Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

«Δεν υπάρχει πολιτική βούληση»

532240_olympiakos_hraklhs_superleague_16h_agonistikh_konstantineasicon_05-01-2011_0
 Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην διαιτητής, Πέτρος Κωνσταντινέας και μίλησε για τη κατάσταση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και τη διαιτησία.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: 
Για τη κατάσταση στη διαιτησία:
«Όταν εγώ πήγα και είπα ότι πρέπει να υπάρχει πολιτική βούληση και πως είναι θέμα γραμμών και όχι προσώπων έγινα γραφικός. Αφού δεν υπάρχει βούληση πρέπει να υπάρξει καταστολή με ένα νόμο τύπου Θάτσερ. Δεν υπάρχει πολιτική βούληση γιατί υπάρχουν άλλα συμφέροντα και την πολιτική τη συντηρεί το ποδόσφαιρο. Εγώ έχω φύγει από το ποδόσφαιρο και βρήκα την ηρεμία μου. Δεν με αντιπροσωπεύει το ποδόσφαιρο έτσι όπως είναι. Δεν προστατεύουν πλέον ούτε οι ίδιοι το προϊόν τους. Κανένας αξιότιμος παράγοντας δε θέλει να ασχοληθεί με το άθλημα .Σε όλους τους κλάδους υπάρχουν καλό και κακοί. Δε μπαίνουν όλα σε ένα καζάνι όμως πρέπει να πωλείται το προϊόν όμορφα».
Για την ανακοίνωση που έκανε για τη παχυσαρκία ο Ανδριανός:
«Ο υπουργός και οι κυβερνήσεις μιλάν για τη παχυσαρκία και προωθούν τις αλυσίδες. Ας φτιάξουν γήπεδα και παιδικές χαρές και ας μη προωθούν το «φαστ φουντ».
Για την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί:
«Πρέπει να ακολουθηθεί μια πολιτική Θάτσερ. Πρέπει επίσης να μπουν σεκιούριτι να φυλάν τους φιλάθλους και όχι οι αστυνομικοί. Οι πολιτικοί εξαρτώνται από τη ψηφοθηρία των κομμάτων. Το παιχνίδι γίνεται εκεί και δεν υπάρχει πολιτική βούληση πουθενά για το καλό του προϊόντος».
Για την επιλογή Ζωγράφου:
«Εγώ δε κρίνω άτομα. Το πιο εύκολο είναι να κρίνεις συνάδελφο. Ο χρόνος δείχνει την αξία του καθένα. Ο αγνός κόσμος θα αξιολογήσει αλλά και οι δημοσιογράφοι. Δεν θα κρίνω κάποιον είτε είναι θετικό πρόσωπο προς εμένα είτε αρνητικό. Πολλοί μόλις τελειώσουν κρίνουν διαιτητές. Εγώ δε το θέλω αυτό. Ο απλός κόσμος έχει γνώμη για όλα που γίνονται. Ο φίλαθλος είναι ο καλύτερος κριτής».
Για το αν θα υπάρξει δικαιοσύνη:
«‘Έχουμε ανάγκη να πιστεύουμε στη δικαιοσύνη και πιστεύω πως κάτι μπορεί να γίνει. Αλλιώς θα έχουμε πολύ χειρότερα πράγματα. Του χρόνου θα γίνει ακόμα χειρότερο το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ και θα δούμε πράγματα που δεν έχουμε δει. Πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να συζητήσουν για το καλό του προϊόντος».
Για την αναβολή της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό:
«Η καλύτερη ομάδα θα κερδίσει την άλλη όποια αγωνιστική και να έρθει. Δε πιστεύω πως επηρεάζει το πότε θα γίνει. Μπορούμε να πούμε πως μια ομάδα είναι ντεφορμέ αλλά σε ένα πρωτάθλημα πρέπει να είσαι καλός όλη τη σεζόν. Δεν πρέπει να πάει το μυαλό μας πως αναβλήθηκαν όλα τα πρωταθλήματα για ένα παιχνίδι. Είναι τραβηγμένο».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: