Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Ποινικές διώξεις για την εγκατάλειψη των Ολυμπιακών Ακινήτων!!

Στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι 10 χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ποινικές διώξεις για την εγκατάλειψη των Ολυμπιακών Ακινήτων

Ο πρώην πρόεδρος της εταιρίας «Ολυμπιακά Ακίνητα» Κωνσταντίνος Ματάλας είναι, πλέον, αντιμέτωπος με το κακούργημα της απιστίας ενώ για τον διάδοχο του και νυν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Διονύση Σταμενίτη, η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή με αίτημα να αρθεί η βουλευτική του ασυλία ώστε να ανάψει το πράσινο φως για να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του.

Από την πολύμηνη εισαγγελική έρευνα, που αφορούσε την διαχείριση των ολυμπιακών ακινήτων μετά την Ολυμπιάδα από την εταιρία «Ολυμπιακά Ακίνητα», προέκυψαν ποινικές ευθύνες για τους δυο πρώην επικεφαλής της εταιρίας η όποια είχε αναλάβει την συντήρηση και χρήση τόσο των σταθερών όσο και των κινητών κατασκευών που χρησιμοποιήθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε ότι οι υπεύθυνοι της εταιρίας, στην οποία πέρασαν όλες οι εγκαταστάσεις, πλην του ΟΑΚΑ, φέρονται να μην μερίμνησαν ως όφειλαν για την μεταολυμπιακή τους χρήση.

Η «Ολυμπιακά Ακίνητα», φέρεται ότι παρά τις δεσμευτικές υποχρεώσεις που είχε αναλάβει, ούτε την υποδομή απέκτησε ως εταιρία, ούτε τη στελέχωση που θα της παρείχε τη δυνατότητα να παρακολουθεί τη συντήρηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, την ευθύνη των οποίων είχε τόσο στην Αθήνα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Πάντως, η εικόνα των κατεστραμμένων ολυμπιακών εγκαταστάσεων έχει κάνει το γύρο του κόσμου, με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να φιλοξενούν φωτογραφίες εγκατάλειψης που προκαλούν σοκ.

Χαρακτηριστικά το πρακτορείο Reuters έλεγε ότι η Αθήνα δέκα χρόνια μετά τους Αγώνες δεν έχει κανέναν λόγο για να πανηγυρίσει προσθέτοντας ότι «οι Έλληνες από την υπερηφάνεια εκείνων των στιγμών πέρασαν στον θυμό καθώς η χώρα αγωνίζεται μέσα σε μια εξαετή ύφεση, με ανεργία σε επίπεδα ρεκόρ, με έλλειψη στέγης και τη φτώχεια».

H γερμανική Bild, έγραψε ότι «Εδώ καταρρέει η ολυμπιακή ιστορία», ενώ αντίστοιχες αναφορές έκανε και το βρετανικό δίκτυο BBC. Την αρχή είχε κάνει η Daily Mirror με φωτογραφίες από την κατάσταση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων σημειώνοντας με νόημα ότι τίποτα δεν θυμίζει πως μόλις πριν από δέκα χρόνια είχαν πραγματοποιηθεί Ολυμπιακοί Αγώνες στη χώρα.

Πηγή: Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: