Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Όταν…ξύπνησε ο Πρίντεζης!

Μία ακόμα νίκη στην Α1 μπάσκετ πέτυχε ο Ολυμπιακός, 94-76 επί της αξιόμαχης Καβάλας στο κλειστό της Καλαμίτσας, για την 19η αγωνιστική. Εκπληκτική απόδοση από τον Πρίντεζη που είχε 21 πόντους.

Όταν…ξύπνησε ο Πρίντεζης
Οι «ερυθρόλευκοι» συνάντησαν αρκετές δυσκολίες από την γηπεδούχο, που εκμεταλλεύτηκε την χαλαρότητα τους στην άμυνα και ήταν αρκετά ανταγωνιστική για τρία δεκάλεπτα. Ο οίστρος του διεθνούς φόργουορντ όμως, σε συνδυασμό με την ευστοχία του Παπανικολάου και τη δημιουργικότητα του Σπανούλη, έδωσαν στον Ολυμπιακό –αγωνίστηκε χωρίς τους εμπύρετους Λο και Σερμαντίνι-τη νίκη και στον Γιώργο Μπαρτζώκα την ευκαιρία να ξεκουράσει αρκετούς από τους βασικούς του ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης της Πέμπτης με τη Μπαρτσελόνα για την Ευρωλίγκα στο ΣΕΦ.

Αρκετά καλές εντυπώσεις άφησε η Καβάλα –δεν είχε στη διάθεσή της των τραυματία Ιγκόρ Μιλόσεβιτς-, που είχε εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας και πέντε παίκτες, τους Ατσάρα, Άρμπετ, Μίτροβιτς, Ταϊρού και Μανωλόπουλο με διψήφιο αριθμό πόντων.

Ο αγώνας:

Ρεσιτάλ επιθετικού παιχνιδιού, αιφνιδιασμών, αλλά και…χαλαρών αμυνών ήταν το πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ εύστοχος από μέση και μακρινή απόσταση με τους Κατσίβελη, Σπανούλη και Παπανικολάου να σκοράρουν συνεχώς και προηγήθηκε 25-18 στο 6ο λεπτό. Την ίδια ώρα όμως, ήταν σχεδόν αδιάφορος στην άμυνα και οι «αργοναύτες», που έβρισκαν συνεχώς λύσεις στην επίθεση με τους Μίτροβιτς, Ατσάρα και Άρμπετ έκαναν αισθητή την παρουσία τους. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του, οι πρωταθλητές συνέχισαν να πετυχαίνουν το ένα τρίποντο μετά το άλλο και με καλάθι του Περπέρογλου στο 13΄, έφτασαν τη διαφορά στους 15 πόντους (27-42). Οι παίκτες του Κορωνιού όμως αντέδρασαν, εκμεταλλεύτηκαν την αμυντική αδράνεια και τα λάθη των φιλοξενούμενων και μείωσαν σε 52-48 στο ημίχρονο, έχοντας εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας σε δίποντα (57%) και τρίποντα (55%).

Ιδανικά ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο η Καβάλα, που πέρασε μπροστά με σκορ 53-52 στο 22΄ χάρη σε τρίποντο του Άρμπετ. Κάπου εκεί ο Ολυμπιακός αφυπνίστηκε, «έσφιξε» κάπως την άμυνά του και με επί μέρους 15-3, πέρασε ξανά μπροστά με 11 πόντους διαφορά (56-67, τριάμισι λεπτά πριν το τέλος). Πρωταγωνιστές του «ξεσπάσματος», ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης που πέτυχε 8 συνεχόμενους πόντους και ο Παπανικολάου. Παρόλα αυτά, η γηπεδούχος κατάφερε να διατηρηθεί σε αξιοπρεπή απόσταση (-9), δέκα λεπτά πριν το τέλος, καθώς ο Ταϊρού έδωσε αρκετές λύσεις επιθετικά.

Ο Ολυμπιακός όμως δεν είχε διάθεση να αφήσει περιθώρια αμφισβήτησης στην Καβάλα και με σερί 9-0 –με τον Πρίντεζη ξανά μπροστάρη-, προηγήθηκε 83-65 πέντε λεπτά πριν το τέλος, γέρνοντας οριστικά την πλάστιγγα της νίκης υπέρ του. Η συνέχεια ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε αρκετά άστοχα σουτ και οι «ερυθρόλευκοι» προσέθεσαν άλλη μία νίκη στο ενεργητικό τους.

Τα δεκάλεπτα: 25-33, 48-52, 65-74, 76-94.

Καβάλα (Κορωνιός): Πάνος, Αράπης, Αρμπετ 13 (3), Μανωλόπουλος 11 (2), Στεφανίδης 8, Πιεβάλιτσα, Βελισσαρίου 2, Μίτροβιτς 14 (2), Ταϊρού 12 (1), Ατσάρα 16.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 2, Άντιτς 8 (1), Σπανούλης 11 (2) (7 ασίστ), Περπέρογλου 4, Σλούκας 2, Μαυροειδής 2, Πάουελ 6 (8ριμπ.), Γκετσεβίτσιους 12 (4), Πρίντεζης 21 (3), Παπανικολάου 17 (3), Κατσίβελης 9 (2).

Γήπεδο: ΔΑΚ Καλαμίτσας
Θεατές: 1000
Διαιτητές: Καρακατσούνης, Μητσόπουλος, Βαρδάλος

* Μικροεπεισόδιο ανάμεσα στις δυνάμεις των ΜΑΤ και τους οπαδούς του Ολυμπιακού έγινε μετά το τέλος του αγώνα. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, οι αστυνομικές δυνάμεις κινήθηκαν χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο προς τη μεριά των «ερυθρόλευκων» φιλάθλων και τους έριξαν αρκετές με τα γκλομπ, κάτι που προκάλεσε την απορία των ανθρώπων της ΚΑΕ που ήταν στο γήπεδο.

** Ο Κάιλ Χάινς χτύπησε στο μάτι σε μία διεκδίκηση της μπάλας με τον Ταϊρού στο δεύτερο δεκάλεπτο, αντιμετώπισε προσωρινό πρόβλημα με την όρασή του, αλλά το ξεπέρασε και έπαιξε κανονικά στη συνέχεια.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: