Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Έξι και συνεχίζει ο ΠΑΟΚ!

Δύσκολη νίκη επί του Κολοσσού στο «Βενετόκλειο» πήρε ο ΠΑΟΚ με σκορ 70-65, σημειώνοντας την έκτη του συνεχόμενη νίκη για τη 19η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ.

Έξι και συνεχίζει ο ΠΑΟΚ
Το σερί του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε αφού έφτασε τις έξι συνεχόμενες νίκες, επικρατώντας έστω και δύσκολα του Κολοσσού με 70-65 σ’ ένα παιχνίδι που ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή λόγω του θανάτου του Γιώργου Κολοκυθά.

Κορυφαίοι για τους νικητές το δίδυμο των ψηλών Καλλές και Παπαδόπουλος που με 13 και 12 πόντους αντίστοιχα οδήγησαν τον ΠΑΟΚ στη νίκη. Από την πλευρά των γηπεδούχων προσπάθησαν ο Χάτεν με 16 πόντους και ο Λάνγκφορντ με 13.

Το ματς

Νωθρό ξεκίνημα με πολλά λάθη πραγματοποίησαν οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου, δίνοντας το δικαίωμα στον Κολοσσό να ξεφύγει στο σκορ από νωρίς (14-4), ωστόσο παρά την κακή του εικόνα στο παρκέ , ο ΠΑΟΚ δεν έχασε επαφή με το σκορ και με τον Κασελάκη σε ρόλο σκόρερ έμεινε σε απόσταση 5 πόντων από τους Ροδίτες (20-15).

Το δεύτερο δεκάλεπτο κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με το πρώτο με τους παίκτες του Βασίλη Φραγκιά να έχουν το προβάδισμα και τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να καλύψει τη διαφορά. Το τρίποντο του Δέδα έφερε το «Δικέφαλο του Βορρά» στο 24-22, όμως η απάντηση ήταν άμεση από την πλευρά του Κολοσσού, που με τα τρίποντα τον Κουμπούρα και Λάνγκφορντ ξέφυγε στο +8 (30-22). Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, με τον Κολοσσό να κλείνει το πρώτο ημίχρονο με το υπέρ του 34-29.

Η τρίτη περίοδος δεν είχε κάτι το διαφορετικό από το υπόλοιπο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ να παραμένει στο ρόλο του κυνηγού και ο Κολοσσός στου θύματος. Οι παίκτες του Μαρκόπουλου αποφάσισαν να βάλουν την μπάλα μέσα στο «ζωγραφιστό» αξιοποιώντας τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, οποίος πέτυχε 7 πόντους βοήθησε τον ΠΑΟΚ να μειώσει στον 1 (42-41). Παρόλα αυτά ο Κολοσσός άντεξε σε άλλη μία αντεπίθεση των φιλοξενούμενων κρατώντας μία διαφορά 3 πόντων (46-43) εν όψει του τετάρτου δεκαλέπτου.

Αυτό που δεν μπορούσε να κάνει ο ΠΑΟΚ επί 30 λεπτά τελικά το κατάφερε στο τέταρτο δεκάλεπτο, παίρνοντας για πρώτη φορά το προβάδισμα στον αγώνα (46-47) μετά από το 2-0 του πρώτου λεπτού. Από εκεί και πέρα ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν κοίταξε πίσω του σε κανένα σημείο του παιχνιδιού και πήρε τη νίκη δύσκολα με 65-70.

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 34-29, 46-43, 65-70

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Χάτσερ 15, Κασελάκης 6, Χαραλαμπίδης 4, Θεοδωράκος, Τσαϊρέλης 3, Δέδας 8, Μαργαρίτης 6, Παπαδόπουλος 13, Νικολόπουλος, Καλλές 12, Χρυσικόπουλος 3, Αμπαράς

Κολοσσός Ρόδου (Βασίλης Φραγκιάς): Γεωργαλής 3, Κουμπούρας 5, Χάτεν 16, Καλαϊτζής 10, Βουγιούκας 4, Καλαμπόκης 9, Κουκούλας, Ματσαμάς, Νάτζφεϊ, Λάνγκφορντ 13, Ντουμπέ, Όσμπι 5


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: