Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Αγωνία για Μπιανκί!

Σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται ο Ζιλ Μπιανκί σε νοσοκομείο της Ιαπωνίας, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση. Δεν παρεμβαίνουν οι αρχές μετά την έρευνα της αστυνομίας.

Αγωνία για Μπιανκί
Συνεχίζει να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ο Ζιλ Μπιανκί. Ο Γάλλος πιλότος νοσηλεύεται σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση σε νοσοκομείο της Ιαπωνίας μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε στην πίστα της Σουζούκα και του προκάλεσε βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ο Μπιανκί είχε υποβληθεί σε τρίωρης διάρκειας επέμβαση την Κυριακή και αναπνέει με μηχανική υποστήριξη.

Η τελευταία επίσημη ενημέρωση έγινε προς τα ΜΜΕ μετά από τη συγκατάθεση της οικογένειάς του, η οποία έχει παρακαλέσει να υπάρξει σεβασμός για τις δύσκολες ώρες που περνά. Οι γονείς του Γάλλου πιλότου ταξίδεψαν από την πατρίδα τους στην Ιαπωνία για να βρίσκονται στο πλευρό τους, ενώ εκεί βρίσκεται και ο διάσημος γιατρός Ζεράρ Σαϊγιάντ, που επιβλέπει την κατάσταση με την πλούσια εμπειρία του σε ανάλογους τραυματισμούς (είχε φροντίσει και τον Μίχαελ Σουμάχερ μετά τον τραυματισμό του το Δεκέμβριο).

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αστυνομικές αρχές μετά την εξέταση του μονοθεσίου και του τόπου του ατυχήματος δεν σκοπεύουν να κινήσουν διαδικασίες για απόδοση ευθυνών, ωστόσο η FIA και η Marussia θα κάνουν τις δικές τους έρευνες για τις συνθήκες που οδήγησαν σε αυτό.

Το αφεντικό της Formula 1, Μπέρνι Έκλεστοουν, ζήτησε να γίνει έρευνα. «Έχουμε κάνει τόσα πολλά για την ασφάλεια και πρέπει να δούμε τι ακριβώς συνέβη και για ποιο λόγο. Έγινε αυτό το κακό σε έναν νέο άνθρωπο που ήταν κοντά μας και μας έχει σοκάρει. Οι σκέψεις μας είναι μαζί του», ανέφερε.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: