεων μου και παίρνω την πλήρη ευθύνη. Ξέρω ότι αυτά τα λόγια μπορεί να μην σημαίνουν πολλά αυτή τη στιγμή, αλλά ζητώ συγγνώμη από όλους όσους απογοήτευσα», κατέληξε.*Πηγή: sport-fm.gr*

Περιμένουν «επιστροφές»

Τους ποδοσφαιριστές που αυτή τη στιγμή είναι τραυματίες περιμένουν στον Ολυμπιακό, αλλά παραμένει άγνωστο πότε θα τεθούν στη διάθεση του Μίτσελ. Μεγάλη προσοχή για Σιόβα.

Περιμένουν «επιστροφές»
Προτεραιότητα αυτές τις μέρες στον Ολυμπιακό αποτελεί η επιστροφή των ποδοσφαιριστών που είναι τραυματίες και πότε θα είναι σε θέση να επιστρέψουν στις υποχρεώσεις της ομάδας.

Ο λόγος για τους Σιόβα, Φουστέρ, Ντοσεβί, Μπενίτες και Γκαζαριάν, οι οποίοι αναμένεται να ανεβάσουν ρυθμό στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας εν όψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος μετά τη διακοπή που υπάρχει λόγω των εθνικών ομάδων.

Η πιο δύσκολη περίπτωση είναι εκείνη του Σιόβα, ο οποίος έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από τραυματισμούς τους τελευταίους μήνες και πάνω που έδειχνε να παίρνει τα πάνω του, υπέστη νέα θλάση κι έτσι έμεινε ξανά εκτός.

Από εκεί και πέρα, ο Ντοσεβί είναι ο επόμενος στη σχετική λίστα, ενώ ο Φουστέρ φαίνεται πως είναι σε καλύτερη κατάσταση.

Όλα, πάντως, θα κριθούν από τη Δευτέρα, όταν θα επιστρέψουν οι προαναφερθέντες στις προπονήσεις και ο Μίτσελ θα διαπιστώσει κατά πόσο μπορεί να τους υπολογίζει για το πρωτάθλημα και φυσικά για το παιχνίδι με τη Γιουβέντους, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Champions League.

Οι «ερυθρόλευκοι» ελπίζουν παράλληλα να μην τραυματιστεί ή να επιστρέψει με πρόβλημα κάποιος από τους δέκα διεθνείς που αυτή τη στιγμή απουσιάζουν από του Ρέντη. Ο λόγος για τους Μέγιερι, Μανιάτη, Μήτρογλου, Φορτούνη, Γιαννούλη, Κασάμι, Ελαμπντελαουί, Εντινγκά, Ντουρμάζ και Αφελάι. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Τσολακούδης μπαίνει μπροστά για τη σωτηρία!!

Ο Άκης Ιωακείμογλου αποκάλυψε ότι το πόλο του Άρη δε θα διαλυθεί τελικά, διότι θα μπουν μπροστάρηδες παλιοί πρωταθλητές του, όπως ο Παναγιώτης Τσολακούδης.

Ο Τσολακούδης μπαίνει μπροστά για τη σωτηρία
Στο σύνολο του ο Άρης περνάει τη δυσκολότερη περίοδο της 100ετούς ιστορίας του. Από τη δίνη των προβλημάτων του συλλόγου δεν ξέφυγε το ιστορικό τμήμα πόλο της ομάδας. Ένα τμήμα, το οποίο έχει χαρίσει τέσσερα πανελλήνια πρωταθλήματα (1928, 1929, 1930 και 1932) και έχει βγάλει αθλητές από τον αείμνηστο Ανέστη Πεταλίδη, μέχρι τον πρόωρα «χαμένο» αρχηγό της Εθνικής ομάδα Νώντα Σαμαρτζίδη, τον Τάσο Τσικάρη, το νυν προπονητή της γυναικείας ομάδα πόλο του Ολυμπιακού, Χάρη Παυλίδη και πολλούς ακόμα σπουδαίους αθλητές, ουσιαστικά έχει πάψει να υπάρχει. Από τα 65-70 παιδιά που είχε δόθηκαν αβίαστα οι αποδεσμεύσεις τους στους γονείς τους και κατέληξαν στον ΠΑΟΚ και το Άθως. Αυτή τη στιγμή στον Άρη έχουν μείνει 15 παιδιά, ενώ η διοίκηση του ΑΣ και ο πρόεδρός της, Τάσος Οικονόμου, σκοπεύουν να το υποβιβάσουν από τη Β’ Εθνική στη Γ’. Αν αυτό δεν είναι διάλυση, τότε τι πραγματικά είναι;

Αυτές οι εξελίξεις έχουν κινητοποιήσει παλιούς παίκτες της ομάδας, με πρώτο τον επί 20 χρόνια αρχηγό της και πρώην προπονητή της, Παναγιώτη Τσολακούδη. Ο ίδιος είναι διατεθειμένος να μπει μπροστά και να «τρέξει» το τμήμα, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή οικονομική απαίτηση.

«Δεν πρόκειται να το κάνω για βιοποριστικούς λόγους. Το τονίζω εξ αρχής ότι δεν έχω καμία οικονομική απαίτηση. Το μόνο που θέλω είναι οι συνδρομές των γονιών να μην φεύγουν δεξιά κι αριστερά από το ταμείο του Ερασιτέχνη αλλά να παραμένουν στο τμήμα. Με αυτά τα χρήματα θα βρούμε έναν προπονητή και θα μπορέσουμε να κρατήσουμε ζωντανό το πόλο του Άρη. Ακόμα και αν δεν βρεθεί προπονητής, είμαι διατεθειμένος να κάνω και τον προπονητή και τον παίκτη. Δεν πρέπει ο Άρης να πέσει στη Γ’ Εθνική.

Πιο εύκολα παραμένεις στη Β’, παρά ανεβαίνεις από τη Γ’. Να μείνει λοιπόν η ομάδα στη Β’ και σιγά σιγά θα μαζέψουμε πάλι παιδιά για να φτιάξουμε από την αρχή το πόλο», τόνισε στο sportsfeed.gr ο Παναγιώτης Τσολακούδης, που δεν χωράει ο νους του αυτά που συμβαίνουν: «Καίγεται το σπίτι μας. Μάλλον κάηκε το σπίτι μας και πρέπει να το φτιάξουμε ξανά από τα αποκαΐδια. Είμαστε στη διάθεση της διοίκησης, αν θέλει να μας καλέσει και να προχωρήσουμε».

Το μαχαίρι και το καρπούζι τα έχει η διοίκηση του ΑΣ Άρης, η οποία αν δεν θέλει να χρεωθεί το οριστικό «λουκέτο» στο συγκεκριμένο τμήμα και με δεδομένο ότι δεν υπάρχει ούτε έφορος αυτή τη στιγμή, ίσως θα πρέπει να το σκεφτεί λίγο καλύτερα και να φέρει κοντά στην ομάδα ανθρώπους που την έζησαν, την αγαπάνε και αν μην τι άλλο γνωρίζουν το αντικείμενο.

Πηγή: Waterpololive.gr

Συμφωνία με Λινάρδο!!

Οριστικά ο Νίκος Λινάρδος θα είναι ο τεχνικός της ομάδας μπάσκετ του Πανιωνίου τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Συμφωνία με Λινάρδο
Οι δύο πλευρές ήρθαν σε ορατική συμφωνία το βραδύ της Δευτέρας και ο πρώην διεθνής φόργουορντ των «κυανέρυθων» θα αντικαταστήσει τον Γιώργο Καλαφατάκη.

Πλέον, η διοίκηση έχει την υποχρέωση να στελεχώσει το τμήμα με παίκτες, ενόψει της έναρξης των επίσημων αγώνων που ξεκινούν την ερχόμενη Πέμπτη.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας με τον Ελληνα τεχνικό. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ολοκληρώθηκε η διαδήλωση των οπαδών του Ολυμπιακού!!

Λίγο μετά τις 23:00 ολοκληρώθηκε η διαδήλωση των οπαδών του Ολυμπιακού έξω από το κτίριο του ΣΚΑΪ.

Ολοκληρώθηκε η διαδήλωση των οπαδών του Ολυμπιακού

Οι οπαδοί των ερυθρολεύκων συγκεντρώθηκαν αρχικά στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο προς το μέγαρο του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού.

Έντονη η παρουσία των αστυνομικών Αρχών στον δρόμο είχαν κλείσει τον δρόμο προς το κτίριο.

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού παρέμειναν στον περιβάλλοντα χώρο, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό κατά του σταθμού και της ιδιοκτησίας του.

Λίγο αργότερα αποχώρησαν ειρηνικά από τον χώρο.

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Οπαδός της Άρσεναλ σε τρένο με οπαδούς της Τότεναμ!! (video)

Δεν το εύχεσαι ούτε σε εχθρό. Δε θες να σκέφτεσαι τι θα ‘χε γίνει στην Ελλάδα. Γιατί συνειδητοποιείς πόσο τυχερός ήταν (τελικά) ένας οπαδός της Άρσεναλ που βρέθηκε σε τρένο γεμάτο οπαδούς της Τότεναμ.

Οπαδός της Άρσεναλ σε τρένο με οπαδούς της Τότεναμ (video)

Φωνάζουν συνθήματα και χορεύουν, όταν συνειδητοποιούν ότι ανάμεσά τους βρίσκεται ένας (1) οπαδός των… απέναντι φορώντας μάλιστα και τη φανέλα των απέναντί!

Η συνέχεια της ιστορίας στην Ελλάδα θα μπορούσε να είναι θρίλερ. Στην Αγγλία ήταν (έστω και φάλτσο) μιούζικαλ.

Με τους οπαδούς της Τότεναμ να αρκούνται στο να φωνάξουν οργισμένα συνθήματα για τον «προδότη» Σολ Κάμπελ μπροστά στον (κατατρομαγμένο πάντως) «κανονιέρη».




*Πηγή: sport-fm.gr*