Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Άτρωτη Μπάγερν!

Η Μπάγερν πέρασε με 1-0 από την έδρα της Χόφενχαϊμ διατηρώντας την τεράστια διαφορά από τους διώκτες της και διευρύνοντας το εντυπωσιακό της σερί.

Άτρωτη Μπάγερν
Ένα γκολ του Μάριο Γκόμεζ στο 38ο λεπτό, το έκτο στο πρωτάθλημα, αρκούσε στην Μπάγερν για να περάσει με 1-0 από την έδρα της Χόφενχαϊμ για την 24η αγωνιστική αποκαθιστώντας τη διαφορά των 17 βαθμών από τη δεύτερη Ντόρτμουντ.

Οι Βαυαροί έφτασαν τις έντεκα νίκες σε δώδεκα εκτός έδρας ματς φέτος διατηρώντας ανέπαφη την εστία τους για 17ο ματς φέτος και απέχουν άλλα δύο από το δικό τους ρεκόρ.

Παράλληλα, η ομάδα του Γιουπ Χάινκες με έντεκα «διπλά» φέτος ισοφάρισε την επίδοση που μοιράζονται η Βέρντερ της σεζόν 2003/04, το Αμβούργο του 2005/06, η Λεβερκούζεν του 2010/11 και η Ντόρτμουντ των δύο τελευταίων περιόδων (2010/11, 2011/12).

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής:

Παρασκευή, 1/3

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Γκλάντμπαχ 0-1
(22’ Ντε Γιονγκ)

Σάββατο 2/3

Ντόρτμουντ-Ανόβερο 3-1
(8’, 21’ Λεβαντόφσκι, 72’ Σίμπερ-40’ Αμπντελαουέ)

Βόλφσμπουργκ-Σάλκε 1-4
(50’ Όλιτς-33’, 63’ Ντράξλερ, 79’ Φαρφάν, 86’ Χούντελααρ)

Βέρντερ Βρέμης-Άουγκσμπουργκ 0-1
(29’ Βέρνερ)

Νυρεμβέργη-Φράιμπουργκ 1-1
(33’ πεν. Σίμονς-83’ Σμιντ)

Αμβούργο-Γκρόιτερ Φιρτ 1-1
(21’ Μπάιστερ-14’ Τζούρτζιτς)

Λεβερκούζεν-Στουτγκάρδη 2-1
(82’ πεν. Κίσλινγκ, 86’ Μπέντερ-12’ πεν. Ιμπίσεβιτς)

Κυριακή 3/3

Χόφενχαϊμ-Μπάγερν Μονάχου 0-1
(38’ Γκόμεζ)

Φορτούνα Ντίσελντορφ-Μάιντς (18:30)

Η επόμενη (25η) αγωνιστική

Παρασκευή 8/3

Άουγκσμπουργκ-Νυρεμβέργη (21:30)

Σάββατο 2/3

Μπάγερν Μονάχου-Φορτούνα Ντίσελντορφ (16:30)
Σάλκε-Ντόρτμουντ
Μάιντς-Λεβερκούζεν
Φράιμπουργκ-Βόλφσμπουργκ
Γκρόιτερ Φιρτ-Χόφενχαϊμ
Γκλάντμπαχ-Βέρντερ Βρέμης (19:30)

Κυριακή 3/3

Ανόβερο-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (16:30)
Στουτγκάρδη-Αμβούργο (18:30)


πηγή: sport-fm.gr

Έμεινε στην… ιδέα η Λιόν!!

Μόνο ως… ιδέα έμεινε στη Λιόν η κορυφή του Championnat, μετά το 1-1 στο «Φρανσίς Λε Μπλε» με την Μπρεστ, για την 27η αγωνιστική.

Έμεινε στην… ιδέα η Λιόν!
Στη δεύτερη θέση του Championnat παρέμεινε η Λιόν μετά το εκτός έδρας 1-1 με την Μπρεστ, για την 27η αγωνιστική και στο -2 από την κορυφή και την Παρί Σεν Ζερμέν.

Σε άλλο… γήπεδο ήταν οι «λιονέ» στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με την ομάδα της Βρετάνης να ανοίγει το σκορ με τον Σαφνί, μόλις στο 8ο λεπτό και το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες του Ρεμί Γκαρντ σοβαρεύτηκαν και άρχισαν να πιέζουν, με αποτέλεσμα να έρθει στο 53’ η ισοφάριση με το αυτογκόλ του Μακοντά. Από εκείνο το σημείο και έπειτα η αναμέτρηση έγινε «ροντέο» με ευκαιρίες εκατέρωθεν και αφού ο Γκομίς έχανε τα… άχαστα για τους φιλοξενούμενους, το 1-1 έμεινε μέχρι τη συμπλήρωση των 90 λεπτών.

Πρόγραμμα και αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 01/03

Μονπελιέ-Ρεν 2-0
(75’ Ίλτον, 86’ Καμαρά)

Σάββατο 02/03

Ρεμς-Παρί Σεν Ζερμέν 1-0
(64’ Κριτσόβιακ)

Μπαστιά-Αζαξιό 1-0
(47’ Μαουλιντά)

Λοριάν-Βαλανσιέν 1-1
(4’ Μονέ-Πακέ - 80’ πεν. Ντανίκ)

Σοσό-Νανσί 1-2
(90’+4’ Πριβά - 7’ Μουκάντζο, 40’ Ζιτέ)

Σεντ Ετιέν-Νις 4-0
(7’ πεν. Ομπαμεγιάνγκ, 60’, 74’ Μπραντάο, 70’ Μολό)

Τουλούζ-Εβιάν 0-0

Κυριακή 03/03

Μπρεστ-Λιόν 1-1
(8’ Σαφνί-53’ αυτ. Μακοντά)


πηγή: sport-fm.gr
 

Στον αστερισμό του Λέντσε!

Ο Λάζλο Λέντσε «ξελάσπωσε» τον Αστέρα Τρίπολης και οι Αρκάδες έφυγαν με σκορ 2-1 από την έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα και παρέμειναν δεύτεροι στη βαθμολογία με ζωντανό το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στον αστερισμό του Λέντσε
Τον «δολοφόνο» που έψαχνε τον βρήκε. Ο Λάζλο Λέντσε (18’, 49’) «ξαναχτύπησε» μετά την Βέροια και με δύο γκολ κόντρα στον καλύτερο ΠΑΣ Γιάννινα χάρισε το τρίποντο στον Αστέρα Τρίπολης με σκορ 2-1. Ανώτεροι οι γηπεδούχοι, θα μπορούσαν και τρίτο γκολ οι παίκτες του Τσιώλη με τον Ούγγρο, αλλά κακώς δεν μέτρησε για φάουλ.

Τρεις αναγκαστικές αλλαγές για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ταξίδεψαν στα Γιάννενα χωρίς πέντε παίκτες, παρέμειναν όμως στη δεύτερη θέση και συνεχίσουν την μάχη τους για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το ματς:


Κατά γενική ομολογία έπαιζαν ίσως το πιο θεαματικό ποδόσφαιρο στην Σούπερ Λίγκα και αυτό μπήκαν για να κάνουν και στον τραγικό αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων. Μπορεί να έδιναν συρτές πάσες και ο συμπαίκτης τους να αναγκαζόταν να κοντρολάρει με το στήθος, από το ύψος που έπαιρνε η μπάλα, αλλά ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρας Τρίπολης μπήκαν για να παίξουν ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητες.

Μάλιστα, οι Αρκάδες έφτασαν και πρώτοι στο γκολ. Το πρώτο που πέτυχε ο Λέντσε, κακώς δεν μέτρησε για φάουλ, όμως ο Ούγγρος το πήρε… πατριωτικά και λίγο αργότερα άνοιξε το σκορ για τους Τριπολιτσιώτες. Μέχρι το δοκάρι του Κάφα, η ομάδα του Τσιώλη στεκόταν καλύτερα, όμως το τέρμα αυτό αφύπνισε τους γηπεδούχους. Κέρδισαν αμέσως τα χαμένα μέτρα στο γήπεδο, πίεσαν ψηλότερα, «χτύπησαν» στο ότι ο Αλβάρες δεν είναι στόπερ και δεν ήταν και σε καλή μέρα και με τον Κοροβέση έφτασαν, σχετικά νωρίς στο 1-1. Αυτό το αποτέλεσμα συνόδεψε τις ομάδες στα αποδυτήρια για το πρώτο μέρος.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε και πάλι με γκολ από τον Λέντσε. Ο Ούγγρος δείχνει γιατί στην Τρίπολη τον θεωρούν «λίρα εκατό» αφού με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ξανάβαλε τους Αρκάδες στη θέση του οδηγού. Όπως και στο πρώτο γκολ έτσι και μετά από αυτό, οι παίκτες του Αστέρας άρχισαν να γυρίζουν πιο πίσω, να δίνουν χώρο στους γηπεδούχους ψάχνοντας την κόντρα.

Τα λεπτά κυλούσαν, ο Αστέρας κρατούσε ένα «χρυσό» τρίποντο κόντρα σε μια δύσκολη έδρα, σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο και κυρίως με την… τύχη του να του παίζει άσχημα παιχνίδια. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός αναγκάστηκε να κάνει τρεις αναγκαστικές αλλαγές, την στιγμή που ταξίδεψε στα Γιάννενα με πέντε απουσίες βασικών παικτών.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Μπαμπανιώτης, Πάντος Οικονόμου, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Τσουκαλάς, Κεϊτά (69’ Ντάσιος), Γεωργίου (87’ Γιάκος), Κοροβέσης (58’ Βίλα), Ντε Βινσέντι, Ίλιτς.

Στον πάγκο: Μπακόλας, Ρουμπουλάκου, Αυγενικού, Μπέριος.

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Φορμίκα (8’ Κάφα), Πιπίνης (76’ Γιαλούσης), Σανκαρέ, Αλβάρες, Σέτι, Ναβάρο, Ράγιος (50’ Ουσέρο), Ντε Μπλάσις, Λέντσε.

Στον πάγκο: Μπαντής, Μπακασέτας, Έγκον, Φραγκουλάκης.

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Γεωργαράκος (Αθηνών)
Γήπεδο: «Ζωσιμάδων»





πηγή: sport-fm.gr
 

Ματσάρα, γκολάρα, Παοκάρα!

Σε ένα παιχνίδι διαφήμιση του ποδοσφαίρου ο ΠΑΟΚ πήρε μία πολύ μεγάλη νίκη με σκορ 4-2 επί του Πανιωνίου, με τον Κατσουράνη να πετυχαίνει το γκολ της χρονιάς.

Ματσάρα, γκολάρα, Παοκάρα

Έξι τέρματα, σασπένς, διακυμάνσεις στο σκορ, γκολ εξαιρετικής ομορφιάς και στο βάθος ένας ΠΑΟΚ που έδειξε χαρακτήρα αν και αγωνιζόταν με πάρα πολλές αλλαγές και πήρε τους τρεις βαθμούς με σκορ 4-2.

Αυτό ήταν το… φιλμ του αγώνα που βρήκε τον «δικέφαλο του Βορρά» να πανηγυρίζει μία μεγάλη νίκη αν και ισοφαρίστηκε δύο φορές από τον μαχητικό Πανιώνιο μέσα στην Τούμπα για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο Κατσουράνης ένα από τα πιο ωραίο γκολ της σεζόν, ενώ στο ντεμπούτο του ο Βούκιτς πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Στον αντίποδα οι «κυανέρυθροι» προσπάθησαν, ισοφάρισαν δύο φορές, αλλά τελικά… υποκλίθηκαν στην ανωτερότητα του αντιπάλου τους.

Το ματς


Από την αρχή του αγώνα και οι δύο ομάδες έδειξαν ότι είχαν τη διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο, με τον ρυθμό του παιχνιδιού να είναι εξαιρετικός. Όσο περνούσε η ώρα ο ΠΑΟΚ ανέβαζε την πίεσή του προς την εστία του Πανιωνίου και προσπαθούσε να πετύχει κάποιο τέρμα που θα τον έφερνε μπροστά στο σκορ, αλλά τόσο ο Πέλκας, όσο και ο Σαλπιγγίδης με τις κεφαλιές που επιχείρησαν δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Στο 22ο λεπτό ο Λίνο βρήκε με εξαιρετική κάθετη πάσα τον Σαλπίγγίδη, ο οποίος όμως, νικήθηκε δύο φορές από τον Γιαννακόπουλο. Το γκολ για τον «δικέφαλο του Βορρά» ήρθε στο 32’, όταν η μπάλα στρώθηκε στον Κάτσε έξω από την περιοχή, έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ που δεν άφησε κανέναν περιθώριο αντίδρασης στον Γιαννακόπουλο, κάνοντας το 1-0. Ο Πανιώνιος μετά το τέρμα που δέχτηκε έδειξε να αφυπνίζεται και έφτασε στο 34’ στην ισοφάριση, με τον Γουνδουλάκη να κάνει πολύ ωραία ενέργεια από τα δεξιά, να πασάρει στον Ανδράλα, ο οποίος με πλασέ έκανε το 1-1. Με αυτό το σκορ οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο και έκλεισε στα καρέ του τον Πανιώνιο και προσπάθησε να φτάσει στο γκολ που θα του έδινε και πάλι το προβάδισμα. Στο 50ο λεπτό ο Ρομπέρ έκανε την παράλληλη πάσα και ο Σαλπιγγίδης με πλασέ από κοντά έκανε το 2-1 για τον «δικέφαλο του Βορρά». Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, χωρίς όμως, να καταφέρουν να δημιουργήσουν απειλητική φάση, πλην ενός σουτ του Κάτσε που πέρασε ψηλά άουτ.

Στο 62’ ο Κολοβός βρήκε με υπέροχη μπαλιά τον Καμπάνταη, ο οποίος μπήκε μέσα στην περιοχή και πριν σουτάρει ανατράπηκε από τον Κατσουράνη, ο οποίος αν και έπρεπε να δεχτεί την κόκκινη, είδε την κίτρινη από τον διαιτητή της αναμέτρησης. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Γουνδουλάκης και έκανε το 2-2. Ο ΠΑΟΚ βγήκε στην επίθεση και πίεσε για να πετύχει ένα γκολ.

Τη λύση στον «δικέφαλο του Βορρά» έδωσε στο 80’ ο Κατσουράνης, ο οποίος πέτυχε το γκολ της… χρονιάς με γυριστό σουτ και έκανε το 3-2. Κάπου εκεί οι «κυανέρυθροι»… παραδόθηκαν ολοκληρωτικά και ο Βούκιτς στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ με υπέροχο πλασέ έκανε στο 87’ το τελικό 4-2.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Λίνο (46’ Φωτάκης), Σίλντενφελντ, Κατσουράνης, Κάτσε, Κωνσταντινίδης, Ρομπέρ (67’ Κουμάλο), Πέλκας (67’ Βούκιτς), Λόρενς, Σαλπιγγίδης

Στον πάγκο: Γλύκος, Πόποβιτς, Παπαδόπουλος, Κίτσιου

Πανιώνιος (Κώστας Παναγόπουλος): Γιαννακόπουλος, Κούρος, Παντίδος, Τόσκας, Κουλοχέρης, Κούρντι, Ανδράλας, Γουνδουλάκης (72’ Μενδρινός), Κολοβός Αραβίδης, Καμπάνταης (80’ Οκόγιε)

Στον πάγκο: Περιστερίδης, Ασλανίδης, Ντούνης, Κοντοχρήστος, Καρτσαμπάς



πηγή: sport-fm.gr
 

Ανακόντα Ξάνθη!!

Αυτό κι αν ήταν εντυπωσιακό! Η Ξάνθη επικράτησε του Λεβαδειακού με 4-1, μπήκε στο κόλπο των πλέι οφ και πλέον… έζωσαν τα φίδια τους Βοιωτούς που έχουν να νικήσουν εδώ και έξι ματς.

Ανακόντα Ξάνθη!

Οι ακρίτες πέρασαν για πλάκα από την Βοιωτία, επικρατώντας 4-1 του Λεβαδειακού με σχετική ευκολία και ξαναμπήκαν για τα καλά στο κόλπο των πλέι οφ, μειώνοντας στο -1 από την πέμπτη θέση. Κι όλα αυτά την ώρα που οι ηττημένοι βρίσκονται σε περίοδο κάμψης, έχοντας να κερδίσουν έξι αγωνιστικές και βλέπουν το... ευρωπαϊκό τρένο να χάνεται.

Πολυτιμότερος ο... μαέστρος, Μαρσελίνιο που σημείωσε δύο τέρματα, ενώ μοίρασε ακόμη δύο σε Μαρίν και Σολτάνι. Το γκολ της τιμής για τους «πράσινους» ο Ροτζέριο στο 90'.

Το ματς


Αυτή ήταν εκκίνηση στο παιχνίδι! Τουλάχιστον για τους φιλοξενούμενους. Πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά αγώνα, ο Μαρσελίνιο βγήκε από τα αριστερά, σέντραρε ωραία, με τον Σολτάνι να έχει ξεχαστεί από την άμυνα του Λεβαδειακού και με κοντινό πλασέ να κάνει το 1-0 υπέρ της Ξάνθης! Αφού πέρασαν λίγα λεπτά, προτού συνέλθει από την «παγωμάρα», ο Λεβαδειακός άρχισε να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Ωστόσο, αυτή η πρωτοβουλία ήταν φλύαρη, χωρίς να υπάρχουν φάσεις. Χαρακτηριστικό πως φτάσαμε στο 35’ για να κάνουν οι Βοιωτοί ουσιαστική φάση μπροστά από τον Λοντίγκιν, με την κεφαλιά του Κόρμπου να φεύγει λίγο άουτ. Δύο λεπτά πριν το τέλος ο Ακόστα έφτασε κοντά στην ισοφάριση –έστω και με… καραμπόλα, καθώς η μπάλα κόντραρε στα σώματα των αμυντικών της Ξάνθης, όμως ο Λοντίγκιν ήταν σε ετοιμότητα και κράτησε το μηδέν. Και στην αμέσως επόμενη φάση ήρθε η «τιμωρία»! Ο Μαρίν βγήκε στην κόντρα, ο Χοσέμι δεν μπόρεσε να τον κόψει και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Μαρσελίνιο, ο οποίος μόνος απέναντι στον Κυριακίδη δεν αστόχησε για το 2-0 υπέρ των φιλοξενούμενων!

Και εκεί που ο Λεβαδειακός συνέχιζε να είναι άνευρος, έχοντας απλώς την κατοχή της μπάλας και απειλώντας κυρίως με σουτ από τους Βασιλείου και Ρομέου, χωρίς να βρίσκουν στόχο, η Ξάνθη «χτύπησε» για τρίτη φορά! Ο Μαρσελίνιο με την συμπλήρωση 70 λεπτών αγώνα, έκανε ό, τι ήθελε την άμυνα του Λεβαδειακού, έβγαλε μια συρτή πάσα, τόσο ο Κυριακίδης, όσο και ο Νικολακάκης δεν μπόρεσαν να κόψουν και ο Μαρίν προ κενής εστίας το… έκανε over (3-0) και ουσιαστικά κλείδωσε την νίκη.

Κι όμως, είχαμε συνέχεια! Αρχικά με το δοκάρι του Πόι στο 77’, που έχασε την ευκαιρία να πετύχει το γκολ της τιμής για τους Βοιωτούς κι έπειτα ακόμη ένα… κρεσέντο από τον Μαρσελίνιο! Ο Βραζιλιάνος άσος της Ξάνθης πήρε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και έκανε το διαγώνιο σουτ, πετυχαίνοντας το τέταρτο γκολ της ομάδας του! To τελικό 4-1 διαμορφώθηκε από τον Ροτζέριο, ο οποίος με κοντινή προβολή πέτυχε το γκολ της τιμής για τον Λεβαδειακό σε μια "βαριά" ήττα για την ομάδα του. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδια με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κομεσίδη με δεύτερη κίτρινη στο 88'.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Καγιεχόν, Λισγάρας (59’ Ρομέου), Ζησόπουλος, Βασιλείου, Κόρμπος, Πόι, Μεντί (46’ Νικολακάκης), Ακόστα (70’ Ροτζέριο), Χοσέμι

Στον πάγκο: Τσιντώτας, Μαχαίρας, Μπουμάλ, Γεωργίου

Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Γκλέισον, Μαρσελίνιο, Κομεσίδης, Βασιλακάκης, Φλίσκας, Μαρίν (87’ Πλατέλλας), Γούτας, Ντάνι (67’ Πρίττας), Σολτάνι (83’ Ράνος)

Στον πάγκο: Ζαρόπουλος, Ονουάτσι, Τσαμούρης, Μπαξεβανίδης






πηγή: sport-fm.gr