Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Κύπελλο «κιτρινόμαυρο» κι ας είναι… Μπαλωμένο!

Την υπογραφή του Σπύρου Μπαλωμένου φέρει το Κύπελλο χάντμπολ για την ΑΕΚ. Η Ένωση πήρε εκδίκηση για τον περσινό χαμένο τελικό και επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 27-23, κατέκτησε τον τίτλο για το 2013!

Κύπελλο «κιτρινόμαυρο» κι ας είναι… Μπαλωμένο!

Ο "Δικέφαλος" πήρε την δική του εκδίκηση από τον ΠΑΟΚ, αφού στον περσινό τελικό οι δύο ομάδες είχαν ξανασυναντηθεί αλλά νικητές αναδείχθηκαν οι Θεσσαλονικείς!

Το ματς:

Η ΑΕΚ αν και προηγήθηκε στον αγώνα, στην συνέχεια «έκατσε» και έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να πάρει διαφορά μέχρι και 2 γκολ. Η Ένωση ισοφάριζε, ο «Δικέφαλος του Βορρά» ξαναέπαιρνε «αέρα» δύο τερμάτων και έτσι κάπως κύλησε το πρώτο ημίχρονο. Ο Παλάσκας του ΠΑΟΚ έκανε φοβερό ματς, σημειώνοντας 5 γκολ στο πρώτο μισάωρο ενώ για τους «κιτρινόμαυρους» ο Μπαλωμένος με τη βοήθεια του Μπακαούκα έφερναν το ματς στα ίσια (4 και 3 γκολ αντίστοιχα).

Το κύριο στοιχεία του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο ήταν οι εντυπωσιακές επεμβάσεις τόσο του Καφφάτου όσο και του Γουργούμη, που βρέθηκα πολλές φορές εκτεθειμένοι αλλά τελικά έλεγαν «στοπ» όσες περισσότερες φορές μπορούσαν.

Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ μπήκε πιο συγκεντρωμένη και με περισσότερο πάθος. Με όπλο την καλή άμυνα αλλά και την ταχύτητα στην επίθεση, πήρε διαφορά αλλά ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να κρατήσει το σκορ σε χαμηλά επίπεδα και να ισορροπήσει τον αγώνα. Όμως, η Ένωση έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Σπύρο Μπαλωμένο αλλά και τον Διονύση Γεωργιάδη να παίρνει μπρος, πήρε «αέρα» τριών γκολ στο 45’.

Οι παίκτες του Γιάννη Αρβανίτη είχαν πάρει τα ηνία του ματς και μάλιστα αύξησαν και την διαφορά στα 4 γκολ. Ο Καφφάτος συνέχιζε να έλεγε «όχι» όποτε χρειαζόταν και η ΑΕΚ είχε ασφάλεια στο ματς. Όμως, οι «ασπρόμαυροι» δεν παράτησαν το ματς. Σεβαστίδης και Τσάτσος έβαλαν «φωτιά» στον τελικό όταν μείωσαν στο γκολ τη διαφορά, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος αλλά εκεί «μίλησαν» για την ΑΕΚ οι Μπαλωμένος και Παπαδόπουλος.

Ο πρώτος διαμόρφωσε το τελικό 27-23 και οι πανηγυρισμοί για τους «κιτρινόμαυρους» ξεκίνησαν!

Τα δεκάλεπτα: 1-2, 6-6, 10-10 (ημχ), 15-13, 20-17, 27-23

ΑΕΚ (Αρβανίτης): 10 Μπαλωμένος , 7 Μπακαούκας, 3 Αλβανός, 4 Γεωργιάδης, 1 Τσαούσης, 2 Παπαδόπουλος

ΠΑΟΚ (Υετίων): 6 Παλάσκας, 4 Σεβαστίδης, 6 Τσακίρης, 4 Τσάτσος, 3 Κοκκώνης



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: