Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Ματσάρα, γκολάρα, Παοκάρα!

Σε ένα παιχνίδι διαφήμιση του ποδοσφαίρου ο ΠΑΟΚ πήρε μία πολύ μεγάλη νίκη με σκορ 4-2 επί του Πανιωνίου, με τον Κατσουράνη να πετυχαίνει το γκολ της χρονιάς.

Ματσάρα, γκολάρα, Παοκάρα

Έξι τέρματα, σασπένς, διακυμάνσεις στο σκορ, γκολ εξαιρετικής ομορφιάς και στο βάθος ένας ΠΑΟΚ που έδειξε χαρακτήρα αν και αγωνιζόταν με πάρα πολλές αλλαγές και πήρε τους τρεις βαθμούς με σκορ 4-2.

Αυτό ήταν το… φιλμ του αγώνα που βρήκε τον «δικέφαλο του Βορρά» να πανηγυρίζει μία μεγάλη νίκη αν και ισοφαρίστηκε δύο φορές από τον μαχητικό Πανιώνιο μέσα στην Τούμπα για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο Κατσουράνης ένα από τα πιο ωραίο γκολ της σεζόν, ενώ στο ντεμπούτο του ο Βούκιτς πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Στον αντίποδα οι «κυανέρυθροι» προσπάθησαν, ισοφάρισαν δύο φορές, αλλά τελικά… υποκλίθηκαν στην ανωτερότητα του αντιπάλου τους.

Το ματς


Από την αρχή του αγώνα και οι δύο ομάδες έδειξαν ότι είχαν τη διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο, με τον ρυθμό του παιχνιδιού να είναι εξαιρετικός. Όσο περνούσε η ώρα ο ΠΑΟΚ ανέβαζε την πίεσή του προς την εστία του Πανιωνίου και προσπαθούσε να πετύχει κάποιο τέρμα που θα τον έφερνε μπροστά στο σκορ, αλλά τόσο ο Πέλκας, όσο και ο Σαλπιγγίδης με τις κεφαλιές που επιχείρησαν δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Στο 22ο λεπτό ο Λίνο βρήκε με εξαιρετική κάθετη πάσα τον Σαλπίγγίδη, ο οποίος όμως, νικήθηκε δύο φορές από τον Γιαννακόπουλο. Το γκολ για τον «δικέφαλο του Βορρά» ήρθε στο 32’, όταν η μπάλα στρώθηκε στον Κάτσε έξω από την περιοχή, έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ που δεν άφησε κανέναν περιθώριο αντίδρασης στον Γιαννακόπουλο, κάνοντας το 1-0. Ο Πανιώνιος μετά το τέρμα που δέχτηκε έδειξε να αφυπνίζεται και έφτασε στο 34’ στην ισοφάριση, με τον Γουνδουλάκη να κάνει πολύ ωραία ενέργεια από τα δεξιά, να πασάρει στον Ανδράλα, ο οποίος με πλασέ έκανε το 1-1. Με αυτό το σκορ οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο και έκλεισε στα καρέ του τον Πανιώνιο και προσπάθησε να φτάσει στο γκολ που θα του έδινε και πάλι το προβάδισμα. Στο 50ο λεπτό ο Ρομπέρ έκανε την παράλληλη πάσα και ο Σαλπιγγίδης με πλασέ από κοντά έκανε το 2-1 για τον «δικέφαλο του Βορρά». Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, χωρίς όμως, να καταφέρουν να δημιουργήσουν απειλητική φάση, πλην ενός σουτ του Κάτσε που πέρασε ψηλά άουτ.

Στο 62’ ο Κολοβός βρήκε με υπέροχη μπαλιά τον Καμπάνταη, ο οποίος μπήκε μέσα στην περιοχή και πριν σουτάρει ανατράπηκε από τον Κατσουράνη, ο οποίος αν και έπρεπε να δεχτεί την κόκκινη, είδε την κίτρινη από τον διαιτητή της αναμέτρησης. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Γουνδουλάκης και έκανε το 2-2. Ο ΠΑΟΚ βγήκε στην επίθεση και πίεσε για να πετύχει ένα γκολ.

Τη λύση στον «δικέφαλο του Βορρά» έδωσε στο 80’ ο Κατσουράνης, ο οποίος πέτυχε το γκολ της… χρονιάς με γυριστό σουτ και έκανε το 3-2. Κάπου εκεί οι «κυανέρυθροι»… παραδόθηκαν ολοκληρωτικά και ο Βούκιτς στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ με υπέροχο πλασέ έκανε στο 87’ το τελικό 4-2.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Λίνο (46’ Φωτάκης), Σίλντενφελντ, Κατσουράνης, Κάτσε, Κωνσταντινίδης, Ρομπέρ (67’ Κουμάλο), Πέλκας (67’ Βούκιτς), Λόρενς, Σαλπιγγίδης

Στον πάγκο: Γλύκος, Πόποβιτς, Παπαδόπουλος, Κίτσιου

Πανιώνιος (Κώστας Παναγόπουλος): Γιαννακόπουλος, Κούρος, Παντίδος, Τόσκας, Κουλοχέρης, Κούρντι, Ανδράλας, Γουνδουλάκης (72’ Μενδρινός), Κολοβός Αραβίδης, Καμπάνταης (80’ Οκόγιε)

Στον πάγκο: Περιστερίδης, Ασλανίδης, Ντούνης, Κοντοχρήστος, Καρτσαμπάς



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: