Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Πόσο άλλαξες…!

Το ντέρμπι του Α’ γύρου ήταν το πρώτο που βρήκε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ τόσο χαμηλά στην βαθμολογία. Έκτοτε άλλαξαν κι οι δυό. Ο ένας ενισχύθηκε, ο άλλος αποδυναμώθηκε και την Κυριακή θα’ναι διαφορετικοί…

Πόσο άλλαξες…
Στις 4 Νοεμβρίου 2012 διεξήχθη το αθηναϊκό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται την ΑΕΚ. Οι «πράσινοι» βρίσκονταν στην ένατη θέση της βαθμολογίας κι αν κέρδιζαν, θα έμπαιναν στην πρώτη πεντάδα(κουβαλώντας και τους -2 από το ξεκίνημα). Στην αντίπερα όχθη, η ΑΕΚ, ήταν στην τελευταία θέση του πίνακα και σε πολύ δεινή θέση.

Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία των δύο ομάδων που ένα ντέρμπι διεξήχθη με «τριφύλλι» και «δικέφαλο» σε τόσο… χαμηλές πτήσεις αναφορικά με την βαθμολογική τους θέση. Και την Κυριακή, θα είναι η δεύτερη. Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να κυνηγάει την πρώτη πεντάδα και η ΑΕΚ να αποφύγει τον υποβιβασμό. Αλλά αυτή τη φορά τα δεδομένα άλλαξαν. Διότι το «τριφύλλι» αποδυναμώθηκε, η «Ένωση» ενισχύθηκε και το ΟΑΚΑ θα είναι ντυμένο στα κιτρινόμαυρα.

Πιο συγκεκριμένα, στο πρώτο ματς ο Παναθηναϊκός του Φερέιρα, ξεκίνησε με τους Καρνέζη, Σεϊταρίδη, Τριανταφυλλόπουλο, Βύντρα, Σπυρόπουλο, Βιτόλο, Ζέκα, Φουρλάνο, Σισοκό, Χριστοδουλόπουλο και Τοτσέ με σύστημα 4-3-3. Στο ματς της Κυριακής, οι «πράσινοι» θα εμφανιστούν πολύ διαφορετικοί.

Μιας και εκτός του Φερέιρα που… παραιτήθηκε, οι 3 διεθνείς -Βύντρα, Σπυρόπουλος, Χριστοδουλόπουλος- έφυγαν και ο Τοτσέ είναι τραυματίας. Και στην θέση αυτών που έφυγαν, δεν αποκτήθηκε κάποιος που θα ξεκινήσει την Κυριακή. Η μόνη προσθήκη, είναι του Σο, που θα αγωνιστεί στον άξονα. Με λίγα λόγια τα 5/11 θα μείνουν ως έχουν, με τους Μπουμσόνγκ, Μαρίνο και Μαυρία να είναι οι αντικαταστάτες… εκ των έσω, όσων αποχώρησαν και θα υπάρχει και μία αλλαγή τακτικής. Αντί για τον Τριανταφυλλόπουλο θα παίξει ο Πίντο.

Στην άλλη πλευρά, η ΑΕΚ είχε ξεκινήσει με Κωνσταντόπουλο, Βλάχο, Γιάγκο, Κουτρουμπή, Κοντοέ, Φέτση, Κορδέρο, Γκερέιρο, Λαγό, Φούντα και Φουρτάδο. Ο Λίνεν, είναι στην ευχάριστη θέση από την σύνθεση του πρώτου ματς να ξεκινήσει έξι ποδοσφαιριστές, να βάλει τρεις ποιοτικές προσθήκες(Πετρόπουλος, Τσουμάγκας, Μητρόπουλος) και αντί των Κοντοέ και Λαγού που έφυγαν, να χρησιμοποιήσει τους Μπουγαϊδη και Κατίδη…

Αν και εκ πρώτης όψεως οι.. δρόμοι των δύο ομάδων αναφορικά με την ποιότητα του ρόστερ είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι, το γήπεδο ήταν, είναι και θα παραμείνει ο καθρέφτης. Και Κυριακή… κοντή γιορτή που λένε και οι θυμόσοφοι, θα φανεί εάν άλλαξαν ή όχι τα δεδομένα.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: